Cobretti
2008 10 17, 13:45
QUOTE(AGI @ 2008 10 02, 12:52) Mamytės, kurių vaikučiai lanko šį darželį, atsiliepkit. Labai norisi išgirsti Jūsų nuomonę. Ar tiesa, kad naikina mokyklą ir daro tik darželį? Galbūt tikrai atsiras daugiau vietų mažiukams? Mūsų vaikui dar nėra 3 (gimtadienis prieš pat Kalėdas), ar priimtų jį į šį darželį? as girdejau kad bus panaikinta mokykla ir bus atidarytos kelios grupes lopselinukams nuo kito rudens.
Įdomu, kaip ten su ta grupių "specializacija" - etnografinė, muzikin ė ir t.t. Pakomentuokit, prašau.
Siandien buvome uzsuke tai galima pasirinkti i kokia grupe nori: dailes, muzikos, sporto, montesori. Nezinau ar yra dar daugiau grupiu. Apie lopseli nieko neminejo, kad bus. Uzrase mus tik i darzeli nuo 2010 metu.
O kiek iš viso grupių yra šiame darželyje? Pirmas įspūdis, kad jis gana didelis, toks "konvejerinis". Man taip norisi išgirsti "gyvą" nuomonę iš dabartinio šio darželio darželinuko tėvų, kad vėl drįstu kelti temą į viršų ir tikėtis, kad ją pastebės daugiau mamų.
LedAsta
2008 10 25, 12:08
Mes, galima sakyti, esam šio darželio "šviežiena". Aš net neabejodama pasirinkau jį, nes pati buvau jo viena pirmųjų auklėtinių  Mano asmeniniai atsiminimai superiniai. Sesuo ten irgi buvo ir mokyklą tą pradinę baigė. Apie jos uždarymą tik kalbos sklando - kiek jos realios klausimas, nes direktorė į smulkmenas nesileido. Aplinka paprasta, bet visur švaru. Langai pakeisti. Šilta, tvarkinga. Nuo to kaip greit vaikas "įsivažiuos" priklauso daug veiksnių... Ta pati gera auklėtoja vienam laaabai gera, kitam netinka - juk žmonių biolaukai gali nesutapti Į šį darželį visi labai stengiasi papulti, nes rekomendacijos geros. Aš juo patenkinta.
Minlina
2008 10 25, 21:34
Užsirašėm ir mes neseniai į šį darželį nuo 2010 m.ž. Direktorė nepatiko visiškai, na bet ne su ja vaikas bus, svarbiausia, kad gautume gerą auklėtoją
Shanghai
2008 10 26, 11:33
Mes irgi vaikstom i si darzeli, dar tik pora menesiu, viskas dar nauja... Siaip darzelis tai tikrai tvarkingas ir svarus. Prabangos nereikia noreti, gi ne privatus ir nekainuoja menesiui pora tukstanciu. Nepatinka tik, kad bobules is gretimu daugiauksciu savo suniukus kartais po darzelio teritorija vedzioja. Nors kiemsarge saziningai kiekviena ryta ir su sluota ir su grebliu lauke darbuojasi (savo akimis ne karta maciau), bet mums jau du kartus "pasiseke" i suniuko kaka ilipti. Aisku, cia ne darzelio kalte, o tu zmoniu, kurie leidzia savo augintiniams dergti kur papuola, bet sakiau, neduok die pamatysiu kokia zmogysta su pavadeliu... Aukletojos kaip visur. Zmones kaip zmones. Draugiskus santykius reikia palaikyti. Zodziu, diplomatija... O savo maziaus jokiais vaistukais negirdziau, tiesiog pirma savaite budavom iki pietu kartu, gal aukletojom tas ir nepatiko, bet po savaites apsiprate buvom abu. Aisku sunku savo brangenybe palikti nezinomoje vietoje, nepazistamiems zmonems, aukletojos gi ne mociutes, bet jei jau syki apsisprendem lankyti darzeli tai... Man daug baisiau visokios epidemijos a la vejaraupiai ar virusiniai meningitai... brrr...
