Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medžio išdeginimo darbai (pirografija)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Linike77
Mielos / -i bendražygės / -iai,

kuriu naują temelę, kad galėtume toliau diskutuoti, dalintis mintimis bei patirtimi.

Čia mūsų senoji tema: http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=259108
Linike77
Kad nebūtų tuščia temelė, įkeliu gražų degintą motyvą:
user posted image
aurelija_ma
niu va mazutis ir greitas biggrin.gif
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Mozaika.
Labas vakaras smile.gif gražūs darbeliai wub.gif prieš keletą metų gavau iš sesės dovanų tokį bebrotiškai fantastišką medinį rėmelį. Aišku pagalvojau kad parduotuvėj pirktas doh.gif . Šyrit žiūriu aš į jį ir galvoju kaip jis čia taip padarytas gražiai. Tada sumąsčiau, kad noriu tokių auskarų. Sugalvojau kad gal įmanoma rankom taip išdegint medį ir įlindau į jūsų senąją temą pažiūrėt kas gražiausiai degina biggrin.gif . Nu ir ką jūs manot, kokiam antram ar trečiam psl randu 2007m. justess22 rašytą žinutę ir matau savąjį rėmelį doh.gif biggrin.gif tada dašuto, kokį turtą ant lentynos turiu cool.gif tad krepiuosi į justess22 ir dėkoju už nuostabų darbą ir tuo pačiu norėčiau paprašyti kad panašiu motyvu išdegintum auskarus blush2.gif
gaga*
sveikos ir as ikisau savo nosi smalsumo vedina ir aurelijos ma nustebinta, kaip dailiai isdegintos raideles ant pakabos dekupazo temoje bigsmile.gif taigi noriu uzduoti keleta klausimeliu, gal kuri rasit kelias minutes ir atsakysit man ax.gif
1. jei noriu paveiksliuka isdeginti ant kazkokios spalvos fono ne medzio, tai pirma nudazau akriliniais dazais, palaukiu kol nudzius ir galiu degint??? ar taip suprantu???
2. niekada nesu deginus ax.gif tai prisiziurejus jusu grozybiu suprantu, kad degint reikia tokiais taskeliais is kuriu gaunasi bendras paveiksliukas?
3. isdeginus galima dar taskelius padazyti kitokia spalva??

is anksto dekoju uz atsakymus 4u.gif
bite
Abejoju, ar besulauktumei čia Justės...
Nežinau, ar ji šiuomet bedegintų.
Patarimas: tokiu atveju, kai randi patikusį darbelį, geriausia rašyti asmeninę žinutę.
Justės kontaktų yra visur. O jai pačiai perduosiu šią įdomią istoriją...
Sėkmės 4u.gif
Linike77
Deginant dažytą, o jeigu dar ant viršaus lakuotą, tai pirmiausiai žiauriai rūksta, o antra - degiklis degina ne medį, o tik klimpsta į laką ir dažus.
O Tu gaga optimistė, jei ruošiesi nuspalvinti visus deginimo taškiukus doh.gif Na, nebent mažą plotelį, kokiu nors dantų krapštuku g.gif

Bet kokiu atveju, jeigu bandysi, būtinai čia pasirodyk.
Mozaika.
Aš tai kažkur mačiau degintų, o po to dažytų darbelių, tikrai gražiai atrodė smile.gif o Justei jau parašiau ir susitarėm, kad išdegins bigsmile.gif
Jasumi
QUOTE(Suoka @ 2009 02 21, 09:41)
Merginos nor4jau pasiklausti dėl degintuvų. Pas mane tos senas tarybinis, su vielute ir kazkaip man sunku smulkų raštą su juom padaryti, arba  taškelius.
Ar kas nors naudoja dar tokį?
Nes galvoju, ar čia ranka mano kreiva ir riekia daugiau praktikuotis, ar dėl vielutės konstrukcijos, nes kiek apžiūrėjau tai naujų galiukai kitokie.
*

