Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žindymas ir ligos, skausmas - ką daryti?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
jobukas
Cia jau ne viena rase, kad pirmiausia reikia kreiptis i gydytoja ir, aisku, butinai pasakyti, kad maitini. Nuo temperatutos tinka paracetamolis, jis maziausiai kenksmingas. Jei prireiktu antibiotiku, nesibaimink, gydytojas parinks tinkamus matinancioms (pvz, penicilinas). Be to dar yra homeopatines priemones. Persalus man labai padedavo osciloccinum, jis tinkamas matinancioms. O dar kiek yra liaudisku priemoniu, arbatu visokiu ir t.t. Nenusigask, konsultuokis su gydytoju ir toliau sau ramiai maitink thumbup.gif . Su tavo pienu vaikutis gaus antikunus, reikalingus, kad jo neuzpultu ligos. Sveik ir sekmes biggrin.gif !!!
Erina
QUOTE(astrid @ 2005 12 07, 23:23)
[color=red][b]
nėščioms  ir  žindančioms tinka OSPAMOX antibijotikas, pas mus ligoninėje jį naudoja, bet tik be recepto vargu ar jo gausi.

Va va būtent man tokius skyrė antibijotikus. Be recepto jo neparduoda (kai kuriose vaisteinėse) Nors mano mama neseniai peršalo, tai vaistininkė pardavė jo ir be recepto, tik užsiminė, kad jam reikalingas receptas.
Spurga01
NA as paklausiau apie ligas E. Markunienes (jos straipsni apie zindyma galite rasti www.gyvybe.lt), stai ka ji parase:
Nera tokiu motinos ligu, kai negalima zindyti (nebent AIDS, bet ir tai tik tam tikrais atvejais)). Temperatura nei pienui nei vaikui nekenkia, zindyti galima. O temperatura reikia musti del jusu pacios bukles.
Sekmes
crocus
Ir man teko žindyti sergant.Gėriau Ospamoxą,Neo angin čiulpiau.Gėriau daug arbatų,valgiau medaus,kaitinau kojas,statė taures,skalavau gerklę.Manau visa tai žindyvėm tikrai tinkama. Kažkur skaičiau kad sergant jokiu būdu negalima nutraukti žindymo.Nes vaikiukas nebegaus antikūnių,kuriuos jau gamina tavo kūnas.Ir nutraukus žindymą didesnė tikimybė,kad susirgs.
Až sirgau kelis kartus peršalimais ir vieną kart bronchitu.Tai vaikiukas iš manęs tik vieną kart pasigavo mažą slogytę,kuriai sunaikinti užteko jūros vandenuko Hummer.
ZIGOTA...
QUOTE(crocus @ 2005 12 10, 16:57)
Ir man teko žindyti sergant.Gėriau Ospamoxą,Neo angin čiulpiau.Gėriau daug arbatų,valgiau medaus,kaitinau kojas,statė taures,skalavau gerklę.Manau visa tai žindyvėm tikrai tinkama. Kažkur skaičiau kad sergant jokiu būdu negalima nutraukti žindymo.Nes vaikiukas nebegaus antikūnių,kuriuos jau gamina tavo kūnas.Ir nutraukus žindymą didesnė tikimybė,kad susirgs.
Až sirgau kelis kartus peršalimais ir vieną kart bronchitu.Tai vaikiukas iš manęs tik vieną kart pasigavo mažą slogytę,kuriai sunaikinti užteko jūros vandenuko Hummer.
*

