Netyčia išgirdau apie šį darželį. Sakė, kad priima visai mažiukus vaikus ir yra labai pigus. Kuo jis ypatingas? Ar kas nors ką nors apie jį yra girdėjęs, gal leidžiat savo mažylius?
Kiek supratau, Miglos gatvej yra du darzeliai, vienas is ju sergantiems tuberkulioze arba is tokiu seimu, tai gal cia sitas ir yra???
Man rods, jūs PUŠELĘ aptarinėjat, ne EGLUTĘ
Paziurejau savivaldybes puslapyje, tai Miglos 3 yra tikrai tas specializuotas darzelis, o "Pusynelis" yra Miglos 53
as leidziu savo maziu i pusyneli lopsiuku grupe. Ir sis darzelis tikrai nera serganties tuberkulioze.
Na negali jis būti sergantiems- sergantys guli ligoninėj, gal jis tiems, kuriems yra įtarimas arba po kontakto (na kai labai reaguoja į mėginį- atsimnat tikriausiai, kaip anksčiau mokykloj durdavo visiems ir matuodavo po kelių dienų, kiek paraudo
Bet man kažkaip vis tiek nesinori leist į tokį darželį, kad ir labai geras ir pigus savo mažos :baby Užtenka tos zarazos ir aplink, kam dar tampyt liūtą už ūsų...
Tai va, savivaldybes puslapyje, kur visi darzeliu sarasai, prie musu aptarinejamo darzelio yra tox prierasas:
"Sergantiems TBC, somatinius ir neurologinius sutrikimus besigydantiems ikimokyklinio ugdymo įstaiga" Kaip ir viskas aisku...
Gal yra lankančių šį specializuotą darželį? Įdomu, kokias papildomas paslaugas jis teikia be įprasto ugdymo (pvz., kineziterapijos ir pan.)?
šis darželis skirtas ne sergantiems tuberkulioze ( mat tokius vaikus iškarto į ligonine guldo), bet vaikams kurie turi kontaktą su sergančiais, pvz.: kaimynai, dėdės, tetos, ar tėvai ir pan., taip pat tiems, kurių organizmai teigiamai reaguoja į mantu tyrimą (rankytė parausta), tai toli grazu nereiskia kad jie serga, tiesiog organizmas turi mazesni imuniteta tai ligai. tiem, kas bijo užsikrėsti, galiu pasakyti tik tiek - kad rizika užsikrėsti nuo tų vaikų yra ne didesnė nei važiuojant troleibusu, žaidžiant kieme su vaikais (dažniausiai būna taip kad ir patys tėvai nežino, kad jų vaikas turi silpnesnį imunitetą tub bakterijai), ir t.t. ir pan. praktiškai darželį lanko sveiki vaikai, ir beje nemažai žinomu Lietuvoje žmonių veda į tą darželį savo atžalėles. pats darželis yra valstybės išlaikomas, todėl uz jį per mėnesį iki 15 lt mokėti reikia, o į jį patenkama gavus kelalapį tub dispanseryje (žinoma, ne taip paprasta jį gauti) [COLOR=purple]darželio privalumai : * pats darželis ir visa jam priklausanti teritorija randasi pušyne, žaidimo aikštelė randasi tiesiog miške, vaikams tiesiog kaifas palakstyti karštomis vasaros dienomis medžių paunksmėje, kur visai ne karšta, įkvėpti gaivaus pušyno oro; žiemą - su čiuožtukais pačiuožinėti čia ęsančiais kalniukais, pavasarį - aplink visi kalnai pražysta žibuoklėmis, o rudenį - džiaugtis spalvų begalybe..... * vaikai valgo darželyje 5 kartus - pusryčiai, po valandos geria piena, pietūs, pavakariai, vakarienė. *kaip minėjau, mokėti reikia iki 15 lt. * lopšelinėse grupese vaiku sarase iki 12, lanko mažiau; darželio grupese iki 18 vaiku lanko iki 15; priešmokyklinėse