Viola fiola
2010 07 17, 07:25
Viola fiola
2010 07 17, 08:29
Man patiko is praitos temos: TECHNIKU IR IKVEPIMO KNYGA GALITE ATSISIUSTI IS CIA:KNYGACia kuria per e-maila siuntinejo  Akmeneliu (ir modelino karoliuku ir ne tik) slifavimo masinele: ROCK TUMBLER EBAY UK Papildyta:QUOTE(Kazanova @ 2010 03 14, 01:32) Angliskai ROCK TRUMBLER - akmenu slifavimo masina, joje akmenys nusislifuoja ir nusipoliruoja kaip juros akmeneliai( aisku po 3-4 dienu aparato veikimo), bet fimas pasiduoda slifavimui daug sparciau, nes yra ne toks kietas kaip akmuo. Dar i sita masina dedasi milteliai tokie kaip jusu perkamas slifavimo popierius 600-2000, tik tie milteliai palaidi, ne ant popieriaus. Todel galima poliruoti skirtingo grubumo milteliais, jei reikia nelygumus didelius panaikinti, imami zemesnio skaicio milteliai ir panasiai. Tiesa as isradau naujus receptus tu milteliu, nes nieko panasaus LT neradau, teko improbvizuoti is to kas yra. Buvo paprastesniu variantu tu masinu, bet man tas kosminis laivas labai patiko  Papildyta:Keletas naudingu nuorodu is praitos temos: http://4.bp.blogspot.com/_3Pcd1K3FruA/SWfO...TUTO_pierre.jpghttp://cuddlybuddly.com/http://www.craftmerrily.co.uk/http://www.polymerclaypit.co.uk/index.aspDar nuorodu su technikom is praitos temos: http://www.stringing-beads.com/polymer-cla...ransfer-pendanthttp://www.art-e-zine.co.uk/imagetoner.htmlIrgi naudinga info QUOTE(*MAGIC* @ 2010 03 30, 18:28) Šiai dienai lentynoje turiu 'efaplast' (pastarasis po eberharfaber perpirkimo mačiau pervadintas į "Fimo" (ore džiūvantį) ) , "La Doll" - 'premier', "Paperclay" 'efaplast' naudoju visokiems tekstūriniams 'blyniukams' , arba sagelių pagrindams ant kurių paskui piešiu ir panašiai. 'premier' - labai lengvas išdžiūvęs, tai jį dažniausia naudoju auskarų detalėms. o "paperclay" tai pats mieliausias savo 'popierine' struktūra (na lipdant jis toks švelnutis, jame jaučiasi kaip popieriaus pluošteliai tokie) , tiek kad tas 'paperclay' brangokas, tai aš jį taip 'pačėdau'  ) Papildyta:QUOTE(*MAGIC* @ 2010 03 31, 10:51) Tai nėra už ką. Turbūt svarbiausia nesitikėti iš ore stingstančių tokio plastiškumo ir 'lipnumo', kaip iš polimerinių modeliavimo masių, lipdymas labiau primena molį. Ta prasme prireikia ir padrėkinti rankas, o sujungiant detales reikia jas tarpusavyje 'priglaistyt', paprastai suglaudus jos nesulips. O galbūt kiek plačiau apie ore džiūvančias gali paskaityt pas lėlininkes (pvz.: kad ir šiame forume ) FIMO SPALVU PALETE:
Viola fiola
2010 07 17, 13:33
Bjauruska
2010 07 17, 13:36
Gerai, kad temele atidarei, tik reiketu kelias nuorodas pataisyti - Dekovita nebeprekiauja modelinu. Uztai http://www.perliukas.lt pradejo prekiauti Fimo modelinu.
