Pliusas tik, kad labai jau ant meilės traukia vartojant tą estrofemą
Jau kelis mėnesius kankinuosi dėl neaugančios gleivinės - niekaip nepavyksta jos užauginti iki reikiamos struktūros (kartais ir storio), kad galima būtų bent pamėginti perkelti atšildytus embrionus. Estrofemą valgau kaip bombonkes, bet tų 'trijų sluoksnių' niekaip nepavyksta pagaminti. Gal kas esat susidūręs su tuo ir kaip pavyko išspręsti šią problemą? Gal pertrauką kokią padaryti, gal be estrofemo yra kokie geresni preparatai, gal dar kas? Vieną ciklą bandžiau ir su dipherelinu, bet tas pats sh gavosi plius galva kaip spardomas futbolo kamuolys buvo
Pliusas tik, kad labai jau ant meilės traukia vartojant tą estrofemą
Oi nė nežinau, Saiko. Man prieš šaldytus buvo paskirta Proginova, tai suveikė....tačiau nežinau kiek ji skiriasi nuo estrofemo tiek sudėtim, tiek poveikiu. Migluže, gal tu kokių idėjų turėtum. Mergaitės, pasidalinkit patirtim
Man lyg panaši problema dėl gleivinės - clostelbegytas slopino jos augimą, tai po clost. leidausi gonalį ir gėriau iš pradžių po 1, po to po 2 ir po 3 tabletes Estrofemo, po ovuliacijos diuphastoną po 2 tab. Nepaisant visko, prieš ovuliacija gleivinė buvo tik 7 mm, kelios dienos po ovuliacijos - 10 mm, bet dar nebuvo susijungus į vientisą, kaip kad turi būti... Tačiau net ir tokia plona gleivinė nesutrukdė man pastoti, deja dėl aukščiau nulemtų priežasčių bandysiu ir vėl...
Pastojus, apie 5 sav. gleivinė buvo 13 mm.
man gyd. sake kad Gonalio pagalba ja augina....
man visada padėdavo nakviša su vit.E (kapsulės yra po 500 ir 1000 vnt). Gleivinė buvo gera (nors ir pamažu plonėjo), net keturis iš eilės ciklus geriant Clost.
Tai kai stimuliavo gonaliu, tai ir pas mane augdavo kaip reikia. O dabar, kai ruosia isodinti saldytus, niekas gonaliu nebeskatina. Nors dabar dingtelejo - o jei stimuliuoti gonaliu, uzauginti gleivine ir tada isodinti saldytus, ka manot?
QUOTE(Saiko @ 2006 01 09, 18:27) Tai kai stimuliavo gonaliu, tai ir pas mane augdavo kaip reikia. O dabar, kai ruosia isodinti saldytus, niekas gonaliu nebeskatina. Nors dabar dingtelejo - o jei stimuliuoti gonaliu, uzauginti gleivine ir tada isodinti saldytus, ka manot? Nu o ką tuomet veiksi su išstimuliuotais Gonaliu folikulais? QUOTE(femme @ 2006 01 09, 16:34) Nu o ką tuomet veiksi su išstimuliuotais Gonaliu folikulais? Kaip cia pasakius, ar jau ivf tikrai geriau daryti... Tiek kruvis organizmui, tiek finansai. O del uzaugusiu folikulu ne problema. Galima daryti kaip per iui - tegu jie ovuliuoja, o tada ileidziama ne sperma, o embrionai (po 2-3 dienu pvz.). Aisku, tada jau nuo santykiu reiktu susilaikyti, kad tik kartais nepastoti naturaliai QUOTE(Saiko @ 2006 01 09, 18:44) Kaip cia pasakius, ar jau ivf tikrai geriau daryti... Tiek kruvis organizmui, tiek finansai. O del uzaugusiu folikulu ne problema. Galima daryti kaip per iui - tegu jie ovuliuoja, o tada ileidziama ne sperma, o embrionai (po 2-3 dienu pvz.). Aisku, tada jau nuo santykiu reiktu susilaikyti, kad tik kartais nepastoti naturaliai Nu bet gi nuo Gonalio užauga ne vienas folikulas, būna ir hiperstimuliacija, taigi jaučiu ne kaip būtų, jei juos ne išpunktuotų, o leistų ovuliuoti
femme, imanoma - gi stebi echoskopu ir reguliuoja gonalio dozes. sakau - tas pats kaip kad ruostu IUI.
