Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar auklė nusineša vėžimą į lauką pati?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
tanita
Sveikutes.
Gal ir nelabai aktuali tema, bet siuo metu man tai svarbu.
Ar jusu aukles nusinesa i lauka vezimeli pacios?
Kai pas mus pradejo dirbti aukle, vezimeli pradejome isnesti i lauka (gyvename III aukste), grizdama per pietus ji isinesdavau atgal. Per ta laika vezimelis neblogai 'apsuto'... Dabar nupirkome sketuka. Bijau, kad jei ir ji taip isnesinesime, jam t.p. gresia'nusutimas', o noretusi, kad nebutu labai baisus dar ir kitam leliukui... Sketukas kokiais 4 kg uz buvusi vezima lengvesnis (sveria apie 7 kg) ir patogiau susilanksto. Mergyte pati laiptais dar nenulipa, tad reiktu nesti ir vaika ir vezima... Aukle - gana stipri, taciau jau pensijinio amziaus moteriske.
Ka patartumet?
Jurga
maniske aukle ir mociute nuo kokiu 1,3 metuku be vezimo vedasi i lauka - tik tada kartais tekdavo ant ranku panesiot, ar ant suoliuko prisest. Kai as pati vezuosi i lauka, jei toli planuoju eiti - tai pasiimu vezima. Man kazkaip atrodydavo nesaugu, kad nesh vaika su visu vezimu - dar pargrius ar ka, o palikinet vieno vezimo pas mus laiptinej negalima...
O tavo zuikis juk irgi jau turbut vaiksto? tai gal jau tuoj ir be vezimo apseis su aukle?
mamulia
nusinesa,puikiausiai smile.gif
Ambro
Nors ir gimdymas ne uz kalnu, bet dar ir sketuka pasinesioju iki 3 a ir atgal. O neretai ir vaiki reikia panesti, pvz, lipant i miesto transporta biggrin.gif ... Sketukas tikrai dar cool atrodo, nors jau beveik metai, kaip ji naudojam clap.gif .
Juku
Va ir as galvoju kaip cia su aukles ejimu i lauka, nes ji pati nevaiksto ir dar lauke pamiegoti megsta smile.gif . As pati nusinesu lengvai-vaika i kengura, sketuka po pazascia ir pirmyn. Bet jau kai reikia uzsinesti po laukelio, tai grizusi jauciuosi kaip nesulinis gyvulys rolleyes.gif . Kaip supratau, pas jus galima apacioje palikti vezima? gal tegu ji tada nusinesa vezimuka, o po to uzlipa dar karta vaiko? Nes jei dar senyvo amziaus, tai tikrai gali ar galva apsvaigt ar siaip negera pasidaryti tysiant juos abu laiptais?..
ader
Maniske kai reikia ir vezimuka pasiima ir dviratuka, kad tik patogu ir saugu butu. Pirma issinesa vezimuka is 4a, begtute, paskui grizta vaika pasiima ir keliauja visi o atgal irgi per du kartus vaika i virsu, paskui vezima. As irgi taip darydavau, nes kitaip nepatempdavau visko is karto. Sauni ta mano mociute auklyte. thumbup.gif
Natalija.it
Mano auklė ir vežimą nusineša ir jei vyresnis sūnus būna tai ir jam paspirtuką išneša. Jų juk darbas toks. Mano auklė vienu žodžiu liuks moteriškė.
nerile
Tegul aukle nunesa vezima zemyn, jei palikti negalima, teguk prirakina ji su dviracio spyna, yra tokia su laidu, tada atsinesa vaika ir pirmyn i vaikstynes. Gryzus tas pats variantas. Man tai labai aktuali tema, kai rinkausi aukle, vienas pirmuju klausimu buvo: ar sugebesite vezima uznesti/nunesti i 5a. thumbup.gif
Bekasė
o kodel butina nesti, jus ka nemokate nuvaziuoti su vezimu laiptais. Ilgiau tai trunka, bet uztat nesunku.
Jurga
QUOTE (Silvute @ 2004 06 01, 15:14)
o kodel butina nesti, jus ka nemokate nuvaziuoti su vezimu laiptais. Ilgiau tai trunka, bet uztat nesunku.

