Cia jau ne viena rase, kad pirmiausia reikia kreiptis i gydytoja ir, aisku, butinai pasakyti, kad maitini. Nuo temperatutos tinka paracetamolis, jis maziausiai kenksmingas. Jei prireiktu antibiotiku, nesibaimink, gydytojas parinks tinkamus matinancioms (pvz, penicilinas). Be to dar yra homeopatines priemones. Persalus man labai padedavo osciloccinum, jis tinkamas matinancioms. O dar kiek yra liaudisku priemoniu, arbatu visokiu ir t.t. Nenusigask, konsultuokis su gydytoju ir toliau sau ramiai maitink
QUOTE(astrid @ 2005 12 07, 23:23) [color=red][b] nėščioms ir žindančioms tinka OSPAMOX antibijotikas, pas mus ligoninėje jį naudoja, bet tik be recepto vargu ar jo gausi. Va va būtent man tokius skyrė antibijotikus. Be recepto jo neparduoda (kai kuriose vaisteinėse) Nors mano mama neseniai peršalo, tai vaistininkė pardavė jo ir be recepto, tik užsiminė, kad jam reikalingas receptas.
NA as paklausiau apie ligas E. Markunienes (jos straipsni apie zindyma galite rasti www.gyvybe.lt), stai ka ji parase:
Nera tokiu motinos ligu, kai negalima zindyti (nebent AIDS, bet ir tai tik tam tikrais atvejais)). Temperatura nei pienui nei vaikui nekenkia, zindyti galima. O temperatura reikia musti del jusu pacios bukles. Sekmes
Ir man teko žindyti sergant.Gėriau Ospamoxą,Neo angin čiulpiau.Gėriau daug arbatų,valgiau medaus,kaitinau kojas,statė taures,skalavau gerklę.Manau visa tai žindyvėm tikrai tinkama. Kažkur skaičiau kad sergant jokiu būdu negalima nutraukti žindymo.Nes vaikiukas nebegaus antikūnių,kuriuos jau gamina tavo kūnas.Ir nutraukus žindymą didesnė tikimybė,kad susirgs.
Až sirgau kelis kartus peršalimais ir vieną kart bronchitu.Tai vaikiukas iš manęs tik vieną kart pasigavo mažą slogytę,kuriai sunaikinti užteko jūros vandenuko Hummer. QUOTE(crocus @ 2005 12 10, 16:57) Ir man teko žindyti sergant.Gėriau Ospamoxą,Neo angin čiulpiau.Gėriau daug arbatų,valgiau medaus,kaitinau kojas,statė taures,skalavau gerklę.Manau visa tai žindyvėm tikrai tinkama. Kažkur skaičiau kad sergant jokiu būdu negalima nutraukti žindymo.Nes vaikiukas nebegaus antikūnių,kuriuos jau gamina tavo kūnas.Ir nutraukus žindymą didesnė tikimybė,kad susirgs. Až sirgau kelis kartus peršalimais ir vieną kart bronchitu.Tai vaikiukas iš manęs tik vieną kart pasigavo mažą slogytę,kuriai sunaikinti užteko jūros vandenuko Hummer. džiugu, kad yra protingų mamų!!!
Sergant virusine kvepavimo taku infekcija maitinti, maitinti ir dar karta maitinti. Susirgusios mamytes organizmas pradeda gaminti antikunus pries susirgima sukelusi virusa ar bakterija. Tie antikunai eina i piena ir taip apsaugo mazyli nuo susirgimo.Jei jus nustosite maitinti ir duosite misini, vaikelis nebus apsaugotas ir gali susirgti. Jei piena virinsit, suirs visi antikunai, todel nebus jokios naudos. Sergant virusine infekcija, antibiotikai is viso nereikalingi. Pakanka musti aukstesne negu 38 laipsniu temperatura ir gerti daug siltu skysciu, kad gerai atsikosetumet. Jei gydytojas visdelto israse antibiotiku, manau, jis ivertino, kuriuos galima skirti maitinanciai mamai. Siuolaikines medicinos poziuriu daugeli paprastu antibiotiku galima naudoti maitinant krutimi, gal tik tetraciklinai sukelia kaulinio audinio augimo sutrikima.
Sveikos?
