Angelo sparnų paliestos, būkime tvirtos ir atkaklios išeities ieškojime! Zyzala ir duktė (Vilnius) JulieTa ir Atėnė (Vilnius) 2006-01-19 Rustė ir Brigita (Vilnius) 2005-09-07 nemo ir duktė (Vilnius) anaja ir duktė (Vilnius) 2001-06-15 Vaivorykštė ir Simonas (Vilnius) 2003-09-17 Lina SAR ir Audrė (Vilnius) 2003-02-21 Stella2003 ir Austėja (Vilnius) 2006-08-19  Willmara ir Domantas (Vilnius) 2000-08-11  Inetele ir Kamilytė (Vilnius) 2005 07 16  milka@ ir Greta (Vilnius) 2007 09 19 VioGla ir dukrytė (Vilnius) 2006 12 29 Agnietė ir Meda (Utena) 2006-03-17 Dite ir sūnus (Kaunas) Knielita ir sūnus (Kaunas) 2003 Varlele ir duktė (Kaunas) 2006-01-28 Buriukė serga pati (Kaunas)1984-05-23 Buriuke ir sūnus Emilis (Kaunas) 2004-12-14 Krista... ir Edvinas (Kaunas) 2001-02-25 Vilkra ir Aistė (Kaunas) 2002-08-05  Eivila ir Milvydas (Vilkaviškis) 2005-03-30 Domicelė ir Deimantė (Klaipėda) 2005-10-19 Saulesmamyte ir sūnus (Panevėžys) 2003 Danuška ir Šarūnas (Plungė) 1996-01-03 Vaima (Vaidusiukė) ir Ieva (Plungė) 1996-05-12 Dzeuse ir Airidas (Kretinga) 2003-10-28 <Kiss> ir duktė (Tauragė) rena ir Edvinas (Tauragė) 1994-04-30 DijaDeima ir Kevinas (Airija) 1998-04-15 Melonija ir Otonas (Aukštatija) 2006-09-01 -Sandrita- ir Neda (Alytus) 2007-10-22 DainaM ir Gabija (Alytaus r.) 2005-04-28 mameliukas ir duktė 1997 Ilganosė ir sūnus 2004 Vitvita ir duktė geleta ir Gabrielytė 2003-05-16 Iewa A. ir Eitvydas 2006-11-25 Munytė ir Laurynas 1995-06-14 Iguana ir Austėja 2001-05-03 Miranda80 ir dukrytė 2008-12-06 severute ir Gabija 2008-02-07 Cezi ir sūnelis 1999-05-25 ciku_caku ir sūnelis Vakaris 2009-07-09 Imdeco serga pati
  ČIA NUORODOS Į VAISTŲ APRAŠYMUS, KURIŲ NEPAMINĖJAU, PARAŠYKIT, ĮDĖSIU 
KLONAZEPAMAS CLONAZEPAM (ANTILEPSIN)
KONVULEKSAS CONVULEX (AC.VALPROICI)
DEPAKINAS DEPAKINE CHRONO
DIAZEPAMAS DIAZEPAM (APAURIN)
FINLEPSINAS/KARBAMAZEPINAS FINLEPSIN (CARBAMAZEPINUM /TIMONIL)
GABAPENTINAS GABAPENTIN (GABAPENTINUM)
KEPRA KEPPRA aprašymas rusų kalba
LAMIKTALIS LAMICTAL (LAMOTRIGINE)
NITROZEPAMAS NITROZEPAM (RADEDORM)
PETNIDANAS PETNIDAN (SUXILEP) asprašymas rusų k.
FENOBARBITALIS/LUMINALIS PHENOBARBITAL (LUMINAL) aprašymas rusų k.
PREDNIZOLONAS PREDNISOLONUM hormonai
PREGABALINAS PREGABALIN (LYRICA)
SINAKTENAS SYNACTEN DEPOT (NUVACTEN) hormonai, aprašymas rusų k.