grupėse vaikų iki 22 (palyginus su kitais darželiais kur vaiku iki 27 - tai manau visai nedaug ). Papildyta: dar pamiršau - darželis savaitinis, žinoma niekas nedraudžia vaiką pasimti kiekvieną dieną, bet tai labai patogu ilgai dirbantiems tėveliams, susitarus vaikiuka galima pasiimti ir 21 val. QUOTE(saulele79 @ 2006 05 16, 09:41) šis darželis skirtas ne sergantiems tuberkulioze ( mat tokius vaikus iškarto į ligonine guldo), bet vaikams kurie turi kontaktą su sergančiais, pvz.: kaimynai, dėdės, tetos, ar tėvai ir pan., taip pat tiems, kurių organizmai teigiamai reaguoja į mantu tyrimą (rankytė parausta), tai toli grazu nereiskia kad jie serga, tiesiog organizmas turi mazesni imuniteta tai ligai. tiem, kas bijo užsikrėsti, galiu pasakyti tik tiek - kad rizika užsikrėsti nuo tų vaikų yra ne didesnė nei važiuojant troleibusu, žaidžiant kieme su vaikais (dažniausiai būna taip kad ir patys tėvai nežino, kad jų vaikas turi silpnesnį imunitetą tub bakterijai), ir t.t. ir pan. praktiškai darželį lanko sveiki vaikai, ir beje nemažai žinomu Lietuvoje žmonių veda į tą darželį savo atžalėles. pats darželis yra valstybės išlaikomas, todėl uz jį per mėnesį iki 15 lt mokėti reikia, o į jį patenkama gavus kelalapį tub dispanseryje (žinoma, ne taip paprasta jį gauti) [COLOR=purple]darželio privalumai : * pats darželis ir visa jam priklausanti teritorija randasi pušyne, žaidimo aikštelė randasi tiesiog miške, vaikams tiesiog kaifas palakstyti karštomis vasaros dienomis medžių paunksmėje, kur visai ne karšta, įkvėpti gaivaus pušyno oro; žiemą - su čiuožtukais pačiuožinėti čia ęsančiais kalniukais, pavasarį - aplink visi kalnai pražysta žibuoklėmis, o rudenį - džiaugtis spalvų begalybe..... * vaikai valgo darželyje 5 kartus - pusryčiai, po valandos geria piena, pietūs, pavakariai, vakarienė. *kaip minėjau, mokėti reikia iki 15 lt. * lopšelinėse grupese vaiku sarase iki 12, lanko mažiau; darželio grupese iki 18 vaiku lanko iki 15; priešmokyklinėse grupėse vaikų iki 22 (palyginus su kitais darželiais kur vaiku iki 27 - tai manau visai nedaug ). Papildyta: dar pamiršau - darželis savaitinis, žinoma niekas nedraudžia vaiką pasimti kiekvieną dieną, bet tai labai patogu ilgai dirbantiems tėveliams, susitarus vaikiuka galima pasiimti ir 21 val. Saulele79, susidomejau siuo darzeliu, gal leidi i si darzeli ir savo vaikucius? Idomu, kaip galima gauti ta pazymele is dispanserio? Ir kur jis randasi? Kokiam laikui isduodama pazyma? Ar sunku patekti i si darzeli? Ar priima nuo metuku? Buciau labai dekinga uz atsakymus
Sveikos mamytes, gal vis tik atsiras zinanciu kaip gauti pazyma is tuberkuliozines ligonines? Ten turi siusti gydantis gydytojas ar kaip kitaip?
Dekui uz atsakyma QUOTE(Ignėja @ 2006 07 11, 12:58) Sveikos mamytes, gal vis tik atsiras zinanciu kaip gauti pazyma is tuberkuliozines ligonines? Ten turi siusti gydantis gydytojas ar kaip kitaip? Dekui uz atsakyma Nemanau, kad būdami sveiki gautumėte tokią pažymą, nebent gal įmanoma "nusipirkti"...
