Ligoto ir alergiško vaikelio mamai gyd. liepė nutraukt maitinimą, neva vaikas alergiškas pienui. Istorija pusmečio senumo, bet aš tiesiog apšalus, kad be jokių ten tyrimų buvo nuspręsta atimt iš vaikelio pienuką, ar taip gali būti, kad vaikas netoleruotų MP??? beje vaikeliui nepagerėjo. Atsiliepkit mamos turėjusio panašios patirties, ar girdėjusios apie kažką panašaus, nes kol kas esu pasipiktinus baisiausiai ir siūlai tai mamai keist gydytoją.
BE JOKIŲ TYRIMŲ??? Aš tikrai IŠ KARTO lėkčiau pas kitą gydytoją. Šiaip esu viena ausim girdėjus kažką, bet net nežinau ar čia ne bobočių išmįslai.. Šiūlyčiau pasieškoti Internete daktaro Kazimiero Vitkausko kontaktų, bent jau konsultacijai...
Na, mano dukrytę alergizavo mano pienas, bet ne pats pienas, o kai kurie produktai, kuriuos valgiau (karvės pieno produktai, paukštiena, jautiena, žuvis, kiaušiniai, oranžinės daržovės, vaisiai, ankštiniai ir t.t., labai platus alergijos spektras). Tai pasimatė nuo 4 mėnesių. Bet aš ne maitinimą nutraukiau, o savo meniu pakoregavau, t.y. atrinkau ir atsisakiau viso to, kas alergizuoja. Žiauroka, bet ištvėriau. Išmaitinau iki 1 m. 4 mėn., ir taip pat nutraukiau gydytojai liepus, tačiau dėl hormoninių vaistų, kuriuos man būtinai reikėjo gerti.
na medikai kai kurie
na jei be tyrimu tai nesamone
bet siaip yra liga, kuri netoleruoja MP pieno (kazkur neseniai skaiciau arba zurnale "Tavo vaikas" arba knygoj "Pirmieji treji gyvenimo metai")
Dazniausiai alergizuoja mamos valgomi produktai : pienas, kiausiniai. zuvis, kai kurios darzoves, saldumynai, uogos. viso sito atsisakius vaiko nebealergizuoja. patyriau savo kailiu
Mamos pienas vaiko alergizuoti negali, alergenų gali atsirasti tik tuomet kai mama kažką netinkamo suvalgo ir tai persiduoda per pienuką. Keist gydytoją ir nekitaip, dar negirdėjau tokių dalykų, kad kažkas lieptų nutraukti maitinimą dėl tokių briedų
Pakoreguok savo meniu, gal pati esi alergiška kokiems maisto produktams ir tai persiduoda vaikui.
|