Sveiki,
Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau.
Išanksto ačiū.
Namo planas: Namo planas
Sveiki,
Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau. Išanksto ačiū. Namo planas: Namo planas
Cia tik mano asmenine nuomone ir patirtis:
Rusy nedaryciau vietos laikyti bulvem, nes jom ten bus per silta. Geriau atskira sandeliuka lauke. Pecius vistik susildys ta patalpa... Siaip mano galva katilinei kiek per daug vietos skirta. Taupant vieta, gali isirengti 2 tokio dydzio katilines Rusio du kambariai virs tikru sandeliu ir galvos skausmu, geriau pamastyk pasidaryti mini garaza masinai, nes tie kambariai tai tik kaups daiktus Pirmas aukstas toks irgi keistokas. Ar pagalvojai apie pasaulio salis (siaure, pietus...), ar tai neieina i plana? Kam reikalingas antrame aukste esantis prieskambaris? Ir tooks didelis kambarys? Siaip sprendziant is brezinio, namas bus gan didokas, bet isplanavimas, na man asmeniskai jis netiktu.
Labai Ačiū už nuomone. Gal kas dar ką patarsite?
QUOTE(Zukrus @ 2010 08 08, 18:10) Cia tik mano asmenine nuomone ir patirtis: Rusy nedaryciau vietos laikyti bulvem, nes jom ten bus per silta. Geriau atskira sandeliuka lauke. Pecius vistik susildys ta patalpa... Siaip mano galva katilinei kiek per daug vietos skirta. Taupant vieta, gali isirengti 2 tokio dydzio katilines Rusio du kambariai virs tikru sandeliu ir galvos skausmu, geriau pamastyk pasidaryti mini garaza masinai, nes tie kambariai tai tik kaups daiktus Pirmas aukstas toks irgi keistokas. Ar pagalvojai apie pasaulio salis (siaure, pietus...), ar tai neieina i plana? Kam reikalingas antrame aukste esantis prieskambaris? Ir tooks didelis kambarys? Siaip sprendziant is brezinio, namas bus gan didokas, bet isplanavimas, na man asmeniskai jis netiktu.
Tokį nama statyčiau tik tirint mažai žemės 6a.
Jei yra žemės siūlau statyti vieno aukšto, be rūsio namą. Nepamirškim būsim visi seneliais ir ar labai norėsime tais laiptais kabariotis. Rūsys gana brangu gaunasi, nematau jokių jo privalumų tik rūpesčius,. Antras aukštas skaičiuotinas dalykas, bet pateisinams kai mažas sklypas
Man nerodo
QUOTE(Rimvidas @ 2010 08 08, 12:30) Sveiki, Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau. Išanksto ačiū. Namo planas: Namo planas Laba diena, mano būtų tokie pastebėjimai: katilinėje reikia durų iš lauko pusės; rūsys tikriausiai bus aukštas, ir turės didelius langus? Aš asmeniškai nedaryčiau didelio kambario rūsyje (su rūbine?), geriau palikčiau rūsį po puse namo tik, ūkinėms reikmėms (katilinė, sandėliukas), o kambarius daryčiau pirmam aukšte ir mansardoje. Uš rūsio (pvz. katilinės) užlipsite tiesiai į salioną? šiaip man išplanavimas nelogiškas, trūksta koridorių, laiptinės uždaresnės, na zonavimo tiesiog.. Reziume man planavimas neracionalus atrodo, ganėtinai didelė kvadratūra (beveik 200 kv.m. sėkmės kuriant savo svajonių namą
man nepatinka namo isplanavimas ziurint is konstrukcines puses, pagalvokite kaip bus brangu perdangas sudeti (ilgos) arba daug monolito - tai brangina darbus...
Reikės dar tą plana žiūrėti ir tvarkyti. Gal ištiesų per daug kambarių...
QUOTE(Rimvidas @ 2010 08 08, 13:30) Sveiki, Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau. Išanksto ačiū. Namo planas: Namo planas Nepyk, bet man pasirode be rysio Tiek daug ploto, o jis taip neracionaliai isnaudotas. Pvz. rusyje 2 kamabariai, o per pirma ir antra aukstus tik trys. Jus ka, rusyje miegosit? Nes ir rubine yra tik rusyje Gal blogai skaitau brezinius, bet rusyje nemaciau lauko duru. Bet kuriuo atveju projektas man pasirode neracionalus- pora dideliu saliu ir daug "kumurkiu". Ir kodel garazo nera, o bulviu sandeliukas yra?
Labai atsiprašau, bet lūžau aš nuo tokio projekto
Labai kontrastingi gyvenamieji kambariai. Vienas 10, o kitas jau 42 kvadratai
Tragedija projektas
Ar čia architektas tokį
Man neatidaro..
