ankstesne tema http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=542303Uzkandele prie degtines  recepto kaip ir nera,tik ar zinojote,kad ... verdant mesa ja prieskoniuoti reik isvirta :svajoja: as tikrai nezinojau...visad prieskoniuodavau-marinuodavau tuomet i puoda,kol ji isverda nelieka jokio prieskoniu...ir toks kulinaras megejas mane pamokino,nerealu!! dabar kam duodu paragaut savo virtos mesos visi stebisi,ajkcioja :balionas: ..bet gal as be reikalo cia pyskinu,gal as viena tik to ir nezinojau  : taj va as visad megstu issivirti sriuboj sonines. ja isemus ir dar karsta,apibarstyti RUPIA druska,tik ka grustais pipirais ir daug cesnako spausto,istrynti,palikti bent 10 min. tikrai pabandykit liksite labai nustebintos. pupeliu misraine.kepta duona kubeliais obuolys kubeliais suris olandiskas kubeliais pupeles virtos svogunas pipirai,druska viska sumaisyt su majonezu. Skanaus. Papildyta:sumustiniai prie alaus.kepta duona istepti tomatu,uzdeti virta kiausini ir ant virsaus krienus sumaisyti su majonezu,uztepti liuks Papildyta: Keptos duonos uzkandele.kepta juostelemis duona,pikantiska misraine is surio,kiausinio,cesnako,krapu,mazonezo,susukta i formini kumpi.  liuks
QUOTE(jurga r @ 2010 07 01, 08:20) Elena jusu salotos bus isbandytos,kaip tik maciau iki parduotuvej rukytu kalmaru akcija  zinok, as vakar nusipirkau tu akcijiniu kalmaru file, ir labai nusivyliau, kazkokios netokios jos, kaip esam pirke sventojoj, ar tas marinatas kazkoks keistas, ar kas, bet namiskiai paragavo ir sake, kad vienu nevalgys, todel sos, ka patartumete is 400g rukytu kalmaru filiu pasidaryt? noreciau, kokiu salotu ar misraines is ju padaryt, bet nezinau, kas dera su jais
jurga r
2010 07 01, 21:26
QUOTE(rootha @ 2010 07 01, 18:49) zinok, as vakar nusipirkau tu akcijiniu kalmaru file, ir labai nusivyliau, kazkokios netokios jos, kaip esam pirke sventojoj, ar tas marinatas kazkoks keistas, ar kas, bet namiskiai paragavo ir sake, kad vienu nevalgys, todel sos, ka patartumete is 400g rukytu kalmaru filiu pasidaryt? noreciau, kokiu salotu ar misraines is ju padaryt, bet nezinau, kas dera su jais  nu as siandien irgi nusipirkau,ir dariau tas salotas pagal Elenos recepta,visai nieko tik gal tuos kalmarus per stambiai supjausciau tai labai intensyviai reikejo kramtyt ir pritariu tikrai jie kazkokie keisti gerai kad nedauk pirkau tai susivalgys,o jau Ules vaises tai super
Mergaitės,jus pabandykit tuos kalmarus pjaustyti plonai plonai juostelėmis Aš pirkau mažai,tai viską suvalgėm...
jurga r
2010 07 02, 08:42
QUOTE(Elena @ 2010 07 02, 08:59) Mergaitės,jus pabandykit tuos kalmarus pjaustyti plonai plonai juostelėmis Aš pirkau mažai,tai viską suvalgėm... nu va o as tai tokiais kubeliais supjausciau nemazais,bet jau nedauk liko susivalgys
pokahonta
2010 07 02, 17:22
Salotu receptas, nusiziurejau is Cancan zinoma,atkuriau is akies,sudetis gali skirtis  Ingridientai: Sviezio kopusto Poros pomidoru Agurko Kalafijoro Svoguno (reiktu deti melyna,kadangi neturejau dejau paprasta) Morkos Saulegrazu Padazui: alyvuogiu aliejaus, obuoliu acto, cesnako. Kopusta ir kalafijora susmulkinam, pomidorus supjaustom gana smuliai, agurka supjastom siaudeliais, morkas kuo ploniau sutarkuojam, sudedam smulkinta svoguna,pabarstom saulegrazom ir uzpilam padazu (padazas cia man visa esme, svarbu nepagailet cesnaku (ispaudziau pora skilteliu) ir acto). Geriausia kai salotos bent pusvalandi pastovi saldytuve.