TOPAMAKSAS TOPAMAX (TOPIRAMATI)
TRILEPTALIS TRILEPTAL (OKSKARBAZEPIN)
VIGABATRINAS VIGABATRIN (SABRIL) aprašymas rusų k.
jei netinka rusų kalba aprašymai, įdėsiu anglų parašykite AŽ
 TEISĖS AKTAS , SU KOKIOM LIGOM SKIRAMOS NEMOKAMOS SAUSKELNĖS
Sauskelnės arba vienkartinės paklodės 30 vienetų (arba 15 vienetų sauskelnių ir 15 vienetų vienkartinių paklodžių) per mėnesį. Antelė arba basonas 1 vienetas, nustačius diagnozę Esant šlapimo (R32) arba išmatų (R15) nelaikymui:
1) dėl CNS ir nugaros smegenų sužalojimo padarinių (T90.5, T91.3);
2) dėl liekamųjų kūdikių cerebrinio paralyžiaus (G80) reiškinių;
3) asmenims, pripažintiems nedarbingais, asmenims, sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus, kuriems nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems nustatytas sunkaus neįgalumo lygis, po galvos ir nugaros smegenų kraujotakos sutrikimo (I61-64, I69, G95.1);
4) asmenims, pripažintiems nedarbingais, asmenims, sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus, kuriems nustatytas didelių specialiųjų poreikių lygis, ar asmenims, kuriems nustatytas sunkaus neįgalumo lygis, sergantiems išsėtine skleroze (G35);
5) dėl galvos ar nugaros smegenų displazijų (Q05);
6) asmenims, kuriems iki 2005 m. liepos 1 d. teisės aktų nustatyta tvarka nustatyta visiška negalia ir galiojimas nėra pasibaigęs, arba asmenims, kuriems po 2005 m. liepos 1 d. teisės aktų nustatyta tvarka nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis.*********** Informacija apie Maskvos klinką
sveikos,aš pirma
-Sandrita-
2010 08 03, 08:55
QUOTE(geleta @ 2010 08 03, 00:12) sveikos,aš pirma  Ačiū už naujus namus
Miranda80
2010 08 03, 08:57
Ruste
Mergaitės, ko naujokių nėra, parašykite temoje, kokius duomenis apie jus įrašyti  nebūtina miesto ir vaikelio gimtadienio, galima tik niką, net be vaiko vardo, kas kaip pageidaujate  temos nesekiau (su admino darbu daug laiko reikia), todėl labai atsiprašau, kad naujokių neįtraukiau į sąrašiuką
QUOTE(Rustė @ 2010 08 03, 13:45) Mergaitės, ko naujokių nėra, parašykite temoje, kokius duomenis apie jus įrašyti  DainaM ir Gabija (Alytaus r.) 2005 04 28 Nieko tokio, kad neįrašei  Nei viena nenorėtume tokiame sąrašiuke būti, bet juk yra kaip yra....
QUOTE(DainaM @ 2010 08 03, 15:20) DainaM ir Gabija (Alytaus r.) 2005 04 28 Nieko tokio, kad neįrašei  Nei viena nenorėtume tokiame sąrašiuke būti, bet juk yra kaip yra.... tai jau tikrai...
Mums nori pradeti ivesdineti topamaksa..sunui vieni metukai rytoj tik sueis...skaiciau kad juos galima vartoti ne jaunsniems nei 6 m...ar jusu vaikuciams buvo taip anksti ivestas sis vaistas?kazkodel as paniskai bijau sito vaisto...
-Sandrita-
2010 08 04, 12:38
QUOTE(bubuke @ 2010 08 04, 13:32) Mums nori pradeti ivesdineti topamaksa..sunui vieni metukai rytoj tik sueis...skaiciau kad juos galima vartoti ne jaunsniems nei 6 m...ar jusu vaikuciams buvo taip anksti ivestas sis vaistas?kazkodel as paniskai bijau sito vaisto... mums 2 buvo kai ivede Sveikos
SandraB
2010 08 04, 19:17
QUOTE(Rustė @ 2010 08 03, 12:45) Mergaitės, ko naujokių nėra, parašykite temoje, kokius duomenis apie jus įrašyti  nebūtina miesto ir vaikelio gimtadienio, galima tik niką, net be vaiko vardo, kas kaip pageidaujate  temos nesekiau (su admino darbu daug laiko reikia), todėl labai atsiprašau, kad naujokių neįtraukiau į sąrašiuką  Ruste, aciu uz namelius Mergaites, nepykit, as nenoriu buti sarasiuke ...... nes zinau, kad ilgai neuzsibusim
