Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naturaliai ir be nuskausminamuju, ir CP.
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
p Raganyte
Mano gimdymo - labai ilga istorija. Meginsiu sisteminti. Jausmus vis tiek sunku apibudinti... ;-)

40 sav + 1 d nuvaziavau prisiduoti kaip ir visos nesciosios, kurios nepagimdo iki to laiko. Apciupinejo - galvute vis dar neisistaciusi taip, kaip reikia visa nestuma... Kadangi ne tame paciame mieste ta ligonine - pagulde tyrimams parai. Sako - jei nubegtu vandenys ir jei netycia virkstele pirmiau islystu - gydytojams reiketu pradeti veiksma per 10 min, o man su masina vaziuoti vien 20 min... Tyrimai buvo geri. Vaiko tonusus - fiksavo kas kazkiek laiko nereguliarius ir visai neskausmingus (sako - paruosiamieji). Dar juokiausi - jei toks ir gimdymas - dvynukus drasiai galeciau gimdyt... smile.gif Paleido namo porai dienu.

Sestad nuvaziavau planuotam skatinimui. Skatinimas - 3 Prostagladino (ar kaip jis ten) tabletes, sukeliancios saremius. Veikia 6 val, o paskui 6 val ziuri rezultatus. Pirma tablete sukele tik po paros laikinai grazius reguliarius saremius, bet kaklelis neatsidarinejo. Skausmai - nelabai saldus buvo... Para nemiegota. Vaiko tonusai buvo issiderine - nelabai gerai. Tuometinis gydytojas liepe ruostis rytojaus cezariui. Rytoj - pasikeite gydytoja, kuri kategoriskai pareiske - ikis dar viena tablete, nes tokia skatinimo sistema,kuri naudojama ir ant kurios pasirasiau. Nenorejau vel tu siaubingu skausmu ir issiderinusiu vaiko tonusu - rizikuot... Pasigavau akusere ir susizinojau savo, kaip nesciosios teises sioj situacijoj. Nusprendziau dar viena tablete meginti, o paskui - atsisakyti oficialiai treciosios - tada privales cezari daryti. Pavaisino antraja tablete. Kantrybes ir saviitaigos ir laukimo vaikiuko su visais lagaminais nuotaikos...
Ryte patikrino - 2 cm atsidare, saremiai reguliareja. Tonusai - siek tiek nereguliarus.
Taigi, 4 diena gulint su skatinimu - atsidare tik 4 cm net ir nuleidus vandenis (buvo skaidrus, nors savaite pernesiojau). Vel pasitaike ta naturaliste gydytoja - ikalbinejo naturaliai vis tiek gimdyt. Sakau - man pakanka tu 4 kosmarisku paru ir matyt savo vaiko tonusus stresuojancius ir dar - galvyte vis dar neisistaciusia, gimda reikiamai nereaguojancia i procesa. Iki to laiko stipriausi nuskausminamieji buvo - dujos,nes kitu kaip ir negalima kolkas buvo - neaiskus tolimesnis procesas. Ta gydytoja padare pasitarima komisijos - ar tikrai atsizvelgti i mano pageidavima cezariui... Akusere paskui priejus pasakojo - komisijos kategoriskai buvo nutarta cezari daryti.
Pasirasiau cezariui lapus. Buvau labai laiminga pasirasydama, nes jau norejosi kuo greiciau viska uzbaigt - jauciausi vos ne kaip karve, kuriai TURI islyst versiukas...
Pasirodo - man likimas buvo suplanaves dar ir siurprizu...

