Siandien buvau pas gydytoja ir pries mane apziurinejo nesciaja. Jai tikrino kakleli ir jinai sauke kad jai labai skauda.
Jei netingit pasidalinkit savo mintimis
Sveikutes!!!
Siandien buvau pas gydytoja ir pries mane apziurinejo nesciaja. Jai tikrino kakleli ir jinai sauke kad jai labai skauda. Jei netingit pasidalinkit savo mintimis
Na man tai tikrai neskaudejo apziurint gimdos kakleli,gal tik truputi nemalonu ir tiek.As gimdymo ir ziauriai bijojau bet juk tai neisvengiama kai laukiesi.Po gimdymo verkiau ir sakiau,kad daugiau niekada gyvenime negimdysiu,nes mano gimdymas buvo labai sunkus ir komplikuotas.Gimusi maziuke nekvepavo.
Bet dabar jau baigia pasimirsti kas buvo bloga ir gal jau noreciau antro leliaus.
Na, man tai kaklelio apžiūra nei nėštumo, nei gimdymo metu nebuvo baisiai skausminga.. Na, nemalonu, šiek tiek paskauda, bet tikrai nestipriai... Iškentėti galima be jokių klyksmų
palyginus su gimdymo skausmais, tai kaklelio apžiūra juokas
man rodos dar labai priklauso kas ir kaip žiūri tą kaklelį. aš iš savo patirties sakau, kad kai aš, vėluojant gimdymui nuėjau pas ne savo gyd. apžiūrai tai šita taip apžiūrėjo, kad aš vos nerėkiau, bet esu kantri, nu ji man su tokia apžiūra, sukėlė daug neigiamų emocijų, ir svarbiausia, kad aš nematau prasmės ko ji man tais savo pirštais plėšė kaklelį, tipo matavo, nustatė, kad atsidarę 2-3 cm ir gimdymo takai pasiruošę ir nusiuntė gimdyt... gimdymo namuos, jokių skausmų nesulaukia, kai apžiūrėjo kaklelį, niekas ten grubiai pirštų nekišo, kaip anoji, net ir per gimdymą, visiškai neskaudėjo, kai žiūėdavo kiek atsidaręs kaklelis, tai va.
QUOTE(LiVo @ 2006 01 13, 20:40) man rodos dar labai priklauso kas ir kaip žiūri tą kaklelį. aš iš savo patirties sakau, kad kai aš, vėluojant gimdymui nuėjau pas ne savo gyd. apžiūrai tai šita taip apžiūrėjo, kad aš vos nerėkiau, bet esu kantri, nu ji man su tokia apžiūra, sukėlė daug neigiamų emocijų, ir svarbiausia, kad aš nematau prasmės ko ji man tais savo pirštais plėšė kaklelį, tipo matavo, nustatė, kad atsidarę 2-3 cm ir gimdymo takai pasiruošę ir nusiuntė gimdyt... gimdymo namuos, jokių skausmų nesulaukia, kai apžiūrėjo kaklelį, niekas ten grubiai pirštų nekišo, kaip anoji, net ir per gimdymą, visiškai neskaudėjo, kai žiūėdavo kiek atsidaręs kaklelis, tai va. Pritariu, man irgi viena ginekologė kai apžiūrėjo kaklelį tai irgi šaukti norėjosi, o kai kitos - tai tiesiog nemalonu, šiek tiek skaustelį, bet tikrai ne iki rėkimo QUOTE(Keiti @ 2006 01 14, 11:44) Pritariu, man irgi viena ginekologė kai apžiūrėjo kaklelį tai irgi šaukti norėjosi, o kai kitos - tai tiesiog nemalonu, šiek tiek skaustelį, bet tikrai ne iki rėkimo Pati kaklelio apžiūra nėra skausminga. Skauda tada kai gydytoja jį "masažuoja". Masažą daro tam, kad paskatintų kaklelį gteičiau atsiverti. Kartais tai net suskatina gimdymą, jei gimdymo terminas jau būna suėjęs. Tačiau tikrai skausmas priklauso nuo gydytojo. Vieni sugeba tai atlikti mažiau skausmingai, kiti rodos nieko net nebando stengtis.Brr... teko papult kartą pas tokią nesistengiančią.
