Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis.
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Ulė
ankstesne tema

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=542303

Uzkandele prie degtines smile.gif

recepto kaip ir nera,tik ar zinojote,kad ...
verdant mesa ja prieskoniuoti reik isvirta :svajoja:
as tikrai nezinojau...visad prieskoniuodavau-marinuodavau tuomet i puoda,kol ji isverda nelieka jokio prieskoniu...ir toks kulinaras megejas mane pamokino,nerealu!! dabar kam duodu paragaut savo virtos mesos visi stebisi,ajkcioja :balionas:
..bet gal as be reikalo cia pyskinu,gal as viena tik to ir nezinojau blush-anim-cl.gif:

taj va as visad megstu issivirti sriuboj sonines.
ja isemus ir dar karsta,apibarstyti RUPIA druska,tik ka grustais pipirais ir daug cesnako spausto,istrynti,palikti bent 10 min.

tikrai pabandykit liksite labai nustebintos.

user posted image

pupeliu misraine.

kepta duona kubeliais
obuolys kubeliais
suris olandiskas kubeliais
pupeles virtos
svogunas
pipirai,druska
viska sumaisyt su majonezu.
Skanaus.

user posted image

Papildyta:
sumustiniai prie alaus.

kepta duona istepti tomatu,uzdeti virta kiausini ir ant virsaus krienus sumaisyti su majonezu,uztepti liuks

user posted image
Papildyta:
Keptos duonos uzkandele.

kepta juostelemis duona,pikantiska misraine is surio,kiausinio,cesnako,krapu,mazonezo,susukta i formini kumpi.

user posted image liuks
rootha
QUOTE(jurga r @ 2010 07 01, 08:20)
Elena jusu salotos bus isbandytos,kaip tik maciau iki parduotuvej rukytu kalmaru akcija thumbup.gif
*

zinok, as vakar nusipirkau tu akcijiniu kalmaru file, ir labai nusivyliau, kazkokios netokios jos, kaip esam pirke sventojoj, ar tas marinatas kazkoks keistas, ar kas, bet namiskiai paragavo ir sake, kad vienu nevalgys, todel sos, ka patartumete is 400g rukytu kalmaru filiu pasidaryt? noreciau, kokiu salotu ar misraines is ju padaryt, bet nezinau, kas dera su jais g.gif
jurga r
QUOTE(rootha @ 2010 07 01, 18:49)
zinok, as vakar nusipirkau tu akcijiniu kalmaru file, ir labai nusivyliau, kazkokios netokios jos, kaip esam pirke sventojoj, ar tas marinatas kazkoks keistas, ar kas, bet namiskiai paragavo ir sake, kad vienu nevalgys, todel sos, ka patartumete is 400g rukytu kalmaru filiu pasidaryt? noreciau, kokiu salotu ar misraines is ju padaryt, bet nezinau, kas dera su jais  g.gif
*

nu as siandien irgi nusipirkau,ir dariau tas salotas pagal Elenos recepta,visai nieko tik gal tuos kalmarus per stambiai supjausciau tai labai intensyviai reikejo kramtyt ir pritariu tikrai jie kazkokie keisti gerai kad nedauk pirkau tai susivalgys,o jau Ules vaises tai super thumbup.gif
Elena
Mergaitės,jus pabandykit tuos kalmarus pjaustyti plonai plonai juostelėmis 4u.gif Aš pirkau mažai,tai viską suvalgėm...
jurga r
QUOTE(Elena @ 2010 07 02, 08:59)
Mergaitės,jus pabandykit tuos kalmarus pjaustyti plonai plonai juostelėmis  4u.gif Aš pirkau mažai,tai viską suvalgėm...
*

nu va o as tai tokiais kubeliais supjausciau nemazais,bet jau nedauk liko susivalgys mirksiukas.gif 4u.gif
pokahonta
Salotu receptas, nusiziurejau is Cancan ax.gif
zinoma,atkuriau is akies,sudetis gali skirtis

user posted image

Ingridientai:
Sviezio kopusto
Poros pomidoru
Agurko
Kalafijoro
Svoguno (reiktu deti melyna,kadangi neturejau dejau paprasta)
Morkos
Saulegrazu

Padazui: alyvuogiu aliejaus, obuoliu acto, cesnako.

