Ka daryti, kad vaikas miegotu pietu miego? Kad migdymas netaptu kankyne mamai (teciui), pykciu ir asaru saltiniu? Mano vaikui 2 m. ir 4 men. Ir kartais visa migdymo procedura uztrunka iki 1.5 val. su ikyriais lovytes barbenimasi, anklodes nusispardymais, snekomis ir dainelemis, o blogiausiu atveju - asaromis ir rekimu. Maza to, po tokios iskrovos vaikas miega po 3 - 4 val. Ir normaliai uzmiges miega ne trumpiau kaip 1.5 val. As tai suprantu, kad vaikui visgi reikia pietu miego. Bet kaip uzmigdyti? O gal vis delto to pietu miego nebereikia?
O kaip be pietų miego? Ar labai irzlus? Gal be jo galima apsieti. Taip sakau todėl, kad man pietų miegas visą gyvenimą buvo kažkokia trauma. Man trisdešimt, o kiek kartų per gyvenimą miegojau pietų miego- galiu suskaičiuost ant pirštų. Lopšely ir daržely tai virsdavo tikra tragedija... Auklėtoja net pati šalia atsiguldavo ir dabodavo ar nekruta mano blakstienos, kol galų gale pati užmigdavo...Jei tik nedabodavo- išsitraukdavau iš pagalvės plunksną ir su ja žaisdavau... Ir dabar , net jei esu visą naktį nemiegojus- dieną niekaip neužmiegu. O tais retais atvėjais, jei netyčia užmigdavau- paskui visą likusią dienos dalį svaigdavo galva ir nebegalėdavau susiorentuoti aplinkoj. Todėl remdamasi tokiu savo patyrimu, savo vaiko, jei jis labai nenorėtų miegot- tikrai neversčiau...
Jei vaikas gerai jauciasi, tai kam tas pietu miegas .Gal jis anksciau vakare eis gult.O ryte kada keliasi, gal ilgai miega tai todel ir pietu nenori miegot.
Raideles,o kaip vaikas be pietu miego jaucias?Maniske jau nuo1,5 metuku nebemiega pietu miego,jai isvis tas pietu miegas budavo kancia,isterijos budavo,rekimai,spardymaisi,dukimai
Problema tame, kad nepamiegojes pietu miego vaikas vakare igauna toki greiti, kad be asaru sustabdyti neimanoma. Ir uzmiega vakare sunkiai. Kai miega pietu miega - buna lengviau ir vakare suvaldyti. Ryte miega dazniausiai iki 8.00 - 8.30. Kai keliames 9 - 10 val. tai tada ir nebemigdau pietu.
Mano panele nemiega diena nuo mazdaug 2 m. Iki to migdydavau, galima sakyti, per prievarta. O pamiegojus pietu, nakciai uzmigdavo tik 11-12 val.
Raideles, gal pabandykit ir jus ramiai lovytej pagulet, paskaityt knygute, gal ir uzteks tokio poilsio...
Mano vyruciui uz poros menesiu treji, o uzmigti pietu miego sunku nuo pat kudikystes. Dabar, kai jis jau paaugo, padeda susitarimai, kad, dabar reikia pamiegoti, o paskui veiksim ka nors idomaus, pvz kepsim abu blynus, eisim i svecius pas draugus, vaziuosim pasisupti ir panasiai. Kartais "paperku" saldainiu - zinau, kad labai nori jo, tai susitariam, kad suvalges eis miegoti i lova. Gal ir nepedagogiska, ale padeda
Meyja, man taip pat labai reikia tos valandeles poilsio per diena. Juo labiau, kad maniskis negali zaisti vienas - visada turi buti kartu, zaisti, kalbeti. Kai valgyt darau, tai arba jis ateina man "padeti" (geriausiu atveju) arba istisai zyzia aplinkui, kad as eiciau su juo zaisti ir nedaryciau valgyti (neplauciau indu ir t.t.). O dabar ypatingai blogas laikas uzejo - viskam reikia priestarauti. Nesvarbu kas - atsakymas vienas: "Nenoriu niekada" ("Nenoriu" gali buti pakeiciamas "nevalgysiu", "nedarysiu", "neisiu" ). (Na, gal tik saldainio neatsisakytu) Cia pasake nenoriu, cia pasisuko ir apsiveke, kad nenorejo ir dabar nera... Kadangi visa diena bunu viena, ziauriai pavargstu nuo diplomatiniu pastangu be asaru atsikelti, nusiprausti, apsirengti, pavalgyti, siusiuka padaryti, susitvarkyti, iseiti i lauka, is lauko pareiti, dantis valytis, uzmigti...
O paguleti ramiai yra labai sunku, nes tada reikia masinyciu i lova, o jei ju nera, tuomet reikia vartytis, kilnoti kojas ir daryti visa kita... Bandau ikalbeti, pazadeti ka nors gero ir grazaus, ka veiksime po pietu miego. Kartais tiesiog sakau, kad toks yra jo darbas - pamiegoti pietu miega... Bet kartais visa tai nebepadeda, o tada - asaros, rekimai ir pykimaisi... O to taip nesinori...
