Laba diena
galbut jis jaucia sumazejusi demesi jam, kai salia jusu buna daugiau zmoniu? Ir tokiu budu bando atsikovoti daugiau demesio sau?... :
O pas mane is vis prapultis,mano 2.5metu mazius tiek mane sokdina,kad is proto baigia isvaryti,jei ko negauna,tai griuna ant zemes,visa laime,kad dar nesispardo ir neisterikuoja,parduotuvese irgi tas pats,jei ko neperku.O jei sedi vezime[parduotuves]tai su tokiom dainom vaziuojam prie kasos,kad visi net ziuri,jauciuosi tikrai klaikiai.Pabandziau dirzo metoda ir uzplojau viena syki,tai dabar kaip krenta,pasakau,kad einu dirzo,tai baisiausiai bijo,pradeda mane glostyti,sakyti,kad myli,buciuoja,tai as ir nezinau ka cia daryti.Gal pas jus buvo tokia situacija,tai ka daret?
Tokios situacijos kaip tik ir budingos mazdaug treju metu amziaus vaikams (rekia, kai nori kazko parduotuveje, griuna, kai pyksta ir pan.). Kai taip vaikas elgiasi, zinoma, tevai jauciasi kalti, yra geda pries kitus zmones, kad vaikas taip elgiasi, juo labiau, kad daznai atsiranda praeiviu, patarianciu tevams ka reiktu daryti, arba guodzianciu "nuskriausta" vaika. Is tikruju, tada jausmas, kad esu bloga mama sustipreja.
Svarbu zinoti sau, kad Jus elgiates teisingai, jei nusprendziate nepirkti kazko vaikui, ar kartais neinate ten, kur jis nori. Tai nieko blogo, kad vaikas verkia. Jis pyksta ant jusu, todel ir verkia. Kuo jus galite padeti tuo momentu vaikui- tai pasakyti jam- suprantate, kad jis nori to ar to, ir pyksta, bet dabar to negalit pirkti. Galit ramiai palaukti, kol vaikas nusiramins, galit net nieko jam nesakykit, neliesti jo, kai jis rekia, spardosi, ar pan. Ilgainiui vaikas pajaus jusu "tvirta nuomone" tuo klausimu, ir pykcio reakcijos palaipsniui turetu mazeti. Tik tam reikes laiko. Ir jei nors karta vaikas pajaus, kad nors jus pasaket ne, bet po to, kai jis stipriai pradejo rekti, jus pakeitet savo nuomone- tai reikes dar daugiau laiko. Del to svarbu nuosekliai elgtis. Jei jus taip darysite- padesit vaikui paciam ismokti kontroliuoti savo emocijas (pykti). Vaikas jausis saugiai del to, kad jus jo nepaliekate (nenueinate kazkur toliau), kai jis pradeda pykti (isterikuoti, rekti), jam negrasinate (ivairiom bausmem). Jis jaus, kad jus ji mylite ir tada, kai jis yra piktas, leidziate jam pykti, bet savo nuomones vistiek laikotes. Dirzas yra efektyvi, labai greit veikianti priemone- bet kokia dar zinia gauna vaikas, kai jam grasinama dirzu? Jis sau padaro isvada- kad galima musti zmones, kuriuos myli, galbut pagalvoja ir tai, kad musti galima, kai supyksti, kai esi stipresnis- irgi galima mustis (nes tevai vaikui iki kokiu 11 metu dar yra jo idealai, jis stengiasi buti panasus i juos) Ir be to, vaikas pradeda bijoti tevu. Del to, kad vaikas buna piktas, kai yra daugiau artimu zmoniu salia, tai turbut jis tokiu budu nori jusu demesio sau. Nes, kaip rasot, kai buna vienas su jumis, tai taip nesielgia.
mum panasi situacija ,i parduotuve nesivedu,vaziuojam su juo i miska kad issirekautu
mano sunui neseniai suejo 2 metukai. s u vaiko tevu isiskyreme. tevas pasiima vaika kada nori, su manimi nesuderines. pasiima is darzelio. kai grizta vaikas namo, buna irzlus, reiklus, kaprizingas, krenta ant zemes kai jo norai nepatenkinti. aukletojos darzelyje irgi pastebejusios, kad vaikas pasikeite, kai tevas pradejo pasiimti. ka daryti??? plius vaikas daznai ,,musasi", t.y. pvz. ryte skubam i darzeli, jis nenori rengtis, arba nenori darzelyje rengtis, duoda su ranka man per galva, veida..... ka daryti tokiose situacijose?
QUOTE(laimyna @ 2011 12 04, 00:20) mano sunui neseniai suejo 2 metukai. s u vaiko tevu isiskyreme. tevas pasiima vaika kada nori, su manimi nesuderines. pasiima is darzelio. kai grizta vaikas namo, buna irzlus, reiklus, kaprizingas, krenta ant zemes kai jo norai nepatenkinti. aukletojos darzelyje irgi pastebejusios, kad vaikas pasikeite, kai tevas pradejo pasiimti. ka daryti??? plius vaikas daznai ,,musasi", t.y. pvz. ryte skubam i darzeli, jis nenori rengtis, arba nenori darzelyje rengtis, duoda su ranka man per galva, veida..... ka daryti tokiose situacijose? Sveika. Na as ne psichologe,bet pirmiausiai siulyciau pasisneketi su vaiko tevu ir aptarti visa situacija.Pradedant nuo to,kad pasiima vaika nesuderines su jumis.Pasikeitusi vaiko elgesi ir t.t. kas jus neramina. |