Įkraunama...
Įkraunama...

Profilaktinis 1 men. vaikucio patikrinimas

Man iskilo klausimas, kaip turetu vykti vaikucio apziura sulaukus 1 men.? Ar tai priklauso nuo pacios gydytojos ar yra kazkokie reikalavimai, standartai? Musu apziura buvo labai trumpa, pasvere, pamatavo, paklause sirdutes, gavom skiepuka ir viskas. Man idomu, ar neturetu vaikelio apziureti chirurgas, neurologas, ar nereikejo patikrinti akuciu, nosytes, gerkles? As jau bijau musu daktares ko nors klausti nes ji sako, kad per jautriai i viska reaguoju ir pati prisigalvoju visokiu nebutu ligu.. Is anksto aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
Na pediatras atlieka tik tokia apziura kaip tu sakei, na o del chirurgo imkis pati iniciatyvos, paprasyk siuntimo ir viskas. De akyciu ar lor konsultaciju dar gali nesibaiminti, nera reikalo tiek kudyki po poliklinikas tasyt, ten sveiki zmones nevaiksto, dar pasigaus kokia zaraza. Neurologas irgi palauks, patarciau tik pas chirurga apsilankyt.
Atsakyti
sheip jau per 1 men apzhiura turetu apzhiureti pediatras, neurologas ir chirurgas (ortopedas). neurologo ir chirurgo apzhiura rekomenduojama, nes kuo ankscheu pastebetos bedos, tuo lengviau jas ishgydyti.
na pvz, chirurginiu problemu mano vaikai neturejo. o vat neurologe kabinejosi nuo pirmu kartu, del tonuso sutrikimu, skyre mankshtas, masazha, baseina.
Atsakyti
1 mėn amžiuje profilaktinis patikrinimas susideda iš pasvėrimo , pamatavimo, bendros kūdikio apžiūros.
1 mėn amžiuje kūdikį turėtų apžiūrėti ortopedas.
Okulisto ir chirurgo konsultacija yra reikalinga iki 1 metų
Neurologo ir LOR specialisto pagal reikalą (t.y esant nusiskundimams ar kt. požymiams)
Tyrimai (kraujo, šlapimo, profilaktiškai atliekami iki1 metų. O gydytojos klausti nereikėtų bijoti, nes į visus klausimus ji turi Jums atsakyti.
heart.gif
Atsakyti