Viola fiola
2010 07 17, 13:46
As pataisiau tik neveikiancias nuorodas, nepasitikslinau kas prekiauja ir kas ne
Kristalė*
2010 07 17, 16:26
FIMO modelinu taip pat prekiauja ir http://www.veriniams.lt/ "Viskas Vėriniams"
Viola fiola
2010 07 17, 17:26
Smagu, kad vis daugiau kas parduoda. O gal zinot ar Pilies g. parduotuveje yra Fimo liquid? Norejau dar sia savaite isigyti, bet ziuriu ne taip viskas greitai gaunasi kaip noreciau
Margareta
2010 07 18, 09:03
Viola, didelis dekuj uz tema, viska taip graziai sudejai apie Viliaus pardes nieko nezinau.. o internetiniu parduotuviu daugeja daugeja, kas yra smagu..tik galetu daugeti ir priedu visokiu, irankiu ir pan. darbui su polimeriniu moliu dar fimu prekiauja http://www.hobera.lt/
Viola, aciu uz naujai atidaryta temele ir dar taip greitai naujiems namuciams naujos nuotraukytes
ačiū už naują temą ir atnaujintus puslapėlius, labai pravertė
Kristalė*
2010 07 19, 07:36
merginos , o kur reikia deti siuos "Aukso spalvos milteliai dekoravimui" ? va is cia pasiziurejau http://www.hobera.lt/index.php?cPath=203
Tais aukso spalvos milteliais dekoruojamas molio darbelis prieš kepant. Taip ten pat ir parašyta Fimo ir cernit moliu prekiauja dar ir www.jurasta.lt. Pačioj parduotuvėj šiek tiek pigiau pirkti(6,5lt dabar), nei internetinėj, bet dabar čia dar ir nuolaidą taiko.
_Smilga_
2010 07 19, 15:33
QUOTE(GAPO @ 2010 07 19, 09:06) Tais aukso spalvos milteliais dekoruojamas molio darbelis prieš kepant. Taip ten pat ir parašyta Nebūtinai. Galima ir jau iškeptą gaminį dekoruoti, tik po to lakuoti reikės. Galima įmaišyti į minkomą molį - tik nepadauginkit, nes gali pasidaryti trapus. Taip pat galima maišyti su geliu.
Mozaika.
2010 07 21, 12:37
Sveikos  peržiūrėjau senas temas ir taaaip užsimaniau lipdyt  užsisakiau modelino ir nebesulaukiu kada atsiųs, idėjų pilna galva  o vat iškilo klausimas - ką galima kartu su modelinu kept?  galiu žiedo pagrindą "apvilkt" modelinu ir į orkaitę dėt? nieko nenutiks? arba rutuliukus ant tu ilgų medinių smeigtukų užmaut ir kept? arba kokį akmenuką įspaust į vidų? gal kas nepatingės atsakyt
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 07 21, 12:37) Sveikos  peržiūrėjau senas temas ir taaaip užsimaniau lipdyt  užsisakiau modelino ir nebesulaukiu kada atsiųs, idėjų pilna galva  o vat iškilo klausimas - ką galima kartu su modelinu kept?  galiu žiedo pagrindą "apvilkt" modelinu ir į orkaitę dėt? nieko nenutiks? arba rutuliukus ant tu ilgų medinių smeigtukų užmaut ir kept? arba kokį akmenuką įspaust į vidų? gal kas nepatingės atsakyt  gali gali, nieko ten neatsitiks, juk taip is esmes ir daroma  as pati kepu arba ant mediniu smeigtuku arba tu tam specialia padarytu adateliu, tai ziurint kokio dydzio skylutes. o siaip eksperimentavimas padeda
benitaa
2010 07 21, 14:47
QUOTE(ASTYT @ 2010 07 21, 13:21)
Viola fiola
2010 07 21, 14:53
QUOTE(Viola fiola @ 2010 07 17, 18:26) Smagu, kad vis daugiau kas parduoda. O gal zinot ar Pilies g. parduotuveje yra Fimo liquid? Norejau dar sia savaite isigyti, bet ziuriu ne taip viskas greitai gaunasi kaip noreciau  Pati atsakysiu i savo klausima. Taip, violafiola, tu gail Vilniuje isigyti Fimo liquid deco gel gyvai, jo yra pirkti dailininku prekiu parduotuveje, kuri yra netoli SMC. Taip pat stai ju tinklalapis, nors ir pasikartosiu, kadangi seniau jau ta nuoroda buvo ideta: DAILININKU PARDUOTUVE
Bjauruska
2010 07 21, 15:29
Viola fiola  Nezinojo niekas, tai ir nerase, taip, kad nepyk  O uz nuoroda - aciu, radau idomiu dalyku ASTYT, komplektukas labai zaismingas
Viola fiola
2010 07 21, 16:17
QUOTE(Viola fiola @ 2010 07 21, 15:53) Pati atsakysiu i savo klausima. Taip, violafiola, tu gail Vilniuje isigyti Fimo liquid deco gel gyvai, jo yra pirkti dailininku prekiu parduotuveje, kuri yra netoli SMC. Taip pat stai ju tinklalapis, nors ir pasikartosiu, kadangi seniau jau ta nuoroda buvo ideta: DAILININKU PARDUOTUVENepykstu, kad nieks nezinojo. Uzsukau tiesiog i dailininku prekes, kazko kitko reikejo, ziuriu - FIMO modelino yra ir dar to skysto modelino, modelino mikstintojo ir dar kitu dalyku. Verta uzsukti Hm, keista, visi produktai tinklalapyje tokie patys kaip toj dailininku parduotuvej netoli SMC, bet kontaktus kitus nurodo (Domus galerija). Kazin, gal jie ir ten ir ten prekiauja?  Ai, nesvarbu  svarbu kad radau koieskojau Tiesa, dabar iskilo klausimas. Piesinuku perkelimui reikia naudoti stikla kaip kepimo padekla. Ar cia butina? speju, kad suteikia blizgesio iskepusiam gaminiui?  Viskas butu gerai, jei as ta stikla tureciau, nes dabar negaliu pradeti dirbti  Manau turetu sueiti ir koks specialus stiklinis kepimo indas?
