vaikštau
2004 05 21, 09:11
Sveikos,
Labai siandien saves gaila, tai noriu paverkslent. 2002 metu sausio menesi, praejus menesiui po antro sunaus gimimo viena grazu ryta staiga apakau viena akim. Okulistai pasake, kad tai akies nervo uzdegimas ir turetu praeiti. Po 2 savaiciu regejimas beveik atsistate, bet... apako kita akis. Po kazkiek laiko atsistate, bet nepilnai, zodziu dabar matau tik 15 proc ir si problema nesikoreguoja jokiais akiniais, linzem ar ziuronais. mane nusiunte pas neurologa. Atlikus magnetini rezonansa paaiskejo diagnoze-issetine skleroze, 2 svaites pragulejau ligoninej, tik nezinau kokiu tikslu, nes niekas nieko negyde ir nepadejo, diskutuodavo kiekvcena diena pasisodine mane per viduri visokie profesoriai ir pan. bet jokio rezultato-tiesa kiekviena diena gaudavau raminanciu, kuriuos ispildavau i tualeta. Ir tiek ziniu. Sitaip pusakle gyvenu jau du metus, kazkiek prisitaikiau, bet yra dalyku, kuriu jau niekada negalesiu daryti-vairuoti masinos, isiuti sagos, megzti... gal tai jkau nebeatrodo visiska tragedija, bet kartais taip saves gaila...
Bugen, tikrai nesinervuok, tai kenkia...gyvenk ir kabinkis i gyvenima del vaikuciu! jei imsi saves gailetis ir nuleisi rankas,- tikrai nebus geriau....juk tave supa mylintys zmones ir tu turi jiems taip pat atsilyginti meile!!!!o ne savigrauza ir liudesiu....laikykis...
Kalinka
2004 05 21, 09:37
tik laikykis!
Nepasiduok ligai. Zinau, kaip tai yra sunku. Mano mama ta liga sirgo. Depresija tik padeda progresuot ligai. Jei gulesi akis ismeigus i lubas, gali greit nebeislipt is lovos. Jei su koordinacija dar viskas gerai, stenkis kuo dazniau iseit pasivaiksciot ar bent jau i kiema, bet geriau ne vienai(maza kas).
Ka tik skaiciau Pingvinukes istorija, tai nezinau ar ji sita liga serga, bet jai ir nekas su regejimu, gal pabendrautumet tarpusavy  , patirtim pasidalintumet... Ji is Siauliu ir jos antras vaikelis be to dar labai serga SEKMES TAU didziausios!!!
Jolanta Skrebiene
2004 05 27, 21:19
Bugen, atsiprašau,kad vėluoju jums atsakyti . pasistengsiu kompensuoti... kažkodėl manau, kad nežiūrint tuo metu užplūdusios blogos nuotaikos, šiaip esat užsispyrus , atkakli ir gyvenimą mylinti asmenybė. Turbūt pastebėjot, kad net ir ta pačia liga sirgdami žmonės jaučiasi skirtingai, skirtinga ligos eiga, progresavimo greitis ar net... "stebuklingi" išgijimai. Gal jums ir kitoms panašaus likimo mamoms bus idomu sužinoti, kokias asmenines žmonių savybes nustatė daktaras B.Zygelis besiaiškindamas , kodėl vieni pacientai pasveiksta arba sustabdo ligos progresavimą, nežiūrint pačių blogiausių gydytojų prognozių. Pasirodo tokie žmonės: - sėkmingai dirba, pasirinkę mėgstamą profesiją; -ir sirgdami neišleidžia iš akių profesinių ir asmeninių tikslų; -turi stiprų ego ir dažnai atžariai ir aikštingai prieštarauja personalo nurodymams; demonstruoja teigiamą savikliovą ir sveiką savimeilę; -neskuba per daug greitai likimo vcaliai atiduoti savo gyvenimo ir kūno. -protą panaudoja savai tikrovei kurti; -pasitiki savimi; -yra imlūs ir kūribingi, -į savo planus ir rūpesčius įtraukia ir kitus žmones; -yra ne prisitaikėliai; -užuot aimanavę, patys ieško sprendimų; -pasitaikančius sunkumus laiko ne nesėkme, o paskatomis naujam sprendimui; -suauga ir įgyja išminties, nenuslopindami ar neprarasdami vaikiškumo.