Ačiū, mamos, kad atsiliepėt. Ką gi, nuo kitos savaitės ir mes būsim "šviežiena". Aš vis dar neapsisprendžiu, ar geriau pirmomis dienomis kartu su vaiku būti, ar palikti jį trumpesniam laikui. Manau, kad spręsiu vietoje, gal kartu su auklėtoja. Labai tikiuosi, kad pavyks. O dėl ligų - čia jau nieko negalim įtakoti. Aišku, labai norėtųsi, kad į darželį visos vestume tik sveikus vaikučius, kad kitų neužkrėstume. Bet kažin, ar tai pasiekiamas idealas. Kita vertus, ne tik darželyje, bet ir bet kur gatvėje galima pasigauti virusą. Aš irgi labai bijau dėl ligų. Belieka tikėtis, kad jo imunitetas jau šiek tiek sustiprėjęs...
rasasukyte
2008 10 28, 13:57
Sveikos merginos  Mes ruosiames gyventi Dobilu gatvej.Turiu du vaikucius:vienas lanko mokykla,o kitas darzeli.Gal Galite pasakyti koks artimiausias darzelis ir mokykla yra nuo Dobilu gatves?Visiskai nesusigaudau  Is anksto dekoju
Palikau savo mažių pirmą kartą kelioms valandoms. Jį paskyrė į aštuntą grupę. Na, prisipažinsiu, įsivaizdavau viską šiek tiek kitaip. Maniau, kad auklėtoja bent šiek tiek pasidomės vaiku, paklausinės apie jį. Deja, apart vardo daugiau nieko nereikėjo... Ir paprašė, kad greičiau išeičiau, nes pas juos ateina kitos grupės stebėti auklėtojų darbo. Na, tikiuosi, kad čia tik tokia situacija pasitaikė. Gal sugrįžus pasiimti vaiko viskas bus kitaip... Labai viliuosi. O vaikas, tai kaip laukinis nuskuodė į grupę, pripuolė prie žaislų ir nekreipė į mane jokio dėmesio. Išeinant padarė "ate" ir viskas. Tik bijau, kad taip nesitęs ilgai... Gal atsilieps kuri mamytė, kurios vaikutis eina į aštuntą grupę?
QUOTE(AGI @ 2008 10 23, 11:13) O kiek iš viso grupių yra šiame darželyje? Pirmas įspūdis, kad jis gana didelis, toks "konvejerinis". Man taip norisi išgirsti "gyvą" nuomonę iš dabartinio šio darželio darželinuko tėvų, kad vėl drįstu kelti temą į viršų ir tikėtis, kad ją pastebės daugiau mamų. sveikos mamytes mano pirmas vaikutis pabaige si darzeli ,buvau labai patenkinta ypac kai buvo pas aukletoja nijole.  aukletoja.paskui pradejo lankyti 1 grupe,dabar i sia grupe eina ir antrasis mano vaikas.esu patenkinta auklyte ten  ,tik viena aukletoja nelabai  .dukryte taip pat jau esu uzrasiusi ir zadu leisti i si darzeli
Na, maniškis pradėjo antrą darželinę savaitę. Ir entuziazmas pamažu blėsta, prasideda "ašaringasis" etapas. Bet abi aštuntosios grupės auklėtojos šaunios - guodžia ne tik vaiką, bet ir mamą. Kol kas tikrai negaliu pasakyti ko nors negatyvaus - jei vaikas labai liūdi, visada paskambina, pataria, mandagiai išsako darželio reikalavimus. Jei vaikas "persilauš", manau, kad ir toliau lankysim šį darželį.
mielos mamytes, gal galite pasidalinti ispudziais apie grupe, nezinau kelinta, bet aukletojos ala ir salomeja? dar tik pradesime, todel kiek neramina nezinomybe...
QUOTE(tut @ 2008 11 18, 09:53) mielos mamytes, gal galite pasidalinti ispudziais apie grupe, nezinau kelinta, bet aukletojos ala ir salomeja? dar tik pradesime, todel kiek neramina nezinomybe... Papildyta:QUOTE(meva @ 2008 11 23, 23:50) Nera reikalo nerimauti, nes mano anukas lanke si darzeli ir butent pas sias aukletojas. Vaikas visada noriai lanke, o susirges klausdavo , kada pasveiksiu. Tai puikios aukletojos, sekmes joms auklejant mus atzaleles.