Kadangi kaip tik bandome patekti į šį darželį, galiu pasakyti ko reikia. Pirmiausia, šeimos gydytojas turi siųsti vaiką i TŪB polikliniką Nemenčinės pl. 7, Mantu reakcijai padaryti. Bet tai turi būti tikslinga. Žodžiu siuntime gydytojas turi nurodyti, kodėl siunčia konsultuotis. Nemenčinėje padaro plaučių nuotrauką, kraują ir Mantu (įduria į ranką ir po 3 dienų žiūri ar neparaudo). Ir tik ši Nemenčinės konsultacinė poliklinika nurodo darželiui, kad galima priimti vaiką. Darželyje gydytoja komisija būna tik trečiadieniais.
QUOTE(Lisa @ 2006 07 17, 17:51) Kadangi kaip tik bandome patekti į šį darželį, galiu pasakyti ko reikia. Pirmiausia, šeimos gydytojas turi siųsti vaiką i TŪB polikliniką Nemenčinės pl. 7, Mantu reakcijai padaryti. Bet tai turi būti tikslinga. Žodžiu siuntime gydytojas turi nurodyti, kodėl siunčia konsultuotis. Nemenčinėje padaro plaučių nuotrauką, kraują ir Mantu (įduria į ranką ir po 3 dienų žiūri ar neparaudo). Ir tik ši Nemenčinės konsultacinė poliklinika nurodo darželiui, kad galima priimti vaiką. Darželyje gydytoja komisija būna tik trečiadieniais. Aciu uz issamia informacija. Nera taip viskas paprasta kaip galvojau. Kiek zinau darzeli lanko vaikuciai, kuriu daugumos reakcija neigiama...
Truputį nesąmonę parašiau - komisija būna Tuberkuliozinėje ( o ne darželyje kaip parašiau
Mes pakliuvome į šį darželį, nes padarius mantu paraudo rankytė. šiaip labai griežtai gydytoja iš karto pasakė, jei neparaus tai ir neduos siuntimo ir kad nemėgintume nieko nešti. O pačios komisijos bijoti nereikia, tik pasirašė popierius ir po 1 min paleido.
Sveikos mielosios, mano dukryte irgi jau eina i si darzeli. Rekomendavo musu pediatre. Kai ejom komisija dare mantu tirima, reakcijos nebuvo ir rankyte neparaudo, nuotraukas ir kraujo tirimo parodymus atnesiau is poliklinikos. Tai va, o kelelapi gavom, ir beja niekam nieko i kisene nedavem. Mano dukryte gan daznai serga, jautri persalimo ligom, per vasara keleta kartu gere antibijotikus, todel nusilpes imunitetas.
Tikiuosi ten sustipres. Beja, i darzeli duoda kelelapi, kaip i sanatorija. Kelelapis terminuotas, kai vaikas sustipreja gali eiti i kita darza arba jai yra poreikis kelelapi pratesti, taciau vel per komisija. mano pirminis ispudis apie darza dar nelabai aiskus, nes siandien tik antra diena. Taciau kilo daugybe klausimu ir manau eisiu bendrazmogiskai pabendrauti su vedeja. Bet tie klausimai susije tik su darzelio buitim, o del aukletoju, tai super. Mano nuomone tikrai geros ir rupestingos, kiek bendravom supratau, kad dirba labai metodiskai. Musu grupei 2 aukletojos, keiciasi kasantra diena. Seimininkyte dienos metu visada ta pati ir ji irgi super, labai maloni. Tai siai dienai tiek.
[Saulele79, susidomejau siuo darzeliu, gal leidi i si darzeli ir savo vaikucius?
