Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Saldi sriuba
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
happy
Na as siuo metu esu pamisus del saldzios sriubos, gal
kas irgi verdat, gal koki kita receptuka galit pasiulyt:

Mano receptukas:

Rukytu slyvu
Dziovintu abrikosu
Razinu
2 saukstai uogienes (jei yra)
cukraus pagal skony
bulv. krakmolo
makaronu

I verdanty vandeny sudedu nuplautas ir smulkiau supjaustytus
vaisius ir uogiene, cukru pagal skony ir verdu kokias 15-20 min.
Po to sudedu makaronus ir verdu kol isverda makaronai, pabaigoj
i stikline salto vandens sudedu krakmola ir ismaisau ir palengva
maisant supilu i puoda, palaukiu kol sutirstes.
Viskas sriuba ant stalo

Nerasiau tiksliu kiekiu nes manau kiekviena individualiai megzta tai
tirstesne tai skystesne sriuba. Kaip kam skanu dar ir grietines i ja
isideti

Skanaus thumbup.gif
Aušrinė
Oi ačiū už receptėlį, eglek smile.gif
Būtinai padarysiu šeimynai tokią sriubą, bet visiškai neįsivaizduoju kiek to krakmolo dėt - nesu net kisieliaus virusi. Na sakykim sriubos būtų kokie 2 litrai, tai krakmolo šaukštą dėt ar daugiau, kad apytirštė išeitų? Nors maždaug parašyk, eglek.
happy
QUOTE (Aušrinė @ 2004 05 20, 10:53)
Oi ačiū už receptėlį, eglek smile.gif
Būtinai padarysiu šeimynai tokią sriubą, bet visiškai neįsivaizduoju kiek to krakmolo dėt - nesu net kisieliaus virusi. Na sakykim sriubos būtų kokie 2 litrai, tai krakmolo šaukštą dėt ar daugiau, kad apytirštė išeitų? Nors maždaug parašyk, eglek.

Del to krakmolo tai siaip skonio reikalas,
va mano tetis is vis nepripazysta tokios su
krakmolu, tai jam mano mama verda be jo.
Na ant 2 L tai manau sauksto per akis, as matai
nemegstu tokiu labai tirstu. As tai kai i vandeny
isimaisau to krakmolo ir pilu i sriuba, tai ziuriu
kada jau man atrodo jog tirstumas tinkamas tai daugiau
ir nebepilu, nes ji sutirsteja labai greitai ir lengva
kontroliuot.
Sekmes, beje as ir einu virt , ir taip kasdien doh.gif
Aušrinė
Ir aš ko gero eisiu virt biggrin.gif
Skanaus tau ir tavo leliukui pilve smile.gif
happy
QUOTE (Aušrinė @ 2004 05 20, 11:07)
Ir aš ko gero eisiu virt biggrin.gif
Skanaus tau ir tavo leliukui pilve smile.gif

Aciu aciu, 2.gif dabar saldzia sriuba pas
mane valgo pusryciam, pietum ir vakarienei...
Matyt smalizius kaip ir mamka bus... doh.gif
astaria
Aš irgi verdu panašiai, tik vietoj krakmolo ir uogienės dedu kisielių iš pokelio. Vidutinio dydžio puodui - vienasd pokas. Skaniausias spanguolių.
Kartais vietoj makaronų dedu ryžių.
O mano mama vietoj grietinės dedasi jogurto.

