beveik triju mėnesių mažylis valgydamas iš buteliuko dažnai pradeda verkti ir muistytis, kartais nustoja ir toliau valgo, bet dažniausiai po verkimo nebeimanoma pamaitint, verkia ir nervojas net pridėjus prie lūpų žinduką. Gal kam kasnors banašaus buvo? Ką daryti?
obuoliux
2006 01 06, 01:07
Sveikutė Manyčiau, tai galėtų būti pilvelio diegliukai. Aš, kai pamatau, kad mažius pradeda nerimti, pakeliu, kad atsirugtų, dar švelniai pagal laikrodžio rodyklę pamasažuoju pilvelį. Po kurio laiko gali pajusti, kaip pilve kažkas "nuburzgia" ir vaikis apsiramina. Jeigu laabai neramus, tuomet bandau ant pilvelio (jeigu labai pyksta - tinka ir ant krūtinės - tuomet tik masažuoju) pasiguldyti sau ant krutines (spaudžiasi ir šildo - taip lengviau praeina "bezdukas"). Kitas variantas - dantukai. Bet jums dar ankstoka (nors visko gali būti). Tuomet būtų galima patepti kokiu geliu - Kamistad ar Dentinox. Sėkmės, tikriausiai turėsit pavaikyti bezdukus
Bet ar gali buti kad pilveli pucia tik valgant? Nes šiaip ypač retai verkia dėl diegliukų, tai aš jau maniau kad baigėsi mums tokie sunkumai Bet kartais ištikrųjų pasigirsta toks gurrrkt ir mažius nusiramina.
JUrate2005
2006 01 15, 19:02
QUOTE(Keit @ 2006 01 05, 23:57) beveik triju mėnesių mažylis valgydamas iš buteliuko dažnai pradeda verkti ir muistytis, kartais nustoja ir toliau valgo, bet dažniausiai po verkimo nebeimanoma pamaitint, verkia ir nervojas net pridėjus prie lūpų žinduką. Gal kam kasnors banašaus buvo? Ką daryti? maniskiui irgi taip budavo ir dar dabar kartais buna, jam bucia pilveli arba raizo  , nes kai pabezda aprimsta. nieko nepadarau, viaka kart net atsistojus turejau pradet maitint. gal praeis
avieciuks
2006 04 09, 23:02
maniske irgi kartais pradeda muistytis ir verkt bet ja turiu butinai nuramint nes jeigu toliau matinu tai tada ji sprinksta ir dar daugiau oro prigaudo pabandyk sudomint barskuciu ir uzmirs verkt bent man jau padeda
amelijaž
2006 04 19, 18:46
Tikrai verkia dėl pilvuko pūtimo, nes maniškė irgi pradžioj verkdavo tai vos nepražilau per tuos maitinimus,bet pakeitėm mišinėlį į sijos ir viskas susitvarkė. Bet siaubingai negera kai vaikas valgydamas verkia, taip gaila o padėt negali.
maniškis irgi dažnai pradeda verkti valgydamas, manau, kad dėl pilvuko diegliukų
mano dukryte ir verkia kai duodu jai košytes,manau dėl dantukų nes tik paliečiu juos iš kart į ašaras
joanaru
2006 04 19, 20:41
QUOTE(Keit @ 2006 01 05, 23:57) beveik triju mėnesių mažylis valgydamas iš buteliuko dažnai pradeda verkti ir muistytis, kartais nustoja ir toliau valgo, bet dažniausiai po verkimo nebeimanoma pamaitint, verkia ir nervojas net pridėjus prie lūpų žinduką. Gal kam kasnors banašaus buvo? Ką daryti? mano dukrytei taip pat trys mėn.ji taip pat verkia, muistosi,griebia krūtį ir vėl spjauna.ir taip jau antra savaitė.girdėjau kad tai gali buti vaikų krizė,ji turėtu greit praeiti
Tikriausiai maziukui skauda pilvuka  Bet maniske valgydama verkia jei ir jei netinka misinuko temperatura (per siltas ar per saltas)... Teko pavargt kol ismokau pasildyt taip kaip jai patinka...
Mano leliui dabar 4men. ir kai maitinu misinuku taip pat buna, verkia(bet trumpai)poto vel vago. Kai duodu kosyte niekada kazkodel neverkia ir pati nesuprantu del ko?