Mozaika.
2010 07 21, 19:25
munyt, labai ačiū  ASTYT, kaip gražu  ai va, dar vienas klausimas  jei į modeliną įspausčiau kokį džiovintą lapelį ir įdėčiau į orkaitę ar jam nieko neatsitiktų?
Almantaitė
2010 07 21, 19:32
Bjauruska
2010 07 21, 20:54
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 07 21, 20:25) ai va, dar vienas klausimas  jei į modeliną įspausčiau kokį džiovintą lapelį ir įdėčiau į orkaitę ar jam nieko neatsitiktų?  Jei kalbi apie lapelio antspauda - puikiai issilaikys, o jei ir apie pati lapeli - nezinau... Gali sudegti, pakeisti spalva arba po iskepimo gali visai sutrupeti. Bet gali pameginti, pati pamatysi kaip iseis ir mums galesi parasyti Almante, pakabutis superinis
Mozaika.
2010 07 21, 21:32
kalbėjau apie natūralų lapelį. Nu ką, reiks dabar bandyt, tik kad nesudeginčiau konors
QUOTE(Almantaitė @ 2010 07 21, 19:32) o as ikeliu seniai zadeta pakabuka ir naujus bet labai nevykusius karolius. jie nesiojami kartu  nepavadinčiau nevykusiais karoliais, labai kruopštūs ir tvarkingi, tik man gal spalvos nelabai dera, tos gylėtės tarsi dingsta ir lieka toks margumas.. raudona iš savęs ir taip ryški spalva, koks neutralesnis fonas kitaip žiūrėtūsi.. bet už tai kiek ten darbo įdėta !!!
Viola fiola
2010 07 22, 13:50
Isbandziau piesinuko perkelimo metoda su FIMO LIQUID DECO GEL. Gavos normaliai, stiklo neprireike, taciau mini orkaite tai norejosi aptalzyti. Nustacius mazdaug 40 laipsniu orkaite ikaista iki 110-130 laipsniu. matavau specialiu termometru. bet dar ne viskas... pradzioj nustaciau kabutese "40" laipsniu desimciai minuciu, rode 130 ir vos nepersoko tos ribos, jau net truputi kvapelis daresi ne koks. Kai baigesi laikas nustaciau dar 10 minuciu, temperaturos nekeiciau, bet... sikart orkaite ikaito iki 80 laipsniu  Termometru pasitikiu, nes tikrai zinau, kad grybauja orkaite. Buvau jau joje seniau iki juodumo sudeginusi savo darbelius. Dar kai neturejau termometro, beveik teisingai nustaciau temperatura - 40 laipsniu modelinas jau dumijo, o 50 dar ir dvoke, tai kepiau 30 laipsniu ir tada buvo nedakepe, dabar stai zinau, kad 40 laipsniu kaip tik tinka. Bet kaaaaaaip nervina... Ar kas nors buvot grazinusios orkaite uz tai, kad grybauja kaip reikalas? zinau, kad cia dazna mazu orkaityciu problema, bet tai cia siaubas koks didziulis skirtumas kur rodo 40, o is tikruju 130 laipsniu  tokia "nedidele" 90 laipsniu paklaidele... isvis kam tokius daiktus gamina!
Mozaika.
