Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
-Neužmirštuolė-
Pabaigėme 11 temą, keliamės į 12-ąją.

Senoji tema čia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=526232
Papildyta:
Merginos, noriu paklausti, ar kam tai buvo, o gal yra.
Mano mergytei du mėnesiai. Maitinu tik krūtimi, čiulptuko neima, buteliuko taip pat. Bet pastebėjau, kad dukrytei užeina noras čiulpti, ji žinda, bet kai ima tekėti pienukas, pyksta. Tada meta, vėl stveria, vėl ieško. Kol pienukas neteka, gerai, kai ima tekėti, vėl pyksta. Kiša kumštuką į burnytę, bando čiulpti. Ar čia tik mano mergytė taip elgiasi, ar yra ir daugiau tokių leliukų?
Belacka
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 07 31, 20:23)
bet kai ima tekėti pienukas, pyksta. Tada meta, vėl stveria, vėl ieško. Kol pienukas neteka, gerai, kai ima tekėti, vėl pyksta.

Gal per stipri srovė bėga?
bim-bam
mano mazylis taip darydavo, bet jau seniai, kai maziukas dar buvo smile.gif tiesiog turbut noredavo pabut salia ir ciulpimo poreiki patenkint g.gif patraukia, pajunta pienuak, spjauna, vel traukia, vel spjauna... bet kazkaip praejo po kiek laiko ir vel valge normaliai smile.gif
-Neužmirštuolė-
Na dėl srovės stiprumo tai net nežinau, bet man labiau atrodo, kad mergytė nenori valgyti, o tik pačiulpti, tai dėl to pyksta.
Bim-bam, va lygiai taip pat pas mus yra. Na tikiuosi, kad tai laikina smile.gif
Ingese
Pas mane pienelio unsure.gif
maziuke valanda valgo ir nieko nepavalgo, gal dar sunku jai ir istraukti.
Tai nutraukineju su avent, is po nakties dar porcija buna 80 ml., o dienos metu po trijud val. 30-40 ml. isspaudziu.
Nezinau ka daryti, kad jo padaugetu.Gal as nepieninga g.gif al ,
Kai duodu kruti, tada visai mityba issibalansuoja, tai nutraukineju.
Kai kurios raso, kad kai vaikutis valgo is kruties, pienuko daugeja, idomu ar tai tiesa?
Gal, kai jo nera, tai ir nera. g.gif nieko cia nepadarysi....na tai du kartelius per para gaunasi savo pienuku pamaitinti.....

Gal taip buvo kam?gal ka patarsite?
Raideles
QUOTE(Ingese @ 2010 08 01, 20:50)
Pas mane  pienelio unsure.gif
Tai nutraukineju su avent, is po nakties dar porcija buna 80 ml., o dienos metu po trijud val. 30-40 ml. isspaudziu.
Nezinau ka  daryti, kad jo padaugetu.Gal as nepieninga g.gif al ,
Kai kurios raso, kad kai vaikutis valgo is kruties, pienuko daugeja, idomu ar tai tiesa?
Gal, kai jo nera, tai ir nera. g.gif nieko cia nepadarysi....na tai du kartelius per para gaunasi savo pienuku pamaitinti.....

*

Ingese, o tu naktį ar nusitraukinėji? O dieną kaip dažnai nusitraukinėji? Ir kaip pasireiškia mitybos išsibalansavimas (čia mamos ar dukrytės?)? Pieno kiekį galima padauginti ir nusitraukinėjant, tik reikia labai metodiškai dirbti tiek dieną, tiek naktį. Jūsų dukrytės amžius toks, kad dar galima atkurti didesnį pieno kiekį.
Ingese
QUOTE(Raideles @ 2010 08 01, 22:14)
Ingese, o tu naktį ar nusitraukinėji? O dieną kaip dažnai nusitraukinėji? Ir kaip pasireiškia mitybos išsibalansavimas (čia mamos ar dukrytės?)? Pieno kiekį galima padauginti ir nusitraukinėjant, tik reikia labai metodiškai dirbti tiek dieną, tiek naktį. Jūsų dukrytės amžius toks, kad dar galima atkurti didesnį pieno kiekį.
*

na tikrai sakyciau per mazai nusitraukineju, nes sunkiai po visko atsistaciau, tai tam laiko tikrai nebuvo.Budavo, kad tik ryte ir vakare.Na dabar diena dazniau, stengiuosi, kas 3 val., na o nakti tai nenutraukineju...nezinau kaip cia geriau daryti....gal duoti kruti ,bet pas mane taip sunkiai bega... doh.gif
Raideles
QUOTE(Ingese @ 2010 08 02, 07:43)
na tikrai sakyciau per mazai nusitraukineju, nes sunkiai po visko atsistaciau, tai tam laiko tikrai nebuvo.Budavo, kad tik ryte ir vakare.Na dabar diena dazniau, stengiuosi, kas 3 val., na o nakti tai nenutraukineju...nezinau kaip cia geriau daryti....gal duoti kruti ,bet pas mane taip sunkiai bega... doh.gif
*

Ingese, matyt tau teks pačiai apsispręsti. O pienas tiesiog sunkiai bėga iš krūties kai vaikiukas žinda? Atsipalaidavimas, sau malonumo suteikimas, įsivaizdavimas kaip pienas teka kartais gali padėti palengvinti pieno tekėjimą. Pieno tekėjimas labai priklauso nuo mūsų emocinio fono ir jei jautiesi taip, kad tau sunku, vargina, tai pienas sunkiau ir tekės. Dar kartais patariama pozityvi savitaiga: "Mano pienas plūsta upeliais" "mano pienas trykšta iš krūtų kaip fontanas", "mano krūtys su džiaugsmu atleidžia pienį kūdikio burnytę", "aš galiu nusitraukinėti pieną penkis kartus per dieną ir vieną kartą naktį, ir tai tikrai didelis gėris"
Ingese
QUOTE(Raideles @ 2010 08 02, 08:57)
Ingese, matyt tau teks pačiai apsispręsti. O pienas tiesiog sunkiai bėga iš krūties kai vaikiukas žinda? Atsipalaidavimas, sau malonumo suteikimas, įsivaizdavimas kaip pienas teka kartais gali padėti palengvinti pieno tekėjimą. Pieno tekėjimas labai priklauso nuo mūsų emocinio fono ir jei jautiesi taip, kad tau sunku, vargina, tai pienas sunkiau ir tekės. Dar kartais patariama pozityvi savitaiga: "Mano pienas plūsta upeliais" "mano pienas trykšta iš krūtų kaip fontanas", "mano krūtys su džiaugsmu atleidžia pienį kūdikio burnytę", "aš galiu nusitraukinėti pieną penkis kartus per dieną ir vieną kartą naktį, ir tai tikrai didelis gėris"
*