Perskaiciau praeita tema ir kiek supratau kad visos degina su naujais "Senukiniais" degikliais rolleyes.gif o as turiu is mamos gauta "palikima" toki tarybiniu laiku. Tai noreciau paklausti ar kuri bandet deginti su tokiu? ar geriau nusipirkti nauja siuolaikini degikli su atskirais antgaliais ir nesukti sau galvos po to su sugadintais darbais? blush2.gif
Linike77
QUOTE(Chera @ 2010 07 31, 09:47)
Perskaiciau praeita tema ir kiek supratau kad visos degina su naujais "Senukiniais" degikliais  rolleyes.gif  o as turiu is mamos gauta "palikima" toki tarybiniu laiku. Tai noreciau paklausti ar kuri bandet deginti su tokiu? ar geriau nusipirkti nauja siuolaikini degikli su atskirais antgaliais ir nesukti sau galvos po to su sugadintais darbais?  blush2.gif
*

Jeigu jis gerai kaista tai laisvai gali juo naudotis thumbup.gif .Manau viskas butu gerai.
gaga*
aciu linike77 uz nuomone biggrin.gif , nezinau ar as optimiste lotuliukas.gif tiesiog kol kas klausineju, nes cia man kosmosas, jo plotelis apie kuri galvoju nebutu didelis, taigi gal ir pavyktu padazyti ji biggrin.gif ... bet kaip supratau galima dazyta medi degint??? pats medis ne lakuotas... beje gal galit kas nors idet kaip atrodo degikliai... nes visos foto isimtos temoje. o kazkas buvo ideje senukuose kur yra nuoroda, ten man irgi nerodo g.gif
Linike77
QUOTE(gaga* @ 2010 07 31, 11:11)
aciu linike77 uz nuomone  biggrin.gif , nezinau ar as optimiste  lotuliukas.gif  tiesiog kol kas klausineju, nes cia man kosmosas, jo plotelis apie kuri galvoju nebutu didelis, taigi gal ir pavyktu padazyti ji  biggrin.gif ... bet kaip supratau galima dazyta medi degint??? pats medis ne lakuotas... beje gal galit kas nors idet kaip atrodo degikliai... nes visos foto isimtos temoje. o kazkas buvo ideje senukuose kur yra nuoroda, ten man irgi nerodo  g.gif
*

Na cia lenkiska http://www.dluta.pl/index.php?p=3155 svetaine kaip atrodo degiklis kuriuo ir as naudojuosi.Sito apaatelio galimybes nera dideles taciau viska galima padaryti su darbeliais,yra ivairiu antgaliu.pebaro firmos degikliai geri tikrai.
Sekmes bandant degint.
aurelija_ma
...1. jei noriu paveiksliuka isdeginti ant kazkokios spalvos fono ne medzio, tai pirma nudazau akriliniais dazais, palaukiu kol nudzius ir galiu degint??? ar taip suprantu???...
ant medinio nubeicuoto, impregnuoto kokia nors spalva galima deginti medi, akriliniais dazais padengta gal ir butu galima, ale kvapelis koks, ir dazai lydysis kaip jau kazkas minejo
2. niekada nesu deginus tai prisiziurejus jusu grozybiu suprantu, kad degint reikia tokiais taskeliais is kuriu gaunasi bendras paveiksliukas?
tikrai taip baksnoji ir gauni galutini rezultata mirksiukas.gif
imanoma, bet gal ne kiekviena atskirai, juk ten duobutes, tai dazant, valant, dazu perteklius nusivalo, o tarpeliuose lieka tik dazai, imi ir darai pasitelkus fantazija ir tikrai kazkas gausis mirksiukas.gif

