Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kudikis kandziojasi
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
winner
Mano 9 men. dukryte jau kelias savaites labai skaudziai kandziojasi ir znaibosi. Kanda visiems seimos nariams ir visur, t.y. priejusi kanda i nugara, koja ir pan., budama ant ranku kanda i peti. Visi ja grieztai sudraudziam, jeigu laikom tuo metu ant ranku, tai padedam ant grindu. Bet kol kas ji tu draudimu nepaiso, ir kai isgirsta griezta "ne", ima juoktis. Iki tol buvo auksinis vaikas. Suprantu, kad cia gali buti del dantu dygimo (turi 4, du apacioj ir du virsuj), del savo galimybiu istyrimo ir pan., bet ka mums daryti, kaip dar drausti? Juk neduosi vaikui per pirstukus ar juolab per burnyte. Mano ir mociutes rankos nusetos melynemis, astriu dantuku zymemis.
Kuzia
Mano dukryteirgi labai znaibosi. Jai 6men, o znybia tai oj oj. Net maitinant kartais taip pikta pasidaro, kai znybia i kakla, i ranka [smiley=smiley6.gif]. Kodel taip daro? Skauda siaip ar taip.
Bekasė
jusu amziaus vaikams tai dar lyg ir normalus augimo tarpsnis. Suprantu, kad jisai gali ikasti jau skaudziai. Papasakosiu, kaip mes su vyru elgiames, gal kam nuskambes ir ziauriai, bet mums tai padejo - tai va, jei Emilis kasdavo mums, mes paprasciausiai kasdavome jam atgal. Nelabai stipriai, bet kad pajustu, jog tai yra nemalonu. Ir gan greitai tas kandziojimasis baigesi.
Gudra
Mano 9 men. dukryte jau kelias savaites labai skaudziai kandziojasi ir znaibosi. Kanda visiems seimos nariams ir visur, t.y. priejusi kanda i nugara, koja ir pan., budama ant ranku kanda i peti. .

Turejom ta pacia 'beda'. Pagelbejo paprasta 'gudrybe'. Kartais suvaidindavau, o kartais nuosirdziai gaudavosi nutaisyti graudzia mina ir paverkslenti. Tokio amziaus kudikis jau supranta nuotaikas ir labai greitai sureaguodavo. Taip pat issigelbejau ir nuo plauku pesimo. O dar jei abiem delnais uzsidengdavau veida... Vaikas net pats susigraudindavo.

Kast atgal arba suduot atgal nevertetu, nes tada vaikas laiko kad elgiasi NORMALIAI, t.y. taip kaip ir tevai. Kuri laika gal ir nekas ar neznybs, bet veliau vel ims taip daryti.
Psichologe
Kaip ir liesdamas, uostydamas, čiuopdamas, taip ir įkąsdamas vaikas pažįsta aplinka. Tai yra normalus eksperimentavimas. Vaikui įdomu pajausti, koks mamos skonis ir kvapas, ir koks tėčio, vėliau -gal ir tetos bei kitų. Kadangi tai nemalonu, galima jau kūdikystėje stengtis nukreipti vaiko elgesį. Vietoj to, kad Jus kandžiotų- duoti guminį žaislą (iš karto). Kanžiojimasis gali tęstis iki 3 metų, ir laikoma, kad yra normalu. Niekada nesijuokite, kai įkanda, nes tai geriausias pastiprinimas vaikui.
Nerekomenduojama ir kąsti atgal. Buvo pasiūlyta gera idėja- parodyti vaikui, kad skauda, kai jis įkanda.