QUOTE(SandraB @ 2010 08 04, 20:17) Ruste, aciu uz namelius Mergaites, nepykit, as nenoriu buti sarasiuke ...... nes zinau, kad ilgai neuzsibusim  šaunuolė, kad pasveiksit greitai,
Miranda80
2010 08 04, 22:20
QUOTE(SandraB @ 2010 08 04, 20:17) Mergaites, nepykit, as nenoriu buti sarasiuke ...... nes zinau, kad ilgai neuzsibusim  As dar palaikysiu kumscius uz tai
Domicele
2010 08 05, 07:34
QUOTE(bubuke @ 2010 08 04, 12:32) Mums nori pradeti ivesdineti topamaksa..sunui vieni metukai rytoj tik sueis...skaiciau kad juos galima vartoti ne jaunsniems nei 6 m...ar jusu vaikuciams buvo taip anksti ivestas sis vaistas?kazkodel as paniskai bijau sito vaisto... Mums Topamaksa ivede 2,5 m., kazkaip pati as jo labai norejau, galvojau, kad pades........deja taip nebuvo QUOTE(SandraB @ 2010 08 04, 19:17) Ruste, aciu uz namelius Mergaites, nepykit, as nenoriu buti sarasiuke ...... nes zinau, kad ilgai neuzsibusim  Saunuole, gerai mastai
QUOTE(Domicele @ 2010 08 05, 08:34) Mums Topamaksa ivede 2,5 m., kazkaip pati as jo labai norejau, galvojau, kad pades........deja taip nebuvo Saunuole, gerai mastai  sako kad visada reikia labai labai labai tikėti tuo, kad pasveiksi ir taip atsitinka  dėl to ir aš labai labai tikiu, kad su laiku ir mes išaugsim šitą pabaisą
QUOTE(Domicele @ 2010 08 05, 08:34) Mums Topamaksa ivede 2,5 m., kazkaip pati as jo labai norejau, galvojau, kad pades........deja taip nebuvo o ka dabar vartojat?ar padeda isvengti priepuoliuku?
Labutis, kokie gražūs namučiai. Tik šiandien prisedau  Sveikatytės visiem. Kaip pastebejau man tik poilsis padeda. Per atostogas nei vieno priepolio nebuvo. (net nuo kokteiliuko)
QUOTE(imdeco @ 2010 08 06, 15:02) Labutis, kokie gražūs namučiai. Tik šiandien prisedau  Sveikatytės visiem. Kaip pastebejau man tik poilsis padeda. Per atostogas nei vieno priepolio nebuvo. (net nuo kokteiliuko)  nu šaunuolė tu  ,gal ir nebus duok dieve
QUOTE(geleta @ 2010 08 06, 17:35) nu šaunuolė tu  ,gal ir nebus duok dieve  sveikos mergaitės.pas mus naktį toks uraganas praūžė,kad baisu...nemačius aš dar niekada tokio vėjo noriu paklausti,gal kas duodat savo vaikučiam ką nors,kad ne taip kepenims kenktų tie vaistukai visi
Sviesioji
2010 08 08, 21:13
http://www.bioraynaturaldetox.com/where-do...nbodydetox.aspxTai tikrai yra pagrindinis detoksikacijos vaikams. Šiame rinkinyje atstato kepenų, ir visiškai išvalo virškinimo ir dvitaškis, tačiau taip pat pašalina sunkiųjų metalų, cheminių medžiagų ir parazitų iš vaiko žarnyno ir dvitaškis. http://www.bioraynaturaldetox.com/store/pr...tail.aspx?id=12
Sviesioji
2010 08 08, 21:58
QUOTE(Sviesioji @ 2010 08 08, 22:13) http://www.bioraynaturaldetox.com/where-do...nbodydetox.aspxTai tikrai yra pagrindinis detoksikacijos vaikams. Šiame rinkinyje atstato kepenų, ir visiškai išvalo virškinimo ir dvitaškis, tačiau taip pat pašalina sunkiųjų metalų, cheminių medžiagų ir parazitų iš vaiko žarnyno ir dvitaškis. http://www.bioraynaturaldetox.com/store/pr...tail.aspx?id=12 nelabai anglų kalbą kertu  ,gal kas bandėte verdiną ar esensialį?mes su gydytoja nutarėm verdiną pabandyti...