Kaip gydotes, maitinancios mamytes? nesinori vaikuciui pakenkt.. bet savijauta Ka panasiu atveju darete? kaip gydetes?
daug arbatų, gali išgert paracetamolio, bet tada ir mažiukui iš kart gerųjų bakterijų suduok. Sveikit
Aš gėriau homeopatinius vaistus (Aflubin), nuo slogos Sinupret, nes jis iš žolelių, daug daug skysčių, arbatos su trupučiu medaus (jei nealergiškas vaikiukas). Pabandyk pakvėpuot garais, pvz., mėtų, pavirk jas truputį, uždenk rankšluosčiu ir kvėpuok. Tikrai padeda
Nuo gerkles ciulpiu LOCKETS,nuo slogos, OLBAS IOL,ji reikia uzsilasinti ant nosines kampo ir uostyti,arba truputeli i vandeni ir uzsidengus kvepuoti garus,taip pat PARACETAMOLIS profilaktikai,ir daug dau skysciu,tik vaistazoliu arbatomis stengiuosi atsagiai,vaistininke liepe nepadaugint. Linkime greiciau pasveikiti
Man padejo pasveikti homeopatinis vaistas Influcid,lasai i nosi Otrivin ir daug daug ciobreliu arbatos.Sveikit greiciau!
Jei negalite maitinti pati, tai duokite savo mazyliui ozku pieno misinelius. Tai sveikas, naturalus produktas be jokiu konservantu, o svarbiausia ji gamina Lietuvos imonė. As pati visai neseniai tik atradau si produkta ir sekmingai maitinu savo 3 men. dukryte. Sėkmės.
O man labai ranką skauda. Net nežinau ar perpūtė, ar išsinarinau, bet labai blogai. Ir elementariausio tepaliuko negalima tepti, jei matini
Vaje, o aš po visur tik ieškau ką galima QUOTE(majule @ 2006 04 29, 20:28) O man labai ranką skauda. Net nežinau ar perpūtė, ar išsinarinau, bet labai blogai. Ir elementariausio tepaliuko negalima tepti, jei matini Pabandyk Diclofenacum žvakutes, jos nuo reumato ir uždegimo. Vartok tik nakčiai. Man padėjo kai žiauriai stuburą skaudėjo(prasikankinau 1 sav.). Veikimą pajutau jau po pusvalandžio.
Sveikos.Turiu tris vaikus Vyriausiai 16 metų,o mažyliui 2 metai.Su vyru planuojame dar vieną vaikutį,Tik turiu problemą:negalėjau maitinti nes piene rado auksinį stafilakoką.Juo užkrėčiau ir vaiką.Daktarai patarė maitinimą nutraukti.Labai norėčiau kitą vaiką maitinti pati.Kaip apsisaugoti?Sako maitinti galima.O ką daryti,jei vaikas pradeda viduriuoti,gausiai atpylinėti?
Sveika
Jei nenori vartoti antibijotiku, tai vienintelis preparatas, kuris nekenkdamas organizmui sunaikina auksini stafilokoka, tai yra koloidinis sidabras. Mano lelytei kakutyje buvo rade pradedanti augti ausini stafilokoka, tai tik sito sidabro deka apsiejome be antibijotiku, lelytei buvo tik 1 menuo. Mano piene stafilokoko nerado. Juk nuo senu laiku sakoma, kad sveika valgyti su sidabriniais saukstais ir pan. Jeigu domina informacija apie koloidini sidabra, parasym e-mail savo, atsiusiu.
Mamytes patarkit kaip sugalabyti ta galvos skausma
Atsikelus is pat ryto jau skauda galva, o vakare is viso buna nebepakeliamas skaudesys Maitinu krutimi ir tikrai nenoriu gerti nuskausminanciu, kavos taip pat negeriu, nes dienos metu mano mergina ir taip blogai miega, nors nakti duoda issimiegoti Gal kas irgi susiduret su sia problema, nes jau nebezinau ko imtis...
Man irgi labai aktualus šis klausimas.. labai dažnai skauda galvą, kartais labai stirpriai ir visą dieną, nuo staigesnio judesio net plyšta atrodo
Aš irgi pati maitinu, tad vaistų nevartoju, bet gal yra kokių, kurie nekenktų mano
Kiek žinau, jei retkarčiais išgersit nuo skausmo paracetamolio, tai tikrai pienukui nepakenks
O gal kas zino kokiu nuskausminimo naturaliu budu isskyrus miega?