pati kaip suprantu nutraukineji, ir pienuko uztenka?
Taip manau dalis tiesos yra nusiteikime....na ziuresime kaip cia mums gausis...
Raideles
QUOTE(Ingese @ 2010 08 02, 09:04)
pati kaip suprantu nutraukineji, ir pienuko uztenka?
Taip manau dalis tiesos yra nusiteikime....na ziuresime kaip cia mums gausis...
*

Ne, nenusitraukinėju, ir net nebežindau smile.gif Bet pastaruoju metu daug dirbu prie šios temos.
bim-bam
QUOTE(Ingese @ 2010 08 01, 19:50)
*

nezinau ar paguosiu, bet as keliskart esu bandzius nusitraukt piena (cia naksciau, kai mazius visu pajegumu valge mp ir nieko kito negavo dar), tai tik koki 20-30ml pritraukdavau ir tai ilgai vargau, bet siaip pieno buvo nemazai ir vaikas tikrai pavalgydavo. tiesiog reikejo kelionei nusitraukt, tai bandziau. tai ir gavosi taip, kad nelabai ka pritraukiau, nors pienuko pakankamai vaikui buvo..
Ingese
QUOTE(bim-bam @ 2010 08 02, 13:31)
nezinau ar paguosiu, bet as keliskart esu bandzius nusitraukt piena (cia naksciau, kai mazius visu pajegumu valge mp ir nieko kito negavo dar), tai tik koki 20-30ml pritraukdavau ir tai ilgai vargau, bet siaip pieno buvo nemazai ir vaikas tikrai pavalgydavo. tiesiog reikejo kelionei nusitraukt, tai bandziau. tai ir gavosi taip, kad nelabai ka pritraukiau, nors pienuko pakankamai vaikui buvo..
*

Tai, kaip cia tada gaunasi? ax.gif cia jau po matiinimo tiek pritraukdavai?
Tubli
QUOTE(Ingese @ 2010 08 01, 22:50)
Nezinau ka  daryti, kad jo padaugetu.Gal as nepieninga g.gif al ,

*

Ignese o kodel tu nusprendei kad maziuke nedavalgo? Per mazai slapinasi, svorio mazai priaugot. Turi buti 6 pampersai per diena ir per men. maziausiai priaugti 500 gr.
Kad padidinti pienuka reikia ko dazniau kudiki deti prie kruties kas 2 val. nakti ilgesne pertrauka galima padaryti iki 4 val. Nutrauktas pienas nerodo tikro pieno kiekio. Vaikutis pats sureguliuos pieno pasiula ir paklausa. Pasiulyk viena kruti paskui kita, tada gali paskui nutraukti pieno kad krutys suprastu kad jo reikia gaminti daugiau. Jeigu tik nutraukinesi piena ir maitinsi is buteliuko pienukas gali baigtis. Mums truko pienuko as taip dariau ir pas mus menesio begyje viskas susireguliavo. Maitinu leliu iki siol, o nutraukinedavau tik po 20 ml is kiekvienos kruties.
Ingese
QUOTE(Tubli @ 2010 08 03, 13:09)
Ignese o kodel tu nusprendei kad maziuke nedavalgo? Per mazai slapinasi, svorio mazai priaugot. Turi buti 6 pampersai per diena ir per men. maziausiai priaugti 500 gr.
Kad padidinti pienuka reikia ko dazniau kudiki deti prie kruties kas 2 val. nakti ilgesne pertrauka galima padaryti iki 4 val. Nutrauktas pienas nerodo tikro pieno kiekio.  Vaikutis pats sureguliuos pieno pasiula ir paklausa. Pasiulyk viena kruti paskui kita, tada gali paskui nutraukti pieno kad krutys suprastu kad jo reikia gaminti daugiau. Jeigu tik nutraukinesi piena ir maitinsi is buteliuko pienukas gali baigtis. Mums truko pienuko as taip dariau ir pas mus menesio begyje viskas susireguliavo. Maitinu leliu iki siol, o nutraukinedavau tik po 20 ml is kiekvienos kruties.
*

Tai duodu as jai kruti, bet, kad ji po 15 min. rekia...2 val. ji tikrai neistempia, tada lekiu ruosti misinelius.Kai nusitraukiu- matau kiek ji suvalgo ir kiek misinelio dadaryti reikia....nu vienu zodziu vargas doh.gif
Papildyta:
ji pas mane jau 110 ml suvalgo, o as tiek geriausiu atveju pritraukiu per 3-4 kartus doh.gif
ada21lt
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 16:17)
Tai duodu as jai kruti, bet, kad ji po 15 min. rekia...2 val. ji tikrai neistempia, tada lekiu ruosti misinelius.Kai nusitraukiu- matau kiek ji suvalgo ir kiek misinelio dadaryti reikia....nu vienu zodziu vargas doh.gif
Papildyta:
ji pas mane jau 110 ml suvalgo,  o as tiek geriausiu atveju pritraukiu per 3-4 kartus doh.gif
*

