Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daniškas gandras
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
Pjuvena po krūmu
Su savo brangiausiuoju buvom kartu jau beveik šešerius metus, 2009 metų vasarą ruošėmės tuoktis. Be proto norėjom leliaus, todėl kvietėm gandrą. Gandras buvo savo srities čempionas matyt, nes noras labai greit išsipildė... Gal po mėnesio laiko nuo tada, kai apsisprendėm. Kelias dienas maudeno pilvą, bet mmm nebuvo. Nusprendžiau pasidaryti testuką. Ryte atlikau procedura vonioje, padejau užverstą testuką ant lentynėlės, sėdžiu, laukiu.. Tos dvi minutės pradeda panašėti į dvi valandas. Praėjo jau trys minutės, sakau, gal tikslesnį rezultatą rodys. Kažkur giliai susuko pilvą. Na ką, verčiu. Eina sau, negaliu patikėti – II !!!!!!!!!! Išsišiepiau iki ausų, noriu rėkti, garsiai juoktis, pranešti visam pasauliui ir pasidalinti savo džiaugsmu! Skauda žandus nuo šypsenos, žiūriu į veidrodį ir mintyse kartoju: „Tu būsi mama, tu turi savyje mažą mažą žirniuką, kuris padarys tave pačia laimingiausia“. Porą kartų dar sušunku „YESSSSS!!!“ yess.gif , palydintį išraiškingais rankų mostais ir kaip niekur nieko išeinu iš vonios. Vyras sukinėjasi virtuvėj. Sako: „Myliu tave“. „Ir aš tave be proto myliu“, atsakau, įsisiurbiu aistringu bučiniu.. Dar nieko nesakysiu, noriu pranešti šiek tiek kitaip nei paprastai pasakyti... blush2.gif Bet negaliu nuslėpti šypsenos, ji tiesiog plėšia žandus. Vyras sako, kažkokia tau šiandien gera nuotaika. Nieko neatsakau, nenoriu išsiduoti, tik toliau sėdžiu išsišiepus.
Nulekiu į parduotuvę, į taip išsvajotą kūdikių prekių skyrių. Nuperku dvi poras kojinyčių: rožines ir žydras. Juk dar nežinom, kas tas žirniukas, dukrytė ar sūnelis. Bet man ir nesvarbu, svarbu sveikas gimtų. Grįžus namo įdedu tas dvi poras kojinyčių į mažą maišelį su virvute. Pašaukiu vyrą. Ištiesiu ranką su dovanėle ir tariu:“Čia tau.. dovanų“. Vyras žiūri nesupratęs, kokia čia proga. Bet matau, kad žvilgsnis įtarus. Ištraukia kojinytes. Kokią 1,5 sekundės atsijungia nuo pasaulio, o po to žiūri į mane kačiuko akim:“Rimtaiiiiiiiiiii???!!!”, klausia. „Rimtai“, - atsakau.- turėsim mažą leliuką. Ir tuomet byra abiems džiaugsmo ašaros, stipriai apsikabinam, jaučiam, kaip stiprus stiprus ryšys mus sieja, juk būsim tėtis ir mama...
Po trijų mėnesių atšokom vestuves. Dar spėjau įtilpti į savo vestuvinę suknelę, o po to pilvukas dygo jau dienom. Bet mėgavausi juo. Nepykino, jaučiausi super gerai, tik pavargdavau greit, bet tik pradžioj. Jaučiausi kaip nenėščia, tik kad į kelnes neįlindau. Tačiau kai echoskopu pamačiau tą rankom kojom maskatuojantį ir vietoj nenustygstantį leliuką-žirniuką ir kai kKetvirtą mėnesį pajutau nestiprų spyrį, supratau, kad tikrai laukiuosi ir tas mažas mažas spindulėlis dabar žadins mane kiekvieną rytą duodamas žinoti: Aš esu! Septintą nėštumo mėnesį, prieš Kalėdas netgi buvom išskridę į Kanarų salas pailsėti, leisti lėliukui pasimėgauti šiluma bei vandenynu. Prieš pat Naujus metus nuvažiavom į 3D-4D skaningą. Labai norėjau pamatyti leliaus bruožus, o svarbiausia, sužinotį lytį. Gydytojas bakstelėjo į ekraną:“Na, ar dar turite abejonių, kas gims?“. Tikrai nebeturim, patys pamatėm, jog tikrai gims mergyte. Kaip smagu, dabar galėsiu į lelių kreiptis „mano dukryte“ bei parduotuvėse nužiūrinėti mergaitiškus kūdikių drabužėlius...
