Man dar ligoninėj patarė,kad grįžus būtina spausti pilvą ir aš nešiojau kelnaites labai tamprias ir prigludusias, tokias su aukštu liemeniu.
[quote=Lalantukass,2006 02 03, 13:48]
Na,as irgi po cezario.Dirzo,ar korseto nesioti gydyt.nerekomendavo. As irgi uz poros savaiciu ruosiuos cezariui, bet gydytoja mane is karto ispejo, kad reikia korseto. Kazin tik kaip ji reiks nesioti, kai busiu susiutu pilvu??? o skaitos reikia pradeti detis is karto (taip ir per kursus sake). Tai nezianu, kaip cia bus O del korseto per nestuma, tai tikrai, kazkoks nesusipratimas, kiek besimatavau, visi spaudzia, vaikas muistos, spardos. Tai pasiskolinau is drauges toki, su kuriuo galiu tik vaiksciot, siek tiek is apacios prilaiko didziuna, nes kitaip beveik rankose nestis reikia Nusipirkau kelnaites-korseta po gimdymo, ziuresiu, kaip man ten su juo seksis, tai po gero menesiuko, pranesiu
[quote=daliagpr,2006 02 11, 12:41]
[quote=Lalantukass,2006 02 03, 13:48] Na,as irgi po cezario.Dirzo,ar korseto nesioti gydyt.nerekomendavo. As irgi uz poros savaiciu ruosiuos cezariui, bet gydytoja mane is karto ispejo, kad reikia korseto. Kazin tik kaip ji reiks nesioti, kai busiu susiutu pilvu??? o skaitos reikia pradeti detis is karto (taip ir per kursus sake). Tai nezianu, kaip cia bus O del korseto per nestuma, tai tikrai, kazkoks nesusipratimas, kiek besimatavau, visi spaudzia, vaikas muistos, spardos. Tai pasiskolinau is drauges toki, su kuriuo galiu tik vaiksciot, siek tiek is apacios prilaiko didziuna, nes kitaip beveik rankose nestis reikia Nusipirkau kelnaites-korseta po gimdymo, ziuresiu, kaip man ten su juo seksis, tai po gero menesiuko, pranesiu [/quote] lauksim žinių lengvo tau gimdymo
Aš tai nenešiojau korsėto nei prieš nei po gimdymo,su kitu tai jau butinai reiks,kad pilvas nenukartu
labutis
QUOTE(Leticija @ 2006 02 11, 10:33) Man dar ligoninėj patarė,kad grįžus būtina spausti pilvą ir aš nešiojau kelnaites labai tamprias ir prigludusias, tokias su aukštu liemeniu. o kur tu pirkai tas kelnaites? čia paprastos kokios ar spec. po gimdymo?
Aš iš karto po gimdymo nešiojau kelnaites aukštu liemeniu ir labai tamprias, jos stipriai aptraukdavo pilvą, manau jos man ir padėjo
vytule, bet turbūt tu nei plyšai, nei siuvo ,nes ktaip tai neužsidėtum iškart tų kelnaičių, nes nesmagu, kai ten veržia...
Aš kaip tik girdėjau, kad korsetas silpnina raumenis, nes jo dėka raumenukai nedirba. Štai nėščia būdama tai ir aš korsetą nešiojau, bet vis tiek keleto strijų neišvengiau...
manęs net su kuvalda
QUOTE(saulyte19 @ 2006 02 20, 21:12) Aš kaip tik girdėjau, kad korsetas silpnina raumenis, nes jo dėka raumenukai nedirba. Štai nėščia būdama tai ir aš korsetą nešiojau, bet vis tiek keleto strijų neišvengiau... čia aš tau visiškai pritariu dėl tų srijų, bet dėl pilvo sienos, tai logiškai mąstant, kad panaikint jos prasiskyrimą, kuris neabejotinai atsiranda nėštumo metu, reiktų ją kažkaip suspaust atgal, o kaip kitaip jei ne korsetu, tai as neįsivaizduoju
Tai va reikia korseto kad pilvuką prispaustu tai paskui jokiu problemu pradėk sportuoti tūrėtu padėti
Gal galite pasakyti kiek laiko reiketu nesioti korseta ar ktaip suspausti pilva. mano dukrytei jau greit 5 men, as kokius 2 men buvau susiverzusi pilva, o paskui kai jau ilindau i senus dzinsus tai nesiodavau tik 100dienu pedkelnes, jos irgi neblogai apverzia pilva. Bet dabar pastebejau kad pilvas atsikises ir nebe toks koks buvo pries gimdyma. Gal per trumpai vaiksciojau sisiverzusi pilvuka? Ka jus manote? (dar i daugeli kelniu sunkiai ilendu, kai susisegu pilvas kazkaip pasikabina
O kada tą korsetą po gimdymo reikia užsidėti teoriškai ? Vienos sako, kad iš karto po gimdymo, kitos, kad pirmas 3 savaites negalima, nes gimdai išsivalyti trukdo, suprask, kad gudrus...