O kodel nusprendei,kad turi islaukti 2 val ? blink.gif man budavo svente,jei vaikas tiek islaukdavo, visus namus susitvarkydavau ir valgyt pasidarydavau, ir dar galvodavau, ka cia nuveikus, kai tiek laiko biggrin.gif
Cia tikriausiai didziausia mamyciu klaida , kai galvoja,kad vaikelis turi kazkiek islaukti doh.gif pirmus menesiu gali zysti beveik nuolat ir tai normalu ir PIENELIS GAMINASI NUOLAT, KRUTINE NE BUTELIUKAI KUR PIENAS LAIKOMAS, misinio kiekio nereikia painioti su MP kiekiu doh.gif ar zinot ,kad kudikiai misinuko gali isgerti tiek kiek pilsit , is cia ir atsiranda nutuke kudikiai blush2.gif
oge
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 16:17)
Papildyta:
ji pas mane jau 110 ml suvalgo,  o as tiek geriausiu atveju pritraukiu per 3-4 kartus doh.gif
*

Viena iš didžiausių klaidų yra vertinti turimo pieno kiekį jį nusitraukiant, mama niekada nenutrauks tiek, kiek suvalgo kūdikis. Ir dvi valandos yra laabai daug, bet mes jų iš kūdikių "reikalaujam", nes nežinom kaip iš tikrųjų turi būti smile.gif

Ingese, Jūs kažkur iš mano krašto:) Galiu paskolinti paskaityti K. Vitkausko knygą "Nepakeičiamas kaip motinos meilė. Kūdikio žindymas" - atsakys į daug klausimų ir šiaip daug naudingos informacijos
Ingese
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 03, 16:42)
O kodel nusprendei,kad turi islaukti 2 val ? blink.gif man budavo svente,jei vaikas tiek islaukdavo, visus namus susitvarkydavau ir valgyt pasidarydavau, ir dar galvodavau, ka cia nuveikus, kai tiek laiko  biggrin.gif
Cia tikriausiai didziausia mamyciu klaida , kai galvoja,kad vaikelis turi kazkiek islaukti  doh.gif pirmus menesiu gali zysti beveik nuolat ir tai normalu ir PIENELIS GAMINASI NUOLAT, KRUTINE NE BUTELIUKAI KUR PIENAS LAIKOMAS, misinio kiekio nereikia painioti su MP kiekiu  doh.gif ar zinot ,kad kudikiai misinuko gali isgerti tiek kiek pilsit , is cia ir atsiranda nutuke kudikiai blush2.gif
*

Na literatoruoje rasoma, kad vaikas turi valgyti siaip kas 3 val.
O tai kaip suprantu pagal jus, kisti papuli kada vaikas nori ar kaip? smile.gif na nezinau bandziau taip, bet ir as issikankinau ir mazute issikankino.Taip sutinku 2 val .ramaus miego daug. Maniske irgi tiek retai ismiega, nebent i lauka isvezu.O siaip pvz. siandien nuo 6 val. ryto iki 15 val. kol i lauka neiveze seneliai, nemiegojo, tad pastoviai prie jos....tai pilvukas, tai jau praeina, tai valgyti reikia....
Tubli
Ignese as neteisingai suratau, buvau supratus kad leliuka maitini kas 3 val. DEl to ir pasiuliau kad maitintum kas 2 val.
Mano sunelis valge iki 5 men kas valanda isskyrus dienos miegeli ir nakti. Maitini 30-40 min ir po 20 min jis vel praso papulio. Tiesiog visa laika vaika prie kruties ir laikiau, ir misinuku reikejo duoti pradzioje nes neaugo svoris bet per menesi viskas susitvarke.
Siulau daryti ta pati, o namu darbus tegul padeda tetukas. Tikrai buvo nelengva bet mums pavyko ir pienuko turiu daug thumbup.gif
ada21lt
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 21:34)
O tai kaip suprantu pagal jus, kisti papuli kada vaikas nori ar kaip? smile.gif na nezinau bandziau taip, bet ir as issikankinau ir mazute issikankino.Taip sutinku 2 val .ramaus miego daug. Maniske irgi tiek retai ismiega, nebent i lauka isvezu.O siaip pvz. siandien nuo 6 val. ryto iki 15 val. kol i lauka neiveze seneliai, nemiegojo, tad pastoviai prie jos....tai pilvukas, tai jau praeina, tai valgyti reikia....
*

zinom praejom biggrin.gif maitini, panesioji, atsiruksta, pakeiti pampersa ir vel is naujo biggrin.gif
kazi kokioj cia literaturoj g.gif siaip ir reikia duoti tiek kiek praso , be jokiu grafiku. kas 3 val yra grafikas misinukams, ns jie sunkiai virskinami, ten ir normos yra.MP niekad nepermaitinsit 4u.gif
Raideles
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 20:34)
*

Tikrai, literatūros tikrai yra visokios, visko joje pasitaiko parašyta. Todėl svarbu žiūrėti, skaityti, tikrinti pertinkrinti... Nors kita vertus, pastarąją savaitę vienas sveikatos biuras parašė apie žindymą irgi tokių klaidinančių dalykų....
Pasaulio sveikatos organizacojos dokumentuose pabrėžiama, kad žindyti reikia NE REČIAU kaip kas tris valandas. Taigi, trys valanos - tai maximumas, kurį gali laukti, o naujagimius ir kūdikius žindyti reikia pagal poreikį - jeigu reikia kas 15 min, tai vadinasi reikia. Bet tai gali būti ir didelis iššūkis, kai to nesitiki.
solyte
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 07 31, 21:23)
Pabaigėme 11 temą, keliamės į 12-ąją.