Nors šiio išvados buvo padarytos stebint sveikstančius ar sustabdžiusius ligos progresavimą žmones su vėžio susirgimais, tačiau tai galioja bet kuriuo atveju. Manau , kad ši tema pakankamai svarbi, todėl pratęsiu ją ir vėliau( kai prieisiu prie kompo)
viskas suprantama, nepasiduoti, kovoti, negalvoti pastoviai ir pan. suprasti vienas dalykas, panaudoti ir igyvendinti kitas. kabiniesi zmogus ir bandai kad tik butu geriau, nenuleidi ranku, bet op ir vel atkisa tau spyga. kodel tai yra. as pvz. irgi pavargau nuo tu kovojimu, jauciu kad jegos silpsta ir greitai nebebus kuo kovoti. zinau, pesimistines nuotaikos ir pan. na gerai reikia dirbti? valio visom keturiom, bet pasakykit kas priims, kam tureikalingas. mano atvejis kitoks, bet suzino tavo problemas (nors is pradziu atrodo kad ju gal ir nera, pasakyti reikia, nes nevisada gerai jausies, buna visokiu momentu), iskart aciu, mums reikia kito. na gerai darbas namuose, bet kiek gali zmogus dirbti namie(buitinius darbus), juk norisi ir su kitais pabendrauti. galu gale sededamas namuose pinigu neuzdirbsi. turiu ir kitu problemu, kurioms reikia nezmonisku pinigu(nevaisingumas). valdzia, as jos stengiuosi nekaltinti, man tai nepatinka, bet kodel jie zlugdo zmogu, kuris stengiasi kabintis is paskutiniu? kodel kitiems, kurie sedi namuose ir nieko nedirba, beje budami sveiki, pasalpos ir visa kita duodamos, mano atveju net negaliu uzsidirbti, nors tikrai noriu ir butu pats baisiausias dalykas, jei negaleciau. kodel viskas vienu metu? o ir tu pasalpu man nereiketu, jei nors truputi valstybe kompensuotu (nevaisingumo gydyma). zinau, verkiu ir nieko nedarau, gal ir taip, bet jau kaip minejau, tik stengiesi susitvarkyti gyvenima, o jis ir vel pakisa koja, tik dar baisiau, su visom pasekmem. p.s. tikrai darau, gal del to ir gyvenu, taip kaip dabar, nors gydytojai prognozavo ne kokias pasekmes.jie ir patys kartojo, kai isejau is ligonines, kad turbut pasiseke del to kad myli gyvenima. jie teisus is tikruju myliu gyvenima, nes zinau kas yra, kai guli lovoje ir net valgyti negali, ir kaip reikia dekoti paciam gyvenimui kad esi, kad turi ka myleti ir kad gali tave kazkas myleti. visa kita tik mazi nesklandumai. gal ir taip bet kartais...
