Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Microgynon
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
ambermammy
Labuciai visoms! 4u.gif
Perziurejau visas temas,bet neradau,kad kazkuri vartotu sias kt g.gif ar jos Lietuvoj visai nepopuliarios g.gif aciukas uz atsakymus 4u.gif
tula
ambermammy, kad jos yra II kartos kt, jau nemazai metų kaip yra išrastos III kartos kt, su mazesne estrogenų doze, kurios turi maziau pašalinių reiškinių, tokių kaip svorio augimas, krūtų brinkimas ir t.t pažiūrėjau vaistai.lt tai nuo 2005.08.17 jos jau nebetiekiamos į Lietuvą, tad turbūt jau ir neberasi, kas jas naudoja, žodžiu atgyvena, mesk lauk biggrin.gif
kažkada aš jas naudojau, gal ir tu naudojai, jomis papigiai prekiavo Klaipėdoj akušerė Kristina iš šeimos planavimo kab., atsimeni?bet tai buvo prieš daug maž 8 metus smile.gif
Dabar ginekologai Lt dažniausia rekomenduoja Cilest, Logest, Mercilon, Femoden...
o kaip tau tas inplantas nebetiko, kad perėjai prie kt?o pleistro nebandei?jis man rodos turi mažiau pašalinių reiškinių nei kt...šiaip visos kt, kad ir šiuolaikinės turi daug neigiamų pašalinių reiškinių, gali pasiskaityt , čia apie visas rasi:
http://www3.vdu.lt/life/pv/Kvart.htm
pora
tula, matau, kad tu labai prieš KT, o tai kaip tada tu apsisaugoji? O galbūt kažkokius labai gerus KT vartoji. Nes noriu pradėti vartoti ir nežinau kokius išsirinkti.
GiedrikeB
As pusantru metu gyvenau Anglijoje, Microgynon 30 man israse gydytojas. Naudojau tabletes visa ta laika ir jos man labai patiko. Nepajutau absoliuciai jokiu neigiamu poveikiu. Taigi as uz jas visu 100proc. Ir kazkaip idomiai skamba, kad Anglijoje jas daktarai rekomenduoja, o Lietuvelej jos jau atgyvena... g.gif
_Aurute_
QUOTE(GiedrikeB @ 2006 04 12, 12:57)
As pusantru metu gyvenau Anglijoje, Microgynon 30 man israse gydytojas. Naudojau tabletes visa ta laika ir jos man labai patiko. Nepajutau absoliuciai jokiu neigiamu poveikiu. Taigi as uz jas visu 100proc. Ir kazkaip idomiai skamba, kad Anglijoje jas daktarai rekomenduoja, o Lietuvelej jos jau atgyvena...  g.gif
*

Anglijoje jas rekomenduoja visoms, nes jos yra pacios pigiausios.Pati tikrinau kainas.Tai jos yra pacios pigiausios ir pigesniu uz jas nera.O jei jau nori geresniu,nes jos buna iki triju kartu brangesnes,jau turi pati prasyt gydytoju,kad tau israsytu.Patys jie kitokiu nesiulys schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
simplemind
QUOTE(tula @ 2006 01 12, 00:11)
ambermammy, kad jos yra II kartos kt, jau nemazai metų kaip yra išrastos III kartos kt, su mazesne estrogenų doze, kurios turi maziau pašalinių reiškinių, tokių kaip svorio augimas, krūtų brinkimas ir t.t pažiūrėjau vaistai.lt tai nuo 2005.08.17 jos jau nebetiekiamos į Lietuvą, tad turbūt jau ir neberasi, kas jas naudoja, žodžiu atgyvena, mesk lauk biggrin.gif
kažkada aš jas naudojau, gal ir tu naudojai, jomis papigiai prekiavo Klaipėdoj akušerė Kristina iš šeimos planavimo kab., atsimeni?bet tai buvo prieš daug maž 8 metus smile.gif
  Dabar ginekologai Lt dažniausia rekomenduoja Cilest, Logest, Mercilon, Femoden...
o kaip tau tas inplantas nebetiko, kad perėjai prie kt?o pleistro nebandei?jis man rodos turi mažiau pašalinių reiškinių nei kt...šiaip visos kt, kad ir šiuolaikinės turi daug neigiamų pašalinių reiškinių, gali pasiskaityt , čia apie visas rasi:
http://www3.vdu.lt/life/pv/Kvart.htm
*