Senoji tema čia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=526232
Papildyta:
Merginos, noriu paklausti, ar kam tai buvo, o gal yra.
Mano mergytei du mėnesiai. Maitinu tik krūtimi, čiulptuko neima, buteliuko taip pat. Bet pastebėjau, kad dukrytei užeina noras čiulpti, ji žinda, bet kai ima tekėti pienukas, pyksta. Tada meta, vėl stveria, vėl ieško. Kol pienukas neteka, gerai, kai ima tekėti, vėl pyksta. Kiša kumštuką į burnytę,  bando čiulpti. Ar čia tik mano mergytė taip elgiasi, ar yra ir daugiau tokių leliukų?
*

Sveikos 4u.gif
As jau irgi ruosiausi rasyti, kas cia darosi - pas mus analogiska situacija - valgo ramiai 10 min., o po to prasideda - ciulpia, traukiasi, urzgia, vel bando ciulpt, paleidzia ir is karto vel iesko doh.gif Nesuprantu, pradzioje galvojau, kad pieno truksta, bet priaugo 1,3 kg, ismiega 3-4 val. po 10 min. valgymo - tai pieno tikrai pakanka, tada galvojau, kad gal pilvas, bet ne, kai pilvas, tada kojytemis mala ir verkia, o cia tiesiog niurna, urzgia kaip zveriukas rolleyes.gif Kas gi cia tai mano mergaitei?
kreveciuke
QUOTE(solyte @ 2010 08 05, 12:29)
Sveikos 4u.gif
As jau irgi ruosiausi rasyti, kas cia darosi - pas mus analogiska situacija - valgo ramiai 10 min., o po to prasideda - ciulpia, traukiasi, urzgia, vel bando ciulpt, paleidzia ir is karto vel iesko doh.gif Nesuprantu, pradzioje galvojau, kad pieno truksta, bet priaugo 1,3 kg, ismiega 3-4 val. po 10 min. valgymo - tai pieno tikrai pakanka, tada galvojau, kad gal pilvas, bet ne, kai pilvas, tada kojytemis mala ir verkia, o cia tiesiog niurna, urzgia kaip zveriukas rolleyes.gif Kas gi cia tai mano mergaitei?
*

Gal pienukas labai teka ir mazyle nespeja nuryti, todel verkia? Maniskei taip buvo. Is pradziu ir as nesupratau, kame reikalas, pieno yra, pavalgo greitai, priauga gerai.. o paima krutine, pazindzia, atsitraukia, pradeda verkti, vel ziojasi, zindzia ir vel is pradziu... Net pagalvojau, kad gal neturiu pieno ar sunkiai bega... o pasirodo, pas mus per greitai begdavo, tai pradejau nusitraukineti siek tiek pries pat duodama kruti, kad nebutu tokios stiprios sroves. Mazyle is karto aprimo.
Papildyta:
QUOTE(Ingese @ 2010 08 03, 22:34)
*

Mano giminaiciai su tuo valgydinimu kas 3val ir miego 2val subalamutino ir mano galva. Nezinojau, ko griebtis, kai visi aiskina, kad taip turi buti, o maniske nemiega tas 2val, o tik 30min., o valgo kas 1,5-2val doh.gif Toks pyktis buvo paemes, nu negyvena ji pagal knyga, o savo ritmu, o giminaiciai vis aiskino, duok to, duok ano... doh.gif Atsibodo, apsipykom ir dabar gyvenu mazosios ritmu. Duodu valgyti kada nori, migdau, kai jinai nori ir jokiu knyginiu taisykliu thumbup.gif Fantastiska, mazyle pasikeite, o ir as ramesne patapau. Dabar jau pati nusprende, kad nori valgyti tik kas 3val. Bet miega vis tiek tik 15-30min kas 3val biggrin.gif Nieko tokio, labai bendraujanti mergyte.. tik tiek, kad gal as kartais noreciau laisvesnes valandeles atsiputimui blush2.gif
Taip kad, skaityk, domekis, isklausyk patarimus, bet atsirink kas tau ir mazylei patogiau. Zinok, kad tavo mazyle vienintele tokia nuostabi pasaulyje ir daugiau tokiu nera. Jinai turi savo ritma thumbup.gif
Ingese
QUOTE(Tubli @ 2010 08 03, 22:44)
Ignese as neteisingai suratau, buvau supratus kad leliuka maitini kas 3 val. DEl to ir pasiuliau kad maitintum kas 2 val.
Mano sunelis valge iki 5 men kas valanda isskyrus dienos miegeli ir nakti. Maitini 30-40 min ir po 20 min jis vel praso papulio. Tiesiog visa laika vaika prie kruties ir laikiau, ir misinuku reikejo duoti pradzioje nes neaugo svoris bet per menesi viskas susitvarke.
Siulau daryti ta pati, o namu darbus tegul padeda tetukas. Tikrai buvo nelengva bet mums pavyko ir pienuko turiu daug thumbup.gif
*

o ka nakti duodavote valgyti?
Cansado
QUOTE(Tubli @ 2010 08 03, 12:09)
Nutrauktas pienas nerodo tikro pieno kiekio. 
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(ada21lt @ 2010 08 03, 15:42)
Cia tikriausiai didziausia mamyciu klaida , kai galvoja,kad vaikelis turi kazkiek islaukti  doh.gif pirmus menesiu gali zysti beveik nuolat ir tai normalu ir PIENELIS GAMINASI NUOLAT, KRUTINE NE BUTELIUKAI KUR PIENAS LAIKOMAS
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(solyte @ 2010 08 05, 10:29)
Sveikos 4u.gif
*

Tai gal jau jai užtenka ir tų 10 min valgymo, gal tada, kai pradeda nervinti, geriau pasiūlyti čiulptuką, o ne krūtį, jei taip nervinasi.. g.gif