o kaip atrodo degiklis, taigi isivedi i paieska vaizdu "degiklis senukai" ir pati pirmutine foto su visu ipakavimu kaip atrodo mirksiukas.gif
gaga*
aciu uz issamius atsakymus abiems 4u.gif ....tikrai pabadysiu degint... labai man viska knieti kas susije su rankdarbiais isbandyt bigsmile.gif vyrui jau ausis isszyziau... tai man is uosviu istrauke kazkoki tarybiniu laiku , kuris vos panasu i dabartinius g.gif pabandysiu su seniena jei patiks teks zyst, kad man moderno reik lotuliukas.gif
Jasumi
QUOTE(gaga* @ 2010 07 31, 19:25)
aciu uz issamius atsakymus abiems  4u.gif ....tikrai pabadysiu degint... labai man viska knieti kas susije su rankdarbiais isbandyt  bigsmile.gif  vyrui jau ausis isszyziau... tai man is uosviu istrauke kazkoki tarybiniu laiku , kuris vos panasu i dabartinius  g.gif pabandysiu su seniena jei patiks teks zyst, kad man moderno reik  lotuliukas.gif
*

tu ne viena tokia lotuliukas.gif MB vis klausia kiek pasaulyje rankdarbiu sryciu ir kiek as zadu toli zengti blush2.gif tongue.gif na kai isbandysi seniena butina brukstelk kaip sekesi wink.gif
irmulia
1. jei noriu paveiksliuka isdeginti ant kazkokios spalvos fono ne medzio, tai pirma nudazau akriliniais dazais, palaukiu kol nudzius ir galiu degint??? ar taip suprantu???...

geriau, kad mediena būtų nuvalyta ir dėl kvapo ir dėl dailesnio lygesnio motyvo kontūro ( deginant lakuotą medieną kontūras gaunasi lys su 'vainikėliu", kai kada tikrai negražu...

2. niekada nesu deginus  tai prisiziurejus jusu grozybiu suprantu, kad degint reikia tokiais taskeliais is kuriu gaunasi bendras paveiksliukas?

nebūtinai vien tik taškeliais galima išdeginti norimą motyvą : ir brūkšniukais ir linijomis ( tam yra skirti antgaliai), kai kada net visą raidelę ar žodį ( čia jau spec. antgaliai)

manau įdomiai atrodytų jei dažyti kiekvieną išdegintą taškelį ar brukšnelį skirtinga spalva ( vos ne taškelinė tapyba  biggrin.gif  ) bandyk visaip ir pamatysi kas tau labiau prie širdies  mirksiukas.gif

4. o kaip atrodo degiklis?

gali atrodyti štai taip:

user posted image

arba štai taip:

user posted image
gaga*
aciu irmulia.... nu mano senovinis tas degiklis kazkas panasaus i antraji degikli g.gif
Linike77
QUOTE(gaga* @ 2010 08 02, 10:56)
aciu irmulia.... nu mano senovinis tas degiklis kazkas panasaus i antraji degikli  g.gif
*

Tas antrasis, geltonas aparatas kaip tik skirtas labiau profesionalams.
g.gif kažkaip temos pavadinimas pasikeitė.....
Papildyta:
Aš dabar turiu 3 tuos mokyklinius degiklius ir štai tokį neseniai įsigijau
user posted image
Bet šitą greičiausiai teks parduoti ir įsigyti profesionalų g.gif
Vieno mokyklinio jau nudegė apvijos schmoll.gif
Jasumi
Linike77 is kur perki medines kaladeles?
Linike77
QUOTE(Chera @ 2010 08 02, 11:54)
*

Pati gaminu lotuliukas.gif
irmulia
QUOTE(Chera @ 2010 08 02, 10:54)
*

pabandyk kokį meistruką pakalbinti , gal užsiimtų mirksiukas.gif
Linike77
QUOTE(Linike77 @ 2010 08 02, 12:50)
Pati gaminu  lotuliukas.gif
*

Kad pati gaminu, tai aš čia rimtai. Aišku su vyro pagalba wub.gif
Jasumi
QUOTE(Linike77 @ 2010 08 02, 12:50)
Pati gaminu  lotuliukas.gif
*

QUOTE(Linike77 @ 2010 08 02, 14:28)
Kad pati gaminu, tai aš čia rimtai. Aišku su vyro pagalba  wub.gif
*

bigsmile.gif is pradziu pagalvojau kad juokauji..... na tu ir saunuole. Galvojau dovanu savo dukriukui tokias raideles padaryti..... bet niekur neuzmatau pirkti - tai ir uzklausiau....
liaudija
QUOTE(gaga* @ 2010 08 02, 10:56)
aciu irmulia.... nu mano senovinis tas degiklis kazkas panasaus i antraji degikli  g.gif
*

