Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Viešasis transportas ir šunys
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Šunys
Pages: 1, 2, 3, 4
Lapkritinis
Sveiki,

Susirašinėjau su Eismo organizavimo skyrium dėl šunų vežimo ir išgirdau tokią nemalonią naujieną, cituoju:

"Atkreipiame dėmesį, kad ruošiama nauja Važiavimo maršrutiniais autobusais ir troleibusais taisyklių redakcija, kuri bus teikiama Tarybai svarstyti š.m. rudenį. Naujoje redakcijoje numatyta, kad Keleivis, kuris nori vežti autobusu gyvūnus (šunis, kambarinius gyvūnus ir paukščius), privalo juos laikyti taroje arba specialiuose narvuose. Tai atitinka Susisiekimo ministro įsakymu patvirtintas Keleivių ir bagažo taisyklių nuostatas bei neprieštarauja ES teisės aktams."

Dar pasitikslinau ar tikrai teisingai supratau:
"Galutinį sprendimą priims Taryba, bet eilės didžiųjų Europos miestų keleivių ir bagažo vežimo taisyklės gyvūnų vežimą apibrėžia būtent taip".

Kaip iš tikro yra užsienyje? Ką manote apie situaciją apskritai?
Daiva D.
Iki šiol Vilniuje su šunimis buvo privaloma lipti per galines duris (na, ir aišku pavadėliai, antsnukiai ir kiti įprasti dalykai). Kaip bus dabar, kai visi keleiviai privalo įlipti per priekines duris? Įtariu, niekaip. Tiesiog nebus galimybės vežti šunį autobusu ar troleibusu. Nebent kanarėlės dydžio šunį narvelyje.
karinna
Visai neseniai teko važiuoti tarptautiniu autobusu į visai netolimą kelionę, vos 100km. Ten leidžiama vežti tik narve. Įėjau su šunimis su pavadėliais, pasistačiau boksą ir paguldžiau ten šunis. Atgal taip pat. Jokių problemų. Bet įtariu, kad labai daug nuo vairuotojo priklausys.
Lapkritinis
QUOTE(Daiva D. @ 2010 07 15, 15:34)
Iki šiol Vilniuje su šunimis buvo privaloma lipti per galines duris (na, ir aišku pavadėliai, antsnukiai ir kiti įprasti dalykai). Kaip bus dabar, kai visi keleiviai privalo įlipti per priekines duris? Įtariu, niekaip. Tiesiog nebus galimybės vežti šunį autobusu ar troleibusu. Nebent kanarėlės dydžio šunį narvelyje.
*

Kol kas vežti galima, vairuotojai privalo atidaryti galines duris, jei važiuoji su šunim. Pro priekines lipti nereikia.
karinna
Šiandien teko pravažiuoti 7 viešojo transporto priemonėmis, niekas galinių mums neatidarė, lipom per priekines su šunim ir važiavom maždaug viduryje.
Angie_Kiras
QUOTE(Lapkritinis @ 2010 07 15, 16:30)

Kaip iš tikro yra užsienyje? Ką manote apie situaciją apskritai?
*

Oi, su užsieniu geriau net nelyginti - pvz., Helsinkyje kai kuriame viešajame transporte yra durys, pažymėtos lipduku su šunimi...
O jeigu situacija bus tokia, kaip ir planuojama, laikantis paraidžiui tų taisyklių su šunimi praktiškai neįmanoma bus važiuot, nebent, kaip buvo pasakyta, tas šuo - kanarėlės dydžio biggrin.gif
Vat galėtų tie valdininkai, sugalvoję tokias taisykles, išbandyti jas praktiškai - gal tada praregėtų...
kotryna01
nu va, manes ir galiojant dabartinem taisyklem nelabai norejo isileist su suniu, tai veliau matau tai isvis pasidarys mission impossible schmoll.gif
kykute
QUOTE(karinna @ 2010 07 16, 00:29)
Šiandien teko pravažiuoti 7 viešojo transporto priemonėmis, niekas galinių mums neatidarė, lipom per priekines su šunim ir važiavom maždaug viduryje.

Vakar per žinias girdėjau apie tą naują sistemą Vilniuje - įlipimas tik per priekį, išlipimas per visas kitas duris. Tik apie jokias išimtis dėl įlipimo per galines nebuvo kalbama. Matyt pradžioje taikys griežtai.
Įdomiausia buvo pastaba, kad "Kaune ir Panevėžyje tokia sistema taip ir neprigijo rolleyes.gif "

QUOTE(Daiva D. @ 2010 07 15, 16:34)
Tiesiog nebus galimybės vežti šunį autobusu ar troleibusu. Nebent kanarėlės dydžio šunį narvelyje.

Na, į boksą telpa ir šiek tiek didesni šunys rolleyes.gif Man kai reikia vežtis ar prilaikyt po operacijos, kad nesiblaškytų, ir JPR ar pinčerį ramiai į didesnį boksą sutalpinu. Tik va pakelt ir neštis jau sunkiau sekasi.
Taisyklės ne visuomet būna suderintos su sveiku protu. Bet valdininkams, neturintiesm šunų ir nežinantiems veislių ypatybių neretai yra sunku suvokti tokius dalykus. Aiškinti ir mokinti juos reikia mirksiukas.gif
aushrytia
Kol kas šunis galima vežti viešajame transporte. Teko kalbėti su vienu Vilniaus "SĮ Susisiekimo paslaugos" vedėju. Vairuotojai privalo įleisti keleivį su šunimi per vidurines duris arba per priekines, jei atsisako - galima pranešti apie tai autobusų ar troleibusų parkui ir vairuotojui skirs baudą. Taip kad kol kas viskas gerai, važinėti galime.
Žaislinis Vilkas
QUOTE(aushrytia @ 2010 07 16, 13:19)
Kol kas šunis galima vežti viešajame transporte. Teko kalbėti su vienu Vilniaus "SĮ Susisiekimo paslaugos" vedėju. Vairuotojai privalo įleisti keleivį su šunimi per vidurines duris arba per priekines, jei atsisako - galima pranešti apie tai  autobusų ar troleibusų parkui ir vairuotojui skirs baudą. Taip kad kol kas viskas gerai, važinėti galime.
*