džiugu, kad yra protingų mamų!!! thumbup.gif yra labai geras dalykas, koll dar esate nėščia bent keletą kartų nueiti į pamokėles nėščioms. gal ten ir susitiksim..... smile.gif
Maxima
Sergant virusine kvepavimo taku infekcija maitinti, maitinti ir dar karta maitinti. Susirgusios mamytes organizmas pradeda gaminti antikunus pries susirgima sukelusi virusa ar bakterija. Tie antikunai eina i piena ir taip apsaugo mazyli nuo susirgimo.Jei jus nustosite maitinti ir duosite misini, vaikelis nebus apsaugotas ir gali susirgti. Jei piena virinsit, suirs visi antikunai, todel nebus jokios naudos. Sergant virusine infekcija, antibiotikai is viso nereikalingi. Pakanka musti aukstesne negu 38 laipsniu temperatura ir gerti daug siltu skysciu, kad gerai atsikosetumet. Jei gydytojas visdelto israse antibiotiku, manau, jis ivertino, kuriuos galima skirti maitinanciai mamai. Siuolaikines medicinos poziuriu daugeli paprastu antibiotiku galima naudoti maitinant krutimi, gal tik tetraciklinai sukelia kaulinio audinio augimo sutrikima.
Nordex
Sveikos?
Kaip gydotes, maitinancios mamytes?
nesinori vaikuciui pakenkt.. bet savijauta blink.gif tai laaabai nekokia, nors temperaturos neturiu, tik nosis varva, skauda gerkle, akys paraude...
Ka panasiu atveju darete? kaip gydetes?
la vita
daug arbatų, gali išgert paracetamolio, bet tada ir mažiukui iš kart gerųjų bakterijų suduok. Sveikit 4u.gif
TiMa
Aš gėriau homeopatinius vaistus (Aflubin), nuo slogos Sinupret, nes jis iš žolelių, daug daug skysčių, arbatos su trupučiu medaus (jei nealergiškas vaikiukas). Pabandyk pakvėpuot garais, pvz., mėtų, pavirk jas truputį, uždenk rankšluosčiu ir kvėpuok. Tikrai padeda thumbup.gif Maitinti reikia su respiratorium. Sveik greičiau 4u.gif
jausminta
Nuo gerkles ciulpiu LOCKETS,nuo slogos, OLBAS IOL,ji reikia uzsilasinti ant nosines kampo ir uostyti,arba truputeli i vandeni ir uzsidengus kvepuoti garus,taip pat PARACETAMOLIS profilaktikai,ir daug dau skysciu,tik vaistazoliu arbatomis stengiuosi atsagiai,vaistininke liepe nepadaugint. Linkime greiciau pasveikiti 4u.gif
inga*
Man padejo pasveikti homeopatinis vaistas Influcid,lasai i nosi Otrivin ir daug daug ciobreliu arbatos.Sveikit greiciau!
Vytautė
Jei negalite maitinti pati, tai duokite savo mazyliui ozku pieno misinelius. Tai sveikas, naturalus produktas be jokiu konservantu, o svarbiausia ji gamina Lietuvos imonė. As pati visai neseniai tik atradau si produkta ir sekmingai maitinu savo 3 men. dukryte. Sėkmės. smile.gif
majule
O man labai ranką skauda. Net nežinau ar perpūtė, ar išsinarinau, bet labai blogai. Ir elementariausio tepaliuko negalima tepti, jei matini verysad.gif . Galman koks nervo uždegimas, bet jau beveik dvi savites tęsiasi ir nepraeina. Vaiko nebegaliu pakelti, mama vysto...... tai ką tada daryt?! jokie natūralūs nepadeda. o gydytojas liepia natūraliom.... verysad.gif

Vaje, o aš po visur tik ieškau ką galima doh.gif Ačiū thumbup.gif
Joliaa
QUOTE(majule @ 2006 04 29, 20:28)
O man labai ranką skauda. Net nežinau ar perpūtė, ar išsinarinau, bet labai blogai. Ir elementariausio tepaliuko negalima tepti, jei matini verysad.gif . Galman koks nervo uždegimas, bet jau beveik dvi savites tęsiasi ir nepraeina. Vaiko nebegaliu pakelti, mama vysto...... tai ką tada daryt?! jokie natūralūs nepadeda. o gydytojas liepia natūraliom.... verysad.gif
*