Kopusta ir kalafijora susmulkinam, pomidorus supjaustom gana smuliai, agurka supjastom siaudeliais, morkas kuo ploniau sutarkuojam, sudedam smulkinta svoguna,pabarstom saulegrazom ir uzpilam padazu (padazas cia man visa esme, svarbu nepagailet cesnaku (ispaudziau pora skilteliu) ir acto).

Geriausia kai salotos bent pusvalandi pastovi saldytuve.
4u.gif
Bonpari
mergaites, kas per sūris brinza bigsmile.gif g.gif Žmonėse yra Atlantos bulgariškos salotos su šituo sūriu, būt įdomu išbandyt ax.gif
laurindre
QUOTE(naaringiux @ 2010 07 02, 18:28)
mergaites, kas per sūris brinza  bigsmile.gif  g.gif Žmonėse yra Atlantos bulgariškos salotos su šituo sūriu, būt įdomu išbandyt ax.gif
*

Panasiai kaip musu varskes suris tik surus, nezinau ar pas mus yra. Jei kas matete, praneskite ir man bigsmile.gif
alexxandra
Brinzos yra Maximose (didelėse. Akropolio Maximoj ir Mindaugo Maxėj tikrai mačiau. Šiauliuose man regis Akropolio Maxėj tikrai turėtų būt.). Parduodamas kibirėliuose - sūris laikomas sūrymė (išrūgose).

Šio sūrio gimtinė – Balkanų šalys. Brinza gali būti gaminama iš ožkų, avių, karvių pieno ir jų mišinių. Yra labai daug brinzos sūrio rūšių, kurių pavadinimas dažniausiai reiškia sūrio gaminimo vietą. Dažniausiai šie sūriai būna 42 proc. riebumo. Brinzos spalva balta arba šviesiai geltona, skonis aštrus, sūriai rūgštokas. Brinza galite gardinti mėsos su daržovėmis patiekalus, dėti į trintas sriubas. Supjaustytas riekutėmis ir apkeptas folijoje, tinka užkandai prie gėrimų, ypač sauso vyno ar vynuogių sulčių.
Patarimas. Brinza bus skanesnė ir ne tokia sūri, jei prieš valgį pamirkysite ją karštame vandenyje. Jokiu būdu neužpilkite brinzos verdančiu vandeniu: susitrauks baltymai, sumažės riebumas.
Bonpari
QUOTE(alexxandra @ 2010 07 02, 21:36)
Parduodamas kibirėliuose - sūris laikomas sūrymė (išrūgose).

reikės paieškot, o jis padėtas sūrių lentynoje, ar sveriamų sūrių skyriuje?
liepa5
Kas bandėte daryti Elenos sūrio krepšelį? gal galite pasakyti kaip išimti ant stiklainio jį, man nelabai pavyko, bet dariau iš Džiugo jau tarkuoto.
spunke
laba diena skanumynu darytojos, uz tokius grozius jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

as cia su klausimu ax.gif gal esat ka nors dariusios is dideliu baranku-riestainiu?
arba gal galit ka pasiulyti.. MB nupirko ju tiek daug kad mes ju nebesuvalgom..neisivaizduoju kur dar jas galima panudoti.. mazytes tai tikrai sunaudociau bet cia tie dideli riestaniai-baronkos g.gif
biriusa
Dekoju uz kociotos duonos suktinuku ideja 4u.gif stai mano pabandymas blush2.gif

