Kudikiui 10d. siandien nukrito saselis,bet bambyte lyg ir puliuoja. Ar tai normalu ar reiketu kreiptis i gydytoja? Siuo metu mes gyvename uzsienyje.
QUOTE(danyte @ 2006 01 11, 17:07) Kudikiui 10d. siandien nukrito saselis,bet bambyte lyg ir puliuoja. Ar tai normalu ar reiketu kreiptis i gydytoja? Siuo metu mes gyvename uzsienyje. mums irgi kuri laika puliavo,tai du kartus per diena tepdavau spirituku ir pridegindavau kaliopermanganatu,tai greitai viskas susitvarke
Būtinai reikia prižiūrėti, visada kruopščiai išvalyti. Mums irgi buvo kažkas panašaus, bet susitvarkėm be gydytojų. Ryte ir vakare išvalydavom su etanoliu ir patepdavom kalio permanganatu
O kai išėjot iš ligoninės daktarai neliepė bambutę valyti tik virintu vandeniu? Mums tai liepė, bet aš vis vien valiau spirituku, nes man taip patikimiau atrodė.
As tai nenoriu per daug gasdinti, bet mes net ligonineje gulejome - is paselio isaugo stafilokokas. Sakyciau, pasikonsultuok su medikais. Bambyte mums uzgijo tik 5-ta savaite, nors ir valydavau spiritu, ir tepdavau kalio permanganatu. Medikai jau galvojo, kad prireiks uzdeginti, bet neprireike.
Sekmes jums gyjant!!! QUOTE(Natalėja @ 2006 01 12, 14:19) O kai išėjot iš ligoninės daktarai neliepė bambutę valyti tik virintu vandeniu? Mums tai liepė, bet aš vis vien valiau spirituku, nes man taip patikimiau atrodė. Mums irgi liepė valyti virintu vandeniu, bet šeimos gydytoja pasakė, kad nesąmonė
man klaipedos ligoninej sake su vandenilio spiritu valyti, bet šeimos daktarė patarė su siritu, tai su juo valėm ir greitai užgijo.
QUOTE(Natalėja @ 2006 01 12, 14:19) O kai išėjot iš ligoninės daktarai neliepė bambutę valyti tik virintu vandeniu? Mums tai liepė, bet aš vis vien valiau spirituku, nes man taip patikimiau atrodė. mus irgi liepe valyti su virintu vandeniu, bet kai atejo vaikelio gydytoja sake: "is kur istrauke, kad reik valyt su virintu vandeniu, dirbu 30metu vaiku gydytoja ir per visus tuos metus negirdejau kad nuo spirito kas atsitiktu, o kas vale su vandeniu virintu sisiem vaikeliam supuliavo, retas buvo jei nesupuliuodavo"
na mes vietoj permanganato kokia antrą sav pradėjom naudot bespalvį kasteleną, kad taip baisiai neatrodytų ta vietelė.
radau iškarpą apie bambytes priežiūrą, tai reikia bent tris kart dienoj kruopščiai ten išvalyti su 75% spirituku ir pridegint 5% permanganato tirpalu, gali ir pati pasidaryt, o šiaip tai jei odelė paraudo ir atsirado išskyrų kreiptis į gydytoją
Mes valėm spiritu ir prideginom kalio permanganatu, tai labai greit sugijo
Mums liepe valyti tik su virintu vandenuku. Is pradziu mums atrode nepatikimai toks valymo budas, bet bambute sugijo puikiai
Vaikučiui iššokusi bambutė, gal kam yra tai buvę? Mamytės patarkit ką darėt?
tavo vaikuciui turbut isvarza. Parodyk chirurgui. Siaip operacijos daznu atveju ir nereikia, bambyte pati "susitvarko" iki 2 metuku amziaus. Bet gydytojui geriau pasirodyti.