Sviesioji
2010 08 09, 17:17
skaidriux
2010 08 09, 21:34
Sveiki  Ar priimsit naujokę?  Teko ir mano dukrytei susipažinti su ta laume Epilepsija. Laimei, priepuolių buvo tik du, iškart nustatė ligą ir dabar nuo Convulex'o lašiukų daugiau nesikartoja. Stiprybės jums visoms ir jūsų mažiukams, kuriems liga taip greit nenori trauktis
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 09, 22:34) Sveiki  Ar priimsit naujokę?  Teko ir mano dukrytei susipažinti su ta laume Epilepsija. Laimei, priepuolių buvo tik du, iškart nustatė ligą ir dabar nuo Convulex'o lašiukų daugiau nesikartoja. Stiprybės jums visoms ir jūsų mažiukams, kuriems liga taip greit nenori trauktis  gaila aišku labai, bet pas mus draugiškas būrelis-aišku priimsim  , o kiek metukų mažytei?
Domicele
2010 08 10, 14:19
Sveikos, nu ka, mamytes, isvaziuojam mes prmadieni i Palangos Gintara  biski pasisanatorinti  gal kas dar vaziuojate, butu smagu susimatyti Skaidriux, sveika prisijungusi i sauniu mamyciu bureli Beje mergaites, gal kas vezete savo vaika pas osteopata, labiau pradejau dometis sia tema
skaidriux
2010 08 10, 14:55
QUOTE(geleta @ 2010 08 10, 14:12) gaila aišku labai, bet pas mus draugiškas būrelis-aišku priimsim  , o kiek metukų mažytei? Labukas  Eina penktus. Pirmas priepuolis ištiko sulaukus lygiai 4 metų ir 2 mėnesių. Po geros savaitės - antras, o tada greitukė, švyturėliai, Santariškės ir po šešių dienų - galutinė diagnozė  Bet gydytojai teikia vilties išgyti, nes mergaitė šiaip jau sveika, jokių raidos sutrikimų neturi, kaip minėjau, konvuleksas kol kas padeda ir atrodo gerai toleruojamas. Rugsėjį turėtų užrašyti Santariškėse elektroencefalogramą, nes jau bus pusmetis gydymo praėjęs. Labai tikiuosi, jog parodys, kad tie "žaibų" takeliai užžėlinėja. Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų? Nes, aišku, kai tokia liga prisėlina, norom nenorom imi atsukinėti juostelę ir ieškoti priežasčių. Aš su šita dukra 30-ąją nėštumo savaitę buvau atgulus į ligoninę dėl neva priešlaikinio gimdymo. Na, lyg ir patepliojo truputėlį, nuėjau pasitikrinti į ligoninę, nes buvo savaitgalis, o apžiūrėjęs gydytojas nusprendė, kad jam nepatinka minkštas mano gimdos kaklelis ir paguldė. Palašino dvi dienas ginipralio, atpalaiduojančio raumenis, - labai padėjo, nes dukrą nešiodama jaučiausi kaip į ragą riečiama, taip traukė visus raumenis, net magnis negelbėjo. Po tų kelių dienų mane iš ligoninės išrašė, visą likusį laiką išnešiojau sėkmingai, dirbau praktiškai iki pat gimdymo, lengvai pagimdžiau, būklė pagal Apgar buvo 9-10, maitinau savo pienu iki 1 metų ir 11 mėnesių, žodžiu, atidaviau viską, ką galėjau ir turėjau geriausio, ir - še tau...  Dabar galvoju, gal jau pilvelyje buvo kažkas mažylei negerai... Bet diagnozavo jai kriptogeninę židininę epilepsiją, t. y. pakitimai smegenyse tokie maži, kad šiuolaikinė aparatūra jų neaptinka, tik fiksuoja smegenų žievės veiklos sutrikimus. Nebent dar ko nors nežinau - paprotinkit, jei turit informacijos daugiau.
Sviesioji
2010 08 10, 18:12
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 15:55) Nes, aišku, kai tokia liga prisėlina, norom nenorom imi atsukinėti juostelę ir ieškoti priežasčių.
As jau anksciau cia vardinau keleta galimu priezasciu: kaklo ir galvos traumos, skiepai (visu pirma gyvsidabris ir aliuminis). Papildyta:QUOTE(Domicele @ 2010 08 10, 15:19) Beje mergaites, gal kas vezete savo vaika pas osteopata, labiau pradejau dometis sia tema  Nikas maugle galetu jums placiau sia tema papasakoti, nes buvo pas gera osteopate.
skaidriux
2010 08 10, 18:46
[quote=Sviesioji,2010 08 10, 19:12] As jau anksciau cia vardinau keleta galimu priezasciu: kaklo ir galvos traumos, skiepai (visu pirma gyvsidabris ir aliuminis).
