Patarkit kaip priziureti namuose alijosiu, t.y. kur laikyti ir kaip laistyti.Siuo metu man jis pradejo vyti, ir toks vaizdas, jog nustojo augti.
Na alijošius juk iš storalapių,kaupia vandenį .Jei lapai minkštėja,gal perliejai.Padžiovink dabar gerokai,aišku visom gėlytėm žiemot geriau vėsiai,bet kad butuose sausa ir karšta.
absoliučiai nereikli gėlė. Pas mamą dabar auga du dideli krūmai jau galima sakyti. Pas mane vietos nebėra. Bet syky nulūžo šakutė, tai savaitę kokią šiaip gulėjo, paskui įkišau į vandenį ir išleido šaknį, dabar į žemę įkišau. O dėl laistymo, tai Fikusėlis parašė, nereik perlieti.
Ir aš manau, kad tai labai nereikli gėlė. Prieš du metus pas mane buvo stipriai nušalus, nes buvo nešildomoje patalpoje žiemą, bet nieko, persodinau pavasarį ir taip pradėjo augt, tiesiog kas dieną gražėjo, dabar jau žydi.
Bet šiaip ją pakankamai lengva auginti, beveik nereik jokios priežiūros, išskyrus laistymą
QUOTE(irina B @ 2006 01 15, 19:34) Ir aš manau, kad tai labai nereikli gėlė. Prieš du metus pas mane buvo stipriai nušalus, nes buvo nešildomoje patalpoje žiemą, bet nieko, persodinau pavasarį ir taip pradėjo augt, tiesiog kas dieną gražėjo, dabar jau žydi.
Ir mane labai sudomino alijošiaus žiedai
QUOTE(indreka @ 2006 01 18, 20:12) Na nuotraukos tai kaip suprantu tikrai nepavyks įdėti Pas mus alijošius auga jau keletą metų, bet žiedą sukrovė tik visai neseniai. Dabar šitas žiedelis dar nedidelis ir žalias, bet pažįstama moteriškė sakė, kad paskui tas žiedas išauga gan nemažas ir yra rusvos spalvos. Pati asmeniškai nesu mačiusi, bet kai pražys daugiau, būtinai parašysiu.
Gaila kad neikelsi, kaži žiedai gal irgi turi gydomųjų savybių.Lauksiu tada kol ir mano pražys
Kiek pavyko sužinoti, tai alijošius iš tikrųjų žydi retai. Manau jis man taip atsidėkoja už tai, kad neatsidūrė šiukšlyne, nes jau buvau rašius, kad prieš du metus jis buvo stipriai nušalęs, atrodė tikrai varganai, bet aš jį apkarpiau ir pavasarį persodinau, nors nieko nesitikėjau. Atsigavo, dabar eina iš proto, pilna vaikiukų. Jokiu būdu nesiūlau naudoti šio metodo savo alijošiams, nes gali baigtis ir nelabai teigiamai. Kiek metų ši gėlė augo pas mamą, tai tiksliai nežinau, gal kokius 5 metus. Dėl žiedo gydomųjų savybių tai nieko negirdėjau.