user posted image

TERMINAS. Kovo 2d. Nieko nevyksta verysad.gif . Pilvas didžiulis, visi klausinėja ar ne dvynukai. Sunku vaikščioti, miegoti. Antradienį skambinuosi į ligoninę, kad užsirašyčiau skaningui. Liepia atvažiuoti pirmadienį ir nuspręs dėl skatinimo.
Ketvirtadienis, jau 41+2. Nieko nevyksta. Jau puolu į neviltį. Atrodo amžinai liksiu nėščia, visos aplinkui tik gimdo, o aš sėdžiu su savo pilvu, niekur nepralendu. Na nieko, jei pati nelenda, daktarai ištrauks, guodžiu save. Matyt lialka laukia šiltesnių dienų.
Ketvirtadienis, kovo 11d, jau po vidurnakčio. Su vyru kaip visada užsiplepėjom ir nuėjom miegoti tik 2:00 ar 3:00 nakties. Miegas ėmė labai saldžiai, nors dieną numigau net keturias valandas, ko nebūdavo net visą nėštumą. Kažko labai jau miegas buvo suėmęs. Šiek tiek po penkių keliuosi į WC, nenaujiena, juk paskutiniu metu keliuosi dėl to reikalo kas pora valandų. Prieinu prie WC durų, tiesiu ranką įjungti šviesą, tik staiga šliūkšt kažkas šilto per kojas. Akimirkai sustingau. Pagaliau! Pagaliau jau pasimatysiu su savo persikute! Nebijojau, kaiptik džiaugiausi, kad jau! Bet vis tiek kojos pradėjo tirtėti kaip pas zuikį, matyt iš to jaudulio. Nuėjau į dušą, išsimaudžiau, susitvarkiau. Daugiau nieko nejaučiu, tik vandenys po truputėlį bėga. Pasiskambinau į ligoninę, pranešiau situaciją. Liepė atvažiuoti. Einu žadinti vyrą. Miega zuikis pavargęs po darbo.. Gaila žadinti. Bijau išgasdinti, juk vyrams tai taip pat didžiulis įvykis. Atsisėdu šalia, glostau ranką, jis pasimuisto ir pramerkia apsiblaususias akis. Pamatęs mane išsprogdina akis blink.gif ir pašoka lovoje:“Kas atsitiko?“. Glostau ranką ir ramiu balsu sakau:“Važiuosim šiandien leliaus pasiimt wub.gif “. „Rimtai? Jau? !”. Taip, sakau, aš jau paskambinau į ligoninę. Vyras pašoka iš lovos, rengiasi, matau, kaip jaudinasi, rankos dreba, kvėpavimas dažnas. O aš nesijaudinu. Ramiai pasiimu prieš mėnesį sukrautą tašę ir sėduosi į mašiną. Nuo to laiko, kai nubėgo vandenys nejutau leliaus judesiukų. Tikiuosi viskas gerai ir dar miega gražuolė.. Su tais žodžiais atsižymėjo ji į kairį šonkaulį. Glostau pilvą, ašaros kaupiasi akyse, jau greit, jau greit, mano meilute..