Sveiki visi,

Labai aktuali tema. Važiavau su baltaja šveicarų avigane 50 maršruto autobuse, gal pirmadienį šį... Lipau per vidurines, nes buvo patogiau ir staiga atlėkė vairuotojas kaip žvėris, pradėjo šaukti ar šuo su ansnukiu, kodėl toks didelis. Taip su ansnukiu, su 'stoperiu'. Tada dar labiau pradėjo rėkti, kad šuo gali išsižioti su tokiu antsnukiu ir jis jokiu būdu mūsų nevš ir, kad turim išsinešdinti. Aš atsisakiau išlipti ir pasakiau, kad visus reikalavimus įvykdžiau, todėl važiuosiu ir nelipsiu. Tada visi keliaiviai pradėjo šnarėti apie milžiniškus sukandžiotų vaikų kiekius ligoninėse ir, kad visi savininkai gina savo šunis ir tvirtina, kad anie niekada nekąs... Kiti, gi, keliaiviai pasitraukė ir mums užleido vietą prie sienelės... Vairuotojas šokinėjo iš kabinos į kabiną ir labai grėsmingai grasino policija ir kad turiu išlipti. Aš nejudėjau, ir jam nuraminti demonstratyviai užveržiau ansnukio diržiuką, kad kalė negalėtų išsižioti, bent trumpam-pagalvojau... Tada vairuotojas liepė mums ateiti prie jo kabinos, visai šalia, kur jau net keleiviai nepapuola. Aš pasakiau, kad ten labai saulė spigina ir tuo baisingai papiktinau keleivius-tipo, ko ji čia laužosi, juk leidžia važiuoti... Gerai, gerai, perėjom ten su kale ir jau vairuotojas, tipo suvadovavęs mus vežė į mano darbą.... Taip, į savo dabartinį darbą važinėju su savo kalyte. Bet, kai privažiavus vietą aš labai mandagiai, demonstratyviai mandagiai, tipo už nepamatuojamą geranoriškumą jam padėkojau ir išlipau, tai pamačiau, kad visas kalės kailis šlykščiai tepaluotas ir murglotas... O, siaube, mano išpuoselėta baltutėlė, minkštutėlė prašmatni 'ponička' išmozota mašininiais tepalais, pusė nugaros, uodega....Košmaras....mintyse 'kalbėjau' ispanų jūreivių 'kalba' ir prisiekiau parašyti skundą ant to chamo, kuris mus terorizavo visą kelią, nes vežimo sąlygos turi būti visiems vienodos, aš manau....
Bet 'išsiskalbiau' šunį ir dabar į darbą važinėjam dviračiu....Ir sportiška ir higieniška... Ir visokie 'moliai' nuotaikos negadina...
karinna
Mes šiandien ryte dėl durno vairuotojo 20min. stovėjom stotelėj, pavėlavom į vet. kliniką, nemažai žmonių pavėlavo į darbus. Įlipom per priekį, nuėjom iki galo ir prasidėjo... Išlipkit, negalima, nevešiu. Šuniui ant snukio buvo užveržtas pavadėlis (antsnukio nebesinešioju, kadangi testas išlaikytas, man jo reikia tik transporte). Dar kartą man buvo priminta, kiek bjaurių žmonių yra tarp mūsų. Na, policija kažkodėl iškviesta nebuvo (matyt taisykles vairuotojas visgi skaitęs, paišsikalinėt tik užsimanė). Aš ramiai sėdėjau, nekreipdama dėmesio į visas replikas į mano ir vairuotojo pusę. Po 20min. vairuotojas vėl priėjo, paklausė, ar nelipsiu, gavus neigiamą atsakymą pasakė sėsti į patį galą, ką mes padarėm ir nuvažiavom. Klausimas, kam reikėjo žmones gaišint? Keleivius suprasti galima, ne visų darbdaviai atleis tokį pavėlavimą.

Vakare galinėj stotelėj laukėm to paties numerio autobuso atgal. Kiek pažįstamas vairuotojas (irgi kartą nenorėjo vežti, bet greitai radom bendrą kalbą ir išsiskyrėm labai draugiškai) juokdamasis paklausė, ar čia jo "naparnikas" ryte stovėjo. O atvažiavo pirmas kaip tik tas. Šį kartą viskas buvo tylu ir ramu, nė žodžio dėl šuns.
Žaislinis Vilkas
QUOTE(Žaislinis Vilkas @ 2010 07 16, 15:38)
Sveiki visi,

