Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
jaunute
Man ~39 temperatura. ar maitinti savo maziu pienuku (seip turiu uzsaldyto...gal jis tiks?) isgeriau paracetamolio

skubiai
kavke
as maitinau ir su 39 , neissigask vaikas irgi bus truputi karstesnis
delfinas
Maitink. Kai Tau pakilo temperatura, Tavo piene automatiskai eme gamintis vaikiuka apsaugantys antikuniai pries Tavo liga. Temperatura pati savaime nera baisi. Aisku, reiketu bandyti issiaiskinti jos priezasti, jeigu yra galimybe.
jaunute
QUOTE (delfinas @ 2004 05 19, 21:15)
Maitink. Kai Tau pakilo temperatura, Tavo piene automatiskai eme gamintis vaikiuka apsaugantys antikuniai pries Tavo liga. Temperatura pati savaime nera baisi. Aisku, reiketu bandyti issiaiskinti jos priezasti, jeigu yra galimybe.

Nieko neskauda. as galvoju gal nuo bliovimo 9siandie taip nemenkai pakriokiau). o gal ir persalau sad.gif
delfinas
QUOTE (jaunute @ 2004 05 19, 12:18)
Nieko neskauda. as galvoju gal nuo bliovimo 9siandie taip nemenkai pakriokiau). o gal ir persalau sad.gif

Mano ziniomis, maitinti negalima tik labai labai retais atvejais. Na, chemoterapija, sakykim. O koks persalimas tai tam tikrai jokia kliutis, buk rami smile.gif. Ir pasistenk nestresuoti tiek daug, nes tada pieniuks dingti gali sad.gif
dzeka
QUOTE (jaunute @ 2004 05 19, 22:11)
Man ~39 temperatura. ar maitinti savo maziu pienuku (seip turiu uzsaldyto...gal jis tiks?) isgeriau paracetamolio

skubiai

Tik nesugalvok nutraukt maitinimo, paracitamoli maitinanciom galima gerti, kaip ir kai kuriuos antibijotikus. Man pora kartu buvo uzkilusi gan auksta temperatura del laktostazes, tai jei buciau nutraukusi maitinima ne tik maziui, bet ir man butu riesta sad.gif na bet jau viskas praeity, o as sekmingai maitinu iki siol wink.gif
delfinas
Dar gali pasiziuret cia.
smulkute
Mano mazylei tik savaitele. Suvalgiau kalmaru ir... susuko vidurius blink.gif . Netrukus turiu maitinti, ar galiu unsure.gif sad.gif ? Labai prasau skubiai atsakyt.
Sorry, blush-anim-cl.gif tik dabar pastebejau, kad apie zindyma yra atskiras skyrelis
Raideles
Na, as tai maitinciau... unsure.gif
Mew
Gali, drasiai.

Miau
gnyte
as buvau apsinuodijus, ir maitinau. maziuke suviduriavo, teko jogurto kapsules duot...
http
Maitink drąsiai. Joks sukėlėjęs nepraeina į pieną. Tik per nešvarias rankas galima perduoti. Taigi viskas gerai. Nesijaudink ir maitink toliau.

Sėkmės auginant 2.gif
Raideles
Va, as irgi pagalvojau veliau, kad apskritai tokiu atveju reiktu labai higienos ziuretis - rankas plautis, nes tokiu budu netycia gali virusas ir vaikuciui patekti. O pienukas neturetu buti blogas smile.gif
Kruopike77
Sveikos,
gal patartumet is savo patirties - ar galima, ar skiepijates nuo gripo, maitindamos krutimi? nelabai randu info siuo klausimu.,.. o noreciau pasiskiepyti, kad vaikiukui sito bieso neuznesciau unsure.gif