Duonos suktinukai su lasisa (kociota duona, lydyto surio uztepele, lasisa, surista su svoguno laiskeliu )
user posted image
Kanape su ceri pomidoriuku, surio lazdele ir baziliko lapeliu, pacios kepti sluoksniuotos teslos pagrindai)
user posted image
laurindre
Labai graziai svogunu raisteliai atrodo, puiki mintis mirksiukas.gif
klik
QUOTE(spunke @ 2010 07 06, 13:57)
laba diena skanumynu darytojos, uz tokius grozius jums  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

as cia su klausimu  ax.gif  gal esat ka nors dariusios is dideliu baranku-riestainiu?
arba gal galit ka pasiulyti.. MB nupirko ju tiek daug kad mes ju nebesuvalgom..neisivaizduoju kur dar jas galima panudoti.. mazytes tai tikrai sunaudociau bet cia tie dideli riestaniai-baronkos  g.gif
*

Pati nesu bandžiusi, bet esu girdėjusi, kad skanu. Tik gal čia labiau tinka toms mažoms barankoms. Barankų užkepėlė. Barankas užmerkti vandenyjea arba piene, laikyti kol jos šiek tiek suminkštės. Į jų viduriuką pridėti faršo su prieskoniais. Ant viršaus užbarstyti sūrio. Galima šaukštelį majonezo. Kepti orkaitėje.
O šiaip, įveskit į google 'barankų užkepėlė', visokių receptų, tikslesnių, jums išmes.
Čia man greitai kas šovė į galvą, ką galimą iš barankų pasidaryti smile.gif
spunke
QUOTE(klik @ 2010 07 06, 15:40)
Pati nesu bandžiusi, bet esu girdėjusi, kad skanu. Tik gal čia labiau tinka toms mažoms barankoms. Barankų užkepėlė. Barankas užmerkti vandenyjea arba piene, laikyti kol jos šiek tiek suminkštės. Į jų viduriuką pridėti faršo su prieskoniais. Ant viršaus užbarstyti sūrio. Galima šaukštelį majonezo. Kepti orkaitėje.
O šiaip, įveskit į google 'barankų užkepėlė', visokių receptų, tikslesnių, jums išmes.
Čia man greitai kas šovė į galvą, ką galimą iš barankų pasidaryti smile.gif
*

ta esu radusi, isivaizduoju kad skanumukas turetu buti smile.gif bandziau vesti i google bet ne tokia uzklausa ax.gif aciu 4u.gif
brashke77
Keletas fragmentu is gimtadienio blush2.gif

Baklazanu suktinukai su pacos isgalvotu idaru- dingo bemat doh.gif: Taigi- idarui pakepinau svoguniuka aliejuje, idejau 1 pomidora kubeliais, bei baklazano 'galiukus' nuo suktinuku. Tada imaisiau keptos vistienos kubeliu bei idejau majonezo, cesnako, druskos , pipiru ir zalumynu. Majonezo nedaug- saukstas, ar du.
user posted image

Idarytos krabu lazdeles- suris, kiausas, virta morka, cesnakas, majonezas, zalumynai:
user posted image

Saulegraza: Receptas is cia, bet sluoksniavau pagal save: bulve,majonezas, tunas,svogunas, morka, obuolys, majonezas, kukuruzai. Cesnaka dejau i majoneza 4u.gif
user posted image
Idaryti pomidorai: Ryziai, krabu lazdeles, agurkas, virta morka, majonezas.
user posted image
Mini picutes smile.gif Sluoksnuoa mieline (geriau but buvus bemiele) tesla, aptepiau kiausinio plakiniu, dejau tarkuota suri su tarkuota desra, svoguno , keciupo, po gabaleli pomidoro, puse alyvuoges, sezamas.
user posted image
Idaryti kiausinukai: Tryniai, rukyta desryte, zalumynai, pipirai, majonezas.
user posted image

Tai tiek...
prettiness
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 06, 21:43)
Keletas fragmentu is gimtadienio  blush2.gif

Idarytos krabu lazdeles- suris, kiausas, virta morka, cesnakas, majonezas, zalumynai:
*