Galvos ir kaklo traumų nėra buvę jokių, o skiepai... Žinoma, teoriškai jiems galima pripiešti visokių baubų, bet jei jau jie taip masiškai provokuotų epilepsiją, buvusios SSSR teritorijos, kur ilgus dešimtmečius buvo vykdoma visuotinė vakcinacija, pasaulyje neabejotinai pirmautų pagal nuomario atvejų skaičių, o taip nėra. Juoba kad mane konkrečiai domina galimas ryšys tarp epilepsijos ir nėštumo komplikacijų, o ne tarp epilepsijos ir rizikos faktorių po gimimo.
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 15:55) Labukas  Eina penktus. Pirmas priepuolis ištiko sulaukus lygiai 4 metų ir 2 mėnesių. Po geros savaitės - antras, o tada greitukė, švyturėliai, Santariškės ir po šešių dienų - galutinė diagnozė  Bet gydytojai teikia vilties išgyti, nes mergaitė šiaip jau sveika, jokių raidos sutrikimų neturi, kaip minėjau, konvuleksas kol kas padeda ir atrodo gerai toleruojamas. Rugsėjį turėtų užrašyti Santariškėse elektroencefalogramą, nes jau bus pusmetis gydymo praėjęs. Labai tikiuosi, jog parodys, kad tie "žaibų" takeliai užžėlinėja. Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų? Nes, aišku, kai tokia liga prisėlina, norom nenorom imi atsukinėti juostelę ir ieškoti priežasčių. Aš su šita dukra 30-ąją nėštumo savaitę buvau atgulus į ligoninę dėl neva priešlaikinio gimdymo. Na, lyg ir patepliojo truputėlį, nuėjau pasitikrinti į ligoninę, nes buvo savaitgalis, o apžiūrėjęs gydytojas nusprendė, kad jam nepatinka minkštas mano gimdos kaklelis ir paguldė. Palašino dvi dienas ginipralio, atpalaiduojančio raumenis, - labai padėjo, nes dukrą nešiodama jaučiausi kaip į ragą riečiama, taip traukė visus raumenis, net magnis negelbėjo. Po tų kelių dienų mane iš ligoninės išrašė, visą likusį laiką išnešiojau sėkmingai, dirbau praktiškai iki pat gimdymo, lengvai pagimdžiau, būklė pagal Apgar buvo 9-10, maitinau savo pienu iki 1 metų ir 11 mėnesių, žodžiu, atidaviau viską, ką galėjau ir turėjau geriausio, ir - še tau...  Dabar galvoju, gal jau pilvelyje buvo kažkas mažylei negerai... Bet diagnozavo jai kriptogeninę židininę epilepsiją, t. y. pakitimai smegenyse tokie maži, kad šiuolaikinė aparatūra jų neaptinka, tik fiksuoja smegenų žievės veiklos sutrikimus. Nebent dar ko nors nežinau - paprotinkit, jei turit informacijos daugiau. mes surirgom trejų metų, bet nėštumo metu nieko įtartino nepastebėjom, sergam jau keturi metai,bet tfu tfu tfu,jokių sutrikimų neturim-raidos taip pat  ,atrodo nebūtų tų priepuoliukų porą kart per mėnesį,tai atrodo visiškai sveika mergaitė
skaidriux
2010 08 10, 21:52
QUOTE(geleta @ 2010 08 10, 21:35) mes surirgom trejų metų, bet nėštumo metu nieko įtartino nepastebėjom, sergam jau keturi metai,bet tfu tfu tfu,jokių sutrikimų neturim-raidos taip pat  ,atrodo nebūtų tų priepuoliukų porą kart per mėnesį,tai atrodo visiškai sveika mergaitė  Geleta, labai džiaugiuosi, kad liga netrikdo raidos  Tai suteikia vilties ir man. O dėl nėštumo komplikacijų klausinėju, nes pakalbėjus su skyriuje gydomų vaikų mamom, susidarė toks įspūdis, jog jei tik laukiantis kažkas buvo ne taip, tai vaikui anksčiau ar vėliau teks susidurti su neurologais. Visi keturi mano nėštumai buvo normalūs, tik štai su antrąja, kuri dabar ir serga, teko stacionare, kaip rašiau, trumpai pabūti. O laukiantis ketvirtojo nepastebimai įkando erkė ir užnešė Laimo ligą  Sugėriau du kursus antibiotikų, neurologai tikino, kad vaisiui liga nepersiduoda ir liekamųjų reiškinių neturėtų būti. Tikiuosi, kad taip ir bus, nes įtampos užtenka ir dėl epilepsijos, daugiau lėtinių ligų į kompaniją nebesinorėtų.