aciuuu smile.gif
Akvija
Aš maitinu , bet vistiek skiepysiuos.Skiepysimės visa šeima wink.gif Daktarė sakė kad galima wink.gif
anna
As irgi tą pačią info girdėjau (kad galima skiepytis),tai kad būtinai skiepysiuos,vyras irgi.O Ugnytę ir norėjau skiepyt,tai sakė,kad vaikučiam iki metų amžiaus nerekomenduojama,tai tiek tongue.gif
kendi
man gydytoja patare butinai skiepytis, nes taip antikuniu gaus ir 2.gif
Ode
Ash irgi manau, kad galima. Juk gripo vakcina - tai tas pats gripas, tik labai 'mazhas'. O serganti motina gi gali gimdyt - tokios bacilos i piena neeina, o kaip tik vaikas per ji gauna antikunius.
Bet ash tai apskritai priesh ta vakcina. Esu neshchia, bet nesiskiepysiu smile.gif
vasarėja
as kai maitinau - skiepijausi, sake kad vaika nuo gripo apsaugos, ne tik mane....
tai kad galima smile.gif
Jurgitutė
Kai man buvo pakilusi temperatūra iki 40, aš išsikviečiau vaikų gydytoją ir ji man liepė būtinai maitinti. Tik negalima nei gerti, nei listis antibiotikų. Temperatūrą patarė numušinėti paracetamoliu.
Board
Skiepitys galima jei reikia wink.gif Taip pasake mano vaiko pediatre ir mano pacios gydytoja. Jei nera dideles tikimybes uzsikrest geriau nesiskiepyt, juolabiau kad vakcinuojama tik nuo nuspejamos gripo formos, kokia ji bus is tiesu niekas negali pasakyt 100 proc. O be to juk su vaiku neinat daznai i masines susiburimo vietas...
Jeigu dirbantis tevelis pasiskiepys manau to turetu uztekt.
As pati irgi galvojau pasiskiepyt taciau nesiskiepijau nes labai jau abejojantis mano gydytojos balsas buvo kai sake kad galima... unsure.gif Taigi nusprendziau kad neverta rizikuot (tiesa nezinau kuo)
Neglaite
Mano nuomone,kuo maziau vaikelis gaus visokiu vaistu tuo geriau. Geriau jau paciai pasisaugot ir nusiteikt kad sirgt negalima. Kiti seimos nariai tegu butinai pasiskiepija,kad bacilu neprinestu,o del saves tai pagalvok,mano terapeute tai labai neigiamai i tai pasiziurejo... Beto kokios garantijos,kad tu kaip tik po tos vakcinos nesusirgsi,kaip daznai buna. As maitinau du vaikus,nesiskiepijau,o nuo visokiu gripu ir persalimu ivairiom arbatom ir inhaliacijom gyniausi,bei liaudiskom priemonem. Retkarciais paracetamolio prireikdavo.Svarbu laiku pastebeti kad kazkas negerai.
Cia ,aisku, grynai mano asmenine nuomone,spresti reiks tau paciai.
musmere
QUOTE (Ode @ 2004 09 26, 21:15)
Juk gripo vakcina - tai tas pats gripas, tik labai 'mazhas'.

O nebus taip, kad tas 'mazas' gripas uzkres vaikiuka? As tai vat sito bijau - nezinau, ar tai imanoma, bet kai pagalvoju, kad cia tas pats gripas tai kazkaip ir baisu skiepytis.
elyt
As tai pasiskiepijau nuo gripo,nors ir maitinu.paziuresiu kaip seksis toliau,labai jau pergyvenu kad tik vaikui butu geriau... rolleyes.gif
sauluke
QUOTE (Neglaite @ 2004 09 27, 22:03)
Kiti seimos nariai tegu butinai pasiskiepija,kad bacilu neprinestu

vat kad skiepas neapsaugo nuo pernesimo...
gali "nesti nesti", uzkresti, o pats nesirgti wink.gif

o realiai apsisaugoti nuo pacio viruso manau neimanomaepidemijos metu g.gif .
ka galima, tai butim max "tvirtiem' kad su virusais ir bakterijom susidodotum smile.gif
"
Neglaite
Kiek as zinau,tai turint 40 ir daugiau laipsniu temperaturos,maitinti negalima,o piena reikia nutraukti. Skubiai isgerti paracetamolio,kviesti gydytoja,o vaikeli galima kokia arbatele pagirdyt. nukritus temperaturai maitinti toliau
http
Maitinti galima visais atvejais,išskyrus jei bėga žali pūliai iš krūties ir tuomet kai geri : priešvėžinius
raminančius
hormonus