2010 07 22, 14:39
Kaip tu dar ištveri su tokia  o nori grąžint? Galvoju kad galima jei dar nedaug laiko teturi
ale kiek darbeliu graziu prideta cia dar vieni mano auskariukai:
Almantaitė
2010 07 24, 16:25
Faini Munyt auskariukai  man patinka tavo stilius
QUOTE(Almantaitė @ 2010 07 24, 16:25) Faini Munyt auskariukai  man patinka tavo stilius  aciu almante!
dvynuke
2010 07 24, 20:10
Sveikos mielosios. Jau senokai skaitinėju, bet nedrystu parašyt  Turiu problemėle: ilgą laiką dirbu su modelinu, buvo ir gerų ir blogų dienų, tačiau nesenai susidūriau su problema, gana storas plokščias karoliukas (apie pusės delno dydžio) suskilo, tiksliau gal net ir sutrupėjo tiesiog ant kaklo. Kadangi aš papuošalais ir prekiauju, nemalonu jei taip būtų atsitikę klientei. Išdegta gerai, jokių įtrūkimų nieko nebuvo. Ar aš dar ko nors nežinau, ar gal taip atsitiko nuo karščio? Nes juk modelino pagrindas yra vaškas, jis niekur neišgaruoja, o nuo karščio karoliukai daros minkštesni. Gal kas turite kokių minčių
QUOTE(dvynuke @ 2010 07 24, 20:10) Sveikos mielosios. Jau senokai skaitinėju, bet nedrystu parašyt  Turiu problemėle: ilgą laiką dirbu su modelinu, buvo ir gerų ir blogų dienų, tačiau nesenai susidūriau su problema, gana storas plokščias karoliukas (apie pusės delno dydžio) suskilo, tiksliau gal net ir sutrupėjo tiesiog ant kaklo. Kadangi aš papuošalais ir prekiauju, nemalonu jei taip būtų atsitikę klientei. Išdegta gerai, jokių įtrūkimų nieko nebuvo. Ar aš dar ko nors nežinau, ar gal taip atsitiko nuo karščio? Nes juk modelino pagrindas yra vaškas, jis niekur neišgaruoja, o nuo karščio karoliukai daros minkštesni. Gal kas turite kokių minčių  sveikute, nu man dar taip nutike nebuvo, kad stori darbeliai sutruktu  va su plonais, tai buna ir nuskyla ir pan. mano vienintelis spejimas butu, kad gal kai minkei ar lipinai i kruva is kokiu oro tarpu buvo atsirade, kurie paskui ir prisidejo prie to, perkepimas jei stiprus manau irgi galetu taip suveikt pasirodyk darbeliu, labai idomu butu pamatyt
dvynuke
2010 07 24, 20:48
Perkepimo tikrai nebuvo, o storis maždaug per pirštą, tad nėra labai ploni, galvojau, gal kad cernit su fimo maišiau, bet taip darau nebe pirmą kartą, tad manau atkrenta tokia mintis. O darbus reik gražiai nufotografuot norint parodyt  bandysiu
Almantaitė
2010 07 25, 10:27
as kazkodel panasiai manau kaip ir munyt,kad tarkim blogai isminkius modelina, jis gerai nesusijungia, man panasi situacija su netikru turkiu, kadangi darytas is atskiru gabaliuku, kol kas dar nesuskilo, bet labai skystas per jungimo vietas...
truputis sviezienos 
Almantaitė
2010 07 25, 11:56
Munyt, labai fainasir netiketas spalvu derinys, niekad nepagalvojau apie zalia su violetine  ale cia ziuriu gal menulio faze veikia, kad taip kurti norisi  as irgi sedziu ir nenustygstu, ka cia naujo pagamint, va dabar jau pasipuosus dekupazuotais auskarais ir dar galvoju ka nuveikt
laurytea
2010 07 25, 12:15
nu ka, sveikos merginos  issikepiau vakar savo pirmuosius darbelius, labai primityvu mokume gane bandziau daryt  nu ir apipjausciau as ta sedevra kiek man reikejo, o likusi gabala palikau, nes labai jau daug prisidariau jo  tai va ir norejau paklaust ar galesiu a ji dar kitakart panaudot?  ar nesukietes jis? gal labai trapus bus kai pjaustyt bandysiu? juk nesuminkysiu jo db jau..
Nenoriu siųstis, nes greičiausiai niekada to nedarysiu. Bet gal kam bus naudinga. Bruno Lucchesi, Margit Malmstrom, "Modeling the Figure in Clay (Practical Craft Books)"skulptūrų darymasFantastic Figures: Ideas and Techniques Using the New Clayslėlės
Almantaitė
2010 07 25, 14:21
QUOTE(laurytea @ 2010 07 25, 12:15) nu ka, sveikos merginos  issikepiau vakar savo pirmuosius darbelius, labai primityvu mokume gane bandziau daryt  nu ir apipjausciau as ta sedevra kiek man reikejo, o likusi gabala palikau, nes labai jau daug prisidariau jo  tai va ir norejau paklaust ar galesiu a ji dar kitakart panaudot?  ar nesukietes jis? gal labai trapus bus kai pjaustyt bandysiu? juk nesuminkysiu jo db jau..  man dazniausiai lieka nemazai nesunaudotu desreliu, tai as jas vynioju i popieriu, bet turbut dar geriau butu i celofana vyniot. folija netinka, nes labai tie nelygumai isirezia. o vyniot reikia, nes nesuvyniojus greiciau kieteja ir tampa trapus. manau pries pjaustant galima palaikyt siltose rankose, gal tada ne taip trupes
Mozaika.