Kagi, traukdama dujas laukiau eileje savo cezario ir kol Gimdymo partneris atvyks per puse Anglijos i mano gimdyma (jau 3 dienas lauke gimdymo, tai ta diena isejo i darba - galima 3 dienas praleist). :-) O mano saremiai - stiprejo... Atvaziavo Brangusis.. Pusiau nebsupratau kas vyksta - labai daznai siaubingaiskaudejo ir jau beveik visa laika apsiziojusi buvau ta sautuva... Po valandos jau pilnu tempu isteriskai rekiau kas 3 min - Brangusis laika nueme, nes as jau sunkiai su akuserem ir gydytoju kruva susikalbejau... Tfu, angliskai dar... smile.gif Tempe guma, nes man belaukiant trumpoje eiluteje cezario - atveze 3 emergiancy nesciasias. Tai akuseres ir gydytojai negalejo leisti epiduro arba to kito panasaus. Kai jau nuo mano gerkles skambejo visas gimdymo skyrius istisai - suleke saika gydytoju, kurie ikalbinejo sutikti epidurui - su juo galesiu arba naturaliai (patikrino - 5 cm) arba neuzilgu cezariui. Kai 3 karta pakartojo ir dar persake kitais zodziais - tada jau tik galva linksejau - neskit...
Kai suleido ir lasino tik po truputi - kad galetu laika pratempti - akyse net prasviesejo. Laukiau kol gimda sekmingai likusia puse kelio iveiks ir turesiu maziuka kaip pirmiau planuota - naturaliai nors is dalies.
Po dar vieno patikrimimo vakarop - gimda vel 3 cm. :S Zinoma, gydytoja ir vel pasikeite, akuseres - dar dazniau... Nutarem cezari vistik. Tada jau greitai viska suruose ir isveze su visais cemodanais. Tiesa, tokias ilgas baltas kojines uzmove pries pat isvezima. Neklausiau kam, bet juokavau - atrodau kaip balerina... :-D
Dar juokas sueme - tuo paciu man savo Brangiausiajam teko vertejauti: operacine - show room. :-D

Atitvere ties krutine. Brangusis sedejo ties mano galva. Tiesa, epiduras gerai man nuskausmino kojas, nugara, pilvo apacia, o pilvo sonus ties virsum - nelabai. Na, tai mane ir privaisino dar kazkokiais nuskausminanciais - viskas tiko - by tik duoti ir kad as nieko nejausciau.. Kateterius su vaistais gavau i abi rankas.
Tiesa, del higienos - po operacine vaiksciojo gydytojos su aiskiai issikisusiais plaukais is po kepuriu. :S Pries operacija maciau gal tik pora juodaodziu, o MB pasakojo - operavo beveik vien juodaodziai... O as po operacijos maciau vel beveik vien baltaodzius - jiems ir padekojau uz pagalba mano leliukui. Jauciu tiesiog didziule padeka tiems, kuriu as nemaciau operacineje.

Lelius tik gimes - iskart spardes. :-) Maciau kaip nese sverti, iskart atnese - siule ant krutines padet kuo greiciau. Tai sutarem paskui, kai isves mane is operacines. smile.gif Padejo ant krutines ir liepe maitint! biggrin.gif tai naktinis uzkandis leliui ivyko jam bunant zemyn galva... biggrin.gif

Smulkiau apie maitinima.
Musiskis gime siek tiek pries vidurnakti ir krutim maitinau pirmo pusvalandzio eigoje. Paskui - akuseres ateidavo kas 3-4 val reguliariai ir klausdavo - kada paskutini karta maitinai? Tai pamaitinus - morfiju suleisdavo ir gerai nuluzdavau 2-3 valandoms visa nakti.. Dienom - kartais atsisakiau, bet pries nakti - ir visos palatos drauges draugiskai gaudavo - visos mes buvom tadien cezarines... :-) Ryte atejo akusere ir padejo priespieni ranka isspausti - sutraukinejo nuo spenelio isspaustus lasiukus su sugraduotais svirkstukais be adatu - taigi matem kiek priespienio buvo ir kad vaikas tikrai valge - parode ir kaip ji sumaitinti su tais svirkstukais. Paskui - teko mokintis su vaikiuku kaip naudoti tiesiogiai papuka... Deja, gryzau namo su ,,Lolo Ferrari" papais ir baime del artejancio siaubingai skausmingo maitinimo... Buvo daug minciu - mesti sita reikala del siaubingo skausmo, atsirandanciu sukietejimu - kartais nelabai gerai issitraukdavo, paskui - kraujavo truputi du kartus... Visa sita sistemos isivaziavima man kogero vistik labai padejo pientraukis. Man ir akusere dabar ta patvirtino. Misinuko jokio iki siol nera gaves.
Tutuka pati ikisau vaikiukui, kai vienu momentu jau nebesusitvarkiau su juo - verke, o as niekaip nesupratau kodel ir nejo nuraminti. Tai sesutes atnese sterilizavimo indeli ir paaiskino - tutukui. Ir paaiskino - kartais vaikutis nori TIK uzkasti, o ne daug valgyti. Jomajo, as po to strioko net issiziojau - ot kaip buna su vaikiukais dar... smile.gif Nuo to jis nei maziau, nei daugiau valgo. :-)