Kad negalima maitinti dėl temperatūros tai seni duomenys ( iš sovietinių laikų,kai maitindavo kas tris valandas ir pieno niekas neturėjo dėl nesupratimo ir nemokėjimo)

Medona
yra net ir antibiotiku su kuriais galima maitinti.man kitokia situacija sad.gif .
titomama
Padekit labai skauda dantį, kokių vaistų galima gerti nuo skausmo, maitinu MP.
kristė
Maitinančiai mamai nuo skausmo galima gelbėtis Citramonu.Kiti vaistai nerekomenduotini,nes persiduoda į pieną.Taip aiškino gydytojas kai dar gulėjau po gimdymo su tragiškai skaudančia galva mirksiukas.gif
egliuke
Čia yra vaistų sąrašas, kuriuos galima ir negalima varoti vaistai O gydytojai irgi ne visi žino, ypač vyresni dažnai sako, kad nieko negalima. Aš kelis mėnesius taisiausi dantis su nuskausminimu ir nusitraukinėjau pieną, nes stomatologė sakė, kad negalima, o paskui paaiškėjo, kad vis dėlto galima maitinti doh.gif
gazele
Sveikos,man dar ligoninėje kai traukėsi gimda labai skaudėjo.Gydytoja išrašė receptą "Ketanova" tabletėms.O vaiką žinoma maitinau ir vaistus gėriau.Sakė šituos galima 4u.gif
peledziuke
QUOTE(egliuke @ 2005 09 14, 08:55)
Čia yra vaistų sąrašas, kuriuos galima ir negalima varoti vaistai O gydytojai irgi ne visi žino, ypač vyresni dažnai sako, kad nieko negalima. Aš kelis mėnesius taisiausi dantis su nuskausminimu ir nusitraukinėjau pieną, nes stomatologė sakė, kad negalima, o paskui paaiškėjo, kad vis dėlto galima maitinti doh.gif
*

labai aciu uz sia nuoroda. drinks_cheers.gif
titomama
Labai dekoju už informacija. smile.gif
Ramunita
siaip gali ant danties uzsideti svoguno gabaliuka mirksiukas.gif skausma nuims,o nenurijus seiliu,manau nieko blogo nebus mirksiukas.gif
MEŠKA
Kažin ar galima skiepytis nuo gripo maitinant krūtimi? Toj vakcinoj gi nedidelis kiekis viruso sukėlėjų, tokiam leliui ir tiek gali užtekti. O pasiskiepyti reiktų, nes man pačiai pirmajai šeimoje visokios bacilos limpa.
Baltike
Domėjausi pas savo šeimos gydytoją - sakė, kad galima, bet ar verta... Paskiepijom tik tuos namiškius, kurie išeina į kolektyvus. O aš su mažium per gripo epidemiją sėdėsiu namie ir nosies į pavojingas vietas nekišiu. biggrin.gif
http
Skiepytis galima ir būtinai reikia. Neišeidamas iš namų gali irgi susirgti. O vaikus nuo 6 mėnesių irgi galima skiepyti
Degutė
Aš ir pernai, ir šiemet skiepijausi nuo gripo, nors ir maitinu. Ir vyras su vyresnėliu taip pat, tik mažiaus dar ir šiemet neskiepysim.
Ručius
QUOTE(MEŠKA @ 2005 11 12, 15:24)
Kažin ar galima skiepytis nuo gripo maitinant krūtimi? Toj vakcinoj gi nedidelis kiekis viruso sukėlėjų, tokiam leliui ir tiek gali užtekti. O pasiskiepyti reiktų, nes man pačiai pirmajai šeimoje visokios bacilos limpa.
*

