labai norėčiau dukrytei išvirti košelių iš grūdų, grikiukų ir tt, na bet man neišeina , gaunasi kažkos š...
Aš verdu iš dribsnių - maistinės medžiagos tos pačios, o daug greičiau. Vandens kiekis šiek tiek skiriasi nuo kruopų rūšies - PVZ. kukurūzai labai išbrinksta, grikiai mažiau, avižos taip pat mažiau... Kaip verdu? Vakarienę pradedu virtiiš karto po pietinio valgymo arba po pietų miego - kaip pasiseka, - pvz. apie tris šaukštus avižų dribsnių užpilu maždaug stikline vandens ir ant labai mažos ugnies užstatu virt, kol pažaidžiam su pupa, - kruopytės užverda, pamaišau ir palieku dar kelias minutes virti (jei kukurūzai - reikia dažnai maišyti), po to išjungiu, palieku brinkti - tiek kiek turi laiko, na aš palieku maždaug penkiolikai minučiu. Tada vėl išmaišau ir ant mažos ugnies užkaičiu - jei košė jau tiršta - pilu dar vandens, jei skysta - palieku virti atidengtą puodą. Taip paverda dar tris keturias minutes, po to įpilu pienuko (jau karvės), užvirinu. Palieku brinkti. Kai laikas valgyti - tik pašildau trumpai, su blenderiu persuku truputuką, tada dedu tyrelės du tris šaukštelius, tris keturias šaldytas mėlynes (avietes ar pan.) sutrinu ir - skanaus. Beje, dabar jau verdu iš karto iš kelių rūšių kruopų, bet mažajai būtinai turi būti avižų...
QUOTE(Anandita @ 2006 01 07, 14:00) labai norėčiau dukrytei išvirti košelių iš grūdų, grikiukų ir tt, na bet man neišeina , gaunasi kažkos š... na as grikius pvz verdu taip.Vos ne po viena grudeli graziai perrenku,kad nepakliutu kokia nereikalinga siukslyte...(siaudas ar pan.)Perplaunu gerai saltu vandeniu.Po to beriu i puoda ir vandens tiek,kad butu kokiu cm daugiau nei kruopu...ir ant mazos ugnies verdi...gerai priziuret ir pamaisyt reikia,kad neprisviltu...Kruopos sugeria vandeni ir lieka birios... Po to dedu jas i blenderi ir sumalu su savo pienuku.Manasis valgo labiausiai
na manoji nekaip valgo šitas košytes, tai gal tiksliai neskaniai išverdu ji išvis atsisako grūdų košyčių ir valgo tik daržovių, tai kaip man jas skaniai išvirti
As perku koses, kuriuos verdamos 1-3 min., pvz. Myllin Paras arba Nordic. Dazniausia verdu mikrobangei. Uzpilu vandieniu, 2 min ir gatava. Paskaninu tyrele.
Aš perku iškart sumaltas įvairias kruopas- jų miltus"ekologiškas pradas". Į verdantį vandenį pilu miltus ir maišau, kol išbrinksta -apie 3 minutes, po to įpilu Mp arba mišinio ir įdedu vaisių tyrelių Hipp.
Aš taip pat perku įvairiausius dribsnius ir verdu. Ypač mažylei patinka Nordic dribsniai, taip pat ir kt firmų verdu (Herkules, Myllin Paras, Fasma).Dribsniai greit išverda. Jeigu valgo daržovių tyres, tai pabandyk pamaišyti išvirus dribsnius su daržovėmis, pvz.,du šaukštus dribsnių ir du šaukštus daržovių. Maniškė taip labai mėgsta. Taip pat aš košes dar paskaninu sviestu (labai nedaug), druskytes taip pat nedaug. Žinok, jei tau bus ta košė skani, tai ir dukrytei bus skani. Vaiko skonio receptoriai panašūs į mamos.
As taip pat verdu koseles is nordic ar galinta dribsniu.Bet niekada nematuoju kiek to vandens ipilti,tiesiog dvigubai daugiau nei dribsniu,kai vanduo uzverda ipilu dribsniu,po to karves pieno ir ant galo sviestuko.Angsciau dar itarkuodavau obuoli.
