Gal kas lankot šį darželį, būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę apie jį.
Nusiteikit nuolatinei aukletoju kaitai ir ju trukumui, istojimo mokesciui, o visa kita gana neblogai. Papildomu rinkliavu beveik nera, aplinka pakenciama, maistas irgi, i skundus reaguojama, aukletojos visos neblogos.
O kokia grupe lanko tavo mazyle? Parasyk i asmenines jei gali, butu idomu.
Zvaigzdute kodel nenori i saulegraza vaiko vest tau gi visai arti
as irgi i sita galvoju leisti, pirmadieni einu uzrasyti. Labai suintrigavo istojimo mokestis, koks jis?
300 litu
Tai dar pasakys.Tie pinigai skirti naujiems zaislams, remontams ir pan.Tiesa, galima patiems pirkt zaislus, pasitarus su aukletoja, ir pristatyt cekius. Pinigai imokami oficialiai-per buhalterija. Bet, kaip suprantu dabar, jei negalit ar nenorit tiek moket, galima ir nemoket
O vaikuciai nuo metuku priimami?
Mano mergaite lanko si darzeli. Tikrai, aukletojos daznai keiciamos. Istojimo mokestis 300 Lt. Kas menesi mokam dar po 5 litus svaros priemonems. Maistas visikai nepatinka, ypac, vakarienes. Nors aukletojos, bent jau musu, neblogos. Tik amn nepatinka aplinka, tvarka. Dalinames viena seimininke per dvi grupes. Daznai buna dulkiu kamuoliai, o apie grindu plovima, net nesinori ir kalbeti. Kitomis aplinkybemis nei dabar, i si darzeli vaikucio nevesciau, bet dabar tokios susikloste aplinkybes ir darzelis uz namo. Taigi - vedam.
QUOTE(smulkute @ 2005 03 13, 16:10) Vaikuciai nuo metu lyg ir priimami. Tik turetu pats vaikscioti. Nors man tokiu maziuku labai gaila. Dabar daznai buna sujungtos musu grupes su maziukais. Nabageliai. Ypac kai reikia valgyti, man net graudu darosi. Kai ejom i darzeli apsidairyti, tai sake maitins kiekviena, kuris nemoka. Sedi vaikai nabageliai, niekas ju nemaitina, kaip patys ismano, taip ir valgo. kas rankomis, kas veida i lekste imerkes. Graudu ziureti
as irgi galvojau i si darzeli maziu vest,bet nuo metuku taip gaila.dar kilo klausimelis,jei yra istojimo mokestis,tai gal nereikia is anksto vaikelio uzrasineti?
Kiek zinau, siemet net dvi maziuku grupes buvo, tai bent mano matomoj grupej ju nedaug, o aukletojos tikrai geros(mes irgi pas jas pradejom) ir vaikai tikrai mokinami valgyt-nepaliekami verkt prie lekstes. Maistas, tai taip, kartais mazesniems nevalgomas-balta misraine, kopustu troskinys...
dianna, geriau uzrasyk is anksto, gal galesi aukletojas pasirinkt, jei bus dvi grupes
Aš savo mergaitę vedžiau nuo lopšelio grupės. Auklėtojos tikrai geros. Nors, kaip minėjau, man nepatiko maitinimai. Aš visą mėnesį lankiau darželį su vaiku, kol pripratom. Tikrai niekas labai jau nesistengė jų pamaitinti. O pačių mažiausių yra tik viena grupė. Dvi grupės yra 2002 metų gimimo vaikučių. Vienoje iš jų mes ir lankomės.
Diana, geriau pasiskambink ir susitark susitikti su vedėja ar vyr. auklėtoja, nes reikia parašyti prašymą nuo kada nori lankyti ir pan.