butent apie K pleistrus Anglijoje labai blogai gydytojai atsiliepia, kiti net nezino. Iesko iesko kompose ir neranda!Anglijoje rimtai jie labai yra populiarus, nes cia labai didele korupcija, kovoja vaistu kompanijos ir t.t.., kad tik brangesne preke ikisti!
butvydiene
as taip pat vartoju microgynon 30.man jos taip pat geros.jokiu simtomu nuo ju nejauciu ir nejutau.
daktarai gal ir siulo nuo pigesniu,nes jos cia nemokamos.bent jau man pasake ,kad jei netiks tai ateik israsys kitas.
lietuvoj reikia KT pirkti todel jie ir siulo kuo brangesnes.o poveikis dazniausiai buna dar blogesnis nei nuo pigesniu.
Laksmi
Kaip nustebau suzinojusi, kad microgynon Lietuvoje atgyvena g.gif Man jos tikrai pacios geriausios tabletes. Pasalinio poveikio nera, oda susitvarke, svorio numesti sugebejau, susvelnino PMS. Draudimas man jas apmoka (kaip ir ko gero visas kitas tabletes). Del pigumo nelabai sutinku, pakuotes kaina 30 euru. Idomumo delei, kiek kainuoja kitos tabletes?
Dasha
QUOTE(pora @ 2006 03 03, 19:10)
tula, matau, kad tu labai prieš KT, o tai kaip tada tu apsisaugoji? O galbūt kažkokius labai gerus KT vartoji. Nes noriu pradėti vartoti ir nežinau kokius išsirinkti.
*

nu nepastebejau jos poste nieko neigiamo prie KT, tiesiog daug informacijos ir tiek 4u.gif saunuole, Tula
js.
as ir vartoju tas pacias mycrogynon 30 2 metus ir nieko....mmmm gal reiks gydytojos prasyt kad pakeistu?ar neverta?
Laksmi
QUOTE(js. @ 2007 09 01, 17:26)
as ir vartoju tas pacias mycrogynon 30 2 metus ir nieko....mmmm gal reiks gydytojos prasyt kad pakeistu?ar neverta?
*

Jeigu tau jos tinka ir jautiesi gerai, tikrai neverta. Kaip jau kazkas rase, KT yra labai asmeninis dalykas, vienoms tinka, kitoms ne, vienoms tinka viskas, kitos kankinasi n metu, kol savas KT suranda smile.gif.
nanainis
vakar mano sesei Airijoj sias KT israse trims menesiams, nemanau jei butu koks ssss.... rasytu vien del pigumo, o LT kaip visos zinome pirk preke brangia, nesvarbu kiek ji geresne, bet pirk ax.gif
Romy
Gyvenu Vokietijoje ir gydytojas pries menesi israse microgynon. Kol kas tik viena pakuote suvartojau ( pries tai kitas KT naudojau ), tai jokio pasalinio poveikio nepastebejau..Per Kaledas Lietuvoje nuejau i privacia klinika, tai ten pasake, kad Lietuvoje tokiu jau senai niekas nevartoja unsure.gif . Tai net nezinau ka daryti, prasyti kad kitas KT israsytu ir vartoti toliau? g.gif g.gif
poppins
Sveikos, perskaiciau, kad Liet. microgynon niekas nebevartoja ir akys ant kaktos issprogo, nes gyvenu UK ir dauguma naudoja kaip tik ta, nes tokias pirmiausiai rekomenduoja gydyt. Man nuo jų buvo labai negera, geriau mėnesį, tai po savaitės taip pradėo tinti veidas, paakiai, ir šiaip kažkokia depresija buvo. Pradėjau nieko nenorėt kaip tik lovoj gulėt ir valgyt visą dieną. Po vieno mėnesio nustojau. Kažin kada turėtų ateit pirmos mėnesienos nutraukus KT? Jau mėnuo, kaip nebevartoju, pykina, svaigsta galva, maudzia nugarą, dariausi NT, neigiamas, bet vis dar nepramuša. Na reiks dar pasidomėt kokį pakaitalą galėtų pasiūlyti.
Romy
QUOTE(poppins @ 2008 02 08, 16:48)
Sveikos, perskaiciau, kad Liet. microgynon niekas nebevartoja ir akys ant kaktos issprogo, nes gyvenu UK ir dauguma naudoja kaip tik ta, nes tokias pirmiausiai rekomenduoja gydyt. Man nuo jų buvo labai negera, geriau mėnesį, tai po savaitės taip pradėo tinti veidas, paakiai, ir šiaip kažkokia depresija buvo. Pradėjau nieko nenorėt kaip tik lovoj gulėt ir valgyt visą dieną. Po vieno mėnesio nustojau. Kažin kada turėtų ateit pirmos mėnesienos nutraukus KT? Jau mėnuo, kaip nebevartoju, pykina, svaigsta galva, maudzia nugarą, dariausi NT, neigiamas, bet vis dar nepramuša. Na reiks dar pasidomėt kokį pakaitalą galėtų pasiūlyti.
*