essen.gif Einu ir aš gamint. Gerai, kad priminėt.
day
Mano močiutė tai vietoj makaronų deda tokius ale vrškietukus (nežinau kaip tiksliai pavadint) iš vandens, kiaušinio, miltų, truputis druskos. Tai irgi labai niam niam:)
ulaa
QUOTE (day @ 2004 05 20, 11:14)
Mano močiutė tai vietoj makaronų deda tokius ale vrškietukus (nežinau kaip tiksliai pavadint) iš vandens, kiaušinio, miltų, truputis druskos. Tai irgi labai niam niam:)

smile.gif Mes vadinam juos leistinukais
nuobodi
nuo darželio laikų nekenčiu saldžios sriubos ( tik jau nepykit biggrin.gif )tokią, kur tik kisielius ir vaisiai, tai dar nieko, bet jeigu makaronų pridėta, tai feee tongue.gif
ulaa
As pati tai jos irgi nevalgau,bet seimyna kartais ispraso,man irgi nuo darzelio ji bloga ispudi palikusi,veee...
happy
QUOTE (day @ 2004 05 20, 11:14)

Mano mama vaikystei igi su tokiais
leistinukais darydavo, tik mums vaikams tai
dar ir tokiu ale baronkyciu formos nulipdydavo..
Tai su sese pesdavomes kuri daugiau ju is puodo
isgraibys.. rolleyes.gif
Papildyta @ [mergetime]1085045277[/mergetime]
O reiks su kisielium pabandyt, nes kazkaip ir
uogienes saldytuve nesimatoo...
Laivana
Aš tai nemėgstu tų sldžių sriubų
nerile
1) dziovinti obuoliai, razinos, cukrus, leistinukai.
Nereikia jokio krakmolo. Oguones nedekite, nes pasidaro negrazi spalva. O manosios tokia skaidri, gelsva.
2) vysniu kopota (1L) su uogom uzvirti, supilti vandenyje ismaisyta sauksta krakmolo, atvesus sudeti virtus ryzius. Labai grazi spalva gaunasi. Tik reikia ziureti, kad kompotas nebutu ziauriai salgus, tokiu atveju skiesti vandeniu.
Skanaus thumbup.gif
Monet
As tai pastaruoju metu labai pamegau kompotus. Nors kartais idedu krakmolo ir gaunasi kaip ir saldi sriuba. O ruosiu is dziovintu vaisiu, kuriu visuose supermarketuose yra:
dziovinti obuoliai, slyvos ir butinai dziovintos vysnios. Nuo ju labai grazi spalva ir pacios skanu valgyti.
Galima vaisius keisti: dedi vietoj slyvu razinu, vietoj kriausiu abrikosu ar persiku. Bet butinai dziovintu vysniu.
Carmen
Anksčiau parduotuvėse būdavo saldi sriūba su makaroniukais ir uogomis (knorr),
prieš pusmetį jį iš parduotuvių dingo. Mano dukrytė labai pamėgo šią sriubą tai parduotuvėse iki šiol dar jos ieško.
Burtininke
Mano vyras ir dukrytė labai mėgtsa šią sriubą, tai dedu: džiovintų slyvų, abrikosų, kriaušių, obuolių, razinų, uogienės, cukraus, rūgštelės. O vietoj makaronų visada dedu leistinukus (vanduo, druska, miltai). Kai išverda, truputį krakmolo smile.gif Kai per tiršta sriuba, tai man nepatinka, kažkaip britkinuos tada valgyt smile.gif) O mano dukrytė tuos leitinukus praminė pypsiukais:)) tai dabar ir vadinam - pypsiukų sriuba thumbup.gif
JN
Nius kaip fainai kad cia uzejau, jus ne neisivaizduojat:)) Mano berniukas issitare, kad megsta saldzia sriubyte, o as hmmmm....gyvenime nesu jos virus blush2.gif Tai va, prisiskaiciau jusu patirties, daba jau tikrai ka nors padarysiu. tik tas krakmolas, man ...nezinau, gal be jo bandysiu. Kazkas man pasakojo, kad rabarbaru i sita sriuba deda, nedarot taip?
mamagitana
be krakmolo bus kompotas.
mildux
Mūsų šeimos mėgstamiausia saldi sriuba yra iš vyšnių su virtinukais. Sode turime vyšnių, todėl sezono metu beveik kasdien turėdavau ruošti šią sriubą. Kaimynų močiutė sako, kad taip pat galima virti ir iš juodųjų serbentų. Nesu mėginusi, gal ir gardu, bet spalva turbūt nekokia g.gif
O vyšnių sriubą verdu taip: pusę stiklinės vyšnių (be kauliukų) sumaigau su šakute, užberiu 0,5 stikl. cukraus, sudedu į verdantį vandenį ir verdu 10 min. Iš 1 stikl. miltų, 2 kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruošiu virtinukų tešlą. Į virtinukų vidų dedu po vyšnią. Virtinukus išverdu vyšnių sriuboje. Valgome su grietinėle. thumbup.gif
ausrytuke
o man sriuba turi buti tik su miltiniais kleckiukais, o su visokiais makaronais tai as nemegstu schmoll.gif
Romeo
Na jau saldi sriuba tai mano pati megstamiausia. Verdu ja is ivairiu dziovintu vaisiu (obuoliai, slyvos, abrikosai, razinos), kartais idedu ir saldytu vysniu ir butinai su krakmolu, kompotai man nepatnka. O makaronus tai as issiverdu atskirai ir isidedu tik tada kai valgau, t.y. bendrai ju sumaisius su sriuba nelaikau.
Kazkada teko valgyti su ryziais vietoj makaronu, tai irgi skanumelis buvo smile.gif
Siracusa
veee, as ir nemegstu, bet vyreliui tai nieko nera skaniau uz ja, tai ir verdu doh.gif
ArTutė
Mano dukryte labai megsta sriubas. O kasdienes jau nusibodo. Niekada neviriau saldziu sriubu blush2.gif Reiks butinai isbandyti bent keleta receptuku bigsmile.gif
Sola
Man tai tai kazkodel nepatinka su dziovintais vaisiais...bet su su svieziom uogytem,tai iskertu kelias lekstes.
Taistė
bigsmile.gif cia mano pati megstamiausia sriuba. Galeciau valgyt nors ir kasdien! thumbup.gif
mazu-le
Labai mėgstu saldžią sriubą, tik gaila kad mano vyras nea, tai ją tenka virti iš viso retai. verysad.gif Man skaniausia saldi sriuba su džiovintais abrikosais ir namuose darytais makaronais, kuriuos mes vadiname kleckais. biggrin.gif
Naktipele
Radau tokią sriubą