Atsaldytas ar saldytas krabu lazdeles naudojote? Man per vaiko gimtadieni labai sunkiai sekesi isvynioti jas, reikejo daug kantrybes, viena po kitos suplysdavo doh.gif As naudojau atsaldytas g.gif
brashke77
QUOTE(prettiness @ 2010 07 07, 17:08)
Atsaldytas ar saldytas krabu lazdeles naudojote? Man per vaiko gimtadieni labai sunkiai sekesi isvynioti jas, reikejo daug kantrybes, viena po kitos suplysdavo  doh.gif As naudojau atsaldytas  g.gif
*

pirkau atsaldytas Vici lazdeles, jos iki 3 lt kainuoja, ne pacios brangiausios. Issivynioja labai gerai, palyginus. Kazkada pirkau kitokias, praktiskai, visai isvynioti nesiseke.

Aciu uz gera zodi visoms 4u.gif
Herrera
QUOTE(prettiness @ 2010 07 07, 16:08)
Atsaldytas ar saldytas krabu lazdeles naudojote? Man per vaiko gimtadieni labai sunkiai sekesi isvynioti jas, reikejo daug kantrybes, viena po kitos suplysdavo  doh.gif As naudojau atsaldytas  g.gif
*

Man irgi labai sunkiai vyniojasi, , isduokit paslapti kas nors, kaip jums ten taip gerai gaunasi ax.gif
Net it tos Vici nelabai man gerai issivynioja doh.gif
prettiness
QUOTE(Herrera @ 2010 07 07, 18:46)
Man irgi labai sunkiai vyniojasi, , isduokit paslapti kas nors, kaip jums ten taip gerai gaunasi ax.gif
Net it tos Vici nelabai man gerai issivynioja doh.gif
*

Visi labai gire, bet kad zinotu, jog is 3 lazdeliu vos 1 pavyko isvyniot doh.gif O tikrai labai skanu 4u.gif As dabar bandysiu is saldytu g.gif

As ir Vici turejau g.gif
Joana
visada darau tik iš Vici, nei karto nenusivyliau, pagauni galiuką ir lengvai išsivynioja, niekad neimu šaldytų smile.gif
daivaP
QUOTE(liepa5 @ 2010 07 06, 09:39)
Kas bandėte daryti Elenos  sūrio krepšelį? gal galite pasakyti kaip išimti ant stiklainio jį, man nelabai pavyko, bet dariau iš Džiugo jau tarkuoto.

Aš esu dariusi, tai pirštus truputį padegu biggrin.gif bet rezultatas vertas kančių biggrin.gif imi tą sūrį už kraštelių atsargiai ir keli ant stiklinės smile.gif bet būna, kad ir nesigauna biggrin.gif

Sūrio krepšeliai smile.gif
user posted image

Aš ir dariau iš "Džiugo" tarkuoto sūrio, o įdaras iš vištienos krūtinėlės( keptos ar virtos), konservuotų ananasų, ferm.sūrio, kepintų ir nuluptų lazdyno riešutų, majonezo smile.gif

Sūrį berti į įkaitintą keptuvę (be riebalų), paskleisti į viduriuką norimą sūrio kiekį, laukti, kol išsilydys, ir atsargiai imti už kraštelių ir dėti ant apverstos stiklinės, laukti, kol atšals, tada įdaryti norima mišraine smile.gif
Mišrainei produktus supjaustyti norimo dydžio ir sumaišyti su majonezu smile.gif riešutus reikia pakaitinti sausoje keptuvėje kelias min., po to nulupti odelę, susmulkinti, dėti į mišrainę.

Atlanto salotos smile.gif
user posted image

1 kepta vištos krūtinėlė, 2 salierų stiebai, 100-150g braškių, 1 avokado, 50 g kepintų migdolų plokštelių (yra visuose prekybos centruose), 2-3 v.š. natūralaus jogurto ar majonezo, 2 v.š. alyvų aliejaus, 2 v.š. medaus, 2 v.š, aguonų, 1-2 v.š, citrinų sulčių, pagal skonį druskos ir pipirų.