Adamo mamyte
2007 02 23, 17:47
Mano berniukui beveik puse metuku, valgo tik MP. Buna kad zindant jis pradeda verkti, niurzgeti, tai mum dantukai dygsta, jam skauda ir niezti smegenukus, todel ir pavalgyti ramiai negali
mamalaura
2007 02 23, 20:02
Dabar mums 5,5 men. Tokia situacija tesesi iki pat dabar, bet jau pasibaige (aciu dievui). Galiu pasakyt, kad greiciausiai del to, kad oro prisirija ir pucia pilveli. Todel mes irgi maitinom gulinti ir is vieno sono. Tikrai padeda. Be to, Espumizanas irgi padejo. Poveikis kaip kmynu arbatos, bet padeda kazkiek.
lynasas
2007 06 06, 08:19
Sveikos, mielosios, Norejau paklaust jusu Maniskiui jau 5 savaites. Nuo penktos savaites jis kazkaip keistai reaguoja i maitinima. Pradeda rekti, kai duodu valgyti (MP)(jis lyg kumsti savo griauzia), o paskui saukia, kad nori valgyti:) Taip ir neaisku, kaip suprasti, kad jis alkanas. Kaip jo nesuerzinti. Ar jums taip nebuvo? Ir kodel taip yyra. mat, iki tol kiek duodavau valgyt - tiek valgydavo:) Lauksiu komentaru
o jis per kiekviena maitinima taip elgiasi, ar tik tam tikru metu, pvz. vakare? taip vyksta nuolat, ar ne? kaip jis apskritai jauchiasi/elgiasi?
lynasas
2007 06 06, 08:38
Aciu Dievui, ne kiekviena karta ir ne kiekviena diena:) dazniausiai taip buna (jei buna) link vakaro:) Pavyzdziui, ismaudzius jis pradejo saukt, kai bandziau ramint duodama valgyt. Palaukiau, kol pareks (trumpai:) - tada vel daviau valgyt. Tada godziai valge:) Siaip jis valgo mazdaug kas valanda. Gal jis yra sotus, o as dar jam valgyt kisu ir jis pyksta?
Granteja
2007 06 06, 08:53
Manau, kad tavo leliukui pilvo diegliukai. Manasis irgi vakare valgydamas šaukia, iš pradžių pagalvojau, kad kaprizinasi, paskui pamačiau, kad vaiko pilvelis kietas, valgydamas jis riečia kojytes, o kai pasiguldau ant pilvo nurimsta. Dabar prieš vakarinius maitinimus espumizaną geriam, tai šiek tiek pagerėjo...
siuzanike
2007 06 07, 19:50
QUOTE(lynasas @ 2007 06 06, 10:19) Sveikos, mielosios, Norejau paklaust jusu Maniskiui jau 5 savaites. Nuo penktos savaites jis kazkaip keistai reaguoja i maitinima. Pradeda rekti, kai duodu valgyti (MP)(jis lyg kumsti savo griauzia), o paskui saukia, kad nori valgyti:) Taip ir neaisku, kaip suprasti, kad jis alkanas. Kaip jo nesuerzinti. Ar jums taip nebuvo? Ir kodel taip yyra. mat, iki tol kiek duodavau valgyt - tiek valgydavo:) Lauksiu komentaru  Mums ir taip yra.Na,bet tik kartais.Buna kad maitinant pradeda werkti maziukas.Palaukus,kol aprims,kartais walgo.Tai baisu,kad paskui neaugs,jei bus tokie oziukai.
Migdolas
2007 06 07, 20:08
Mamos, baikit bajerius, kokie kaprizai ar ožiai gali būt tokio amžiaus kūdikiams  jiems blogai kažkas, jeigu verkia
Sveikos, mamytes, susiduriau su problema - mano 3 men mazius labai raitosi stena, ypac paryciais, matyt nori pasalinti dujas ir ne visada gaunasi. Jam tai daugmaz nuo gimimo, gydytoja sako, atseit dar tvarkosi virskinimo ir salinimo sistemos, ner ko pergyvent. Bet jis pradejo labai smarkiai raitytis ir kai valgo (maitinu krutim). Kokia minute pavalgo ramiai, o paskui pradeta raitytis, irzti ir meta kruti, vel ima ir vel meta, ir paskui jau visalaik taip.. Manau, nelabai ka ir pavalgo.. Tai jau pora dienu tesiasi.. Nieko ypatingo lyg ir nevalgiau, kad jis taip elgtusi del pieno skonio, tai kame reikalas??
