zydrune viktoraviciene
2010 06 28, 20:15
QUOTE(zydrune viktoraviciene @ 2010 06 28, 22:15) Labas. Ojej,o ką sako ginekologė? Iš viso, kaip ta spiralė gali kartu su lelium ten būti?
zydrune viktoraviciene
2010 06 28, 21:06
 spirale nera gimtoje o salia ji yra  daktarai nieko negali man padeti gali viskas buti gerai arba gali buti persileidimas
QUOTE(zydrune viktoraviciene @ 2010 06 28, 23:06)  spirale nera gimtoje o salia ji yra  daktarai nieko negali man padeti gali viskas buti gerai arba gali buti persileidimas  Na, gerai, kad dar yra du variantai, o ne vienas. Šiaip jau nemažasa nėštumas ir reikia stebėti save, o gal ir ligininėje pagulinėti. Čia jau gydytoja turi viską pasakyti. Belieka tikėtis, kad viskas bus gerai. Pasidomėk, ar dar yra tokių mamų, kiurios tokiu būdu pastojo, tikrai bus aiškiau.
o kaip taip is vis atsitiko?negi daktarai negalejo jos isimti kai buvo tik kelios savaites  uzjauciu,mergyt tave.laikom kumstukus uz jus abu
zydrune viktoraviciene
2010 06 28, 21:33
 nu kaip pastojom sake kas spirale nemaiso vaikui augti bet kad negerai darosi man ziuresim ka rytoj pasakys daktare man
Ramunita
2010 06 29, 08:18
o kokia spiralė?
Daiva41
2010 06 29, 10:23
O as galvojau, kad su spirale saugiausia
s.saulute
2010 06 29, 12:20
QUOTE(Daiva41 @ 2010 06 29, 10:23) O as galvojau, kad su spirale saugiausia  as irgi taip galvoju ir zadejau detis po gimdymo.
zydrune viktoraviciene
2010 06 29, 12:29
varine spirale nepamenu pavadinimo .... juk niekas neapsaugo 100% bet labai mazai kas pastoja su spirale
...Dream...
2010 06 29, 15:25
juk pakraujuojama ir be spirales
Nehormonine spirale turincioms moterims pastojimo rizika 1 is 100 per metus, o su Mirena (spirale su hormonais) 1 is 1000 per metus. O siaip kiek raso infromaciniame lapelyje tai pastojus spirale geriau istraukti- tuomet ivyks persileidimas arba leliukas vystysis toliau, taciau kiek zinau kai kuriais atvejais spirales neistraukia- tuomet gresia prieslaikinis gimdymas, gali buti kitu komplikaciju- o kartais is viskas buna gerai
mamamia*
2010 06 29, 21:09
QUOTE(zydrune viktoraviciene @ 2010 06 28, 23:33)  nu kaip pastojom sake kas spirale nemaiso vaikui augti bet kad negerai darosi man ziuresim ka rytoj pasakys daktare man Nesuprantu kaip ji gali netrukdyti mazyliui augti, manau turejo be jokiu kalbu ja istraukti anksciau Laikykis
Aš pastojau su paprasta varine spirale, bet man ją išėmė vos tik sužinojau apie nėštumą. Neįvyko jokio persileidimo ir gimė fainas berniokas, tik kodėl nebando išimti tau spiralės, manau būtų geriau be jos
šneider
2010 08 07, 16:49
Aš ir galvojau po gimdymo uždaryt savo fabrikėlį ir dėtis spiralę, bet dabar jau net nežinau, bijočiau Gal reiks vyrą šnekint kad jis mazgelį užsirištu
QUOTE(zydrune viktoraviciene @ 2010 06 29, 12:29) ...labai mazai kas pastoja su spirale as vien savo draugiu rate zinau 2 atvejus kai pastojama su varine spirale  O tu draugiu pas mane tikrai simto nera, uztektu dvieju ranku pirstu, taip kad pakankamai daznai tai ivyksta....
