Na mamytes,kaip mandriau kepat duonele prie alucio ar siaip pagrauzimui?As kadangi nemegstu kietos keptos duonos,tai darau taip:supjaustau duonos riekes juostelem,apkepinu aliejuj,tada suberiu i koki dubeni,ispaudziu cesnako,ipilu majonezo ir tarkuoto surio,visa ta makaliuze sumaisau ir kisu i orkaite,aisku galima ir i mikrobangu krosnele
Aš jau išbandžiau šeštadienį su ta Tavo duona euroviziją žiūrėjau labai skanu,
Mergaitės rekomenduoju Bet figūrai tai, manau, kenkia
Figūrai kenkia, bet tai mano narkotikas, labai veža. Negaliu sustot
niam, niam kaip skanu!
o as dar idedu kiausiniu ir gaunasi greita, pikantiska misrainyte
Na ka savaitgali jei nesprogsiu, tai pasidarysiu
Kad greitai tai nepasakyčiau
Jau kaip apetytą sužadinot, tai net seilės varva...
O as kiek kepiau man visad labai daug
riebalu isigeria, nors ir dedavau i ikaitintus riebalus. Kavinese kazkaip skaniau, gal yra kokia gudrybe kad tie riebalai neisigertu?
Reikia duoną kepti ne keptuvėje aš kadangi neturiu fritiurinės tai kepu puode tada tikrai neprisigeria riebalų ir išimti reikia kai duona gerai paskrudusi sėkmės kepime
AAAAAAAAAa
O koks skirtumas ar keptuvėje, ar puode?
Gosh, ten gau naskaip mišrainė, ar su pirščiukais reikia valgyt?
Va toks ir skirtumas tiesiog labai didelis, nes puode apkepa tolygiai, nebūna pvz. labaiu priskrudės jos vienas galas, o kitas nedakepęs. Svarbiausia susipjaustyti tokiais griežinėlaiis kaip parduodama parduotuvėse ir kepti puode nepagailėkit to aliejaus, juk jį galima naudoti kelis kartus.
Siaip tai nepatariama naudoti aliejaus kelis kartus,
nebent tai butu spec. aliejus fritiurinems -palmiu aliejus. Kazkada dirbau firmoj kuri tik aliejais prekiavo tai domejaus..
As alieju naudoju tik viena karta. Sename aliejuje yra kazkokie dalykai sukeliantys vezi.
Va butent taip. O ta specialu galima naudoti kelis kartus, nes jis kazkoks kitoks. Bet kiek prisimenu nepapigiai
Aš tai naudoju maždaug 3-jetą kartų Dėl vėžio reiks pagalvot
Karcogeninės medžiagos.
Ten gaunas graziai apkepusi duona su suriu,aisku viskas susiklijave,bet siaip valgome pirstais.Nepjaustai smulkiais labai jau gabaliukais kad nesigautu misraine,as rieke supjaustau juostelemis na pirsto plocio kazkur.
Ir ypač skanu tas sūrio majonezo ir česnako mišinys. Vienoj kavinėj dar buvo krapų dėta irgi nieko
O tai tokiu budu kepant, ta duona minksta gaunasi? Ar daug reikia deti majonezo?
o koki kiausini reikia deti: virta ar isplakta zalia?
Aš tokį ir darau liuks Cakes, prisikirtau tos duonos, visa dieta nuejo suniui ant uodegos
Taip toms dietoms ir reikia..
Kažkur rašiau,bet pasikartosiu,nes labai skanu:
duoną supjaustyt "vieno kąsnio" sumuštinuko dydžio ir įprastai apkepti ir įtrinti česnaku.Tada kiekvieną riekutę lengvai patepti majonezu,uždėti siaurą juostelę dūmo skonio silkės (bet būtent dūmo skonio Kol nepabandžiau,netikėjau,kad
Man tai jei šiaip duona su sūriu be majonezo, tai tokia sausa ir kieta gaunasi, o su majonezu minkšta.
Gosh vėl vakar kepiau "tavo" duoną - negalėjau atsispirti, daugiau nekepsiu, kad nepakistų kūno linijos
Ja ja negali atsispirt.
Aha,as ir per ta duona nereikalingu kg uzsiauginu,bet dzin tie kg,svarbu kad skanu man
Slyvute,majonezo dedu zinok is akies,nededu tiek kad duona jame "maudytusi".Dedu tiek kad butu apsitepe gabaliukai duonos,kad susigertu i juos veliau tas majonezas,tada buna minksta.