Ar jums taip buvo? Ka daret? Aciu labai.
neringuša
2007 07 01, 15:32
Jo ir mums taip buvo, bet neilgai trukus praėjo  Prieš maitinimą pasuk savo pirštais ratukus ant pilvuko pagal laikrodžio rodyklę, palankstyk kojytes, kad papirsnotų ir viskas turėtų būti ok
Alambra
2007 07 01, 15:37
Buvo. Ir gan ilgai, kai taip budavo maitindavau nesiojant, supant, nu su kokiu nors veiksmu.
inga-uk
2007 07 01, 17:04
QUOTE(neringuša @ 2007 07 01, 13:32) Jo ir mums taip buvo, bet neilgai trukus praėjo  Prieš maitinimą pasuk savo pirštais ratukus ant pilvuko pagal laikrodžio rodyklę, palankstyk kojytes, kad papirsnotų ir viskas turėtų būti ok  pritariu mamytei
QUOTE(Alambra @ 2007 07 01, 16:37) Buvo. Ir gan ilgai, kai taip budavo maitindavau nesiojant, supant, nu su kokiu nors veiksmu. dekui labai, sitas budas, atrodo, padeda.. o pilvuko masaza bandem - nelabai padejo
ir mum taip buna, nesioju iki tol kol paim anormaliai ir valgo, manau ne tik pilvuzas kaltas o ir dantukai visvien jau pradedaa dygt, nesti i rpan.
virguliuke
2007 07 01, 23:03
as ir panesioju pasupu, o nakti espumisana duodu ir viskas super
Ramasta
2007 07 01, 23:46
maniskis tai taip daro, bet as manau, kad del susikaupusiu duju. tai pasupu ir vel vagom
Mylimukas
2007 07 02, 10:14
O gal reiktų duot vaistukų prieš maitinimą nuo pilvuko pūtimo  Mes tai turim Sab Simplex. Labai veiksminga mums
Na mums tai nepadėjo jokie vaistukai, nei Sab simplex, nei espumizanas  Papraščiausiai teko išlaukt tą laiką  Žinoma masažavom pilvelį, ant jo guldėm, padėjom pupai kiek galėjom, bet visiškai atsikratyt pilvelio pūtimo nepavyko, kol pati neišaugo, kančios bqaigės kai jai buvo lygiai 3,5 mėn
sirdute
2007 07 02, 15:06
Mano dukrytei taip irgi buvo pirmaji menesiuka, labai pute pilvuka tai irgi raitydavosi, kruti mesdavo, vel griebdavo, verkdavo. Na, davem pagal gydytojos nurodymus pries kiekviena maitinima Espumisan'o. Nieko nepadejo, net pablogejo jai, dar labiau pusdavo. Na, o po to paprasciausiai praejo ir tiek. O siaip tau patarciau paciai nevalgyti zarnyna pucianciu produktu (ypac vistienos, nes tikrai pucia labiausiai).
Mums irgi padeda pasportavimas, panesiojimas kol nusiramina ir tuomet jau be problemu. Kartai padeda kuri laika palikti viena, jei tik verkalioja - tiesiog pati uziega arba uzsizaidzia, o pavalgo po kurio laiko kai labiau isalksta
Aš tiesiog aš
2007 07 08, 14:41
Nesijaudink, praeis mums irgi taip buvo  . O nebandei jokių vaistutų ar ko aš bandžiau "espumizaną" duoti tai nors biškį aprimdavo  . Pabandyk gal padės
mylimuke
2007 07 08, 18:23
QUOTE(neringuša @ 2007 07 01, 16:32) Jo ir mums taip buvo, bet neilgai trukus praėjo  Prieš maitinimą pasuk savo pirštais ratukus ant pilvuko pagal laikrodžio rodyklę, palankstyk kojytes, kad papirsnotų ir viskas turėtų būti ok  Mes valgom is buteliuko (MP ir misinuka), tai irgi kartais taip buna, ypac vakarais. Tai palaukiu, kol aprims, palankstau kojytes, o pilvuko masazas kazkaip nelabai mums padeda
Bahama mama
2007 07 19, 19:33
QUOTE(sirdute @ 2007 07 02, 15:06) O siaip tau patarciau paciai nevalgyti zarnyna pucianciu produktu ( ypac vistienos, nes tikrai pucia labiausiai). nu čia tai geras, pirmą kartą išgirdau, kad ir nuo vištos pučia pilvelį. O ką tik visą šlaunį sukirtau. Nu jei naktį neduokdie mažius rėks, tai bent žinosiu kitąkart nuo ko
QUOTE(gooda @ 2007 07 02, 11:26) Na mums tai nepadėjo jokie vaistukai, nei Sab simplex, nei espumizanas  Papraščiausiai teko išlaukt tą laiką  Žinoma masažavom pilvelį, ant jo guldėm, padėjom pupai kiek galėjom, bet visiškai atsikratyt pilvelio pūtimo nepavyko, kol pati neišaugo, kančios bqaigės kai jai buvo lygiai 3,5 mėn  Mums irgi panašiai
Mums irgi taip pasitaiko, nors ne kasdien, o gana retai... Nesuprasdavau kas yra, bet tikrai panašu, kad pučia pilvelį. Truputuką paglostau laikrodžio rodyklės kryptim ir dar bandau duoti "Espumisan L" lašiukų...