QUOTE(Daiva41 @ 2010 06 29, 11:23) O as galvojau, kad su spirale saugiausia  Ir as QUOTE(Vijone @ 2010 08 07, 18:41) as vien savo draugiu rate zinau 2 atvejus kai pastojama su varine spirale  O tu draugiu pas mane tikrai simto nera, uztektu dvieju ranku pirstu, taip kad pakankamai daznai tai ivyksta.... Nu nieko sau
D.E.V.A
2010 08 08, 07:54
QUOTE(šneider @ 2010 08 07, 17:49) Aš ir galvojau po gimdymo uždaryt savo fabrikėlį ir dėtis spiralę, bet dabar jau net nežinau, bijočiau Gal reiks vyrą šnekint kad jis mazgelį užsirištu  Pas mus tos vazektomijos nedaro  pati klausiau del sito,nes norejo vyras susitvarkyt su tuo reikalu,bet pasake,kad tai yra sunkus kuno suzalojimas Lietuvoj  va tau ir susitvarkyk zmogau,sake Lenkijoj daro na ir kitur
elenuxus
2010 08 09, 12:52
QUOTE(s.saulute @ 2010 06 29, 13:20) as irgi taip galvoju ir zadejau detis po gimdymo.  As irgi zadejau detis po gimdymo...dabar jau ir bijau...Nors tikimybe pastoti su ja kaip ir su visom kitom apsaugos priemonem...  Nu, bent jau tikrai ne varine deciau...kiek paskaitineju, atrodo tik su jom cia daugiausia pastojama
Jurga_urte
2010 08 10, 18:55
As taip pat pastojau su spyrale (Nova T, varine). 4 metus buvo saugu, o paskui sast ir yra lelius  Man iseme spyrale iskart per pirma apsilankyma pas ginekologe. Pora dieneliu patepliojo krauju, bet paskui viskas gerai. Dabar jau 4-tas menuo prasidejo
elenuxus
2010 08 11, 10:12
QUOTE(Jurga_urte @ 2010 08 10, 19:55) As taip pat pastojau su spyrale (Nova T, varine). 4 metus buvo saugu, o paskui sast ir yra lelius  Man iseme spyrale iskart per pirma apsilankyma pas ginekologe. Pora dieneliu patepliojo krauju, bet paskui viskas gerai. Dabar jau 4-tas menuo prasidejo  O varine ne 3 metams?
nebyli asara133
2010 08 26, 11:43
Varine spirale, bent jau Nova T dedama 5 metams  Bet kaikurie ginekologai pataria pakeisti ja po 4 metu ar net anksciau
Jurga_urte
2010 08 27, 07:30
QUOTE(Jurga_urte @ 2010 08 10, 19:55) As taip pat pastojau su spyrale (Nova T, varine). 4 metus buvo saugu, o paskui sast ir yra lelius  Man iseme spyrale iskart per pirma apsilankyma pas ginekologe. Pora dieneliu patepliojo krauju, bet paskui viskas gerai. Dabar jau 4-tas menuo prasidejo  Gydytoja sake, kad 5 metams  Butu reikeje rugpjuty isimt arba keist, bet nesulaukiau rugpjucio
Julijasha
2010 11 02, 09:42
Sveikos. As ir pastojau su spirale  Spirale is karto iseme. Dabar 6-7 savaites, kaip suprantu baisiausias laikotarpis iki 3 men. Tikiuosi , kad persileidimo nebus
juoda/kava
2010 11 02, 10:47
QUOTE(Daiva41 @ 2010 06 29, 11:23) O as galvojau, kad su spirale saugiausia  na harmoninė spiralė tai tikrai saugi Mirena (mano ginė sakė, kad dar nežino nei vieno atvejo, kad būtų su ja pastojus moteris) o varinė spiralė  aš 2 metus ją turėjau ir pastojau
Julijasha
2010 11 02, 12:50
QUOTE(juoda/kava @ 2010 11 02, 12:47) na harmoninė spiralė tai tikrai saugi Mirena (mano ginė sakė, kad dar nežino nei vieno atvejo, kad būtų su ja pastojus moteris) o varinė spiralė  aš 2 metus ją turėjau ir pastojau  as ir beveik du metus vaiksciojau ir va tau
YndreVilk.