Ligoninėj po apžiūros verdiktas: 1cm. Daugiau nieko ir nejaučiu. Liepia važiuot namo. Nenoriu.. Nenoriu daugiau laukti... Bet važiuojam. Grižę pamiegam. 15h Pradeda maudenti pilvą. Vis skaudžiau ir skaudžiau. Maudenimai kas 6min. Vėl važiuojam į ligoninę. 2cm. Nu negali būti! ! ! blink.gif Man gi jau skauda umn.gif . Daktarė sako, jei skaudėtų, taip ramiai nesėdėtum. Na ir iš tikrųjų, sienom nelipu. Bet noriu gimdyti jau, nebenoriu būt nėščia! Vis tiek liepia važiuotnamo . Namie vaikštinėju, nenusėdžiu. Nueinam pesčiom į parduotuvę. Nu niekas nepadeda.
22h prasideda tikrieji sąrėmiai. Ojojoj kaip skauda, mirsiu. Geriausia įsikibti į sieną. Akyse net žalia su žvaigždutėm nuo skausmo, nieko panašaus gyvenime dar nesu jautusi. Noriu miego. Bet negaliu gulėt, kai skauda. Iškart pašoku nuo lovos ir dantim į sieną. Sąrėmiai kas 5min. Vyras snaudžia, bet kai tik pašoku nuo lovos, tuoj kompiutery fiksuoja laiką. Po sąrėmio atsisėdu ant lovos, atsiremiu į vyrą ir trūkinėju. Ir taip keturias valandas, kol sąrėmiai kas 4min buvo. Tada išvažiavom į ligoninę. Na dabar jau tikrai atgal nevažiuosiu, isikibsiu ten į sieną ir stovėsiu.
Ligoninėj apžiūri – vėl 1cm. Nu kaip taip gali būti, jau aš čia sienom lipu. Paguldo, apjuosia diržais, fiksuoja sąrėmius ir kūdikio širdutę. Viskas gerai. Atneša ligoninės sexovus rūbus, persirengiu ir net geriau ant širdies, kad jau niekur nebevažiuosiu, jau dabar namo grįšim tik su lelium.
Gulėt negaliu, vis vaikštau, sienas ramstau. Pavargau nerealiai, vos ant kojų pastovėjau. Jau šešios ryto, o man nieko nevyksta daugiau, tik sąrėmiai skausmingesni ir dažnesni. Suleido nuskausminamųjų ir migdomųjų, kad pamiegočiau. Miegu. Lygtais. Per sapnus vis tiek jaučiu skausmą, matau kažkokias haliucinacijas, kad kažkokias spintas palatoj stumdau. Einu su vyru pasivaikščioti po koridorių. Pasižiūriu į jo veidą ir negaliu patikėti. Pas jį keturios akys! Žiūriu į laikrodį ant sienos, bandau įžiūrėti, kiek valandų, bet negaliu, dvejinasi akyse. Sako vyras, einam, tau dabar lašelinę pastatys. O aš klausiu, „Tai ką man jie dabar dropins (nuo angl.žodžio drop-lašas)? Vyras juokiasi. Pati nelabai prisimenu, jis čia man pasakojo.