Na as pavartojau jas du menesius. Antra menesi ko tais blogai pasidare, pykindavo kas diena, pavargus ir nervinga buvau. Tai pakeite man i Yasmine. Kol kas gerai, bet tik pirma savaite geriu, paziuresim kaip bus toliau 4u.gif .
niamniuskyte
Ir man UK israse Microgynon pirma karta tai isvis netiko maniau,kad nukraujuosiu doh.gif Meciau i sali iskart po pirmojo pakelio doh.gif
sketisss
QUOTE(niamniuskyte @ 2008 03 12, 07:12)
Ir man UK israse Microgynon pirma karta tai isvis netiko maniau,kad nukraujuosiu doh.gif Meciau i sali iskart po pirmojo pakelio doh.gif
*

man taip pat buvo israse,kai bandziau keisti femodena i lengvesnius,bet pradejus juos gert viskas labai issiderino ir spuogiukai visur pradejo dygt,galvos skausmas pykinimas,nu vienzo nieko gero nebuvo.
ingritka
QUOTE(aulina @ 2008 02 28, 15:42)
Parduodu kontraceptines tabletes MICROGYNON 30. Galioja iki 2010 m. balandžio mėn. Užteks 6 menesiams. Kaina- 15 Lt/vnt
tel 860147426
Kaunas-Jonava
user posted image
*

as givenu norvegijoj,man daktaras taipat israse mikroginon ir esu labai patenkinta,jokiu skausmu pries sventes :bigsmile: ,jokiu spuogeliu,jokio papildomo svorio ir nuotaika L gera.o priestai israse cerozette 75 maitinancioms krutimi ,net puses lapelio neisgeriau buvo L blogai.dar turiu pora lapeliu jei kam reikia atsiusiu.
erkaaaa
na vartojau ir as tuos pacius, bet jokio salutinio poveikio nebuvo. Bet Lietuvoje jau turbut daugiau kaip treji metai ju vaistinese nebera. Ir pagal sudeti jie jau kaip ir "seniena". Naujesni geresni ir salutinis poveikis kitoks. Pati vartoju siuo metu novinete pavadinimu, bat ir jis skaitosi jau nelabai geras, salutinio poveikio man, tiesa sakant, nei nuo vienu kontraceptiku nebuvo jokio.
Anaksu_Namun
Sweikutes smile.gif
Ar esate girdejusios apie sias kontraceptines tabletes,, buciau labai dekinga, jei pasidalintumet ziniomis apie Microgynon kt? Aciu thumbup.gif
kuoja
o kokios kt panasios sudetimi kaip microgynon jei jas tektu pakeisti jei lt ju nera g.gif
aint
na man irgi israse microgryon 30... ir as jas gavau nemokamai (pusmeciui) o vaistininke pasake kad UK visi kontraceptikai nemokami nes as apstulbus i ja spoksojau ir paklausiau "kaip tai nemokamai!?" blink.gif
dar negeriu bet sia savite pradesiu.. kazi kas bus! man anksciau geriau jeanine o kadangi uk cia ju nera tai bijau pradeti sias gerti.. unsure.gif (pries tai geriau jeanine - labai geros kt) o situ bijau.. ziuresim kas bus.. nors jeanine yra daugiau hormonu nei microg...
Laimanjj
Hormoniniai kontraceptikai moterims
2008-09-05 10:13

piliules.jpg

Kontraceptinių priemonių yra įvairių rūšių, bet hormoninės piliulės bene populiariausios tarp jaunų merginų, paauglių.

Atsivertus žurnalų panelėms puslapius, į akis krenta įvairi reklama, siūlanti naudoti kontraceptikus paauglėms, draugės rekomenduoja jos vienos kitoms.

Paauglės, paskatintos reklamos, draugių, mielai susigundo tomis „rožinėmis mežylėmis“, net nepagalvodamos, kad tai gali būti žalinga jų sveikatai.

Apie kontraceptikus sklando daugybė įvairių mitų, nuolatos atliekami moksliniai tyrimai, kuriais stengiamasi paneigti arba patvirtinti kontraceptikų daromą žalą. Žinoma, kai tau yra 16 metų, tu negalvoji, kokią žalą kontraceptikai padarys tavo būsimiems palikuonims, galbūt negalvoji ir apie tai, kad ateityje, po ilgo vartojimo, gali turėti problemų norėdama susilaukti vaiko. Bet tau bent jau turėtų rūpėti tavo dabartinė gera sveikata, gera savijauta, kas nelabai įtikima vartojant hormoninius kontraceptikus. „Paskutinio dešimtmečio moksliniuose tyrimuose vis dažniau pabrėžiama, kad hormoniniai kontraceptiniai preparatai turi stiprų šalutinį poveikį, galintį tapti net mirties priežastimi.“ [1] Kontraceptiniai preparatai sukelia gana daug kitų šalutinių poveikių gyvybiškai svarbioms moters organizmo sistemoms: širdies ir kraujagyslių sistemai, virškinimo sistemai, lytinei sistemai ir psichinei sveikatai.[2]

Kontraceptikų gamintojų bando įpiršti priešingą naujausiems moksliniams tyrimams nuomonę, bet jiems nelabai sekasi, nes jų pačių produktas kalba pats už save.