Sunkus darbelis tas žindymas..Su pirma dukra neturėjau patirties, drąsos, kantrybės, nieks nepastūmėjo, nepaskatino maitint, nepatarė, tai maitinau tik mėnesį, ir tai, nusitraukinėdama, o po to praretėjo nusitraukinėjimai, iškart pieno pamažėjo, kol galų gale visiškai dingo.. verysad.gif Antrą kartą buvau labiau pasiryžusi ilgiau maitint, tai dėjau visas pastangas, labai palaikė pediatrė mūsų, dėkoju jai, daug patarimų ir praktinių žinių ji man suteikė..nors pirmais mėnesiais ir speneliai skaudėjo beprotiškai, kol išmokau taisyklingai prisidėt prie krūties, ir pieno gamyba kol susinormalizavo, ir valgydavo pupa kas valandą, pusantros, jau geriausiu atveju, ir pienligė buvo prikibus, kol nusigydėm kruvinom ašarom verkiau iš skausmo.. doh.gif Ir dabar dar maitinu, kaifuoju nuo to jausmo, taip gaila nutraukt, tas maitinimas pasidarė toks įprastas.. Anksčiau dar stresuodavau, kad viešoj vietoj nepamaitinsiu, o dabar dzin, kur reikia, ten ir maitinu.. thumbup.gif Žodžiu, iš savo patirties galiu pasakyt, kad labai norint ir to pienuko daugėja, ir mama su vaiku laimingi.. wub.gif
Sėkmės visoms.. mirksiukas.gif
maukis2
sveikos,mamytes 4u.gif
noriu patarimo..sunelis dar maziukas, maitinau krutimi, pienuko buvo, valge gerai, veliau truputi nedavalgydavo, tai zysdavo mp primaitindavau misinuku, o tada apsirgau ir nedaviau papulio, tai staigiai sustojo pienuko gamyba(db dar palasa krutys, bet jos jau ne tokios kaip buvo ir pienuko lygtais ne tiek daug) ir maziukas kazkaip atprato nuo papulio, tai ir nzn ka daryt ir kaip padaryt, kad to pienuko butu daugiau verysad.gif gal galit ka patarti..cia pirmas vaikelis, mes uk, tai net neturiu i ka cia kreiptis patarimo verysad.gif
ada21lt
Pirmiausia reiktu kuo dazniau duoti kruti, kiek tik zinda tiek ir lesti zysti viena ne trumpiau 30min paskui kita 4u.gif Kuo daugiau istrauks ppienuko , tuo daugiau jo prisigamins, kazkokiu kitu stebuklingu budu nera smile.gif
js.
miaukis,galiu duot zindymo konsultantes numeri,ji tolokai nuo taves gyvena-ji telefonu konsultuoja.ir kaip jau patare dazniau zindyk ir glausk plikuti prie savo odos
Ingese
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 07, 10:42)
Pirmiausia reiktu kuo dazniau duoti kruti, kiek tik zinda tiek ir lesti zysti viena ne trumpiau 30min paskui kita  4u.gif Kuo daugiau istrauks ppienuko , tuo daugiau jo prisigamins, kazkokiu kitu stebuklingu budu nera smile.gif
*

Na nezinau, as duodavau tiek zisti, taciau jai vis tiek buvo maza,tad, kai nusitraukiu su pientraukiu, tai nors zinau kiek jo yra..is po nakties iki 120 ml. pritraukiu, o diena kas 3 val. max 40 ml., tai pacios suprantat, kad jo maza ir turiu primaitineti misineliais. Tad kruti duodu tik siaip....
Papildyta:
QUOTE(js. @ 2010 08 07, 11:27)
miaukis,galiu duot zindymo konsultantes numeri,ji tolokai nuo taves gyvena-ji telefonu konsultuoja.ir kaip jau patare dazniau zindyk ir glausk plikuti prie savo odos
*

Tai taip ir visa para as saviske galeciau laikyti...
maukis2
QUOTE(js. @ 2010 08 07, 11:27)
*

buciau lb dekinga jei duotum nr 4u.gif
oge
QUOTE(Ingese @ 2010 08 07, 16:50)
Na nezinau, as duodavau tiek zisti, taciau jai vis tiek buvo maza,tad, kai nusitraukiu su pientraukiu, tai nors zinau kiek jo yra..is po nakties iki 120 ml. pritraukiu, o diena kas 3 val. max 40 ml., tai pacios suprantat, kad jo maza ir turiu primaitineti misineliais. Tad kruti duodu tik siaip....
Papildyta:

*

nesuprantam 4u.gif Nespeskit apie pieno kieki nusitraukinedama
js.
miaukis,parasiau tau i az,skambink bet kada,sestadieni,sekmadieni-kada tik reikia
Ingese
QUOTE(oge @ 2010 08 07, 17:48)
nesuprantam 4u.gif  Nespeskit apie pieno kieki nusitraukinedama
*

Kodel sakai, kad nespresti?Va, kad ir siandien. Daviau vakare mazylei papuka, pradzioje viskas gerai, ciulpe pastoviai, i pabaiga pasidare jau irzli, meta ir viskas, paspaudziau, tikrai pienukas sunkiai bega.Vaikas- verkia. na tai misinelio 60 ml. sugere, tai apsiramino. Toki kiek, t.y. 40 ml. po 3 val. petraukos, as istraukdavau pientraukiu, tad manau realu, kad kiek istrauki, tiek to pienuko ir yra......jei ji davalgytu, tai tikrai daugiau nereikalautu....
js.
vaikas geriau istraukai nei pientraukis,ir vaikui zindant issikiria tam tikri hormonai(jei neklystu),juk sakoma kad net traukiant su pientraukiu reikia ziureti i vaika ar jo nuotrauka kad lengviau butu traukt.is buteliuko vaikui daug lengviau nei is kruties valgyt ir daznai vaikas daugiau suvalgo net jei ir nenori(stiprus ciulpimo refleksas).
HappyAngel
Ingese, nepamirškite, kad pienukas gaminasi vaikiukui bevalgant smile.gif Vaikiukas, žįsdamas krūtį, stimuliuoja ir taip gaminasi daugiau pienuko. Nusitraukinėjant tokio efekto nepasieksite, todėl ir neverta matuoti pienuko kiekio nutraukiant jį.
SauleleRu
QUOTE(Ingese @ 2010 08 07, 20:53)
Kodel sakai, kad nespresti?Va, kad ir siandien. Daviau vakare mazylei papuka, pradzioje viskas gerai, ciulpe pastoviai, i pabaiga pasidare jau irzli, meta ir viskas, paspaudziau, tikrai pienukas sunkiai bega.Vaikas- verkia. na tai misinelio 60 ml. sugere, tai apsiramino. Toki kiek, t.y. 40 ml. po 3 val. petraukos, as istraukdavau pientraukiu, tad manau realu, kad kiek istrauki, tiek to pienuko ir yra......jei ji davalgytu, tai tikrai daugiau nereikalautu....
*