Maitinant krutimi skiepytis netgi patariama, nes mazylis su tavo pienu gaus antikunius, susidariusius tavo organizme pries gripo sukeleja. smile.gif O del mazylio nebijok - jis tikrai nesusirgs nuo tavo skiepo. kitas dalykas, jei skiepiji pati kudiki. Berods, galima tik nuo 6 menesiu ir reikia revakcinacijos, vieno skiepo napakanka.
Greiciuke
O as, kai lankiausi pas pediatre paklausiau apie gripo skiepus, tai jis atsake, jei maitini krutimi, tai negalima. ziopla, nes nepaklausiau, kodel doh.gif . bet kadangi neketinau skiepytis, tai turbut del to ir nepaklausiau.
turbut susiduriama su situacija, kiek galvu, tiek nuomoniu unsure.gif
viltuke
As manau, kad skiepytis netgi butina, jei yra net menkiausia galimybe uzsikresti. Ta gripa gali pasigaut betkur, prduotuvej, lifte, laiptinej, nejaugi visa ziema namie pratupesi. Jei galima nescioms skiepytis, tai zindyvems tuo labiau
Timbuktu
As specialiai paklausiau gydytojos infektologes del skiepo nuo gripo, tai ji pasake kad galima, BET nepatartina, nes nera jokiu ziniu apie tai kaip paveiks sita vakcina , dar pasake kad gali buti taip kad po 5 metu atsiras straipsniu irodanciu kad skiepyti negalima blink.gif o taip jau buvo su kitais vaistais sad.gif
jkrista
savaitgalį savęs nepasaugojau, tai dabar taip prikibo ligos.....tiesiog visas komplektas: gerklę skauda, sinusitas ir trachėjos uždegimas cry.gif jaučiuosi tragiškai blink.gif, o vaistų gerti nenoriu ir negaliu, nes maitinu dukrytę. labai bijau, kad mane užpuolusios bjaurybės nepersiduotų dukrytei, bet nutraukti matinimą taip nenoriu.....gal galite patarti, kaip gydytis? gal žinote kokių liaudiškų, "nepiktų" ir efektyvių metodų? o gal yra mamų, kurios ir sirgdamos maitino? prašau pasidalinti savo patirtimi ir patarimais. labai ačiū ax.gif
Hmmm...
Skambink gydytojai, tikrai patars ką tokiu atveju gali vartoti. kad vaikučiui nekenktų. Aš tai kviečiau savo gydytoją į namus, kai pirmom savaitėm temperatūra sukilo iki 41. Tai nuo temperatūros paracetamolį sakė gerti, nes vaikučiui nekenkia. Dar išrašė antibiotikų, kuriuos maitinančios gali vartoti. Tavo atveju irgi manau turės ką patart 4u.gif
tigriuxe
Pritariu Ieviui, tarkis su gydytoju. Aš prieš porą dienų virusą buvau pasigavusi, temperatūra per porą valandų pašoko iki 38,5, taip pat gėriau paracetamolį, kuris žindant tikrai tinka. Bet jei tu temperatūros neturi, tai tau jo kaip ir nereikia. Praktiškai visų vaistų instrukcijose rašoma, kad nerekomenduojama žindančioms, nes nėra su jomis vaistų testuoti negalima. O gydytojas pasvėręs naudos-žalos riziką gali kažką konkrečiau rekomenduoti. Net ir liaudiškas priemones reikia atsargiai naudoti, nes tarkim kai kurios arbatos, kaip pvz. pipirmėtė gali sumažinti laktaciją. Nuo temperatūros veiksmingi ir tikrai nežalingi yra blauzdų kompresai: rankšluostį sudrėkini drungnu vandeniu ir apvyniojusi blauzdas palaikai kokią 10-15min, kartoti 1-2h laikotarpyje. Liepžiedžių arbata tip pat neturėtų pakenkti nuo peršalimo. Tiesa, skaudant gerklei, čiulpiau Propodezą. Jo sudėtyje berods bičių pikis ir vitaminas C. Betgi pirmiausia tikrai kreipkis į gydytoją, nes uždegimus kažin ar liaudiškom priemonėm išgydysi. Jei prisireiktų antibijotikų, nutraukčiau žindymą tom keliom dienom, kol vaistus geriu, t.y. duočiau vaikui mišinuką, o pati pieną nusitraukinėčia ir pilčiau lauk. O po vaistukų vėl sėkmingai žindyčiau toliau. O gal tikrai yra jau antibiotikų, kuriuos galima ir žindyvėms gerti, kaip kad Ievius sako. Tikrai tarkis su gydytoju.
Sveik!
jkrista
QUOTE(tigriuxe @ 2005 12 07, 14:56)
Jei prisireiktų antibijotikų, nutraukčiau žindymą tom keliom dienom, kol vaistus geriu, t.y. duočiau vaikui mišinuką, o pati pieną nusitraukinėčia ir pilčiau lauk. O po vaistukų vėl sėkmingai žindyčiau toliau.