Idomu, kaip galima gauti ta pazymele is dispanserio? Ir kur jis randasi? Kokiam laikui isduodama pazyma? Ar sunku patekti i si darzeli? Ar priima nuo metuku? Buciau labai dekinga uz atsakymus [COLOR=green] sveikutes, labai atsiprasau kad tik dabar atsakysiu i klausimus. taip i si darzeli leidziu ir savo dukryte, siemet priesmokykline grupe baige ir sunus. visa forume pateikta informacija apie pazyma is dispanserio teisinga, ir jei labai nori tikrai ja galima gauti..... garantuoti negaliu, bet manau kad metuku vaika direktore taip pat priimtu, svarbu gauti pazyma.
labas, mamytės, mes irgi mąstom apie šį darželį, bet mūsų pediatrė sakė, kad viens jos pažįstamas vaikutis tame darželyje užsikrėtė tuberkulioze
Beje, ar ten skiriamos vaikams kokios nors procedūros? Kokio dydžio grupės?
labutis,
pats darzelis yra 12 grupiu, grupes erdvios, atskiri miegamieji. o grupeje sarasuose vaiku daugiausiai 18, realiai lanko iki 10-14 vaiku. nemanau kad del uzsikretimo galima kaltinti darzeli, na bent jau niekas to tiksliai pasakyt nedrystu, nes jei vaiko imunitetas netsparus tub bakterijai, tai jis ir kieme zaizdamas gali uzikresti, ar autobuse vaziuodamas, ar dar nezinia kur. o specialiu proceduru ten kaip ir nera. pagrindine profilaktine priemone, vaikams sergantiems persalimo ligomis, darzelyje - daznas buvimas lauke, darzelis stovi pusyne, o zaidimo aiksteles tiesiog miske. QUOTE(Loretta @ 2007 05 30, 15:13)
pasisakysiu ir as....
turime galimybe ir mes patekti i si darzeli ,nors esame sveiki ir jokiu kontaktu su serganciais neturime.Bet turiu didziule baime,kad vaikas bendraudamas su kitais pypliais,kurie turi kontaktu su serganciais tuberkulioze gali greit apsikresti,nes gi dalinasi tais paciais zaislais,kisa i burna juos.... tad kam kisti savo vaika i toki specializuota darzeli ir po to drebeti
Jeigu jau taip uzkreciamas butu sis arzelis, tai i ji nesiustu daznai serganciu vaikuciu, ar ne???
tikriausiai perskaiciusios zinute visos mamyte ,kurios taip siekia savo sveikus vaikus vesti i sita darzeli ,uzsipuls mane
kaip jums negeda?! aisku visos linki savo vaikuciams ko geriausio.bet kai jus savo sveikus vaikus ten sukisat su nupirktom pazymom tai galbut tie ,kuriems istikruju reikia tokios prieziuros jos negauna. ir tikrai jau nedriskit po to dejuot ,kad jusu sveikas vaikas ten uzsikrete!
mielos mamytes asmeniskai as savo mazulio dar nevedu i si darzeli, taciau mano sesuo si darzeli atlankiusi nuo a iki z , bet ji tikrai niekuo neuzsikrete. o del lavinimosi problemu taip pat galite nepergyventi. vaikai ten yra lavinami kaip ir kituose darzeliuose. cia jau nuo vaiko priklauso kaip jis tai isisavina. o savo aukseli taip pat zadu leisti i si darzeli. kaip tik siandien grizom is dispanserio atlike visus tyrimus, atsakymas i mantu bus penktadieni, bet gydytoja sake kad bet kuriuo atveju gausim siuntima, nes vyro dede neseniai persirgo labai sunkia forma, net puse metu ligonineje gulejo.
na va siandien buvom nueje i si darzeli kas kur kaip, nes nuo pirmadienio jau lankysime. patekome i zvirbliuku grupe, joje 8 vaikuciai su maniskiu, nors siandien tebuvo 3 is ju. gal kas einate i sia grupe? noreciau suzinoti apie aukletojas jusu nuomone.
o savo ispudziais pasidalinsime kai tik apsiprasime.