ne su visais vezimais galima uzvaziuoti. Va, su vienu puikiausiai ta darydavau, o su kitu - kazkaip tie laiptai ir ratu atstumas nesutapo.
Bet nezinau ar toki pati buda tu turi omeny. As turiu omeny toki vezimo "lipima" laiptais aukstyn. Priekiniai ratai "lipa", o paskui juos ir galiniai. Zemyn man zymiai sunkiau tai sekesi, tai nesdavau.
Kactukas
va uztai as kiekviena karta lyg asilas ar kupranugaris kopdama su nesuliais ir vezimu kalusiu saves jau daugybe kartu: kude iki siol neegzistuoja nuvaziuojamos dalys g.gif ?" Ypac ten, kur nera liftu....arba galetu jau israst kokius vezimus, kuriems laiptai nekliutis...
ENIGMA
SEIP VISKO NESKAICIAU, BET PASAKYSIU SAVO NUOMONE JEI MOKI PINIGUS AUKLEI TAI JI PRIVALO DARYTI VISKA, O JEI JI NESUTINKA, TADA REIKIA KITOS IESKOTI KURI GALES TAI DARYTI. smile.gif
Bekasė
QUOTE (Jurga @ 2004 06 01, 16:38)
ne su visais vezimais galima uzvaziuoti. Va, su vienu puikiausiai ta darydavau, o su kitu - kazkaip tie laiptai ir ratu atstumas nesutapo.
Bet nezinau ar toki pati buda tu turi omeny. As turiu omeny toki vezimo "lipima" laiptais aukstyn. Priekiniai ratai "lipa", o paskui juos ir galiniai. Zemyn man zymiai sunkiau tai sekesi, tai nesdavau.

nea, apie kitoki. Taip lipti laiptais ir man neisejo.
Pati lipi pirma ir apgrezta vezima is paskos trauki su koja vis pakeldama. Na, nemoku as aprasyti suprantamai, bet kam is pazistamu parodziau, tos sekmingai naudojo. Aisku laiko toks budas uzima daugiau, nei kad nusinesti vezima, bet cia jau kiekvienos reikalas, kas jai patogiau.
joge
QUOTE(ENIGMA @ 2004 06 02, 00:43)
SEIP VISKO NESKAICIAU, BET PASAKYSIU SAVO NUOMONE JEI MOKI PINIGUS AUKLEI TAI JI PRIVALO DARYTI VISKA, O JEI JI NESUTINKA, TADA REIKIA KITOS IESKOTI KURI GALES TAI DARYTI. smile.gif
*

visiškai sutinku
stebukliuke
Taip, mano auklė pati nusineša vežimą, jei jau būnu namuose, tai jai padedu (iš tikrųjų juk nėra taip lengva, ir pačiai malonu jei kas padeda vežima su vaiku nutįsti). Nors dabar turime lengvą vežimuką, vos 5 kg sveria, o jo ir ne visad prireikia... Tai gal ir nėra tos bėdos su vežimo nešiojimu.
Jei vežimas turi didelius ratus, tai juo galima puikiausiai laiptais užvažiuoti.
ajja
Maniske nusinesa sketuka. Jauciu ir ziema su sketuku teks vazinet nes aukle nenutis didesnio vezimo, reik sunkiai nest per du kartus doh.gif
giedred
laba,manau jai jau aukle dirba si darba , tai turetu ir vezima nusinesti, aisku jai jo reikia, nes mano mergaite nori vaikscioti, manau dar geriau nei vazinejasi vezime
Brigitarimkuviene
Na aš pati dirbau aukle ir tikrai nelaukdavau kol man kas nuneš vežimą, pripratus jau, ir saviškį tampiau iš ir į 3 aukštą biggrin.gif . Tiesa atsirasdavo kartais koks kaimynas, kur nė neprašomas padėdavo. smile.gif
prie dubysos
QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2009 11 18, 15:23)
Na aš pati dirbau aukle ir tikrai nelaukdavau kol man kas nuneš vežimą, pripratus jau, ir saviškį tampiau iš ir į 3 aukštą  biggrin.gif . Tiesa atsirasdavo kartais koks kaimynas, kur nė neprašomas padėdavo.  smile.gif
*

o jei auklyte laukiasi?
neringa.r.
Mūsų auklė iš penkto aukšto vežimėlį nusineša (labai gaila, kad taip aukštai), vaiką palieką namuose aprengtą (pasodina ant grindų) ir griūdama lekia, bistra tokia nors meteliai nejaunystės...kitaip niekaip ir neišeitų (mes darbuojamės), o vaikui į lauką tikrai reikia kasdien... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mariug @ 2009 11 19, 19:21)
o jei auklyte laukiasi?
*