Prieš kelias savaites susirinkime auklėtojos pasakė, kad darželis siekia Katalikiškos mokyklos - darželio statuso. Na, kas nuo to keičiasi, auklėtojos taip ir nepaaiškino. Bet man visai patiko jų šiemetinė nuostata - iki Kalėdų nebus jokių karnavalų, švenčių. Praėjusią savaitę į darželį buvo pakviesta vienuolė, kuri vaikams ir jų tėveliams pravedė Advento vakarą. Iš tiesų graži idėja. Nors mažiukams dar sunku buvo suvokti esmę (čia susirinko daugiausia trimetinukai), bet ir jie džiaugėsi žvakelėmis, noriai puošė didžiulį Advento vainiką - kelią akmenėliais, kankorėžiais ir pan. Auklėtojos minėjo, kad ir eglutė grupėje bus papuošta natūraliais žaisliukais - saldainiais, meduoliais. Šįryt jau vidury grupės stovėjo didelė eglė ir manau, kad šiandien vaikai ją puoš kartu su auklėtojom. Man labai patinka, kad darželyje mėginama gilintis į esmę, o ne žavėtis blizgučiais. Nors tenka pripažinti, kad iš tėvelių pusės dažnai yra priešingų pageidavimų. Argumentas - vaikams taip smagiau. Aš asmeniškai tuo suabejočiau. Manau, vaikai džiaugiasi tada, kai mato suaugusius besidžiaugiančius ir jų džiaugsmas mažai priklauso nuo to, ar jie su kokio "pokemono" kauke ar piemenėlio skrybėlę užsidėję. Tai tokie mūsų pirmųjų Kalėdų šiame darželyje įspūdžiai.
Nuo rugsėjo planuojame pradėti lankyti šį daržiuką. Maniškiui tada bus beveik trys metukai. Labiausiai gasdina mišrios grupės. Ar didesni neskriausžia mažiukų? Kokio maždaug amžiaus vaikučiai būna vienoje grupėje? Tikiuosi, mamytės, pasidalinsit savo mintimis
Lauriokas
2009 03 02, 22:15
Sveikos mamytes!
Girdejau kad siame darzelyje galvoja atidaryti lopselinuku grupe (pletku pavidalu)? Ar nieko mamytes negirdejot? Gal reikia direktorei pasiskambinti.
Kristi7
2009 03 25, 17:02
Sveikos mamytės, mano vyresnėlis lankė šį darželį ir turim itin ryškių prisiminimų: 8 GRUPĖ:pradėjo lankyti 8 grupę, pas auklėtoja Jolitą ir Jūratę. Tada dar ten mišri grupė buvo, vaikai įvairaus amžiaus. Vaikas verkdavo kaskart, išgirdęs žodį "darželis". Uždaro būdo mano vaikas, nepasipasakodavo, nes , pasirodo, įbauginamas buvo, o ir 4 metukų vaikas matyt nesugebėjo. Kartą nuvedus vaiką, buvo labai šalta, auklėtoja grupėje su 2 megztiniais, o vaikui iš karto megztuką nurengė tik į grupę įleidus, tipo žais, sušils. Ir kai jis nepaklausęs antrą kart jį apsirengė, auklėtoja NUSIVEDUS Į PRAUSYKLĄ TAMPĖ VAIKO AUSĮ. Čia katra be akinių, bijau supainiot, bet būtent ta! . Ir močiutė dar tebebuvo rūbinėje, vaiko sportinį krepšį tvarkė ir pamatė  Nuo tos dienos vaikas nėjo į tą grupę.O kad vaikai 8 grupėje turėdavo ant kilimo tupėjimo vietas, po pietų miego, vaikai nuogučiai šąla, o auklėtoja laiptinėj su kolege pletkus varinėja ir t.t. Patarčiau darbo metu netikėtai užsukt - daug visko rasite... 1 GRUPĖPo šios istorijos kaimynė patarė leisti į 1 gr., pas Salomėją ir Alą. SUPER Labai įtariai aš jas stebėjau, pačios suprantat kodėl. Bet auklėtoja Salomėja, tai auklėtoja iš didžiosios raidės. Kokie vaikų koncertai, spektakliai, kiek ir kaip su vaikais dirbama - super dar kartą  O auklėtoja Ala reikalo negadina, bet labai girti neturiu už ką. Taigi, savo antrąjį vaiką taip pat leisiu tik pas auklėtoją Salomėją, kad ir kurioj grupėj ji bedirbtų. Na, o patekimo į darželį klausimas - jau seniai vyresnėlis jį baigė, sumos pasikeitė. O kiek dabar duodat? Mums jau tuoj laikas, tai labai aktualu