O man tai žiauriai skaudėjo. Bet man atidarinėjo kaklelį, nes niekaip neprasidėjo sąrėmiai, o vandenys jau buvo nubėgę. Leido ir skatinamuosius, bet jis vis neatsidarinėjo. Rėkiau, verkiau, vos gydytojai neįspyriau, tai vyras su akušere laikė už kojų. Bet viskas praėjo ir dabar linksmai gyvename
Aš dar negimdžiau, bet man kaklelį tikrino jau keturis kartus, nes buvo pradėjęs nelaiku minkštėti ir trumpėti, grėsė priešlaikinis, na bet nei vieno karto nieko neskaudėjo, labai greitai patikrindavo, nieko nepajausdavau visai
Man atrodo kad čia kiek suplaktos sąvokos apžiūrėti kaklelį ir plėsti kaklelį rankom.
Kakleio apžiūra gal ir nemaloni, bet nėra skausminga, kaklelio plėtimas gimdymo metu yra skausmingas. O ir į viską kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai.
Joooo, kaklelio pletimas gimdymo metu (jei nenori atsidarinet- gimdziau 23valanadas) labai jau skausmingas. Man sitas procesas buvo pats skausmingiausias viso gimdymo metu. Kartodavo ji kas 2-3 valandas. Brrrr...
Man tai skaudejo
Na bet nerekiau, kai apziurinejo, tik uzsimerkiau ir dantis smarkiai sukandau O jau per gimdyma kai patikrindavo, tai isikabinau i lova ir traukiausi, tai daktaras grieztai liepe padet rankas ant krutines Siaip tai-kenteti tikrai galima, nera ten nieko nepakeliamo
man gimdos kaklelį skaudėjo pirma kartą kai apžiūrinėjo,o vėlesni kartai kai apžiūrinėjo ir rankom plėtė visiškai nieko nejutau
Man prieš gimdymą irgi tikrino gimdos kaklelį kelis kartus. Ir vos patikrino, nes man baisiai skaudėjo ir aš labai traukiau raumenys. Man lygiai tas pats darosi pas ginekologą. Po gimdymo akušerė pasakė, kad gimdymas man pataisys šitą reikalą į gerą, tačiau taip nebuvo.
Bet , be abejo, gimdos kaklelio tikrinimas tai trumpa akimirka palyginti su gimdymo visa eiga.
Man irgi skaudejo. Ypac jau kai tikrino pries gimdyma. Kadangi neatsidarinej kaklelis, daznai tikrino- net silpna budavo. Aisku kentedavau-kas gi belieka:) O dar kai bande pirstais atidaryti... ai geriau negasdinsiu:))
beje o po gimdymo pries valyma tai galejo daryti ka nori- visiskai nieko baisaus . Nes irgi su pirstais bande atidaryti.