Labai aktuali tema. Važiavau su baltaja šveicarų avigane 50 maršruto autobuse, gal pirmadienį šį... Lipau per vidurines, nes buvo patogiau ir staiga atlėkė vairuotojas kaip žvėris, pradėjo šaukti ar šuo su ansnukiu, kodėl toks didelis. Taip su ansnukiu, su 'stoperiu'. Tada dar labiau pradėjo rėkti, kad šuo gali išsižioti su tokiu antsnukiu ir jis jokiu būdu mūsų nevš ir, kad turim išsinešdinti. Aš atsisakiau išlipti ir pasakiau, kad visus reikalavimus įvykdžiau, todėl važiuosiu ir nelipsiu. Tada visi keliaiviai pradėjo šnarėti apie milžiniškus sukandžiotų vaikų kiekius ligoninėse ir, kad visi savininkai gina savo šunis ir tvirtina, kad anie niekada nekąs... Kiti, gi, keliaiviai pasitraukė ir mums užleido vietą prie sienelės... Vairuotojas šokinėjo iš kabinos į kabiną ir labai grėsmingai grasino policija ir kad turiu išlipti. Aš nejudėjau, ir jam nuraminti demonstratyviai užveržiau ansnukio diržiuką, kad kalė negalėtų išsižioti, bent trumpam-pagalvojau... Tada vairuotojas liepė mums ateiti prie jo kabinos, visai šalia, kur jau net keleiviai nepapuola. Aš pasakiau, kad ten labai saulė spigina ir tuo baisingai papiktinau keleivius-tipo, ko ji čia laužosi, juk leidžia važiuoti... Gerai, gerai, perėjom ten su kale ir jau vairuotojas, tipo suvadovavęs mus vežė į mano darbą.... Taip, į savo dabartinį darbą važinėju su savo kalyte. Bet, kai privažiavus vietą aš labai mandagiai, demonstratyviai mandagiai, tipo už nepamatuojamą geranoriškumą jam padėkojau ir išlipau, tai pamačiau, kad visas kalės kailis šlykščiai tepaluotas ir murglotas... O, siaube, mano išpuoselėta baltutėlė, minkštutėlė prašmatni 'ponička' išmozota mašininiais tepalais, pusė nugaros, uodega....Košmaras....mintyse 'kalbėjau' ispanų jūreivių 'kalba' ir prisiekiau parašyti skundą ant to chamo, kuris mus terorizavo visą kelią, nes vežimo sąlygos turi būti visiems vienodos, aš manau....
Bet 'išsiskalbiau' šunį ir dabar į darbą važinėjam dviračiu....Ir sportiška ir higieniška... Ir visokie 'moliai' nuotaikos negadina...
*

Papildau. Mes, su Aurora, mano šveicarų aviganių kalyte, labai sėkmingai gal kokius pora mėnesių, du kartus į savaitę važinėjom į Dianos Jurkuvėnienės dresūros kursus tik autobusais ir troleibusais, sąmoningai, kad gauti dar ir socializacijos pamokas. Ir turiu, jums pranešti, labai sėkmingai, nes vos tik koks pilietis įlipęs į troleibusą pamatydavo mano kalę, toj susileisdavo ir puldavo pasakoti apie ...Savo šuniukus...Ir t.t....Visiems nušvisdavo veidai...Tikrai darydavom teigiamą poveikį žmonėms, kurie jau pavargę nuo buitinių rūpesčių ir tiesiog mėgaudavosi, pamatę gyvūniuką transporte... Taigi, tapom išlepinti normalių, žmogiškų santykių... Bet aš manau, kad taip ir turi būti, kad žmonės turi jausti komfortą, kai šalia gyvūnas... O taip ir buvo, kai važinėjom visą tą laiką...
Lapkritinis
QUOTE(Žaislinis Vilkas @ 2010 07 16, 19:21)
Papildau. Mes, su Aurora, mano šveicarų aviganių kalyte, labai sėkmingai gal kokius pora mėnesių, du kartus į savaitę važinėjom į Dianos Jurkuvėnienės dresūros kursus tik autobusais ir troleibusais, sąmoningai, kad gauti dar ir socializacijos pamokas. Ir turiu, jums pranešti, labai sėkmingai, nes vos tik koks pilietis įlipęs į troleibusą pamatydavo mano kalę, toj susileisdavo ir puldavo pasakoti apie ...Savo šuniukus...Ir t.t....Visiems nušvisdavo veidai...Tikrai darydavom teigiamą poveikį žmonėms, kurie jau pavargę nuo buitinių rūpesčių ir tiesiog mėgaudavosi, pamatę gyvūniuką transporte... Taigi, tapom išlepinti normalių, žmogiškų santykių... Bet aš manau, kad taip ir turi būti, kad žmonės turi jausti komfortą, kai šalia gyvūnas... O taip ir buvo, kai važinėjom visą tą laiką...
*

Mano patirtis irgi praktiškai tokia pati. Žmonės kalbina, pasakoja apie savus šunis, aptarinėja, etc.. dėmesio tikrai susilauki ir labai dažnai tai būna teigiamas dėmesys. Deja mūsų valdžia įsitikinusi atvirkščiai sad.gif Kažkas gal prisimina, kažkokia moteriškė buvo Vilniaus miesto taryboje kuri "prastūmė" taisykles, kad mieste galima vedžioti šunį be antsnukio? Aš pabandyčiau ją paagituoti smile.gif
Žaislinis Vilkas
QUOTE(Lapkritinis @ 2010 07 16, 21:06)
Mano patirtis irgi praktiškai tokia pati. Žmonės kalbina, pasakoja apie savus šunis, aptarinėja, etc.. dėmesio tikrai susilauki ir labai dažnai tai būna teigiamas dėmesys. Deja mūsų valdžia įsitikinusi atvirkščiai sad.gif Kažkas gal prisimina, kažkokia moteriškė buvo Vilniaus miesto taryboje kuri "prastūmė" taisykles, kad mieste galima vedžioti šunį be antsnukio? Aš pabandyčiau ją paagituoti smile.gif
*