doremifasolasi
2009 03 25, 21:47
QUOTE(Kristi7 @ 2009 03 25, 19:02) Sveikos mamytės, mano vyresnėlis lankė šį darželį ir turim itin ryškių prisiminimų: 8 GRUPĖ:pradėjo lankyti 8 grupę, pas auklėtoja Jolitą ir Jūratę. Tada dar ten mišri grupė buvo, vaikai įvairaus amžiaus. Vaikas verkdavo kaskart, išgirdęs žodį "darželis". Uždaro būdo mano vaikas, nepasipasakodavo, nes , pasirodo, įbauginamas buvo, o ir 4 metukų vaikas matyt nesugebėjo. Kartą nuvedus vaiką, buvo labai šalta, auklėtoja grupėje su 2 megztiniais, o vaikui iš karto megztuką nurengė tik į grupę įleidus, tipo žais, sušils. Ir kai jis nepaklausęs antrą kart jį apsirengė, auklėtoja NUSIVEDUS Į PRAUSYKLĄ TAMPĖ VAIKO AUSĮ. Čia katra be akinių, bijau supainiot, bet būtent ta! . Ir močiutė dar tebebuvo rūbinėje, vaiko sportinį krepšį tvarkė ir pamatė  Nuo tos dienos vaikas nėjo į tą grupę.O kad vaikai 8 grupėje turėdavo ant kilimo tupėjimo vietas, po pietų miego, vaikai nuogučiai šąla, o auklėtoja laiptinėj su kolege pletkus varinėja ir t.t. Patarčiau darbo metu netikėtai užsukt - daug visko rasite... 1 GRUPĖPo šios istorijos kaimynė patarė leisti į 1 gr., pas Salomėją ir Alą. SUPER Labai įtariai aš jas stebėjau, pačios suprantat kodėl. Bet auklėtoja Salomėja, tai auklėtoja iš didžiosios raidės. Kokie vaikų koncertai, spektakliai, kiek ir kaip su vaikais dirbama - super dar kartą  O auklėtoja Ala reikalo negadina, bet labai girti neturiu už ką. Taigi, savo antrąjį vaiką taip pat leisiu tik pas auklėtoją Salomėją, kad ir kurioj grupėj ji bedirbtų. Na, o patekimo į darželį klausimas - jau seniai vyresnėlis jį baigė, sumos pasikeitė. O kiek dabar duodat? Mums jau tuoj laikas, tai labai aktualu  nelabai supratau...VAIKAI PO PIETŲ MIEGO NUOGI ANT KILIMO TUPĖDAVO SAVO TURIMOSE VIETOSE IR ŠALDAVO?... man atrodo, miela ponia, perdedate truputį
Kristi7
2009 03 26, 16:10
QUOTE(doremifasolasi @ 2009 03 25, 21:47) nelabai supratau...VAIKAI PO PIETŲ MIEGO NUOGI ANT KILIMO TUPĖDAVO SAVO TURIMOSE VIETOSE IR ŠALDAVO?... man atrodo, miela ponia, perdedate truputį  Ne, ne taip mane supratote - vaikai grupėje žaisdavo, bet nuolat tuos pačius vaikus rasdavau tose pačiose vietose. Mano vaikas taip pat turėjo "savo vietą" - todėl ir vadinu vaikų tupėjimo vietomis. O kai vaikai po pietų miegelio atsikėlę rengiasi, jiems nėra kas padeda, grupėj chaosas, grindys pilnos rūbelių, vaikiukai sustirę ir bando viens kitam užsegti - tuo metu auklėtoja tarp pirmo ir antro aukšto laiptinėje su kolege smagiai sau pletkus vynioja. Čia tai, ką galima rasti atėjus "ne tėvų lankymosi laiku". O kai tėveliai ateina, tai jos ir liežuvius pasiploninę suokia. Baisu prisimint. Bet 1-oje grupėje per kelis metus, kiek lankė mano vaikas, panašiu dalykų neteko matyti NIEKADA! Ten apie auklėtojas galiu pasakyti tik gerai ir labai gerai, jos iš tikrųjų dirba, o ne teatrą prieš tėvus vaidina
Julija2
2009 03 26, 18:28
Kazkaip sugalvojau ir as savo trigrasi ikisti ir uzduoti keleta klausimu: 1. Jei tai blogai 8 grupej, tai kodel tevai (kaip ir as) veda savo vaikus viena po kito i ja ir dar kaiminams rekomenduoja?? 2. Is kur atsirado "sportinis krepsys", kiek menu tokiu niekada nebuvo? Nebuvo net sporto rubeliu. 3. Kaip galejo bobule matyti kas darosi prausykloj? Is rubines??? 4. Kodel kada beatejus paimti vaiko matydavau aukletojais keliais sedint tarp vaiku, ir jiems zaidzian, ir jiems rengiantis?? 5. Kaip turetu buti risami vaikai prie ju zaidimo vietu? Zinote, mamyte, klausinejau savo vaikeliu ar pamena kad taip butu buve, tai jie pradejo juoktis  ir klausia "negi mamute jei taip butu buve mes dabar eitumem aplankyt savo aukletoju?????? Manau tai viska pasako