Maniskis lanko si darzeli jau metus. Apie istojimo mokesti esu girdejusi, bet pati nenesiau, susitariau, kad darzeliui zaislu nupirksiu, nors direktore nemaloni, kysio laukia
Lopselinuku grupe yra tik viena, bet uztat aukletoja labai faina, visada sypsosi, toks labai siltas zmogus Vyresneliui su aukletoja nelabai pasiseke Maitinimas cia gana pakenciamas, bet tikrai niekas nesedi ir nemaitina, o kartais tikrai matosi, kad reikia.
mano dukryte si darzeli lanko antra savaite. nesu tikra, kad noriu ten ja toliau leisti, bet skubotu sprendimu nedarysiu, dar palauksiu. Pirmiausia nepatiko ne aukletojos ar aplinka, bet kad yra pora netramdomu vaikiuku lopselyje, kurie kitus paskriaudzia, maciau, kaip puse grupes nuo ju verkia, nezinau, taip gaila buvo, o tom mergickom sakyk nesakius, neklauso. Bet nuo tokiu mazu skriaudiku, zinoma, ne vienam darzely nesi apsaugotas. Toliau nepatiko maitinimai. Porcijytes pasirode nedidukes, maitinimas 3 kartus, be jokiu priespieciu ar pavakariu, negauna vaisiu, jogurtu sureliu ar pan, kaip girdejau kituose darzeliuose. Na, kartais buna obuoliai atrodo. Del vaikiuku maitinimo tai taip, niekas ju nemaitina, pati maciau. Vaikiukai kaip moka taip patys valgo, aukletoja prieina , ikisa pora sauksteliu i burna, jei kuris nevalgo ir tiek. Po to seimininkele nunesa puspilnes lekstes.
Manoji praeita sav buvo po puse dienos, pasiimdavau po pietu, tai grizus namo dar prase valgyti. nedavalge mazute... Ai, nezinau, aplinka tai nieko, aukletojos-neperpratau dar ju... Atvaziavau pasiimt, tai su pilnu pilnuteliu pampersu vaiksciojo, o sake keicia, ant puodo sodina, tai kaip per pora val jis pasidare tOOOks pilnas? Zodziu, niansu daug, o kokiu: geru ar blogu-ziuresim...
Noriu pasakyti, kas mano dukra si darzeli lanke beveik 3 metus. Apie joki startini mokesti negirdejau, tik viena karta mokejau 50 Lt grupes remontui.Apie aukletojas: lopselio aukletoja Maryte - nuostabus zmogus, veliau buvo kita aukletoja, bet ja skustis irgi negaleciau. Del maisto: kadangi dabar dukra kitame darzelyje(pakeitem gyvenama vieta) galiu aplyginti, kad naujame darzelyje maitinimas geresnis. Zilvinelyje, kiek pamenu per sventes is darzelio puses "ant stalo" nieko nebudavo, o naujame gauname
Na mano dukra pralankė šį darželį galima taip pavadinti 4 metus. Iš tikrųjų pusę to laiko mes prasirgom. Kai atostogos, kai nėra visusų ir visokių šito rajono snargliuotų asocialų- vaikas neserga. Tik išeinam į darželį- pūlingos anginos. Iki darželio tokių bėdų neturėjom. Kas liečia dėl rinkliavų- nedaviau, nors gal kas ir norėjo, tiesiog nėra iš ko duoti ir neduodi. Aš pati pedagogė, ir man nelabai kas tokiais dalykais švaistosi. Vedėja, žmogus supratingas, aišku, gal kaip kiekvienas turi savų niuansų, bet su ja susitarti įmanoma. Tvarkos tarp auklėtojų- tikrai mažai. Per 4 metus 5 kartus pasikeitė auklėtojos. BŪdavo tokių dienų, kai mano dukra pas kai kurias eiti nenorėdavo, bet ką jau darysi. Man kai kurios auklėtojos net labai patiko, kai kurios - kaip visur. Kad šeimininkė viena ant dviejų grupių- tai nėra gerai. Kažkada pamačiau baisiai nešvarias dulkinas užuolaidas, pasisiūliau šeimininkei jas išplauti, tai sako- ką tik užkabintos. Aiškiai matėsi, kad ne pimo šviežumo.