O kokiam rūsyje palikti vežimėlį neišeitų, vis truputi mažiau tusytis...? ax.gif
Monrutė
QUOTE(giedred @ 2009 11 06, 15:29)
laba,manau jai jau aukle dirba si darba , tai turetu ir vezima nusinesti, aisku jai jo reikia, nes mano mergaite nori vaikscioti, manau dar geriau nei vazinejasi vezime
*

ką jau padarysi, kad ne visur liftai
mes kai turėjom auklę, maniežas buvo pastatytas, kad vaikutį padėtų, kol paskui vežimą užsineš ax.gif
pariene
reikia ieskoti tokios, kuri nusinesa vezima...
laukine kate
QUOTE(pariene @ 2010 03 09, 14:40)
reikia ieskoti tokios, kuri nusinesa vezima...
*

Kaip viskas tampa sudėtinga... unsure.gif Aš panešiojau vezimą,ir ką,- staigūs nugaros skausmai...Kelias dienas vos iš lovos išsiritau...Pasiūliau tėvams,kad ieškotūsi kitos auklės...Bet nenorėjo kitos schmoll.gif Tai dabar vezimą ir išneša ir parneša.Nes namiškiai daznai pareidinėja namo...Ir mažiukui gerai lauke išbūt 2 valandas rolleyes.gif
Dabar prieš įsidarbinant aukle,būtų aktualu kelintame aukšte žmonės gyvena,ar nelaiko gyvūnų,ir kiek sveria vežimėlis mirksiukas.gif
JM
QUOTE(laukine kate @ 2010 03 09, 17:42)
Kaip viskas tampa sudėtinga... unsure.gif Aš panešiojau vezimą,ir ką,- staigūs nugaros skausmai...Kelias dienas vos iš lovos išsiritau...Pasiūliau tėvams,kad ieškotūsi kitos auklės...Bet nenorėjo kitos schmoll.gif Tai dabar vezimą ir išneša ir parneša.Nes namiškiai daznai pareidinėja namo...Ir mažiukui gerai lauke išbūt 2 valandas rolleyes.gif
Dabar prieš įsidarbinant aukle,būtų aktualu kelintame aukšte žmonės gyvena,ar nelaiko gyvūnų,ir kiek sveria vežimėlis mirksiukas.gif
*

tai gal jus turite ypatingu sveikatos problemu del nugaros mirksiukas.gif ar alergija gyvunams 4u.gif
ciuke
nematau jokios problemos, kaip mamos pacios nusinesa, kai kartu su vaiku, taip ir aukles. Nebent aukle tikrai turi problemu su sveikata, laukiasi ir tt ir pan. O siaip, apie viska reikia kalbeti ir susitarti.
laukine kate
QUOTE(jolita.martyna @ 2010 03 09, 23:28)
tai gal jus turite ypatingu sveikatos problemu del nugaros mirksiukas.gif  ar alergija gyvunams 4u.gif
*

nežinau ar ypatinga problema,stuburo išvarža biggrin.gif ir dar visokių '''dovanėlių'''prie jo...nors nešiot vaiką galiu ant rankų,ir gana ilgai...bėda,kai reikia pasilenkus kelt kazką sunkesnio mirksiukas.gif
turiu alergiją gyvūnams,visiems kailiniuotiems verysad.gif
Papildyta:
[quote=ciuke,2010 03 10, 17:03]
nematau jokios problemos, kaip mamos pacios nusinesa, kai kartu su vaiku, taip ir aukles. Nebent aukle tikrai turi problemu su sveikata, laukiasi ir tt ir pan. O siaip, apie viska reikia kalbeti ir susitarti.
*