Kristi7
2009 03 27, 12:17
QUOTE(Julija2 @ 2009 03 26, 18:28) Kazkaip sugalvojau ir as savo trigrasi ikisti ir uzduoti keleta klausimu: 1. Jei tai blogai 8 grupej, tai kodel tevai (kaip ir as) veda savo vaikus viena po kito i ja ir dar kaiminams rekomenduoja?? 2. Is kur atsirado "sportinis krepsys", kiek menu tokiu niekada nebuvo? Nebuvo net sporto rubeliu. 3. Kaip galejo bobule matyti kas darosi prausykloj? Is rubines??? 4. Kodel kada beatejus paimti vaiko matydavau aukletojais keliais sedint tarp vaiku, ir jiems zaidzian, ir jiems rengiantis?? 5. Kaip turetu buti risami vaikai prie ju zaidimo vietu? Zinote, mamyte, klausinejau savo vaikeliu ar pamena kad taip butu buve, tai jie pradejo juoktis  ir klausia "negi mamute jei taip butu buve mes dabar eitumem aplankyt savo aukletoju?????? Manau tai viska pasako Aš labai džiaugiuosi už jūsų vaikus, kad jiems tiko ir patiko. Mums, deja, ne. Gal jūs niekad nepataikėte ateiti "netinkamu momentu"? Aš tiesiog norėjau pasakyti kitoms mamytėms - būkite atidžios, patikrinkite ir pačios įsitikinkite. Aš labai džiaugiuosi, kad mes spėjome tai pastebėti laiku. Sėkmės visoms
LedAsta
2009 03 28, 16:55
QUOTE(Kristi7 @ 2009 03 25, 18:02) Sveikos mamytės, mano vyresnėlis lankė šį darželį ir turim itin ryškių prisiminimų: 8 GRUPĖ:pradėjo lankyti 8 grupę, pas auklėtoja Jolitą ir Jūratę. Tada dar ten mišri grupė buvo, vaikai įvairaus amžiaus. Vaikas verkdavo kaskart, išgirdęs žodį "darželis". Uždaro būdo mano vaikas, nepasipasakodavo, nes , pasirodo, įbauginamas buvo, o ir 4 metukų vaikas matyt nesugebėjo. Kartą nuvedus vaiką, buvo labai šalta, auklėtoja grupėje su 2 megztiniais, o vaikui iš karto megztuką nurengė tik į grupę įleidus, tipo žais, sušils. Ir kai jis nepaklausęs antrą kart jį apsirengė, auklėtoja NUSIVEDUS Į PRAUSYKLĄ TAMPĖ VAIKO AUSĮ. Čia katra be akinių, bijau supainiot, bet būtent ta! . Ir močiutė dar tebebuvo rūbinėje, vaiko sportinį krepšį tvarkė ir pamatė  Nuo tos dienos vaikas nėjo į tą grupę.O kad vaikai 8 grupėje turėdavo ant kilimo tupėjimo vietas, po pietų miego, vaikai nuogučiai šąla, o auklėtoja laiptinėj su kolege pletkus varinėja ir t.t. Patarčiau darbo metu netikėtai užsukt - daug visko rasite... Mano pačios mergaitė su malonumu eina į šią grupę ir neturiu nei menkiausio nusiskundimo. Manau jūs ryškiai perdedat. Auklėtojos visada pasitikslina ar vaikas nesušals, jei nurengiu megztuką, visada galiu pasitarti jei iškyla klausimu. Dukryte jokio kapryziuko neparodo rytais keliama ir rengiama į darželį. O ir aš pati bei mano sesuo lankėm šį darželį, tad galiu pasakyti, kad visais laikais jis buvo vertas dėmesio.
Shanghai
2009 04 05, 20:36
Mes irgi lankom si darzeli ir galiu pasakyti, kad pasitaiko visko. Vien tik faktas, kad keli vaikai buvo iseje "pasivaikscioti", o vienas berniukas pries kelis metus buvo beveik iki Fredos mieselio nukeliaves (!!!), manau, jau si ta pasako... Rusai turi gera posaki - doveriai no proveriai (pasitikek, bet patikrink). O siaip tai nieko, visi mes zmones, kuriems kartais nervai "neislaiko".