Na man ir neskaudejo.O kaip tu pasakojai, man jau buvo prasideje saremiai ir mums ziurejo tonusus ir atvaziavo viena mama su vandenim nubegusiais, tai jai tikrino kakleli.Patikekit kaip ji zviege.Ten gydytoja net neprisiliecia o ji jau saukia
Man skaudejo
Kol buvo prasidarymas 0-1cm, tai labai skaudėjo
Kadangi gimdymas buvo ilgas, tikrino ne viena karta, tai pripratau ir atdrode, visai normali procedura
man tai labai skaudėjo ir epidūros vien dėl tų apžiūrų prašiau, nes kai ją pasiūlė, sąrėmius dar galėjau kentėt
Ka as galiu pasakyti, gal greiciausiai pritarti tai nuomonei, kad priklauso nuo gydytojo, kaip ji,-is atlieka ta apziura. Mano gyd. visa laika apziuredavo normaliai, bet pries paskutini karta tai pasijauciau tai kaip isprievartauta, tikrai skaudejo
Sekmes visoms QUOTE(gritte @ 2006 02 01, 20:40) Kol buvo prasidarymas 0-1cm, tai labai skaudėjo Kadangi gimdymas buvo ilgas, tikrino ne viena karta, tai pripratau ir atdrode, visai normali procedura Kai apžiūrinėjo kaklelį, aš irgi visa įsitempdavau, gydytoja sako, oi vaikeli kaip tu pagimdysi, jeigu tau taip skauda dabar. Na, pagimdžiau, nei rėkiau nei ką, gimdyčiau ir vėl, o va kaklelį bijočiau, kad apžiūrinės QUOTE(Liusijaa @ 2006 02 21, 18:05) Man jau du kartus tikrino gimdos kakleli, ir nieko ten labai skausmingo as nejauciau, nors jis dar pilnai uzsidares Čia kalbama apie apžiūrą ne nėštumo metu, o prasidėjus sąremiams. Man neskaudėjo, nes gydytoja labai švelniai tai darė, užtat baisiai skaudėjo kai kažkokias žiotis atsluoksniavo, tai buvo daroma tam, kad iššaukt gimdymą, tada tikrai labai skaudėjo. QUOTE(Upsiukas @ 2006 02 21, 10:17) Čia kalbama apie apžiūrą ne nėštumo metu, o prasidėjus sąremiams. Man neskaudėjo, nes gydytoja labai švelniai tai darė, užtat baisiai skaudėjo kai kažkokias žiotis atsluoksniavo, tai buvo daroma tam, kad iššaukt gimdymą, tada tikrai labai skaudėjo. Vat butent , nes man ta pati dare tai tikrai nu nerekiau bet tikrai isejau su asarom, nes tada supratau kas manes laukia kaip bus gimdymas Man neskaudejo irgi nors atsidarymas ir buvo tik puse cm kaip atvaziavau bet nebuvo taip skausminga kaip saremiai..... bet kitas dalykas kaip mane apziurejo tiesiog privaciam ofise kitaip tariant sake reikia truputeli "pramankstinti" gimdos kakleli nes jau pernesiojau vaika ir taip savaite, vat tada tikrai nemalonu, nes ir as isejau su asarom, nezviegiau bet buvo baisiai baisiai nemalonu asaros jau pacios riedejo, o gydytojas sako neisigask bet tai panasu i gimdyma kazkas...ir aisku ant kitos dienos prasidejo normalus saremiai, bet pacioj ligoninej kai apziurejo kiek kaklelis atsidares nebuvo baisu tikrai, siek tiek nemalonu bet svarbiausia nebijok o stenkis atsipalaiduot, kuo labiau bijai tuo labiau ir raumenukai sukaustyti tada tikrai skaudes QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 02 21, 21:39) kitaip tariant sake reikia truputeli "pramankstinti" gimdos kakleli nes jau pernesiojau vaika ir taip savaite, vat tada tikrai nemalonu, nes ir as isejau su asarom, nezviegiau bet buvo baisiai baisiai nemalonu asaros jau pacios riedejo, o gydytojas sako neisigask bet tai panasu i gimdyma kazkas...ir aisku ant kitos dienos prasidejo normalus saremiai, bet pacioj ligoninej kai apziurejo kiek kaklelis atsidares nebuvo baisu tikrai, siek tiek nemalonu bet svarbiausia nebijok o stenkis atsipalaiduot, kuo labiau bijai tuo labiau ir raumenukai sukaustyti tada tikrai skaudes na kaip supratau kaklo masaza apturejai