Nereikia jokių papildomų tyrimų, užtenka pasiskaityti vartojimo instrukciją. Nereikia niekur toli ieškoti, o išsiimti iš pakuotės geriamųjų kontraceptinių piliulių vartojimo instrukciją, susirasti skyrelį „nepageidaujamas šalutinis poveikis“ ir perskaityti. Bent jau tą, ką suprasi.

Jei gydytojas, skirdamas tabletes, teiksis tavęs paklausti, ar tu rūkai, ar kas nors iš tavo artimų giminių sirgo krūties vėžiu, venų tromboze- bus labai gerai. Dažnai jie to net neklausia. Tuo labiau gydytojas tikrai nepasakys, koks šalutinis poveikis moteriai gali grėsti dėl kontraceptikų vartojimo. Matyt, dėl laiko stokos. Vėlgi, labai gerai, jei patars bent persiskaityti informacinį lapelį, esantį pakuotėje. Abejotina, ar tu, prieš išgerdama pirmąją piliulę pulsi skaityti vaistų vartojimo instrukciją. Bent jau kontraceptikų instrukcijos be galo ilgos, nuobodžios, kas antras sakinys nesuprantamas. Bet štai ką pavyksta suprasti, net ir neturint medicininio išsilavinimo.

Nors reklamuodami tabletes, gamintojai skelbia, kad „puikiai atsikratysi spuogų“, „išvengsi svorio padidėjimo“, neaišku kodėl jie spuogus ir svorio padidėjimą rašo prie dažnai pasitaikančių nepageidaujamų reakcijų vartojant kontraceptikus.

Reklama skelbia: „Rožinė mažylė - tai kontracepcija moteriai, kuriai rūpi gera savijauta ir grožis.“ Tik sunku suprasti, kaip gali gerai jaustis, jei tau nuolat skaudės galvą, jausiesi prislėgta, tavo nuotaika keisis, tau skaudės pilvą ir krūtis, išbers spuogais ir nė iš šio nė iš to ims didėti svoris.

Čia išvardinti keli dažnai pasitaikantys šalutiniai poveikiai, o kas gali garantuoti, kad nepasireikš tie, kurie pasitaiko nedažnai, tokie kaip padidėjęs apetitas, depresija, nervingumas, galvos svaigimas, sumažėjęs lytinis potraukis. Kai kurie tablečių gamintojai sumažėjusį lytinį potraukį priskiria prie dažnai pasitaikančių šalutinių poveikių, kas yra keista. Juk kontraceptikai geriami tam, kad galėtum „laisvai mėgautis seksu“, bet jei geriant tabletes to sekso nesinori, tuomet, kam jas gerti? Taip pat prie galimų šalutinių poveikių priskiriami širdies sutrikimai, pykinimas, vėmimas, viduriavimas, plaučių embolija. Ne vienam tikriausiai girdėti pasakojimai, kad moterys yra mirusios nuo kontraceptikų vartojimo, užsikimšus kraujagyslei, krešuliui nukeliavus į plaučius, yra ne iš piršto laužti. Pasirodo, tai tiesa, moteris gali mirti nuo kontraceptikų vartojimo, atsiradus krešuliui kojoje, jam nukeliavus į plaučius, ir tai vadinsis „plaučių embolija“. Juk apie tai rašo patys tablečių gamintojai, prie retai pasitaikančių šalutinių poveikių. Reiškia, toks poveikis, nors ir retas, bet yra buvęs ir gali būti. „Anksčiau jaunų moterų insultai buvo retenybė, o dabar kelis kart per metus neurochirurgai gelbsti moteris, kontraceptinių piliulių vartotojas. Nekyla abejonių, jog būtent piliulių vartojimas pakenkė jų kraujotakos sistemai.“[3]

Toliau, dar gražiau: „Geriamuosius kontraceptikus vartojančioms moterims šiek tiek dažniau diagnozuojamas krūties vėžys.“ Ar tu norėtum, kad tikimybė susirgti vėžiu tau būtų kad ir šiek tiek, bet didesnė?

Nors tau yra žadama kontraceptikais sureguliuoti menstruacijas, taip pat juodu ant balto parašyta, kad tikriausiai nenormaliai kraujuosi tris mėnesius be jokio reikalo, kol tavo kūnas prisitaikys prie piliulių.

O jei dar ir rūkai, tau iš viso patariama atsisakyti kontraceptikų vartojimo. Nikotinas siaurina kraujagysles, o vartojant kontraceptines tabletes padidėja tikimybė susidaryti trombams. Šis derinys gali būti mirtinas, o rizika didėja, kuo esi vyresnė.

Ir čia nėra bobučių pasakos ar noras pagąsdinti. Galima atsiversti bet kokių geriamųjų kontraceptikų vartojimo instrukciją ir pasiskaityti ją. Vieną iš jų gali rasti tiesiog čia.