na va kantriai perskaiciau visu pasisakymus apie si darzeli ir noriu prisijungti prie "Patenkintuju"
puikus darzelis nors vargstam labai su kamsciais nes vezam per visa miesta ir vakare vel stovim kamsciuose bet vieta darzelio nereali,idealesnes vietos darzeliui nezinau,vaikai begioja pusyne,pats darzelis didelis erdvus, aukletojos super,kai tik atejom dar vaiksciojom su pampersais tai aukletojos ir seimininkele labai pagelbejo atprantant nuo pampersu,niekada nesu radus vaiko issitepusio ar aprengto isvirksciais rubais ar nesusukuoto.Jei valgant issitepdavo tai visad perrengdavo nors tai atsitikdavo labai retai,tai kaip reikia tuos pyplius priziuret kad po pietu butu svarus rubai ir dar kai valgo vienu metu 10 vaiku. Lankom jau antri metai si darzeli ir niekad nejauciau nerimo palikdama savo mergyte darzelyje,aukletojos labai rupestingos na kiek sudetingiau vasara,nes vaikus pradeda kilnot i kitas grupes,keiciasi aukletojos,vaikai..bet cia jau sistema atostogu kalta o ne darzelis.. del ligu...turim problemu tik su persalimais..bet cia turbut visu darzeliu problema ir saltuoju sezonu to neisvengsi..ir labiau pykstu ne ant darzelio o ant tu teveliu kurie veda persalusius vaikus i darzeli. ugdymas vaiku labai gerai organizuotas,du kart savaitej eina i sale vaikai i muzikos pamokas,aukletojos irgi labai daug demesio skiria ugdymui,mes i darzeli nuejom 1,10m , po menesio mano vaikas jau trauke "du gaideliai" o pavasari "repertuaras" vaiko buvo apie 15 dainu ir eilerasciu,dar be to labai daznai i darzeli atvaziuoja aktoriai su spektakliukas,tuo irgi esu labai patenkinta
Sveikos, mums daktare pasiule lankyti si darzeli, nes jau du kartus per trumpa laiko tarpa plauciu uzdegima apturejom
Nu net nezinau ka ir daryti Zodziu pasimetus as, musu dabartinio darzelio teritorija tai super grazi, tvora, langai, grupes, nu viskas labai tvarkingai. Cioziklos, supines, viskas naujai pakeista... Ka daryti
tai jei nuo tu graziu langu ir pavesiniu kur dabar lankote jums pageres sveikata tai lankykit savo senaji darzeli,nes norinciu ir taip kruva i ta darzeli
arba uzsodinkit savo darzeli pusynu tai tikrai nereikes niekur eit QUOTE(rugegėlė @ 2007 10 19, 14:07) tai jei nuo tu graziu langu ir pavesiniu kur dabar lankote jums pageres sveikata tai lankykit savo senaji darzeli,nes norinciu ir taip kruva i ta darzeli arba uzsodinkit savo darzeli pusynu tai tikrai nereikes niekur eit O tai jus lankot ta darzeli del to kad sirgot daznai ar seip sau Mane gasdina tas kalnas, laiptai...gerai kad aikstele pusyne, bet...
Buvau darzelio apziureti viduje, viskas
sveikos mamytes
gal kas vedat savo vaikucius i Kastonu grupe? mes ten naujokai, idomu butu susipazinti ir pabendrauti kas ten kaip...