Bonpari
2010 07 02, 17:28
mergaites, kas per sūris brinza  Žmonėse yra Atlantos bulgariškos salotos su šituo sūriu, būt įdomu išbandyt
laurindre
2010 07 02, 18:27
QUOTE(naaringiux @ 2010 07 02, 18:28) mergaites, kas per sūris brinza  Žmonėse yra Atlantos bulgariškos salotos su šituo sūriu, būt įdomu išbandyt  Panasiai kaip musu varskes suris tik surus, nezinau ar pas mus yra. Jei kas matete, praneskite ir man
alexxandra
2010 07 02, 20:36
Brinzos yra Maximose (didelėse. Akropolio Maximoj ir Mindaugo Maxėj tikrai mačiau. Šiauliuose man regis Akropolio Maxėj tikrai turėtų būt.). Parduodamas kibirėliuose - sūris laikomas sūrymė (išrūgose).
Šio sūrio gimtinė Balkanų šalys. Brinza gali būti gaminama iš ožkų, avių, karvių pieno ir jų mišinių. Yra labai daug brinzos sūrio rūšių, kurių pavadinimas dažniausiai reiškia sūrio gaminimo vietą. Dažniausiai šie sūriai būna 42 proc. riebumo. Brinzos spalva balta arba šviesiai geltona, skonis aštrus, sūriai rūgštokas. Brinza galite gardinti mėsos su daržovėmis patiekalus, dėti į trintas sriubas. Supjaustytas riekutėmis ir apkeptas folijoje, tinka užkandai prie gėrimų, ypač sauso vyno ar vynuogių sulčių. Patarimas. Brinza bus skanesnė ir ne tokia sūri, jei prieš valgį pamirkysite ją karštame vandenyje. Jokiu būdu neužpilkite brinzos verdančiu vandeniu: susitrauks baltymai, sumažės riebumas.
Bonpari
2010 07 02, 21:40
QUOTE(alexxandra @ 2010 07 02, 21:36) Parduodamas kibirėliuose - sūris laikomas sūrymė (išrūgose).
reikės paieškot, o jis padėtas sūrių lentynoje, ar sveriamų sūrių skyriuje?
Kas bandėte daryti Elenos sūrio krepšelį? gal galite pasakyti kaip išimti ant stiklainio jį, man nelabai pavyko, bet dariau iš Džiugo jau tarkuoto.
laba diena skanumynu darytojos, uz tokius grozius jums as cia su klausimu  gal esat ka nors dariusios is dideliu baranku-riestainiu? arba gal galit ka pasiulyti.. MB nupirko ju tiek daug kad mes ju nebesuvalgom..neisivaizduoju kur dar jas galima panudoti.. mazytes tai tikrai sunaudociau bet cia tie dideli riestaniai-baronkos
biriusa
2010 07 06, 13:03
Dekoju uz kociotos duonos suktinuku ideja  stai mano pabandymas Duonos suktinukai su lasisa (kociota duona, lydyto surio uztepele, lasisa, surista su svoguno laiskeliu )  Kanape su ceri pomidoriuku, surio lazdele ir baziliko lapeliu, pacios kepti sluoksniuotos teslos pagrindai)
laurindre
2010 07 06, 13:20
Labai graziai svogunu raisteliai atrodo, puiki mintis
QUOTE(spunke @ 2010 07 06, 13:57) laba diena skanumynu darytojos, uz tokius grozius jums as cia su klausimu  gal esat ka nors dariusios is dideliu baranku-riestainiu? arba gal galit ka pasiulyti.. MB nupirko ju tiek daug kad mes ju nebesuvalgom..neisivaizduoju kur dar jas galima panudoti.. mazytes tai tikrai sunaudociau bet cia tie dideli riestaniai-baronkos  Pati nesu bandžiusi, bet esu girdėjusi, kad skanu. Tik gal čia labiau tinka toms mažoms barankoms. Barankų užkepėlė. Barankas užmerkti vandenyjea arba piene, laikyti kol jos šiek tiek suminkštės. Į jų viduriuką pridėti faršo su prieskoniais. Ant viršaus užbarstyti sūrio. Galima šaukštelį majonezo. Kepti orkaitėje. O šiaip, įveskit į google 'barankų užkepėlė', visokių receptų, tikslesnių, jums išmes. Čia man greitai kas šovė į galvą, ką galimą iš barankų pasidaryti