Anglijoj labai humaniškai yra elgiamasi su šunimis. Visi be ansnukių vedžiojasi, parkai su dėžutėm ekskrementams išmesti ir visur tik šypsenas sutinki iš abiejų pusių, iš vedžiotojo ir sutiktojo. Ten pilna šunų visokiose parodose, tarkim žemės ūkio, kur visokie gyvuliukai yra demonstruojami. Šunys aplinkui šliaužioja net be pavadžių ir niekas nesipiktina, atvirkščiai, džiaugiasi, jei šuo prieina pasigerinti... Ten pamačius šunį su ansnukiu, aplinkiniai labai nustebtų, iš kur toks sprendimas ir kodėl šuniukas su tuo ansnukiu ir pan... Juk ansnukis iš esmės sukelia šuniui sresą, o jei dabar, kai nenormaliai karšta, išviso dėti jį yra nusikaltimas.
Aš kalbu apie neagresyvius šunis. Vilniuje, tik išlaikius socializacijos testą, galima vedžioti šunį be ansnukio. Nors tiek gerai...
Dėl kažkokių pastangų surasti suinteresuotus asmenis įstatymų leidyboj, tai net nežinau, kas čia būtų toks aktyvus ir sąmoningas, kas liečia šunis, kad apsiimtų gerinti padėtį. Gal kokia Skaiva su savo taksais galėtų daugiau pasireikšti šiuo klausimu žiniasklaidoj... Pademonstruoti paprastą principą, jei Tu į šunį teigiamai kreipiesi, tai ir jis reaguos teigiamai... Juk visi vaikai auga šunų ir kačių apsuptyje ir nėr gražesnio vaizdelio už dūkstančius vaikus ir šunis. Mano metų, 30 kg svorio kalę vedžioja devynmetė mergaitė-'fanė'. Tai matytumėt kokios abi laimingos laigo po pievą pirmyn, atgal, cypauja, gainiojasi viena kitą, gąsdinasi ir net slapstosi ir paskui jau kalė tos mergaitės ieško... Visad šuo ją suranda ir, ta mergaitė, jau spiegia laiminga...
Esam Europoj, bet atrodo regresuojam žemyn, požiūris kolkas labai bjaurus į šunų buvimą... Kiek stebėjau, tai neigiamas valdžios spaudimas buvo sąmoningas, kad nukreipti dėmesį nuo ekonominių problemų, buvo ištisai išdidintos sukandžiojimų istorijos ir daroma milžiniška neigiama įtaka šunų gerbėjams. Bet sukrėtusi istorija apie Pipirą, numestą nuo tilto, truputį pakeitė nuomones, nes gavosi pasaulio spaudimas iš kitos pusės, į Lietuvos gyventojus, kaip į sadistus... Tai šiek tiek sušvelnino negatyvą. Dabar bet kuriam piktuoliui, nepagrystai puolančiam šuns saviniką (dažnas jaučia pareigą tai daryti), galima pasiūlyti nepatikusį šunį numesti nuo tilto... Piktuoliai labai greitai prikanda liežuvius, kai taip su jais pabendrauji. Ne kartą transporte esu gynusi žmones su šunimis, kuriuos labai pareigingai puldavo pensininkės... Perimdavau 'ugnį' ant savęs ir neretai sulaukdavau kitų, aplinkinių žmonių palaikymo. Bet, žinoma žodžiuotis transporte ne išeitis, reikalingos reglamentuotos taisyklės, kad įstatymas gintų ir šunų savininkus kaip lygiateisius piliečius. Žiūrėsim... Į lauko kavines aš su šuniu jau laisvai patenku, kad tik užeičiau, ką nors užsisakyti...
Friesian
QUOTE(Lapkritinis @ 2010 07 16, 22:06)
*

Brigita Kymantaitė, VšĮ Gyvūnų globos tarnybos „Pifas" direktorė.
El.paštas: brigita@pifas.org
biti atskrend
Labas smile.gif Gyvenam UK, teko praejusia savaite su savo JRT ir dvimete dukra vaziuoti keturiais autobusais. Na ir nieko biggrin.gif Visi cia ilipa vorele per priekines duris, perkasi bilietus. Su vaikais ar gyvunais dazniausiai sedasi prieky, kur platesnis praejimas. Islipa taipogi visi per priekines duris. Nors viename is autobusu zmoniu buvo tikrai daug, viena moteris geranoriskai priime suniuka po savo kojom, kad kas netycia neuzliptu. Ir sekmingai suvazinejom thumbup.gif

Man rodos, nuo visuomenes labai daug kas priklauso.
Elee
Šiaip iš savo tokios "patirties" prisiminiau, kaip mano šunį užpuolė. O buvo visi namiškiai labai toli išlėkę ir man tiesiog pirma mintis buvo vežtį šunį į veterinarinį su autobusų,nes jis vos paėjo. Ir aš viską pagal taisykles suruošiau: uždėjau antsnukį, pavadėlį trumpam pasirinkau, žaizdas nuvaliau kiek buvo įmanoma ir kiek nebijojau ir laukiau kol įlips žmogus pirmas,kad aš su šuniu paskutinė įlipčiau, tas žmogus įlipo, o aš kai kėliau koją jau į autobusą jis uždarė duris ir nuvažiavo. Tai likau stovėti toliau ir laukti. Tai gerai kai pas mus autobusai kas 5min važiuoja, tai paskui bijodama,kad ir kitas neįleis, nuėjau prie vairuotojo ir paprašiau,kad priimtu, tai labai nenoriai,bet leido.
Jazzas
QUOTE(Žaislinis Vilkas @ 2010 07 17, 17:27)
Anglijoj labai humaniškai yra elgiamasi su šunimis. Visi be ansnukių vedžiojasi, parkai su dėžutėm ekskrementams išmesti ir visur tik šypsenas sutinki iš abiejų pusių, iš vedžiotojo ir sutiktojo.
*

Sakot, Anglijoj?... Užtat ten nerasi dresūros aikštelės, kur šunis ruoštų apsaugai, nes jau senai visi susivokė, kad šuo - kompanionas, o ne ginklas. Lygiai taip pat netoleruojami psichiniai šunys, kokių pas mus pilna. Ten niekas nerizikuoja laikyti psichinį šunį ir aplinkiniams sakyti, ai čia jis nenuotaikoj, nemėgsta tik to ano ir dešimto. Aplojo, išgąsdino ką nors, jau nekalbu apie užpuolimą kito šuns ar pašokinėjimą apie svetimą vaiką - mokėk baudą. Ir baudos nevaikiškos.

Lapkritini, tu kalbi apie Violetą Podolskaitę - Vilniaus m. tarybos narę.
karinna
QUOTE(Jazzas @ 2010 08 06, 14:02)
Sakot, Anglijoj?... Užtat ten nerasi dresūros aikštelės, kur šunis ruoštų apsaugai, nes jau senai visi susivokė, kad šuo - kompanionas, o ne ginklas. Lygiai taip pat netoleruojami psichiniai šunys, kokių pas mus pilna. Ten niekas nerizikuoja laikyti psichinį šunį ir aplinkiniams sakyti, ai čia jis nenuotaikoj, nemėgsta tik to ano ir dešimto. Aplojo, išgąsdino ką nors, jau nekalbu apie užpuolimą kito šuns ar pašokinėjimą apie svetimą vaiką - mokėk baudą. Ir baudos nevaikiškos.