Tas informacinis lapelis tablečių pakuotėje yra tavo sutikimas, susitaikymas su visais šalutiniais poveikiais. Jei tu jį perskaitei ir tau pasireikš minėtas nepageidaujamas poveikis, reiškia tu negalėsi niekam reikšti jokių priekaištų, tai yra tarsi tavo laisvas sutikimas.

Vartoti kontraceptikus- moters „pareiga“, kurią ji pati sau prisiima. Daugelio vaikinų nuomonė kontraceptikų vartojimo klausimu, tokia: „jei moterys, merginos naudoja, tegul, sako jie“. Daugelis nesigilina į pasekmes: „jeigu merginai gerai, kuo aš čia dėtas?“. Paklausti, ar nebijo dėl savo mylimosios gyvybės, sveikatos, susimąsto- daugelis nenori, kad jo mylimosios sveikatai kontraceptikai darytų žalą. Tai tik rodo, kaip vyrai mažai kalbasi su moterimis apie intymius santykius, kad moterys sau pasilieka teisę nuspręsti dėl intymių santykių pasekmių.

Paklausus vyrų, ar jie vartotų kontraceptikus, jei tokie būtų sukurti vyramas, neatsirado nė vieno, kuris pasakytų „taip, žinoma vartočiau“. Nuo tokios minties vyrus ima juokas, pasipiktinimas, o rimtai susimąstę jie atsako: „žinoma, ne“. Tai kodėl moterų neima nė juokas, nė pasibaisėjimas geriant tabletes „nuo nėštumo“?

Vyrams svarbu išsaugoti vyriškumą. Jiems baisu, kad bus slopinamas jų seksualumas, kad gal po vartojimo, jį nutraukus, jie negalės susilaukti norimo vaiko. Vyrai labai jautrūs, kai kalbama apie jų vaisingumą, o moterys? Kodėl jos nepasako griežto „ne“ kontraceptikams, žinodamos kuo rizikuoja, visiškai negerbdamos savo moteriškumo, savo vaisingumo, tai yra savęs ir net neužduodamos sau tokio klausimo: „kuo aš blogesnė už vyrą, kad turiu slopinti savo vaisingumą, atsisakyti savo moteriškumo, tapti nevaisinga dėl „laisvo sekso“, kurio vartojant kontraceptikus ne taip ir norisi. Vyrui nevaisingumas yra gėda, o moteris džiaugiasi „susitvarkiusi“. Kodėl mergina, moteris nesijaučia pažeminta, kad ji vaistais turi nuolat nuodyti savo kūną, kęsti visus tuos šalutinius poveikius, kurių bent vienas moteriai tikrai visada pasireiškia, kodėl ji nuolat turi prisiminti išgerti tabletę ir sukti galvą dėl pamirštos, nesuveikusios? Kokios čia vyrų ir moterų lygios teisės, jeigu vyro kūnas neliečiamas, o moterį galima žaloti kaip nori? Tiksliau, moteris pati save su mielu noru žaloja ir yra tuo patenkinta. Eilinis vyras mieliau „rizikuos“ ir susilauks vaiko, nei kasdien gers tabletes. Šioje srityje moterys tikrai nesiekia lygių galimybių su vyrais, nors kaip tik čia ir reikėtų truputį iš jų pasimokyti gerbti savo vaisingumą.

[1] Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21, p. 81

[2] Jankūnas R. (2001). Hormoninė kontracepcija. Kaunas. Leidykla Farmacija. P. 45

[3] Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21, p. 81

Literatūra:

1. Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21

2. Jankūnas R. (2001). Hormoninė kontracepcija. Kaunas. Leidykla Farmacija. P. 45

3. http://www.prisimink.lt/lt/gydytojui/katalogas/yasminelle

4.http://www.vaistai.lt/index.php?option=com_vpcomponent&Itemid=39&task=show_anot&location=0L0000000000&kodas=5ee17&searchword=uro

5. http://www.ve.lt/?rub=1065924821&data=...d=1175526868%20
uk-girl
QUOTE(aint @ 2009 03 16, 23:29)
man anksciau geriau jeanine o kadangi uk cia ju nera tai bijau pradeti sias gerti.. unsure.gif (pries tai geriau jeanine - labai geros kt) o situ bijau.. ziuresim kas bus.. nors jeanine yra daugiau hormonu nei microg...
*