QUOTE(klik @ 2010 07 06, 15:40) Pati nesu bandžiusi, bet esu girdėjusi, kad skanu. Tik gal čia labiau tinka toms mažoms barankoms. Barankų užkepėlė. Barankas užmerkti vandenyjea arba piene, laikyti kol jos šiek tiek suminkštės. Į jų viduriuką pridėti faršo su prieskoniais. Ant viršaus užbarstyti sūrio. Galima šaukštelį majonezo. Kepti orkaitėje. O šiaip, įveskit į google 'barankų užkepėlė', visokių receptų, tikslesnių, jums išmes. Čia man greitai kas šovė į galvą, ką galimą iš barankų pasidaryti  ta esu radusi, isivaizduoju kad skanumukas turetu buti  bandziau vesti i google bet ne tokia uzklausa  aciu
brashke77
2010 07 06, 20:43
Keletas fragmentu is gimtadienio Baklazanu suktinukai su pacos isgalvotu idaru- dingo bemat  : Taigi- idarui pakepinau svoguniuka aliejuje, idejau 1 pomidora kubeliais, bei baklazano 'galiukus' nuo suktinuku. Tada imaisiau keptos vistienos kubeliu bei idejau majonezo, cesnako, druskos , pipiru ir zalumynu. Majonezo nedaug- saukstas, ar du. Idarytos krabu lazdeles- suris, kiausas, virta morka, cesnakas, majonezas, zalumynai: Saulegraza: Receptas is cia, bet sluoksniavau pagal save: bulve,majonezas, tunas,svogunas, morka, obuolys, majonezas, kukuruzai. Cesnaka dejau i majoneza Idaryti pomidorai: Ryziai, krabu lazdeles, agurkas, virta morka, majonezas. Mini picutes  Sluoksnuoa mieline (geriau but buvus bemiele) tesla, aptepiau kiausinio plakiniu, dejau tarkuota suri su tarkuota desra, svoguno , keciupo, po gabaleli pomidoro, puse alyvuoges, sezamas. Idaryti kiausinukai: Tryniai, rukyta desryte, zalumynai, pipirai, majonezas.  Tai tiek...
prettiness
2010 07 07, 15:08
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 06, 21:43) Keletas fragmentu is gimtadienio Idarytos krabu lazdeles- suris, kiausas, virta morka, cesnakas, majonezas, zalumynai: Atsaldytas ar saldytas krabu lazdeles naudojote? Man per vaiko gimtadieni labai sunkiai sekesi isvynioti jas, reikejo daug kantrybes, viena po kitos suplysdavo  As naudojau atsaldytas
brashke77
2010 07 07, 17:38
QUOTE(prettiness @ 2010 07 07, 17:08) Atsaldytas ar saldytas krabu lazdeles naudojote? Man per vaiko gimtadieni labai sunkiai sekesi isvynioti jas, reikejo daug kantrybes, viena po kitos suplysdavo  As naudojau atsaldytas  pirkau atsaldytas Vici lazdeles, jos iki 3 lt kainuoja, ne pacios brangiausios. Issivynioja labai gerai, palyginus. Kazkada pirkau kitokias, praktiskai, visai isvynioti nesiseke. Aciu uz gera zodi visoms
Herrera
2010 07 07, 17:46
QUOTE(prettiness @ 2010 07 07, 16:08) Atsaldytas ar saldytas krabu lazdeles naudojote? Man per vaiko gimtadieni labai sunkiai sekesi isvynioti jas, reikejo daug kantrybes, viena po kitos suplysdavo  As naudojau atsaldytas  Man irgi labai sunkiai vyniojasi, , isduokit paslapti kas nors, kaip jums ten taip gerai gaunasi  Net it tos Vici nelabai man gerai issivynioja
prettiness
2010 07 07, 19:16
QUOTE(Herrera @ 2010 07 07, 18:46) Man irgi labai sunkiai vyniojasi, , isduokit paslapti kas nors, kaip jums ten taip gerai gaunasi  Net it tos Vici nelabai man gerai issivynioja  Visi labai gire, bet kad zinotu, jog is 3 lazdeliu vos 1 pavyko isvyniot  O tikrai labai skanu  As dabar bandysiu is saldytu  As ir Vici turejau