Lapkritini, tu kalbi apie Violetą Podolskaitę - Vilniaus m. tarybos narę.
*

Aikštelę rasi, tik nedaug jų ten. Nebūtų, nedalyvautų apsaugos sporto varžybose jų šunys.
Rrrenatukas
O ką daryti tarpmiestiniame autobuse ant neadekvataus vairuotojo užsirovus? Mano šuo - 7 kg bišonas. Žodžiu - rankinis. Taisykles (tarpmiestinių ) žinau - tik bokse. Sąžiningai sukišu į boksą, visiškai uždarą, jo net išmatavimai atitinka leistino neštis į saloną bagažo (taisyklėse centimetrais matmenys nurodyti), tiesa boksas medžiaginis. Tvirtos džinsinės pakietintos medžiagos korpusas su langeliais, žodžiu normali transportavimo tara šuniui.

Kelionė - 200 km. Autobuso nepakeisi per 5 minutes. Lipant į saloną žvygsmas, ko čia tempi tą krepšį, į bagažinęęęęęę dėėėk. Sakau, negaliu - čia šuniukas. O tada prasidėjo, 5 minutes isterikavo, kad į saloną su šunimi neleis. Visa eilė stovi ir klausosi, įlipti niekas negalime. Jokių motyvų neleisti, neleis ir taškas. Ir jam dzin taisyklės, Europos Sąjunga ir t.t Čia jis taip sugalvojo ir amen. Laimei atlėkė jo naparnikas , pakikeno ir įleido. Bet ne todėl, kad taip reikia, o lyg didžiausią malonę darydamas. Ir ką tu tokiems?

Įsiutusi po kelionės lekiu skaityti taisyklių, nieko atrodo nepažeidžiau, parašyta tik kad šuo turi būti "specialioje taroje". Jokių reikalavimų "tarai" - plastikas, metalas, medžiaga ir t.t. Rašau užklausimą Susisiekimo ministerijai, nes čia jų taisyklės. Spėkit ar metų bėgyje atsakė? Važiuodama autobusu iki šiol kratausi, nes nežinočiau ką daryti antrą kartą. Kol aš teisybės ieškočiau , mano bilietai, kelionė, pinigai ir planai nuplauktų... o kaltų nelabai atsirastų....
slaptas
Rrrenatukui tai nepasisekė su vairuotoju - tokie tiesiog neišmano taisyklių, šuo mieste jiems vis dar stebuklas arba bijo keleivių keiksmų.
Vilniaus viešajam transportui radau:
"Keleivis, kuris nori vežti autobusu gyvūnus (šunis, kambarinius gyvūnus ir paukščius), privalo juos laikyti taroje arba specialiuose narvuose ir įsigyti papildomą autobuso važiavimo bilietą."

Na o kauno, neradau (lb ir neieškojau), bet prieš pora metų važiavau autobusu ir mergina lyg niekur nieko įsivedė auksaspalvį retriverį be antsnukio ir pasiguldė prie savęs ant tako. Po kelių stotelių link durų nuėjo ir atsistojo maža mergytė su mama ar sese, o šuo jai amptelėjo į koją, ta perbalo išsigando ir pradėjo verkt.

Ždž, aš už taisyklių laikymąsi tiek keleivių tiek vairuotojų atžvilgiu smile.gif
karinna
Man su tarptautiniu autobusu pasisekė. Iš Klaipėdos į Liepoją. Vežiausi du didelius šunis medžiaginiam bokse. Pirma vairuotojas pasiūlė dėt į bagažinę, bet kai paklausiau, ar tikrai pakaks oro, iš karto pasiūlė statyti boksą gale ant sėdynių, taip ir nuvažiavom. Į ir iš bokso ir autobuso saloną vedžiausi šunis su pavadžiais ir antsnukiais, boksą sudėtą nešiau, nes bendroj sumoj virš 55kg nepakelčiau, viskas buvo priimta normaliai.
Ruta95
Aš su savo mopse laba dažnai važinėjame Vilniaus viešuoju transportu. Ne vieną kartą yra prisikabinę vairuotojai, kad vežu be antsnukio . Boxa temptis dėl 20 min kelionės labai nepatogu, Ką patartumėt ? Kokios taisyklės galioja šuniui kuris neturi snukio kur udėt antsnukį ? g.gif
Daiva D.
Atleiskit, nesusilaikiau biggrin.gif
karinna
Situacija keičiasi. Mano pažįstama skambino į SĮ Susisiekimo paslaugos, kad sužinoti, kaip pažymėti bilietą važiuojant su šunimi. Lipti reiktų per galą, o komposterių ten nėra.

Ir sužinojo kai ką visai nemalonaus. Jau paruošta taisyklių pataisa, kuriose bus nurodyta, kad gyvūnai gali būti vežami tik taroje lipant per priekines duris. Tai reiškia, kad važiuoti su didesniu šunimi bus praktiškai nerealu.

Jau informuotos LGGD ir LKD. LGGD lyg bando kažką padaryti, LKD nusiteikusi pesimistiškai. Mūsų, važinėjančių taip, nemažai. Galbūt ir patys galime ką nors padaryti? Gal kas turi minčių?
Kenya
QUOTE(slaptas @ 2010 10 05, 18:29)
"Keleivis, kuris nori vežti autobusu gyvūnus (šunis, kambarinius gyvūnus ir paukščius), privalo juos laikyti taroje arba specialiuose narvuose ir įsigyti papildomą autobuso važiavimo bilietą."