Viską supjaustyti norimo dydžio kubeliais, sumaišyti padažo komponentus ir užpilti ant salotų smile.gif

Labai gaivios, neįprasto skonio salotos smile.gif man patiko labai wub.gif padažą galiu valgyti vieną patį biggrin.gif

Receptuką nusižiūrėjau iš rusiškos kulinarinės laidos ax.gif
Nerytė
brashke, daiva - saunuoles wub.gif eiliu pilna burna doh.gif
grange
QUOTE(laurindre @ 2010 07 02, 18:27)
Panasiai kaip musu varskes suris tik surus, nezinau ar pas mus yra. Jei kas matete, praneskite ir man bigsmile.gif
*

bet tai brinza man atrodo yra ar tai ožkos ar avies pieno sūris g.gif

Daiva, salotos atrodo gražiai, viską imčiau išskyrus salierus ten biggrin.gif
mmartaa
daivaP,salotos ATLANTO atrodo ispudingai,bet nelabai seima megsta saliero stiebus, ko galeciau as juos pakeisti? g.gif o gal nieko nedeti vietoj jo?
daivaP
QUOTE(Nerytė @ 2010 07 07, 20:22)
brashke, daiva - saunuoles  wub.gif  eiliu pilna burna doh.gif

4u.gif
QUOTE(grange @ 2010 07 07, 23:17)
Daiva, salotos atrodo gražiai, viską imčiau išskyrus salierus ten  biggrin.gif

Tai ir Simona sako, be salierų būtų skaniau biggrin.gif padaryk be salierų smile.gif
QUOTE(mmartaa @ 2010 07 08, 13:16)
daivaP,salotos ATLANTO atrodo ispudingai,bet nelabai seima megsta saliero stiebus, ko galeciau as juos pakeisti? g.gif o gal nieko nedeti vietoj jo?

Tai pas mane vyras ir nevalgė vien dėl salierų doh.gif

Manau, gali įdėti kokį raudoną svogūną vietoj saliero, gal tiktų smile.gif arba nedėk nieko, skonio labai nesugadins smile.gif
regna
QUOTE(mmartaa @ 2010 07 08, 14:16)
*

Mmartaa,

aš,dėl saliero lapkočių{aš,taip pat negaliu jų valgyti}
O,kodėl nenaudojate gumbinio saliero{sutarkavus ir sumaišius jį su obuoliu galima}
naudoti salotomis.
Galima maišyti su morkomis.
Aš,manau,kad salotų skonis nepasikeistų.
laurindre
Cukiniju ziedai tesloje

[attachmentid=201169]

Reikia vyrisku cukiniju ziedu, jie neaugina vaisiu, tai vistiek ismetami.
Idarui varskes ir megstamu prieskoniu, as dejau peletruno, turejau uoginiu spinatu, reikejo kazkur panaudoti. Dejau ir uogytes ir lapelius, tiesiog supjausciau lapus ir sumeciau uogytes. Pridejau druskos, saldziosios paprikos ir maltos kalendros.
Idaru prikemsame ziedus. Tada merkiame juos i tirsta blynu tesla ir kepame. Gal geriau tiktu fritiurine, bet kadangi as jos nemegstu, tai kepiau keptuveje su trupuciu daugiau aliejaus 4u.gif
laurindre
Autore ne as blush2.gif , maciau ir pas Oliveri ir pas Lina, bet pati tik dabar padariau.
Zinoma su improvizacijomis, nes uzsirasiusi nesu, panaudojau tik ideja bigsmile.gif
brashke77
QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 11:40)
Autore ne as blush2.gif , maciau ir pas Oliveri ir pas Lina, bet pati tik dabar padariau.
Zinoma su improvizacijomis, nes uzsirasiusi nesu, panaudojau tik ideja bigsmile.gif
*

