Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pūkinės striukės priežiūra
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2
smarki
Gal jau kur nors rašėt... Vyro pūkinė striukė juodai leidžia pūkus, po to reikia nusirankioti, o kaip atrodo rūbai galit įsivaizduoti... Gal turit kokių protingų patarimų 4u.gif
Amalia
QUOTE(smarki @ 2005 11 02, 12:16)
Gal jau kur nors rašėt... Vyro pūkinė striukė juodai leidžia pūkus, po to reikia nusirankioti, o kaip atrodo rūbai galit įsivaizduoti... Gal turit kokių protingų patarimų 4u.gif
*

Atsakysiu vriednai - pamusalas netinkamas, nes netankus (mano sunaus irgi taip pat). Vaskuot, kaip pagalves impilus, nelabai iseina, striukes ismesti gaila. As sunui po pamusalu is impilines dar viena pamusala ant pilvo ir nugaros isiuvau, na tokia kaip liemene, tai tos bedos nebeturim.
Gerbera
a is kur tu gavai impilines medziagos ir kiek kainuoja ji? As daugiau su pukais sakiau nepirksiu, nusibodo
smarki
Tai jau ir aš supratau, kad nieko gero, ale negi dabar išmesi... Ačiū už patarimą, reiks dabar siuvėjos ieškoti ir tos pimpilinės medžiagos unsure.gif
Martyna
O man pūkinė striukė iš išorės pūkus leidžia, ne iš vidaus doh.gif
Vaikštau visa apsiplunksnavus, nespėju rankiot schmoll.gif
a79
QUOTE(Martyna @ 2005 11 03, 11:50)
O man pūkinė striukė iš išorės pūkus leidžia, ne iš vidaus doh.gif
Vaikštau visa apsiplunksnavus, nespėju rankiot  schmoll.gif
*

Kažkaip labai juokingai pasirodė, bet nedrįstu komentuot biggrin.gif
Erija
Nekokybiskas gaminys, uz tai ir pukuojasi. Mano dukters striuke tokia pat, vaiksciojo kaip vista, kol man kantrybe truko - ismeciau. As pati nusipirkau striuke, net nesupratau, kad pukine, nei vieno pukelio neislindo,o suzinojau, kad ji pukine, kai prireike isplauti, tada ir paskaiciau, kad viduj pukai.
Valiera
Nepirkit gariunietisku "puchavyku" is Turkijos ir nebus problemu su visokiais pukais. Beje, kai dabar striukiu kainos parduotuvese yra tikrai nebetokios kaip anksciau.
lijo
bendradarbei kažkas patarė skalbiant pūkinę striukę į skalbimo mašiną kelis lauko teniso kamuoliukus įmest, sakė, kad po to nebesipūkuos blink.gif šaunus pokštas, o striukė toliau sau pūkuojasi biggrin.gif netikėkit, jei jums kas tokį dalyką pasiūlytų biggrin.gif
Joree
Sveiki! Ku daryti, kad is pukines striukes nelistu pukai?! Nusivilkus tenka pasidarbuoti, kol visus pukus(ir plunksnas) nurankioju nuo megztinio...Kiek pastebejau, kitiems dazniausiai pukuojasi isoreje, o mano- viduje. Kilo mintis, kad gal galima nagu laku siules "uzkisti" g.gif
dontstop
Hm..Keista g.gif Ir as turiu pukine striuke, bet pukai is niekur nelenda, nors ir pirkta ji buvo taip ispeiktoje Terranovoje ax.gif
Joree
QUOTE(dontstop @ 2006 01 05, 10:38)
Hm..Keista  g.gif Ir as turiu pukine striuke, bet pukai is niekur nelenda, nors ir pirkta ji buvo taip ispeiktoje Terranovoje  ax.gif
*