taip maitinant galima gerti paracetamoli ,tai vienintelis vaistas kuri leido gydytoja gerti ,nes as be nuskausminamuju ne dienos negaliu gyventi
QUOTE(grazina37 @ 2006 05 26, 14:15) taip maitinant galima gerti paracetamoli ,tai vienintelis vaistas kuri leido gydytoja gerti ,nes as be nuskausminamuju ne dienos negaliu gyventi Nejaugi paracetamoli maitinant krutimi galima gerti kiekviena diena? Kai laukiausi, tai retkarciais isgerdavau apie 20 gr gero konjako. Labai padedavo
Dzhina, Smileja, visų pirma reiktų ieškoti galvos skausmo priežasties, oa tada jau gydytis.Nes aš turiu migreninio pobūdžio galvos skausmus, tai man gali padėti arba laiku išgerti nuskausminamieji, kurių šiuo metu gert negaliu, nes maitinu MP, arba miegas ir šaltas kompresas ant galvos. Tai renkuosi pastaruosius, jei tik yra galimybė, t.y. jei yra vyras namie. Jis tuo metu žaidžia su vaiku, o aš bandau bent truputį nusnaust. Aišku, gaila, bet ne visada tai padeda.
QUOTE(smileja @ 2006 05 26, 14:57) Bet tu norėk
as ir besilaukdama ji geriau nes galvos skausmai kankina po persirkto virusinio ancefalito jau 7 metai ,tai be vaistu ne dienos
Apie auksini stafilokoka gali dar pasiskaityti http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=9854
Ibuprofena galima gerti maitinanciai mamai.
QUOTE(DiDiDu @ 2004 10 20, 15:29) Maitinti galima visais atvejais,išskyrus jei bėga žali pūliai iš krūties ir tuomet kai geri : priešvėžinius raminančius hormonus Kad negalima maitinti dėl temperatūros tai seni duomenys ( iš sovietinių laikų,kai maitindavo kas tris valandas ir pieno niekas neturėjo dėl nesupratimo ir nemokėjimo)
nestumo ir maitinimo metu galima naudoti ibumetina. O kad manim patiketumete paskaitykit instrukcija
O aš dabar kažkaip apie ketanovą pagalvojau - juk po operacijos (cezario) ligoninėj jį kelias dienas leido ir namo važiuojant receptą išrašė, tai, matyt, ir jį galima, kai jau visai nebežinai ko griebtis?
Sveikos, gal kuri zinote (ar pati susidurete) su aspirino gerimu maitinant? Esu po cezario operacijos, pries kelias dienas sukilo auksta temperatura. Ginekologe skyre dideles dozes antibiotiku ir triskart per diena gerti po tablete aspirino. Klausiau gyd., ar galesiu zindyti, tai sake, kad galesiu, bet kazkaip neramu. Zinau, kad antibiotikai nera gerai, bet juos vartojant zindyti galima, o del aspirino tableciu baugu
as taip patmaitinau kai man buvo 39c kai klausiau gyditojo ar galiu maitinti sake kad galima kad mazylis taip pratinsis prieligu [mazyliui nuo to temperatura nekilo bet buvo apsnudes]. taipat esu girdejusi kai viena akusere sake kad maitino kudiki su 40c ir puliuojancia angina ir nieko.
QUOTE(MeDei @ 2006 07 30, 13:10) as taip patmaitinau kai man buvo 39c kai klausiau gyditojo ar galiu maitinti sake kad galima kad mazylis taip pratinsis prieligu [mazyliui nuo to temperatura nekilo bet buvo apsnudes]. taipat esu girdejusi kai viena akusere sake kad maitino kudiki su 40c ir puliuojancia angina ir nieko. Nezinau, ar tai susije, ar ne, bet mano mazyle kaip tik siomis dienomis pasidare dirglesne, labiau verkia
Sveikos
gal kas žinot, ar per motinos pieną nepersiduoda herpes virusas iš motinos?
Girdėti neteko. Kiek žinau, svarbu, kol yra puslelės ant lūpų, prie vaiko nelabai liestis (bučiuotis ir t.t., rankas dažniau plauti, kad neapsikrėstų "standartiniu būdu"). Naudotis zovirax'ais ar acic'ais galima.
Ir as turiu tokia problema:( Mano lupos dazhnai kencia nuo puslelines. Kaip tik buvo iskilusios puslytes po dvieju dienu kai leliuka namo parsivezem is ligonines. Pas mus lankesi kelis kartus namie akusere is ligonines, tai ji sake, kad jokiu budu neliesti rankom lupu ir stengtis, kad leliukas nesiliestu prie veido. Liepe plauti rankas pries maitinima ir vengti visokiu mylavimu, buciavimu leliuko kol nepreaeis infekcija. O siaip tai cia labai nemalonus dalykas... Kenciu nuo lupu puslelines jau seniai... Isnyksta ir vel atsiranda tos pusleles ant lupu. Ko tik nebandziau...