Pabandyk Diclofenacum žvakutes, jos nuo reumato ir uždegimo. Vartok tik nakčiai. Man padėjo kai žiauriai stuburą skaudėjo(prasikankinau 1 sav.). Veikimą pajutau jau po pusvalandžio. biggrin.gif Tada maitinau pati, negalėjau vartoti geriamų vaistų, o Fastum gėlis nepadėjo. Tikrai nepakenks vaikučiui, nepastebėjau nė vieno šalutinio poveikio. Man rekomendavo mano ginekologė.
jolitag
Sveikos.Turiu tris vaikus Vyriausiai 16 metų,o mažyliui 2 metai.Su vyru planuojame dar vieną vaikutį,Tik turiu problemą:negalėjau maitinti nes piene rado auksinį stafilakoką.Juo užkrėčiau ir vaiką.Daktarai patarė maitinimą nutraukti.Labai norėčiau kitą vaiką maitinti pati.Kaip apsisaugoti?Sako maitinti galima.O ką daryti,jei vaikas pradeda viduriuoti,gausiai atpylinėti?
dzhina
Sveika smile.gif
Jei nenori vartoti antibijotiku, tai vienintelis preparatas, kuris nekenkdamas organizmui sunaikina auksini stafilokoka, tai yra koloidinis sidabras. Mano lelytei kakutyje buvo rade pradedanti augti ausini stafilokoka, tai tik sito sidabro deka apsiejome be antibijotiku, lelytei buvo tik 1 menuo. Mano piene stafilokoko nerado.
Juk nuo senu laiku sakoma, kad sveika valgyti su sidabriniais saukstais ir pan. thumbup.gif
Jeigu domina informacija apie koloidini sidabra, parasym e-mail savo, atsiusiu. 4u.gif
dzhina
Mamytes patarkit kaip sugalabyti ta galvos skausma smile.gif
Atsikelus is pat ryto jau skauda galva, o vakare is viso buna nebepakeliamas skaudesys verysad.gif
Maitinu krutimi ir tikrai nenoriu gerti nuskausminanciu, kavos taip pat negeriu, nes dienos metu mano mergina ir taip blogai miega, nors nakti duoda issimiegoti biggrin.gif
Gal kas irgi susiduret su sia problema, nes jau nebezinau ko imtis...
smileja
Man irgi labai aktualus šis klausimas.. labai dažnai skauda galvą, kartais labai stirpriai ir visą dieną, nuo staigesnio judesio net plyšta atrodo sad.gif net pasivaikščiojimai su mažyliu gryname ore nepadeda verysad.gif
Aš irgi pati maitinu, tad vaistų nevartoju, bet gal yra kokių, kurie nekenktų mano 2.gif ?
Soni
Kiek žinau, jei retkarčiais išgersit nuo skausmo paracetamolio, tai tikrai pienukui nepakenks
dzhina
O gal kas zino kokiu nuskausminimo naturaliu budu isskyrus miega? 4u.gif
smileja
QUOTE(dzhina @ 2006 05 26, 09:38)
O gal kas zino kokiu nuskausminimo naturaliu budu isskyrus miega? 4u.gif
*

sako smileysex.gif labai padeda blush2.gif
grazina37
taip maitinant galima gerti paracetamoli ,tai vienintelis vaistas kuri leido gydytoja gerti ,nes as be nuskausminamuju ne dienos negaliu gyventi blush2.gif
dzhina
QUOTE(grazina37 @ 2006 05 26, 14:15)
taip maitinant galima gerti paracetamoli ,tai vienintelis vaistas kuri leido gydytoja gerti ,nes as be nuskausminamuju ne dienos negaliu gyventi blush2.gif
*

Nejaugi paracetamoli maitinant krutimi galima gerti kiekviena diena?
Kai laukiausi, tai retkarciais isgerdavau apie 20 gr gero konjako. Labai padedavo thumbup.gif
monce*
Dzhina, Smileja, visų pirma reiktų ieškoti galvos skausmo priežasties, oa tada jau gydytis.Nes aš turiu migreninio pobūdžio galvos skausmus, tai man gali padėti arba laiku išgerti nuskausminamieji, kurių šiuo metu gert negaliu, nes maitinu MP, arba miegas ir šaltas kompresas ant galvos. Tai renkuosi pastaruosius, jei tik yra galimybė, t.y. jei yra vyras namie. Jis tuo metu žaidžia su vaiku, o aš bandau bent truputį nusnaust. Aišku, gaila, bet ne visada tai padeda.