man skaudėjo visus kartus kai apžiūrinėjo, bet kentėt buvo galima, kai žiūrėjo 7-8cm pamatė, kad kažkas viduje užsilenkę ir neleidžia greičiau atsidaryti tiems likusiems cm + nuleidinėjo vandenis, tai masažavo tą kažką ir gimdos kaklelį - va tada tai skaudėjo. o vyras po visko pasakė - nuo tos akimirkos supratau, kad tau tikrai skauda
QUOTE(Mazius_ @ 2006 05 08, 20:16) man skaudėjo visus kartus kai apžiūrinėjo, bet kentėt buvo galima, kai žiūrėjo 7-8cm pamatė, kad kažkas viduje užsilenkę ir neleidžia greičiau atsidaryti tiems likusiems cm + nuleidinėjo vandenis, tai masažavo tą kažką ir gimdos kaklelį - va tada tai skaudėjo. o vyras po visko pasakė - nuo tos akimirkos supratau, kad tau tikrai skauda Sutinku. Kai ziurejo per gimdyma kiek cm atsidarymas ir masazavo - norejau prakeikti visa pasauli QUOTE(Mazius_ @ 2006 05 08, 21:16) man skaudėjo visus kartus kai apžiūrinėjo, bet kentėt buvo galima, kai žiūrėjo 7-8cm pamatė, kad kažkas viduje užsilenkę ir neleidžia greičiau atsidaryti tiems likusiems cm + nuleidinėjo vandenis, tai masažavo tą kažką ir gimdos kaklelį - va tada tai skaudėjo. o vyras po visko pasakė - nuo tos akimirkos supratau, kad tau tikrai skauda Tai čia skauda kai jau prieš pat gimdyma apžiūri, kai ir taip atsidarinėja - skauda, o kai prieš kelias savaites apžiūri, tai visai neskauda, tik reikia atsipalaiduoti QUOTE(Ikulia @ 2006 05 09, 10:02) Aš vien dėl to džiaugiuosi, kad epidūrą dariausi, tai nors kaklelio apžiūra buvo neskausminga ir galėjo ten masažuoti kiek tik reikėjo
Tikra tiesa, kai apžiūrinėja prieš kelias savaites ar dienas, tai visai neskauda. Bet kai apžiūrinėja jau atsidarinėjantį kaklelį, tai žiauriai skauda. Ne ką mažiau skauda nei jau gimdant. Aš tai vienu metu net klykiau kai apžiūrinėjo, kaklelis jau buvo atsidaręs beveik iki galo. Man vyras po gimdymo pasakė, kad aš klykiau tuomet, kai man ten sukišo visa paklodę. Net baisu pasidaro prisiminus. Na bet dėl savo angeliuko nesigaliu, kad teko tiek iškęsti. galutinis rezultatas nugali visą skausmą.
Man ir kelias dienas pries gimdyma, kai apziurinejo, tai neskaudejo, o per gimdyma is pradziu del epiduros beveik nieko nejauciau, bet artejant pabaigai ir epiduros veikimui, tikrai nesaldu buvo
man irgi nemalonios tokios proceduros. Isitemdavau kai tikrindavo kakleli. Dar tokia bjauria ginekologe turejau. Kai 2 men po gimdymo nuejau pasitikrinti kaip ten sugijo ir pan. tai kai jau tikrino, kaip visada isitempiau, nes labai skaudejo(kaip visada), tai ta sena tarka kad susuko ant manes:"ko cia draskaisi, kai vaikas lindo dar labiau skaudejo, o kas cia mano du pirstai.......". Jau tada kaip uzsiutau, isejau nieko nepasakius jai. Gal dar nera macius kaip tai atrodo "draskaisi".
kai man apziurinejo kakleli paskutines savaites ir pries gimdyma tai tikrai skaudejo,kad veliau net nesileidau apziurima,na o kas liecia gimdyma tai aisku labiau skauda,net ner ko lygint
Noriu ir as pasidalinti savo isgyvenimais... Mano gimdymo eiga buvo nenormali tai kakleli ne tik kad apziuredavo, bet ir mechaniskai plete... Nu tai tikrai ten nepasivaiksciojimas papludimiu... Bet tikrai nera taip kad jau zviegt cypt... Skauda skauda a ku dabar darysi....