Domicele
2010 08 11, 06:41
QUOTE(Sviesioji @ 2010 08 10, 18:12) Nikas maugle galetu jums placiau sia tema papasakoti, nes buvo pas gera osteopate. Aciu, Sviesioji, pasidomesiu
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 15:55) Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų? Manajai mergaitei balandžio 20d. diagnozavo šią ligą. Šiaip, kad ji serga net nepastebėtum, gal kiek didesnis aktyvumas, drąsa, bet ir sveikų vaikų tokių begalė. Mums sakoma, tai kaip ir paveldėta (tyrimai taip rodo), o šiaip nėštumas buvo OK, tik pernešiota buvo, gimė "žalia", darytas CP, nes toniukai krito perpus.
SandraB
2010 08 11, 14:24
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 14:55) Labukas  Beje, norėčiau paklausti, ypač tų mamų, kurių vaikai gimė sveiki ir iki susirgdami neturėjo raidos sutrikimų - ar nėštumas buvo be komplikacijų? Laba, mums pirmas priepuoliukas irgi buvo tokio amziaus 4,2 metuku, bet antras pasikartojo po daugiau nei metu ..... geriame vaistukus, jie mums padeda. kas del gimdymo komplikaciju, tai negaleciau pasakyti, kad kazkas buvo labai blogai. aisku, teko karta ligonineje paguleti ir pilvelis pasitraukinedavo, bet jis vienodai traukinedavosi ir su pirmu sunumi, su juo ir stacionare 2 kartus gulejau ..... o kas del gimdymo, tai akusere sake, kad vaikutis gime apsivyniojes virkstele, nors pagal Apgar skale gavome 9. Tai ir neaisku, kas isprovokavo sia liga. Sekmes Jums ir pasveikit
Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka???
Miranda80
2010 08 11, 17:41
QUOTE(bubuke @ 2010 08 11, 18:22) Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka??? Man labai panasiai buvo kai as Depakino ieskojau, tai man vienoj vaistinej patare varyt prie dideles poliklinikos esancioj vaistinej (cia Kaune) arba kur prie ligonines, tai as ten ir radau, nes iki tol visose vistinese apskritai nezinojo kas tai per vaistas  Tai gal panasiai ir tu rastum?
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 10, 22:52) Geleta, labai džiaugiuosi, kad liga netrikdo raidos  Tai suteikia vilties ir man. O dėl nėštumo komplikacijų klausinėju, nes pakalbėjus su skyriuje gydomų vaikų mamom, susidarė toks įspūdis, jog jei tik laukiantis kažkas buvo ne taip, tai vaikui anksčiau ar vėliau teks susidurti su neurologais. Visi keturi mano nėštumai buvo normalūs, tik štai su antrąja, kuri dabar ir serga, teko stacionare, kaip rašiau, trumpai pabūti. O laukiantis ketvirtojo nepastebimai įkando erkė ir užnešė Laimo ligą  Sugėriau du kursus antibiotikų, neurologai tikino, kad vaisiui liga nepersiduoda ir liekamųjų reiškinių neturėtų būti. Tikiuosi, kad taip ir bus, nes įtampos užtenka ir dėl epilepsijos, daugiau lėtinių ligų į kompaniją nebesinorėtų. aha tikėkimės,kad ir jum ji raidai nepakenks Papildyta:QUOTE(bubuke @ 2010 08 11, 18:22) Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka??? nu tikrai apsurdas