Linkiu kad ir jus ališiai paradžiugintų žiedais, kad ir negydomaisiais. QUOTE(irina B @ 2006 01 18, 19:58) Na nuotraukos tai kaip suprantu tikrai nepavyks įdėti Pas mus alijošius auga jau keletą metų, bet žiedą sukrovė tik visai neseniai. Dabar šitas žiedelis dar nedidelis ir žalias, bet pažįstama moteriškė sakė, kad paskui tas žiedas išauga gan nemažas ir yra rusvos spalvos. Pati asmeniškai nesu mačiusi, bet kai pražys daugiau, būtinai parašysiu. Na gerai būtų nuotrauka, o gal internete kur nors galima būtų rasti? Mano mama alijošius augina kiek aš save prisimenu. Užaugę jie pas ją dideli krūmai, bet niekad nežydėjo, kaip įdomu, kas paskatino tavajį žydėt? QUOTE(Vėtružė @ 2006 01 19, 12:25) Na gerai būtų nuotrauka, o gal internete kur nors galima būtų rasti? Mano mama alijošius augina kiek aš save prisimenu. Užaugę jie pas ją dideli krūmai, bet niekad nežydėjo, kaip įdomu, kas paskatino tavajį žydėt? Kiek laiko mano alijošiui tiksliai pasakyti negaliu. Jį pradėjo auginti mano mama, deja jos jau nebeturiu, tai neturiu kieno ir pasiteirauti, kiek jam metelių. Žiedas man ir pačiai labai įdomus, laukiu nesulaukiu kol jis dar labiau pražys. Kol kas viskas vyksta labai lėtai. Dėl nuotraukos, tai nebent galėčiau nupaveiksluot ir atsiūst paštu. P.S. radau straipsniuką tokį, kad alijošius tikrai kartais žydi: http://www.klaipeda.daily.lt/temp.php?data...5&id=1101335320
bet nuotraukos ir ten nėra
QUOTE(Vėtružė @ 2006 01 18, 19:05) info: Raibasis alavijas (Aloe variegata) mėgstamas visame pasaulyje. Baltai dėmėti, mėsingi trikampiniai lapai, lyg čerpės dengiantys vienas kitą, užauga daugiausia iki 30 cm aukščio. Kitas gerai pažįstamas ir nereiklus kambarinis augalas - Aloe arborescens. Anksčiau jo sultymis tėvai gygydavo vaikams mėlynes ant kelių. Jis auga aukštesnis ir platesnis, turi dažnai vieną išsišakojusį, apačioje pliką stiebą. Lapai žali, dygliuotu kraštu. Kaip gydomasis augalas žinomas ir Aloe barbadensis (syn. Aloe vera). Ši rūšis rekomenduojama šiandien kaip "naujas" kosmetinis augalas. Jo sultingų lapų sultys esą gražinančios bei lyginančios odą. Žydi tik senesni Aloe rūšių augalai. ŠEIMA: Liliaceae, lelijiniai. TĖVYNĖ: Pietų Afrika. GERIAUSIAI AUGA: Labai saulėtoje, vasarą šiltoje, žiemą vėsioje (6-10oC) patalpoje. Vasarą mėgsta saulėtą, bet apsaugotą nuo lietaus vietą lauke. LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS: Nuo pavasario iki rudens lieti saikingai, žiemą - dar mažiau. Vengti padėkle užsilikusio vandens! Vasarą kas 2-3 savaites į laistymo vandenį įberti truputį kaktusams skirtų trąšų. KITI PRIEŽIŪROS YPATUMAI: Jei reikia, pavasarį persodinti į P žemės mišinį su smėliu arba į molingą sodo žemę. DAUGINIMAS: Šoninėmis ataugomis, kurios atskiriamos, apdžiovinamos ir įsmeigiamos į smėlingą žemę. KENKĖJAI, LIGOS: Kartais apninka šaknų nematodai ir miltuotieji amarai. žydintis alijošius paveiksliukas
O ačiū Enija už info, labai gražūs žiedai, tik jaučiu kad pas mane tai ne senesnis, ir gali nežydėti
Taip, gražūs žiedai. O pas mane toks mažuliukas žalias, o pačiam viršuj toks šviesiai rudas, ne toks ryškus kaip čia parodyta
Aš esu skaičiusi, kad alijošiai žydi tik augdami šiltuose kraštuose laisvėje, bet pasirodo, kad ir namų sąlygomis jie ima ir pražysta. Smagu
Gal ir mano alijošius kada nors pražys.....
Labutis
ir dar alijosiu labiau megsta sviesa ar seseli?
as irgi siandien priglaudziau is parduotuves alijosiu.
drauges zydintis alijosius:
Ir mano gėlė lygiai taip pat žydėjo, nors aš nežinau jos pavadinimo. Nors jai tik keli metai ir yra panaši į avortiją(vandens lelijos formos tik su spygliukais).Gal alijošiaus giminaitė
QUOTE(VUL @ 2006 02 21, 16:33) Ir mano gėlė lygiai taip pat žydėjo, nors aš nežinau jos pavadinimo. Nors jai tik keli metai ir yra panaši į avortiją(vandens lelijos formos tik su spygliukais).Gal alijošiaus giminaitė Tai alijošių yra be galo daug rūšių, bet žydi jie panašiais žiedais. google įsivesk vaizduose aloe ir tau išmes paveiksliukus ir išsirinksi kuris tavo.