Merginos, kokio storio turi būti gleivinė sėkmingai implantacijai?
Nu femme, ieškai ko nepametusi
Pvz man niekada hiperstimuliacijos nebuvo, išaugindavau po vieną folikulą. Taigi nebūtina skirti IVFines dozes Kažką viena ausim girdėjau, kad kartais stimuliuoja gonaliu prieš šaldytų įsodinimą. QUOTE(femme @ 2006 01 09, 16:48) Nu bet gi nuo Gonalio užauga ne vienas folikulas, būna ir hiperstimuliacija, taigi jaučiu ne kaip būtų, jei juos ne išpunktuotų, o leistų ovuliuoti o man vieną ciklą buvo 7folikulai ir niekas nepunktavo, buvo hiperstimuliacija, gulėjau ligoninėj, rezultatas 0
Pas mane auga (stimuliuojant) ne keli folikulai, o daug. Ir visada būna švelni arba vidutinė hiperstimuliacija. To aš nejaučiu, kol stimuliuoja. Bet po Pregnyl, kai folikulai ovuliuoja, tuomet pasijaučia hiperstimuliacijos pasekmės.
Širyt pamatavome gleivinės storį ir tik 8 mm. Per pietus suleidome Pregnyl. Rytoj per pietus IUI. 8 mm - gal įvyks stebuklas?
QUOTE(femme @ 2006 01 09, 17:17) Man lyg panaši problema dėl gleivinės - clostelbegytas slopino jos augimą, tai po clost. leidausi gonalį ir gėriau iš pradžių po 1, po to po 2 ir po 3 tabletes Estrofemo, po ovuliacijos diuphastoną po 2 tab. Nepaisant visko, prieš ovuliacija gleivinė buvo tik 7 mm, kelios dienos po ovuliacijos - 10 mm, bet dar nebuvo susijungus į vientisą, kaip kad turi būti... Tačiau net ir tokia plona gleivinė nesutrukdė man pastoti, deja dėl aukščiau nulemtų priežasčių bandysiu ir vėl... Pastojus, apie 5 sav. gleivinė buvo 13 mm. Femme, o dėl kokių priažasčių pastojus nepavyko...? QUOTE(Era2005 @ 2006 01 30, 13:04) Pas mane buvo vadinamasis "biocheminis nėštumas", kai tik testai ir kraujo tyrimas rodė II, o gimdoje nieko nesimatė
Man nuo clostilbegyto t.p plona gleivinė. Dabar geriu clotb. ir nuo 7 c.d leisiu gonalį.
Pasakykit Brangiosios, nuo kurios c.d.skiria Estrofemo? Man pas gyd, tik 10 c.d ar nebus per vėlu po to ją auginti? QUOTE(Era2005 @ 2006 01 30, 14:00) Širyt pamatavome gleivinės storį ir tik 8 mm. Per pietus suleidome Pregnyl. Rytoj per pietus IUI. 8 mm - gal įvyks stebuklas? Nors as pastojau naturaliai, bet atsimenu, kad ovuliacijos diena gydytojas sake, kad gleivine 8 mm. Ir prisikabino, jau 17 sav. manyje. QUOTE(jolma @ 2006 02 01, 23:03) Man nuo clostilbegyto t.p plona gleivinė. Dabar geriu clotb. ir nuo 7 c.d leisiu gonalį. Pasakykit Brangiosios, nuo kurios c.d.skiria Estrofemo? Man pas gyd, tik 10 c.d ar nebus per vėlu po to ją auginti? Estrofemas skiriamas iskarto baigus Clostb. tabletes. O kaip derina su gonaliu - nezinau.. itariu tas pats, po jo paskutines dozes.