Pasiskaitykit ČIA. Tikrai daug geros info. Ir pientraukis neištraukia taip kaip vaikelis. Aš saviškę sėkmingai maitinu, o su pientraukiu teištraukiu ~20 ml.
Ingese
QUOTE(SauleleRu @ 2010 08 08, 08:22)
Pasiskaitykit ČIA. Tikrai daug geros info. Ir pientraukis neištraukia  taip kaip vaikelis. Aš saviškę sėkmingai maitinu, o su pientraukiu teištraukiu ~20 ml.
*

o kiek jusu mazylei ir kas kiek laiko ji reikalauja?
ada21lt
QUOTE(Ingese @ 2010 08 07, 16:50)
Papildyta:

*

O galit pasakyti kokios priezastys jums neleidzia mazosios visa para ir zindyti? nes as ir nelabai suprantu. Siaip kalbu is patirties savo ir aplinkiniu draugiu. As gyvu pvzdziu nemaciau, kad pirma menesi vaikelis zystu 30 min ir neprasytu kruties dar 2 val blink.gif bet jei para zindai , tai tikrai bus viena, dvi pertraukeles po puse valandos, kai butiniausius dalykus gali pasiddaryti, o jei dar tetis salia, tai gali palaikyti kol atsiruks, po kiekvieno maitinimo, tai vel iki 30 min pertrauka.
Pati niekad neesu nusitraukusi pienuko, nemaloni man ta procedura, karta pameginau tai vos keli lasiukai isbego schmoll.gif vaikai visada zinda ilgiau nei valgo , nes taip uzsitikrina daugiau pienuko wub.gif
Pas jus kazkaip atrodo labai senos zinios arba mama salia kazka pasakoja ne taip arba kokia knyga sovietiniu laiku turit mirksiukas.gif Gera nuoruoda idejo jums cia auksciau thumbup.gif Sekmes, jei noresit zindyti tai ir zindysit, tiek kiek vaikelis prasyt, tiesiogine tu zodziu prasme 4u.gif
Papildyta:
*

Davei viena kruti, vaikelis pasidare irzlus, reikejo kita duoti 4u.gif jei dar irzlus ir iesko pienuko , tai vel pirma ir t.t.nu aisku i tarpus pakelti,kad atsiruktu.
Misineliu isgere vaikai apsiramina, nes gauna labai sunkiai virskinamo maisto ir daugiau niekam nelieka energijos, tai dazniausiai ir uzmiega. Kaip mes kokio kugeliu butume uzvalge biggrin.gif
Gerai butu jei kokia maitinimo konsultante ar bent sekmingai maitinancia moteri pasikviestum,kad paziuretu ar gerai apzioja kruti, ar normaliai istraukia ta pienuka. 4u.gif nes jei duodi misinuka is bonkutes, gali buti priprates prie jos unsure.gif ir vaikai dar labai gudrus nuo gimimo, jei pabando bonkute, supranta,kad yra lengvesnis budas pasisotinti, nei zysti, todel gali zirsti , kai gauna kruti, bet taip pat tokius maziukus galima lengvai ir permokint uztenka paros, dvieju ir vel isivaziuoji i ritma 4u.gif
SauleleRu
QUOTE(Ingese @ 2010 08 08, 11:23)
o kiek jusu mazylei ir kas kiek laiko ji reikalauja?
*

Mano mažylei jau 6 mėn, bet pirmus 3 mėnesius iš namų negalėjau išeit - "kabėjo" ant krūties smile.gif Ne tiek valgyt, kiek kartu būt ir naktim kilnojos kas 2 - 3 val, db jau senokai kartu miegam, tai jokių bėdų - ir ji pavalgo kai nori, ir aš išsimiegu. O dienom ji valgo kaip jai noris - kartais išbūna 4 val., o kartais išvalgo abi krūtis iš karto ir po 30 min vėl reikalauja.
Jurgachka
*

pirmagime maitnau 1,9 metu, sunelis iki siol labai aktyviai zinda, yra putlutis, sveikutis, taciau jei as pabandau issitraukt pienuko,tai max 20 ml istraukiu doh.gif taigi badu jau turejo mirti maziukas biggrin.gif viena is auksiniu taisykliu- niekada nemegink pasitikrinti pieno kiekio ji nusitraukinedama schmoll.gif visu antra- jei nori, kad to pieno butu, duok vaikui zisti, o ne siulyk misinuka. tikrai nenumirs badu vaikutis per pora kartu, dazniau pazindysi pora dieneliu ir atsistatys pienas 4u.gif beje- jei vaikas valgo misinuka, jis nebutinai alkanas, paprasciausiai misinys neiprastai lengvai teka, yra saldus, tai ir ryja vaikutis cool.gif jei viena kruti vaikas istustina, siulyk kita, 'netaupyk', kita syki daugiau pasigamins 4u.gif
Ingese
Dekui mergaites uz patarimus-bandysim... ax.gif
zvejodukra
Nezinau, gal jau kur buvo toks klausimas: kaip itikinti vyra, kad kudikiui (beveik 3 sav.) uztenka mamos pieno ir jo nereikia primaitinti misinukais??? Vyksta inirtinga "kova", kuria greiciausiai pralaimesiu, nes aplinkui visi kaip susitare galvoja kitaip nei as...
Migluzee
QUOTE(zvejodukra @ 2010 08 11, 02:16)
Nezinau, gal jau kur buvo toks klausimas: kaip itikinti vyra, kad kudikiui (beveik 3 sav.) uztenka mamos pieno ir jo nereikia primaitinti misinukais??? Vyksta inirtinga "kova", kuria greiciausiai pralaimesiu, nes aplinkui visi kaip susitare galvoja kitaip nei as...
*

