Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kepta duona prie alaus
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Gosh
Na mamytes,kaip mandriau kepat duonele prie alucio ar siaip pagrauzimui?As kadangi nemegstu kietos keptos duonos,tai darau taip:supjaustau duonos riekes juostelem,apkepinu aliejuj,tada suberiu i koki dubeni,ispaudziu cesnako,ipilu majonezo ir tarkuoto surio,visa ta makaliuze sumaisau ir kisu i orkaite,aisku galima ir i mikrobangu krosnele wink.gif Issilydo suris ir prasom megautis thumbup.gif
Žmona
Aš jau išbandžiau šeštadienį su ta Tavo duona euroviziją žiūrėjau labai skanu, thumbup.gif thumbup.gif
Mergaitės rekomenduoju thumbup.gif

Bet figūrai tai, manau, kenkia laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Lona
Figūrai kenkia, bet tai mano narkotikas, labai veža. Negaliu sustot smile.gif
ICE-T
niam, niam kaip skanu! thumbup.gif
o as dar idedu kiausiniu ir gaunasi greita, pikantiska misrainyte wink.gif
SuperBaba
Na ka savaitgali jei nesprogsiu, tai pasidarysiu biggrin.gif clap.gif
Žmona
QUOTE (ICE-T @ 2004 05 20, 11:11)
ir gaunasi greita, pikantiska misrainyte wink.gif

Kad greitai tai nepasakyčiau
nere
Jau kaip apetytą sužadinot, tai net seilės varva... biggrin.gif . Būtinai darysiu - bėgu duonos pirkt.
happy
O as kiek kepiau man visad labai daug
riebalu isigeria, nors ir dedavau i ikaitintus
riebalus. Kavinese kazkaip skaniau, gal yra
kokia gudrybe kad tie riebalai neisigertu?
Žmona
QUOTE (eglek @ 2004 05 20, 11:33)
O as kiek kepiau man visad labai daug
riebalu isigeria, nors ir dedavau i ikaitintus
riebalus. Kavinese kazkaip skaniau, gal yra
kokia gudrybe kad tie riebalai neisigertu?

Reikia duoną kepti ne keptuvėje aš kadangi neturiu fritiurinės tai kepu puode tada tikrai neprisigeria riebalų ir išimti reikia kai duona gerai paskrudusi
sėkmės kepime biggrin.gif
happy
QUOTE (Žmona @ 2004 05 20, 10:35)
[/QUOTE]
Reikia duoną kepti ne keptuvėje aš kadangi neturiu fritiurinės tai kepu puode tada tikrai neprisigeria riebalų ir išimti reikia kai duona gerai paskrudusi
sėkmės kepime biggrin.gif

AAAAAAAAAa doh.gif
ely
O koks skirtumas ar keptuvėje, ar puode? rolleyes.gif

Gosh, ten gau naskaip mišrainė, ar su pirščiukais reikia valgyt? g.gif
Žmona
QUOTE (ely @ 2004 05 20, 11:40)
O koks skirtumas ar keptuvėje, ar puode? rolleyes.gif

Va toks ir skirtumas tiesiog labai didelis, nes puode apkepa tolygiai, nebūna pvz. labaiu priskrudės jos vienas galas, o kitas nedakepęs.
Svarbiausia susipjaustyti tokiais griežinėlaiis kaip parduodama parduotuvėse ir kepti puode nepagailėkit to aliejaus, juk jį galima naudoti kelis kartus.
happy
Siaip tai nepatariama naudoti aliejaus kelis kartus,
nebent tai butu spec. aliejus fritiurinems -palmiu aliejus.
Kazkada dirbau firmoj kuri tik aliejais prekiavo tai domejaus..
Libra
QUOTE (Žmona @ 2004 05 20, 11:43)
Va toks ir skirtumas tiesiog labai didelis, nes puode apkepa tolygiai, nebūna pvz. labaiu priskrudės jos vienas galas, o kitas nedakepęs.
Svarbiausia susipjaustyti tokiais griežinėlaiis kaip parduodama parduotuvėse ir kepti puode nepagailėkit to aliejaus, juk jį galima naudoti kelis kartus.