Sveikos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Paskutinį kartą deginau mokykloje prieš daug daug metų ax.gif su tokiu labai panašiu įrenginiu kaip tas antrasis degiklis biggrin.gif
Teks jį susirasti ir vėl prisiminti senus laikus, nes tada visus gimines ir artimuosius buvau apdovanojusi savo rankdarbiais smile.gif

Jasumi
QUOTE(liaudija @ 2010 08 03, 08:17)
Paskutinį kartą deginau mokykloje prieš daug daug metų  ax.gif su tokiu labai panašiu įrenginiu kaip tas antrasis degiklis  biggrin.gif
*

as jau vakar isbandziau savaja seniena hihihi.gif visai gerai degina... tik dar ranka reikia ivaldyti rolleyes.gif
patersiu truputuka tema blush2.gif cia beleka deginau, nes labai jau knietejo isbandyti rolleyes.gif
user posted image
Linike77
Chera, pradžia labai gera thumbup.gif
laurytea
o turguj, mielosios, nebandet ieskot tokio irankio? g.gif nes visa sena tema perskaicius tai vaikstau po namus ir galvoju: "sita galima butu isdegint.. ir sita pagrazint.." o dar radau jau seniai man tecio ispjaustyta kabykla rubam taip ir nepakabinta unsure.gif ir galvoju gal prasieit ispradziu per turgu, pigiau gal rasciau g.gif ar neapsimoka laiko gaist?
laurytea
o cia akytem paganyt:
http://www.juliebender.com/artwork-wildlife.html
wub.gif
Jasumi
QUOTE(Linike77 @ 2010 08 03, 10:21)
Chera, pradžia labai gera  thumbup.gif
*

Linike77 cia tikriausiai is mandagumo taip pasakei tongue.gif bet vistiek aciu kad pastebejai mano "kliocka" blush2.gif

na va pasirodysiu su paciu paciausiu pirmu darbeliu blush2.gif labai dziugu, kad taip nevisai "prisviles blynas" gavosi blush2.gif deginau ant jau naudojamos virtuves reikalais lentutes....
user posted image
naturoje pauksciukas neblizga, matyt cia blizo izdaigos g.gif ir dar kazkodel man gavosi konturai lyg palieti unsure.gif ar jums taip buna?
irmulia
Kieno kontūrai palieti? g.gif lentutė, kaip suprantu, juk nelakuota? g.gif na dar nuo medienos priklauso, manau mirksiukas.gif
Jasumi
QUOTE(irmulia @ 2010 08 03, 23:24)
Kieno kontūrai palieti?  g.gif  lentutė, kaip suprantu, juk nelakuota?  g.gif  na dar nuo medienos priklauso, manau  mirksiukas.gif
*

paziurejau kad nebera tu paliejimu blush2.gif tokie lyg gelsvi buvo... matyt kol deginama medis truputi pakaista g.gif
Linike77
QUOTE(laurytea @ 2010 08 03, 19:55)

Į šitą jau akys pražiūrėtos lotuliukas.gif
laurytea
o toks klausimas kilo: tuose degikliuose jusu is senuku galima karsti reguliut ar ne?
Linike77
QUOTE(laurytea @ 2010 08 04, 00:15)
o toks klausimas kilo: tuose degikliuose jusu is senuku galima karsti reguliut ar ne?
*

Šitame taip user posted image
O tuose mokykliniuose ne.
O kam Tau karščio reguliavimas ir į kurią pusę?