uk yra beveik visos kt, tik gyditojai neduoda recepto, nes jos nemokamos doh.gif
turi eiti pas privatu tik tada gausi recepta norimom kt ir isku jau reikes uz jas moketi ax.gif
Beje gal zinot kiek yasminelle uk kainuoja?
Taip tap galiu parduot 3pilnas ir viena be vienos tabletes pakuotes MICROGYNON 30.... ax.gif
Deiva02
Labukas, man irgi israse KT microgynon. Pries tai geriau Novynette, netiko unsure.gif , bandziau pleistra, pirmus du men.viskas buvo neblogai, noras smileysex.gif atsirado, nuo Novynette dinges buvo doh.gif , bet po to prasidejo nesamones visokios verysad.gif . Na dabar jau geriu Microgynon, atrodo tinka, nejauciu nieko blogo, bet...atsiranda juodi plaukeliai ant veido doh.gif , bijau, kad barzda prades zelti blink.gif ,ar kam taip yra buve? Kaip galvojat reikia keisti i kitas?
Belle Du Jour
QUOTE(Laksmi @ 2007 08 15, 15:21)
Kaip nustebau suzinojusi, kad microgynon Lietuvoje atgyvena  g.gif Man jos tikrai pacios geriausios tabletes. Pasalinio poveikio nera, oda susitvarke, svorio numesti sugebejau, susvelnino PMS. Draudimas man jas apmoka (kaip ir ko gero visas kitas tabletes). Del pigumo nelabai sutinku, pakuotes kaina 30 euru. Idomumo delei, kiek kainuoja kitos tabletes?
*

As pries keleta meteliu UK gyvenau,irgi geriau Microgynon ir kaip an jos tiko thumbup.gif oda buvo susitvarkius,nei svorio priaugau-nieko,jokio pasalinio poveikio.Grizau i LT,nuejau pas gyd tai ji kazkaip net negirdejus sake apie Microgynon unsure.gif blink.gif man israse Logest.tai pageriau gal kelias dienas ir ismeciau,nes pradejau ziauriai kraujuoti,isbere,zodziu netiko vsiikai schmoll.gif po to isvis net bijau KT pradet gerti unsure.gif nzn ka daryti...o gal yra kazkoks analogas Microgynon Lietuvje?taip man jos tiko...
Elfinasta
UK: siandien ir man israse Microgynon, vietoj Yasminelle, nuo kuriu man `tom dienom` galva skaudejo ir noras dingo, nors dingo visos odos problemos, na paziuresim kaip cia bus. Beto cia is neturi Yasminelle, tik Yasmin, o LT pakelis apie 50 lt. Keista, kai nueini i vaistine ir pasiimi trim ar sesiem menesiam nenusiskausminus keliais simtais litu smile.gif
Daivuskinas
As irgi naudoju microgynon 30 ir galiu pasakyti,kad man jos tinka ir patinka.Jokiu problemu,jokiu skausmu, jokiu spuogu ir jokiu svorio didejimu.As jas geriau pries 2 metus ir dabar,kai atsibodo problemos su spirale, vel jas pradejau gerti.Plius kas man dar patinka geriant jas menesines tik 3-4 dienos ir labai lengvos.
Deimante.,
Sveikos,vakar pirma karta pradejau gerti microgynon 30. tablete isgeriau pirma menesiniu diena apie 20 val,uz kokiu 3val pasimylejau.kokia tikimybe pastoti? ir kada ji pradeda veikt|
NakedA
QUOTE(Laimanjj @ 2009 03 17, 14:26)
Hormoniniai kontraceptikai moterims
2008-09-05 10:13

piliules.jpg

Kontraceptinių priemonių yra įvairių rūšių, bet hormoninės piliulės bene populiariausios tarp jaunų merginų, paauglių.

Atsivertus  žurnalų panelėms puslapius, į akis krenta įvairi reklama, siūlanti naudoti kontraceptikus paauglėms, draugės rekomenduoja jos vienos kitoms.

Paauglės, paskatintos reklamos, draugių, mielai susigundo tomis „rožinėmis mežylėmis“, net nepagalvodamos, kad tai gali būti žalinga jų sveikatai.

Apie kontraceptikus sklando daugybė įvairių mitų, nuolatos atliekami moksliniai tyrimai, kuriais stengiamasi paneigti arba patvirtinti kontraceptikų daromą žalą. Žinoma, kai tau yra 16 metų, tu negalvoji, kokią žalą kontraceptikai padarys tavo būsimiems palikuonims, galbūt negalvoji ir apie tai, kad ateityje, po ilgo vartojimo, gali turėti problemų norėdama susilaukti vaiko. Bet tau bent jau turėtų rūpėti tavo dabartinė gera sveikata, gera savijauta, kas nelabai įtikima vartojant hormoninius kontraceptikus. „Paskutinio dešimtmečio moksliniuose tyrimuose vis dažniau pabrėžiama, kad hormoniniai kontraceptiniai preparatai turi stiprų šalutinį poveikį, galintį tapti net mirties priežastimi.“ [1] Kontraceptiniai preparatai sukelia gana daug kitų šalutinių poveikių gyvybiškai svarbioms moters organizmo sistemoms: širdies ir kraujagyslių sistemai, virškinimo sistemai, lytinei sistemai ir psichinei sveikatai.[2]

Kontraceptikų gamintojų bando įpiršti priešingą naujausiems moksliniams tyrimams nuomonę, bet jiems nelabai sekasi, nes jų pačių  produktas kalba pats už save.