Priešpiet padaro epidūrą, nes antiek buvau nusilpus, kad vos liežuvį beapverčiau. Skausmas atlėgo, šakės, grynos atostogos. Iškart smigau. Atsikeliu, akušerė sako, na ruoškis, lelius jau tuoj turės pasirodyt, pasakyk, kai norėsi stumti. Neužilgo ir užsinorėjau. Net nežinau, nei kiek tas procesas laiko truko, nei ką akušerės šnekėjo, nieko negirdėjau. Tik vyras šalia buvo, laikė už rankos ir vis skatino stumti, sako kokia tu šaunuolė, dar truputį, dar. Stengiaus iš visų jėgų. Mano vyras šaunuolis koks, kaip jis man padėjo, visą gyvenimą busiu jam dėkinga. Pajaučiau jau kai lelius išslydo lauk, toks karštas visas. Neverkia. Bet nusičiaudėjo pirma, o paskui pradėjo tyliai kaip kačiukas verkti. Paguldė ant krūtinės tą mažą stenantį ryšulėlį, bando nabagė atmerkti tas akytes, žiūri katiniukas, bet nieko nemato, tik šilumos ieško. Glostau galvytę, siaubas, kaip ilgai tavęs laukiau, kaip tave myliu, mano dukryte.. Kaupiasi laimės ašaros ir man, ir vyrui. Mes dabar tikra tikra ŠEIMA. wub.gif
user posted image

Taigi, kovo 12d, Danijoje, 14:45 gimė mūsų dukrytė Frėja, 4020g ir 52cm. Jautėmės abi puikiai, todėl jau po keturių valandų važiavome namo, pati neplyšau, nekirpo, žodžiu viskas kuo puikiausiai. Nebenorėjau tų ligoninių.
Labiausiai noriu padėkoti vyrui, kad mane taip suprato, palaikė, padėjo ir nesitraukė nuo manęs nei per žingsnį. Už tai myliu jį dar labiau.
O dukrytė yra pats didžiausias stebukliukas, dėl kurio viską paaukočiau.
user posted image

MYLIU SAVO ŠEIMĄ... wub.gif

Štai tokios didelės ir sveikos mes jau esam
user posted image
vanile69
kokia grazute wub.gif aukite stiprios ir sveikos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kiviukė
wub.gif kaip gražu wub.gif
spanieliuke
jetau pjuvena kaip graziai aprasiai,braukiau asra ir ne viena blush2.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
o jau Frejos grazumas wub.gif wub.gif wub.gif
luckyme
labai grazi istorija wub.gif
Jaskolka
bliamba, pjuvena, specialiai gal tu taip parašei, kad visa Danija apsiverktų ir lietus ateitų? mirksiukas.gif
nuostabi istorija wub.gif
sepallaa
labai grazi dukryte wub.gif sveikinu 4u.gif
migluze
Pjuvena labai grazi istorija jusu wub.gif
Pravirgdei ir mane blush2.gif
O jau Freja auga kaip ant mieliu,fainuole jusu mergina wub.gif bigsmile.gif
Pjuvena po krūmu
aciu visoms wub.gif
Aivaaa
wub.gif wub.gif wub.gif as be zodziu....kaip grazu....
liutux0318
Labai grazi istorija, taip suvirpino sirdele... wub.gif wub.gif wub.gif gryzau ir as trumpam i balandzio 1-aja... wub.gif
indica
labai faina, itraukianti istorija thumbup.gif ir labai labai grazi mergyte wub.gif sveikinu! 4u.gif
linkur
labai grazi istorija 4u.gif o jau leliaus grazumas wub.gif
Pjuvena po krūmu
sirdingai dekui uz pagyras 4u.gif
NimfeO
Nuostabi istorija,gražuolė mergytė wub.gif
sinsila3
graziai papasakojai...o mergyte kokia wub.gif wub.gif wub.gif
lauroone
wub.gif Saunuole, brangioji! 4u.gif Smagu ziureti i beaugancia jusu grazuole wub.gif
Fairyland
Labai grazu 4u.gif Ir mergyte-nerealaus grozio wub.gif wub.gif wub.gif
remama
nuostabus pasakojimas thumbup.gif aukit didelės ir sveikutės 4u.gif
Briliantas
AUkite sveikos wub.gif
linxme