visada darau tik iš Vici, nei karto nenusivyliau, pagauni galiuką ir lengvai išsivynioja, niekad neimu šaldytų
QUOTE(liepa5 @ 2010 07 06, 09:39) Kas bandėte daryti Elenos sūrio krepšelį? gal galite pasakyti kaip išimti ant stiklainio jį, man nelabai pavyko, bet dariau iš Džiugo jau tarkuoto. Aš esu dariusi, tai pirštus truputį padegu  bet rezultatas vertas kančių  imi tą sūrį už kraštelių atsargiai ir keli ant stiklinės  bet būna, kad ir nesigauna Sūrio krepšeliai  Aš ir dariau iš "Džiugo" tarkuoto sūrio, o įdaras iš vištienos krūtinėlės( keptos ar virtos), konservuotų ananasų, ferm.sūrio, kepintų ir nuluptų lazdyno riešutų, majonezo Sūrį berti į įkaitintą keptuvę (be riebalų), paskleisti į viduriuką norimą sūrio kiekį, laukti, kol išsilydys, ir atsargiai imti už kraštelių ir dėti ant apverstos stiklinės, laukti, kol atšals, tada įdaryti norima mišraine Mišrainei produktus supjaustyti norimo dydžio ir sumaišyti su majonezu  riešutus reikia pakaitinti sausoje keptuvėje kelias min., po to nulupti odelę, susmulkinti, dėti į mišrainę. Atlanto salotos  1 kepta vištos krūtinėlė, 2 salierų stiebai, 100-150g braškių, 1 avokado, 50 g kepintų migdolų plokštelių (yra visuose prekybos centruose), 2-3 v.š. natūralaus jogurto ar majonezo, 2 v.š. alyvų aliejaus, 2 v.š. medaus, 2 v.š, aguonų, 1-2 v.š, citrinų sulčių, pagal skonį druskos ir pipirų. Viską supjaustyti norimo dydžio kubeliais, sumaišyti padažo komponentus ir užpilti ant salotų Labai gaivios, neįprasto skonio salotos  man patiko labai  padažą galiu valgyti vieną patį Receptuką nusižiūrėjau iš rusiškos kulinarinės laidos
brashke, daiva - saunuoles  eiliu pilna burna
QUOTE(laurindre @ 2010 07 02, 18:27) Panasiai kaip musu varskes suris tik surus, nezinau ar pas mus yra. Jei kas matete, praneskite ir man  bet tai brinza man atrodo yra ar tai ožkos ar avies pieno sūris Daiva, salotos atrodo gražiai, viską imčiau išskyrus salierus ten
mmartaa
2010 07 08, 13:16
daivaP,salotos ATLANTO atrodo ispudingai,bet nelabai seima megsta saliero stiebus, ko galeciau as juos pakeisti?  o gal nieko nedeti vietoj jo?
QUOTE(Nerytė @ 2010 07 07, 20:22) brashke, daiva - saunuoles  eiliu pilna burna  QUOTE(grange @ 2010 07 07, 23:17) Daiva, salotos atrodo gražiai, viską imčiau išskyrus salierus ten  Tai ir Simona sako, be salierų būtų skaniau  padaryk be salierų QUOTE(mmartaa @ 2010 07 08, 13:16) daivaP,salotos ATLANTO atrodo ispudingai,bet nelabai seima megsta saliero stiebus, ko galeciau as juos pakeisti?  o gal nieko nedeti vietoj jo? Tai pas mane vyras ir nevalgė vien dėl salierų Manau, gali įdėti kokį raudoną svogūną vietoj saliero, gal tiktų  arba nedėk nieko, skonio labai nesugadins
QUOTE(mmartaa @ 2010 07 08, 14:16) daivaP,salotos ATLANTO atrodo ispudingai,bet nelabai seima megsta saliero stiebus, ko galeciau as juos pakeisti?  o gal nieko nedeti vietoj jo? Mmartaa, aš,dėl saliero lapkočių{aš,taip pat negaliu jų valgyti} O,kodėl nenaudojate gumbinio saliero{sutarkavus ir sumaišius jį su obuoliu galima} naudoti salotomis. Galima maišyti su morkomis. Aš,manau,kad salotų skonis nepasikeistų.
