Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Atostogos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
adriuko_mamyte
Viena auginu vaiką, gimimo liudijime įrašytas vaiko tėvas, vaikas turi tėvo pavardę, su vaiko tėvu nebuvom susituokę ir kartu negyvenom, vaikas visada gyveno su manim, pagal teismo nutarimą tėvas moka alimentus.
Ar man priklauso 35d. atostogos? 2005m birželį aš gavau 35d. atostogas, užteko atnešti teismo nutarimą. O šiais metais man jų nesuteikia (dirbu kitur). Pasakė, kad 35d. atostogos priklauso tik tom mamoms, kurių vaikų tėvai yra kalėjime arba jiems apribotos (arba atimtos tėvystės teisės).
Kuri darbovietė teisi?
Viktorija Civilyte - Gyliene
Prailgintos atostogos priklauso tik jei dirbate tam tikra darba: pedagoge, policija, statutiniai tarnautojai, medikai ir pan. pagal vyriausybes nutarima. Vienisos mamos turi pirmenybe renkantis atostogu laikas 35 dienos taikomos tiems tevams, kurie augina vaika iki 14 metu, arba neigalu vaika iki 18 (DK 166 str. 2 d. 2p)
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.