Maniškis jau pusmetį lanko 8 grupę, bet po adaptacinio mėnesiuko labai noriai eina į darželį. Netgi, kai tenka likti namie (dažnai kosti, bet nemanau, kad tai auklėtojų kaltė) arba pabūti pas senelius, graudžiai verkia ir prašosi į darželį, nors seneliai jį tikrai labai myli ir netgi lepina. Nemanau, kad jis taip veržtųsi į darželį, jei ten būtų blogai. Aišku, būna visko. Jei vaikas elgiasi nederamai, už tai yra baudžiamas. Mums taip irgi pasitaikė kelis kartus pas auklėtoją Jolitą (su akiniais), bet tiek auklėtojos versija, tiek vaiko versija visiškai sutapo ir bausmė buvo adekvati. Tiesa, nuo to laiko vaikas vis rytais paklausia, kuri auklėtoja bus. Jam smagiau pas Jūratę (kažkuri būtent ją apibūdot kaip ausis sukinėjančią). Kiekvienas žmogus skirtingas. Taip ir auklėtojos. Bet nemanau, kad toje grupėje darosi kažkas tokio blogo, kad dėl to kentėtų vaikai. O kas liečia koncertus ir t.t. - man tokios "pakazūchos" mažiausiai reikia. Ypač kai vos ne per prievartą tempia ant scenos vaikus, kurie dar visai to nenori. Man daug svarbiau, kad vaikas jaustųsi saugus, kad turėtų mėgstamą užsiėmimą darželyje, kad mokytųsi bendrauti su bendraamžiais. Ir tikrai pastebiu, kad vaikas iš darželio parsineša vis naujų žinių, eilėraščių, dainelių. Nemanau, kad teisinga pasėti nerimą, kai nėra realaus pagrindo. Bent jau aš kol kas pasitikiu ten dirbančiomis moterimis ir labai tikiuosi, kad neklystu.
Tai vienintelis darželis, kur prašyme reikėjo nurodyti abiejų tėvų vardus pavardes ir darbovietes bei pareigas jose...keista kažkaip kokiais tikslais
QUOTE(Axxa @ 2009 05 07, 19:11) Tai vienintelis darželis, kur prašyme reikėjo nurodyti abiejų tėvų vardus pavardes ir darbovietes bei pareigas jose...keista kažkaip kokiais tikslais  kiek zinau nevienintelis  jei nenori turbut gali ir nerasyt, niekas per galva neduos, jei irasysi kad bedarbis  ir nepriklauso priims ar ne, priima visus jei tik vietu yra, ir, beje, be kysiu
skipute
2009 05 17, 22:30
norejau paklausti nuo keliu metu priima i si darzeli? ir ar labai vietu nera?
QUOTE(skipute @ 2009 05 17, 23:30) norejau paklausti nuo keliu metu priima i si darzeli? ir ar labai vietu nera? nuo 3 metu, vietu lyg ir netruksta
QUOTE(skipute @ 2009 05 17, 23:30) norejau paklausti nuo keliu metu priima i si darzeli? ir ar labai vietu nera? Mūsiškis pradėjo lankyti dar 3 metų neturėdamas (2 metų ir 10 mėn.) Ir grupėje tokių tikrai buvo keli. Priėmė praėjus kokiom 2 - 3 savaitėm po prašymo pateikimo. O dėl darboviečių rašymo - mėginom "rašytis" į kitą darželį, tai ten tik atėjus pasikalbėti antras klausimas buvo apie darbovietę ir pareigas. Tuo tarpu šiame darželyje tik pildydama vaiko anketą, kai jau atėjom pirmą dieną su vaiku, įrašiau savo darbovietę.
Monnika
2009 05 26, 14:29
sveiki,mes nuo 09.02 eisim i sesta grupe siame darzelyje. Gal kas irgi ten einate,butu smagu susipazinti....?
Minlina
2009 09 06, 23:16
AGI, ačiū, kad vis taip išsamiai aprašai savo patyrimus, žymiai lengviau susidaryti nuomonę, kaip ten kas ir kaip
Minlina, nėr už ką. Pati prisimenu, kaip ieškojau bet kokios informacijos prieš pradėdama leisti savo mažiuką į darželį. O kartais ta atsitiktinai rasta frazė padeda surasti geresnį sprendimą. Kad tik nuo to būtų geriau vaikams, auklėtojams, tėvams.
Minlina
2009 09 07, 14:17
 beje, kažkuri temos pradžioje rašė, kad darželis atostogauja liepą ir rugpjūtį, gal kas žinot, ar ir šią vasarą abu mėnesius nedirbo?
QUOTE(Minlina @ 2009 09 07, 15:17)  beje, kažkuri temos pradžioje rašė, kad darželis atostogauja liepą ir rugpjūtį, gal kas žinot, ar ir šią vasarą abu mėnesius nedirbo? sia vasara nedirbo tik rugpjuti
Gak kas nors ka nors galite pasakyti apie folkloro grupe? Ten lyg tai aukletoja Danute yra, kiek girdejau.