Slyvų sriuba su manų kukuliais

apie 1 kg slyvų
4 gvazdikėlių
100 g cukraus
1 tarkuotos citrinos žievelės
1/2 l vandens
1 šaukštelio krakmolo

Kukuliams:
100 ml pieno
1 kiaušinio
50 g manų kruopų
30 g cukraus
20 g sviesto

Slyvas supjaustyti. Užvirinti vandenį, suberti slyvas ir cukrų, gvazdikėlius, citrinos žievelę. Virti apie 10 min. Krakmolą išmaišyti su 2 šaukštais šalto vandens ir supilti į sriubą. Mišant virti, kol sutirštės.
Kukuliams pieną supilti į puodą, kaitinti, pilti manų kruopas, sudėti cukrų, sviestą ir maišant virti, kol košė išvirs. Ataušinti, įmušti kiaušinį, gerai išmaišyti.
Kitame puode užvirinti vandenį, šlapiu šaukštu formuoti kukulius ir kelias minutes juos pavirti. Sudėti į sriubą.
Pusele_
me svisašeimyna valgom šią sriubą: eceptas tradicinis makaronai ir vaisiai kurie po ranka, paprastai nededu daugiau triju rūšių, krakmoliuko. mano mama pagardindavo saldžia grietinėle, salanu ir šilta ir šalta, AM AM AM
Pavasarėlis
labas visoms, pasiskaitinejau tema, nes labai valgom saldzia sriuba. labai megstu isvirti vakare, kad liktu ir pusryciams, nereikia ryte galvoti ka vaikui isvirti.