QUOTE(bubuke @ 2010 08 11, 18:22) Mamytes, kur jus perkat Sabril( vigabatrinum).Siandien aplaksciau didziasias vaistines, tai tepasake-neturim, sandelyje nera, uzsakyti negalim...Tai kaip ju gauti...Absurdas kazkoks...Gal i Lenkija vaziuot ar ka??? as esu kreipusis i atstovybes tik del pasaliniu vaistu poveikiu, bet manau jei paskambintumet Sanofi aventis atastovybei, tai jie jums mielai pagelbetu
Bubuke, tikras absurdas  Nors aš kartą, kai pro šalį važiavau, tai Marijampolėje ieškojau - gal trečioj vaistinėj teradau, o Alytuje tai visad Euro vaistinėj perku, bet mes naudojam Depakiną. Kai mums išrašė Kaune vardinius Diazepamą, tai iškart patarė gydytoja pirkti Kaune, nes Alytuje sakė galite ir nerasti iškart, nebent užsakymą darytų.... QUOTE(Miranda80 @ 2010 08 11, 18:41) Man labai panasiai buvo kai as Depakino ieskojau, Matai, o man atrodė, kad jau šio vaisto tai netrūksta
skaidriux
2010 08 12, 09:28
Ačiū visoms, pasidalinusioms savomis istorijomis  O dar norėjau paklausti tokio dalyko: ar sakote ir kiek sakote apie savo vaiko ligą kitiems, ypač jei į vaiką pažiūrėjus nesimato, kad jam kažkas "ne taip"? Mums su vyru kartais ši problema iškyla, ypač kai būnant kur svečiuose ar šiaip su kompanija ateina vakarinis vaistų gėrimo metas. Teiraujuosi, nes kaip daugiavaikei šeimai kartais to nepageidautino dėmesio ir taip pakanka, yra žmonių, kuriems atrodome kaip kokie dinozaurai, nors tokių personų ir privengiame. Jeigu dar sužinotų, kad dukrai TOOOOKIA liga, turbūt išvis užgraužtų  Rudeniop dukra pradės lankyti menų gimnazijos parengiamąją klasę, sveikatos pažymos nunešti nereikės (ten apie ligą būtų parašyta), tai dabar svarstau, ar gąsdinti mokytoją, ar ne  Priepuoliukų jai iki šiol nebuvo, bet ką gali žinoti...
JulieTa
2010 08 12, 09:36
skaidriux, sveiki prisijunge skaiciau skaiciau jus, bet nerasiau kazkaip  daug visko prikalbejot, bet kai man aktualiu dalyku labai ner, tai ir tyliu del ligos, as manau,kad turi visi zinot, neslepiant, nes tada yra priemimas ligos. cia mano nuomone. nebet ten ta liga labai jau mazai pasireiskia, visai nesimato ir t.t. bet slept, nerodyt, nesakyt - ne man... as manau kitaip
skaidriux
2010 08 12, 09:44
QUOTE(JulieTa @ 2010 08 12, 10:36) skaidriux, sveiki prisijunge skaiciau skaiciau jus, bet nerasiau kazkaip  daug visko prikalbejot, bet kai man aktualiu dalyku labai ner, tai ir tyliu del ligos, as manau,kad turi visi zinot, neslepiant, nes tada yra priemimas ligos. cia mano nuomone. nebet ten ta liga labai jau mazai pasireiskia, visai nesimato ir t.t. bet slept, nerodyt, nesakyt - ne man... as manau kitaip  Taip taip, aš jau iš tų, kur valgyt gali negauti, bet pakalbėti-parašyti privalo  Na, aš irgi laikausi nuomonės, kad nėr čia ko slėpti, bet paskui anyta, kuri pati yra medikė ir netiesiogiai susiduria su sergančiaisiais epilepsija, ėmė mane "protinti", jog žmonės gali vaiką "apstoti" ir pan. Visokių išvedžiojimų esu ir aš savo adresu prisiklausiusi: matai, čia vos ne iki mokyklos maitino, ir va tau... nu jūs ir drąsūs tiek invalidų gimdyti (nors dukra yra antras vaikas šeimoje, o kiti trys - sveiki, be to, jokia ji neinvalidė  ). Aš tai nuleidžiu negirdom arba lepteliu ką nors taip, kad maža nepasirodo, bet šalia vaiko juk nevisada būni ir nevisada gali užstoti...