bijau, kad vaikui gali patikti valgyti iš buteliuko ir po to nebenorės imti krūties. tiesiog nežinau, ką daryti g.gif
Erina
Kai mano mazgei buvo 1 mėn, peršalau ir žiauriai ištino dantis. Tai iš pradžių irgi terliojausi su visokiais nuovirais, kol vieną naktį negalėjau dėl skausmo užmigti. Daktarė išrašė antibijotikų, sakė kad jie patys silpniausi ir vaikui neturėtų pakenkti. Sakė jei bus kokių reakcijų (žandukai paraus, išbers) tada traukt pieną ir pilt lauk, o maitint mišinuku. Bet aš vistiek kažkaip pabijojau maitint vaiką prigėrus antibijotikų, tai pieną traukdavo ir pildavau, o vaikui daviau mišinukus. Pasveikus vėl grįžom prie įprasto maitinimo. Mišinuku maitinau 2 d. Bet krūtį iškarto paėmė. Manoji ėdri labai buvo, tai jai turbūt jokio skirtumo nebuvo ką duodi biggrin.gif
dar viena kaimynė tokia sena daktarėlė pasiūlė gerti antibijotikus, o nutrauktą pieną pakaitinti iki virimo, tada atvėsinti ir duoti kūdikiui iš buteliuko, bet man šitas metodas kažkoks netikęs atrodė ir nusprendžiau duoti mišinuką.
O beje jei bijai kad gali po buteliuko nebeimti krūties, pabandyk mišinuką sumaitinti šaukšteliu.
mutantė
Jai prieini prie interneto tai pasieiskok turi buti vaistu sarašas kuris parodo kuriuos vaistus negalima vartoti jai žindai, o jai žindai kas buna (šalutiniai poveikiai nuo vaitu)
Gal ne viena tu čia skaitysi bus įdomi mano patirtis visiems, nes aš labai labai stipriai sirgau taip, kad gulėjau ligonineje (leido su vaiku guleti) vaikui buvo tik 4 men. ir man daktarai liepe žindyti (dabar aš keikiu juos ir manau durna buvau kad paklausiau) Man leido 4 kart dienon antibijotiku (ir ne tik kitu leidziamu vaistu pavadinimo nezinau) geriau vaistus kuriuose informaciniame lapelyje buvo parašyta kad 48 val po vartojimo negalima žindyti (bet kai daktarai leido jais pasitikejau) ir paskui perskaičiau apie tu vaistu vaikui šalutini poveiki per tuos vaistus pasirodo vaikas praranda apetita, dabar kankinuos ,nes mano vaikas nieko nevalgo
man visi atrodo juokingai kai sako meciau žindyt nes vartojau vaistus, aš sirgau taip kad daktarai nesitikejo, kad pasveiksiu, bet liepe žindyt doh.gif
ZIGOTA...
QUOTE(DiDiDu @ 2005 12 07, 22:52)
Žindyti negalima tik jeigu vartoji : PRIEŠVĖŽINIUS, RAMINANČIUS ir HORMONUS. Visais kitais atvejais maitinti GALIMA.
Čia seni sovietiniai metodai,kad su antibiotikais maitinti negalima lotuliukas.gif Ir dar pieną virinti lotuliukas.gif
Manau klausimas išspręstas . Reikia kviesti gydytoją ir nepergyventi dėl vartojamų preparatų.  Mamos būklė labai svarbi vaikučiui.Gydytojų,kurie pataria gydyti senesovietiniais metodais,reikia tiesiog neklausyti. 99 proc. jų nieko nežino apie žindymą. To nemoko universitete cool.gif
*

na serganti mama maitinti gali. galima pabandyti kompresus, taures, ar krūtinę, nugarą ir padus išsitrinti eukaliptų balzamu. beje prieš trinant kojas gerai jas būtų pamerkti į karštą vandenį su druska. nėščioms ir žindančioms tinka OSPAMOX antibijotikas, pas mus ligoninėje jį naudoja, bet tik be recepto vargu ar jo gausi.
visais susirgimo atvejais reikalinga mediko apžiūra ir konsultacija.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.