Labas, mamytes, Ir mano dukrytei valgnt budavo asaros ir verksmai.  Nei ESPUMIsanas, nei masazai nepadejo... Gydytoja patare duoti jogurto bakteriju valgant, kartu sumaisius su mano pienu. Padejo ir labai - po keliu dienu asaros ir raitymasis mamos pienuko gerimo metu liovesi, o taip kamavomes 2 men!!!!  Isisaiskinau ir priezasti - gimdymo namuose gavau daug antibiotiku ir vaistu nuo skausmo. Visa tai sugadino kudikelio c\virskinimo sistema ir tiesiog skarandukas nedirbo ir dukrytei mano labai skaudejo, kai valge pienuka... Zodziu, tai medikai [pridaro ir neperspeje, o mes turime l\kankintis...
QUOTE(Lali @ 2007 07 21, 21:53) Labas, mamytes, Ir mano dukrytei valgnt budavo asaros ir verksmai.  Nei ESPUMIsanas, nei masazai nepadejo... Gydytoja patare duoti jogurto bakteriju valgant, kartu sumaisius su mano pienu. Padejo ir labai - po keliu dienu asaros ir raitymasis mamos pienuko gerimo metu liovesi, o taip kamavomes 2 men!!!!  Isisaiskinau ir priezasti - gimdymo namuose gavau daug antibiotiku ir vaistu nuo skausmo. Visa tai sugadino kudikelio c\virskinimo sistema ir tiesiog skarandukas nedirbo ir dukrytei mano labai skaudejo, kai valge pienuka... Zodziu, tai medikai [pridaro ir neperspeje, o mes turime l\kankintis...  va tai cia geras,gal ir pas mane tas pats,nes pripumpavo mane ir vaistu  Cia durnai paklausiu,bet jogurto bakterijos-cia jogurtas ar kas?Nezinau kas manajam jau kelinta diena darosi,per verksmus ima kairia kruti biski patraukia ir nenori traukt,rekia,patikrinu pieno tai yra,sakau,gal ant sono laikydama koki jam nerva uzspaudziu ar ka  Va is desines jokiu problemu...
vasara12
2007 07 24, 13:36
Yogurt tabletes- kapsules. parduodamos vaistinese. mums daktare rekomendavo gerti po 0.5 kapsules (kapsule reikia isardyti) 2 kartus dienoj- ryte ir vakare sumaisius su MP, kiek zinau kitos sumaiso su saukstu virinto vandenuko.
QUOTE(vasara12 @ 2007 07 24, 14:36) Yogurt tabletes- kapsules. parduodamos vaistinese. mums daktare rekomendavo gerti po 0.5 kapsules (kapsule reikia isardyti) 2 kartus dienoj- ryte ir vakare sumaisius su MP, kiek zinau kitos sumaiso su saukstu virinto vandenuko. Kiek laiko jas duoti?Menesi koki?
jutulis
2007 07 24, 18:46
mums jau pora dienu irgi kartojasi panasios bedos, ypac vakarais, bandom espumizana, bet kol kas nieko nepadeda  o nuo kokio amziaus tas jogurto kapsules patare naudoti? ar tinka nuo pat pirmuju menesiuku? kazkaip baisoka 1,5 men vaikiukui kiski.