Joree
Chm chm. O as savo nuostabiaja pirkau Mango(vienu peikiamoje, kitu- giriamoje) Ir dar brangiai mokejau...Fu
rudaplauke
Tikrai labai keista, nes kiek esu turejusi pukiniu striukyciu, tai nei viena man nesipukavo. Dabar irgi labai sekmingai tokia nesioju...
Ugn*Ine
tos pūkinės striukės tai košmaras doh.gif draugė nusipirko šviesią....tai kai išskalbė, nors buvo parašyta kad galima skalbti skalbimo mašinoje 40 laipsnių vandenyje, tai ištarukė visą striukę dėmėtą nuo pūkų blink.gif nugi nešė į valyklą, prasikeikė vargšė, kad tokią pirko ir jai irgi pūkai lenda lauk, geriau jau sintetika viduj nei pūkai g.gif
Klumpė
Su tais teniso kamuoliukais tai tiesa... Jie reikalingi tam, kad skalbiant pūkai nesukristų. Bent jau taip man auškino. Mano paltas taip pat leidžia pūkus. Ir iš vidaus, ir iš išorės. Įtariu, nieko nepakeisiu. Teks mest lauk.
KUPOLĖ
Sūnui buvau nupirkusi pūkinę striukę. Buvo gera iki išskalbimo. Po to pradėjo lįsti pūkai, kaip iš plunksnų maišo. Pirkau ją atrodo geroje parduotuvėje "Bimbo", maniau, kad tokios parduotuvės neprekiauja prastomis, nekokybiškomis prekėmis, pasirodo klydau. Dar dabar mačiau, kad pas juos tų pačių striukių yra, tikrai nepirkčiau daugiau pūkinės.
Blobse
QUOTE(KUPOLĖ @ 2007 11 23, 14:25)
Sūnui buvau nupirkusi pūkinę striukę. Buvo gera iki išskalbimo. Po to pradėjo lįsti pūkai, kaip iš plunksnų maišo. Pirkau ją atrodo geroje parduotuvėje "Bimbo", maniau, kad tokios parduotuvės neprekiauja prastomis, nekokybiškomis prekėmis, pasirodo klydau. Dar dabar mačiau, kad pas juos tų pačių striukių yra, tikrai nepirkčiau daugiau pūkinės.
*

Aš irgi pirkau sūnui striukę pūkinę iš Bimbo, tai visa mašina buvo kaip vištidė, o pats kaip viščiukas vaikščiojo. Teko pakabint į spintą ir pirkt kitą. Dabar nei išmest nei laikyt g.gif
Prila
QUOTE(rudaplauke @ 2006 01 05, 21:43)
Tikrai labai keista, nes kiek esu turejusi pukiniu striukyciu, tai nei viena man nesipukavo. Dabar irgi labai sekmingai tokia nesioju...
*

O ar dažnai skalbi?

Aš irgi viena dabar nusiziurejau, bet itariu, kad nerizikuosiu g.gif Nes sviesi - daznai teks plaut doh.gif
Meškuolė
Yra toks dalykas, kaip cheminės valyklos mirksiukas.gif 4u.gif
Murielė
Turiu dvi pūkines striukes - abi ne kartą skalbtos ir nei viena neleidžia jokių pūkų irnesakyk.gif Čia gal laimės dalykas kokį "puchavyką" nusipirksi mastau.gif
***Žaltvykslė
Mano Aprangoje pirkta-irgi iš vidaus pūkuojasi,negaliu nieko tamsaus apsirengti..
Jūružė
Turėjau dvi pūkines, abi brangias ir iš gerų parduotuvių. Pirmoji pūkavosi tragiškai ir teko pakeisti pamušalą, o antrąją perkant žiūrėjau, kad stiukė turėtų dvigubą, ar net trigubą pamušalą. Dažniausiai tos striukės, kurios yra persiūros pagalvėlėmis, yra su vienu pamušalu, ir per tas siūles leidžia pūkus. O tos, kurių tik pamušalai persiūti, dažniausiai turi kaip ir pagalvės impilus.
Sindy
Teniso kamuoliukai skalbiant reikalingi tam, kad pukai butu issipute (nors jie ten labiau dziovykleje o ne skalbykleje reikalingi.
Kd apsisaugot nuo puku, reikia atidziai ziuret is kokios medziagos pasiutas rubas. Audinys turi labai labai tankus, kad negalima butu iziuret tarpeliu tarp siuliuku (impilinis) ir, kaip Juruze sake, kreipti demesi i persiuvimus, nes gali is medziagos nelysti, o siules pastoviai bus pukuotos..
Takje
QUOTE(Valiera @ 2005 11 09, 11:12)
Nepirkit gariunietisku "puchavyku" is Turkijos ir nebus problemu su visokiais pukais. Beje, kai dabar striukiu kainos parduotuvese yra tikrai nebetokios kaip anksciau.
*