Kas liečia ugdymo programas- jos puikios, vaikai daug ką išmoksta, labai fainos būdavo šventės, puikai suorganizuotos. Geros buvo paskutiniųju metų priešmokyklinio ugdymo auklėtojos Nijolė ir Genutė, > Dukra jautėsi laiminga. Dar berniukams ten yra fizinio treneris. Geras , paprastas nuoširdus žmogus. Va tiek prirašiau. Trumpai tariant- tėvams sudarytos visos sąlygos ten vesti savo vaikučius, o kad keičiasi auklėtojos, tik dar labiau parodo, koks menkas yra mūsų valstybės požiūris į tą mažą mūsų visuomenės žmogutį.
Paskaicius jusu atsiliepimus apie si darzeli dabar labai suglumau. Net nezinau ar verta buvo uzrasyti savo dukryte i si darzeli. Dar labai pergyvenu, kad ji labai prie gausos zmoniu nepratusi, gali pradeti verkti bet kada. Idomu kaip tuomet aukletojos pasielgtu?
Vyger, gal gali pasakyti koks tavo leliuko vardas, as labai daznai, beveik kiekviena diena, bunu darzelyje lauke su vaikais. Mat manoji kol visu vaiku neislydi, tai ir pati neina. O tavo lelius, kaip suprantu, maziausiuju grupeje. O mes kartu ir zaidziam. Nors maniske siek tiek vyresne, bet vis tiek bunam kartu. maziukai mano geriausi draugai. Turiu ypac gerus kelis draugus, kurie nuo manes praktiskai nenueina
QUOTE(vyger @ 2005 10 11, 12:31) Paskaicius jusu atsiliepimus apie si darzeli dabar labai suglumau. Net nezinau ar verta buvo uzrasyti savo dukryte i si darzeli. Dar labai pergyvenu, kad ji labai prie gausos zmoniu nepratusi, gali pradeti verkti bet kada. Idomu kaip tuomet aukletojos pasielgtu? Juokingas tavo klausimas, aišku , kad prieitų ir ramintų, pasiūlytų užsiimti kita veikla. QUOTE(jurgitytė @ 2005 10 11, 15:03) Vyger, gal gali pasakyti koks tavo leliuko vardas, as labai daznai, beveik kiekviena diena, bunu darzelyje lauke su vaikais. Mat manoji kol visu vaiku neislydi, tai ir pati neina. O tavo lelius, kaip suprantu, maziausiuju grupeje. O mes kartu ir zaidziam. Nors maniske siek tiek vyresne, bet vis tiek bunam kartu. maziukai mano geriausi draugai. Turiu ypac gerus kelis draugus, kurie nuo manes praktiskai nenueina Ne, mes dar tik eisim po Naujuju. QUOTE(sviliukas @ 2005 06 21, 17:22) Noriu pasakyti, kas mano dukra si darzeli lanke beveik 3 metus. Apie joki startini mokesti negirdejau, tik viena karta mokejau 50 Lt grupes remontui.Apie aukletojas: lopselio aukletoja Maryte - nuostabus zmogus, veliau buvo kita aukletoja, bet ja skustis irgi negaleciau. Del maisto: kadangi dabar dukra kitame darzelyje(pakeitem gyvenama vieta) galiu aplyginti, kad naujame darzelyje maitinimas geresnis. Zilvinelyje, kiek pamenu per sventes is darzelio puses "ant stalo" nieko nebudavo, o naujame gauname Mano dukra lanke taip pat ta darzeli Zilvineli. Startinis mokestis 300 Lt. Vyras nusiderejo iki 150 Lt. Apie aukletoja Maryte esu prastos nuomones, net labai keista kad ji neakivaizdziai studijuoja pedagogika. Pedagoginiu ir psichologiniu ziniu bagazas nulis, o ka jau kalbeti apie jos bendravima su tevais. Mano dukra visa laika yra isranki maistui, bet ne delto kad islepusi. Aukletojos buvo informuotos, taciau po kurio laiko prasidejo Marytes kaltinimai mums, kad mes vaikui neduodame maisto namie, o ir darzeli ji to maisto nevalgo, tai yra absurdas, jei mes namie butume badu marine vaika tai darzelio maista ji valgytu. Veliau Gerb. Maryte pradejo kaltinti, kodel mes savo dukra atvezame ir pasiimame kartu su vyru gal mes darbu neturime na zinot pakraupau tikrai ant tiek turbut musu dukra nepatiko ar protelis Marytei pasimaises buvo. Aisku o auksinį stafilokoką taip pat iš Živinėlio parsinešėm. Vyras buvo nuejes pas vedeja pakalbeti apie Marytes kompetencija dirbti aukletoja. Vyro kompanija buvo paskyrusi labdara Zilvineliui, bet palanke metelius nusprendeme pakeisti darzeli ir pasirinke Staneviciaus Sakaleli neapsirikome.