Labai dėkinga Vėtruže, už patarimą.Nusprendžiau, kad maniškis yra aloe aristata. Ir dar labai patiko spiralinis aloe, jei kur tokį pamatyčiau,tai būtinai įsigyčiau
tų aloe yra įvairių formų...
dabar parduotuvėse pasirodo vis naujesnių ir lb gražių
kažkada aš galvojau, kad alijošius yra tik toks kaip mūsų mamos augino
QUOTE(Vėtružė @ 2006 02 23, 22:17) kažkada aš galvojau, kad alijošius yra tik toks kaip mūsų mamos augino kad tik nesumeluot, bet atrodo tas tradicinis vadinasi aloe vera. Beje, vienas pazistamas jo sultimis issigyde nuo vezio. QUOTE(Bonifacija @ 2006 02 24, 19:07) kad tik nesumeluot, bet atrodo tas tradicinis vadinasi aloe vera. Beje, vienas pazistamas jo sultimis issigyde nuo vezio. Aš jau auginu aloe vera apiė 6 metus taigi įšaugo iki 1metro bet ar židės tai net nežinau,aš nauduoju savo alijošio lapelius t.i. jo sultį plaukams skalauti ir gyditi peršalimus ,lašinu sulti į nosį ,dar veida valau ,taigi turiu vaistą namuosę QUOTE(Bonifacija @ 2006 02 24, 18:07) kad tik nesumeluot, bet atrodo tas tradicinis vadinasi aloe vera. Beje, vienas pazistamas jo sultimis issigyde nuo vezio. Ne. Tu klysti. Aloe Vera yra kitokie. Jų lapai daug didesni, platesni ir pats augalas daug didesnis už šitą vaistinį, kurį augino mūsų močiutės. Kas dėl vaistinių savybių sutinkų Papildyta: Aloe Vera iš pažiūros netgi kažkiek panašus į agavą... Ir vaistinės savybės aloe Vera yra kir kas geresnės už mūsų tradicinio. Tik va pavadinimo aš jo tikslaus nežinau. Papildyta: Na va radau internete, man pasirodė panašiausias šitas Aloe barbadensis ( kadangi nuotrauka labai didelė, kai įkeli į forumą, tai įdejau nuorodą QUOTE(Vėtružė @ 2006 03 16, 13:53) Ne. Tu klysti. Aloe Vera yra kitokie. Jų lapai daug didesni, platesni ir pats augalas daug didesnis už šitą vaistinį, kurį augino mūsų močiutės. Kas dėl vaistinių savybių sutinkų Papildyta: Aloe Vera iš pažiūros netgi kažkiek panašus į agavą... Ir vaistinės savybės aloe Vera yra kir kas geresnės už mūsų tradicinio. Tik va pavadinimo aš jo tikslaus nežinau. Papildyta: Na va radau internete, man pasirodė panašiausias šitas Aloe barbadensis ( kadangi nuotrauka labai didelė, kai įkeli į forumą, tai įdejau nuorodą Labai gražus tavo alijošius ir labai panašus į maniškį,net vaikučių turi,taigi maniškis yra Aloe barbadensis,ačiu už informaciją QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 17, 10:27) Labai gražus tavo alijošius ir labai panašus į maniškį,net vaikučių turi,taigi maniškis yra Aloe barbadensis,ačiu už informaciją Šitas ne mano, o iš interneto Papildyta: Kai būsiu pas mamą nufotkinsiu mamos alijošius. Nieko įpatingai jinai jų neprižiūri, bet jau auga jie pas ją tai nerealiai.
Atiduodu alijošių, jau kokių 5 metų senumo, va kątik prieš pora valandų persodinau, nes toks biški pavargęs, nes katinas įsitaisė braukytis į jį, o buvo toks subujojęs Kažkaip gaila man jo paliko, nuzulins visai vargšelį, tai sakau atiduosiu, jei kas priglaus.