aha, tuos ziedus zinau ir as, bet kepti niekiap nedrystu, nors tuntas darze zydi doh.gif Ale, kaip zinoti, kur vyriskas? Ner mazos cukinijos gale? Nes pas vienus iskart matos maziuke, o pas kitus- ner.
Beje, koks skonis? rolleyes.gif
Nerytė
QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 08:18)
Cukiniju ziedai tesloje
*

si patiekala as irgi jau seniai noriu ismeginti, tik vat is kur gauti ziedu ax.gif brashke, prasausi pas tave i svecius cool.gif
brashke77
QUOTE(Nerytė @ 2010 07 12, 16:02)
si patiekala as irgi jau seniai noriu ismeginti, tik vat is kur gauti ziedu ax.gif brashke, prasausi pas tave i svecius  cool.gif
*

oi laukiam laukia, mes sveteliu laukiam drinks_cheers.gif
Noreciau, kad tai virstu tiesa kada nors- man butu garbe 4u.gif
daivaP
QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 08:18)
Cukiniju ziedai tesloje

Gražiai atrodo thumbup.gif reikės išbandyti, kaip tik mačiau darže tuščių žiedų thumbup.gif

Keptas varškės sūris

1 varškės sūrio,
2-3 skiltelių česnako,
2 v.š. alyvų aliejaus,
2v.š. jogurto ar majonezo,
druskos, pipirų, lašelio cukraus,
2 a.š. įvairių mėgiamų žolelių.

Sūrį ištrinti česnako, aliejaus, žolelių, druskos, cukraus, pipirų mišiniu ir palaikyti kokias 2-3 val.
Paimti folijos lapą, ant jo dėti sūrį, sūrį aptepti jogurtu ar majonezu, labai gerai suvynioti į foliją ir dėti kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min., po to foliją praplėšti, dar pakepti, kol gražiai apskrus viršus, paskui apversti, paskrudinti iš kitos pusės.
Galima ragauti ir karštą, bet man skaniausias buvo šaltas smile.gif

Labai skanu su alumi ar vynu thumbup.gif galima dėti ant juodos duonos, į salotas thumbup.gif

user posted image

user posted image

Receptukas iš "Vegetariški patiekalai" knygutės bigsmile.gif

Įdarytos paprikos

Mačiau receptuką " Žmonės" žurnale, nutariau išbandyti ax.gif

2 paprikos,
150g ferm.sūrio (dėjau Olandišką),
1 skiltelė česnako (galima ir daugiau),
100g kambario temp.sviesto,
2 v.š. varškės sūrelio su agurkais ( pvz.Beladeta ar Rytas),
krapų, petražolių, svogūnų laiškų.

Paprikas nuplauti, atsargiai nupjauti viršūnėlę, išvalyti sėklas ir pridėti įdaro.
Įdarui: sviestą ištrinti su smulkiai tarkuotu ferm.sūriu, įspausti česnako, sudėti žalumynus, varškės sūrelį, viską gerai išmaišyti ir įdaryti paprikas.
Paprikas padėti į šaldytuvą kokiom 2-3 val., kad sukietėtų įdaras, po to aštriu peiliu pjaustyti riekelėm ir valgyti ir mėgiama duona ar duoniukais, man skaniausia su juoda rugine duona wub.gif
"Žmonės" rašė, kad patiekti su kepta duona smile.gif

user posted image

user posted image

Skanaus 4u.gif
brashke77
DaivaP, super, nuostabu bigsmile.gif thumbup.gif
Teko valgyti kepta suri tokiomis variacijomis: pjaustyta riekelemis, istrinta astriais prieskoniais ir tada kepta.
Paskui, kaip tavo, tik prieskoniu daugiau, kalnas tiesiog doh.gif ir keptas neuzdengtas orkaiteje. Zinau, kad karstas labai skanu su kokiu pomidoru, pvz rolleyes.gif
Ajajaj - reiks kepti, nes mesos nesinori tokiu oru schmoll.gif
Nerytė
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 12, 15:15)
oi laukiam laukia, mes sveteliu laukiam  drinks_cheers.gif
Noreciau, kad tai virstu tiesa kada nors- man butu garbe  4u.gif
*