Na, kad neakivaizdžiai studijuoja, tai nieko čia keisto-dabar reikalaujama aukštojo išsilavinimo, o dalis auklėtojų yra baigę tik pedagogikos mokyklą. Bet dėl to jų patirtis tikrai nėra skurdesnė, nei baigusių universistetą. Jūsų minimos auklėtojos nepažįstu, mes pradėjom pas Violetą. Mūsų pana irgi baisiai nevalgi, bet dėl to jokių problemų su auklėtojom niekad neturėjau-pasakai, kad nekištų jei nevalgo ir viskas. Tik namo einant kišenėj visada kokį valgomą daiktą dėl visa ko nešuos...
Mes dabar lankome darzeli pas jau auksciau mineta aukletoja Maryte. Gal ji vaikus ir gerai paruosia mokyklai, esu girdejusi tokiu atsiliepimu. Bet su ja bendrauti - klaiku. Niekada nieko nepasako tiesiai sviesiai, ko ji nori. Sako, savaitgali des langus. Kaip rodo patirtis, buna sako des, o deda po keliu menesiu. Pasirodo, reikia suprasti taip, sekmadieni, gerb. teveliai, ateikite tvarkyti grupe po remonto. Kadangi ne visi teveliai moka skaityti tarp eiluciu, tai niekas ir neatejo. Tada priekaistai, kaip mes nesirupiname savo vaikais. Pries dedant langus informavo visus tevelius, penktadieni des langus, jei galit vaiku neveskit, nes jie bus kitoje grupeje, be pietu miego. Savo vaiko nevedem - priekaistai, kodel vaikas nebuvo darzelyje, nes langus dejo ne penktadieni, o sestadieni. Reikejo sukurti ketureili teveliams. Tai neisleido is grupes tol, kol nesukurem. ir taip visi teveliai sedejo ir rase eilerascius. Lyg as daugiau neturiu ka veikti. Susidaro toks ispudis, kad teveliai turi eiti vos ne kiekviena diena plauti grindis, butu gerai, kad valgyti padarytu darzeliui, indus isplautu. Nes viska turime daryti. As suprantu, kad reikia darzeliui pagalbos, bet kai kurie aukletojos pareiskimai perlenkia lazda. ir dar kas nepatinka, niekada nepasakys tiesiai sviesiai, ko jai reikia. Kalba kokiomis tai uzuolankomis, o po to priekaistauja, kad kazko tevai nepadare. Man ji labai nepatinka.