Mes patekom i grupe "Gile" ir jau du pusdienius atbuvom. Sunkiai adaptuojames
Viskas normaliai tam darzelyje, na gal skurdesnis negu kur pries tai lankem Bet cia jau visos LT problema, kad i vaikus labai mazai investuojama Musu valstybes prioritetai kiti Aukletojoms tai reikia nacionalines premijas dalinti uz toki darba ir toki atlygi QUOTE(Acne @ 2007 11 29, 20:08) Mes patekom i grupe "Gile" ir jau du pusdienius atbuvom. Sunkiai adaptuojames Viskas normaliai tam darzelyje, na gal skurdesnis negu kur pries tai lankem Bet cia jau visos LT problema, kad i vaikus labai mazai investuojama Musu valstybes prioritetai kiti Aukletojoms tai reikia nacionalines premijas dalinti uz toki darba ir toki atlygi N nezinau, ragavau ne Jurates bet kita kotleta tai visai skanus man jis buvo, o dar sriuba kopustu ragavau, kurios pati baisiai nemegstu, bet patiko visai Aplinka tokia nes is tevu pinigai nerenkami kaip kitose darzeliose...bet kas draudzia tevams nupirkti zaislu, popieriaus ir t.t rolleyes: Mes irgi atejom is superinio darzelio, iskart panika man buvo kad prasciau cia, bet su laiku man viskas patiko ir tiko, dabar net geriau nei senam darzelyje. O vaikas grizes namo nieko net valgyt nenori, reiskia nealkanas, nes kai alkanas tai kisa viska is eiles dar kai pagalvoji kad uz darza tik tiek reikia moketi tai ko noreti
Esu patenkinta siuo darzeliu ir savo aukletojom
QUOTE(aureja25 @ 2007 07 12, 13:00) o ir siaip,ten yra vaikuciu turinciu neurologiniu sutrikimu,tai kaip jusu sveikas vaikas ten tobules,mokysis........ Mes lankom si darzeli jau virs metu, bet nemaciau nei vieno vaikucio su neurologiniais sutrikimais
Esu 100 proc. patenkinta viskuo
Ir tas kalniukas dukrai rojus (nors grizta visur pilna smelio). Eina abu vaikuciai i si darzeli, adaptavosi labai greitai. Del ligu tai manau viskas normalu, kad pradzioje sirgo, rudeni abu pradejo eiti, o ir be darzelio sirguliavo, dabar viskas gerai. Mazyliai lauke vaiksto aplink darzeli, vyresneliai zaidzia ant kalno. Oras pasakiskas O tai kad ten nera prabangiu smelio deziu ir karstyniu, as laikau net privalumu, vaikas labiau atkreipia demesi i gamta, o ne i spalvotus niekucius Labai patinka, kad galiu vaikucius nuvesti ir 10 val. o pasiimti galima ir veliau (nors tik karta esu nespejusi, paemiau 18 val.)
Perskaiciau visa tema, ir vienai mamytei noreciau atsakyti.
Mums siulo palankyti si darzeli, nes sureagavo rankyte, o siaip sako visiskai sveikas. Nieko nemokejom, ir palankyti labai siulo Labai sunku apsispresti, eiti ar ne.. QUOTE(dawa @ 2008 02 11, 23:19) Perskaiciau visa tema, ir vienai mamytei noreciau atsakyti. Mums siulo palankyti si darzeli, nes sureagavo rankyte, o siaip sako visiskai sveikas. Nieko nemokejom, ir palankyti labai siulo Labai sunku apsispresti, eiti ar ne.. darzelis yra superinis, tikrai nesigailesit jei lankysit
O mes po ssavaitės lankymo atsiėmėm iš šito darželio
Labai sunkiai į jį patekom, nes mus turbekulioziniam labai užtampė, nors vaikui irgi tik rankytė sureagavo Darželyje nėra nei medikų (viena yra dviem darželiams, kuri fiziškai suspėja tik pasverti vaikus), nei jokių procedūrų - nieko, tik tušti kabinetai O vat auklėtojos tai pasirodė šaunuolės, jos stengiasi pateisinti sanatorijos vardą, tai perrengia vaikelius, džiovina drabužėlius... Bet langai nekeisti, vėsoka... Sako, kad šiam darželiui skiria šiek tiek daugiau pinigėlių maistų, kaip sergantiems vaikučiams. Ragavau katletką svogūnuotą... Bet svarbiausia buvo, kad sunku mums vežti per kamščius ryte, ypač kai po langais stovi darželis ir visai šalia pušynėlis, įskaitant, kad gyvename užmiestyje, taigi gryno oro nestokojam Svarbiausia pasverti visus už ir prieš QUOTE(Acne @ 2008 02 12, 14:21) O mes po ssavaitės lankymo atsiėmėm iš šito darželio Labai sunkiai į jį patekom, nes mus turbekulioziniam labai užtampė, nors vaikui irgi tik rankytė sureagavo Darželyje nėra nei medikų (viena yra dviem darželiams, kuri fiziškai suspėja tik pasverti vaikus), nei jokių procedūrų - nieko, tik tušti kabinetai O vat auklėtojos tai pasirodė šaunuolės, jos stengiasi pateisinti sanatorijos vardą, tai perrengia vaikelius, džiovina drabužėlius... Bet langai nekeisti, vėsoka... Sako, kad šiam darželiui skiria šiek tiek daugiau pinigėlių maistų, kaip sergantiems vaikučiams. Ragavau katletką svogūnuotą... Bet svarbiausia buvo, kad sunku mums vežti per kamščius ryte, ypač kai po langais stovi darželis ir visai šalia pušynėlis, įskaitant, kad gyvename užmiestyje, taigi gryno oro nestokojam Svarbiausia pasverti visus už ir prieš nu ka galiu pasakyti, pirma karta apsilankius kaip jau rasiau buvo panasi nuomone Tai tik mano nuomone
Mūsų grupėj buvo tikrai ne 8 vaikai, o maniškė užėmė paskutinę spintelę ir beveik visi lankė.