as verdu be recepto, sudedu i puoda visko, ko tuo metu turiu tinkamo: makaronai, dziovinti vaisiai, obuoliai, uogiene, saldytos uogos, jei reikia cukraus ir dar dedu kelis gvazdikelius , kartais cinamono lazdele; uzpilu verdanciu vandeniu, paverdu kokias 10-15 minuciu, tada krakmola ir isjungiu. palieku dar pastoveti kiek tai laiko, kad baigtu brinkti makaronai ir skoniai persimaisytu.
Aurore_
Uoj, man tai irgi labai skanu tokios sriubytes, labai gerai paivairinimui jos, manau:)Kaip tik vasara laukia isbandymas manes- 3 savaites gaminti vyrukams maista, nors pries tai nesu reguliariai ko nors gaminusi:)tai lb dziaugiuosi kad cia bent siek tiek patarimu prisirinkau, galesiu isvirti ir tokia sriubyte:)
birucaite
Visai neseniai valgiau tokia sriubyte: reikia 2l vandens,stiklines cukraus,saukstelio vanilinio cukraus,cinamono lazdeles,3 persikai (sviezi),3 nektarinai (sviezi),keli lasiukai migdolu esencijos,2 saukstai krakmolo,vaniliniu ledu. Vandeni uzvirinti su cukrumi,vaniliniu cukrumi ir cinamono lazdele. Sudeti skiltelemis pjaustytus persikus ir nektarinus ir virti apie 10 min. Ilasinti migdolu esencijos. Supilti su nedideliu kiekiu salto vandens ismaisyta krakmola ir maisant virti kol sriuba sutirstes. Isimti cinamono lazdele. Sriubos ipilti i lekstes ir uzdeti po sauksta ledu.
Man labai patiko. thumbup.gif
Katadamo
paskaičiau šį skyrelį ir kaip užsimaniau saldžios sriubos ax.gif

žiūriu visi receptai panašūs, aš nusiperku džiovintų vaisių rinkinį, kelias saunas nuplaunu, supjaustau vaisius, dar razinku dedu, pamenu darželyje dažnai mandarino skiltelių razdavom, tai labai patikdavo... jei turiu šviežių vaisiu, tai būna vyšnių dedu, mėlynių ar juodų serbentų... na ir žinoma makaronai kurie po ranka pasitaiko ir krakmolas. Bet dabar pamėginsiu su kisieliumi kaip pradžioj kažkuri rašėt ax.gif
Neryte
QUOTE(mildux @ 2005 08 08, 00:36)
Mūsų šeimos mėgstamiausia saldi sriuba yra iš vyšnių su virtinukais. Sode turime vyšnių, todėl sezono metu beveik kasdien turėdavau ruošti šią sriubą. Kaimynų močiutė sako, kad taip pat galima virti ir iš juodųjų serbentų. Nesu mėginusi, gal ir gardu, bet spalva turbūt nekokia g.gif 
O vyšnių sriubą verdu taip: pusę stiklinės vyšnių (be kauliukų) sumaigau su šakute, užberiu 0,5 stikl. cukraus, sudedu į verdantį vandenį ir verdu 10 min. Iš 1 stikl. miltų, 2 kiaušinių, trupučio vandens ir druskos paruošiu virtinukų tešlą. Į virtinukų vidų dedu po vyšnią. Virtinukus išverdu vyšnių sriuboje. Valgome su grietinėle.  thumbup.gif
*

Seip nemegstu as tu saldziu sriubu,bet sita jauciu thumbup.gif ,reiks pabandyti,o dar su kokiais vaniliniais ledais,tai jauciu thumbup.gif
(=Butterfly=)
vietoje krakmolo as nusiperku kisieliaus miltelius (pvz., braskiu skonio) (ten parasyta kokiam kiekiui milteliu kokio kiekio vandes reikia ) ir verdu jame makaroniukus, dziovintus vaisius... smile.gif
man asmeniskai lb skanu saldi sriubyte, kai idedu dziovintu persiku thumbup.gif
svytejimas ezero dugne
Aš visada darau tik su kisieliumi- kad būtų kaip kremas tiršta- ir grietinės ant viršaus deduosi- tai skanu, kažkas panašaus kaip desertinis kremas būna thumbup.gif