Raideles, oi, kaip suprantu... Pas mus lygiai ta pati situacija... Pati uzsiimt nemoka, o gal nenori
O del to nenoriu, nedarysiu, tai galiu paguost- cia laikina, greitai atsibos
Vajeee, kokios pažystamos bėdos ir kokie pragyventi jausmai
Suprantu, kaip nuvargsti per dieną, kaip reikia tos valandėlės sau. Atrodo užmigtų, pailsėtų, ir pati kaip atsigautum, nors žurnalą ramiai paskaitytum...Deja deja, nudžiuginti tavęs, kaip ir dauguma čia parašiusių, negaliu. Nemiegos tavo lialius to pietų miego, teks kentėti, kol ūgtels, susiras užsiėmimų. Beje, jei maniškė sugalvoja šeštadienį prabusti 7 ryto
Kerstas
O as galvojau kad cia maniskis tol lenda, kol isgirsta atsakyma
Pietu miega tai bandom uzraukti pamazu, nes nenusimato nieko paguodziancio, atrodo... O su tuo "Nenoriu niekada" labai netiketai ir linksmai viskas baigesi
Pietu miegas tikra tragedija...
Vakare pati uzsimigdo, o pietu niekaip Niekaip neipratinu
Prisiduodam ir mes i jusu gretas! Maniskis irgi nuo kudikystes 0.5-1 val miegodavo. Bet nuo dveiju metu su pietu miegu susidraugave buvom. Parpdavo 3-4val. Dabar viskas! Ne uz ka! Ir jokie ikalbinejimai nepadeda.Sakau gal vasara kalta? Gi ir patys miego maziau norim....
o as kazkaip susitvarkiau su sia problema, bent jau darzelyje. Mano mergyna nenorejo eiti i darzeli vien tik del pietu miego. Ir tada mes aukletojos ,,paprashem" kad mums leistu tik paguleti. Ir tai issprende visas problemas - ji vis tiek uzmigdavo
Maniškis irgi iš nemiegalių. Kol namuose, neturim dideliu problemų - ilgai ryte miega, o dieną pailsi skaitydamas, žiurėdamas nuotraukas. Bet greit į darželį, tikiuosi, kad ten pradės miegoti, nes keltis reikės anksti. Neramu truputį, nes šiaip vaikinas gan ištvermingas: metinukas pogulio apie ketvirtą eidavo (kas antrą, kas trečią dieną...).
O idomu , nuo keliu metu vaikai gali nebemiegoti pietu miego ir kiek valandu turetu ismiegoti 2-3 metu mazyliai?
O koks skirtumas kiek turetu miegoti, jei vis tiek nemiega? Msusu gydytoja sako, kad turetu diena miegoti. Ir psichologe sako, kad butu geriau. Nu ir kas??? Jei nemiega vaikas ir viskas?
Milabra, o tai, kad mergyte taip anksti migdote ar netrukdo jums kartu kur nors vakarais isvaziuoti ar sveciu pasikviesti?
Manishke lygiai taip pat - apie antraji gimtadieni sumaste, kad nebemiegos pietu miego. Pradzhioj guldem per prievarta. Po to pagalvojau, kad gal nereikia, nes ji niekada daug nemiegojo - kur tau! Apie 6 vakaro pasidarydavo tokia shirshe! Taigi, vel pradejau guldyt, kartais grazhiuoju, kartais ne... Tuo momentu teko ishvazhiuot toleliau, galvojau per visokias ekskursijas, bent mashinoj pamiegos - ne pro kur. Matyt ispudzhiu daug. Ir vakare - shiaip eina 9 miegot - kelioneje budavo gyva su mumis net iki 11, tik jau po to per 5 min atsijungdavo ir su shviesa kambary, ir zhmonem uzh sienos shnekanchiais. Bet velgi - ne pati, o reikia eit su mama migdytis...
Po tu kelioniu matyt vaiko organizme kazhkas susisuko - nebemiega pietu miego, bet ir vakare ishbuna kiek reikia. Mes tik valanda ankschiau migdyt guldom ir viskas. Kol viena diena (po 2-3 men. nemiegojimo) ji bezhaisdama - migde zuiki ir lelyte - pati neuzhmigo. Aga, supratau, kad vistik reikia tam organizmui miegelio (anot gydytoju, vaikas iki 3 metu turetu miegot pietu miego). Tai ash pradejau labai subtiliai ja i tai traukt. Karta paklojau jos kambari guoli ant grindu. Jai toks stebuklas buvo, kad labai greit uzhmigo. Dabar ant grindu jau nebenori (gal per kieta buvo? Tiesa, pirmi tokie kartai buvo gana 'skausmingi'. Po tu kelioniu ash pati buvau labai pavargus (o kur dar pirmas neshtumo trimestras), kad ash jai pareishkiau: mama eina liuli, o tu gali sau zhaist. Tai ji man ir akis krapshte, ir nosi, kol galu gale uzhsikore ant manes ir taip uzhmigo. Kitus kartus ash taip ir prasnausdavau pusvalandi, o ji prazhaisdavo. Bet pastaruoju metu migdomes ganetinai sekmingai. Va tik vakaro isterijos atsirado... Bet tai jau kita tema Sekmes! |