Maniskiui 6,5 men. Darzoviene valgo kuo puikiausiai, o su kruopu kose - beda. Savo pienuko neturiu tiek, kad balinciau koses, o tik su vandeniu jam labai nepatinka. Su tyrele sumaisyta irgi spjauna. Kazkaip ranka nekyla balinti su misiniu, nes vis dar maitinu savo pienu. Nors siaip viena karta meginau - tai labai skaniai suvlage. Ka manot?Gal kas irgi taip pat maitinat?
prašau psidalinkit mamytės savo patirtim kaip gaminat kroupines košes ar perkat vaikiškas pvz MILUPA , HIPP .Aš parduotuvėj mačiau GALINTOS įvairius dribsnius gal galima iš jų gaminti vaikučiams košes ,o ką galvojat apie NORDIK košes?PArašykit prašau savo noumonę
Aš bandžiau duoti dribsnių (Galintos), bet vaikiukui jie kažkodėl nelabai patiko (bandžiau grikių ir avižinių dribsnių). Labiau valgė, kai šiek tiek susmulkinau dar nevirtus dribsnius. Dar bandžiau AXA avižinę košę su vyšnių gabaliukais. Bet ji kažkokia "klijuota" išėjo
o mes kol kas, kol sunelis sualgo po nedaug, valgom pirktines kosytes, labiausiai jam patiko Bebi koses. kai prades valgyti daugiau, virsiu pati
Aš perku Family ryžių dribsnius
Ar nematėt kukurūzų dribsnių? Dabar kruopas perku, o dribsniai greičiau
As perku Happy family kruopu dribsniu: kvieciu, mieziu, avyzu ir 3 kruopu dribsniu misini.
Gaminu taip: i verdanti 150ml vandeni iberiu apie 70ml dribsniu. Verdu apie 10 min + dar pastovi su uzdengtu dangciu apie 10 min. Paruosiu 60-100 ml PM. Paimu kokiu nors vaisiu: obuoli, kriause, banana, persika, dziovintu ismerkytu slyvu (arba jau paruosta vaisiu tyrele Hipp) ir susmulkinu (su blanderiu) su puse isvirtos koses ir PM. Po to sumaisau gauta tyrele su likusia kose. Maniskiui labai gardu Nesmulkintos koses kieki didinau po laipsniu. O pradejome nuo visos sutrintos porcijos. Dar verdu susmulkintu kukuruzu kruopu kose. Paruosimas panasus, tik i 150ml vandens reike ideti 2 val. saukstus kruopu. Ir sitos koses jau nesmulkinu. Dar gaminu grikiu kose is paprastu grikiu kruopu, tik didesni dali koses susmulkinu. Ryzius duoti vengiu, nes pas mazyli viduriukai linke kieteti Sekmes
Nordic(raso,kad be konservantu,naturalus) dripsnius,verdu su MP ir jau isvirusia kose dar sublenderiuoju.
Musu pirma ryziu kose buvo Bebi firmos, bet po to pabandem Tutteli ryziu bei grikiu kose, sakyciau mazoji net skaniau ja valgo. Nespeju su sauksteliu kabinti, o ji vis mane ragina
na nors mums jau 10men.bet iki siol dar perku uzpilamas MILUPOS arba HIPP koses.ryziu dribsniu dedu kai verdu mesa su darzovemis,o siaip man labiausiai patiko tai NORDIC koses tik gaila ,kad jos su vaisiais visokiais maniskis ju netoleruoja,kai paaugs pirksiu jas.
QUOTE(belosneska @ 2007 09 11, 12:38) o siaip man labiausiai patiko tai NORDIC koses tik gaila ,kad jos su vaisiais visokiais maniskis ju netoleruoja,kai paaugs pirksiu jas. Tai kad tik kelios yra su vaisiais, o visos kitos be jokių priedų Maniškė beveik nuo 6 mėn. valgo paprastų dribsnių košes - Nordic, Myllyn Paras (man jos labiau patinka, o ir rašo, kad tinka kūdikiams nuo 5 mėn.), ir Galintos ryžių. Tų tirpių buvau nusipirkusi porą pakelių, o su priedais tai net nė vieno. Kam mesti pinigus veltui ir pirkti kažkaip apdorotas košes, jei puikiausiai galima virti dribsnius? O mažiukams paskui pablenderiuoti ir
Verdu Nordic avižinius, grikių dribsnius, Galintos ryžių dribsnius. Kai buvo mažesnė pirkau tų užpilamų. Su kukurūzais viena, o kita 7 grūdų. Milupos gal. Tas be priedų šiaip ne taip suvalgėm, kad išmesti nereikėtų. O kažkokią su egzotiniais vaisiais nupirkus buvau, tai maždaug: nu, motin, pati tai tokio š... nevalgai, nesiūlyk ir man.