Man atrodo, kad su kramolu netaip skanu, kaip su gatavu kisieliumi- man braškinis labiausiai patinka ax.gif

Dedu cinamono, kleckus darau, dedu turimų vaisių.
Nervita
Prisiskaiciau...ryt ir as gaminsiu saldzia sriuba ax.gif ...tikiuosi iseis lotuliukas.gif ..su manim visko gali atsitikti blush2.gif
vivaflame
as irgi su kisielium megstu daryt
tik is saldytu vaisiu verdu, tai avietes braskes ir kleckiuku dar naminiu padarau ir kartu imaisau smulkiausiu makaroniuku
wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
zarazna
Mmmm, šiandien virsiu saldžią sriubą - labai pasiilgau bigsmile.gif
Jolete
Darydama kleckiukus saldžiai sriubai visuomet į tešlą dedu aguonų.
Auksesmama
kaip darot su kisieliumu?
S.N.A.S
QUOTE(mazu-le @ 2006 04 02, 23:57)
Labai mėgstu saldžią sriubą, tik gaila kad mano vyras nea, tai ją tenka virti iš viso retai.  verysad.gif Man skaniausia saldi sriuba su džiovintais abrikosais ir namuose darytais makaronais, kuriuos mes vadiname kleckais.  biggrin.gif
*

MB irgi tokių dalykų nemėgėjas, bet va galvoju sūneliui turėtų patikt.. bigsmile.gif ypač su uogytėm ir makaronais raidytėm thumbup.gif jaučiu sekmadienį paplušėsiu. Nes jau turbūt 3 metai kaip nesu valgius tokios sriubikės.. g.gif
regna
S.N.A.S,gal galite įmesti skaniosios sriubytės receptuką?Dėkui. 4u.gif
Matti
QUOTE(happy @ 2004 05 20, 12:26)
Na as siuo metu esu pamisus del saldzios sriubos, gal
kas irgi verdat, gal koki kita receptuka galit pasiulyt:

Mano receptukas:

Rukytu slyvu
Dziovintu abrikosu
Razinu
2 saukstai uogienes (jei yra)
cukraus pagal skony
bulv. krakmolo
makaronu

I verdanty vandeny sudedu nuplautas ir smulkiau supjaustytus
vaisius ir uogiene, cukru pagal skony ir verdu kokias 15-20 min.
Po to sudedu makaronus ir verdu kol isverda makaronai, pabaigoj
i stikline salto vandens sudedu krakmola ir ismaisau ir palengva
maisant supilu i puoda, palaukiu kol sutirstes.
Viskas sriuba ant stalo

Nerasiau tiksliu kiekiu nes manau kiekviena individualiai megzta tai
tirstesne tai skystesne sriuba. Kaip kam skanu dar ir grietines i ja
isideti