Man gimdymo namuose antra para po gimdymo gydytoja jau klause kodel nieko nenesioju pilvui apspausti. Sakau kai grisiu namo uzsidesiu. Tai ji ir pasake, kad reikia is karto detis kuo anksciau. As taip ir padariau.
QUOTE(ypata @ 2006 04 14, 13:59) O kada tą korsetą po gimdymo reikia užsidėti teoriškai ? Vienos sako, kad iš karto po gimdymo, kitos, kad pirmas 3 savaites negalima, nes gimdai išsivalyti trukdo, suprask, kad gudrus... Man kaip ir Daivajnai gydytojas liepe detis korseta antra para po gimdymo. Beje, korseta reikia uzsisegti gulint, nes segantis stovint gimda pasmunka ir nebuna jokios naudos.
As nesiojau kelnaites po gimdymo. Bet nemanau, kad jos labai jau padejo. Po kiek laiko kartais darydavau atsilenkimus.
QUOTE(mergyte-uogyte @ 2006 04 19, 21:53) As nesiojau kelnaites po gimdymo. Bet nemanau, kad jos labai jau padejo. Po kiek laiko kartais darydavau atsilenkimus. as irgi po gimdymo nesiojau tamprias kelnaites.tamprios kol ant pilvo neuzmauni
o korsetas nuo kelnaiciu kuo skiriasi?nes paskaitelese liepe po gimdymo kelnaites devet,apie korseta nieko nesake.tai gal maziau spaudzia kelnaites?
Angel*, o kaip galima miegoti ant pilvo, kai krūtys pilnos pieno???
QUOTE(Angel* @ 2006 04 28, 15:27) o korsetas nuo kelnaiciu kuo skiriasi?nes paskaitelese liepe po gimdymo kelnaites devet,apie korseta nieko nesake.tai gal maziau spaudzia kelnaites? aš turiu abu. Kelnaitės minkštos be siulių labai švelniai suspaudžia tai tuoj po gimdymo jas ir dėjau, o korsetas labai stipriai suveržia ir man jis ne toks patogus. Aš jį tik dabar pradedu karts nuo karto užsidėt (po gimdymo trys mėn. praėjo)... bet pilvas vistiek liko...
jokio korseto nenesiojau pilvukas biskuti matos, bet va sporetuot pradejau pries kelias dienikes, tai tikiuosi sutvarkyt savo pilvo presa
man tai jis buvo butinas, mat kitu atveju pilvas butu dar labiau nukares, nei dabar yra,ji naudojus
as turiu viena korseta (su pakietinimais nugarai) tikrai labai gera (S dydzio) ir vienas kelnaites(XS dydzio). parduotuveje abu kainuoja po 80lt. bet as parduociau uz kokia tai sutartine kainele(apie 40lt uz viena). jie abu labai mazai naudoti, gal tik pora dienu, nes. jeigu kam reikes - parasykit AZ.
zveryne yra labai gera parduotuve, vytauto gatveje, ortopedijos parduotuve kazkokia ten. taj vat ten man daktaras patare nusipirkti (ir nusipirkau) nes sake kad vaistinese daug prastesni. kainuoja apie 80lt.
o nejau pilvas nesusitraux taip kaip buvo
man jis dabar kaip 3 menesiu nors gimdziau pries 3 savaites
na ash taj manau reiketu nusipirkti
sutinku su visokiom nuomonėm, vienom padeda kitom ne. vienom patinka, kitom ne.