as verdu ir NORDIC koses be priedu, maniskis labai megsta, kartais banano sutrinu i kose arda imetu obuolio kai verda, labai patinka
o tu uzpilamu kosiu visiskai nevalgo, pabandymui nupirkau grikiu tai nes sukasi i sona nuo jos
Maniškis iš pradžių labai nemėgo kukurūzų košės. Bet pridėjau trintų uogų- moment skanu pasidarė
o as niekaip negaliu nieko kito isiulti, kaip hippo grikiu su vaisiais kose, man ji tokia bjauri, o mazoji tik ja valgo, is tu milupos hippo, or t.t daug isbandziau, bandziau ir pati virti kukuruzu kose ir... nevalge visiskai vel turejau eiti maisyti hippo, kad bent biskeli pavalgytu, nezinau net kaip ja pripratinti prie normaliu koseliu
QUOTE(Daivutis123 @ 2007 09 20, 21:47) o as niekaip negaliu nieko kito isiulti, kaip hippo grikiu su vaisiais kose, man ji tokia bjauri, o mazoji tik ja valgo, is tu milupos hippo, or t.t daug isbandziau, bandziau ir pati virti kukuruzu kose ir... nevalge visiskai vel turejau eiti maisyti hippo, kad bent biskeli pavalgytu, nezinau net kaip ja pripratinti prie normaliu koseliu Aš tokiu atveju gal bandyčiau iš pradžių išvirti paprastus grikius ir virdama įdėčiau tokių vaisių, kokie įeina į hipinės košės sudėtį. T.y., paruoščiau košę iš tokių pačių produktų, tik namų sąlygomis. Jei nenorėtų valgyti, vis tiek pratinčiau po šaukštelį. Kai priprastų, paruoščiau su tais pačiais vaisiais kitų kruopų košę. Mano mergaičiukė kapoja visas košes. Tik privalau (rytinėms košėms) kruopas virti kartu su obuoliu, išvirusi būtinai suplakti mikseriu (blenderiux netinka) ir dar užbalinti grietine. Tai mes valgom kiekvieną dieną vis kitą košę: grikių, avižų kruopų, ryžių, kukurūzų, kviečių. Šiandien virsiu perlinių, o po savaitgalio dar bandysime sorų. Vakarais verdame pienišką košę. Tada renkuosi greičiau paruošiamus produktus: avižų dribsnius (Maximos greito paruošimo), ryžių, kukurūzų miltus, ekologiškų kruopyčių mišinį (renkuosi tą, kur su rugiais, nes šių kruopų kol kas vienų pačių neverdu, nors vėliau kas žino...), manus. Virdama įtarkuoju moliūgo. Arba išvirusi įdedu banano. Jei nededu vaisių, daržovių, tada paskaninu vanile (hipis jos deda į savo chemikalą, tai vadinasi, nuo 8 mėn. galima, ypač, jei vaikiux mėgsta). Į vakarinę košę būtinai įdedu sviestuko. Kartais vietoje pienuko į košytę dedu varškytės (paprastos, kaimiškos). Kartais vakarienei būna bulvė, suplakta su varške, rūgpieniu, sviestuku ar linų sėmenų aliejumi (nerealiai skanu su bulvėmis). Ir košytę būtinai suplaku mikseriu. Tokia košytė - kaip kremas. Pačiai seilė tįsta... Tai dukriukas jos sulapnoja po 250 ml.
Kadangi mano maziu vis paberia, gydytoja patare pradeti nuo Sinlac kosytes, bet ji jam kazkodel nelabai
aš bandžiau daryti Pūkio ekoligiškas košes, mano vaikas visai jų nevalgė,o ir man jos neskanios pasirodė
labiausiai kirto semper avižų ir bebe kukurūzų košes
ismeginom kukuruzu kose, maniskiui ji patiko
as parduotuveje nuperku paprastu kruopu ar dribsniu : grikiu, kukuruzu, avizu, mieziu, kvieciu. tik ryziu ne, nes ir taip viduriukai kietoki buna. jas verdu vandeny, o paskui pabalinu MP. Jokio cukraus, jokios druskos ir labai skaniai valgo. Kartais manu isverdu, bet labai jau retai - paivairinimui. Pabandziau nupirkt BEBE grikiu kose, tai be proto saldi pasirode, tai dabar visas kruopu koses verdu pati.