Miranda80
2010 08 12, 11:08
Skaidriux, pas mus zino tie kuriems reik zinot, t.y. artimieji, artimi draugai ir p., kai ateis laikas darzeliui, mokyklai butinai pranesiu ir ten. O siaip kiekvienam sutiktam ar siaip pazystamiems nepasakojame, nes nematau reikalo jiems zinot, po kol kas niekas net nepasakytu kad mazge serga, tikiuos taip ir toliau
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 12, 10:28) Rudeniop dukra pradės lankyti menų gimnazijos parengiamąją klasę, sveikatos pažymos nunešti nereikės (ten apie ligą būtų parašyta), tai dabar svarstau, ar gąsdinti mokytoją, ar ne  Priepuoliukų jai iki šiol nebuvo, bet ką gali žinoti... mokyotjoms del vaiko saugumo reiktu pasakyt, kad zinotu kaip elgtis, jei visgi istiktu priepuolis
QUOTE(skaidriux @ 2010 08 12, 10:28) O dar norėjau paklausti tokio dalyko: ar sakote ir kiek sakote apie savo vaiko ligą kitiems, ypač jei į vaiką pažiūrėjus nesimato, kad jam kažkas "ne taip"? Neslepiu. Praktiškai pasakau visiems aplinkiniams, kurie susiduria su mumis ir mūsų vaikais. Tai nėra kažkokia gėdinga liga ar dar kažkas - tiesiog žinojimas aplinkinių, kas jai yra, gali pagelbėti. Nu maža kas, tikiuosi, kad priepuoliukų daugiau nebeturėsime, bet maža kas, tegul aplinkiniai žino, o kas, jeigu gatvėje prie kaimyno mergaitei bloga pasidarys? Jis bent žinos, kas jai, gal padėti galės  Darželyje vos sužinojus diagnozę nuėjau ir pasikalbėjau su auklėtojomis, direktore, nunešiau diazepamo žvakutę, kad jeigu neduokdie ištiktų priepuolis, tai jos galėtų mergaitei padėti. Nes buvo toks atvejis, kai darželyje vaikučiui prasidėjo priepuolis, o auklėtojos neturėjo vaistų....
SandraB
2010 08 12, 14:00
As irgi nesu linkusi visiems pasakoti, kad sergame. Musu liga nera pastebima, o ir perdetas aplinkiniu "demesys" (na juk ne visi zmones yra nuosirdus) mums nepriimtinas. Zino tik artimi zmones, darzelio aukletoja, futbolo treneris. Manau, kad ugdymo istaigose butina pasakyti vaiko diagnoze, kad butu suteikta taisinga pirma pagalba
skaidriux
2010 08 13, 08:50
Sveikos gyvos  Na, kaip supratau, kiekvienu atveju matyt yra geriausia orientuotis pagal žmogų ir situaciją. Manau, muzikos mokytojai tikrai reikės pasakyti, tegu tai ir neprivaloma: tiesiog tam, kad priepuoliui šitikus nepultų purtyti, "gaivinti" acetonu ar grūsti kokių pieštukų į burną  O į daržiuką ir aš esu nunešusi diazepamo klizmutę, ir knygelę apie epilepsiją, kurią įteikė Santariškėse prieš išrašydami, daviau paskaityti, nes visokių mitų, susijusių su epilepsija, visuomenėje dar apstu. Pranešiau ir darželio administracijai, nes bent jau Vilniaus mieste sergantiems epilepsija darželinukams savivaldybė kompensuoja maitinimo išlaidas, taigi mūsų sąskaita už darželį dabar suvis simbolinė
sveikos mergaitės, norėjau paklausti, gal kuri su vaikiuku lankėsi pas žolininkę Jadvygą?ji ten kažkur mažeikių rajone gyvena, mano mama užrašė Gabytę pas ją,nu manau blogiau nebus
QUOTE(geleta @ 2010 08 13, 12:48) sveikos mergaitės, norėjau paklausti, gal kuri su vaikiuku lankėsi pas žolininkę Jadvygą?ji ten kažkur mažeikių rajone gyvena, mano mama užrašė Gabytę pas ją,nu manau blogiau nebus  sveikos,mes ką tik iš poliklinikos-pridavėm kraujuką pažiūrėsim kepenų fermentus, bet tikiuosi tvarkoj jie bus
-Sandrita-
2010 08 17, 09:51
QUOTE(geleta @ 2010 08 17, 09:33) sveikos,mes ką tik iš poliklinikos-pridavėm kraujuką pažiūrėsim kepenų fermentus, bet tikiuosi tvarkoj jie bus  Sveikos, mes irgi iš poliklinikos, taip pat kepenų fermentus žiūrėsim, vis skundžiasi kad pilvelį skauda, dar echo darys ačiū D snd vėsiau, bent jau kol kas
QUOTE(-Sandrita- @ 2010 08 17, 10:51) Sveikos, mes irgi iš poliklinikos, taip pat kepenų fermentus žiūrėsim, vis skundžiasi kad pilvelį skauda, dar echo darys ačiū D snd vėsiau, bent jau kol kas kiek mokėjot?mes už visus tris fermentus 37,50 lt.nu mum irgi vis pilvelis paskauda
|
|