2010 11 02, 19:22
Paskaiciau sia tema...nk negaliu patarti pati esu jauna ir nestuma spirmas nesusiduriau su tokiu reikalu,bet laikau kumscius,kad tik jums abiems butu viskas gerai...Sekmes tau
QUOTE(juoda/kava @ 2010 11 02, 10:47) na harmoninė spiralė tai tikrai saugi Mirena (mano ginė sakė, kad dar nežino nei vieno atvejo, kad būtų su ja pastojus moteris) o varinė spiralė  aš 2 metus ją turėjau ir pastojau  Na va,o as pries pora savaiciu suzinojau,kad laukiuosi nors ir su Mirena buvau
Julijasha
2010 11 02, 21:02
QUOTE(Geiša @ 2010 11 02, 21:43) Na va,o as pries pora savaiciu suzinojau,kad laukiuosi nors ir su Mirena buvau  Spirale trauke tikriausiai ? Man tai istrauke, nes labai arti vaisiaus buvo. Tau dabar geriu duphaston ir tikiuosi , kad viskas bus gerai.
QUOTE(Julijasha @ 2010 11 02, 21:02) Spirale trauke tikriausiai ? Man tai istrauke, nes labai arti vaisiaus buvo. Tau dabar geriu duphaston ir tikiuosi , kad viskas bus gerai.  Iskrito pati  Tiksliau vaikiukas pasak daktaru ja istume
QUOTE(zydrune viktoraviciene @ 2010 06 28, 22:15) Mano mamai panasiai buvo, to pasekoje as turiu sese  . Bet jai ipusejus nestumui spirale iskrito. Gal viskas bus gerai ir tau, pagulesi ligonineje ir issaugosi vaikiuka
Mano sesuo pastojo su spirale, bet niekas jos netrauke - pasitare gydytojai nusprende kad per daug rizikos ir didele persileidimo galimybe  gal dar kokiu priezasciu buvo - nezinau tiksliai. Visa nestuma gydytojai stebejo ar spirale nejuda - viskas buvo gerai, tik kelios dienos pries nustatyta termina, beje, vasario 14  , pastebejo kad spirale pradejo judet, tai buvo suduota doze skatinamuju ir naturaliai gime grazuolis berniokas  taip kad nera cia ko pergyventi jei jos ir neisima. Matyt tam tikrais atvejais tai reikalinga. Nes gydytojai priziureje sese (ju buvo net du) tikrai geri
elenuxus
2010 11 17, 15:33
QUOTE(Geiša @ 2010 11 02, 20:43) Na va,o as pries pora savaiciu suzinojau,kad laukiuosi nors ir su Mirena buvau  Mano gine man kaip tik Mirena siulo...Tikriausiai vienintele 100% apsauga ir yra aspirino tablete, stipriai suspausta tarp koju...
QUOTE(elenuxus @ 2010 11 17, 15:33) Mano gine man kaip tik Mirena siulo...Tikriausiai vienintele 100% apsauga ir yra aspirino tablete, stipriai suspausta tarp koju...  Tai taip ,arba vienuolynas  siaip,tai nenusimenu per daug,jauciu po sito gimdymo as vel Mirena desiuosi
smalsiuke333
2011 01 13, 09:08
as irgi buvau pastojus su spirale, bet man išėmė ja ir padarė išvalymą nes kažkas buvo negerai
Aš pastojau su spirale (3.5 metų jau ji pas mane buvo, varinė), tai mano gydytojas man ją iš karto ištraukė. Sakė, gali būt, kad persileidimas įvyks, bet kai mažas nėštumas jis geriau rekomenduoja ištraukti. Na, o mano pažįstamai spiralės gydytojai neištraukė pradžioj, bet nėstumas pasibaigė tragiškai. 17 savaitėje pas ją prasidėjo uždegimas, taip pat prasidėjo priešlaikinis gimdymas, pati vos galų neatidavė ir deja leliuką prarado. Nieks tiksliai ir nepasakė nuo ko viskas, bet pradžioje minėjo, kad lyg spiralė įaugo į placentą ir sukėlė uždegimą, ko pasekoje ir priešlaikinį gimdymą. Taip, kad mano nuomone geriau spiralę ištraukti pradžioje neštumo.Esu skaičiusi, kad ji net į vaikiuką gali įaugti.....
mopsiaa
2011 02 22, 13:51
paskaiciau ir baisu darosi, pastoti su spirale, brrr....
dodezile
2011 02 23, 12:33
Va tau ir apsauga... o aš galvoju dėtis, kaip po patikimą apsisaugojimo priemonę...