Kruopu kose valgom viena kart dienoj.
Gerai, kad turi to MP (baltai pavydžiu...).
O dėl ryžių, tai bent jau mano mergaitei vidurius kietina tik ryžių klijukas, o paprasta ryžių košė - ne. O dribsnių ir kruopų košės skonis bei poveikis viduriams skirtingas (bent jau mums). Pirmenybę teikiu kruopoms. O dribsniai - kai vakare visi būname pavargę, aptingę... Nors tuo atveju man geriau miltai. Tai dribsnių turiu tik avižų, kadangi jų miltų kaip ir neteko matyti. Tiesa, bandžiau ir aš Nordic košes. Ir pati valgiau, ir vaikui daviau. Bet labai greit nusibodo. Dabar stovi spintelėje. Jaučiu, reiks išmesti, kol nesukirmijo... QUOTE(Laumiux @ 2007 09 21, 09:55) Aš tokiu atveju gal bandyčiau iš pradžių išvirti paprastus grikius ir virdama įdėčiau tokių vaisių, kokie įeina į hipinės košės sudėtį. T.y., paruoščiau košę iš tokių pačių produktų, tik namų sąlygomis. Jei nenorėtų valgyti, vis tiek pratinčiau po šaukštelį. Kai priprastų, paruoščiau su tais pačiais vaisiais kitų kruopų košę. Mano mergaičiukė kapoja visas košes. Tik privalau (rytinėms košėms) kruopas virti kartu su obuoliu, išvirusi būtinai suplakti mikseriu (blenderiux netinka) ir dar užbalinti grietine. Tai mes valgom kiekvieną dieną vis kitą košę: grikių, avižų kruopų, ryžių, kukurūzų, kviečių. Šiandien virsiu perlinių, o po savaitgalio dar bandysime sorų. Vakarais verdame pienišką košę. Tada renkuosi greičiau paruošiamus produktus: avižų dribsnius (Maximos greito paruošimo), ryžių, kukurūzų miltus, ekologiškų kruopyčių mišinį (renkuosi tą, kur su rugiais, nes šių kruopų kol kas vienų pačių neverdu, nors vėliau kas žino...), manus. Virdama įtarkuoju moliūgo. Arba išvirusi įdedu banano. Jei nededu vaisių, daržovių, tada paskaninu vanile (hipis jos deda į savo chemikalą, tai vadinasi, nuo 8 mėn. galima, ypač, jei vaikiux mėgsta). Į vakarinę košę būtinai įdedu sviestuko. Kartais vietoje pienuko į košytę dedu varškytės (paprastos, kaimiškos). Kartais vakarienei būna bulvė, suplakta su varške, rūgpieniu, sviestuku ar linų sėmenų aliejumi (nerealiai skanu su bulvėmis). Ir košytę būtinai suplaku mikseriu. Tokia košytė - kaip kremas. Pačiai seilė tįsta... Tai dukriukas jos sulapnoja po 250 ml. nu kokia šaunuolė mamytė
o mano mazyle nelabai koses valgo
Mes siandien bandysim kukuruzus, nes ryziu nebeima i burna
skaiciau kazkur ,kad labai skanu
saujele aviziniu dribsniu,slyva dziovinta ir dziuveseliu, uzpilti verdanciu vandeniu palaikyti ,sublenderiuoti. ryzius verdant ideti razinu gerai nuvirtu ir cukinijos(galima moliugo)sublenderiuoti neturiu laiko niekaip isvirti sias koses,jei prisiruosiu(o gal jus pirmos )parasysiu kaip ar skanu buvo
aš viską smulkinu blenderiu, tik jau išvirus
As kol kas priprikau tik tu uzpilamu kosyciu, kur virti nereikia. Hipp dvieju rusiu ryziu dribsniu (be priedu ir su obuoliuko skoniu), bebe ryziu su slyvom ir Milupa aviziniu be nieko. Na Hipp be priedu suvalge du sauksciukus ir psio, niekaip, net verkti pradeda. Hipp su obuoliuku - biski daugiau valge - bet irgi ne itin, uztat bebe su slyvom tai lapnojo ir suvalges vel ziojosi