Skanaus thumbup.gif
*

labai skanu. tikrai smile.gif
kaubojey
Viriau as siandien desimta vakare ta sriubike drinks_cheers.gif , jau seniai buvau valgius, tad susigundziau 4u.gif .
Nusipirkau maksimoj jau paruosta pakuote saldziai sriubai, ten buvo ir dziovintu vaisiu vienas kitas, ir miltukai, kuriuos baigiant virti reikia ismaisyti saltame vandenyje ir supilti i sriuba. Tad prie tu dziovintu abrikosu, slyvu ir razinu dar idejau nektarina, obuoli, ir dar tu tokiu kleckiuku blush2.gif . Jie man patys skaniausi thumbup.gif . Net draugas suvalge lekste sriubos, kurios siaip nemegsta, o ypac razinu, bet kazkaip skaniai suejo biggrin.gif .
arbatine_saldainine
Sveikos
Pirma karta gyvenime viriau salta sriuba. Savaitgali prisirinkom melyniu, tai dariau. Dabar ji vesta, bet galiu pasakyti, kad pirmas blynas tikrai prisviles. NIekad nesu virus nieko su krakmolu, tai nezinojau kaip. Ten rase, kad reikia pavirt melynes su prieskoniais, tada grietines sauksta su krakmolu ismaisyt ir suplit, tada dar uzvirt. Na ir ka jus galvojat? Gavosi grietines gumuliukai krakmoliniai biggrin.gif Kaip reik daryt, kad gautusi normaliai? Gal grietine pasildyt, o gal krakmola pries tai vandeny maisyt?
Papugele
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2009 07 27, 20:52)
Sveikos
Pirma karta gyvenime viriau salta sriuba. Savaitgali prisirinkom melyniu, tai dariau. Dabar ji vesta, bet galiu pasakyti, kad pirmas blynas tikrai prisviles. NIekad nesu virus nieko su krakmolu, tai nezinojau kaip. Ten rase, kad reikia pavirt melynes su prieskoniais, tada grietines sauksta su krakmolu ismaisyt ir suplit, tada dar uzvirt. Na ir ka jus galvojat? Gavosi grietines gumuliukai krakmoliniai  biggrin.gif  Kaip reik daryt, kad gautusi normaliai? Gal grietine pasildyt, o gal krakmola pries tai vandeny maisyt?
*

Koks idomus receptas blink.gif Tikrai grietine ismaisyt su krakmolu? blink.gif As tai vandeni paverdu kokius noriu vaisius(dziovintus ar ne) ar uogas, ar rabarbarus, idedu miltiniu leistinuku arba kokiu megstamu makaronu. Ir visai baigiant sriubai virti supilu vandeni isleista sauksta krakmolo. Uzverda ir gatava sriubyte. Valgant grietines isidedu essen.gif
arbatine_saldainine
QUOTE(Papugele @ 2009 07 28, 14:23)
Koks idomus receptas blink.gif  Tikrai grietine ismaisyt su krakmolu? blink.gif As tai vandeni paverdu kokius noriu vaisius(dziovintus ar ne) ar uogas, ar rabarbarus, idedu miltiniu leistinuku arba kokiu megstamu makaronu. Ir visai baigiant sriubai virti supilu vandeni isleista sauksta krakmolo. Uzverda ir gatava sriubyte. Valgant grietines isidedu  essen.gif
*

Receptas is cia... http://www.visireceptai.lt/receptas/salta_...niu_sriuba.html
Kadangi niekad nebuvau gaminus, tai ir patikejau sia technologija lotuliukas.gif
Anyway nepatiko man is esmes smile.gif Niekad nepatikdavo, tik maniau, kad jau busiu pergyvenus ta darzelio trauma, pasirodo ne smile.gif
charisma212
uzvedet su ta sriuba doh.gif ryt darysiu bigsmile.gif 1 karta, tikiuosi bus good ax.gif unsure.gif
regna
Švedijoje parduotuvėse galima nusipirkti jų vadinamos vaisių sriubos.
Jos yra įvairiausių vaisių,{mėlynių,persikų,abrikosų,erškėčių,obuolių}
Ji yra pusiau tirštame pavidale,valgoma su pienu.
Bent man labai patinka.
Gal sumanios mamytės žino receptuką,šios sriubytės.
Labiausia man patinka mėlynių,erškėčių.
MuzikALI
MB labai nori,kad isvirciau saldzia sriuba su tais leistinukais. As siaip su makaronais virdavau, o jis nori kaip jo mama isverda tokia sriuba doh.gif
tai norejau paklausti, kaip tuos leistinukus daryt? kai sudedi kiausa, miltus, druska, vandens man rodos ir isminkai kaip suprantu..? o kaip ta tesla turi atrodyt? kokio kietumo? o po to atgnybt po gabaliuka ir mest i puoda juos ar kaip? jetau neisivaizduoju tos technologijos doh.gif doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.