-Monroe-
2011 02 24, 11:43
Ir as galvojau, kad spirale, tai pakankamai saugi kontracepcine priemone  Nu bet ka daryt? Mums labai nepatinka su vyru gumytes, o man nepatinka gerti kiekviena diena tabletytes  Vis uzmirstu isgert ir siaip nelabai gerai jauciuos jas gerdama.... todel atsisakiau ju. Tai lieka saugotis naturaliai (sekant cikla) arba abstinencija  Del pastarosios Nu jau ne!  Todel vis delto vis tiek nori nenori, ko gero desiuos spirale... ir kiek skaiciau, tai Mirena geriausiai...  Nes pastoti vel, tikrai jokio noro nera
mamyte1984
2011 03 26, 09:23
sveikos mamytes tai va papasakosiu savo istorija: isidejau NOVA T spirale,nes visada maniau kad tai aptikimiausia apsauga..ji galio 5 metus bet pasirodo po 3,5 metu nestumo testas rodo teigiamai,,patikekik koki soka patyrem  net nupasakot negaliu,,nuejau pas gydytojus nestumas buvo apie 9 sav,spirale savo vietoje,,tai va nesioju dabar leliuka po sirdim kartu su spirale,,jos neiseme nes iskart ivyktu persileidimas,,,spirale kudikiui visiskai netrukdo,o prisiskaiciau visokiu baisybiu kad jos iauga kudikiui ir pan,,,gydytojas mane patikino kad cia tik pasakos,tokiu atveju nera buve..taciau yra tikimybe anksciau pagimdyti,,bet siaip jauciuosi gerai ir tikiuosiu kad viskas bus savo laiku,, as vis ir dabar manau kad spirale patikimiausia apsauga tik va dauguma daktaru liepia ja isimti kai jai jau buna 3 metai,nes veliau patikimumas pazeje,o manes niekas neperspejo todel taip ir isejo,,na bet nera to blogo kas neisietu i gera,,kaip sakant zmogus planuoja,o dievas juokiasi
Jurgit@_
2011 03 26, 12:49
QUOTE(mamyte1984 @ 2011 03 26, 09:23) sveikos mamytes tai va papasakosiu savo istorija: isidejau NOVA T spirale,nes visada maniau kad tai aptikimiausia apsauga..ji galio 5 metus bet pasirodo po 3,5 metu nestumo testas rodo teigiamai,,patikekik koki soka patyrem  net nupasakot negaliu,,nuejau pas gydytojus nestumas buvo apie 9 sav,spirale savo vietoje,,tai va nesioju dabar leliuka po sirdim kartu su spirale,,jos neiseme nes iskart ivyktu persileidimas,,,spirale kudikiui visiskai netrukdo,o prisiskaiciau visokiu baisybiu kad jos iauga kudikiui ir pan,,,gydytojas mane patikino kad cia tik pasakos,tokiu atveju nera buve..taciau yra tikimybe anksciau pagimdyti,,bet siaip jauciuosi gerai ir tikiuosiu kad viskas bus savo laiku,, as vis ir dabar manau kad spirale patikimiausia apsauga tik va dauguma daktaru liepia ja isimti kai jai jau buna 3 metai,nes veliau patikimumas pazeje,o manes niekas neperspejo todel taip ir isejo,,na bet nera to blogo kas neisietu i gera,,kaip sakant zmogus planuoja,o dievas juokiasi  As ir po gimdymo po kurio laiko mastau detis spirale, bet kai sian pamaciau sia temute iejus paskaiciau negaliu patiket kad taip buna  na bus zinoma kad nereikia ilgai su ja rizikuot Sekems nesiojant angeliuka
Nepavydžiu, draugei buvo panašiai.