4u.gif
man irgi but malonu susipazinti cool.gif

daivaP, uzkandziai superiniai thumbup.gif
as suri su spanguoliu uogiene valgyciau ir uzsigerciau raudonu vynu wub.gif
mergyte83
Daiva, tikrai, kad pasistengei 4u.gif 4u.gif

Cukiniju ziedai irgi skaniai atrodo thumbup.gif
daivaP
Ačiū, mergytės 4u.gif

Prie sūrio man atrodo tiktų ir pomidoras, ir uogienė, ir dar kas nors skanaus thumbup.gif

Man labai patiko su žaliom alyvuogėm, įdarytom su krevetėm wub.gif
laurindre
Man labai patraukliai paprika idaryta atrodo thumbup.gif
O cukiniju ziedai vyriski nemezga vaisiu biggrin.gif Skoni daugiau varskes idaras priduoda, pats ziedas skonio nelabai ir turi g.gif
zelviene
QUOTE(daivaP @ 2010 07 07, 21:07)
Atlanto salotos smile.gif

1 kepta vištos krūtinėlė, 2 salierų stiebai, 100-150g braškių, 1 avokado, 50 g kepintų migdolų plokštelių (yra visuose prekybos centruose), 2-3 v.š. natūralaus jogurto ar majonezo, 2 v.š. alyvų aliejaus, 2 v.š. medaus, 2 v.š, aguonų, 1-2 v.š, citrinų sulčių, pagal skonį druskos ir pipirų.

*

Va sitos tai super atrodo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As pati su vaisiais darau tokias:
pjaustau : apelsino, kivi, kriausiu, obuoliu, vynuogiu, bananu..ka megsti ir turi..razinu dedu..tada megstamo jogurto pilu ir issiverdu ryziu. Siltus ryzius pilu i viska ir valgom kol silta 4u.gif Galima valgyti ir salta, bet man skaniau kol ryziai silti. Vakarienei super thumbup.gif
Ulė
POMIDORU UZKANDELE

prizadu nustebinsit svecius smile.gif
pomidorus supjaustyti storomis riekelemis,ant ju tepti smulkiai tarkuota suri maisyta su majonezu ir cesnaku ir papuosti krapais.

user posted image
Nerytė
bulviniai blyneliai su rūkyta lašiša (arba ikrais)

user posted image

Bulviniams blyneliais reikia:

* 1 kg. bulvių
* 2 kiaušinių
* žiupsnelio druskos
* žiupsnelio šviežiai maltų pipirų
* šiek tiek tarkuoto muskato riešuto
* aliejaus kepimui

* rūkytos lašišos filė
* riebios grietinės
* česnako
* svogūno laiškų

Blynelius kepkite nedidelius, kad patogu būtų paimti rankomis ir įsidėti į burną.

Bulvės sutarkuokite (svarbu, kad bulvės būtų senos ir krakmolingos), įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, muskato ir išmaišykite. Jei atsiranda vandens – jį įšpilkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą bulvių masės ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Iškeptus blynelius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

Į grietinę įspauskite kelias česnako skilteles ir gerai išmaišykite. Jei nemėgstate česnako dėkite tik grietinę.

Ant iškeptų ir šiek tiek pravėsusių blynelių dėkite po šaukštelį paruoštos grietinės, ant viršaus uždėkite plonai pjaustytos lašišos filė arba/ir ikrų bei papuoškite svogūno laiškais.

Skanaus!

dzioly, sekmes! biggrin.gif

Papildyta:
Gaivios arbūzo, fetos ir mėtų salotos

user posted image

Reikia:

* apie 600 g. arbūzo
* saujos smulkintų mėtų
* pusės raudono svogūno
* 150 g. graikiškos fetos
* 50-70 g. juodųjų alyvuogių
* apie 3 v. šaukštų balzamiko acto
* apie 4 v. šaukštų alyvų aliejaus
* šviežiai maltų juodųjų pipirų
Arbūzą (skaniausiais šiek tiek atšaldytas) supjaustyti kubeliais ir išimti sėklas. Fetą supjaustyti kubeliais, o alyvuoges žiedeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Mėtą susmulkinkite.

Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite alyvų aliejumi, balzamiko actu (galite prieš tai actą sumaišyti su aliejumi), užbarstykite pipirų ir lengvai permaišykite.
Taip pat šias salotas galima patiekti verinuku pavidalu… arbuzo kubelis, alyvuogė, vogūno pusziedis, feta bei mėtos lapelis, sudėti į lėkštę ir apšlakstyti paruoštu dressingu (sumaišyti alyvų alieju su actu ir pipirais).
aimta
[quote=Ulė,2010 07 20, 20:18]
POMIDORU UZKANDELE

prizadu nustebinsit svecius smile.gif
pomidorus supjaustyti storomis riekelemis,ant ju tepti smulkiai tarkuota suri maisyta su majonezu ir cesnaku ir papuosti krapais.

Sita uzkandele - super mirksiukas.gif
Esu isbandziusi ir, mano atveju, tai labai pasiteisines uzkandis-nuo uzkandziu stalo visad dingsta vienas pirmuju thumbup.gif
Makra
QUOTE(Ulė @ 2010 07 20, 20:18)
POMIDORU UZKANDELE
*

Darau tokia uzkandele, tik niekad surio nededavau. Butinai pabandysiu su suriu bigsmile.gif
Ulė
QUOTE(Makra @ 2010 07 22, 09:58)
Darau tokia uzkandele, tik niekad surio nededavau. Butinai pabandysiu su suriu  bigsmile.gif
*

o ka dedavot be surio?
Makra
QUOTE(Ulė @ 2010 07 22, 10:12)
o ka dedavot be surio?
*

Majoneza sumaisydavau su isspaustu cesnaku ir uzdedavau ant storu pomidoro riekeliu ax.gif
Anamaze
Kaip dziaugiuosi kiek skaniestu, reikes ir man pas save pritaikyti virtuveje thumbup.gif
As kartai svieciams pateikiu tokia uzkandele
Kepta duona patepu tomatu sumaisytu su margarinu, o jau ant virsaus dedu sprota, kiausini ir agurka susmeigiu dantu krapstuku. Sprotus galima pakeisti silke:)
Skanaus
Deja nuotraukytes neturiu verysad.gif
brashke77
Ryt pas mane VEL vakarelis karsta.gif
Parodysiu vel savo 'konstrukcijas' 4u.gif

Norejau paklausti del salotu 'saulegraza'- kuo pakeisti cipsus? Jei agurkais sudytais apdeliociau? g.gif blush2.gif
Nes nenusipirkau, o vel del cipsu vaziuot zudytis nenoriu schmoll.gif biggrin.gif
Ulė
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 23, 14:31)
Parodysiu vel savo 'konstrukcijas'  4u.gif

Norejau paklausti del salotu 'saulegraza'- kuo pakeisti cipsus? Jei agurkais sudytais apdeliociau?  g.gif  blush2.gif
Nes nenusipirkau, o vel del cipsu vaziuot zudytis nenoriu  schmoll.gif  biggrin.gif
*

traskuciai namu salygom 4u.gif
CIA
cia Nerytes

laurindre
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 23, 14:31)
Parodysiu vel savo 'konstrukcijas'  4u.gif

Norejau paklausti del salotu 'saulegraza'- kuo pakeisti cipsus? Jei agurkais sudytais apdeliociau?  g.gif  blush2.gif
Nes nenusipirkau, o vel del cipsu vaziuot zudytis nenoriu  schmoll.gif  biggrin.gif
*

Jei turi lavasa ar tortilija gali iskepti pabarscius suriu
[attachmentid=201535]
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.