Vakaras,mamytes.Gelbekit!As panikuoju!Mano dukrytei pradejo puliuoti bambukas,o siandiena dar tik sestadienis,sesute pasirodys tik antradieni,zodziu nebezinau ka daryti....Virkstele jau nukritusi,beliko tik graziai sugyti.....As kazkaip vakar jau atkreipiau demesi,jog slapiuoja,tik dar galvojau,taip turi buti,bet siandiena tiksliai galiu pasakyti, kad viskas labai negraziai atrodo.....Patarkit,prasau,ar cia man skubeti i priimamaji ar kantriai valyti kaip valiau,tol kol sugis??????
spiritas ir kalio permaganatas.Sausa,tai reiskia nemaudyti dukrytes?o ta zaizdele pridengti kuo nors ar kaip,nes pulinukai prie pamperso prilimpa arba prie baltinuku
QUOTE(oriste @ 2006 04 08, 21:36) spiritas ir kalio permaganatas.Sausa,tai reiskia nemaudyti dukrytes?o ta zaizdele pridengti kuo nors ar kaip,nes pulinukai prie pamperso prilimpa arba prie baltinuku Ir aš tą patį tepiau...... Šiaip nesu gydytoja,nu bet maudyti tikrai nevertėtų.Palauk kol pasirodys sesutė.Pridengti gal nereikia,nes turėtu kviepuoti bambutė,kad greičiau užsitrauktų.
labai aciu uz patarima,siek tiek ramiau,bet tik SIEK TIEK.Gal yra mamyciu,kuriom ir taip buvo su mazuciu puliuojanciais bambukais?lauksiu Jusu patarimu.
Nepanikuok, bet gal įmanoma paskambinti seselei anksčiau? Aš pati kiek pamenu kažkaip bet kada galėdavau skambint bent pasitarti.
pampersiuka lenkiu,tik kad prilimpa prie baltinuku,tai kad naudos 0.
hmmm....paskambinti sesutei be shansu,apie daktare net nekalbu,nes viena net neprisistate atejusi,o kita pasake kad jos netrukdyti ne darbo valandomis,tai dabar ir ieskau patarimo kur tik imanoma....
Aš irgi patarčiau dažniau pavalyti su spiritu ir uždeginti su kalio permanganatu. Svarbu, kad padėtis nepablogėtų. Jei labai neramu, tai galima pasiskambint į ligoninę, ten telefonu tikrai manau, kad paaiškins kaip elgtis.
o kada jus, mamytes,kreiptumetes i ligonine?nenoriu smarkiai blaskytis,manau kad padeties pablogejimas tai temperatura,irzlumas,verkimas ar kazkas panasiai....todel dantis sukandusi bandau laukti antradienio,nes mano kruopa siuo metu ramiai miega(spjaunu tris kartus)...
Ir greitukėj būna budintis pediatras. Taip pat galima klaust.
juk nebūtina greitosios kviesti, tiesiog paskambink ir pasiteirauk, ar tai viskas gerai, ką reiktų daryti.
as tavo vietoj vaziuociau i ligonine arba kvieciau greitaja. nenoriu nieko cia karkset ar gasdint, bet labai jau gyvas man atminty atvejis, kai rodos pernai vasara Vilniaus raj. vaikiukas mire, kai per puliuojancia bambyte zaraza kazkokia isimete. gal nerizikuok, ka? maza cia kas... mano leliui tai gimd namie uzkraujavo bamba tada, kai jau turejo but sugijusi.. tai sesele butu nieko nedarius. jei as nebuciau jos paklausus, ar taip turi but.. tada tik gyd-ja pakviete, kad apziuretu. tpfu tpfu tpfu - augam. zaraza tuoj issigydysim.