is tikro tai nenoriu gasdint, bet atsargiai mamytes su lupu pusleline ir leliukais, nes zinau viena labai labai liudna atveji kai keliu menesiu leliukas buvo suparalyzuotas ir smegenys pazeistos visam gyvenimui vien del to, kad mama zindymo laikotarpiu pusleline pasigavo... zinoma, cia ne taisykle, bet tiesiog noriu perspeti, kad butumet atsargios
QUOTE(vikta @ 2006 08 06, 09:31) Maitinti derėtų su kauke, nebučiuoti, nemyluoti kūdikio, jei yra galimybė, tai perleisti jį žiūrėti tėtukui, o pačiai būti mažiau šalia jo. Persiduoti pgl. mane, kad nepersiduoda, tikrai nenustok maitinti
Galiu patikinti,kad zindidama tikrai vaiko neuzkresi, per piena sitas virusas nepersiduoda.
Bet kaip cia jau minejo reikia laikytis visu hiegienos normu: neliesti lupu, maitinti su kauke, plaut rankas ir kaip nebutu gaila nebuciuoti vaikiuko Man pusliline isdygo jau ligoninei, antra diena po gymdymo. Atejo is ryto tokia baisiai pikta akusere ir pripasakojo visokiausiu baisiu dalyku apie galimas pasekmes, jei uzkriesiu vaika. Nes jiem virusas paziedzia vidaus organus ir labai sunku nustatyti ka butent ir gydyti. Zliumbiau visa diena, nes negalejau prisimint ar as buciavau lialiuka ar ne, gal lieciau lupas o po to ji... Bet nupirko tepaliuka ir pasveikau po keliu dienu, bet vaiko ne buciavau dar gal kokias dvi savaites
Per pieną herpes virusas nepersiduoda, persiduoda kontakto būdu - bučiuojant, liečiant lūpas, o paskui vaikelį ir pan.
Man buvo atsiradusi lūpų pūslelinė, kai mažiui buvo vos kelios savaitės, tada irgi žiauriai panikavau. Ačiū Dievui, neužkrėčiau. Patarčiau vos pajutus, kad kyla pūslelės (paprastai pradeda jaustis lyg tvinksėjimas, kaitimas ant lūpos) kuo greičiau tepti Acic tepaliuku, būtinai po to nusidezinfekuoti su spiritu ar bent degtine rankas, maitinti su kauke. Sveikatytės
Gal kas žinote ką iš nervus raminančių preparatų galima vartoti žindyvei kad ir pienukas nedingtų, ir vaikeliui nebūtų blogai, ir mamytės nervukai pasitvarkytų?
dukros seselė ir pediatrė sakė, kad jei kartais užkluptų depresija po gimdymo, pagerčiau melisos arbatos. Melisų čia keletą dienų gėriau dėl virškinimo [Švenčionių vaistažolių] , bet vėliau prie kontraindikacijų perskaičiusi , kad nėščioms ir žindyvėms vartoti negalima. Pieno tikrai nesumažėjo, mergičkai irgi nieko. Tai nežinau, medikai sako vieneip, parašyta kitaip
Man gydytoja patarė SEDATIF PC. Tai homeopatinės tabletės nuo nervinės įtampos, nemigos, padidėjusio jautrumo. Naudoju jas kai reikia.
Kas gali pakomentuoti ar mama sirgdama laimo liga žindydama gali užkrėsti vaiką?
Negali ,tikrai. Laimo liga nepersiduoda nuo žmogaus žmogui. Bordatelijos sėdi sąnarių skystyje. Į pieną tikrai nepatenka. O ir gydant,galima maitinti be baimės. Antibiotikai ne kontraindikacija žindymui.
Aš sirgau Laimo liga maitindama, vaikui buvo 3 mėn
Gerdama tą amoksiciliną maitinau. Pieno kvapas tai tikrai buvo pasikeitęs. Bet mano kūdikis buvo negurmanas, tai žindo. Ir nieko
Gal yra panaši tema, bet kad nelabai radau, tai nepykit, jei kartosiuosi. Prašau Jūsų patarimo. Vaikučiui 10 mėn., valgo mano MP, negeria nei iš buteliuko, nei iš puoduko. Dabar aš susirgau, sinusitas, gydytoja liepė atvažiuoti, išrašys antibiotikų, sakė, reiks nutraukt maitinimą
viskas priklauso nuo to, kokius antibiotikus ji tau zhada skirti. yra nemazhai saugiu antibiotiku, kuriuos vartojant zhindymo nutraukti nereikia. pabandyk viska ishsiaishkinti su savo gydytoja.
|