toki ankstyvą rytą pabudau iš nuostabos-kažkas spaudžia galvyte,karšta begalo.jaučiu,sunerimsta ir mamytė,palengva sėdasi į mašina.man taip negera o jie dar kažkur važiuoja.mama prašo tėvelio,kad nepamirštų Dambrausko kasetės įjungti.linksma mat jiems,o aš pamiegoti negaliu.dar širdele mamai taip stipriai plakti pradėjo,nes laikrodį stebi ji,kažkas vyksta kas 5 minutes.ligoninė?na gerai sutinku jei tik čia man netrukdys išsimiegot...bet ,matai,jie vistiek nepalieka manęs ramybėje,apvinioja su diržais,dar galvyte paspaudžia.na po tokios apžiuros 7cm kaklelis atsivėres. kilo visur panika-daktarai nustebo ,kad mama jau gimdo,o man ankšta daros,sunerimstu,kad kalba apie mane.net mama pašaukė mane vardu-šaunuolė Elvina,pasistenkime abi,kad kuo greičiau susitiktume.tai vadinas dabar pamatysiu savo mama,broli.tiek apie jį girdėjau...mintis pertraukė stiprus paspaudimas.labai skaudžiai keleta kartų mane kažkas paspaudė.tik staiga nudegino akytes ŠVIESA,šaltis .išsigandau nebejuokais ir kad užbliausiu-kur maaamaaaaa.girdžiu jos širdele kažkur toli.bet man jau šilta.į mano burnyte įbėgo visai kitoks,saldus vandenėlis.mama džiaugiasi rausvos saulės spinduliais viršum žalių eglių.ji džiaugiasi mano juodais ilgais plaukeliais.jau dabar tai pamiegosiu.bet ne.mane vėl kažkas suspaudžia,tik švelniau.sako tėtis.taip,gidėdavau jo balsa kasdiena,prie šiltų jo rankų prisiglausdavau.na bet to perdaug-jis bučiuoja bučiuoja mane.paleeeeisk.pagaliau užmigau.po ilgos ramios pertraukėlės prisiminiau tą skanų,saldų vandenėlį.ką daryti,kad jo vėl butu mano burnytėje?muistausi ,pykstu.mama tokia protinga-paėmė mane ir į burnyte vėl ipylė to skanaus-ko ko-pieno?pieno.taip užmigau ramiai,nors jutau mamos kvėpavimą,širdelę.dabar jau visiškai nusiraminau.man patinka šis sausas,šviesusPASAULIS./JONIŠKIO LIGONINĖ.2002.07.11/