Pogimdyviniam skyriuj - dvi dienas morfijus... Akuseriu prieziura del leliuko maitinimo. Papukai - bombos... Leliuko atpylinejimai naktimis tulzimi... Nelabai ka ir prisimenu tas pora dienu. Valgyt atnesdavo prie lovos. Pirma diena neleido keltis. Antraja - apie pietus iskrapste lauk. smile.gif Siaip cia Anglijoj - antra arba trecia diena jau namo israso. Tai mano pilvuzas patines buvo - uzsibuvom dar dienele. Tiesa, parai pooperacinej palatoj praejus ir is lovos nesikelus - duju sezona atidariau - pirdejau visa nakti kas 5 min ir garsiai. Nu buvo nepatogu pries kitas 3 mamyciukes, bet niekaip susilaikyti ar patyliukais isleisti - nepavyko... :S

Hm... Gimdymui is tokiu naudojamiausiu priemoniu reikejo atsivezti: pampersiukus vaikui, dregnas serveteles, ranksluostuka vaikui ir sau, sau didziulius iklotus, paprastus iklotus. Jokiu vaistu, jokiu kitu priemoniu gimdymui nereikejo - viska nemokamai duoda. Tiesa, cezarinems net iklotus tuos placiuosius ligonines nemokamai duoda ir dregnas kvepiancias serveteles - pirmai dienai ,,nusiprausimui", nes negali atsikelt is lovos.
Tiesa, po gimdymo valgyt gavau jau iskart ryte - po mazdaug 9 val po operacijos. smile.gif
Ziu - gal ne taip man jau blogai buvo... :-)

Taip, maitinu savo pienu. smile.gif Is ligonines isvaziavau su skaudanciais abiem nugrauztais speneliais, tai namie naudojau kopusto lapus ir pientrauki. Ale kopustai ir Anglijoj ant papu populiarus! wink.gif Rezultate - turu saldiklio didziuli stalciu pilna mano pieno maisiukuose. Brangusis juokauja - meirine reiks pirkt - grietine meiruosim is pieno... biggrin.gif Jau savaite, kai vel maitimu tiesiogiai is kruties. Grietines ,,namines" - nebus. :-)
Planuoju maitinti apie 5 men, nes po pusmecio privaloma i darba gryzti - arba darba prarasi. Toks istatymas. :S

Buvo ir man daug klausimu - vaikiukas valgo, tik is tikruju kiazin kiek suvalgo??? smile.gif Ligoninej pries isvaziuojant namo akusere pasiule testa padaryti - cukraus kieki nustatyti kraujyje vaikiuko. Nu ka, minimumas turi buti 23, o vaikiuko buvo 24,5. Niu va, apsiraminau ir isvaziavau draugaut su kopustu lapais. smile.gif

Taip, ir man kazkoks keistas jausmas PO sitokio gimdymo (CP). Planuodama naturaluji - is viso nesidomejau apie cezari atidziau, tai truputi sokas buvo. Kita noreciau natraliai, bet issiaiskinau - mano mama ir abi seses turejo tokia pacia situacija su neapsiskaiciusia gimda, tik mama pagimde 5 vaikus, o viena sese - 2 vaikus, kita - 1. Mano mama is kart sake - kaipnors prasyk/reikalauk iskart cezario ir jokiu naturaliai nerizikuok - issikankinsi ir busi kaip monstras kuri laika...