Esu Šiauliuose. Kam įdomu, rašykit į AŽ
Šiaip tai alijošiai tikrai labai nereiklųs, kartais atrodo, kad jie auga geriau tada, kai mažiau kreipi į juos dėmesio. Bet tei labai geras vaistas
Šiaip aš nesu labai didelė alijošių gerbėja, bet, kadangi mama atnešė vieną vaikiuką tipo vaistams, gaila buvo išmesti ir pasilikau. Per žiemą jis man taip subujojo ir vaikų prileido, o dabar išviso toks gražus
Tiesa, girdėjau, kad vaistams alijošių galima naudoti ne jaunesnį, kaip 2 metų ir patartina jo nelaikyti miegamąjame. QUOTE(laurindre @ 2006 04 26, 12:23) Šiaip aš nesu labai didelė alijošių gerbėja, bet, kadangi mama atnešė vieną vaikiuką tipo vaistams, gaila buvo išmesti ir pasilikau. Per žiemą jis man taip subujojo ir vaikų prileido, o dabar išviso toks gražus Tiesa, girdėjau, kad vaistams alijošių galima naudoti ne jaunesnį, kaip 2 metų ir patartina jo nelaikyti miegamąjame. Sveikos,jau senokai pas jūs buvau
AS vakar turguje pirkau tik uz 25 lt didziuli kruma alijoshiu.
Gaila, tik kad plonos shakeles. Gal kas zinote, kokiu naudingu sveikatai receptu? QUOTE(Tsile @ 2006 06 23, 10:05) AS vakar turguje pirkau tik uz 25 lt didziuli kruma alijoshiu. Gaila, tik kad plonos shakeles. Gal kas zinote, kokiu naudingu sveikatai receptu? Nueikit į šį tinklalapį http://www.e-vaistine.lt/vaistazoles/vaist...ntysis-alavijas QUOTE(dulkyte @ 2006 10 18, 15:31) Dekui labai Jau vilti buvau praradus kazka suzinoti, daugiau! Dekui labai labai QUOTE(Bonifacija @ 2006 02 24, 19:07) kad tik nesumeluot, bet atrodo tas tradicinis vadinasi aloe vera. Beje, vienas pazistamas jo sultimis issigyde nuo vezio. parasyk nuo kokios vezio rusies issigyde? ar gydo nuo visu veziu? QUOTE(lindamm @ 2006 03 24, 01:23) Šiaip tai alijošiai tikrai labai nereiklųs, kartais atrodo, kad jie auga geriau tada, kai mažiau kreipi į juos dėmesio. Bet tei labai geras vaistas kaip geriau alijosius auginti prie radijatoriaus ar toliau nuo jo, prielango ar siek tiek toleliau? dekui uz patarimus QUOTE(giekab @ 2006 10 29, 18:21) parasyk nuo kokios vezio rusies issigyde? ar gydo nuo visu veziu? kaip geriau alijosius auginti prie radijatoriaus ar toliau nuo jo, prielango ar siek tiek toleliau? dekui uz patarimus ŠEIMA: Liliaceae, lelijiniai. TĖVYNĖ: Pietų Afrika. GERIAUSIAI AUGA: Labai saulėtoje, vasarą šiltoje, žiemą vėsioje (6-10oC) patalpoje. Vasarą mėgsta saulėtą, bet apsaugotą nuo lietaus vietą lauke. LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS: Nuo pavasario iki rudens lieti saikingai, žiemą - dar mažiau. Vengti padėkle užsilikusio vandens! Vasarą kas 2-3 savaites į laistymo vandenį įberti truputį kaktusams skirtų trąšų. KITI PRIEŽIŪROS YPATUMAI: Jei reikia, pavasarį persodinti į P žemės mišinį su smėliu arba į molingą sodo žemę. DAUGINIMAS: Šoninėmis ataugomis, kurios atskiriamos, apdžiovinamos ir įsmeigiamos į smėlingą žemę. KENKĖJAI, LIGOS: Kartais apninka šaknų nematodai ir miltuotieji amarai. Taip atrodo, kad radiatorius jam nebaisus. Šiltų sausų kraštų augalui skersvėjis ir traukimas nuo lango žiemą gali būti daug baisesnis. Darbe esu nušaldžiusi alijošių.
kur galima nusipirkti alijošių? norečiau turėti namie kaip vaistažolę.Gyvenu Vilniuj.Gal zinote kas parduoda? Kalvarijų turguj nemačiau,gal peršalta todel neatsineša močiutės?