QUOTE(smileja @ 2006 05 26, 14:57)
sako  smileysex.gif labai padeda blush2.gif
*

Bet tu norėk smileysex.gif , kai tau plyšta galva iš skausmo doh.gif
grazina37
as ir besilaukdama ji geriau nes galvos skausmai kankina po persirkto virusinio ancefalito jau 7 metai ,tai be vaistu ne dienos doh.gif
dzhina
Apie auksini stafilokoka gali dar pasiskaityti http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=9854
crocus
QUOTE(Soni @ 2006 05 25, 20:24)
Kiek žinau, jei retkarčiais išgersit nuo skausmo paracetamolio, tai tikrai pienukui nepakenks
*

Aš taip pat gelbėjuosi paracetamoliu. Po valandos skausmas nurimsta. Iš pradžių-prieš geriant tabletę bandau juodą kavą su citrinos sultimis. Kartais padeda.
baibokiukas
Ibuprofena galima gerti maitinanciai mamai.
editast
doh.gif
QUOTE(DiDiDu @ 2004 10 20, 15:29)
Maitinti galima visais atvejais,išskyrus jei bėga žali pūliai iš krūties ir tuomet kai geri : priešvėžinius
        raminančius
        hormonus

Kad negalima maitinti dėl temperatūros tai seni duomenys ( iš sovietinių laikų,kai maitindavo kas tris valandas ir pieno niekas neturėjo dėl nesupratimo ir nemokėjimo)
*

doh.gif na čia tai viršūnė doh.gif nors kiekvienas daro taip kaip jam patinka bigsmile.gif
esu-mama
nestumo ir maitinimo metu galima naudoti ibumetina. O kad manim patiketumete paskaitykit instrukcija smile.gif
Nordex
QUOTE(vaidicita @ 2006 06 01, 12:59)
nestumo ir maitinimo metu galima naudoti ibumetina. O kad manim patiketumete paskaitykit instrukcija smile.gif
*

Man irgi ta pati sake vaistininke, kai nuejau su plystancia galva ir paprasiau ko nuo skausmo rolleyes.gif
Red@
O aš dabar kažkaip apie ketanovą pagalvojau - juk po operacijos (cezario) ligoninėj jį kelias dienas leido ir namo važiuojant receptą išrašė, tai, matyt, ir jį galima, kai jau visai nebežinai ko griebtis?
nestuke.gif tai aš turėjau biodrogos berods tepaliuko smilkiniams ir kaklui, kai jau imdavo spazmuoti (kvapas panašus į tos žvaigždutės, kai kuriuos erzina, bet man buvo visai nieko, šaldantis toks).
Artulia
Sveikos, gal kuri zinote (ar pati susidurete) su aspirino gerimu maitinant? Esu po cezario operacijos, pries kelias dienas sukilo auksta temperatura. Ginekologe skyre dideles dozes antibiotiku ir triskart per diena gerti po tablete aspirino. Klausiau gyd., ar galesiu zindyti, tai sake, kad galesiu, bet kazkaip neramu. Zinau, kad antibiotikai nera gerai, bet juos vartojant zindyti galima, o del aspirino tableciu baugu g.gif Gal kuriai nors irgi zindant buvo prirasytos aspirino tabletes arba zinot ka nors apie aspirino vartojima? Labai neramu ant sirdies, nes paklausiau gydytojos ir gerdama siuos vaistus maitinu maziuke pati help.gif
MeDei
as taip patmaitinau kai man buvo 39c kai klausiau gyditojo ar galiu maitinti sake kad galima kad mazylis taip pratinsis prieligu [mazyliui nuo to temperatura nekilo bet buvo apsnudes]. taipat esu girdejusi kai viena akusere sake kad maitino kudiki su 40c ir puliuojancia angina ir nieko. thumbup.gif
Artulia
QUOTE(MeDei @ 2006 07 30, 13:10)
as taip patmaitinau kai man buvo 39c kai klausiau gyditojo ar galiu maitinti sake kad galima kad mazylis taip pratinsis prieligu [mazyliui nuo to temperatura nekilo bet buvo apsnudes]. taipat esu girdejusi kai viena akusere sake kad maitino kudiki su 40c ir puliuojancia angina ir nieko. thumbup.gif
*