dragostėja
2011 03 26, 21:49
Siaubas
mamyte1984
2011 04 14, 14:27
QUOTE(Jurgit@_ @ 2011 03 26, 13:49) As ir po gimdymo po kurio laiko mastau detis spirale, bet kai sian pamaciau sia temute iejus paskaiciau negaliu patiket kad taip buna  na bus zinoma kad nereikia ilgai su ja rizikuot Sekems nesiojant angeliuka  dekui
QUOTE(mamyte1984 @ 2011 03 26, 11:23) sveikos mamytes tai va papasakosiu savo istorija: isidejau NOVA T spirale,nes visada maniau kad tai aptikimiausia apsauga..ji galio 5 metus bet pasirodo po 3,5 metu nestumo testas rodo teigiamai,,patikekik koki soka patyrem  net nupasakot negaliu,,nuejau pas gydytojus nestumas buvo apie 9 sav,spirale savo vietoje,,tai va nesioju dabar leliuka po sirdim kartu su spirale,,jos neiseme nes iskart ivyktu persileidimas,,,spirale kudikiui visiskai netrukdo,o prisiskaiciau visokiu baisybiu kad jos iauga kudikiui ir pan,,,gydytojas mane patikino kad cia tik pasakos,tokiu atveju nera buve..taciau yra tikimybe anksciau pagimdyti,,bet siaip jauciuosi gerai ir tikiuosiu kad viskas bus savo laiku,, as vis ir dabar manau kad spirale patikimiausia apsauga tik va dauguma daktaru liepia ja isimti kai jai jau buna 3 metai,nes veliau patikimumas pazeje,o manes niekas neperspejo todel taip ir isejo,,na bet nera to blogo kas neisietu i gera,,kaip sakant zmogus planuoja,o dievas juokiasi  man irgi atsitiko taip pat,viens prie vieno.dabar man aišku,kad spirale yra didžiausia nesąmone.visiškai neplanuotas trečias vaikas.bet kol kas dar niekas neaišku,net pas gyditoją dar nebuvau,tik su vyru sedim ir bandom atsigaut nuo šoko.
Veronika321
2011 04 17, 18:33
nu kazkokia tais nesamone
Vakar man išeme spiralę,o šiandien įvyko persileidimas,savaitę pasidžiaugiau,o šiandien viskas baigta.Daugiau jokių spiralių niekada nebedesiu.Net nežinau kaip saugotis geriausia.
Wild Pearl
2011 05 08, 09:32
QUOTE(dubhe @ 2011 04 21, 18:51) Vakar man išeme spiralę,o šiandien įvyko persileidimas,savaitę pasidžiaugiau,o šiandien viskas baigta.Daugiau jokių spiralių niekada nebedesiu.Net nežinau kaip saugotis geriausia. O ta spiralė kaip stovėjo tai ir stovėjo iki pastojote, nebūvo jokių pasislinkimų ir pan, ar tikrinote ją kaskiek laiko.?  Nu tikrai baisu kai tokios naujienos nelauktos aplanko ir neramu būtų... dubhe Apgailestauju
andzella
2011 05 09, 09:57
Mes kaip tik su vyru ir aptarinejom, kad man po gimdymo isideti spirale. Bet kai pasiskaiciau, tai is vis nesinori jos net detis. Tad mano vyrukui tikriausiai teks ir toliau saugotis, taip kaip ir iki niestumo
sveikutes,man nutiko tokia pat situacija,pastojau turedama spirale  Gyvenu Anglijoje jau senai,esu kazkur 4 savaiciu nestume. Cia gydytojai niekur neskuba,sako dar anksti kanors daryti ,bet as labai nerimauju kad veliau gali buti per velu .  Labai norim sito leliuko, bet ir bijom del kokiu apsigimimu ar komplikaciju... Prasau patarkit,mamytes,ka dabar daryti? Gal kam nors dar taip buvo?
|
|