QUOTE(oriste @ 2006 04 08, 21:16) Vakaras,mamytes.Gelbekit!As panikuoju!Mano dukrytei pradejo puliuoti bambukas,o siandiena dar tik sestadienis,sesute pasirodys tik antradieni,zodziu nebezinau ka daryti....Virkstele jau nukritusi,beliko tik graziai sugyti.....As kazkaip vakar jau atkreipiau demesi,jog slapiuoja,tik dar galvojau,taip turi buti,bet siandiena tiksliai galiu pasakyti, kad viskas labai negraziai atrodo.....Patarkit,prasau,ar cia man skubeti i priimamaji ar kantriai valyti kaip valiau,tol kol sugis?????? Nepanikuok, tai nieko baisaus. Isvalyk bambutes zaizdele, atsargiai nukrapstyk, jei yra uzsidejes saselis(zaizdele turi "kvepuoti", o nebuti padengta saseliu). Ir tada pridegink kalio permangatu. Kai desi pampersa, truputi ilenk, kad neuzdengtu bambutes. Ir maudyti galima. Jei zaizdele negyja, ar ilgai padengta sasu, gali issivystyti bambos "grybas", tada bambutes gilumoje matosi baltas pumpurelis. Ji jau reikia prideginti sidabro nitratu, tei atliks sesele. Bet cia nieko tragisko nera. Miegok ramiai, svarbiausia, kad tavo mazyliui netruktu pienelio.
Na laukti ilgai nesiulau,nes mes jau visa menesi kovojam su sia beda...
Mums irgi pradejo slapiuoti ir visa savaite tik veliau su jusu minetom priemonem, kol galiausiai gavosi uzdegimas ir pakliuvom i ligonine, net antibiotikus leido, o dabar net operacija zada. pasiskaitykit ineternete apie bambos fistule, omfalita, tada suprasi kiek viskas rimta, juk per bamba patenka visos infekcijos Papildyta: Paskui parasyk kaip jums seksis
Mano leliui ir puliavo bambute, labai stipriai, net ligonineje gulejom. Tai ten mums dare tokius kompresus , pilnai ta galima atlikt ir namuose ,vaistineje nusipirkti magnio sulfato ampulese, truputi pasildyt, kad nebutu l. saltas suvilgyt vata , det ant bambute , uzdet merliuko gabaleli ir palaikyt apie valanda, taip tris kart dienoj, mum labai padejo, nedegino jokiu kalio pemanganatu, bet mum ne slapiavo , o puliavo.
aciu,mamytes uz patarimus.Na, vienu momentu stipriai mane isgasdinote...Ryt vezu dukryte i ligonine,tai ziuresiu, ka pasakys gydytoja.Siandiena visas vaizdelis lyg ir geriau atrodo,bet kai paskaiciau apie visas tas bacilas,jau trypiu,kada tas pirmadienis isaus....
Noreciau padekoti visoms mamytems uz patarimus,o ypac seselei,kukutei,jei neklystu.Reziume tokia:bambukas svariai gyja,o padeti blogino zinote kas?musu "namudinis" kalio permaganatas
Mums irgi ilgai šlapiavo bambukė, bet valėt tik spiritu. Mums liepė permanganatu netepti
Keletą mėnesių reguliariai parausta vaiko bambytė ir patinsta. Valome silpnu spiritu arba vandeniu. Įtariame, kad alerginė reakcija, bet ieškome ir kitų priežasčių. Gal kas galite ką patarti?
QUOTE(arnoljuice @ 2006 05 23, 23:49) Keletą mėnesių reguliariai parausta vaiko bambytė ir patinsta. Valome silpnu spiritu arba vandeniu. Įtariame, kad alerginė reakcija, bet ieškome ir kitų priežasčių. Gal kas galite ką patarti? Mano mažajai irgi parausta, jei jau 1,5m, bet pavalau spiritu reguliariai ir praeina. Gal vaikas pats labi krapšto, nes mano mergytė, kaip buvo mažesnė, tai tik nurengi nuogutę tai iškarto ir krapšto, net parausdavo. Dar gali reguoti į skalbimo miltelius gal, reiktų pakeisti į antialergiškus.
jei nukritus virkštelei bambytė puliuoja - nėra gerai, kreiptis reiktų į gydytojus.
mums buvo taip: nukrito 8 parą. po maudymo nusausinom, valėm spiritu 3-4 kartus per dieną, nes dar kraujavo. ir per 3sav. visiškai užgijo.