laurindre
2010 07 11, 08:18
Cukiniju ziedai tesloje[attachmentid=201169] Reikia vyrisku cukiniju ziedu, jie neaugina vaisiu, tai vistiek ismetami. Idarui varskes ir megstamu prieskoniu, as dejau peletruno, turejau uoginiu spinatu, reikejo kazkur panaudoti. Dejau ir uogytes ir lapelius, tiesiog supjausciau lapus ir sumeciau uogytes. Pridejau druskos, saldziosios paprikos ir maltos kalendros. Idaru prikemsame ziedus. Tada merkiame juos i tirsta blynu tesla ir kepame. Gal geriau tiktu fritiurine, bet kadangi as jos nemegstu, tai kepiau keptuveje su trupuciu daugiau aliejaus
laurindre
2010 07 11, 09:40
Autore ne as  , maciau ir pas Oliveri ir pas Lina, bet pati tik dabar padariau. Zinoma su improvizacijomis, nes uzsirasiusi nesu, panaudojau tik ideja
brashke77
2010 07 11, 23:09
QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 11:40) Autore ne as  , maciau ir pas Oliveri ir pas Lina, bet pati tik dabar padariau. Zinoma su improvizacijomis, nes uzsirasiusi nesu, panaudojau tik ideja  aha, tuos ziedus zinau ir as, bet kepti niekiap nedrystu, nors tuntas darze zydi  Ale, kaip zinoti, kur vyriskas? Ner mazos cukinijos gale? Nes pas vienus iskart matos maziuke, o pas kitus- ner. Beje, koks skonis?
QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 08:18) si patiekala as irgi jau seniai noriu ismeginti, tik vat is kur gauti ziedu  brashke, prasausi pas tave i svecius
brashke77
2010 07 12, 15:15
QUOTE(Nerytė @ 2010 07 12, 16:02) si patiekala as irgi jau seniai noriu ismeginti, tik vat is kur gauti ziedu  brashke, prasausi pas tave i svecius  oi laukiam laukia, mes sveteliu laukiam Noreciau, kad tai virstu tiesa kada nors- man butu garbe
QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 08:18) Cukiniju ziedai tesloje Gražiai atrodo  reikės išbandyti, kaip tik mačiau darže tuščių žiedų Keptas varškės sūris1 varškės sūrio, 2-3 skiltelių česnako, 2 v.š. alyvų aliejaus, 2v.š. jogurto ar majonezo, druskos, pipirų, lašelio cukraus, 2 a.š. įvairių mėgiamų žolelių. Sūrį ištrinti česnako, aliejaus, žolelių, druskos, cukraus, pipirų mišiniu ir palaikyti kokias 2-3 val. Paimti folijos lapą, ant jo dėti sūrį, sūrį aptepti jogurtu ar majonezu, labai gerai suvynioti į foliją ir dėti kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min., po to foliją praplėšti, dar pakepti, kol gražiai apskrus viršus, paskui apversti, paskrudinti iš kitos pusės. Galima ragauti ir karštą, bet man skaniausias buvo šaltas Labai skanu su alumi ar vynu  galima dėti ant juodos duonos, į salotas   Receptukas iš "Vegetariški patiekalai" knygutės Įdarytos paprikosMačiau receptuką " Žmonės" žurnale, nutariau išbandyti 2 paprikos, 150g ferm.sūrio (dėjau Olandišką), 1 skiltelė česnako (galima ir daugiau), 100g kambario temp.sviesto, 2 v.