Gal kieno vaikučiai pradėjo eit į šį darželį šiais metais ir galėtumėt patart kažką, pvz. kokią grupę pasirinkot, ar patinka ir pan.?
Maniski jau treti metai eina i montesori grupe. Ir vaikas ir as esu labai patenkinta. Zinoma buvo visko ir adaptacinis laikotarpis ir ligeliu kruvos ir kol mazas buvo i skudurus nuo didesniu truputeli gaudavo, bet gi kitaip ir negali buti. Ir su isvirksciom kelnem rasdavau ir be pirstiniu gryzdavo, bet juk vaiku daug, o aukletoja tik viena..... negali juk kiekvieno apsokineti... Man asmeniskai patinka sios grupes auklejimo metodai... sakyciau netgi griesciau galetu  nes vaikai kaip velniukai greitai pagauna kampa kas nugales ar suauges ar jis pat  Na dabar jis jau yra prie didesniu ir labai laukia darzelio ir vis primena, kad ateitumem jo pasiimti kai jau bus tamsu t.y. kuo veliau Be to labai daug kas priklauso ir nuo pacio vaiko, o taip pat ir nuo mamos. Oi zinau mamu (nekalbu apie grupe), kuriom niekas neitinka nes jos vaikas pats, pats geriausias ir protingiausias. O i direktore maziau kreipkit demesio. Pirma kart ir as buvau sokiruota jos elgesiu, bet kai antra kart nuejau jau visai maloniai kalbejo  . Ji nebus su jusu vaikais grupeje. Svarbiausia aukletojos.
Cobretti
2010 02 15, 14:27
QUOTE(Lauriokas @ 2009 03 02, 23:15) Sveikos mamytes! Girdejau kad siame darzelyje galvoja atidaryti lopselinuku grupe (pletku pavidalu)? Ar nieko mamytes negirdejot? Gal reikia direktorei pasiskambinti. Kauno Švietimo ir ugdymo skyrius jau 3 metai atakuoja ponią Direktorę,kad būtų atidarytos lopšelio gupės ir uždaryta pradinė mokykla  o ponia direktorienė,matyt, per stipriai įsijautus į vadovo vaidmenį,priešinasi tam lopšeliui,ir visais įmanomais būdais trukdo tam  motyvuodama tuo,kad lopšelinukai daug serga ir visvien jie būna namuos su mamom,tai,tipo kam jiems išvis čia eit  o tep vat........  ir visai nesvarbu,kad Aleksote papult į kokį lopšelį nėr šansų,nes tiesiog nėr vietų  matyt direktorienė užsimiršo,kad dirba valstybinei įstaigoj  įsijautus kaip savoj idividualioj įmonėj
Minlina
2010 02 16, 15:44
QUOTE(Cobretti @ 2010 02 15, 15:27) Kauno Švietimo ir ugdymo skyrius jau 3 metai atakuoja ponią Direktorę,kad būtų atidarytos lopšelio gupės ir uždaryta pradinė mokykla  o ponia direktorienė,matyt, per stipriai įsijautus į vadovo vaidmenį,priešinasi tam lopšeliui,ir visais įmanomais būdais trukdo tam... viskas normaliai, veiksmas jau vyksta, jau dabar, kiek žinau, nėra ten pirmų bei antrų klasių, kai išleis paskutiniuosius ketvirtokus, manau ateis laikas ir lopšiui, nes laisvos vietos daug liks, reikės kažkuo užpildyti
Cobretti
2010 02 16, 17:28
QUOTE(Minlina @ 2010 02 16, 16:44) viskas normaliai, veiksmas jau vyksta, jau dabar, kiek žinau, nėra ten pirmų bei antrų klasių, kai išleis paskutiniuosius ketvirtokus, manau ateis laikas ir lopšiui, nes laisvos vietos daug liks, reikės kažkuo užpildyti  silpnai tas veiksmas vyksta  direktorė rinko parašus,kad vėl pradinės mokyklos darbą atnaujint  kuriuos įteikė švietimo skyriui ir,jei neklystu,pačiam Kupčinskui  nors tos įstaigos jai rekomenduoja steigti lopšelį,bet ji vsven užsispyrus jo nenori  įdomi ji man
QUOTE(Cobretti @ 2010 02 16, 19:28) silpnai tas veiksmas vyksta  direktorė rinko parašus,kad vėl pradinės mokyklos darbą atnaujint  kuriuos įteikė švietimo skyriui ir,jei neklystu,pačiam Kupčinskui  nors tos įstaigos jai rekomenduoja steigti lopšelį,bet ji vsven užsispyrus jo nenori  domi ji man  viena ausim girdejau, kad planuoja nuo rugsejo lopselinuku grupe, bet nezinau kiek cia tiesos  o kad direktore uz mokykla labiau nei uz lopseli, tai nieko nuostabaus - mokinio krepselis didesnis nei lopselinuko finansavimas , tai ir darzelis daugiau pinigu gauna, todel ir laikosi isikibus mokyklos