QUOTE(karinna @ 2010 11 23, 11:28)
Ir sužinojo kai ką visai nemalonaus. Jau paruošta taisyklių pataisa, kuriose bus nurodyta, kad gyvūnai gali būti vežami tik taroje lipant per priekines duris. Tai reiškia, kad važiuoti su didesniu šunimi bus praktiškai nerealu.

Jau įsivaizduoju, kaip aš su savo VA narve tarabanyjuos pro siauras priekines duris smile.gif pzdc, reikia kviestis pažįstamą operatorių, kad filmuotų, paskui nešt įrašą į Savivaldybę ir klausti, ar dabar jau gerai? Saugu?
žostautė
QUOTE(karinna @ 2010 11 23, 12:28)
Situacija keičiasi. Mano pažįstama skambino į SĮ Susisiekimo paslaugos, kad sužinoti, kaip pažymėti bilietą važiuojant su šunimi. Lipti reiktų per galą, o komposterių ten nėra.

Jau informuotos LGGD ir LKD. LGGD lyg bando kažką padaryti, LKD nusiteikusi pesimistiškai. Mūsų, važinėjančių taip, nemažai. Galbūt ir patys galime ką nors padaryti? Gal kas turi minčių?
*

Mjoo... Liūdnuma. Reikia matyt rimtai burtis į visuomenines organizacijas ir bandyt kažką daryti tais klausimais...
Kroja
QUOTE(karinna @ 2010 11 23, 12:28)
[...] Lipti reiktų per galą, o komposterių ten nėra.

Ir sužinojo kai ką visai nemalonaus. Jau paruošta taisyklių pataisa, kuriose bus nurodyta, kad gyvūnai gali būti vežami tik taroje lipant per priekines duris. [...]
*

Man niekad neatidaro durų gale, niekad schmoll.gif O dar buvo "nuotykis", kai vairuotoja man pasakė, kad šunų viešuoju transportu vežti negalima. Aš jai pasakiau, kad taisyklėse (internete) parašyta visai priešingai. Tuo viskas nesibaigė, nes ji man liepė perskaityti taisykles, kurios yra pačiame troleibuse doh.gif Labai supykdė ... pati tų taisyklių matyt neskaičiusi schmoll.gif

Nu va, važiuosim į susitikimą su kitais šunim ir turėsim temptis boksą, juokinga lotuliukas.gif
QUOTE(Kenya @ 2010 11 23, 12:46)
[...] reikia kviestis pažįstamą operatorių, kad filmuotų, paskui nešt įrašą į Savivaldybę ir klausti, ar dabar jau gerai? Saugu?
*

drinks_cheers.gif
karinna
Aš važinėju nemažai, tik vienas vairuotojas liepia lipti pro galą, šiaip pro priekį lipu.
Vaidat
Iš didelio rašto išeina iš krašto... Jau net pyktis ima kaip tie ponuliai sėdėdami šiltose vietose iš neturėjimo ką veikt nesamonių prigalvoja. Įsivaizduoju kaip savo šunį (40 kg) įneščiau į trūlą doh.gif
Lapkritinis
QUOTE(Vaidat @ 2010 11 23, 14:13)
Iš didelio rašto išeina iš krašto... Jau net pyktis ima kaip tie ponuliai sėdėdami šiltose vietose iš neturėjimo ką veikt nesamonių prigalvoja. Įsivaizduoju kaip savo šunį (40 kg) įneščiau į trūlą  doh.gif
*

Aš kažkiek susirašinėjau su Vilniaus savivaldybė tuo klausimų.
Tai gavau maždaug tokį atsakymą, kad "susisiekimo ministras netiesiogiai rekomenduoja vežioti šunis taksi". Ir jie maždaug taip ir padarys smile.gif
Kai išeisiu į pensiją ar susirgsiu kokia mirtina liga.. susirasiu kokį gerą šautuvą ir prieš išeinant padarysiu dar teisybę... už tokias netiesiogines rekomendacijas smile.gif)
Edule
kiek girdejau uz tai keliu transporto skyrius uz tai atsakingas... nevazineju sostinej, bet pasiutau...

dar girdejau toki atsiliepima - kodel turi zmogus vaziuot trule su sunimis, jei jis sunims alergiskas? Jei suns savininkui px, kad tas zmogelis alergiskas. Tipo pats ir lipk.

be to, tai ir suns saugumui kenkia, o jei jam kojyte ar uodegyte numins. gi trulai buna perpildyti.
Vaidat
QUOTE(Lapkritinis @ 2010 11 23, 15:44)
Kai išeisiu į pensiją ar susirgsiu kokia mirtina liga.. susirasiu kokį gerą šautuvą ir prieš išeinant padarysiu dar teisybę... už tokias netiesiogines rekomendacijas smile.gif)
*

Prajuokinai iki ašarų smile.gif

Tai gal mes klausyk iš susisiekimo ministro netiesiogiai pareikalaujam, kad mums už taksus apmokėtų...

Reikėtų jungtis į kokią pasipriešinimo nesamonėms organizaciją visiems kas turi šunis ar prijaučia. g.gif

žostautė
QUOTE(Vaidat @ 2010 11 23, 16:06)
Prajuokinai iki ašarų  smile.gif

Tai gal mes klausyk iš susisiekimo ministro netiesiogiai pareikalaujam, kad mums už taksus apmokėtų... 

Reikėtų jungtis į kokią pasipriešinimo nesamonėms organizaciją visiems kas turi šunis ar prijaučia. g.gif
*

Juridinis asmuo yra. Lapkritini, gal galėtumėt susirašinėjimą atsiųsti į duokletena@gmail.com? Nes šiaip tai čia jau per daug. O gal kas ir tą taisyklių redakciją turit?
Užkniso jau, garbės žodis. Kaip padaryt, kad miesto taryboj atsidurtų bent vienas žmogus, ginantis šunų augintojų interesus? Mes šiaip jau irgi mokesčių mokėtojai, rinkėjai ir piliečiai.
Papildyta:
QUOTE(Edule @ 2010 11 23, 15:59)
dar girdejau toki atsiliepima - kodel turi zmogus vaziuot trule su sunimis, jei jis sunims alergiskas? Jei suns savininkui px, kad tas zmogelis alergiskas. Tipo pats ir lipk.

be to, tai ir suns saugumui kenkia, o jei jam kojyte ar uodegyte numins. gi trulai buna perpildyti.
*

O aš galiu apsivemt, jei kas prisikvepinęs vaniliniais kvepalais, tai ką? Turiu draugę, kuri nuo braškių kvapo dūsta. Nekalbant apie rytinius peregarus ir pan.

