[smiley=jumpnbaby.gif]Mano vaikas tikras muzikos gerbejas,niekuo jo nesudominsi,tik dainom.Isgirdes grojant,pradeda sokti [smiley=dance.gif],dainuoti .Pripirkom kruva kompaktu su vaikiskom dainom,tai visa diena turi groti,man jau tos daineles pabodo iki gyvo kaulo [smiley=mamontovas.gif],.As,kaip jam buvo puse metu,nupirkau Telebimbam rinkinuka,tai vis leisdavau,migdydavau prie lopsiniu,dabar jau 2.5metu ir diena nepraeina be dainusku,jei groja,tai zaidzia,o jei ne tai liepia ijungti,jei ne,tai rekia.Tik islipa is lovos,jau su istiestu pirstu [smiley=vo.gif] eina prie muzik.centro. Gal kuri irgi turit panasu vaika,muzikos gerbeja! [smiley=ura.gif]
;D musu merglei 1,2 metuku. Ir ji lygiai taip pat pmaciusi maga siekia ji ijungti. Vadina maga "lia lia", tipo, dainuooja jis. o jau kai paleidi muzika... tai atsistoja prie mago ir krato savo garbanas [smiley=mamontovas.gif] dar daro tokius kazkokius indiskus judesius su rankytem - tipo soka.. nu mes su vyru nuo tokiu vaizdu vis verkiam is juoko ;D
Svarbiausia, kad kuo popsiskesnis popsas, tuo labiau jai patinka ;D Reiks skoni ugdyt ;) Siaip, pastebejau, kad beveik visi vaikai nebuna abejingi muzikai, jeigu tik jiems parodoma, jog muzika - ti linksminimas :D
Bet sako,kas per daug,tai nesveika! [smiley=smuikas.gif].Is pradziu ir mes juokdavomes,nuo tu sokiu ir dainu,nei vienas pazystamu vaikas tokio muzikos susizavejimo neparodo,buvom tokiam firmos baliuj,tai visi vaikai kuklinasi,stovi,ziuri,o maniskis duoda garo,net slapias [smiley=voda.gif].Dar pastebejau,kad labai klasikine muzika ir patinka,tai tada sedi ramus ir zaidzia,nei balselio [smiley=mamontovas.gif].Tiesiog nezinau,ar cia gerai,ar nelabai,gal bus koks VivaldisII,o gal leisti kur dainuoti-i koki vaiku klubuka. [smiley=masyanya.gif].Va ir dabar atsikele ir jau Telebimbam visu tempu,aisku,vaikui linksma,bet tevams ka daryti? [smiley=umn.gif]
Nieko mamyte, kantrybes ;D Maniskis taip pat su muzika keliasi su muzika gulasi
O del drasos, tai ji irgi per krastus liejasi kai muzika groja
Mano dukra (10 men.) irgi labai aktyviai reaguoja i muzika , ypac ritma- galva linkcioja, tupcioja- grazu ziureti, bet jei nori sugraudinti- uzdek klasika- iskart lupa palempia... :'(
va kaip tik vakar norejau atsidaryti sita tema
mano vyresnelis (~5m) , tai taip sakant uzaugo su muzika. nuo pat pirmu menesiu. kai gime, ligoninej dave cd su klasikine muzika, parinkta leliuku protinio vystymosi gerinimui. ir gydytoja sake: verks, nezinosi ko imtis, paleisk ta muzika. suveike tai kad nu. budavo verkia, nuramina tik vivaldis ir bacha:)) juokas juokais, bet mes tai su vyru , ir seneliai, nuostabia klausa nepasizymim. o jis pasirodo turi tobula klausa. na tikrai nepaveldejo, tai gal sakau tikrai tiek visi vivaldziai padare savo? o kai gime mazelis, visai pamirasau tas muzikas... dabar po biskiuka pratinu, tai ir tas ramutis klauso, sypteli... rodos,ka mastytu... na zinau, kad zalos klasika tikrai nepadarys, o apie jos geraja puse, daug daktaru ir muziku atsiliepia...
Maniskiam irgi muzika patinka. Jei namie tylu - tai jau negerai, rodo i radija ir sako "Kalbek". Megsta klasikos klausytis, ir telebibmsam, ir storpirscius. Dar tinka, kai mamyte dainuoja, nu bet kiek gali isdainuoti... O mano klausa prasta, tai as ne visada pataikau. Ir galvoju - ar cia dainuoti bet kaip ar cia man klausa lavinti
Apie ankstyva mokyma groti negalvojam, bet bandau prikalbinti vyra, kad pianina ar sintezatoriu nusipirktume. Vaikis rodo susidomejima rysiu tarp klaviso paspaudimo ir garso. Tai gal geriau garsas is pianino, o ne is kompo klaviaturos ;D
Mano vaikas klasikos (t.y. rimtosios muzikos) klausėsi nuo pat primųjų dienų pilvelyje. Ir DAUG, nes tokia mano profesija. VIenu metu net buvau išsigandus, kad perdaug - labai jau jis aktyviai reaguodavo, imdavo muistytis, spardytis, gal muzika nepatiko? :
Po gimimo padariau pauzę - man labai norėjosi tylos, todėl net radijo neklausiau. TIesa, kartais paleisdavau kokį Ravelio "Bolero", Bacho koncertą ar kitą labai "programinį" kūrinį - ir jam patikdavo, suklusdavo, pasikeisdavo veido išraiška, o aš jį tuo metru ritmingai ir pagal atatinkamą muzikos kūrinio nuotaiką supdavau O dabar jis labai reaguoja ne tik į muziką (pradeda šokti, ploti ir pan.) - į bet kokį garsą. Skrenda danguje lėktuvas - sūnus jau sako "BŽŽŽ...", suloja kažkur už lango šuo - jau ieško, kur tas au au, kitame buto gale senelis atsikosėjo - jau ir vaikas mėgdžiodamas kosi...Teletabius jau pažįsta vien iš skambančios melodijos
Musu namuose tai Keistuoliu "Aukstyn kojom" non stop groja. Ir jau bando dainuot kartu su jais. Gaila, kad tik kasete turim, vargsele jau baigia susitrinti, o pasiziureju parduotuvese Keistuoliu teatro daineliu ar pasaku tai nera. Nupirkom Tele-Bim-Bam, bet sunui po Keistuoliu Telebimbamai nelabai praejo. Gal kas zinot kur Keistuoliu irasu gauti?