[/quote
visos problemos yra išsprendziamos smile.gif kadangi niekada nebuvau stipri,net ir savo kūdikiui nepirkau sunkaus vezimėlio...šiaip aš už,-kad auklė pati nusineštų vežimėlį..tik reikia iš anksto apie visa tai pakalbėt,ko aš nepadariau g.gif
GABRIIELA
QUOTE(ciuke @ 2010 03 10, 16:03)
*

drinks_cheers.gif
prie dubysos
Mano svaine tai po stuburo sunkios operacijos,dirba aukle savo namuose,tai vezimeli nunesa jos vyras ar sunus.
laukine kate
QUOTE(mariug @ 2010 03 15, 12:00)
Mano svaine tai po stuburo sunkios operacijos,dirba aukle savo namuose,tai vezimeli nunesa jos vyras ar sunus.
*

g.gif Neįsivaizduoju,kaip galima aukle dirbt po tokios operacijos.Juk ir vaiką reikia kilnot,ir panešiot,ir pasilenkt... unsure.gif
linytes
QUOTE(nerile @ 2004 06 01, 12:30)
Tegul aukle nunesa vezima zemyn, jei palikti negalima, teguk prirakina ji su dviracio spyna, yra tokia su laidu, tada atsinesa vaika ir pirmyn i vaikstynes. Gryzus tas pats variantas. Man tai labai aktuali tema, kai rinkausi aukle, vienas pirmuju klausimu buvo: ar sugebesite vezima uznesti/nunesti i 5a. thumbup.gif
*

Aš parūpinau pigų vežimėlį, jį prirakinu apačioje prie radiatoriaus su dviračio spynele, jį ten ir palikinėju, o auklė arba aš tik vaiką nešiojam smile.gif
prie dubysos
QUOTE(laukine kate @ 2010 03 15, 20:38)
g.gif Neįsivaizduoju,kaip galima aukle dirbt po tokios operacijos.Juk ir vaiką reikia kilnot,ir panešiot,ir pasilenkt... unsure.gif
*

Na, vaikuciui jau pusantru metuku,be to, tai- aukles kaimynu vaikutis,viskas apie aukles sveikata zinoma.O pakilnot ir jo teveliai nelabai jau kilnoja,jis megsta buti savarankisku,gana judrus berniukas,jei jau reikia pakelt- tai aukles namuose yra "pakeleju'-aukles vyras,sunus.
grazina37
QUOTE(laukine kate @ 2010 03 15, 19:38)
*

o ka darytum jei tau tokia beda nutiktu,juk augintum vaika kaip anksciau ,tik venktum kelti,kaimynei buvo auglys ant stuburo,tai irgi ja isoperavo ir 6 menesius nebuvo galima sedeti tik stoveti arba guleti ir nieko kelti negalima buvo,jos mergytei tada 1.5 metuku ,tai ji kuo puikiausei su ja tvarkesi,tik as eidavau i lauka isvesti mergyte rolleyes.gif
laukine kate
QUOTE(grazina37 @ 2010 03 22, 12:20)
o ka darytum jei tau tokia beda nutiktu,juk augintum vaika kaip anksciau ,tik venktum kelti,kaimynei buvo auglys ant stuburo,tai irgi ja isoperavo ir 6 menesius nebuvo galima  sedeti tik stoveti arba guleti ir nieko kelti negalima buvo,jos mergytei tada 1.5 metuku ,tai ji kuo puikiausei su ja tvarkesi,tik as eidavau i lauka isvesti mergyte  rolleyes.gif
*

zmogus prie visko ko gero prisitaiko.prie esamos situacijos
bet mano priziūrimas mazylis dar nevaikšto,labai stiprus ir judrus...ir nunešt į vonią nupraust reikia,ir į lauką nusinešt- parsineš iš vežimėlio unsure.gif įkelt - iškelt iš lovytės...Su didesniu vaikiuku,tai jau zinoma lengviau mirksiukas.gif
rocococray
Perkant vezinma juk reikia rinktis, kad butu galima bevargo laiptais nusinesti ir nuvaziuoti. Mes perkant is karto lenviausiu remus ir dideliais ratais pirkom, tai ir is 9 auksto be problemu buvo, na i.... tai teko prie tureklu prirakinti kol tetuka grizo... nes lakstyti aukstyn zemyn kazkaip neisejo, tai ir aukle nepaliks juk vieno vaiko kad vezima uznestu, tikiuosi...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.