Kad cia ne nuo to priklauso, mano esprit striuke bet pukuojsi ir is vidaus ir is isores doh.gif Ir cia daug kas raso kad per siules reik ziuret kad neleistu bet kad pas mane ne per siules o tiesiog is bet kurios vietos per audini ziurek ir styro ju astrus plunksnagalys g.gif Manau kad nelabai cia yra ka padaryt, is pradziu gal nlb ir pastebejau - vienas kitas pukas islisdavo, bet kuo daugiau kartu buvo skalbta tuo labiau pradejo pukuotis, dabar ja rengiuos tik ant kokio naminio megztinio jei trumpam i parduotuve reikia nes kitaip prasikeikciau pukus berinkdama...
***Žaltvykslė
Aš jau padariau išvadą-daugiau NEPIRKSIU pūkovikų.Va ir dabar ruošiuos pirkti ilgą šiltą striukę,bet prisiekiau sau,kad ir kokią gražią rasčiau-NE.
Geriau jau sintetiniu 'įdaru"
Anile
QUOTE(Klumpė @ 2007 05 18, 10:58)
Su tais teniso kamuoliukais tai tiesa... Jie reikalingi tam, kad skalbiant pūkai nesukristų. Bent jau taip man auškino. Mano paltas taip pat leidžia pūkus. Ir iš vidaus, ir iš išorės. Įtariu, nieko nepakeisiu. Teks mest lauk.
*

Ka daryt??? As isskalbiau ant 30laipsniu savo pukine striuke skalbiankej ir pukai sukrito unsure.gif HELP ar dar galima ka nors padaryti, gal dziovykles pagalba kaip nors atgaivinti unsure.gif Neturiu ka detis??? verysad.gif
Azazella
QUOTE(Anile @ 2008 01 08, 08:04)
Ka daryt??? As isskalbiau ant 30laipsniu savo pukine striuke skalbiankej ir pukai sukrito  unsure.gif HELP ar dar galima ka nors padaryti, gal dziovykles pagalba kaip nors atgaivinti  unsure.gif Neturiu ka detis??? verysad.gif
*

Ar tik ne kartu skalbem lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , nes man lygiai ta pati beda vakar nutiko, skalbiau pagal nurodymus ant etiketes, dabar turiu plonyte striuken uo lietaus su gelbejimo ratu is puku ties klubais lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Taip pat noriu protingo patarimo, ar imanoma ta striuke reanimuoti.

Taip pat dar idomu, ar tas puku sukritimas yra brokas? Juk skalbiau taip kaip buvo nurodyta, be jokios saviveiklos doh.gif
Baravyke
QUOTE(Anile @ 2008 01 08, 09:04)
Ka daryt??? As isskalbiau ant 30laipsniu savo pukine striuke skalbiankej ir pukai sukrito  unsure.gif HELP ar dar galima ka nors padaryti, gal dziovykles pagalba kaip nors atgaivinti  unsure.gif Neturiu ka detis??? verysad.gif
*