QUOTE(jurgitytė @ 2005 03 31, 14:26) Mano mergaite lanko si darzeli. Tikrai, aukletojos daznai keiciamos. Istojimo mokestis 300 Lt. Kas menesi mokam dar po 5 litus svaros priemonems. Maistas visikai nepatinka, ypac, vakarienes. Nors aukletojos, bent jau musu, neblogos. Tik amn nepatinka aplinka, tvarka. Dalinames viena seimininke per dvi grupes. Daznai buna dulkiu kamuoliai, o apie grindu plovima, net nesinori ir kalbeti. Kitomis aplinkybemis nei dabar, i si darzeli vaikucio nevesciau, bet dabar tokios susikloste aplinkybes ir darzelis uz namo. Taigi - vedam. Perskaičiau visas nuomones ir susidariau nuomonę, kad į šį darželį savo mažylės geriau nevesti. O gal aš klystu? Beje, gal kas gali pasakyti, kurios auklėtojos yra geros iš ten dirbančių? Mano mergytė labai jautri. Niekaip nesuprantu, kodėl auklėtojos nuolat keičiasi? O kur buvusios auklėtojos išeina? gal yra galimybė vesti vaikus ten, kur "keliauja" ir auklėtojos? QUOTE(Adrijantuk @ 2005 11 24, 11:49) Perskaičiau visas nuomones ir susidariau nuomonę, kad į šį darželį savo mažylės geriau nevesti. O gal aš klystu? Beje, gal kas gali pasakyti, kurios auklėtojos yra geros iš ten dirbančių? Mano mergytė labai jautri. Niekaip nesuprantu, kodėl auklėtojos nuolat keičiasi? O kur buvusios auklėtojos išeina? gal yra galimybė vesti vaikus ten, kur "keliauja" ir auklėtojos? Nėra taip jau blogai kaip čia nupasakota QUOTE(Siesta @ 2005 11 24, 13:26) Nėra taip jau blogai kaip čia nupasakota Na, tiesą pasakius, apie auklėtojas Violetą ir Liną esu girdėjusi teigiamų atsiliepimų, bet apie kitas, tai liūdinantys faktai. Net nežinau, gal geriau nerizikuoti ir vesti savo vaiką į privatų darželį? QUOTE(Adrijantuk @ 2005 11 24, 13:29) Na, tiesą pasakius, apie auklėtojas Violetą ir Liną esu girdėjusi teigiamų atsiliepimų, bet apie kitas, tai liūdinantys faktai. Net nežinau, gal geriau nerizikuoti ir vesti savo vaiką į privatų darželį? Čia jau tavo apsisprendimas, bet jei vesi nuo lopšelinės grupės - pakliūsi pas Violetą, metus būtum pas ją, o po to matytum
Savo dukra vedziau ten 4metus.Visus 4 kentejau,nes tas darzelis buvo arciausiai,vaikas buvo priprates.Musu auklet.buvo Aldona(tokia stora),tai kosmaras!Pajudet budavo sunku,beveik visada sededavau.Per kiekviena susirinkima ateidavo vedeja ir pradedavo ''verkt'',kaip darzeliui sunku,kaip svietimas nieko neskiria.Tekdavo pirkt kedutes patiems tevams,nes prie darzelio nupirktu stalu keduciu'' nebuvo''ir,be to,darzelis pinigu neturi...Sunaus tai jau ten tikrai NEE.