laurytea
na, kaip supratau keiciant karsti galima isgaut skirtingas spalvas nuo beveik juodos iki rusvos g.gif
o cia knygute, kuria dabar vartau, gal kam pravers mirksiukas.gif

http://www.isbnlib.com/preview/1565232879/...s-for-All-Skill
Linike77
QUOTE(laurytea @ 2010 08 04, 10:45)
na, kaip supratau keiciant karsti galima isgaut skirtingas spalvas nuo beveik juodos iki rusvos  g.gif
o cia knygute, kuria dabar vartau, gal kam pravers  mirksiukas.gif

http://www.isbnlib.com/preview/1565232879/...s-for-All-Skill
*

Ačiū, Laurytea, už labai gerą nuorodą.
O atspalvius tamsesnius arba šviesesnius gali išgauti stipriau arba švelniau spausdama degiklį į medieną.
grite
Sveikos merginos 4u.gif Priimkit ir mane į savo būrį bigsmile.gif .Nusipirkau ir aš aparačiuką.Pabandžiau ir patiko.Nors ir neplanavau visai,bet taip jau atsitiko lotuliukas.gif Labai jau nesupeikit blush2.gif ,bet patarimų tai laukiu bigsmile.gif Pati tai labai esu patenkinta savo pirmuoju darbeliu:
user posted imageuser posted image
Mozaika.
Sveikinu su tokiu gražiu pirmu darbeliu 4u.gif tik man norėtusi, kad tos saulutės ar žvaigždutės būtų visokių dydžių, žaismingiau atrodytų smile.gif
rara
Nuostabūs visų darbeliai. Prisijungiu ir aš. Čia mano uošvienės katinėlis smile.gif

user posted image
Mozaika.
Rara, man net akys ant kaktos iššoko blink.gif Kaip tikroviškai wub.gif thumbup.gif
Linike77
Rara, žiauriai gražu thumbup.gif
grite
Oho koks katulis wub.gif wub.gif Net neišsivaizduoju kaip tai padaryti doh.gif
Panos gal kokią nuorodą galit pametėt iš Yotube bigsmile.gif Nu niekaip nesugebu susirasti blush2.gif
Jasumi
QUOTE(rara @ 2010 08 11, 11:37)
Čia mano uošvienės katinėlis smile.gif
*

galima is arciau foto? cia taskuota ar jau labiau pazengusi technika? ax.gif
irmulia
QUOTE(rara @ 2010 08 11, 10:37)
Nuostabūs visų darbeliai. Prisijungiu ir aš. Čia mano uošvienės katinėlis smile.gif

*

ooo wub.gif super - taip tapybiškai thumbup.gif ir matyti, kad tai ne iš taškelių o brūkšniuota mirksiukas.gif , ar ne? mirksiukas.gif

na, gal dar ką nuostabaus turi paslėpusi? bigsmile.gif
rara
QUOTE(Chera @ 2010 08 11, 11:07)
galima is arciau foto? cia taskuota ar jau labiau pazengusi technika?  ax.gif
*

Ačiū visoms už gerus žodžius 4u.gif Deja tik tokią šios dėžutės nuotrauką pasilikau. O daugiau parodyti nelabai ką turiu, nes čia tik pabandymas. Dar sesei esu padariusi tokią papuošalų dėžutę:

user posted image
Linike77
Betgi Tu, rara, tikra menininkė. O kokie grožiai piešti pieštuku bigsmile.gif
rara
QUOTE(Linike77 @ 2010 08 11, 12:47)
Betgi Tu, rara, tikra menininkė. O kokie grožiai piešti pieštuku  bigsmile.gif
*

Ačiū 4u.gif
Linike77
QUOTE(rara @ 2010 08 11, 14:22)
Ačiū  4u.gif
*

O Tu čia per kalkę kėlus (kuo abejoju), pirmiausiai pieštuku nusipiešus ar taip iškart degikliu, kaip "iš natūros" ax.gif
rara
QUOTE(Linike77 @ 2010 08 11, 13:29)
O Tu čia per kalkę kėlus (kuo abejoju), pirmiausiai pieštuku nusipiešus ar taip iškart degikliu, kaip "iš natūros"  ax.gif
*

Jokios kalkės, tik kontūrus su pieštuku pasižymiu ir tada deginu "iš natūros" smile.gif
Linike77
QUOTE(rara @ 2010 08 11, 15:15)
Jokios kalkės, tik kontūrus su pieštuku pasižymiu ir tada deginu "iš natūros" smile.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.