Mano Brangusis sake daugiau gyvenime tokiu bajeriu nebnoretu pamatyti - to nesvietisko rekimo ir raitymosi ant lovos is skausmo ir nieko nematymo pro verkiancias akis,... Keista, kad nenualpau. Hm. Ale mes, moterys, pasirodo daug galim iskest... wink.gif))

Vaikiukas - sveikutelis ir grazutelis ir gan tikrai stiprokas pagal savo amziu. Visa pirma savaite tik valge ir miegojo. Paskui atjojo is kazkur pirdukai ir diegliukai. Ir 1 men proga - plaukuciai nuo kaktytes puses nuslinko. Sako - vieniem anksciau, kitiem - veliau... smile.gif

xxx

Kogero man didziausias sokas vistik po gimdymo kai pamaciau save veidrodyje... Isivaizdavau pilva mazesni. O dar tie ,,Ferrari" papai - gerokai kitokios isvaizdos, nei pries nestuma......... :SSS
Atrodau - kaip 6-7 men nestume. Na, dabar gal kaip 6. smile.gif Nezinau ka daryti su savo ankstesniais rubais. Klubai is 10 dydzio perejo i 14 - 16 dydi. Virsutine dalis - derinu laisvesnius drabuzius - is 8 dydzio perejo i 14 - 16 dydi... Kai dar mintyse paskaiciuoju kiek dydziu palikau uznugary.................... Kyla svelniai tariant ,,retorinis klausimas": ar grysiu per artimiausius metus i savo ankstesnes formas????????????????????????????????????????? Ar jau - apverkt sia optimistine minti ir giliai uzkasus dar ant virsaus patrypt? wink.gif))
Lasinuku ant sonu neturiu. Uzpakaliukas uzaugo. Ir krutine padvigubejo. Del klubu - itariu nebesusitrauks... :DDD
Dar niekaip nesusidraugauju su ta mintim, kad kogero nebeimanoma vel gryzti per tiek dydziu atgal: 16-14-12-10-8. :S

Pabaigai. Dekui uz kantrybe skaiciusioms. Sorriukas - sulipdziau is laisku rasytu draugei. Laiko neber - leliukas ir pirdukai tikrai daug jo pasiima. 4u.gif
*fujimi
truputeli padrikas pasakojimas, bet esme pagauta lotuliukas.gif mirksiukas.gif
sekmes jums, saunu, kad maitini, o koks gimdymas bebutu, jis vistik gimdymas blush2.gif ax.gif 4u.gif
biti atskrend
o man patiko skaityt sita padrika rasineli-nuosirdu ir isgyventa. Sveikinu mamyte! As ir uk gimdziau, taipogi su svirkstu priespieni surinkinejo, kad itikintu, jog viskas cia ok smile.gif o del dydzio rubu nesirupink. Po metu galesi del sito kvarsint galva. Gal size 8 ir nebebusi, bet manau 10 ar 12 imanoma pasiekt. O dabar zindyk leliuka ir dziaukis motinyste.
Garnier
Kaip viskas smulkiai aprasyta 4u.gif Saunuole mamyte Sveiknu 4u.gif
p Raganyte
Dekui labai uz pasisakymus! 4u.gif Taip, siek tiek padrikas, nes sulipdyta is 3 laisku. blush2.gif Rasyti is naujo - nelabai yra kada, nes vienos rankos gleby supuoju besnaudzianti maziuka triuksmadari. 4u.gif