Labai graziai ir idomiai aprasei,ir as asarot pradejau,mano vyras taip ir liko nesuprates kas cia atsitiko smile.gif
Sekmes tavo graziai seimynai 4u.gif
Pjuvena po krūmu
Aciu visoms 4u.gif
Ziedlapiux
grazi istorija ir mergyte wub.gif wub.gif wub.gif
Doviliukass
Super istorija, o mažylė dar nuostabesnė wub.gif skaičiau ir į savuosius gimdymo prisiminimus nugrimzdau wub.gif ech wub.gif wub.gif
Žemietė
gražus pasakojimas, labai įdomu, su nuotraukom smile.gif sėkmės
SweetTalk
labai grazi istorija wub.gif net susigraudinau 4u.gif
Ramašiška
wub.gif grazuu
ŽanetaKava
Labai grazi uogele biggrin.gif Sekmes 4u.gif

Mano Gabijos gimimo istorija
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=538548
megyte
labai grazi istorija 4u.gif aukite didutes 4u.gif
Pjuvena po krūmu
aciukas wub.gif
liolia79
Saunuoliai visa seimyna wub.gif wub.gif wub.gif Sekmes ir sveikateles augant 4u.gif mirksiukas.gif
gaudri
Pjuvena po krumu, sveikinimai:) kokia nuostabi dukryte..ir grazi istorija 4u.gif
Alsė
Labai grazi ir uz sirdies griebianti istorija wub.gif wub.gif wub.gif
monerata
Labai graziai papasakojai 4u.gif saunuole mamyte 4u.gif linkiu dar kokiu 3 susilaukti mirksiukas.gif
Agnute21
O jau mergytes grozis- tai nerealus wub.gif ,o ir gimdymas sunkokas, bet buvo verta... 4u.gif 4u.gif 4u.gif Sekmes jums... biggrin.gif
~Serpentine~
kaip graziai aprasyta wub.gif net susigraudinau cray.gif o dukrytes grazumas wub.gif wub.gif pacios didziausios sekmes jums 4u.gif
Pjuvena po krūmu
Labai labai aciu visoms 4u.gif Dukryte mums zinoma pati graziausia pasaulyje, bet turbut kiekvieniems savi vaikai patys geriausi, graziausi ir unikaliausi blush2.gif
QUOTE(monerata @ 2010 07 07, 09:39)
Labai graziai papasakojai 4u.gif saunuole mamyte 4u.gif linkiu dar kokiu 3 susilaukti mirksiukas.gif
*

ooo, aciu, as tiek ir noreciau rolleyes.gif Nors ta pacia gimdymo diena dar vaiku daugiau nenorejau, sakau nebent po kokiu 3-5 metu, bet dabar vel noriu, kad ir dabar biggrin.gif
virguliuke
istoriaj riesiog sklidina meiles.. net silta ant sirdies buvo kai skaiciau... 4u.gif 4u.gif
smarty_978
labai labai grazi istorija.. Aciu! o dukryte tai nepaprasto grozio tikrai.... wub.gif
Velniukste;)))
Kaip grazu wub.gif
biti atskrend
Sveikinu! Kokia grazuole Freja wub.gif Sekmes sauniai semynelei!
Bluebell
fainai kaip m wub.gif
labai grazus vardukas Freja 4u.gif
cuoliukė
labai grazi mergyte smile.gif sveikinu 4u.gif
Pjuvena po krūmu
aciu blush2.gif 4u.gif
zuika12
Labai grazi istorija wub.gif sekmes Jums 4u.gif
No comment
kaip miela .... tokia grazute. wub.gif
brac
Kokia nuostabia istorija sukuriai wub.gif 4u.gif Sekmes jusu nuostabiai seimyneliai !!!
OVM
Graži istorija wub.gif O dar gražesnė Frėja thumbup.gif
Boguze
be galo grazi istorija... asraoskaupesi akyse ja skaitant.. wub.gif labai dziaugiuosi uz jus smile.gif
visai atsitiktinai isijungiau sia temute paskaityt ir pirmiausiai nuo tavo pradejau..ir tik perskaicius kelis komentarus supratau, kad cia ta pati pjuvena po krumu,pernykste nuotakele kaunietuke.. kaip ir as.. labai labai smagu wink.gif
vi78
nuosirdziausi sveikinimai 4u.gif vardas labai idomus mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.