š. varškės sūrelio su agurkais ( pvz.Beladeta ar Rytas), krapų, petražolių, svogūnų laiškų. Paprikas nuplauti, atsargiai nupjauti viršūnėlę, išvalyti sėklas ir pridėti įdaro. Įdarui: sviestą ištrinti su smulkiai tarkuotu ferm.sūriu, įspausti česnako, sudėti žalumynus, varškės sūrelį, viską gerai išmaišyti ir įdaryti paprikas. Paprikas padėti į šaldytuvą kokiom 2-3 val., kad sukietėtų įdaras, po to aštriu peiliu pjaustyti riekelėm ir valgyti ir mėgiama duona ar duoniukais, man skaniausia su juoda rugine duona "Žmonės" rašė, kad patiekti su kepta duona   Skanaus
brashke77
2010 07 12, 18:15
DaivaP, super, nuostabu Teko valgyti kepta suri tokiomis variacijomis: pjaustyta riekelemis, istrinta astriais prieskoniais ir tada kepta. Paskui, kaip tavo, tik prieskoniu daugiau, kalnas tiesiog  ir keptas neuzdengtas orkaiteje. Zinau, kad karstas labai skanu su kokiu pomidoru, pvz Ajajaj - reiks kepti, nes mesos nesinori tokiu oru
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 12, 15:15) oi laukiam laukia, mes sveteliu laukiam Noreciau, kad tai virstu tiesa kada nors- man butu garbe  man irgi but malonu susipazinti daivaP, uzkandziai superiniai as suri su spanguoliu uogiene valgyciau ir uzsigerciau raudonu vynu
mergyte83
2010 07 12, 19:29
Daiva, tikrai, kad pasistengei Cukiniju ziedai irgi skaniai atrodo
Ačiū, mergytės Prie sūrio man atrodo tiktų ir pomidoras, ir uogienė, ir dar kas nors skanaus Man labai patiko su žaliom alyvuogėm, įdarytom su krevetėm
laurindre
2010 07 13, 16:55
Man labai patraukliai paprika idaryta atrodo O cukiniju ziedai vyriski nemezga vaisiu  Skoni daugiau varskes idaras priduoda, pats ziedas skonio nelabai ir turi
zelviene
2010 07 15, 14:46
QUOTE(daivaP @ 2010 07 07, 21:07) Atlanto salotos 1 kepta vištos krūtinėlė, 2 salierų stiebai, 100-150g braškių, 1 avokado, 50 g kepintų migdolų plokštelių (yra visuose prekybos centruose), 2-3 v.š. natūralaus jogurto ar majonezo, 2 v.š. alyvų aliejaus, 2 v.š. medaus, 2 v.š, aguonų, 1-2 v.š, citrinų sulčių, pagal skonį druskos ir pipirų. Va sitos tai super atrodo As pati su vaisiais darau tokias: pjaustau : apelsino, kivi, kriausiu, obuoliu, vynuogiu, bananu..ka megsti ir turi..razinu dedu..tada megstamo jogurto pilu ir issiverdu ryziu. Siltus ryzius pilu i viska ir valgom kol silta  Galima valgyti ir salta, bet man skaniau kol ryziai silti. Vakarienei super
POMIDORU UZKANDELEprizadu nustebinsit svecius pomidorus supjaustyti storomis riekelemis,ant ju tepti smulkiai tarkuota suri maisyta su majonezu ir cesnaku ir papuosti krapais.