O savo šuns saugumu aš pajėgi pasirūpint ir be bokso, tegu tik jie mažiau man padeda biggrin.gif
Kroja
QUOTE(Edule @ 2010 11 23, 15:59)
[...] dar girdejau toki atsiliepima - kodel turi zmogus vaziuot trule su sunimis, jei jis sunims alergiskas? [...]

*

Nejau alergija pasireiškia per trumpą laiką? Nekontaktuojant su šuniu g.gif Beto, kasdien važiuoju bent 2 kart į dieną troleibusu, bet tik kokius 5 kartus mačiau jame šunį (per 2,5 metų) doh.gif

Galiu atšaut, kad mano šuo tupi man ant rankų, kai būna žmonių spūstis cool.gif Baisu, kai jie galvoja tik apie save, bet ką ir bepridursi ...
Lapkritinis
QUOTE(žostautė @ 2010 11 23, 15:13)
Juridinis asmuo yra. Lapkritini, gal galėtumėt susirašinėjimą atsiųsti į duokletena@gmail.com? Nes šiaip tai čia jau per daug. O gal kas ir tą taisyklių redakciją turit?
*

Redakcijos neturiu, o laišką persiunčiau smile.gif
Vaidat
QUOTE(Kroja @ 2010 11 23, 16:24)
Galiu atšaut, kad mano šuo tupi man ant rankų, kai būna žmonių spūstis  cool.gif Baisu, kai jie galvoja tik apie save, bet ką ir bepridursi ...
*

Saviškio ant rankų nepasiimsiu lotuliukas.gif nes nepakelsiu... Bet ir vietos jis ne tiek daug užima atsisėdęs. Man asmeniškai geriau šalia važiuotų 3 šunys tvarkingi nei vienas pilietis vonios metus ar daugiau nematęs.

Tie gudročiai, kur pataisas ruošia, apie save negalvoja, nes manau jie trūlais nevažinėja.

Kiek susidūriau su aplinkinių reakcija, tai būdavo teigiama, žmonės šypsosi gyvūną matydami smile.gif ir lipom po pakeitimo priekinių durų per priekines, problemų nekilo niekad.

Liūdna, kai mūsų šalyje daroma, kad tik blogiau būtų tiems, kas augina šunis verysad.gif
Kroja
QUOTE(Vaidat @ 2010 11 23, 16:36)
[...] Man asmeniškai geriau šalia važiuotų 3 šunys tvarkingi nei vienas pilietis vonios metus ar daugiau nematęs.

Kiek susidūriau su aplinkinių reakcija, tai būdavo teigiama, žmonės šypsosi gyvūną matydami  smile.gif  ir lipom po pakeitimo priekinių durų per priekines, problemų nekilo niekad.
*

Būtent ... nes aš dažnai išlipu, jei šitaip "kvepiantis" asmuo įsliūkina.

Taip drinks_cheers.gif glosto, kalbina ir t.t. O kas dėl tų priekinių durų, tai aš kaip tik noriu, kad mums atidarytų galines, nes įlipti per priekines ir eiti iki galo troleibuso (kur mums ir vieta), dažnai sudėtinga būna biggrin.gif Juk nuolatinį bilietą pamatys ir prie galinių durų wink.gif
Vaidat
QUOTE(Kroja @ 2010 11 23, 16:49)
Juk nuolatinį bilietą pamatys ir prie galinių durų wink.gif
*

Šunims kažin ar pirksite nuolatinį smile.gif

Man patogu būdavo, įlipi, pažymi šuniui bilietą, parodai savo nuolatinį ir apsiforminus praeini toliau smile.gif

Kai dar nebuvo pirmų durų taisyklės visad lipdavom per galines. Visą laiką sėkmingai važinėjom. Tik vieną įvykį turėjom nemalonų, kai laukėm prie galinių durų kol žmonės išlips ir kai visi išlipo vairuotojas demonstratyviai uždarė duris. doh.gif Tai mane siutas pagavo, parašiau į parką autobusų, nurodžiau numerį troleibuso, valandas, stotelę, tai labai gražiai atsiprašė ir sakė vairuotoją įspės.
Vienas neįleido, bet sėkmingai sulaukėm kito.

O jei priims pataisas, tai ką reiks daryt doh.gif nė vienas neįleis verysad.gif

Kroja
QUOTE(Vaidat @ 2010 11 23, 17:07)
Šunims kažin ar pirksite nuolatinį  smile.gif
*

Aš niekad neperku ir nerandu, kad taip būtų parašyta unsure.gif Ar tu perki dėl to, kad užima papildomai vietos?
V. Bagažo vežimas
# Keleivis turi teisę nemokamai vežti rankinį bagažą, neužimantį papildomos keleivio vietos.
# Keleivis, pažymėjęs papildomą vienkartinį bilietą, gali vežti bagažą, užimantį ne daugiau kaip vieną papildomą keleivio vietą.

Lapkritinis
QUOTE(Kroja @ 2010 11 23, 16:38)
Aš niekad neperku ir nerandu, kad taip būtų parašyta  unsure.gif Ar tu perki dėl to, kad užima papildomai vietos?
V. Bagažo vežimas
# Keleivis turi teisę nemokamai vežti rankinį bagažą, neužimantį papildomos keleivio vietos.
# Keleivis, pažymėjęs papildomą vienkartinį bilietą, gali vežti bagažą, užimantį ne daugiau kaip vieną papildomą keleivio vietą.

