40 sav + 1 d nuvaziavau prisiduoti kaip ir visos nesciosios, kurios nepagimdo iki to laiko. Apciupinejo - galvute vis dar neisistaciusi taip, kaip reikia visa nestuma... Kadangi ne tame paciame mieste ta ligonine - pagulde tyrimams parai. Sako - jei nubegtu vandenys ir jei netycia virkstele pirmiau islystu - gydytojams reiketu pradeti veiksma per 10 min, o man su masina vaziuoti vien 20 min... Tyrimai buvo geri. Vaiko tonusus - fiksavo kas kazkiek laiko nereguliarius ir visai neskausmingus (sako - paruosiamieji). Dar juokiausi - jei toks ir gimdymas - dvynukus drasiai galeciau gimdyt...
Sestad nuvaziavau planuotam skatinimui. Skatinimas - 3 Prostagladino (ar kaip jis ten) tabletes, sukeliancios saremius. Veikia 6 val, o paskui 6 val ziuri rezultatus. Pirma tablete sukele tik po paros laikinai grazius reguliarius saremius, bet kaklelis neatsidarinejo. Skausmai - nelabai saldus buvo... Para nemiegota. Vaiko tonusai buvo issiderine - nelabai gerai. Tuometinis gydytojas liepe ruostis rytojaus cezariui. Rytoj - pasikeite gydytoja, kuri kategoriskai pareiske - ikis dar viena tablete, nes tokia skatinimo sistema,kuri naudojama ir ant kurios pasirasiau. Nenorejau vel tu siaubingu skausmu ir issiderinusiu vaiko tonusu - rizikuot... Pasigavau akusere ir susizinojau savo, kaip nesciosios teises sioj situacijoj. Nusprendziau dar viena tablete meginti, o paskui - atsisakyti oficialiai treciosios - tada privales cezari daryti. Pavaisino antraja tablete. Kantrybes ir saviitaigos ir laukimo vaikiuko su visais lagaminais nuotaikos...
Ryte patikrino - 2 cm atsidare, saremiai reguliareja. Tonusai - siek tiek nereguliarus.
Taigi, 4 diena gulint su skatinimu - atsidare tik 4 cm net ir nuleidus vandenis (buvo skaidrus, nors savaite pernesiojau). Vel pasitaike ta naturaliste gydytoja - ikalbinejo naturaliai vis tiek gimdyt. Sakau - man pakanka tu 4 kosmarisku paru ir matyt savo vaiko tonusus stresuojancius ir dar - galvyte vis dar neisistaciusia, gimda reikiamai nereaguojancia i procesa. Iki to laiko stipriausi nuskausminamieji buvo - dujos,nes kitu kaip ir negalima kolkas buvo - neaiskus tolimesnis procesas. Ta gydytoja padare pasitarima komisijos - ar tikrai atsizvelgti i mano pageidavima cezariui... Akusere paskui priejus pasakojo - komisijos kategoriskai buvo nutarta cezari daryti.
Pasirasiau cezariui lapus. Buvau labai laiminga pasirasydama, nes jau norejosi kuo greiciau viska uzbaigt - jauciausi vos ne kaip karve, kuriai TURI islyst versiukas...
Pasirodo - man likimas buvo suplanaves dar ir siurprizu...
Kagi, traukdama dujas laukiau eileje savo cezario ir kol Gimdymo partneris atvyks per puse Anglijos i mano gimdyma (jau 3 dienas lauke gimdymo, tai ta diena isejo i darba - galima 3 dienas praleist). :-) O mano saremiai - stiprejo... Atvaziavo Brangusis.. Pusiau nebsupratau kas vyksta - labai daznai siaubingaiskaudejo ir jau beveik visa laika apsiziojusi buvau ta sautuva... Po valandos jau pilnu tempu isteriskai rekiau kas 3 min - Brangusis laika nueme, nes as jau sunkiai su akuserem ir gydytoju kruva susikalbejau... Tfu, angliskai dar...
Kai suleido ir lasino tik po truputi - kad galetu laika pratempti - akyse net prasviesejo. Laukiau kol gimda sekmingai likusia puse kelio iveiks ir turesiu maziuka kaip pirmiau planuota - naturaliai nors is dalies.
Po dar vieno patikrimimo vakarop - gimda vel 3 cm. :S Zinoma, gydytoja ir vel pasikeite, akuseres - dar dazniau... Nutarem cezari vistik. Tada jau greitai viska suruose ir isveze su visais cemodanais. Tiesa, tokias ilgas baltas kojines uzmove pries pat isvezima. Neklausiau kam, bet juokavau - atrodau kaip balerina... :-D
Dar juokas sueme - tuo paciu man savo Brangiausiajam teko vertejauti: operacine - show room. :-D
Atitvere ties krutine. Brangusis sedejo ties mano galva. Tiesa, epiduras gerai man nuskausmino kojas, nugara, pilvo apacia, o pilvo sonus ties virsum - nelabai. Na, tai mane ir privaisino dar kazkokiais nuskausminanciais - viskas tiko - by tik duoti ir kad as nieko nejausciau.. Kateterius su vaistais gavau i abi rankas.
Tiesa, del higienos - po operacine vaiksciojo gydytojos su aiskiai issikisusiais plaukais is po kepuriu. :S Pries operacija maciau gal tik pora juodaodziu, o MB pasakojo - operavo beveik vien juodaodziai... O as po operacijos maciau vel beveik vien baltaodzius - jiems ir padekojau uz pagalba mano leliukui. Jauciu tiesiog didziule padeka tiems, kuriu as nemaciau operacineje.