Gold Man
2005 03 02, 01:13
Sveiki. Šiandien buvau labai geroje paskaitoje vienos gyditojos, kuri turi puikių rezultatų IS (išsėtinės sklerozės) gydime. Pasakojo tikrai stulbinančius rezultatus. Jei ką nors domina, rašykite man, atsiusiu jos tel numerį. Ji važinėja po visą Lietuvą konsultuoja, daro diagnostikas ir surašo individualius gydimo kursus. sigcess@gmail.com
QUOTE(Gold Man @ 2005 03 02, 01:14) Sveiki. Šiandien buvau labai geroje paskaitoje vienos gyditojos, kuri turi puikių rezultatų IS (išsėtinės sklerozės) gydime. Pasakojo tikrai stulbinančius rezultatus. Jei ką nors domina, rašykite man, atsiusiu jos tel numerį. Ji važinėja po visą Lietuvą konsultuoja, daro diagnostikas ir surašo individualius gydimo kursus. sigcess@gmail.com Sveikos visos, as labai noreciau to telefono. Mano tetis jau daugiau nei desimt metu kovoja su sita liga, svarbiausia nepulti i nevilti. Apie sita liga esu prisiskaicius daugybe, renku informacija teciui, jis laikosi specialios dietos, kuri yra tikrai veiksminga ir moksliskai pagrista. Neliudek Bugen, tau kazkuria prasme pasiseke, nes neurologai susiprato ir nebetaiko neteisingu gydymo budu , kurie kenkia. Jeigu nori pasikalbeti apie savo liga yra daugybe tam skirtu svetainiu, jeigu domina zinios apie dieta rasyk i asmenine papasakosiu. Judek nenustok, i viska reaguok ramiai, ilsekis, tiesiog dziaukis gyvenimu nesinervuok, jis bus pilnavertis as tiesiog isitikinus. tiek prirasiau is to susijaudinimo
Labas, as taip pat pries menesi suzinojau kad sergu issetine skleroze, labai bijau ir esu issigandusi  23 d man sukaks 22 metai, prasau padekite man kas esate su sia liga susidure, ka reikia daryti ir kaip gyventi, kad nepaluzti, kolkas jauciuosi gerai, man jau buvo baskirtas beta interferonai, bet as ju atsisakiau nes pirma noriu susilaukti vaikelio, nes sio rugpjucio 20 d, as isteku  [SIZE=1]
Gana liudna zinia, jaunai merginai...bet jeigu tavo toks likimas turi su juo gyventi. Buk stipri, nes sita liga yra labai letai progresuojanti (daugeliu atveju)...pamatysi tu gyvensi daug greiciau nei tavo liga! Uzsiimk viskuo ka leidzia tavo kunas, nenustok judeti sportuoti ir valgyk sveika maista - ypac derink riebalus. Nes nervu ( kurie pazeisti sios ligos atveju) statybine medziaga riebiosios rugstys ne-gyvulines kilmes. Vartok maisto papildus , ypac vitamina D. Sveikatos tau ir stiprybes tavo artimiesiems!
MIRKCIUKELE
2005 12 09, 14:41
linkiu Jums stiprybes....zinote, mano prossenele tris metus beveik nieko nemate, gydesi viskuo kuo tik galejo....niekada nepasidave niekada, dedavo ant akiu net slapimo kompresus ir ka jus manot???ji manto kuo geriausiai!!!!nors daktarai pasake ne neimanoma nieko padayrti...tik stiprybes ir optimizmo!!!!!!!!nepasiduokit ir tegul Dievas Jums padeda.
_fajnulka_
2008 01 19, 15:57
zinau kaip baisu gyventi su sia liga...mano pusbrolis sirgo sia baisia liga,dar budamas visiskai jaunas...apie liga suzinojo 22metu,apie tai isgirdusi zmona ji paliko,emigravo su vaikeliu kuris jam buvo viskas...po poros metu ne va pasveiko,gyveno gilioje depresijoje del zmonos ir vaiko netekties,bande kabintis i gyvenima,taciau jam labai nesiseke...po 7metu liga atsinaujimo ir galutinai ji sugniuzde..jis pasidave ligai ir per du metus nebegalejo vaikscioti,sunkiai mate ir beweik nekalbejo...tiesiog gulejo lovoje,jam reikejo dideles prieziuros...galiausiai dar rimtesnes komplikacijos...koma...to eigoje zuvo smegenys...ir jau pora menesiu jo nera salia musu  tad nenuleiskit ranku,neliudekit ir judekit pirmyn tik optimistiskomis mintimis...tai pades jums kovoti su liga...