Na mes tik pratinames dar prie kieto maisto Sakykit mamytes, skaiciau skaiciau cia gal ne taip supratau. Jus verdat tiesiog paparastus dribsnius ir juos isvirus smulkinat (cia jau kaskaip, kas mikserius, kas blenderiu)? Ar 4men mazyliui pankankami smulkiai susimala ar geriau jam tas tirpinamas kosytes duoti? Ir pasidalinkit patirtimi prasau, kad geriau paruosti tas tirpinamas, nes man tai per skysta tai per kieta
Na mano ziniomis, 4men kudikiui kosyciu dar nereikia duot. nebent jum taip gydytojas patare?? o pradet, manau, irgi reiktu nuo paprastu kruopu, o ne nuo tirpinamu.. as va grikius sumaliau, isviriau, visai gerai isejo. aisku, nenorejo jis ju valgyt, bet cia kita jau tema
O koses irgi kaip darzoves, vis keisti po kazkiek laiko reikia? ar galima ir ilgiau duoti pavyzdziui aviziniu dribsniu kose?
manau, kad reikia. nes jos irgi skirtingu medziagu kiekviena turi. o ir siaip gali gal zmoguciui atsibosti
Sveikos mamytes
Vien zo labai daug neaiskumu su tais primaitinimais... QUOTE(xeditux @ 2008 02 10, 15:23) Sveikos mamytes Vien zo labai daug neaiskumu su tais primaitinimais... As tai nusipirkau paprastu kruopu( tau dabar kukuruzu ar ryžiu) isverdu truputi mažesniam kieky vandens tada idedu vaisiu tyrelės (isverdu banana su obuoliu 2 dienom) ir dar minute pakaitinu, nuėmus ipilu mišinuko ( nes MP jau seniai baigėsi, o MP tai gal dar su kosele ipilus pavirint tiksliai nezinau) ir tada su blenderiu suplaku O duodu pries paskutini maitinima, apie 20 val mums išeina, praeina kokios 2 val pienuko ir miegot. QUOTE(simbarela @ 2008 02 16, 17:29) As tai nusipirkau paprastu kruopu( tau dabar kukuruzu ar ryžiu) isverdu truputi mažesniam kieky vandens tada idedu vaisiu tyrelės (isverdu banana su obuoliu 2 dienom) ir dar minute pakaitinu, nuėmus ipilu mišinuko ( nes MP jau seniai baigėsi, o MP tai gal dar su kosele ipilus pavirint tiksliai nezinau) ir tada su blenderiu suplaku O duodu pries paskutini maitinima, apie 20 val mums išeina, praeina kokios 2 val pienuko ir miegot. Aisku, aciu
nu jus man pasakykit kvailai galvai ar tas blenderis, tai cia ta kokteiline ar visai kitoks aparatas, specialus kokis
QUOTE(linusha @ 2008 02 19, 14:53) nu jus man pasakykit kvailai galvai ar tas blenderis, tai cia ta kokteiline ar visai kitoks aparatas, specialus kokis Tokia kai kokteiline su peiliukais
Sveikos, mamos. O dar vieną durną klausimą galima
pervaryk. bus ramiau
QUOTE(toscana @ 2008 02 19, 15:36) Sveikos, mamos. O dar vieną durną klausimą galima o as nesmulkinu. nieko ten kramtyti nereikia. na bet paverdu truputi ilgiau, kad gerai suvirtu
na pasiskaiciau, kad jus verdat maziams koses pacios, reikes ir man nusipirkt Nordic gal
Aš verdu įvairias kruopas: grikius, miežienes, sorų, kukurūzų, o labiausiai ką vaikas dievina-perlines
As kosem perku paprastus grudus (grikius, kukuruzus, avizas, miezines, kvietines, soru). Juos sumalu kavamale ir po to jos labai greit isverda. idedu misinuko , banano, obuoliuko ir labai skaniai valgo dukryte.
o mes valgom ir is dribsniu virtas kosytes ir HIPP, MILUPOS uzpilamas
|