As irgi vyro pūkinę striukę vakar skalbiau skalbimo mašinoj biggrin.gif
Striukė buvo stora, o istraukiau irgi sukritusia ir ploną doh.gif
Dar nepuolu į paniką, kadangi vyro mama jau ja skalbė kažkada (rankom). Šį kartą atsisakė, kadangi daug pi***s reikia kedenant tuos pūkus kai padžiūna.
Taip kad laukia manęs šaunus darbelis grįžus namo g.gif Reiks bet kokiais būdais grąžint į ankstesnę padėtį, kitaip vyras nusivils jaunąja šeimininke tongue.gif

Taip kad, merginos, nenusiminkit - pūkų sukritimas į guzą yra įprastas dalykas....o padziuvus pūkams pulkit juos kedent. Sėkmės mums smile.gif
Azazella
QUOTE(Baravyke @ 2008 01 09, 09:03)
As irgi vyro pūkinę striukę vakar skalbiau skalbimo mašinoj biggrin.gif
Striukė buvo stora, o istraukiau irgi sukritusia ir ploną  doh.gif
Dar nepuolu į paniką, kadangi vyro mama jau ja skalbė kažkada (rankom). Šį kartą atsisakė, kadangi daug pi***s reikia kedenant tuos pūkus kai padžiūna.
Taip kad laukia manęs šaunus darbelis grįžus namo  g.gif  Reiks bet kokiais būdais grąžint į ankstesnę padėtį, kitaip vyras nusivils jaunąja šeimininke  tongue.gif

Taip kad, merginos, nenusiminkit - pūkų sukritimas į guzą yra įprastas dalykas....o padziuvus pūkams pulkit juos kedent.  Sėkmės mums smile.gif
*

As jau saviske vakar nunesiau i Jogle.
Sake dar karta isskalbs tinkamu metodu ir ispus pukus karstu oru, zadejo reanimuoti striuke, tikiuosi tongue.gif
Baravyke
QUOTE(Azazella @ 2008 01 09, 10:11)
As jau saviske vakar nunesiau i Jogle.
Sake dar karta isskalbs tinkamu metodu ir ispus pukus karstu oru, zadejo reanimuoti striuke, tikiuosi tongue.gif
*

O kiek kainuos?
Vyro draugas tokią pat striukę nunešė i Joglę, tai nebuvo patenkintas rezultatu. Valyklos niekada negarantuoja, kad gaminys atgaus savo ušvaizdą, todėl ir baisoka ten nešt.
GUDRĖ
Aš tai turbūt niekada nebepirksiu pūkinės striukės,nes vyrui buvom nupirkę visai nepigią ir gražią striukę,bet kai jis nusivilkdavo,tai vaizdelis būdavo nekoks,tarsi iš vištidės išlindęs blink.gif ,tai teko pirkti naują striukę,tai vaizdas visai gražus tapo biggrin.gif
Azazella
QUOTE(Baravyke @ 2008 01 09, 11:19)
O kiek kainuos?
Vyro draugas tokią pat striukę nunešė i Joglę, tai nebuvo patenkintas rezultatu. Valyklos niekada negarantuoja, kad gaminys atgaus savo ušvaizdą, todėl ir baisoka ten nešt.
*