Cobretti
2010 02 17, 10:38
QUOTE(DanSta @ 2010 02 16, 19:34) viena ausim girdejau, kad planuoja nuo rugsejo lopselinuku grupe, bet nezinau kiek cia tiesos  o kad direktore uz mokykla labiau nei uz lopseli, tai nieko nuostabaus - mokinio krepselis didesnis nei lopselinuko finansavimas , tai ir darzelis daugiau pinigu gauna, todel ir laikosi isikibus mokyklos  bet mokyklos kiek žinau lyg ir nebus jau  nes beliko tik ketvirtokai-paskutiniai metai,pirmokų jau treti metai neima.O lopšelis nuo rudens-būtų gerai,jei ponia vėl nesispirios
QUOTE(Cobretti @ 2010 02 17, 12:38) bet mokyklos kiek žinau lyg ir nebus jau  nes beliko tik ketvirtokai-paskutiniai metai,pirmokų jau treti metai neima.O lopšelis nuo rudens-būtų gerai,jei ponia vėl nesispirios  Matot kaip yra vienos mamos, kuriu vaikiukai mazi pyksta, kad nera lopselio. Kitos kuriu vaikai ruosiasi i pradine kovoja, kad liktu pradine mokykla  Taip, kad, kad ir kokia ten ta direktore ragana butu, bet ne vien ji ir mamos ir aukletojos suinteresuotos, kad liktu pradine mokykla As nesigilinu, kaip ten bus nes mano vaikas ten nelankys pradines jei ji bus, bet maciau ant sienos ir vel grupese kabo lapas rinkti tevu parasams, kad vel veiktu pradine mokykla.
Cobretti
2010 02 17, 11:48
QUOTE(samsam @ 2010 02 17, 12:35) Matot kaip yra vienos mamos, kuriu vaikiukai mazi pyksta, kad nera lopselio. Kitos kuriu vaikai ruosiasi i pradine kovoja, kad liktu pradine mokykla  Taip, kad, kad ir kokia ten ta direktore ragana butu, bet ne vien ji ir mamos ir aukletojos suinteresuotos, kad liktu pradine mokykla As nesigilinu, kaip ten bus nes mano vaikas ten nelankys pradines jei ji bus, bet maciau ant sienos ir vel grupese kabo lapas rinkti tevu parasams, kad vel veiktu pradine mokykla.  dėl pradinės aš ir neprieštarauju,bet šalia to dar ir lopšelio grupę galėtų atidaryti  vietos tam yra
Kristi7
2010 02 17, 11:53
Labai pritariu visoms rašiusioms apie pradinę mokyklą - jos tikrai reikia šitame darželyje
Cobretti
2010 02 17, 11:55
QUOTE(Kristi7 @ 2010 02 17, 12:53) Labai pritariu visoms rašiusioms apie pradinę mokyklą - jos tikrai reikia šitame darželyje  ir lopšelio dar
Minlina
2010 02 17, 15:29
QUOTE(Kristi7 @ 2010 02 17, 12:53) Labai pritariu visoms rašiusioms apie pradinę mokyklą - jos tikrai reikia šitame darželyje  o kuo jis ypatingas, tai ir visuose tada reikia? kažkokia keista diskusija...
as pati lankiau sita darzeli pries 20 metu  buvau grupeje pas aukletoja Nijole ji ten tebedirba mes visa grupe ja lb mylejom  nuo ateinancio rugsejo noriu vesti ten savo dukryte bet jai rugseji bus tik2,7 tikiuosi kad priims kazkaip
Cobretti
2010 02 20, 13:10
Žinau,kad Aleksote mamos rinko parašus Švietimo skyriui,kad šitam darželį atidarytų lopšelio grupę ir sakė,kad reik eit pas šio darželio direktorę,rašyt prašyma,jog norit leist vaikus į lopšelio grupę,kad švietimo skyrius matytų netik parašus,bet ir prašymus mamų todėl siūlau mamoms,kurios turit lopšelinukų amžiaus vaikučius,kreiptis į direktorę su tokiu prašymu,kad jums reikalinga lopšelio grupė ir norit vaikučius užrašyti pvz nuo 2 metukų  tai manau,bus didesnė tikimybė,jog lopšelio grupė atsidarys jau nuo sių metų rudens
|
|