Nereikia jokių papildomų tyrimų, užtenka pasiskaityti vartojimo instrukciją. Nereikia niekur toli ieškoti, o išsiimti iš pakuotės geriamųjų kontraceptinių piliulių vartojimo instrukciją, susirasti skyrelį „nepageidaujamas šalutinis poveikis“ ir perskaityti. Bent jau tą, ką suprasi.

Jei gydytojas, skirdamas tabletes, teiksis tavęs paklausti, ar tu rūkai, ar kas nors iš tavo  artimų giminių sirgo krūties vėžiu, venų tromboze- bus labai gerai. Dažnai jie to net neklausia. Tuo labiau gydytojas tikrai nepasakys, koks šalutinis poveikis moteriai gali grėsti dėl kontraceptikų vartojimo. Matyt, dėl laiko stokos. Vėlgi, labai gerai, jei patars bent persiskaityti informacinį lapelį, esantį pakuotėje. Abejotina, ar tu, prieš išgerdama pirmąją piliulę pulsi skaityti vaistų vartojimo instrukciją. Bent jau kontraceptikų instrukcijos be galo ilgos, nuobodžios, kas antras sakinys nesuprantamas. Bet štai ką pavyksta suprasti, net ir neturint medicininio išsilavinimo.

Nors reklamuodami tabletes, gamintojai skelbia, kad „puikiai atsikratysi spuogų“, „išvengsi svorio padidėjimo“, neaišku kodėl jie spuogus ir svorio padidėjimą rašo prie dažnai pasitaikančių nepageidaujamų reakcijų vartojant kontraceptikus.

Reklama skelbia: „Rožinė mažylė - tai kontracepcija moteriai, kuriai rūpi gera savijauta ir grožis.“ Tik sunku suprasti, kaip gali gerai jaustis, jei tau nuolat skaudės galvą, jausiesi prislėgta, tavo nuotaika keisis, tau skaudės pilvą ir krūtis, išbers spuogais ir nė iš šio nė iš to ims didėti svoris.

Čia išvardinti keli dažnai pasitaikantys šalutiniai poveikiai, o kas gali garantuoti, kad  nepasireikš tie, kurie pasitaiko nedažnai, tokie kaip padidėjęs apetitas, depresija, nervingumas, galvos svaigimas, sumažėjęs lytinis potraukis. Kai kurie tablečių gamintojai sumažėjusį lytinį potraukį priskiria prie dažnai pasitaikančių šalutinių poveikių, kas yra keista. Juk kontraceptikai geriami tam, kad galėtum „laisvai mėgautis seksu“, bet jei geriant tabletes to sekso nesinori, tuomet, kam jas gerti? Taip pat prie galimų šalutinių poveikių priskiriami širdies sutrikimai, pykinimas, vėmimas, viduriavimas, plaučių embolija. Ne vienam tikriausiai girdėti pasakojimai, kad moterys yra mirusios nuo kontraceptikų vartojimo, užsikimšus kraujagyslei, krešuliui nukeliavus į plaučius, yra ne iš piršto laužti. Pasirodo, tai tiesa, moteris gali mirti nuo kontraceptikų vartojimo, atsiradus krešuliui kojoje, jam nukeliavus į plaučius, ir tai vadinsis „plaučių embolija“. Juk apie tai rašo patys tablečių gamintojai, prie retai pasitaikančių šalutinių poveikių. Reiškia, toks poveikis, nors ir retas, bet yra buvęs ir gali būti. „Anksčiau jaunų moterų insultai buvo retenybė, o dabar kelis kart per metus neurochirurgai gelbsti moteris, kontraceptinių piliulių vartotojas. Nekyla abejonių, jog būtent piliulių vartojimas pakenkė jų kraujotakos sistemai.“[3]

Toliau, dar gražiau: „Geriamuosius kontraceptikus vartojančioms moterims šiek tiek dažniau diagnozuojamas krūties vėžys.“ Ar tu norėtum, kad tikimybė susirgti vėžiu tau būtų kad ir šiek tiek, bet didesnė?

Nors tau yra žadama kontraceptikais sureguliuoti menstruacijas, taip pat juodu ant balto parašyta, kad tikriausiai nenormaliai kraujuosi tris mėnesius be jokio reikalo, kol tavo kūnas prisitaikys prie piliulių.

O jei dar ir rūkai, tau iš viso patariama atsisakyti kontraceptikų vartojimo. Nikotinas siaurina kraujagysles, o vartojant kontraceptines tabletes padidėja tikimybė susidaryti trombams. Šis derinys gali būti mirtinas, o rizika didėja, kuo esi vyresnė.