Kainuos 45 litus. Sake, kad bus gerai. Vis tiek nera ka prarasti, nes tokia kokia ji tapo po skalbimo nebutu nesiojama verysad.gif
Baravyke
Isdziuvo striuke, truputi pakedenau, pakraciau ir gavosi kaip naujutele thumbup.gif
Bet manau ne visom striukem taip gautusi. Cia nord face labai kokybiska striuke ir tie pukai suskirstyti sektoriais, todel kiekvienam sektoriuje buvo savo gumuliukas, kuriuos buvo lengva paskirstyt. Jei sektoriu nebutu ir viskas sugriutu i viena guza - butu daug sunkiau. ax.gif
edka
Ir aš tą problemą turiu verysad.gif išlendu kaip iš vištidės doh.gif o gaila išmesti, nes brangiai mokėjo blush2.gif tai lieka tik tuos pūkus nusirankiot ir tiek blink.gif
oncyte
Kai skalbi pūkinę striukę skalbimo mašinoje, BŪTINAI reikia įdėti kartu su striuke ir du-tris teniso kamuoliukus. Kamuoliukai neduoda pūkams sukristi į vieną vietą, į pūkų gumyliukus. Ant vienos mano striukės priežiūros instrukcijos net buvo apie tai parašyta.
Turiu dvi pūkines striukes, pirktas toje pačioje parduotuvėje. Tai veina yra puiki net trečią nešiojimo sezoną (nors yra labai šviesi ir skalbiama gana dažnai), o iš kitos lenda pūkai iš vidaus. Taigi teisios tos merginos, kurios rekomenduoja labai atidžiai perkant striukę žiūrėti į pamušalo audinio kokybę.
gandrė
QUOTE(Baravyke @ 2008 01 10, 08:26)
Isdziuvo striuke, truputi pakedenau, pakraciau ir gavosi kaip naujutele  thumbup.gif
Bet manau ne visom striukem taip gautusi. Cia nord face labai kokybiska striuke ir tie pukai suskirstyti sektoriais, todel kiekvienam sektoriuje buvo savo gumuliukas, kuriuos buvo lengva paskirstyt. Jei sektoriu nebutu ir viskas sugriutu i viena guza - butu daug sunkiau. ax.gif
*

Vargas su tom pūkinėm striukėm. Ir kedenu, ir kratau, niekas nepadeda, nors audinys striukės būna išdžiūvęs. O tuose sektoriuose stovi šlapi guzai pūkų ir viskas. Tada pasiimu į pagalbą plaukų džiovintuvą ir taip kiekvieną lopinuką pučiu ir skirstau doh.gif . Užtrunku 3-4 valandas lotuliukas.gif .
Turėjus keturias pūkines striukes ir padariau išvadą, kad pūkai pradeda lyst po ketvirto-penkto skalbimo.
.Juodukė.
Va va ir man pribrendo reikalas išskalbti/valyti sąvąją pukinukę. Tai dabar mėtausi ar nešt į valyklą ir mokėt 40 Lt ar skalbti skalbimo mašinoj ir paprašyt kad draugė išdžiovintų džiovyklėje doh.gif Ir vienu ir kitu atveju nenoriu sugadinti blink.gif
paryziete
visgi patarčiau į valyklą nuvežt, nes aš skalbiau rankomis, atrodė, kad labai atsargiai, tačiau ir išsiplovė prastai, kažkokios dėmės išlindo (matyt dėl pukų) ir iki tol niekada nelindę pukai, pradėjo lysti taip, kad dabar vaikštau kaip iš vištidės išėjus. Kaip nors atkentėsiu šį sezoną, bet jau pūkinės tai niekada nebepirksiu
Braškutė
as su pukais striuke skalbiau skalbykleje, kazkaip nieko jai nenutiko, pukai aisku islenda kaip kada koks g.gif
@@vandeniuke@@
esu skalbusi namuose su skalbykle ant tam skirtos programos, islysdavo vienas kitas pukutis, apsirankioji ir toliau eini lotuliukas.gif
Nesiotoja
As pati jau kelis metus dėviu Audimo pūkinę striukę, pirkau Audimo firminėje parduotuvėje Akropolyje.
Lengva, šilta -kaifas žodžiu.
Galite pasižiūrėt saite www.e-audimas.lt ir per interneta galima isigyti.
456123
QUOTE(*Juoduke* @ 2009 01 29, 15:44)
Va va ir man pribrendo reikalas išskalbti/valyti sąvąją pukinukę. Tai dabar mėtausi ar nešt į valyklą ir mokėt 40 Lt ar skalbti skalbimo mašinoj ir paprašyt kad draugė išdžiovintų džiovyklėje  doh.gif Ir vienu ir kitu atveju nenoriu sugadinti  blink.gif
*