man tai nuo tokios apžiūros iki gimdymo (čia, kad patikrintų ir paskatintų) visiškai praėjo noras gimdyti. taip ir pasakiau gydytojai, kad "viskas, negimdysiu, darykit, ką norit". aišku, kad tai buvo vaikiška, na, bet iki šiol manau, kad būčiau normaliai gimdžiusi, jeigu nebūtų tiek išgąsdinę. išgąsdino nerealiai, nes dar pasiteiravo, kaip aš gimdysiu, jei dabar taip skauda. tada ir pasakiau, kad negimdysiu. taip ir buvo. o buvo cezaris...
ir šiaip, moterys-mamos, jūs visos - tikros didvyrės, nes gyvenime joks vyras tiek daug nepasiaukos ir net iki galo nesupras to, ką jūs darote.
per nestuma kai apziurinejo jokio skausmo nejauciau,bet va kai pries pat gimdyma vis tikrindavo,kiek kaklelis atsidares,tada tikrai skaudejo,aisq iskesti galima. baisiausia buvo kai apziurinejo priespaskutini karta,buvo atsidares per 7 pirstus ir kaip tik tuo metu man saremis prasidejo,o tada tai jau skausmas geras buvo!...
tai ne skausmas o tiesiog nemalonus pojutis
QUOTE(Valery @ 2006 01 24, 14:02) Man tai skaudejo Na bet nerekiau, kai apziurinejo, tik uzsimerkiau ir dantis smarkiai sukandau O jau per gimdyma kai patikrindavo, tai isikabinau i lova ir traukiausi, tai daktaras grieztai liepe padet rankas ant krutines Siaip tai-kenteti tikrai galima, nera ten nieko nepakeliamo Na tau turejo pasakyti kad toks isitempimas tikrai nepades. Reikia stengtis atsipalaiduoti (nors aisku situacija neismaloniuju), padeda gilus iskvepimas.
kad nemalonu tai teip, kad skauda - nepasakyciau. nesmagu ir tiek. gal kurioms jau ten drastiskai plecia kakleli tai ir skauda, bet kai tik ziuvi atsidaryma ir ilgi - nieko tokio
Na nezinau kaip jums, bet man skaudejo. Siaip esu kantri, per saremius nerekavau ir nevaitojau, bet kai paskutini kart ziurejo kakleli tai jau nesusilaikiau ir susukau. Man tikrai labai skaudejo.
Sunu as pernesiojau tai man pries gimdyma 2k tikrino kakleli ir vandenis.Man asmeniskai skauda, nes zinai ir lauki to skausmo.Dar plius man kai tikrino kakla gydytoja ji trukteledavo, kad isaukti greiciau saremius
Juk ne velltui per gimdyma kakla tikrina per saremius, nemalonus labai jausmas, bet ka ir kenti ...
Gimdymo metu,kai žiūrėjo,kiek jau gimdos kaklelis prasidaręs,tai tikrai žiauriai skaudėjo.Na aš gimdžiau pas dar visa ijaunutę gydytoją,tai ji matyt dar ne įgudus buvo,todėl mane taip ir kankino
toks jausmas,kad visos apie skirtingas apziuras kalbate
man skaudejo labai . vos nuo kedes nulipau, beto kraujavau 2 dienas po tokios kaklelio apziuros. bijau,kad ir gimdyma tai paankstins, nes skausmai(kad ir silpni) nesiliauja.
Man ziauriai skaudejo
Turbut kad priklauso kas tikrina...kai mane apziuredavo per enstuma, tai vienas juokas buvo, bet per gimdyma koks skausmelis!!!
Viskas priklauso nuo apžiūrinčio gydytojo: teko susidurti su visokiais
Man pries menesi ziurejo,kai ligoninej gulejau del prieslaikinio. Tai gydytoja tokia pikta ir grubi buvo, man tikrai skaudejo. Paskui dar pradejo rekt, kodel manes niekas neapziurejo ir nepriziurejo, nes kaklelis prasiveres
Šiaip neskaudėjo, tik prieš gimdymą malonu nebuvo, bet palatos moteros pasidalinę ispūdžiais (nes palatoje gulėjusiom gimdyvėm iki apžiūros jau gimdymo namuos taip nebuvo - nebuvo ir man, nors tiek nėštumo metu, tiek gimdymo prižiūrėjo ta pati gydytoja, o pojūčiai skyrėsi), surengė - klausimų atsakymų vakarą į palatą užėjusiai akušerei
O kitais atvejais jis apžiūrimas atsargiai ir kuo mažiau jį dirginant.