As alieju naudoju tik viena karta. Sename aliejuje yra kazkokie dalykai sukeliantys vezi.
happy
QUOTE (Libra @ 2004 05 20, 10:50)
. [/QUOTE]
As alieju naudoju tik viena karta. Sename aliejuje yra kazkokie dalykai sukeliantys vezi.

Va butent taip. O ta specialu galima naudoti kelis
kartus, nes jis kazkoks kitoks. Bet kiek prisimenu
nepapigiai rolleyes.gif
Žmona
QUOTE (Libra @ 2004 05 20, 11:50)

Aš tai naudoju maždaug 3-jetą kartų doh.gif
Dėl vėžio reiks pagalvot wub.gif
Lona
QUOTE (Libra @ 2004 05 20, 11:50)
QUOTE (Žmona @ 2004 05 20, 11:43)

Karcogeninės medžiagos.
Gosh
QUOTE (ely @ 2004 05 20, 11:40)

Gosh, ten gau naskaip mišrainė, ar su pirščiukais reikia valgyt? g.gif

Ten gaunas graziai apkepusi duona su suriu,aisku viskas susiklijave,bet siaip valgome pirstais.Nepjaustai smulkiais labai jau gabaliukais kad nesigautu misraine,as rieke supjaustau juostelemis na pirsto plocio kazkur.
Lona
Ir ypač skanu tas sūrio majonezo ir česnako mišinys. Vienoj kavinėj dar buvo krapų dėta irgi nieko thumbup.gif
Slyvute
O tai tokiu budu kepant, ta duona minksta gaunasi? Ar daug reikia deti majonezo?
vilma Liu
QUOTE (ICE-T @ 2004 05 20, 11:11)
niam, niam kaip skanu! thumbup.gif
o as dar idedu kiausiniu ir gaunasi greita, pikantiska misrainyte wink.gif

o koki kiausini reikia deti: virta ar isplakta zalia?
Žmona
QUOTE (Lona @ 2004 05 20, 15:50)
Ir ypač skanu tas sūrio majonezo ir česnako mišinys. Vienoj kavinėj dar buvo krapų dėta irgi nieko thumbup.gif

Aš tokį ir darau liuks thumbup.gif
vilma Liu

Cakes, prisikirtau tos duonos, visa dieta nuejo suniui ant uodegos blink.gif
happy
QUOTE (vilma Liu @ 2004 05 20, 20:11)
Cakes, prisikirtau tos duonos, visa dieta nuejo suniui ant uodegos blink.gif

Taip toms dietoms ir reikia..
Medeina
Kažkur rašiau,bet pasikartosiu,nes labai skanu:
duoną supjaustyt "vieno kąsnio" sumuštinuko dydžio ir įprastai apkepti ir įtrinti česnaku.Tada kiekvieną riekutę lengvai patepti majonezu,uždėti siaurą juostelę dūmo skonio silkės (bet būtent dūmo skonio thumbup.gif ) ir nedidelį griežinėlį svogūno.
Kol nepabandžiau,netikėjau,kad thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Skanaus,tik žiūrėkit,nepritrūkit wink.gif
Lona
Man tai jei šiaip duona su sūriu be majonezo, tai tokia sausa ir kieta gaunasi, o su majonezu minkšta.
Žmona
Gosh vėl vakar kepiau "tavo" duoną - negalėjau atsispirti, daugiau nekepsiu, kad nepakistų kūno linijos laugh.gif
Lona
Ja ja negali atsispirt. smile.gif
Gosh
Aha,as ir per ta duona nereikalingu kg uzsiauginu,bet dzin tie kg,svarbu kad skanu man biggrin.gif O dukra isvis dievina ja,va siam vakarui jau uzsake iskept,bus jai gera dezinfekcija gerklytes,nes apsirgo vel,tai va pavalgys cesnakiuko nors taip thumbup.gif
Slyvute,majonezo dedu zinok is akies,nededu tiek kad duona jame "maudytusi".Dedu tiek kad butu apsitepe gabaliukai duonos,kad susigertu i juos veliau tas majonezas,tada buna minksta.
bru
O duona-balta ar juoda g.gif
Lona
Aš valgiau ir tokią ir tokią, svarbu tokiais normaliais gabalais papjaustyt ir puode aliejuj virt, jei fritiūrinės nėr.
nuobodi
šiaip skaniausia yra kepta palangos duona, ar bėra dar tokia g.gif
Gosh
As tai megstu tik Palangos kepta duona,juodos nea.
Žmona
QUOTE (Gosh @ 2004 05 22, 13:18)
As tai megstu tik Palangos kepta duona,juodos nea.