Tikiuosi bent kazkiek naujos naudingos info ras cia skaitancios busimos nestukes. Sekmes besiruosiancioms!!! thumbup.gif
Ir 4u.gif - jau sulaukusioms maziuku.
Lotyna
Dekui mamytei uz toki nuostabu ir issamu pasakojima .. Ruosiuosi antra vaikuti gimdyti IE, kur sistema panasi i UK .. Taigi tavo pasakojimas man kaip naudinga info 4u.gif
Sekmes jums 4u.gif
No comment
Labai smagu buvo skaityti. O kokioje ligoninėje/ kokiam mieste gimdei?
liolia79
Saunuole 4u.gif
As S Airijoj gimdziau (irgi UK skaitosi), bet del tu svirkstu tai idomiai.... Man kai padejo maitint, tai isspaudavo priespienio - paziuret ar yra ir padedavo prisidet leliuka. Ir parode kad jei leliukas valgo, ziureti salia ausytes, matysis kaip juda odele kai gerklyte pienukas bega. O jei leliukas tik ciulpia speniuka - judes tik lupytes.
Panelė_Monika*
Įdomiai, mirksiukas.gif skaičiau ir nežinau ko toliau laukt bigsmile.gif svarbu viskas ok buvo 4u.gif sėkmės ir sveikatos Jums wub.gif
Wild Pearl
sveikinimai sulaukus leliuko ir puikus paskojimas mirksiukas.gif 4u.gif
OVM
Idomus bei šaunus pasakojimas thumbup.gif Sveikatos bei kantrybės (mamai) jums biggrin.gif 4u.gif
Gabriete
Gražus pasakojimas, sveikinu smile.gif
evelina
oi oi, kad skaičiau, tiek prirašei.. daug teko iškęsti. pažiūriu, o mano bezdukas - pirdukas tėtės antsiuvą begraužiąs lotuliukas.gif matyt kareiviu nori jau būti. Tu nebijok, kilogramai dings, ne iš karto gal, bet po truputį. Aš ir nusistebėjau savo figūra po gimdymo .dabar jau viskas beveik kaip buvę, tik žinai, maitinu iš vienos krūties, tai atrodo jos nevienodos, net por porą dydžių skiriasi. va mano menkas trūkumas. bet... yra silikono įdėkliukai į liemenėlę. taip ir gyvenu, baigsiu maitinti ir papukai liks vienodesni. Nesigraužk labai dėl figūros, pataisysi
rutuke38
QUOTE(G.A.M.A. @ 2010 07 22, 19:43)
truputeli padrikas pasakojimas, bet esme pagauta lotuliukas.gif  mirksiukas.gif
sekmes jums, saunu, kad maitini, o koks gimdymas bebutu, jis vistik gimdymas blush2.gif  ax.gif  4u.gif
*

as pati turejau cezario pjuvi,anglijoj bet man viskas buvo kitaip....ir ligoninej tik 2 paras buvau ir jokiu morfiju neleido...siaubas!paracetamolis nuo skausmo...prieziura -super buvo.patenkinta viskuo ir mazyle akuseres priziurejo,ypac pirma nakti kaip islipt is lovos negali.. smile.gif sekmes auginant maziu!
neues
Sveikinu susilaukus sūnelio!
O dėl kūno pokyčių- neišgyvenkit taip stipriai, pernelyg mažai laiko praėjo. Klubai turėtų grįžti į savo "vietą" ~4-5 mėnesius, kilogramai nutirps irgi panašiai, būtų gerai, kad ne per greitai. Krūtinės dydis, aišku, kol maitinsite, bus didesnis, bet ir ne toks, kaip pirmosiomis dienomis, vėlgi, viskam reikia laiko.
Labai panašūs išgyvenimai ir man po gimdymo buvo- juk jokie rūbai pirmąjį mėnesį netiko schmoll.gif, o dabar, po metų, drąsiai galiu teigti, jog galėjo keletas kg ir užsilaikyti ax.gif
Linkiu ramaus ir gražaus auginimo, pieno ir ramybės smile.gif
vi78
nuosirdzausi sveikinimai 4u.gif sekmes mirksiukas.gif
loraliu
4u.gif
smarty_978
aciu uz pasakojima! ir ypac uz praktines detales! labai pravers... 4u.gif
p Raganyte
QUOTE(No comment @ 2010 07 25, 01:04)
Labai smagu buvo skaityti.  O kokioje ligoninėje/ kokiam mieste gimdei?
*

Dekui. smile.gif Vidury Anglijos esanciam mieste Sutton Coldfield. 4u.gif

Dekui visoms skaitancioms ir paliekancioms komentariuka. 4u.gif
Vaikiukas auga puikiai. Keista, bet ne klykiantis isterikas (tfu tfu tfu...). thumbup.gif
Kogero vidines ramybes saugojimas padejo atlaikyti maziukui gimimo stresiuka. mirksiukas.gif O su diegliukais ir pirdukais - visi vaikiukai bent truputi pakariauja... 4u.gif
begedia
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Dolyte
Kokia grazi istorija, ir kiek info 4u.gif Labai pravers ax.gif
brigitiki
labai fainai parasyta istorija wub.gif
String
Laba faina istorija, ir taip smulkiai aprašyta thumbup.gif Aišku, juokingai gavosi, kad planuoji planuoji natūralų gimdymą, o išeina priešingai, bet svarbiausia, visi sveiki wub.gif Šaunuolė 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.