Siusk velniop tuos aplinkinius, juk vaikas tavo ir tik tu zinai kas tavo vaikeliui geriausia!
Mano sunelis priaugdavo po 1 kg per menesi, bet aplinkiniam atrode, kad jam per mazai pieno, nes mano krutine maza ir minksta...na tai ka as zinau, ka aplinkiniai supranta ir zino apie zindyma... g.gif kai kazkas kazka bandydavo man irodyta, as tiesiog iseidavau i kita kambari, kad negirdeciau tu nesamoniu.
Košė-Malošė
zvejodukra, 4u.gif
Gaila, kad žmogaus, kurio palaikymas ypač svarbus, pozicija kitokia... Numanau, kaip sunku. Laikykis, nepasiduok!!!
Kad pakanka maisto pirmiausia rodo šlapimas- jei 6 ir daugiau sykių per parą, per mėn. 500g (sav.~125)- viskas gerai.
2-3sav.- būna pirmas augimo šuolis, vaikas nori dažniau, ilgiau, maitinant pagal vaikučio poreikius- kada nori ir kiek nori, (+vengiant čiulptuko davimo), būtinai naktiniai maitinimai, - per kelias paras pasiūla/paklausa susireguliuoja. (jei reikia plačiau apie mp gausinimą- sakyk)
Yra mama-mamai konsultantės http://www.pradzia.org/node/427
ir dar daug sutaipsnių ir nuorodų rasi
http://www.pradzia.org/taxonomy/term/30
arba čia: http://www.sveikapradzia.lt/?text.id.19
Kur čia blaivus protas, norėti duoti mišinį savo vaikui, kai mama turi tai, kas vaikučiui geriausia- pienelio.
Sėkmės 4u.gif
Saltalanke
Sveikos, gal pakonsultuosite? Maziukas gime 2,8 kg, ryt jam trys savaites isnesiotas, taciau visi puola del svorio... maitinu pati, per desimt dienu priaugo 180 g, o daktare tai konstatavo kaip itin kuklu prieaugi ir pasiule nustraukineti piena ir duoti jam po maitinimo buteliuka, o jei nepriaugs daugiau svorio po menesio - ir misinuka... Kadangi pientraukio neturiu, tai ir toliau maitinu krutimi... baisiausiai gasdina tas mazas svoris... kitas dalykas - buna mazius siurba viena kruti koki pusvalandi, uzmiega, tik panesioju ir paguldau - vel praso valgyti... po pusvalandzio buna uzsimano ir trecia karta... bijau, kad gal mano pienas blogas? gal as jo ir neturiu pakankamai? unsure.gif todel ir svoris ir neauga ir siaip... Gal patarsite ka?
Košė-Malošė
Saltalanke, 4u.gif
Viskas pas jus labai geria 4u.gif
Mp maitinamiems (pagal PSO) iki pusmečio 500g/mėn vidurkio užtenka. (7d.-125g)
Pienukas tavo toks, kokio reikia TAVO vaikui. Tai geriausia ką jam gali duoti. Nieko geresnio ant svieto nėra.
Pienuko nusitraukinėt nereikia, yra kiti jo gausinimo būdai.
Labai gerai, kad atsiliepi į vaiko norą valgyt tada, kai jam to reikia. Skrandukas mažiukas kaip vaikučio kumštukas,- valgo dažnai; riebus pienelis maitinimo pabaigoje- jo gurkšnį sukaupt reikia įlgesnio laiko. Ir tave labai jaučia. natūralu, kad šalia būt nori 24val. per parą. Pirmi mėnesiai tokie, maitinimo, nešiojimo, sauskelnių keitimo ir vėl iš naujo, tik mamai dar įštaikyt į wc nubėgt ir jei kas valgyt į lovą atneša- supratingas žmogus 4u.gif
Reikėtų patikslint- kiek svorio numetė? Jį ne iš "oro"vaikai atauga mirksiukas.gif
Buteliukas- tiesiausias kelias į maitinimo krūtimi finišą. Čiulptukas- jo nereikia,jis tenkina kūdikio poreikį žysti,- vaikas mažiau žinda krūtį (ir neteisingai, dažnai traumuoja spenelius) mažiau gauna pienuko, jo mažiau gaminama- uždaras įdingas ratas (nepakliūkit). 4u.gif
ada21lt
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 12, 18:06)
Saltalanke,  4u.gif
Viskas pas jus labai geria  4u.gif
Mp maitinamiems (pagal PSO) iki pusmečio 500g/mėn vidurkio užtenka. (7d.-125g)
Pienukas tavo toks, kokio reikia TAVO vaikui. Tai geriausia ką jam gali duoti. Nieko geresnio ant svieto nėra.
Pienuko nusitraukinėt nereikia, yra kiti jo gausinimo būdai.
Labai gerai, kad atsiliepi į vaiko norą valgyt tada, kai jam to reikia. Skrandukas mažiukas kaip vaikučio kumštukas,- valgo dažnai; riebus pienelis maitinimo pabaigoje- jo gurkšnį sukaupt reikia įlgesnio laiko. Ir tave labai jaučia. natūralu, kad šalia būt nori 24val. per parą. Pirmi mėnesiai tokie, maitinimo, nešiojimo, sauskelnių keitimo ir vėl iš naujo, tik mamai dar įštaikyt į wc nubėgt ir jei kas valgyt į lovą atneša- supratingas žmogus 4u.gif Reikėtų patikslint- kiek svorio numetė? Jį ne iš "oro"vaikai atauga mirksiukas.gif
Buteliukas- tiesiausias kelias į maitinimo krūtimi finišą. Čiulptukas- jo nereikia,jis tenkina kūdikio poreikį žysti,- vaikas mažiau žinda krūtį (ir neteisingai, dažnai traumuoja spenelius) mažiau gauna pienuko, jo mažiau gaminama- uždaras įdingas ratas (nepakliūkit).  4u.gif
*

thumbup.gif
4u.gif
Belacka
QUOTE(Šponka @ 2010 08 06, 19:20)
Žodžiu, iš savo patirties galiu pasakyt, kad labai norint ir to pienuko daugėja, ir mama su vaiku laimingi..  wub.gif
Sėkmės visoms..  mirksiukas.gif

