Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: iki kada "turiu" pagimdyti?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas gydytojai ginekologei > Gimdymas ir po jo
nemo
Laba diena, gerbiama gydytoja 4u.gif

turiu klausimą, kuris man labiau nei didžiulis pilvas neleidžia naktimis miegoti blush2.gif
Noriu išgirsti jūsų nuomone, kiek galiu nešioti savo leliuką, kad nepernešiočiau. Suprantu, kad tam reikia daug tyrimų, bet pabandysiu nupasakoti situaciją. Paskutinės mmm man buvo kovo 28 d. Pagal bendra taisyklę turėčiau gimdyti sausio 2 d. Таčiau mano mmm buvo nereguliarios, ciklas svyruodavo tarp 28 - 31 dienos (gal dėl to, kad maitinau krūtimi savo pirmąją?). Todėl gydytoja, atsižvelgusi į tokį nereguliarumą, nustatė man sausio 7 dieną. Pagal pirma echoskopiją, darytą 12 - ą savaitę, gimdyti turėčiau šiandien, t.y. sausio 11 dieną. Pagal paskutinę echo, sausio 18 - 19 d.d. Kuris terminas yra tiksliausias, pagal kurį reikia orientuotis, nes skirtumas nuo sausio 2 iki 19 - nemažas, bijau pernešioti. Kai laukiausi pirmosios irgi gimdymas natūraliai neprasidėjo, nuleido vandenis dirbtinai, tik tada viskas vyko pagal planą.

Jei iki sausio 16 nepagimdysiu, žada guldyti į ligoninę, galbūt skatinti. Labai nenorėčiau to skatinimo. Galvoju, jei tas "tikras" terminas yra sausio 19 d., tai 16 skatinti lyg ir ankstoka, o jei 2 d. ...

Padėkite susigaudyti unsure.gif

Beje, o dar viena echo padėtų suprasti, ar lelius jau pernešiojamas, ar tai būtų netikslu? Nes girdėjau iš vienos gydytojos, kad echo darymas po 12 savaitės nebebūna toks tikslus kaip iki 12...

Labai lauksiu atsakymo...
Rita Matulionytė
Ciklas nuo 28 iki 31 yra pakankamai reguliarus, todėl nustatant gimdymo datą paskutinės mėnesinės tikrai svarbios.
Kuo anksčiau atliktas UG tyrimas, tuo tikslesni jo duomenys.Pirmoje nėštumo pusėje paklaida galma nuo 3 iki 5 dienų. Nėštumo pabaigoje tokia paklaida jau gali būti apie 10 dienų.
Taigi reikėtų orientuotis pagal paskutines mėnesines ir pirmąjį ultragarsinį tyrimą.
Dabar atliktas UG įvertintų tik vaisiaus vandenų kiekį, kuris mažėja, prasidėjus pernešiojimui.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.