2010 07 25, 15:38
Sveikos  pagaliau gavau siuntinuką su modelinu  užsisakiau permatomą, bet jis baltos spalvos. Tai permatomas pasidarys kai iškeps ar kaip?
Almantaitė
2010 07 25, 16:59
Na, jis nebus visiskai permatomas, kuo ploniau pjaustysi tuo jis bus daugiau permatomas, beje tikrasis efektas pasimatys tik iskepus
Margareta
2010 07 26, 10:39
aš ir naujoje temoje registruojuosi
Mozaika.
2010 07 26, 10:52
kokie žaismingi  almantaite, ačiū
Margareta, auskariukai tikrai labai zaismingi ir vasariski QUOTE(Almantaitė @ 2010 07 25, 11:56) Munyt, labai fainasir netiketas spalvu derinys, niekad nepagalvojau apie zalia su violetine  ale cia ziuriu gal menulio faze veikia, kad taip kurti norisi  as irgi sedziu ir nenustygstu, ka cia naujo pagamint, va dabar jau pasipuosus dekupazuotais auskarais ir dar galvoju ka nuveikt  nezinau ar cia tas menulis ar kas, ale aciu dievui, kad veikia, nes sitiek laiko sedejau be jokio ikvepimo  tai taip gera vel buvo ka nors paminkyt QUOTE(Almantaitė @ 2010 07 25, 14:21) man dazniausiai lieka nemazai nesunaudotu desreliu, tai as jas vynioju i popieriu, bet turbut dar geriau butu i celofana vyniot. folija netinka, nes labai tie nelygumai isirezia. o vyniot reikia, nes nesuvyniojus greiciau kieteja ir tampa trapus. manau pries pjaustant galima palaikyt siltose rankose, gal tada ne taip trupes  as stengiuosi i popieriu nevyniot, nes labai isdziovina, celofanine plevele arba maiselis tarnauja tam puikiai
Almantaitė
2010 07 26, 13:23
Margareta, labai vasariski auskariukai  man irgi kilo noras kazka mokume gane technika nulipdyt tik jau kelinta diena galva lauzau, nes nezinau ko noriu  Munyt, o celofano netirpdo modelinas? nes esu skaicius kad kai kuri gali patirpdyt, del to nededu
QUOTE(Almantaitė @ 2010 07 26, 13:23) Munyt, o celofano netirpdo modelinas? nes esu skaicius kad kai kuri gali patirpdyt, del to nededu
nu, kad zinok negirdejau apie tai tikrai ir savo kailiu nepatyriau  siaip jei yra galimybe visada laikau tokiose plastikinese dezutese kaip ir visa moli. siaip galvoju turetu but kazkokios neiprastos laikymo salygos, kad kazkas istirptu, nu nebent chemiskai jei nedraugauja
Ne modelinas, bet bendram išsilavinimui negaliu neįdėt http://www.patriciapiccinini.net/Žiauriai realistiška
QUOTE(Irunia @ 2010 07 25, 14:57) Nenoriu siųstis, nes greičiausiai niekada to nedarysiu. Bet gal kam bus naudinga. Bruno Lucchesi, Margit Malmstrom, "Modeling the Figure in Clay (Practical Craft Books)"skulptūrų darymasFantastic Figures: Ideas and Techniques Using the New Clayslėlės  ačiū, jau žiūrinėju
Mozaika.
2010 07 27, 15:12
labas, gal galėtų kas nors padėti? Labai noriu šitą padaryti http://www.sculpey.com/how-tos/techniques/mokume-gane bet suprantu tik kad reik susisluoksniuot ir padaryt įspaudus. O ką po to? Kažką bandžiau daryt bet nieko neišėjo...
*MAGIC*
2010 07 27, 15:52
QUOTE(Susidėliojusi mozaika @ 2010 07 27, 16:12) labas, gal galėtų kas nors padėti? gal čia bus aiškiau apie mokume gane techniką
|
|