Sveikute oriste.Perskaiciau tavo zinute ir nusprendziau parasyti.Maniskei jau 4 men. taciau vis dar puliuoja bamabute.Kai nukrito bambagysle,kuri laika viskas buvo gerai,bet mazdaug po men. pastebejau kad bambute slapiuoja.nuejus pas chirurge isaiskejo kad bambuteje yra fistule,t.y. kanaliukas junges mane ir mazyle.Jis turejo uzgyti kai nukrito bambagysle,taciau nesugijo.Nenoriu gasdinti,taciau zinau kad negydant infekcija papuls is bambutes i kepenis,gausis kraujo uzkretimas ir gali baigtis labai blogai.taip kad mes dabar kiekviena diena vazinejame i ligonine gydyti bambutes.Ten mums ja isvalo,iveda drenuka,uzdeda vaistuku,uzklijuoja zaizdele ir paleidzia namo.Tikimes pasveikti,o jei ne,reikes operuoti.
Labukas.
Mano mažiukei Tai va mielosios, naudokite degtinę ar spiritą ir viskas bus čiki. Taip būsite ir jūs ramios, ir jūsų mažyliai sveiki. QUOTE(dresuotoja @ 2006 10 10, 16:39) Sveikute oriste.Perskaiciau tavo zinute ir nusprendziau parasyti.Maniskei jau 4 men. taciau vis dar puliuoja bamabute.Kai nukrito bambagysle,kuri laika viskas buvo gerai,bet mazdaug po men. pastebejau kad bambute slapiuoja.nuejus pas chirurge isaiskejo kad bambuteje yra fistule,t.y. kanaliukas junges mane ir mazyle.Jis turejo uzgyti kai nukrito bambagysle,taciau nesugijo.Nenoriu gasdinti,taciau zinau kad negydant infekcija papuls is bambutes i kepenis,gausis kraujo uzkretimas ir gali baigtis labai blogai.taip kad mes dabar kiekviena diena vazinejame i ligonine gydyti bambutes.Ten mums ja isvalo,iveda drenuka,uzdeda vaistuku,uzklijuoja zaizdele ir paleidzia namo.Tikimes pasveikti,o jei ne,reikes operuoti. labuka.mums greit bus 8 menesiukai,na tik netycia skaitinedama atradau savo uzklausa.Na bijau ka ir pasakyti,bet su sia beda lyg ir susitvarkeme(nusispjoviau tris kartus).Mamytems patarciau neklaysyti tu nesamoniu apie paciu pagamintus tirpalus,atseit pigiau ir pan.,yra vaistines,ten parduodami JAU sutaisyti vaiku prieziurai skirti medikamentai ir jokiu bajeriu,o bus taip kaip mums...Nors namie sterili tvarka buvo,priziurimi visi jos daikteliai,bet kas is to kalio perm.tirpalas kazkokiu budu surugo,taip issireiske sesute,as gi ne akla ir uosle turiu,bet to nepastebejau.Pamoka man ir jums kurios turite "gyvus"bambukus.
Mum irgi tas pats
Pabandykit ypac po maudyviu sausai sausai isvalyti (neblogai su vatos krapstuku).Gali buti,kad ir nuo pampersu parausta,nes ten dregna ir silta...
Mano mazosios irgi bambute jau kokia pora menesiu paraudusi. Bet kai sveika dabar tai pas gydytoja senokai buvom, ir nezinau nuo ko cia taip. Pampersas tai zemiau bambutes uzsegtas
mum taip pat liepe dar gulint ligoninej valyti su vir.vandeniu
man labai nepatinka sitas variantas... paklausiau daktares kodel pasikeitimai tokie ivyko tai kad europos standartai atsirado pas mus,nepasake,gal neisdryso... as sakau pries tris metus gimusiam mano vaikui liepe valyt su spirituku,sakau kodel su vandeniu dabar...? sako su spirituku skauda vaikam,be to tipo dirgina spiritas zaizda(na as manau dirgintu gal 3% spiritas,o ne 75%..)...tai jau likau be zado... atsimenu kai mano pirmajam liepe valyt su spiritu..man viskas buvo baisu bet idomiausia tai ,kai paklausiau ka daryt kai uzpuliuos..susilaukiau atsakymo kokio ir tikejaus-sako valyt tada su spirituku
Kiek laiko reikia valyti su kalio permanganatu?