QUOTE(Irmama @ 2010 08 09, 12:00) Man nerodo QUOTE(saules_dideles @ 2010 08 10, 09:42) Man neatidaro Tikriausiai neturite programos PDF failams skaityti (Foxit/Acrobat/Adobe Reader ar pan.). QUOTE(Rimvidas @ 2010 08 08, 13:30) Sveiki, Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau. Išanksto ačiū. Namo planas: Namo planas Labiausiai man patiko patalpos uogienėms ir bulvėms.
Sveiki,
Keletas patarimu: 1. Butinai reikia atskirti prieskambvari ir svetaine (pastatyti duris), kitaip saltas oras is lauko puses versis tiesiai i svetaine pro nuolat varstomas lauko duris. 2. Truksta ventiliacijos kanalu virtuveje (vonioje matau net 3, arba ten "sachtos" vamzdziams). 3. Antro auksto kambarys atrodo nelogiskai didelis. Arba suplanuokit atitvara, kuria bet kada veliau galesit pastatyti, taciau tada jus numatysit iskarto ir apsvietima, langu isdestyma. O veliau tai padaryti bus daug sunkiau.
Niekaip nesuprantu - o keliese jūs gyvensit, ar vaikų negalvojat turėti. Namo planas, kad rodos vien tik tūsus rengti ruošiatės.
QUOTE(Rimvidas @ 2010 08 08, 13:30) Sveiki, Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau. Išanksto ačiū. Namo planas: Namo planas Sveika. Norėčau patarti rūsio visai nedaryti, nes namas tirk nekainuoja kiek rusy. Draugai taip pat sugalvojo daryti rūsį, tai jiems 40 000 Lt atsiėjo tas malonumas QUOTE(Agneškė @ 2010 08 13, 10:46) Sveika. Norėčau patarti rūsio visai nedaryti, nes namas tirk nekainuoja kiek rusy. Draugai taip pat sugalvojo daryti rūsį, tai jiems 40 000 Lt atsiėjo tas malonumas mano tevai kaip ik statosi rusi. Ji daro po visu namu - 15000 lt. Ar tai daug? Aisku iesko medziagu - laukia nuolaidu ir t.t. Pats tete nemazai prisideda... Man geriau jau rusys nei pirmame aukste kambariuku - sandeliuku
Cia kazkokia parodija o ne namo projektas...
Beveik nieko teigiamo negaliu rasti...
Naudoju ArchiCad programa.
QUOTE(Agneškė @ 2010 08 13, 10:46) Sveika. Norėčau patarti rūsio visai nedaryti, nes namas tirk nekainuoja kiek rusy. Draugai taip pat sugalvojo daryti rūsį, tai jiems 40 000 Lt atsiėjo tas malonumas
Kur antram aukste laiptu anga? Pirmo auksto vonia didesne uz kambari?
Jau perdangos tai bus tikra tragedija.. Laiptus i rusi daryciau kitaip...
Ar projekto autorius Rimvidas ? Ar architektas kitas ? O gal Rimvidas pats architektas?
QUOTE(mimi1 @ 2010 08 13, 12:44) mano tevai kaip ik statosi rusi. Ji daro po visu namu - 15000 lt. Ar tai daug? Aisku iesko medziagu - laukia nuolaidu ir t.t. Pats tete nemazai prisideda... Man geriau jau rusys nei pirmame aukste kambariuku - sandeliuku Rūsys tampa tikslingu, kai konsultuoja ne kaimynas, o kalkuliatorius. QUOTE(Rimvidas @ 2010 08 08, 13:30) Sveiki, Žinoma kaip dauguma svajoju apie namą, ir mėginau pasidaryti namo planą tokį kokį norėčiau. Taigi norėčiau sužinoti kas jame gali būti blogai, gal kokia baisia klaidą darau. Išanksto ačiū. Namo planas: Namo planas Pirmasis kristinka_2010 postas suintrigavo. Žvilgtelėjus į projektą, tenka pripažinti: tai tikrai nėra namo planas toks kokį norėtumėt. Gyventi jame tikrai nenorėsite. Skonio reikalas- šiuo konkrečiu atveju negalioja. Kad nebūtų vien (pelnytos) kritikos lavina. Jūsų svajonių namas jau seniai suprojektuotas. Netingėkite pasėdėti Google- tikrai atrasite. Maksimum- tereiks truputi adaptuoti savo poreikiams. Pirmas pasitaikęs pagal kvadratūrą. Pirmas pasitaikęs pagal aukštus. |