Avietyte
2008 03 13, 20:00
QUOTE(kitik @ 2005 12 09, 16:41) linkiu Jums stiprybes....zinote, mano prossenele tris metus beveik nieko nemate, gydesi viskuo kuo tik galejo....niekada nepasidave niekada, dedavo ant akiu net slapimo kompresus ir ka jus manot???ji manto kuo geriausiai!!!!nors daktarai pasake ne neimanoma nieko padayrti...tik stiprybes ir optimizmo!!!!!!!!nepasiduokit ir tegul Dievas Jums padeda. visgi stebuklu buna! pamokanti istorija
Tik nenusimink ir niekad neprarask vilties! Mano mama IS susirgo 18 metų. Buvo suparaližavę visą kairę pusę, beveik nebematė. Bet ji niekad neprarado vilties, save ir kitus įtikinėjo, kad yra sveika. Dabar jai jau 55. Ji gyva, vaikšto. Taigi, stiprybės tau, nes nebus lengva ir niekad niekad nenustok tikėti
JuraBanga
2009 03 06, 18:53
Apie issetine skleroze bei kitas autoimunines ligas. Skirtingi veiksniai veikdami žmogaus organizmą sukelia imuninės sistemos veiklos pokyčius. Sutrikus imuninės ir kitų sistemų adaptaciniųreguliacinių mechanizmų pajėgumui, gali padidėti mutavusių (pakitusių) ląstelių atsiradimo rizika. Be to, sutrikus imuniteto veiklai, jos komponentai gali pulti bei pažeisti ir nepakitusias savo paties audinių ląsteles. Tada vystosi vadinamosios autoimuninės ligos (reumatoidinis artritas, sisteminė raudonoji vilkligė, dermatomiozitas, išsėtinė sklerozė ir t. t.), T-naikintojas (Pakitusias ląsteles aktyviai naikina citotoksinai T limfocitai, kurie kilerinę (naikinimo) funkciją atlieka tiesiogiai, o T helperiai padeda ją sėkmingai realizuoti gamindami citokinus (pvz.: interferoną gama IFN-γ, kuris stimuliuoja makrofagus ir didina NK ląstelių, dalyvaujančių ankstyvoje organizmo apsaugoje nuo virusų ir navikinių ląstelių, aktyvumą). Citotoksiniai limfocitai savo sudėtyje turi baltymą, vadinamą perforinu. Perforinas kontaktuodamas su navikine ląstele padaro joje perforinines skylutes, per kurias iš ląstelės pasišalina skysčiai ir druskos, t.y. pakinta ląstelės osmotinis slėgis ir ji žūsta.
Taigi, imuninės sistemos funkcijos yra griežtai nustatytos: vienos ląstelės (dendritinės, makrofagai) atpažįsta navikinius antigenus ir perduoda signalą ląstelėmsatlikėjoms (T limfocitams), tarp kurių yra ląstelėspagalbininkės (Th1 ir Th2) ir kelios ląsteliųkilerių rūšys (citotoksiniai limfocitai, NK ląstelės ). Ši sistema dirba labai tiksliai.) ir kitas raumenines arba liaukines ląsteles. Šie aktyvinimo mechanizmai padidina antikūnų, interleukinų (IL-1, IL-2, IL-12) ir u interferonų kiekį. Visas autoiminines ligas puikiai gydo preaparatas imunoreguliatorius Linchzhi(Lindzi), jo sudetyje esantis polisacharidas lentinanas sustiprina organizmo imunitetą. Imunomoduliuojamasis šio polisacharido poveikis praplečia jo vaitojimo galimybes, jis yra vartojamas esant įvairioms imunodeficito būklėms. Vartojant juodąjį grybą, atsinaujina sumažėjęs imunokompetentinių ląstelių aktyvumas. Kartu atsinaujina ir T-pagalbininkai, kurie didina aktyvintųjų makrofagų bei antigenui specifinių citotoksinių T-limfocitų kiekį, stiprina imunokompetentinių. ląstelių sąveiką. Taigi, polisacharido lentinano veikimo rezultatas yra imuniteto korekcija. Jie reikia daugiau info kreipkites
juratebb@gmail.com 867205001
|
|