Lelius tik gimes - iskart spardes. :-) Maciau kaip nese sverti, iskart atnese - siule ant krutines padet kuo greiciau. Tai sutarem paskui, kai isves mane is operacines.
Smulkiau apie maitinima. Musiskis gime siek tiek pries vidurnakti ir krutim maitinau pirmo pusvalandzio eigoje. Paskui - akuseres ateidavo kas 3-4 val reguliariai ir klausdavo - kada paskutini karta maitinai? Tai pamaitinus - morfiju suleisdavo ir gerai nuluzdavau 2-3 valandoms visa nakti.. Dienom - kartais atsisakiau, bet pries nakti - ir visos palatos drauges draugiskai gaudavo - visos mes buvom tadien cezarines... :-) Ryte atejo akusere ir padejo priespieni ranka isspausti - sutraukinejo nuo spenelio isspaustus lasiukus su sugraduotais svirkstukais be adatu - taigi matem kiek priespienio buvo ir kad vaikas tikrai valge - parode ir kaip ji sumaitinti su tais svirkstukais. Paskui - teko mokintis su vaikiuku kaip naudoti tiesiogiai papuka... Deja, gryzau namo su ,,Lolo Ferrari" papais ir baime del artejancio siaubingai skausmingo maitinimo... Buvo daug minciu - mesti sita reikala del siaubingo skausmo, atsirandanciu sukietejimu - kartais nelabai gerai issitraukdavo, paskui - kraujavo truputi du kartus... Visa sita sistemos isivaziavima man kogero vistik labai padejo pientraukis. Man ir akusere dabar ta patvirtino. Misinuko jokio iki siol nera gaves.
Tutuka pati ikisau vaikiukui, kai vienu momentu jau nebesusitvarkiau su juo - verke, o as niekaip nesupratau kodel ir nejo nuraminti. Tai sesutes atnese sterilizavimo indeli ir paaiskino - tutukui. Ir paaiskino - kartais vaikutis nori TIK uzkasti, o ne daug valgyti. Jomajo, as po to strioko net issiziojau - ot kaip buna su vaikiukais dar...
Pogimdyviniam skyriuj - dvi dienas morfijus... Akuseriu prieziura del leliuko maitinimo. Papukai - bombos... Leliuko atpylinejimai naktimis tulzimi... Nelabai ka ir prisimenu tas pora dienu. Valgyt atnesdavo prie lovos. Pirma diena neleido keltis. Antraja - apie pietus iskrapste lauk.
Hm... Gimdymui is tokiu naudojamiausiu priemoniu reikejo atsivezti: pampersiukus vaikui, dregnas serveteles, ranksluostuka vaikui ir sau, sau didziulius iklotus, paprastus iklotus. Jokiu vaistu, jokiu kitu priemoniu gimdymui nereikejo - viska nemokamai duoda. Tiesa, cezarinems net iklotus tuos placiuosius ligonines nemokamai duoda ir dregnas kvepiancias serveteles - pirmai dienai ,,nusiprausimui", nes negali atsikelt is lovos.
Tiesa, po gimdymo valgyt gavau jau iskart ryte - po mazdaug 9 val po operacijos.
Ziu - gal ne taip man jau blogai buvo... :-)
Taip, maitinu savo pienu.
Planuoju maitinti apie 5 men, nes po pusmecio privaloma i darba gryzti - arba darba prarasi. Toks istatymas. :S
Buvo ir man daug klausimu - vaikiukas valgo, tik is tikruju kiazin kiek suvalgo???
Taip, ir man kazkoks keistas jausmas PO sitokio gimdymo (CP). Planuodama naturaluji - is viso nesidomejau apie cezari atidziau, tai truputi sokas buvo. Kita noreciau natraliai, bet issiaiskinau - mano mama ir abi seses turejo tokia pacia situacija su neapsiskaiciusia gimda, tik mama pagimde 5 vaikus, o viena sese - 2 vaikus, kita - 1. Mano mama is kart sake - kaipnors prasyk/reikalauk iskart cezario ir jokiu naturaliai nerizikuok - issikankinsi ir busi kaip monstras kuri laika...
Mano Brangusis sake daugiau gyvenime tokiu bajeriu nebnoretu pamatyti - to nesvietisko rekimo ir raitymosi ant lovos is skausmo ir nieko nematymo pro verkiancias akis,... Keista, kad nenualpau. Hm. Ale mes, moterys, pasirodo daug galim iskest...
Vaikiukas - sveikutelis ir grazutelis ir gan tikrai stiprokas pagal savo amziu. Visa pirma savaite tik valge ir miegojo. Paskui atjojo is kazkur pirdukai ir diegliukai. Ir 1 men proga - plaukuciai nuo kaktytes puses nuslinko. Sako - vieniem anksciau, kitiem - veliau...
xxx
Kogero man didziausias sokas vistik po gimdymo kai pamaciau save veidrodyje... Isivaizdavau pilva mazesni. O dar tie ,,Ferrari" papai - gerokai kitokios isvaizdos, nei pries nestuma......... :SSS
Atrodau - kaip 6-7 men nestume. Na, dabar gal kaip 6.
Lasinuku ant sonu neturiu. Uzpakaliukas uzaugo. Ir krutine padvigubejo. Del klubu - itariu nebesusitrauks... :DDD
Dar niekaip nesusidraugauju su ta mintim, kad kogero nebeimanoma vel gryzti per tiek dydziu atgal: 16-14-12-10-8. :S
Pabaigai. Dekui uz kantrybe skaiciusioms. Sorriukas - sulipdziau is laisku rasytu draugei. Laiko neber - leliukas ir pirdukai tikrai daug jo pasiima.