Aš irgi palangos thumbup.gif
Perkunas
Pats labai megstu kepta duona, bet net negalejau pagalvoti, kad taip ilgai galima diskutuoti apie tai, kuo skiriasi kepimas keptuveje ir puode arba kiek aliejaus pilti ir panasiai..
Vienu zodziu man buvo labai idomu perskaityti visas 33 zinutes.
Ir dabar tai jau tikrai zinosiu duonos kepimo subtilybes. Aciu Jums, moterys!!! clap.gif
nere
Nugi prisikepiau duonos, kaip durnius giros . biggrin.gif . O riebybė, o riebybė.Bet skanu... biggrin.gif
P@nter@
QUOTE (Perkunas @ 2004 05 22, 15:28)
Pats labai megstu kepta duona, bet net negalejau pagalvoti, kad taip ilgai galima diskutuoti apie tai, kuo skiriasi kepimas keptuveje ir puode arba kiek aliejaus pilti ir panasiai..
  Ir dabar tai jau tikrai zinosiu duonos kepimo subtilybes. Aciu Jums, moterys!!! clap.gif

Prajuokino thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif laugh.gif laugh.gif
Lona
QUOTE (Perkunas @ 2004 05 22, 16:28)

laugh.gif laugh.gif
Aš irgi jos prikepiau irgi privalgiau. laugh.gif
Lona
Puseserė pasakė, kaip dar suminkštinti duoną. Kai iškepi, indą kur sudedi pridengti, kad garų atsirastų. Tada ji labai suminkštėja.
Dafnė
Oi kaip man patinka kepta duonyte... O jau vasara prie juros, tai beveik vien ja maitinuosis biggrin.gif . Alaus nemegstu, bet jau viskas kas prie alaus- man didziausi skanumynai. biggrin.gif biggrin.gif
Lona
aha, aš irgi alaus nemėgstu, o kas prie alaus man patinka.
Letavio
KEPTUVEJE VISADA MINKSTESNE GAUNASI, NEI FRITIURINEJE. BET TINGINIAMS GALIU PASIULYTI SUPER CESNAKAVIMO BUDA, SUMETAT DUONA I MAISA JAU ISKEPTA IR TEN CESNAKO SU GRUSTUVE PRIVAROT, UZRISKIT MAISA IR PAKRATYKITE, PALIKIT KOKIAM PUSVALANDZIUI, VA IR NEREIKS KIEKVIENO GABALIUKO ATSKIRAI TRINTI smile.gif
Lona
Aha žinau šitą būdą tik niekad nedariau.
Freja
Oi...labai megstu kepta duona. Tik pries kepant, ja visada truputi padziovinu, taip ji pritraukia maziau riebalu, o is puodo iskart dedu ant serveteles, kuri sugeria riebalu pertekliu. Na man patinka cesnaka trinti paciai. Be to, nelabai megstu kai duona minksta. wink.gif
Man patinka tokios salotos - virtos pupeles, kubeliais supjaustyta kepta duona, kubeliais supj. fermentinis suris, druska, cesnakas ir viskas sumaisoma majonezu. Soti ir skani misraine. wink.gif
bea
Man patinka shiek tiek kitokios salotos, vadinasi meksikietiskos, prisiminiau, ce paskaicius, bo pati senai dariau. Jei nesuklysiu tai shitaip:
Pakepinu sumushtiniu duona kubeliais su ashtriais prieskoniais, tada atskirai pakepinu paprika kubeliais ir svoguna susmulkinta, tada kumpeli kubeliais, sumaishau visus ishkeptus dalykus, pridedu virtu pupeliu. O su kuo valgyti jau kiekvieno reikalas, galima su majonezu, galima sojos-aliejaus padaza, galima biria palikt. svarbu, kad ashtroka butu, tai prieskoniu nepagailet. Labai skanu, ypac su alum wink.gif
Ajuss
O AŠ DAR DARAU DAŽINĮ PRIE KEPTOS DUONOS, ČIA JAU MANO, KAIP IR FIRMINIS PATIEKALAS PALIKO wink.gif
tai va, varškė, majonezas, česnakai, pipiriukai, plikyti kmynai, druska ir truputis pieno, jei varškė kietoka. Skaniausiai tai man su "Mūsų švelniąja", nors kai kam tai patinka, kai varškės grumuliukai jaučiasi. Vienžo,varškę sutrini šakute, viską sumaišai, turi gautis maždaug kečupo tirštumo, kad su duonos gabaliuku pamirkius nevarvėtų, bet ir nestovėtų.
Kas ragavo - visiems patiko thumbup.gif .
Tikiuosi aiškiai parašiau g.gif
Etina
QUOTE (Ajuss @ 2004 06 14, 12:26)
O AŠ DAR DARAU DAŽINĮ PRIE KEPTOS DUONOS, ČIA JAU MANO, KAIP IR FIRMINIS PATIEKALAS PALIKO wink.gif
tai va, varškė, majonezas, česnakai, pipiriukai, plikyti kmynai, druska ir truputis pieno, jei varškė kietoka. Skaniausiai tai man su "Mūsų švelniąja", nors kai kam tai patinka, kai varškės grumuliukai jaučiasi. Vienžo,varškę sutrini šakute, viską sumaišai, turi gautis maždaug kečupo tirštumo, kad su duonos gabaliuku pamirkius nevarvėtų, bet ir nestovėtų.
Kas ragavo - visiems patiko thumbup.gif .
Tikiuosi aiškiai parašiau g.gif

mes taip varske vietoj kastinio darom. vietoj pieno dedam grietines. valgom su karstom bulvom. biggrin.gif thumbup.gif
Ajuss
QUOTE (Sfinxute @ 2004 06 14, 15:02)
mes taip varske vietoj kastinio darom. vietoj pieno dedam grietines. valgom su karstom bulvom. biggrin.gif thumbup.gif

mes prie bulvyčių free dar jį valgom, ale kaip kastinį dar nebandžiau, gal ir thumbup.gif idėja - reik pabandyt wink.gif
smike
Jei as darau kepta duona, tai ja patiekiu klasikiniu budu- padarau sulinuka. Ypac jei tai kokis vakarelis biggrin.gif tam reikalui duona supjaustau juostelemis ir iskepu. PO to galus merkiu i majoneza ir i smulkiai sutarkuota suri. Dedu i kruva sulinuko pavidalu. Ir atrodo graziai ir kol stovi nuo majonezo suminksteja! thumbup.gif Na kad vidurys kietesnis tai nieko tokio-juk cia kepta duona! tongue.gif
Lona
Valgiau aš taip
PO to galus merkiu i majoneza ir i smulkiai sutarkuota suri. Dedu i kruva sulinuko pavidalu.

Bet vistiek galiu pasakyti, kad skaniausia kepta duona yra sūriu ir majonezu užkepta.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.