Oi, ačiū merginos už palaikymą... už pasipasikojamus... kad taip būna gerai:)
Babulka, mielai tau pasakyčiau, bet nežinau. Man estrofemas buvo paskirtas, kai buvo gresiantis persileidimas.
Man pries menesi dare diagnostine laparoskopija 22 c.d. Tai sake,kad gleivine yra 8mm.(tiksliau perskaiciau israse). Bet man niekas nesake,kad cia mazai. Tai gal del to niekaip neprikimba,nes man folikulai auga normaliai,o nepastoju jau apie 1.5m.
O sakykit, pas mane 8 c.d. 2 mm gleivinės storis buvo? Ar cia labai mažai? Koks jis turėtų būti panašiu metu?
Kiek man dabar klausimų ....
Niu man bent jau atrodo mažoka, nors gal klystu
O kokio ilgio tavo ciklas?
O pačiai galima pradėti gerti kokius nors vaistukus, kad gleivinė geriau augtu, nes praeita mėnesi daktaras sakė, kad mažoka užaugo.
ar butinai reikia prieš btai pasitarti su daktaru...
Svetucia, geriau kuo mažiau saviveiklos, toj vietoj, kas susiję su sveikata. Pasitark bent telefonu
QUOTE(jolma @ 2006 02 01, 22:03) Man nuo clostilbegyto t.p plona gleivinė. Dabar geriu clotb. ir nuo 7 c.d leisiu gonalį. Pasakykit Brangiosios, nuo kurios c.d.skiria Estrofemo? Man pas gyd, tik 10 c.d ar nebus per vėlu po to ją auginti? man visuomet Estrofem skiria kartu su gonaliu ir dar kelias dienas po ovuliacijos. paskutinį kartą vartojau nuo 7c.d. Papildyta: QUOTE(VaidaI @ 2006 03 24, 18:37) O sakykit, pas mane 8 c.d. 2 mm gleivinės storis buvo? Ar cia labai mažai? Koks jis turėtų būti panašiu metu? Kiek man dabar klausimų .... manau, kad maža Papildyta: QUOTE(Svetucia @ 2006 03 24, 19:26) ačiū Aga, aš tik šiaip pamąsčiau .... Tikrai išpradžiu pasitarsiu su daktaru, nors kartais man atrodo, kad Jūs visos daugiau žinot.... mes žinom nemažai, kartais kitoms atrodo - daugiau nei iš tikro. tačiau mes tik patirtimi ir patarimais pasidalinti galima. o už tavąją sveikatą turi atsakyti tavo gydytoja ir aišku tu pati
Sveikutes,
O jeigu mmm buna labai silpnos, vos pavarvena, nera jokio "pludimo", tai ar galima daryti prielaida, jog plona gleivine uzaugo?
Sil, o jeigu mano ciklas ilgesnis, na apie 35 d. tai gal dar uzaugs....?
Bet prisimenu, kai viena menesi tiesiog genekologe ziurejo ir jau buvo 32 c. d. ir sake , kad gleivine tik 12 mm.. ?bet tada dar net negalvojau, kad uzklups nepastojimo problemos... O koks normalus turėtų būti gleivinės storis, ir ar gali nuo 2 mm. 8 c.d. jis pasidaryti reikiamo storio? QUOTE(hereja @ 2006 03 26, 11:10) Sveikutes, O jeigu mmm buna labai silpnos, vos pavarvena, nera jokio "pludimo", tai ar galima daryti prielaida, jog plona gleivine uzaugo? Na, nesu girdėjusi, kad pagal mmm spręstu ar gleivinė buvo plona ar ne. Net nežinau QUOTE(VaidaI @ 2006 03 26, 13:09) Sil, o jeigu mano ciklas ilgesnis, na apie 35 d. tai gal dar uzaugs....? Bet prisimenu, kai viena menesi tiesiog genekologe ziurejo ir jau buvo 32 c. d. ir sake , kad gleivine tik 12 mm.. ?bet tada dar net negalvojau, kad uzklups nepastojimo problemos... O koks normalus turėtų būti gleivinės storis, ir ar gali nuo 2 mm. 8 c.d. jis pasidaryti reikiamo storio? man gydytojas sakė, kad yra pastojusių ir su 8mm gleivine. tačiau gal tu per anksti dar pergyveni? gal ji tau natūraliai užaugs
Sakykit, koks yra normalus gimdos gleivinės storis, kad būtų įmanomas pastojimas ir koks folikulo normalus dydis tinkamas apvaisnimui?