Nezinau, ar tai susije, ar ne, bet mano mazyle kaip tik siomis dienomis pasidare dirglesne, labiau verkia g.gif Man tik baisiausia, kad vietoj to, kad gautu is manes sveika ir pilnaverti pienuka, ji gerai piena su cheminiais priedais, t.y. vaistais verysad.gif , na, bet ka darysi, gydytis reikia...
vikta
Sveikos
gal kas žinot, ar per motinos pieną nepersiduoda herpes virusas iš motinos?
Rodinka
Girdėti neteko. Kiek žinau, svarbu, kol yra puslelės ant lūpų, prie vaiko nelabai liestis (bučiuotis ir t.t., rankas dažniau plauti, kad neapsikrėstų "standartiniu būdu"). Naudotis zovirax'ais ar acic'ais galima.
Ievuzhe
Ir as turiu tokia problema:( Mano lupos dazhnai kencia nuo puslelines. Kaip tik buvo iskilusios puslytes po dvieju dienu kai leliuka namo parsivezem is ligonines. Pas mus lankesi kelis kartus namie akusere is ligonines, tai ji sake, kad jokiu budu neliesti rankom lupu ir stengtis, kad leliukas nesiliestu prie veido. Liepe plauti rankas pries maitinima ir vengti visokiu mylavimu, buciavimu leliuko kol nepreaeis infekcija. O siaip tai cia labai nemalonus dalykas... Kenciu nuo lupu puslelines jau seniai... Isnyksta ir vel atsiranda tos pusleles ant lupu. Ko tik nebandziau...
Miglota
is tikro tai nenoriu gasdint, bet atsargiai mamytes su lupu pusleline ir leliukais, nes zinau viena labai labai liudna atveji kai keliu menesiu leliukas buvo suparalyzuotas ir smegenys pazeistos visam gyvenimui vien del to, kad mama zindymo laikotarpiu pusleline pasigavo... zinoma, cia ne taisykle, bet tiesiog noriu perspeti, kad butumet atsargios 4u.gif
kregzde
QUOTE(vikta @ 2006 08 06, 09:31)
Sveikos
gal kas žinot, ar per motinos pieną nepersiduoda herpes virusas iš motinos?
*

