Štai mano šešiametė biasiausiai užsidegė turėti kokį nors gyvūną
manau, kad vaiku noras tureti auginti yra naturalus. Kol augau namie vos ne zooparkas buvo - suo, kate, ziurkenas, juru kiaulyte, zuvytes, papuga...
O tavo vaikai tikrai nera jau tokie mazi - na sunimi ar kate dar nesugebetu gerai pasirupinti, bet galima pabandyti mazesni gyvuna - ziurkenas, juru kiaulyte, labai mazai demesio vezlys reikalauja. Ir pakantus tie mano tevai buvo - kate tai is kiemo parsitempiau, tiesiog vaiksciojome ir man patiko katyte. Pasaukiau, o jinai ir prieji - taip ir nebepaleidau.
o gal geriau, lengvute, nupirkti mergytei koki augala, kad graziai zydetu. Vaikas gales pats laistyti, laukti ziedeliu. Ir... kartu mokytis tos atsakomybes, kurios gyvuneliui laikyti tikrai reikia.
augalų vien pas jas kambary apie 8 (bendrai bute apie 25), žydinčius ir ne, palaistyt tai palaisto (dažniausiai, kai jau primenu, pasakau, kad gėlytės miršta :
Oho kiek augalu :o ;D. Pas mus taij .... nei vieno
na, tos žiurkės gal ir nieko, bet aš pati jų bijau, jos man nesimpatiškos :
O parbego manisles is kiemo. Pasirodo kaimyne mergytei savo penkto gimtadienio proga vezliuka nupirko. Na bent jau gyvens tikrai ilgai
va, apie sausumos vėžliuką turbūt reliausia galvoti, bet brangoki, po 70Lt, o reiks 2-jų :
Isklausinesiu kaimynes vakare apie vezli visko nuodugniai
Rasei kad butinai reikes dvieju... Na mano vaiku situacija turbut labai panasi i taviske: tarpas tarp vyresniuju yra metai be 3 dienu
Auginom sausumos vėžliuką. Turėtų gyventi ilgai, bet tada jam reikia ir padidintos priežiūros. Gyvūnėlis įdomus - kadangi gyveno laisvai bute, kiekvieną dieną tuo pačiu metu ateidavo į saulėtą kambario vietą. Eidamas paragaudavo žurnalų gėlytes, lengvai krimstelėdavo pirštus. Saulė dingdavo ir jis vėl išeidavo į virtuvę. Maistas paprastas - kopūstai, labai mėgsta pienes. Geria vandenį. Kartą per savaitę reikia maudyti šiltame vandenyje, bet kad neapsemtų. Po maudynių būtina tepti vitaminu D (pirkom kažkokį specialiai). Negalima apversti ant nugaros, nes kurį tai laiką taip pabuvęs nudvesia. Bet mes negerai padarėm, kad neturėjo vėžliukas savo šildomo kampo. Nes pavasarį, rudenį, kai nėra šildymo jam per šalta. Jei temperatūra ilgai būna žemesnė nei 14-15 (lygtais) laipsnių, vėžlys gali užmigti, bet tada reikia palaikyti pastovią vėsią temp. Bet mūsų užmigo ir nudvėsė. Kiek žinau, nepatartina leisti jiems užmigti. Bijo skersvėjų. Pas mus išgyveno apie metus. Aišku, šiltu metų laiku jį galima vežtis kartu atostogų.
Lengvute'i
Vaiko noras turėti gyvūną rodo norą rūpintis, globoti. O ypač ne tik noras, bet ir realios pastangos prižiūrint gyvūnėlį.Toks noras atsiranda tada, kai vaikas pats patiria daug šilumos ir meilės. Vaikai, kurie to nepatiria,pvz., iš asocialių šeimų, būna linkę kaip tik žiauriai elgtis su gyvūnais. |