winner
aciu uz patarimus. Panasiai ir darom, jokiu budu neatsakydami tuo paciu, t.y. neznybam ir nekandam atgal. Dziugu, kad mazyle jau kandziojasi reciau. Taciau grieztas sudraudimas dazniausiai jai kelia juoka ohmy.gif.  Uztat oj kaip pravirkdo suraukti antakiai  ;D
uzjurga
aisku, pikta, kai kandziojasi ir znaibosi. taip ir reikia parodyti, kad pikta, skauda, erzina - reikia reaguoti normaliai. na, aisku, jei kam normaliai reaguojasi kandant atgal, tai vaikas ismoks i bet kokia skriauda reaguoti kerstaujant zodziu, darys kaip tevai daro...
man tai juokingiausia, kai kanda sau i ranka ir paskui verkia... ;D o znaibydamasi neverkia :-/
o vaikiukui tokiam amziui juokingiausi draudimai... ;D turbut del mimikos. pabandykit pasiraukyti - pamatysit, kaip juoksis wink.gif
net jei ir nebutu juokinga, kudikiai dar nesupranta draudimu. jie tikrai reaguoja tik i emocijas - cia sitoj vietoj psichologe galetu galbut placiau papasakoti, kaip tuo pasinaudoti. i kokios emocijos ir kaip gali tokio amziau kudiki paveikti. nagi butu labai gerai ismokti nepersistengti, suzinoti, kaip su vaiku susikalbeti...
Navi
Mano sunui 1.6 metukai. Jis siaubingai kandziojosi, znaibesi ir musesi. Dabar siek apsiramino. Taciau tik "siek tiek". Bandom su vyru parodyti, kad mums labai skauda. Taciau sunelis tik juoktis, o kartais ir verkti del to pradeda... Tikiu, kad visa tai praeis, isaugs... Bet labai skaudu, kai vyro tevai del tokio vaiko elgesio itarineja mus su vyru. Tipo is seimos tokio elgesio prisimoko, o gal ir mes su vaiku taip elgiames... :'( :'( :'(
asfaltuota
Maniškei(10,5)tik neseniai išdygo kkeliatas dantukų. matyt dar nelabai moka su jais elgtis, todėl retsykiais žįsdama įkanda. Aš aišku, aikteliu...ir tada...mergina visa sustingsta ir-beee -paleidžia dūdas gailiausias. Tarsi ne ji mane, o aš ją būčiau nuskriaudus.Taip gailiai prarauda gerą pusvalndį, net su pasisriūbaviomais. Paskutinį sykį neaiktelėjau, bet matyt visgi pajuto, kad krūptelėjau- vistiek liovėsi žįsti ir vėl pusvalandį gailiai gailiai praraudojom... sad.gif
winner
Nesuprantu, ar musu 1,2 metuku dukrele supranta zodi "skauda", ar ne. Dzniausiai atrodo, kad ne. Ji vis dar kandziojasi, labai skaudziai, ir kartais znaibosi, bet tik savus - tevus, senelius. Kai sakau skauda, sudejuoju - tarsi jokios reakcijos. Kai piktai baru, tai rimtai ziuri, o apsisukus vel kanda... sad.gif
manu
mane taip pat gerokai apkandzioja mano dziaugsmiukas. anksciau pabardavau, sakydavau negalima. tai jam nuo o negalima labai juokas imdavo, o jeigu balsa pakeldavau is kart lupa patempdavo - tipo mama nuskriaude nekalta.
tai is vis nustojau barti, tik tyliai tyliai (taip intymiai tik mums dviem girdint) pasiguosdavau, kad man skauda. tuomet akis vaikinas varto, bet arklius pristabdo, nebe taip arsiai kandziojasi - nebera to malonumo is mamos negalima juoktis.
winner
Aha, jeigu as tyliai sureaguoju, pasiguodziu - tada klapt klapt akim, ir lyg susigesti bando biggrin.gif . Pastebejau, kad, pavyzdziui, kuo daugiau mociute jos tu kandziojimosi bijo ir kuo garsiau saukia "aj", tuo smagiau ji kanda rolleyes.gif .
saulyte1986
mano mazylis irgi mgsta kandziotis, bet gaerai tai kad labai retai..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.