Maitinti derėtų su kauke, nebučiuoti, nemyluoti kūdikio, jei yra galimybė, tai perleisti jį žiūrėti tėtukui, o pačiai būti mažiau šalia jo. Persiduoti pgl. mane, kad nepersiduoda, tikrai nenustok maitinti mirksiukas.gif
būk rami
Galiu patikinti,kad zindidama tikrai vaiko neuzkresi, per piena sitas virusas nepersiduoda.
Bet kaip cia jau minejo reikia laikytis visu hiegienos normu: neliesti lupu, maitinti su kauke, plaut rankas ir kaip nebutu gaila nebuciuoti vaikiuko verysad.gif
Man pusliline isdygo jau ligoninei, antra diena po gymdymo. Atejo is ryto tokia baisiai pikta akusere ir pripasakojo visokiausiu baisiu dalyku apie galimas pasekmes, jei uzkriesiu vaika. Nes jiem virusas paziedzia vidaus organus ir labai sunku nustatyti ka butent ir gydyti. Zliumbiau visa diena, nes negalejau prisimint ar as buciavau lialiuka ar ne, gal lieciau lupas o po to ji... Bet nupirko tepaliuka ir pasveikau po keliu dienu, bet vaiko ne buciavau dar gal kokias dvi savaites verysad.gif
Kaštonė
Per pieną herpes virusas nepersiduoda, persiduoda kontakto būdu - bučiuojant, liečiant lūpas, o paskui vaikelį ir pan.
Man buvo atsiradusi lūpų pūslelinė, kai mažiui buvo vos kelios savaitės, tada irgi žiauriai panikavau. Ačiū Dievui, neužkrėčiau.
Patarčiau vos pajutus, kad kyla pūslelės (paprastai pradeda jaustis lyg tvinksėjimas, kaitimas ant lūpos) kuo greičiau tepti Acic tepaliuku, būtinai po to nusidezinfekuoti su spiritu ar bent degtine rankas, maitinti su kauke.
Sveikatytės 4u.gif
vikta
Gal kas žinote ką iš nervus raminančių preparatų galima vartoti žindyvei kad ir pienukas nedingtų, ir vaikeliui nebūtų blogai, ir mamytės nervukai pasitvarkytų?
opium
dukros seselė ir pediatrė sakė, kad jei kartais užkluptų depresija po gimdymo, pagerčiau melisos arbatos. Melisų čia keletą dienų gėriau dėl virškinimo [Švenčionių vaistažolių] , bet vėliau prie kontraindikacijų perskaičiusi , kad nėščioms ir žindyvėms vartoti negalima. Pieno tikrai nesumažėjo, mergičkai irgi nieko. Tai nežinau, medikai sako vieneip, parašyta kitaip g.gif
Meka Pinavija
Man gydytoja patarė SEDATIF PC. Tai homeopatinės tabletės nuo nervinės įtampos, nemigos, padidėjusio jautrumo. Naudoju jas kai reikia.
DLina
Kas gali pakomentuoti ar mama sirgdama laimo liga žindydama gali užkrėsti vaiką?
http
Negali ,tikrai. Laimo liga nepersiduoda nuo žmogaus žmogui. Bordatelijos sėdi sąnarių skystyje. Į pieną tikrai nepatenka. O ir gydant,galima maitinti be baimės. Antibiotikai ne kontraindikacija žindymui.
Noa
Aš sirgau Laimo liga maitindama, vaikui buvo 3 mėn smile.gif Daktarai labai patenkinti nebuvo ir kaip maitinačiai išrašė amoksicilino, o ne tų kaip jie ten, kur visiems rašo. Įspėjo, kad gali pasikeisti pieno skonis. Ar pačių antibiotikų paklius, neatsimenu, bet žinau, kad patys jie apie tai diskutavo ir finale išrašė būtent po diskusijų antibiotikus, kurios skiria ir kūdikiams.
Gerdama tą amoksiciliną maitinau. Pieno kvapas tai tikrai buvo pasikeitęs. Bet mano kūdikis buvo negurmanas, tai žindo. Ir nieko smile.gif Visi sveiki smile.gif
Soni
Gal yra panaši tema, bet kad nelabai radau, tai nepykit, jei kartosiuosi. Prašau Jūsų patarimo. Vaikučiui 10 mėn., valgo mano MP, negeria nei iš buteliuko, nei iš puoduko. Dabar aš susirgau, sinusitas, gydytoja liepė atvažiuoti, išrašys antibiotikų, sakė, reiks nutraukt maitinimą verysad.gif . Skaičiau, kad vieni leidžia maitinti vartojant antibiotikus, kiti - kategoriškai prieš. Neįsivaizduoju ką daryt, be mano krūties nei užmiega, nei naktį miegos, nes dabar kelia mane kokius 5-6 kartus, nes neima soskės, tai tikriausiai jam pasičiulpti reikia. Be to reiks pradėt pieno mišinį, o kaip jį sugirdyt? Labai laukiu Jūsų patarimų iš patirties.
ragnez
viskas priklauso nuo to, kokius antibiotikus ji tau zhada skirti. yra nemazhai saugiu antibiotiku, kuriuos vartojant zhindymo nutraukti nereikia. pabandyk viska ishsiaishkinti su savo gydytoja.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.