Muzika vaiko gyvenime labai svarbi ji lavina.Sūnus mokosi muzikos mokykloje,groja saksofonu ir pats namie mielai klausosi klasikos,net mane peraugo,nors pati taippat esu baigusi muzikos mokyklą i, bet neskubu įsidėti kompakto su Wagneriu, o vaikas vis paklausia gal gi pasiklausom ? Viduje būna gėda,kad pati nesu toka išlavinto skonio, bet labai džiaugiuosi už savo vaiką.
Maniske taip pat nuo gimimo su muzika, net ir nakti jos kambaryje klasika skamba, nes kitaip neuzmiega.
QUOTE(remka @ 2003 10 10, 01:18) [smiley=jumpnbaby.gif]Mano vaikas tikras muzikos gerbejas,niekuo jo nesudominsi,tik dainom.Isgirdes grojant,pradeda sokti [smiley=dance.gif],dainuoti .Pripirkom kruva kompaktu su vaikiskom dainom,tai visa diena turi groti,man jau tos daineles pabodo iki gyvo kaulo [smiley=mamontovas.gif],.As,kaip jam buvo puse metu,nupirkau Telebimbam rinkinuka,tai vis leisdavau,migdydavau prie lopsiniu,dabar jau 2.5metu ir diena nepraeina be dainusku,jei groja,tai zaidzia,o jei ne tai liepia ijungti,jei ne,tai rekia.Tik islipa is lovos,jau su istiestu pirstu [smiley=vo.gif] eina prie muzik.centro. Gal kuri irgi turit panasu vaika,muzikos gerbeja! [smiley=ura.gif] Skaitau lyg apie mano vaika butu rasoma As lankiau muzikos lavinimo pamokas dar negimusiems vaikams. Veliau nuo 1men su suneliu lankem YAMAHOS muzikos mokykla, kurios ir abar pasigendam( nes isvykom i Airija Papildyta: QUOTE(Zvirbliuke @ 2003 10 12, 03:49) Mano vaikas klasikos (t.y. rimtosios muzikos) klausėsi nuo pat primųjų dienų pilvelyje. Ir DAUG, nes tokia mano profesija. VIenu metu net buvau išsigandus, kad perdaug - labai jau jis aktyviai reaguodavo, imdavo muistytis, spardytis, gal muzika nepatiko? : Po gimimo padariau pauzę - man labai norėjosi tylos, todėl net radijo neklausiau. TIesa, kartais paleisdavau kokį Ravelio "Bolero", Bacho koncertą ar kitą labai "programinį" kūrinį - ir jam patikdavo, suklusdavo, pasikeisdavo veido išraiška, o aš jį tuo metru ritmingai ir pagal atatinkamą muzikos kūrinio nuotaiką supdavau O dabar jis labai reaguoja ne tik į muziką (pradeda šokti, ploti ir pan.) - į bet kokį garsą. Skrenda danguje lėktuvas - sūnus jau sako "BŽŽŽ...", suloja kažkur už lango šuo - jau ieško, kur tas au au, kitame buto gale senelis atsikosėjo - jau ir vaikas mėgdžiodamas kosi...Teletabius jau pažįsta vien iš skambančios melodijos Niu va, dar DIDELIS pavyzdys, kaip vaikutis lavinamas nuo pilvelio
as budama nescia,labai daznai klausydavaus muzikos ir labai garsiai,tai dabar mano 2metuku sunelis labai megsta muzika,ir patinka tik tokia kokia as klausydavau besilaukdama jo.tai manau kad turi kazkokios itakos.ir nuramindavau tik prie garsios muzikos.
Gal kas žinote Kaune mažųjų muzikos mokyklėlę ar kokią grupę, nes manoji akivaizdžiai turi tam gabumų: mėgsta klausytis ir pati dainuoja, tik aš pati nemoku jos toliau lavinti. Gal ką nors rekomenduotumėte ?
Pabandyk pagooglint - tikrai turetu buti
mano vaikiukas labai aktyvus,jis labai megsta muzika(siuolaikine)ir sokti taip pat.
|