Dėl maisto, tai auklėtojos sakė, kad skanus ir geras maistas, čia tik aš užsiroviau ta dieną ant svogūnų dienos Aš saviškę pratinau pratinau, klykė ji man kas kartą Yra rinkliavų Nieko neturiu prieš šitą darželį, bet mūsų konkretus atvejis toks QUOTE(Acne @ 2008 02 13, 11:13) Mūsų grupėj buvo tikrai ne 8 vaikai, o maniškė užėmė paskutinę spintelę ir beveik visi lankė. Dėl maisto, tai auklėtojos sakė, kad skanus ir geras maistas, čia tik aš užsiroviau ta dieną ant svogūnų dienos Aš saviškę pratinau pratinau, klykė ji man kas kartą Yra rinkliavų Nieko neturiu prieš šitą darželį, bet mūsų konkretus atvejis toks nezinau, jokiu rinkliavu dar nieks nerinko Kiek teko matyti tai ne viena lietuvos izymybe veda savo vaika i ta darza, tikrai nemanau kad vestu i ta kur svogunu meniu buna Gal tavo vaikas ejo i vyresne grupe, bet lopselio grupeje nieks iki siol nieko nerinko. Anam darzelije rinkdavo po 20 lt kas menesi ir dar karta per metus nemaza suma langams ir t.t Bet man tai negaila, kai toks mazas mokestis uz darza, nusinesu ir popieriau, ir flomasteriu labai geru nupirkau, ir rankoms serveteliu, ir zaislu ir t.t svarbiausia kad mano vaikui ten patinka, siandien nuleke net nenusirenges i grupe
Tos rinkliavos tai teveliu ir aukletoju susitarimo reikalas. Mes i menesi po 10 Lt mokam. Reik suprast, darzelis juk valstybinis, be to noris jok grupej jaukiau, silciau butu. As bent jau patenkinta, jog pinigiukus renka, nes grupe isigijo kilima, siurbli, puodeliu, zaislu geresniu, priemoniu ivairiu ir t.t.
QUOTE(dawa @ 2008 02 11, 22:19) Perskaiciau visa tema, ir vienai mamytei noreciau atsakyti. Mums siulo palankyti si darzeli, nes sureagavo rankyte, o siaip sako visiskai sveikas. Nieko nemokejom, ir palankyti labai siulo Labai sunku apsispresti, eiti ar ne.. dawa, ka nusprendei del darzelio?
Sveikos,
Ar tiesa, kad si darzeli lankantys nemoka uz maitinima ne lito, tik uz ugdyma? Mums skiria si darzeli is TBC poliklinikos, bet mes nenorim ten eiti del kai kuriu aplinkybiu.
Mano draugės vaikas lanko šį darželį ,labai patenkinta vaikučių apie 7, auklėtojos puikios ir grupė labai graži. Labai ir aš ten norėčiau vesti savo merginą tik gaila labai nepakeliui
|