Noriu užsirašyti, kad nuėjus pas gydytoją jau kažką susigaudyčiau, kai man sakys skaičius. QUOTE(Veronika @ 2006 03 27, 09:56) Sakykit, koks yra normalus gimdos gleivinės storis, kad būtų įmanomas pastojimas ir koks folikulo normalus dydis tinkamas apvaisnimui? Noriu užsirašyti, kad nuėjus pas gydytoją jau kažką susigaudyčiau, kai man sakys skaičius. Vat ir man idomu, nes eisiu pas ginekologa 4-ieni, tai bus man jau 12 c.d. (viso 28-30 dienu trunka), todel idomu, ka jau ten turi pas mane matyti Papildyta: QUOTE(Kozete @ 2006 03 26, 19:03) Na, nesu girdėjusi, kad pagal mmm spręstu ar gleivinė buvo plona ar ne. Net nežinau Bet teoriskai per mmm pasisalina isvesejusi gimdos gleivine. Tai jeigu tos mmm labai jau silpnos, lyg koks stipresnis patepliojimas, tai galima daryti prielaida, kad paprasciausiai nebuvo ten kam salintis - neuzaugo gleivine gal
Gimdos gleivinė implantacijos momentu turi būti apie 12 mm (kritinės ribos - 8 mm ir 16 mm).
Folikulas turėtų būti 18-24 mm. Mažesnis - dar nesubrendęs, didesnis - peraugęs, abejais atvejais netinkami.
Ačiū, Daiva, už info, reikės tuos skaičius kaip kokią formulę mintinai išmokti.
Man 11c.d. gleivine buvo tik 5mm
Sakykit prasau...
Ar gali buti, kad tyrimai geri, o gleivine per plona ir tai nepastojimo priezastis? 23 c.d. gleivine buvo 7.9.mm...ir sutapimas tas, kad anksciau menesines budavo ilgos, iki 7 d., o dabar tik 2 -3 ir labai silpnos. O kokie yra skiriami vaistai gleivinei auginti? QUOTE(VaidaI @ 2006 04 24, 13:33) Sakykit prasau... Ar gali buti, kad tyrimai geri, o gleivine per plona ir tai nepastojimo priezastis? 23 c.d. gleivine buvo 7.9.mm...ir sutapimas tas, kad anksciau menesines budavo ilgos, iki 7 d., o dabar tik 2 -3 ir labai silpnos. O kokie yra skiriami vaistai gleivinei auginti? iki ovuliacijos - estrofem, po ovuliacijos - diuphaston
Gryna tiesa, kad vaistus turi skirti gydytojas, nes ne visuomet juos galima vartoti
pvz, man 2 gydytojos iš VK sakė, kad jei buvo stimuliacija Colstybeigitu, tai iki ovuliacijos estrofemo vartoti negalima, nes jis slopina folikulų augimą, žinoma jei folikulą reikia dar paauginti QUOTE(tiesiog aš Gryna tiesa, kad vaistus turi skirti gydytojas, nes ne visuomet juos galima vartoti pvz, man 2 gydytojos iš VK sakė, kad jei buvo stimuliacija Colstybeigitu, tai iki ovuliacijos estrofemo vartoti negalima, nes jis slopina folikulų augimą, žinoma jei folikulą reikia dar paauginti Estrofemą skiria su gonaliu, o natūraliam cikle kaip - nežinau
Dekui , femme, tiesiog domiuosi, jeigu tai butu nepastojimo priezastis, ar tam yra vaistuku...
o kaip sakai, jei 7.9 mm. 23 c.d. storis, tai jau nekas? |