QUOTE(leja30 @ 2005 11 24, 15:07) Savo dukra vedziau ten 4metus.Visus 4 kentejau,nes tas darzelis buvo arciausiai,vaikas buvo priprates.Musu auklet.buvo Aldona(tokia stora),tai kosmaras!Pajudet budavo sunku,beveik visada sededavau.Per kiekviena susirinkima ateidavo vedeja ir pradedavo ''verkt'',kaip darzeliui sunku,kaip svietimas nieko neskiria.Tekdavo pirkt kedutes patiems tevams,nes prie darzelio nupirktu stalu keduciu'' nebuvo''ir,be to,darzelis pinigu neturi...Sunaus tai jau ten tikrai NEE. Kuo toliau, tuo labiau mane ima siaubas išgirdus atsiliepimus apie šį "gerą" darželį. Gal prieš valandą, pavyko pasikalbėti su viena auklėtoja, dirbusia šiam, kaip ji sakė "pragare". Aš tik niekaip negaliu suprasti, argi tėvų nuomonė šiame darželyje nieko nereiškia? O pasirinkimo teisė ir galimybės, kurias kiekvienas turime? Tiesiog baisu, paklausius kas ten darosi. QUOTE(Adrijantuk @ 2005 11 24, 12:49) Perskaičiau visas nuomones ir susidariau nuomonę, kad į šį darželį savo mažylės geriau nevesti. O gal aš klystu? Beje, gal kas gali pasakyti, kurios auklėtojos yra geros iš ten dirbančių? Mano mergytė labai jautri. Niekaip nesuprantu, kodėl auklėtojos nuolat keičiasi? O kur buvusios auklėtojos išeina? gal yra galimybė vesti vaikus ten, kur "keliauja" ir auklėtojos? Jeigu tavo mergaite jautri geriau pasieskokit kito darzelio pavyzdziui Sakalelis. Mano dukrai labiau patiko ir aukletojos nesitycioja is vaiko jei jis buna nevalgus. Dukra pradejusia lankyti Zilvineli visada rasdavom slapiom kelnem. Aukletoja sakydavo, kad nespeja vaikas iki tualeto nueiti. Namuose tokiu problemu neturejom, kad i kelnes darytu. Nuo pat pradziu buvo ismokyta ant puoduko ir net minties nebuvo, kad i kelnes. Todel aukletojos Marytes paaiskinimai, kad nespeja sukele mums itarimu. Pasirodo mano dukra sodindavo salia vaiku, kurie yra valgus ir neleisdavo jai nueiti nuo stalo kol nepavalgydavo. Aisku tai sukeldavo didziausia isterija, nes dukra po siai dienai jeigu nemegsta jos nepriversi valgyti. O jei megsta koki patiekala tai uz keturis pavalgys.
Kai pasiskaitau cia jusu nuotykius, tai noriu savo mergos aukletojas ant ranku nesioti-visokiu nesamoneliu yra buve, bet jokiu tokiu problemu(tfu, tfu, tfu) neturejom-nei del nevalgymo, nei del sisiojimo, nei del nesusikalbejimo...Gal mums tik pacios geriausios visada pakliuna, o gal tiesiog Jus iskart nepapasakojat savo aukletojom apie vaiko ypatybes, pomegius, baimes...Manau, kad visuose darzuose visko buna-butu keista, jei aukletoja itiktu visiem 25 vaiku teveliam(robotas nebent). O jau kai kas negero nutinka, irgi geriausia ramiai su aukletoja issiaiskint-jos gi suinteresuotos, kad iki vedejos skandalas nenueitu.
Beje, Adrijantuk, sitas darzelis nesikotiruoja kaip tie "gerieji" darzai-Pasakaite, Justinukas...Jis turi "vidutinio" varda. Gal uztai rinkliavu maziau, o aplinka visai padori. Aukletoju ispudziai manes irgi nedomina-tai joms ten pragaras, nes yra visokiu debilisku reikalavimu, bet vaikus ar tevus tai liecia tik tiek, kad aukletojos keiciasi. Pirmus metus mes vis deliojom pliusus ir minusus-likt-iseit, bet "aukso rumu" niekur neradom ir dabar jau visai ir nesigailiu, kad likom. Net aukletoju keitimesi radau pliusu-anksciau laukine merga dabar visai nebebijo svetimu zmoniu... QUOTE(Siesta @ 2005 11 24, 12:26) Nėra taip jau blogai kaip čia nupasakota Na apie Jolita as negaliu