Ir čia nėra bobučių pasakos ar noras pagąsdinti. Galima atsiversti bet kokių geriamųjų kontraceptikų vartojimo instrukciją ir pasiskaityti ją. Vieną iš jų gali rasti tiesiog čia.

Tas informacinis lapelis tablečių pakuotėje yra tavo sutikimas, susitaikymas su visais šalutiniais poveikiais. Jei tu jį perskaitei ir tau pasireikš minėtas nepageidaujamas poveikis, reiškia tu negalėsi niekam reikšti jokių priekaištų, tai yra tarsi tavo laisvas sutikimas.

Vartoti kontraceptikus- moters „pareiga“, kurią ji pati sau prisiima. Daugelio vaikinų nuomonė kontraceptikų vartojimo klausimu, tokia: „jei moterys, merginos naudoja, tegul, sako jie“. Daugelis nesigilina į pasekmes: „jeigu merginai gerai, kuo aš čia dėtas?“. Paklausti, ar nebijo dėl savo mylimosios gyvybės, sveikatos, susimąsto- daugelis nenori, kad jo mylimosios sveikatai kontraceptikai darytų žalą. Tai tik rodo, kaip vyrai mažai kalbasi su moterimis apie intymius santykius, kad moterys sau pasilieka teisę nuspręsti dėl intymių santykių pasekmių.

Paklausus vyrų, ar jie vartotų kontraceptikus, jei tokie būtų sukurti vyramas,  neatsirado nė vieno, kuris pasakytų „taip, žinoma vartočiau“.  Nuo tokios minties vyrus ima juokas, pasipiktinimas, o rimtai susimąstę jie atsako: „žinoma, ne“. Tai kodėl moterų neima nė juokas, nė pasibaisėjimas geriant tabletes „nuo nėštumo“?

Vyrams svarbu išsaugoti vyriškumą. Jiems baisu, kad bus slopinamas jų seksualumas, kad gal po vartojimo, jį nutraukus, jie negalės susilaukti norimo vaiko. Vyrai labai jautrūs, kai kalbama apie jų vaisingumą, o moterys? Kodėl jos nepasako griežto „ne“ kontraceptikams, žinodamos kuo rizikuoja, visiškai negerbdamos savo moteriškumo, savo vaisingumo, tai yra savęs ir net neužduodamos sau tokio klausimo: „kuo aš blogesnė už vyrą, kad turiu slopinti savo vaisingumą, atsisakyti savo moteriškumo, tapti nevaisinga dėl „laisvo sekso“, kurio vartojant  kontraceptikus ne taip ir norisi. Vyrui nevaisingumas yra gėda, o moteris džiaugiasi „susitvarkiusi“. Kodėl mergina, moteris nesijaučia pažeminta, kad ji vaistais turi nuolat nuodyti savo kūną, kęsti visus tuos šalutinius poveikius, kurių bent vienas moteriai tikrai visada pasireiškia, kodėl ji nuolat turi prisiminti išgerti tabletę ir sukti galvą dėl pamirštos, nesuveikusios? Kokios čia vyrų ir moterų lygios teisės, jeigu vyro kūnas neliečiamas, o moterį galima žaloti kaip nori? Tiksliau, moteris pati save su mielu noru žaloja ir yra tuo patenkinta. Eilinis vyras mieliau „rizikuos“ ir susilauks vaiko, nei kasdien gers tabletes. Šioje srityje moterys tikrai nesiekia lygių galimybių su vyrais, nors kaip tik čia ir reikėtų truputį iš jų pasimokyti gerbti savo vaisingumą.

[1] Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21, p. 81

[2] Jankūnas R. (2001). Hormoninė kontracepcija. Kaunas. Leidykla Farmacija. P. 45

[3] Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21, p. 81

Literatūra:

1. Švedas E. (2007) Šiuolaikinės kontracepcijos vartojimo ir jaunimo identiteto santykio analizė//Soter Nr. 21

2. Jankūnas R. (2001). Hormoninė kontracepcija. Kaunas. Leidykla Farmacija. P. 45

3. http://www.prisimink.lt/lt/gydytojui/katalogas/yasminelle

4.http://www.vaistai.lt/index.php?option=com_vpcomponent&Itemid=39&task=show_anot&location=0L0000000000&kodas=5ee17&searchword=uro

5. http://www.ve.lt/?rub=1065924821&data=...d=1175526868%20
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif tikra tiesa
^Sanra^
QUOTE(Deimante. @ ,2012 04 26, 18:08)
Sveikos,vakar pirma karta pradejau gerti microgynon 30. tablete isgeriau pirma menesiniu diena apie 20 val,uz kokiu 3val pasimylejau.kokia tikimybe pastoti? ir kada ji pradeda veikt|
*

Veikia iskarto, nebent daugiau ju nebegersi, bet geriant tvarkingai nestumo tikrai nebus smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.