Aš galiu tik pritarti - didelis noras ir tam tikros žinios (kai yra noras ir žinias iš po žemių galima iškast) lygus sėkmingam ir ilgam žindymui 4u.gif

QUOTE(Ingese @ 2010 08 07, 15:50)

QUOTE(Ingese @ 2010 08 07, 19:53)
*

Mamytės čia labai gerų patarimų davė, tai aš ir nesiplėsiu, man tik kyla klausimas ar Jūs norit maitinti savo vaikutį mamos pienu ar ne? Jei norite tai mišinuką iš vis pamirškite, tarsi jo nėra 4u.gif ir pasinaudokite patarimais 4u.gif

QUOTE(ada21lt @ 2010 08 08, 11:37)
Misineliu isgere vaikai apsiramina, nes gauna labai sunkiai virskinamo maisto ir daugiau niekam nelieka energijos, tai dazniausiai ir uzmiega. Kaip mes kokio kugeliu butume uzvalge  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Ir aš turėjau draugę, na ten sunkiai man sekėsi ją pertikinti, kad jos vaikui jokių mišinukų nereikia (tarp kitko jai tą patį kartojo ir jos vaiko pediatrė) - vis prisigalvodavo visokių nesamonių - tai nusitraukinėt, kad patikrint kiek to pieno, tai vaikas neramus, reiškia neprivalgęs, tai po to kai susinormalizavo pieno gamyba, jai krūtys per minkštos ir vadinasi pieno nebegamina, jo neužtenka ir t.t Bet gerai, kad davus paskaitinėt įvairios literatūros, kad ir pačiam inete, jai kažkaip viskas susistatydavo į savas vėžias ir ji išmaitino savo maže iki 1,4m
ada21lt
va radau labai gera straipsni apie zindyma ir zindymo daznuma .
http://www.sveikata.info/naturalus-kudikio...tinimas-krutimi

Labai patiko mintis:
Vaikas yra mamos dalis ir taip tampriai susijęs, kad negali normaliai nei vystytis, nei gyventi be jos, o mama be kūdikio gali. Todėl mama savo buitį turi organizuoti kitaip. Ir čia labai svarbi yra artimųjų pagalba. Daugelio tautų tradicijose senovėje buvo paprotys, kad pirmas 40 dienų po gimdymo moterį nušalindavo nuo visų ūkio ir namų darbų, kad jinai galėtų pilnai atsiduoti kūdikiui. Ir tik po 2 mėn, kai savaime susiformuodavo kūdikio dienos miego ritmas ir atsirasdavo konkretesnis rėžimas, mama tapdavo kiek laisvesnė.
Patikėkite, jums bus daug lengviau maitinti kūdikį, jam pareikalavus, jei jūs nežiūrėsite į laikrodį, o tiesiog pritvirtinsite vaiką prie savęs skara arba specialiais laikikliais. Stenkitės imti mažylį ant rankų, kai tik turite galimybę, ir paleisti jį, kai tai būtina ir neilgam.
4u.gif
kreveciuke
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 13, 11:35)
...
Patikėkite, jums bus daug lengviau maitinti kūdikį, jam pareikalavus, jei jūs nežiūrėsite į laikrodį, o tiesiog pritvirtinsite vaiką prie savęs skara arba specialiais laikikliais. Stenkitės imti mažylį ant rankų, kai tik turite galimybę, ir paleisti jį, kai tai būtina ir neilgam.
4u.gif
*

Drisciau papriestarauti siai minciai. Vaiku buna skirtingu. Pvz manoji ant ranku isbuna max 15min. Ji net neuzmiega ant ranku. Su ja bendrauti reikia salimais atsisedus, ja paguldzius lovyteje ar ant kilimelio. Pamasazuojam, paguguojam.. ir dar ji labai megsta buti viena. Nors atrodo as ja pirmosiomis savaitemis tik prie saves ir laikiau,kad susireguliuotu pienuko gamyba. Na, is dalies dziaugiuosi, kad jinai moka zaisti viena ax.gif Beje, atvaziavus anyta jai prirase nervuko ligu, nes niekaip jos neitikinom, kad mazoji nenori buti nesiojama ant ranku ir del to ji taip verkia, kai tik mociute ja pasiima is lovytes. O mociutei taip gaila atrode, kad vaikas vienas guli. Paprasciausiai, kiekvienas vaikas individualus. Paskui paaiskejo, kad MB taip pat mego vienas guleti lovyteje, tik mociute jau buvo tai pamirsusi ax.gif
akilezna
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 13, 11:35)
*

aciu labai uz nuoroda 4u.gif

as irgi taip maitinu, bet mum prasidejo problemos vaikas ne tai kad atpila o vemt pradejo ir gyd. sako, kad jisai persivalgo ir sake dabar maitint max 30min, bet as matau kad jisai kartais pavalges tiesiog nori paciulpt mano kruti ir jau nevalgo o miega ir tik paskui paleidzia, tai toki dalyka gyd. irgi uzdraude, sako negalima g.gif ir as jau visai pasimetusi, kiek laiko maitint, nes maniskis tikrai neturi sotumo jausmo, kiek duosi tiek ir valgys jeigu neuzmigs smile.gif ar galima ji laikyt taip prie kruties ilgai ir kad jisai nevalgytu o ciulptu kokia valanda g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.