kai nėštumo metu apžiūrėdavo, nė kiek neskaudėjo
bet va gimdant QUOTE(Pasimetusi @ 2007 01 01, 16:42) Man ziauriai skaudejo Turbut kad priklauso kas tikrina...kai mane apziuredavo per enstuma, tai vienas juokas buvo, bet per gimdyma koks skausmelis!!! Tai ir yra du atsakymai, netgi visi trys: 1. Per neštumą, kai kaklelį tik apžiūri - neskauda. 2. Per gimdymą kai tik apžiūri irgi neskauda 3. Per gimdymą, kai kaklelį plečia rankomis - skauda O čia visos kaip susitarusios - skauda. Pati apžiūra negali būti skausminga, nes per apžiūra žiūri/apčiuopia kokios jis būklės: kietas/minkštas, ilgas/sutrumpėjęs, atsivėrimą maždaug (kiek pirštų), o vat plėtimas tai jau visai kas kitą. Tai ką jūs jaučiat sąrėmio metu, kai atsidarinėja kaklelis dar padauginkit iš kelių kartų, nes be sąrėmio bando praplėst kaklelį. QUOTE(Auges @ 2007 01 05, 09:48) Tai ir yra du atsakymai, netgi visi trys: 1. Per neštumą, kai kaklelį tik apžiūri - neskauda. 2. Per gimdymą kai tik apžiūri irgi neskauda 3. Per gimdymą, kai kaklelį plečia rankomis - skauda O čia visos kaip susitarusios - skauda. Pati apžiūra negali būti skausminga, nes per apžiūra žiūri/apčiuopia kokios jis būklės: kietas/minkštas, ilgas/sutrumpėjęs, atsivėrimą maždaug (kiek pirštų), o vat plėtimas tai jau visai kas kitą. Tai ką jūs jaučiat sąrėmio metu, kai atsidarinėja kaklelis dar padauginkit iš kelių kartų, nes be sąrėmio bando praplėst kaklelį. Auges, auksiniai tavo žodziai, kai tik apžiūri tai nieko ten labai neskauda, bet kai jau po 40 nėštumo savaitės gydytoja man jį plėtė (kad ir kokia gydytoja švelni anksčiau buvo) tai skaudėjo. Ir tiek mane ištąsė, kad ir prieš gimdymą jau kai kas apžiūriėdavo tai skaudėjo ir gimdymo metu tas plėtimas buvo skausmingas. Bet gi ne visoms jį plečia, juk dažnai jis ir taip savaime normaliai atsidarinėja, tai nėra ko čia perdaug pergyvent. BET JOKS SKAUSMAS NEPALYGINAMAS SU SAVO ANGELĖLIO GIMIMO DŽIAUGSMU. Viskas pasimiršta tą pačią akimirką, kai savo vaikutį gimusį pamatai ir pajunti. Ir jau po kelių akimirkų supranti, kad tau su didžiuliu kaupu atlyginta!
va pritarciau ankstesnei nuomonei, kai apziuri gimdymo metu na nelabai faina bet pakenciama, bet kai ikisa 2 pirstus ir plecia per jega tai patikekit net su epiduru jauciau.
Kai vaiksciojau visa nestuma pas ginekologe, tai ji kiek kartu ziurejo tiek kartu ir skaudejo, buvo nemalonu, o per pati gimdyma kai paziuredavo kakleli tai man asmeniskai neskaudejo, ne tas galvoj man buvo, kiti skausmai kamavo, nes gimdziau be epiduro
Man irgi skaudejo kai kaleli apziurinejo, po sitos proceduros ta pacia diena man gimdymas prasidejo...nezinau kiek tai turejo itakos ar tik sutapimas...
|