*

Bilieto suniui tikrai nereikia. 100%
Vaidat
QUOTE(Kroja @ 2010 11 23, 17:38)
Aš niekad neperku ir nerandu, kad taip būtų parašyta  unsure.gif Ar tu perki dėl to, kad užima papildomai vietos?
V. Bagažo vežimas

*

Aš bilietus perku, kad rami galva būtų. Jei mano būtų nykštukinis koks, kuris atitiktų nemokamo bagažo matmenis nepirkčiau ir ginčiau savo nuomonę iki pajuodavimo smile.gif

QUOTE(Lapkritinis @ 2010 11 23, 18:03)
Bilieto suniui tikrai nereikia. 100%
*

Na aš nedrįsčiau taip teigti 4u.gif

Jei neparašyta, kad reikia bilieto, tai dar nereiškia, kad jo nereikia smile.gif

Vasarą teko daug važinėti su šunimi

Skambinaus į susisiekimo paslaugas ar tai autobusų parką, sakė, kad reikia bilieto.

Skambinaus į savivaldybės viešosios tvarkos skyrių. Ilgai diskutavome. Priėjome prie bendros išvados, kad vis tik reiktų atsižvelgti į šunio dydį. Nes šuo gali ir bus priskirtas vežamam bagažui.

Aš manau viskas priklauso nuo to, kas kontrolieriai ir kaip jie pažiūrės. Ar skirs baudą ar ne. Bet sprendžiant, kad jie ir žmonių nelabai mėgsta, tai aš manau prieš šunis be bilieto bus nusiteikę ne ką maloniau. Tam, kad nuotaikos nesigadinti aš verčiau sumokėsiu 2 Lt savo dramblį veždama smile.gif
saber
Biletus šuniui nepirkau ne karto, ir jokių problemų su važiavimu neturėjau, kol nepadarę tą įlipimą pro priekines durys. Dėl naujos taisyklių redakcijos, visą šitą reikalą kuroja Evaldas Matonis (Skyriaus vedėjo pavaduotojas
Viešojo transporto poskyrio vedėjas. Administruoja eismo saugumą, viešąjį transportą, eismo reguliavimo techninių priemonių įrengimą ir važiuojamosios dalies ženklinimą. Vadovauja licencijuojamos kelių transporto veiklos ir eismo (kelių ūkio) kontrolei. )
žostautė
QUOTE(saber @ 2010 11 23, 19:17)
Biletus šuniui nepirkau ne karto, ir jokių problemų su važiavimu neturėjau, kol nepadarę tą įlipimą pro priekines durys. Dėl naujos taisyklių redakcijos, visą šitą reikalą kuroja Evaldas Matonis (Skyriaus vedėjo pavaduotojas
Viešojo transporto poskyrio vedėjas. Administruoja eismo saugumą, viešąjį transportą, eismo reguliavimo techninių priemonių įrengimą ir važiuojamosios dalies ženklinimą. Vadovauja licencijuojamos kelių transporto veiklos ir eismo (kelių ūkio) kontrolei. )
*

Dėkui, skambinsim smile.gif
saber
QUOTE(žostautė @ 2010 11 23, 19:30)
Dėkui, skambinsim smile.gif
*

Kiek žinau, gyvūnų globos draugyja vakar bande skambinti, bet neprisiskambino, apie tolimesnę eigą nežinau.
Gal butu gerai dar į "15 min" ar panašei pranešti?
žostautė
QUOTE(saber @ 2010 11 23, 19:45)
Kiek žinau, gyvūnų globos draugyja vakar bande skambinti, bet neprisiskambino, apie tolimesnę eigą nežinau.
Gal butu gerai dar į "15 min" ar panašei pranešti?
*

Pradžioj reiktų žinot, ką ten tiksliai jie rašo unsure.gif Nes kol kas viskas VBS agentūros ("Viena Boba Sakė") lygiu vyksta. Reikia popiero, ant kurio tas projektas realiai surašytas, va tada bus apie ką pranešinėt unsure.gif
saber
QUOTE(žostautė @ 2010 11 23, 20:48)
Pradžioj reiktų žinot, ką ten tiksliai jie rašo  unsure.gif  Nes kol kas viskas VBS agentūros ("Viena Boba Sakė") lygiu vyksta. Reikia popiero, ant kurio tas projektas realiai surašytas, va tada bus apie ką pranešinėt  unsure.gif
*

Sutinku. Bet labai nesinorėtu, kad taip viskas ir liktu schmoll.gif
Edule
Na va, šiandien su mažesnėm emocijom pakalbėjau su ministerijos darbuotoja, tai ji man pasiūlė peržūrėt seimo bazes, ten turėtų būt patalpinta viešajai redacijai.
be to, jei dar tik ruošiamos pataisos, galima savo nuomonę pateikti projektui
per seimo bazę ir turės priimti domėn, jei ta nuomonė bus argumentuota
Tik taip bus priimti teisės aktai, kurie tarnaus visiems, o ne šiaip bus kad tik būtų.

va dar linkas teisės aktų projektų paieška
Lapkritinis
QUOTE(Edule @ 2010 11 24, 09:08)
Na va, šiandien su mažesnėm emocijom pakalbėjau su ministerijos darbuotoja, tai ji man pasiūlė peržūrėt seimo bazes, ten turėtų būt patalpinta viešajai redacijai.
be to, jei dar tik ruošiamos pataisos, galima savo nuomonę pateikti projektui
per seimo bazę ir turės priimti domėn, jei ta nuomonė bus argumentuota
Tik taip bus priimti teisės aktai, kurie tarnaus visiems, o ne šiaip bus kad tik būtų.

va dar linkas teisės aktų projektų paieška
*

O jei čia savivaldybės lygio dokumentas - prie ko Seimas ? smile.gif
Edule

ar visą sąrašą peržiūrėjai? mirksiukas.gif ten ir savivaldybės privalo savo projektus publikuoti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.