pasakyti, kad ji labai super. Ji tik teveliams moka graziai sypsotis ir graziai bei daug kalbeti. Bet as ne karta esu maciusi kaip ji elgiasi su vaikais, kai teveliai nemato ir ju nera salia. Labai daug laiko esu praleidusi darzelyje, ypac vasaromis. Kai vaikas rudeni, kai jau tikrai salta, vaiksto prikakotom kelnes ir aukletoja negali ju pakeisti tol, kol tu jai nepasakai, tai ka galima pasakyti apie tokia aukletoja. O kaip ji ant tu mazu vaikuciu saukia... Nueikit kada anksciau paimti savo vaiku, kai yra Jolita, tik kad jusu nematytu, tai tokiu garsu isgirstie is tos lengvai bendraujancios aukletojos. O Violeta, lopselinuku, yra tikrai labai faina. Ja vaikai labai myli. Musiske jau darzelinuke, bet ja dar pamena ir tik is gerosios puses. Labai gera aukletoja Jolanta Apie Maryte nieko gero negaliu pasakyti, labai sunku su rasti bendra kalba. Reikes pasidometi, kodel mano vaikas irgi karts nuo karto padaro i kelnes. namie tokiu problemu nebuna, kad nespetu. O cia retkarciais pasitaiko. Ir, ypac, per pietu miega. Gal neleidzia eiti i tualeta? Nors vaikas kartais pasako, kad nebuvo aukletojos, tai negalejo nueiti i tualeta. Viena mamyte apie neleidima uzsimine, reikes ir man patikrinti. o kad rinkliavu daug nera, tai netiesa. Gal musu grupe isskirtine, bet musu grupeje daug rinkliavu ir kiekvienais metais. Ir pradinis inasa 300, ir remontas 100, ir eglute kaledine reikia pirkti, zaislus prie jos ir pan.
Kaip suprantu as su jurgityte vedu savo dukryte kartu i ta pacia grupe, t.y. pas Maryte. As jos taip pat nelabai suprantu, nes jei ka nors pasiulau padaryti jinai visada atsisako. Pavyzdziui bandziau pasiulyti ka nors atspausdinti, kad ir kaledinius eilerastukus, bet ji atsisake. Taip pat apie langus kad des jinai tik kai kam pasake, nes as suzinojau tik kai pamaciau kad grupeje nera lovu, ir tai gi buvo penktadieni. Vadinasi kai kurie tevai suzino, o kai kam ir nieko nepasako
Kaip smagu, gal ir daugiau atsiras mūsų grupės tėvelių
as nuo kovo menesio ruosiuosi vesti i si darzeli savo mazyli,jau susipazinom su aukletoja Violeta,kol kas labai patiko,bet apie stojamaji mokesti 300 lt mums nieko nesake
Visiškai pritariu Jūsų išsakytai nuomonei. Tikrai su mūsų auklėtoja dažnai būna sunku susibendrauti. Šiandien ji informavo apie darželio kalėdinę taupymo programą. Praeitais metais Kalėdų senelis kainavo 5 lt. Šiais metais buvo nuspręsta "taupyti" (žinoma, sprendė ne auklėtoja. Mūsų darželyje demokratija yra ribojama), ir Kalėdų senelis turėjo būti nemokamas. Tačiau paaiškėjo, kad niekas "nachaliavu" dirbti nenori. Tad dabar tėveliams teks susimesti po 7 lt.
Man musu aukletoja irgi siandien pasake, kad kaledu senelis 7 litai. Bet nesuprantu kaip buvo galima be susirinkimo nuspresti kiek ir kokias dovanas vaikams pirkti. as cia kalbu apie Marytes grupe. :
QUOTE(kacius @ 2005 12 13, 12:37) Man musu aukletoja irgi siandien pasake, kad kaledu senelis 7 litai. Bet nesuprantu kaip buvo galima be susirinkimo nuspresti kiek ir kokias dovanas vaikams pirkti. as cia kalbu apie Marytes grupe. : Taigi. Auklėtoja griežtai pasakė, kad tėvų susirinkimo nebus, o viską nuspręsti turi tėvų komitetas. Mes apklausinėjom tėvelius ką sutikom, kieno turejom e'mailus, parašėme ir daug maž nusprendėme
Gal kas žinot, į kurį darželį išėjo auklėtoja Augusta? Labai daug gerų atsiliepimų apie ją girdėjau iš jau išėjusių auklėtinių tėvų.