bulviniai blyneliai su rūkyta lašiša (arba ikrais) Bulviniams blyneliais reikia: * 1 kg. bulvių * 2 kiaušinių * žiupsnelio druskos * žiupsnelio šviežiai maltų pipirų * šiek tiek tarkuoto muskato riešuto * aliejaus kepimui * rūkytos lašišos filė * riebios grietinės * česnako * svogūno laiškų Blynelius kepkite nedidelius, kad patogu būtų paimti rankomis ir įsidėti į burną. Bulvės sutarkuokite (svarbu, kad bulvės būtų senos ir krakmolingos), įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, muskato ir išmaišykite. Jei atsiranda vandens jį įšpilkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite po šaukštą bulvių masės ir kepkite iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Iškeptus blynelius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Į grietinę įspauskite kelias česnako skilteles ir gerai išmaišykite. Jei nemėgstate česnako dėkite tik grietinę. Ant iškeptų ir šiek tiek pravėsusių blynelių dėkite po šaukštelį paruoštos grietinės, ant viršaus uždėkite plonai pjaustytos lašišos filė arba/ir ikrų bei papuoškite svogūno laiškais. Skanaus! dzioly, sekmes! Papildyta:Gaivios arbūzo, fetos ir mėtų salotos
 Reikia: * apie 600 g. arbūzo * saujos smulkintų mėtų * pusės raudono svogūno * 150 g. graikiškos fetos * 50-70 g. juodųjų alyvuogių * apie 3 v. šaukštų balzamiko acto * apie 4 v. šaukštų alyvų aliejaus * šviežiai maltų juodųjų pipirų Arbūzą (skaniausiais šiek tiek atšaldytas) supjaustyti kubeliais ir išimti sėklas. Fetą supjaustyti kubeliais, o alyvuoges žiedeliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Mėtą susmulkinkite. Sudėkite viską į dubenį, apšlakstykite alyvų aliejumi, balzamiko actu (galite prieš tai actą sumaišyti su aliejumi), užbarstykite pipirų ir lengvai permaišykite. Taip pat šias salotas galima patiekti verinuku pavidalu
arbuzo kubelis, alyvuogė, vogūno pusziedis, feta bei mėtos lapelis, sudėti į lėkštę ir apšlakstyti paruoštu dressingu (sumaišyti alyvų alieju su actu ir pipirais).
[quote=Ulė,2010 07 20, 20:18] POMIDORU UZKANDELEprizadu nustebinsit svecius pomidorus supjaustyti storomis riekelemis,ant ju tepti smulkiai tarkuota suri maisyta su majonezu ir cesnaku ir papuosti krapais. Sita uzkandele - super Esu isbandziusi ir, mano atveju, tai labai pasiteisines uzkandis-nuo uzkandziu stalo visad dingsta vienas pirmuju
QUOTE(Ulė @ 2010 07 20, 20:18) Darau tokia uzkandele, tik niekad surio nededavau. Butinai pabandysiu su suriu
QUOTE(Makra @ 2010 07 22, 09:58) Darau tokia uzkandele, tik niekad surio nededavau. Butinai pabandysiu su suriu  o ka dedavot be surio?
QUOTE(Ulė @ 2010 07 22, 10:12) Majoneza sumaisydavau su isspaustu cesnaku ir uzdedavau ant storu pomidoro riekeliu
Anamaze
2010 07 23, 10:41
Kaip dziaugiuosi kiek skaniestu, reikes ir man pas save pritaikyti virtuveje As kartai svieciams pateikiu tokia uzkandele Kepta duona patepu tomatu sumaisytu su margarinu, o jau ant virsaus dedu sprota, kiausini ir agurka susmeigiu dantu krapstuku. Sprotus galima pakeisti silke:) Skanaus Deja nuotraukytes neturiu
brashke77
2010 07 23, 13:31
Ryt pas mane VEL vakarelis  Parodysiu vel savo 'konstrukcijas' Norejau paklausti del salotu 'saulegraza'- kuo pakeisti cipsus? Jei agurkais sudytais apdeliociau? Nes nenusipirkau, o vel del cipsu vaziuot zudytis nenoriu
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 23, 14:31) Ryt pas mane VEL vakarelis  Parodysiu vel savo 'konstrukcijas' Norejau paklausti del salotu 'saulegraza'- kuo pakeisti cipsus? Jei agurkais sudytais apdeliociau? Nes nenusipirkau, o vel del cipsu vaziuot zudytis nenoriu  traskuciai namu salygom CIAcia Nerytes
laurindre
2010 07 23, 19:10
QUOTE(brashke77 @ 2010 07 23, 14:31) Ryt pas mane VEL vakarelis  Parodysiu vel savo 'konstrukcijas' Norejau paklausti del salotu 'saulegraza'- kuo pakeisti cipsus? Jei agurkais sudytais apdeliociau? Nes nenusipirkau, o vel del cipsu vaziuot zudytis nenoriu  Jei turi lavasa ar tortilija gali iskepti pabarscius suriu [attachmentid=201535]
|
|