Mėginau džiovinti džiovyklėje, maniau, kad jau ji tai tuos "guzus" iškratys, bet kad nieko panašaus, vis tiek reikėjo rankomis skirstyti doh.gif nebent kažkokios spec. programos reikėtų g.gif
aisvyde
Esu pirkus pūkinę striukę ir pūkinį paltą turguje, skalbiau skalbimo mašinoje ir nieko blogo neįvyko biggrin.gif nei pradėjo pūkai byrėti, nei susimetė į gumulą, bet dabar paskaičiau jūsų atsiliepimus ir bijau pirkti blink.gif
rasakele
Nežinau, man irgi pūkuojasi. schmoll.gif Esu turėjus pūkinius paltus ir striukes iš Betty Barclay, Gil Bret, Vero moda, tai gal pastaroji mažiausiai pūkuojasi, nors pigiausia, visos pirktos parduotuvėje, atrodo garsių firmų.
.Juodukė.
QUOTE(456123 @ 2009 11 12, 23:24)
Mėginau džiovinti džiovyklėje, maniau, kad jau ji tai tuos "guzus" iškratys, bet kad nieko panašaus, vis tiek reikėjo rankomis skirstyti  doh.gif  nebent kažkokios spec. programos reikėtų  g.gif
*

Tai va skalbiau ir aš skalbenkėj su džiovyl;e, atrodo išpurtėm ir vėl džiovinom, ne koks rezultatas. Prieš prasidedant sezonui nunešiau į valyklą-pasiėmiau superinės būklės. O va pūkai kol kas nelenda bigsmile.gif Sakė kai perki striukę reikia žiūrėti kad kuom tankesnis pamušalas būtų ir kažkokios siūlės "neskystos" thumbup.gif
**kiškutė**
Atėjau pasiguost,patirties paieškot...
Sugadinau ir aš savo smagią,fainutę striukę verysad.gif
Subliuško po skalbimo,purtyk nepurčius,pūkų kaip nebūvę doh.gif
Pamaniau,kad gal skalbialkė programą sumaišė,sakau,gal pavirinau,bet pasirodo ne man vienai taip atsitinka unsure.gif

Gyvenime daugiau nepirksiu pūkinių,nes bijosiu skalbt ir tokius pinigus numest...
Braškutė
QUOTE(**kiškutė** @ 2009 12 17, 12:35)
Atėjau pasiguost,patirties paieškot...
Sugadinau ir aš savo smagią,fainutę striukę verysad.gif
Subliuško po skalbimo,purtyk nepurčius,pūkų kaip nebūvę doh.gif
Pamaniau,kad gal skalbialkė programą sumaišė,sakau,gal pavirinau,bet pasirodo ne man vienai taip atsitinka unsure.gif

Gyvenime daugiau nepirksiu pūkinių,nes bijosiu skalbt ir tokius pinigus numest...
*

tai gal slapia dar uztai, nes man isdziuvus ji susitvarko g.gif
**kiškutė**
QUOTE(Braškutė @ 2009 12 17, 16:44)
tai gal slapia dar uztai, nes man isdziuvus ji susitvarko  g.gif
*

savaime nesusitvarkė schmoll.gif
į guziukus sušokę pūkai taip ir liko,tai su pirštais pašiau doh.gif kažkiek geriau,bet ne tas kaip buvo...
Bijosiu sekantį kartą skalbt,nes vargas su pūkinėm pasirodo didelis unsure.gif
.Juodukė.
QUOTE(**kiškutė** @ 2009 12 18, 08:31)
savaime nesusitvarkė schmoll.gif
į guziukus sušokę pūkai  taip ir liko,tai su pirštais pašiau doh.gif kažkiek geriau,bet ne tas kaip buvo...
Bijosiu sekantį kartą skalbt,nes vargas su pūkinėm pasirodo didelis unsure.gif
*

Jei negaila pinigėlių - nuneš į valyklą 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.