O duona-balta ar juoda
Aš valgiau ir tokią ir tokią, svarbu tokiais normaliais gabalais papjaustyt ir puode aliejuj virt, jei fritiūrinės nėr.
šiaip skaniausia yra kepta palangos duona, ar bėra dar tokia
As tai megstu tik Palangos kepta duona,juodos nea.
Aš irgi palangos
Pats labai megstu kepta duona, bet net negalejau pagalvoti, kad taip ilgai galima diskutuoti apie tai, kuo skiriasi kepimas keptuveje ir puode arba kiek aliejaus pilti ir panasiai..
Vienu zodziu man buvo labai idomu perskaityti visas 33 zinutes. Ir dabar tai jau tikrai zinosiu duonos kepimo subtilybes. Aciu Jums, moterys!!!
Nugi prisikepiau duonos, kaip durnius giros .
Prajuokino
Aš irgi jos prikepiau irgi privalgiau.
Puseserė pasakė, kaip dar suminkštinti duoną. Kai iškepi, indą kur sudedi pridengti, kad garų atsirastų. Tada ji labai suminkštėja.
Oi kaip man patinka kepta duonyte... O jau vasara prie juros, tai beveik vien ja maitinuosis
aha, aš irgi alaus nemėgstu, o kas prie alaus man patinka.
KEPTUVEJE VISADA MINKSTESNE GAUNASI, NEI FRITIURINEJE. BET TINGINIAMS GALIU PASIULYTI SUPER CESNAKAVIMO BUDA, SUMETAT DUONA I MAISA JAU ISKEPTA IR TEN CESNAKO SU GRUSTUVE PRIVAROT, UZRISKIT MAISA IR PAKRATYKITE, PALIKIT KOKIAM PUSVALANDZIUI, VA IR NEREIKS KIEKVIENO GABALIUKO ATSKIRAI TRINTI
Aha žinau šitą būdą tik niekad nedariau.
Oi...labai megstu kepta duona. Tik pries kepant, ja visada truputi padziovinu, taip ji pritraukia maziau riebalu, o is puodo iskart dedu ant serveteles, kuri sugeria riebalu pertekliu. Na man patinka cesnaka trinti paciai. Be to, nelabai megstu kai duona minksta.
Man patinka tokios salotos - virtos pupeles, kubeliais supjaustyta kepta duona, kubeliais supj. fermentinis suris, druska, cesnakas ir viskas sumaisoma majonezu. Soti ir skani misraine.
Man patinka shiek tiek kitokios salotos, vadinasi meksikietiskos, prisiminiau, ce paskaicius, bo pati senai dariau. Jei nesuklysiu tai shitaip:
Pakepinu sumushtiniu duona kubeliais su ashtriais prieskoniais, tada atskirai pakepinu paprika kubeliais ir svoguna susmulkinta, tada kumpeli kubeliais, sumaishau visus ishkeptus dalykus, pridedu virtu pupeliu. O su kuo valgyti jau kiekvieno reikalas, galima su majonezu, galima sojos-aliejaus padaza, galima biria palikt. svarbu, kad ashtroka butu, tai prieskoniu nepagailet. Labai skanu, ypac su alum
O AŠ DAR DARAU DAŽINĮ PRIE KEPTOS DUONOS, ČIA JAU MANO, KAIP IR FIRMINIS PATIEKALAS PALIKO
tai va, varškė, majonezas, česnakai, pipiriukai, plikyti kmynai, druska ir truputis pieno, jei varškė kietoka. Skaniausiai tai man su "Mūsų švelniąja", nors kai kam tai patinka, kai varškės grumuliukai jaučiasi. Vienžo,varškę sutrini šakute, viską sumaišai, turi gautis maždaug kečupo tirštumo, kad su duonos gabaliuku pamirkius nevarvėtų, bet ir nestovėtų. Kas ragavo - visiems patiko Tikiuosi aiškiai parašiau
mes taip varske vietoj kastinio darom. vietoj pieno dedam grietines. valgom su karstom bulvom.
mes prie bulvyčių free dar jį valgom, ale kaip kastinį dar nebandžiau, gal ir
Jei as darau kepta duona, tai ja patiekiu klasikiniu budu- padarau sulinuka. Ypac jei tai kokis vakarelis
Valgiau aš taip
Bet vistiek galiu pasakyti, kad skaniausia kepta duona yra sūriu ir majonezu užkepta. |