Mano mažius gėrė Gefilus plius nuo 2 savaičių, nes niekaip išmatos geltonos nepasidare po gimimo. Tai pagerem 20 dienu ir viskas pasidarė gerai  .
Espumizanas mumsnelabai tiko ir mažiui nepatiko, vis spjaudė, Sab Simplex
JO...  o as tiesiog duodu kita kruti atrodo geriau valga  . Bakterijas gerem mes irgi kazkur nuo 2 sav.  , bet neseniai nustojom, kakuciai musu lyg ir susitvarke.... bet dabar pradejo neramiai valgyti  . Gal reikia vel pagirdyti tu bakteriju..... O kas liecia espumisanu ir sab simpleksu, tai nezinau kiek jie ten istikruju padeda  , atrodo kad vaikas prie ju pripranta kaip prie deserto  . Mes duodame dazniausiai tik vakarais, ir kartais kai neramus pasidaro, tai tik prarijas nurimsta  , kazi kad taip jau greitai suveikia
Na maniškė taip pradėjo elgtis kai pradėjo reaguoti į aplinką - na maždaug 12-16 savairėmis, iki pamėlynavimo klykdavo, jei aš jos neramindavau - kaip ir valgyt norėdama. Manau kad tai ivyko dėl to, kad pradėjo reaguoti į aplinką, kartu pasidarė labai irzli. Tai praktikavau kuo ilgiau neduoti valgyti - ir pasiteisino. Jei tik truputi nori - susierzina, kai pasiulau MP, o kai labai isalksta - valgo godziai. O kodel 5 saaiciu nevalgo, tai sunku passakyti. Gal pabandykj padėti pakeisti, maniškei kažkas susišvietė, tai savaitę valgė tik atsigulusi - niekaip neįkišdavau ant rankų, arba pradėjus jai verkti, atsistodavau ir tol nešiodavau prie krūties priglaudus, kol pradedavo valgyti. Šiaip ar taip, manau kad tai laikina.  Tikrai praeis, jei nesusiję su fiziologoja.
Sveikos, toks mažas kūdikėlis neturi jokių kaprizų ir, praktiškai iki metų neturės kaprizų. jam svarbiausia būti sočiam, sausam, ne per šiltai ir ne šaltai, ir aišku, kad neskaudėtų pilvelio, o maždaug nuo mėnesio ima tiems mažuliukams jį skaudėti, reikia pamasažuoti pilvuką, panešioti, maitinti, mylėti ir... laukti, kol pagerės.
rikutis
2007 08 02, 09:23
QUOTE(LiVo @ 2007 08 01, 19:58) Sveikos, toks mažas kūdikėlis neturi jokių kaprizų ir, praktiškai iki metų neturės kaprizų. jam svarbiausia būti sočiam, sausam, ne per šiltai ir ne šaltai, ir aišku, kad neskaudėtų pilvelio, o maždaug nuo mėnesio ima tiems mažuliukams jį skaudėti, reikia pamasažuoti pilvuką, panešioti, maitinti, mylėti ir... laukti, kol pagerės. tikrai, kaprizu naujagimis dar nerodo, visiskai sutinku su LiVo nuomone
Naujagimis kaprizu dar neturi, galbut jam pilvo diegliukai
sirdute
2007 08 03, 12:04
Tikriausiai pilvukas kaltas ir maniskei taip buvo. Kiekviena vakara rekdavo, kisk jai kruti ar ne, vis tiek rekia. O prisigeria pieno su oru, parekia, dar labiau skauda pilvuka. Praeis po keliu menesiu, nebijok, cia daug kam tenka per ta pereiti.
Kazkas cia ne taip su tuo raitimusi valgant Mums cia neseniai gyd liepe nusitraukineti ir sterizuoti MP 3 dienas del uzsitesiusios geltos, tai teko maitinti is buteliuko Tai vat pastebejau kad valgant is buteliuko jokio raitimosi nera, o kai vel pradjau maitinti krutim, prasidejo raitimaisi, nervai, pamiata karuti, lyg ir vel nori imti, bet kazkodel nepaoma ir t.t. pastebejau kad taip buna jau i maitinimo pabaiga, gal jam persunku traukti ta pienuka, gal todel????
|
|