aš pati nusprendžiau nepirkt ir nenešiot, darau atsilenkimus ir jaučiu kas savaitę, kad po truputį mažėja pilvukas, taip pat maitinu, ir gydytojo liepimu po truputi kasdien paguliu ant pilvo - nors praėjo po gimdymo tik 3sav. ir pilvukas atrodo tikrai kaip kokių 3-4 mėn. nėštumo, tačiau jaučiu kaip traukiasi
Perskaiciusi jusu atsiliepimus del gorsetu ir kelnaiciu, nusprendziau kad ju tikrai reikia. Tik dabar norejau paklausti o kur perkamos tos kelnaites kaune? Ar ortopedijos klinikoje? Nes dirza prilaikyti pilvukui per nestuma pirkau vaistineje, bet isgirdau kad jie ne tokia kokybiski
QUOTE(nataliux @ 2006 05 09, 03:20) Perskaiciusi jusu atsiliepimus del gorsetu ir kelnaiciu, nusprendziau kad ju tikrai reikia. Tik dabar norejau paklausti o kur perkamos tos kelnaites kaune? Ar ortopedijos klinikoje? Nes dirza prilaikyti pilvukui per nestuma pirkau vaistineje, bet isgirdau kad jie ne tokia kokybiski zveryne yra vytauto gatveje ortopedijos kazkokia parduotuve
Aš turiu ortopedinį, užsidėjau 3 dieną po gimdymo, nešioju ne visą dieną, bet po kelias val.
Valentinka,
soske, kiek as zinau, kad po cezario situ dirzu nelabai galima as jokio dirzo nenesiojau, bet viskas susitvarke gana normaliai
nesiojau korseta kuri laika,kol taip pradejo skaudeti ,kad negalejau pakelti vienos kojos... matomai,kazkau uzspaude nerva. tada nustojau nesioti kasdien. bet kuriuo atveju- pilvas klaikus,mielai pati su peiliu nusirezciau
Papildyta: QUOTE(daratav @ 2006 05 08, 12:46) o nejau pilvas nesusitraux taip kaip buvo man jis dabar kaip 3 menesiu nors gimdziau pries 3 savaites dar ankstoka tau sprest,ar susitrauks,ar ne,truputi palukek QUOTE(Smiling @ 2006 05 10, 13:22) Valentinka, soske, kiek as zinau, kad po cezario situ dirzu nelabai galima as jokio dirzo nenesiojau, bet viskas susitvarke gana normaliai taj vadinasi kad galima..
Tai va - per paskaitėlę Mažylio GN paklausiau akušerės apie tuos korsetus, ji atsakė, kad 6 savaites nerekomenduojama nei korsetai, nei aktyvi fizinė veikla, nes gimda turi trauktis ir kilti aukštyn į savo pirmykštę vietą, o visos tos priemonės užspaudžia ir trukdo... Ir nepaklysk, žmogau, nuomonių įvairovėj...
taip ir nesupratau ar reiia to dirzo ishkart po gimdymo ar ne
Aš tai atskiro diržo ar korseto po gimdymo nepirkau, bet nešioju tą, kur per nėštumą dėvėjau
Norėčiau daryt atsilenkimus, bet nežinau, kada po cezario galima, per sekantį vizitą pas gydytoją reiks paklaust
As po gimdymo nuo antros dienos devejau, bet tik kur nors eidama arba vairuodama. tai istveriau tik gal 10 dienu. kasdien apie pora val ji panesiodavau. pilvas pats susitrauke (jau praejo beveik 4 sav po gimdymo). bet odos tai sociai...is priekio net nepasakytum, kad gimdziau, bet atsistojus sonu...
Po pirmo gimdymo nenešiojau, nes gimda labai greitai susitraukė ir neprireikė. Antro vaikiuko laukiu spalio mėn., korsetą nusipirkau, gal prireiks
Aš tai po gimdymo po savaitės kai išrašė namo nusipirkau šortus man reikėjo šlaunim ir esu tikrai patenkinta ypač padėjo laisvai judėti po cezario, skaudėjo pilvas judant sūnus tai nemažas gimė 4600kg.kai tokį reikėjo nešioti.Tai jau po mėnesio pirkau mažesnės išmeros jau greitai turėsiu savo ankstesnę figūra
Kazkaip man jo nei po pirmo, nei po antro gimdymo neprireike.
Tau gerai, o mano pilvas ir krutine - kaip zebras. Gailiuosi, kad nenesiojau korseto per nestuma. O gal ir nebutu niekas pasikeite, cia turbut jau oda tokia ir nieko nepakeisi.
Papildyta: O po gimdymo net nekilo minciu, turbut buvau per daug "zalia", o gydytoja nieko nesake. Maniau, kad jis nesiojamas tik per nestuma... |