Mano mazylei jau 14dienu, bet bambyte dar visiskai nesusitvarke. O kalio permanganatui baigesi galiojimo laikas, kuri dave ligonineje, israsant. Vyras norejo nupirkti, euro vaistineje pasake, kad niekur jo nebeparduoda. Gal galima tik su silicilio spiritu baigti gydyti, ar butinai dar kalio permanganato ieskoti? Pirmoji kai gime, pries pora metu, tai su vandenilio peroksidu valyti galimejo, o dabar negirdejau, kad sitaip kas darytu
Mums tai liepė būtinai ryte ir vakare valyti su spiritu ir kalio permaganaytu 5%
Musu seimos gydytoja, kaip ir dauguma cia, yra pries valyma tik virintu vandenuku. Buvo ir mano mazajam supulavus bambyte, tai ji patare atepti brilijantine zaluma, pas mus "zelionke" vadinama
na tipo kalio permanganatas nerekomenduojamas nes jis toksiskas. geriau su spiritu, taciau tik pacia babma nes jei uztepliosite ir odele apink su spiritu tai tas spritas sudirbina, nugegina ir odele parausta... va del to ir sako tik su vandeniu... mes valem priadzioje spiritu o veliau tik su vandeniu isvalydavom.
hm... tas vanduo atsirado todel kad istojom i europos sajunga...
ten pas tuos europiecius tokia mada valyt su vandeniu kol uzpuliuoja...pvz airijoj tai gydytojai liepia valyut su vandeniu..dar vienas pvz jei vaikas baisiai sukarsciavo reik ji paguldyt ant skersvejo... tai tik pagalvokit kas do nesamones... O del tos bambytes,tai abiem vaikam valiau su spiritu,jei spiritas 70laipsniu tai jis nedirgina,o degina,aplink zaizdele zinoma nereik valyt,nemanau kad kuriai noras valyt visa pilva ar su vandeniu ar su spiritu ligoninej kai gime antras maziukas mano,tai atejus ta pati daktare vaiku,kuri buvo atejus ir kai gime pirmasis ir sako kad bambyte grieztai be jokiu kalbu valyt su vandeniu vienu zodziu tada ji pradejo aiskint kad as jai matyta tipo prisimine mane.... o paskui pasake kad valymas su vandeniu yra naujiena pagal eu standartus,pagal kuriuos jie privalo dabar dirbt.. nu vienu zodziu tiek prirasiau is istorijos darykit isvadas pacios
as valiau su spirituku, o patepdavau kaip senais laikais brilijantine zaluma(zelionke).parmaganatas nepadejo visai.
QUOTE(Kristinukas @ 2006 01 26, 18:31) tavo vaikuciui turbut isvarza. Parodyk chirurgui. Siaip operacijos daznu atveju ir nereikia, bambyte pati "susitvarko" iki 2 metuku amziaus. Bet gydytojui geriau pasirodyti. labas_mano leliukui 2 men. ir 2 sav. Seimos gyd.pastebejo bambos isvarza, nes kai buvom sunui 1 men. turejo pilvo operacija ir butent po jos _bamba isvirto i pavirsiu. Dabar toks bumbuliukas:( seimos gyd. parase siuntima i Kauno klinikas _kadangi jose lankomes, pas chirurga. Tai zadam artimiausiom dienom vaziuoti. Klausimas, ar tai bambai patvarkyti daroma operacija? Aplamai, ar vaikas gali pasidaryti labiau irzlesnis, jei ta bambyte issokus? Papildyta: QUOTE(Miracle @ 2006 01 25, 22:03) labas_mano leliukui 2 men. ir 2 sav. Seimos gyd.pastebejo bambos isvarza, nes kai buvom sunui 1 men. turejo pilvo operacija ir butent po jos _bamba isvirto i pavirsiu. Dabar toks bumbuliukas:( seimos gyd. parase siuntima i Kauno klinikas _kadangi jose lankomes, pas chirurga. Tai zadam artimiausiom dienom vaziuoti.
Mūsų poliklinikos sesutė iškart liepė bambytę valyt su spiritu ir kalio permanganatu,sakė padaugėjo problemų su bambytėm,kaip LT sugalvojo virintu vandenuku valyt
|