QUOTE(Enija @ 2006 10 29, 17:29) ŠEIMA: Liliaceae, lelijiniai. TĖVYNĖ: Pietų Afrika. GERIAUSIAI AUGA: Labai saulėtoje, vasarą šiltoje, žiemą vėsioje (6-10oC) patalpoje. Vasarą mėgsta saulėtą, bet apsaugotą nuo lietaus vietą lauke. LAISTYMAS IR TRĘŠIMAS: Nuo pavasario iki rudens lieti saikingai, žiemą - dar mažiau. Vengti padėkle užsilikusio vandens! Vasarą kas 2-3 savaites į laistymo vandenį įberti truputį kaktusams skirtų trąšų. KITI PRIEŽIŪROS YPATUMAI: Jei reikia, pavasarį persodinti į P žemės mišinį su smėliu arba į molingą sodo žemę. DAUGINIMAS: Šoninėmis ataugomis, kurios atskiriamos, apdžiovinamos ir įsmeigiamos į smėlingą žemę. KENKĖJAI, LIGOS: Kartais apninka šaknų nematodai ir miltuotieji amarai. Taip atrodo, kad radiatorius jam nebaisus. Šiltų sausų kraštų augalui skersvėjis ir traukimas nuo lango žiemą gali būti daug baisesnis. Darbe esu nušaldžiusi alijošių. O vat mano alavijai tai padėjus ant pietinės palangės pradeda raudonuoti. Tai nešu greit kitur. Nors toks raustelėjęs gal nieko. Bet man kažkaip nesveikai atrodo.Mažieji auga rytinėj pusėj, didysis vakarinėj. Kiek ieškojau internete manasis turbūt yra aloe saponaria. ![]() Dar nusipirkau aloe ferox. Toks truputį pageltęs,miniatiūrinis. Tikiuosi atgaivinsiu. O va tokie kiti alavijai, ne vera, tinka naudoti gydymui? Papildyta: Turbūt ką tik atradau ats į savo klausimą do not confuse with the medicinal A. barbadensis - the sap of A. saponaira is an irritant Vaistams naudoti tik tą nurodytąjį, o manasis ne
Tęsiant temą apie receptus su alijošium- dabar labai išpopuliarėjusi Lidija Rasutis siūlo moterims gražios odos receptą:atsilaužus lapelį, sultimis tepti veidą. Išbandžiau. Kadangi turiu sausą odą, pradžioj jausdavosi nedidelis tempimas, bet ryte oda labai švelni (tepu nakčiai)
Sveikutes,
Jau seniai noriu isigyti Alijosiu, bet Panevezyje niekur nerandu pirkti QUOTE(Smurfiukas @ 2007 06 28, 11:45) Sveikutes, Jau seniai noriu isigyti Alijosiu, bet Panevezyje niekur nerandu pirkti Na nežinau ar Panevėžyje nėra, bet Vilniuj visose Maximose jų yra. Nebent nori vaistinio, tas tai rečiau pasitaiko. Va čia pardavinėjo. QUOTE(VUL @ 2007 06 28, 15:31) Na nežinau ar Panevėžyje nėra, bet Vilniuj visose Maximose jų yra. Nebent nori vaistinio, tas tai rečiau pasitaiko. Va čia pardavinėjo. Butent vaistinio, gal ir Panevezyje ir buna, bet kiek ieskojau dar nemaciau
Sveikos
Turiu va toki alijosiu, tik nezinau koks jo tikras pavadinimas. Juos gavau is vienos senoles, kuriuos ji naudoja kaip vaistus. Pasodinau balandzio viduryje tris ir du ugliu jau isleido ![]() Papildyta: Ai dar pamirsau, sake kad jie naudojami vaistams ne jaunesni kaip 4 metu. Kazin ar iatikruju QUOTE(LIUXX @ 2007 06 30, 21:50) Sveikos Turiu va toki alijosiu, tik nezinau koks jo tikras pavadinimas. Juos gavau is vienos senoles, kuriuos ji naudoja kaip vaistus. Pasodinau balandzio viduryje tris ir du ugliu jau isleido ![]() Papildyta: Ai dar pamirsau, sake kad jie naudojami vaistams ne jaunesni kaip 4 metu. Kazin ar iatikruju Labai panašus į mano aloe saponaria, bet jei jis zebra - tai vaistams netinka- radau nete parašyta.
Crocus, gal kazkiek panasus, bet manau, kad ne toks, nes pas tavo lapai platesni. O ta mociute tikrai ji naudoja vaistams.
|