Apie aukletojos Augustos isejimo priezastis sklando daug gandu. Vedeja sake, kad Augusta pasirinko kita darba, nesusijusi su vaiku auklejimu. Bet rudens pabaigoje maciau Augusta ir ji sake, kad nenorejo iseiti is darzelio, bet buvo atleista.
Mes irgi lankome šitą darželį, bet tikrai nesu sužavėta juo, kad tik arti gyvename tai ir lankome todėl.vedėja labai nemaloni kyšininkė vis verkia ir verkia per susirinkimus, kad pinigų mažai,įdomu kiek į savo kišenę prisideda.pas mus grupėje auklėtojos visai malonios, bet kitoje mažesnėje grupėje tai kraupi aukletoja tik nežinau jos vardo, bet ant vaikų šaukia tai faktas pati girdėjau ne kartą,ragana tokia.
QUOTE(dia10 @ 2006 02 08, 15:05) Mes irgi lankome šitą darželį, bet tikrai nesu sužavėta juo, kad tik arti gyvename tai ir lankome todėl.vedėja labai nemaloni kyšininkė vis verkia ir verkia per susirinkimus, kad pinigų mažai,įdomu kiek į savo kišenę prisideda.pas mus grupėje auklėtojos visai malonios, bet kitoje mažesnėje grupėje tai kraupi aukletoja tik nežinau jos vardo, bet ant vaikų šaukia tai faktas pati girdėjau ne kartą,ragana tokia.
Visai neseniai buvau sutikusi auklėtoja Auguste, tai varkšelė net apsiverkė prisiminusi musu vaikučius. Jinai deja dabar nedirba su vaikučiais. Ir išėjo kaip su pratau tik dėl to kad siaubingai susipyko su vedėja. Jinai man ir pasakė, kad vargšai vaikučiai kurie lanko ši darželį, kad jie tik kenčia nuo mūsų vedėjos. Ir kad ja nuo sosto nuvarytu tik "Be tabu"
Laba diena. Mes nesenai pradėjome lankyti šį darželį. Apie stojajamąjį mokestį 300 Lt niekas kolkas net neužsiminė. Auklėtoj Barbara padarė teigiamą įspūdį. Vaikai atrodo prižiūrėti. Kada reikalauja sumokėti tą stojamąjį mokestį?
Papildyta: Laba diena. Mes nesenai pradėjome lankyti šį darželį. Apie stojajamąjį mokestį 300 Lt niekas kolkas net neužsiminė. Auklėtoj Barbara padarė teigiamą įspūdį. Vaikai atrodo prižiūrėti. Kada reikalauja sumokėti tą stojamąjį mokestį?
Dukra šį darželį lankė 4 metus. Per visus tuos metus aukletojos pasikeite mažiausiai keturis kartus. Tikrai geru žodžiu noriu paminėti auklėtoja Violetą
QUOTE(drugile @ 2006 03 15, 10:57) Dukra šį darželį lankė 4 metus. Per visus tuos metus aukletojos pasikeite mažiausiai keturis kartus. Tikrai geru žodžiu noriu paminėti auklėtoja Violetą Sutinku, norisi, kad auklėtojų kolektyvas jaunėtų. O čia jaunų auklėtojų vis mažiau ir mažiau... O jei ir yra, tai joms neleidžiama pasireikšti taip, kaip vyresnio amžiaus...
Pasirodo mums priklauso sis darzelis: ar situacija ten nepasikeite, ar sunku pakliuti?
Asmeniskai mes tai nesunkiai pakliuvome, mes jau trys metai lankome si darzeli. Tik mums tada reikejo kazka uz 300 litu nupirkti darzelio labui
|