Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agurkų konservavimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
jurginėlis
QUOTE(AusrinesMama @ 2011 07 31, 23:10)
Kitas variantas peraugusiems agurkams, tai visokios marmės su pomidorais, cukinijom, paprikom ir tt.
*



gal apie tas marmes galima plačiau ax.gif
sena pažįstama
QUOTE(jurginėlis @ 2011 08 01, 12:31)
gal apie tas marmes galima plačiau ax.gif
*


Ne manes klausiat, bet pasidalinsiu, ka darau, kai lieka peraugusiu agurku:
peraugusius agurkus nulupu, supjaustau gabaliukais, jei yra jau seklu-isimu jas. Tada pripjaustau visokios zalumos: krapai, petrazoles. Svogunus gabaliukais. Galima deti cesnako. Jei turiu-smulkinu paprikos, nulupto pomidoro. Vienzo, tinka viskas, ko negalima panaudoti konservavimui biggrin.gif O tada jau dedu druskos, cukraus, acto pagal skoni, t.y. pradzioj nepersistengiu, nepadauginu, maisau, ragauju, ko truksta-to idedu. Kol rankom maisau, issiskiria skysti, stengiuosi ji nupilti-kam jis mums? O tada dedu ant ugnies puoda, paverdu ta marmala koki 10-15 minuciu, dedu i sterilizuotus stiklainius ir vekuoju drinks_cheers.gif
I tuos marmalus dar galima deti virtas morkytes, apvirtas sparagines pupeles, is viso virtas pupeles, zodziu, ko namuose turit-ta dekit, ziema sueis prie mesos patiekalu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
georgiana
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 07 24, 19:15)
Jus pabandykit apkeisti vietom druskos ir cukraus kieki, zinokit, bus daug skaniau 4u.gif Siuo jusu receptu visada darydavau, o kazkada emiau ir pakeiciau proporcijas: 2 saukstai druskos ir 3 cukraus-laaaabiau patiko thumbup.gif
*


o gal galite patikslinti kokius lapus dedate ir ar reikia juos nuplikinti na zodziu butu idomu prieskoniai kokie eina, aciukas 4u.gif
sena pažįstama
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 12:45)
o gal galite patikslinti kokius lapus dedate ir ar reikia juos nuplikinti na zodziu butu idomu prieskoniai kokie eina, aciukas 4u.gif
*


Visu tu lapu nenaudoju, nevekuoju ju su agurkais schmoll.gif I stiklaini dedu sauso agurku konservavimo misini. O va marinata kai verdu, i ji dedu ZALIUS juod.serbentu lapus(trilitriui-po kelis lapus), vysniu lapus, krieno lapa, cesnako skiltele, krapu, petrazoliu. Uzvire marinatas-istraukiau visus lapus, ismeciau, o verdanciu marinatu uzpilu agurkus. Ir skonis geras, ir nera saude, ir neplaukioja visokiu lapu drinks_cheers.gif
georgiana
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 01, 12:50)
Visu tu lapu nenaudoju, nevekuoju ju su agurkais schmoll.gif I stiklaini dedu sauso agurku konservavimo misini. O va marinata kai verdu, i ji dedu ZALIUS juod.serbentu lapus(trilitriui-po kelis lapus), vysniu lapus, krieno lapa, cesnako skiltele, krapu, petrazoliu. Uzvire marinatas-istraukiau visus lapus, ismeciau, o verdanciu marinatu uzpilu agurkus. Ir skonis geras, ir nera saude, ir neplaukioja visokiu lapu drinks_cheers.gif
*


dekui labai nesudetingas receptas o agurku turiu nemenku tai trilitriniams bus pats tas, ypac ziema kai reikia kokioms misrainems, vat bandysiu pagal Jusu pakooreaguota recepteli popietu gaminti 4u.gif
sena pažįstama
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 12:58)
dekui labai nesudetingas receptas o agurku turiu nemenku tai trilitriniams bus pats tas, ypac ziema kai reikia kokioms misrainems, vat bandysiu pagal Jusu pakooreaguota recepteli popietu gaminti 4u.gif
*


Tik nepamirskit rugsteles ar acto, ka ten ipratusi deti mirksiukas.gif 4u.gif
Jurguška
Galiu ir aš pasidalinti išbandytu receptu wink.gif Labai paprasta ir skanu

MEKSIKIETIŠKI AGURKAI

2 kg agurkų (galima imti didesnius, nes vistiek reikes pjaustyti)
4 šaukštai druskos
________________________

Agurkus supjausčius griežinėliais, užpilame druska, pamakaluojame ir paliekame 6 valandoms (jei agurkai kietaskūriai, rekomenduojama nulupti)

Po 6 valandų i tą masę dedame:

1,5 stiklines acto
1 valg.šaukšas čili paprikos miltelių
7 valg. šaukštai aliejaus
700 gr cukraus
1-2 galvutės česnako (pjaustyto)

Tada viską palikti dar 12 valandų ir po to jau galima dėti į sterilius stilainius ir užsukus padėti žiemai. Produkto užkaitinti nereikia! Skanaus wink.gif
Morepink
QUOTE(Jurguška @ 2011 08 01, 14:17)
Tada viską palikti dar 12 valandų ir po to jau galima dėti į sterilius stilainius ir užsukus padėti žiemai. Produkto užkaitinti nereikia! Skanaus wink.gif
*


O tikrai gerai laikosi per žiemą? Padariau šiandien porą stiklainiukų vyrui, nes man pasirodė per aštru biggrin.gif
succes
Mergaites, pernai kakzur skaiciau, o siemet nerandu recepto, kur "agurkai tarkuotuos agurkuose". gal turite kuri isisaugojusi recepta?


jau turiu 92 litrus marinuotu agurku. Bnadziau ir tuos us garstyciu kosele, pora stiklainiu, ryt atidarysiu paragauti, jei patik, tai marinuosiu dar dar dar.
georgiana
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 01, 14:58)
Mergaites, pernai kakzur skaiciau, o siemet nerandu recepto, kur "agurkai tarkuotuos agurkuose". gal turite kuri isisaugojusi recepta?
jau turiu 92 litrus marinuotu agurku.  Bnadziau ir tuos us garstyciu kosele, pora stiklainiu, ryt atidarysiu paragauti, jei patik, tai marinuosiu dar dar dar.
*


mmamka parasyk koki be kaitinimo recepta pagal kuri tiek daug suvekavai, turiu ale maziuku agurkeliu tai koki stiklainiuka isbandyciau, dabar dickus gavau magaryciu mirksiukas.gif vakuoju pagal senos pazystamos recepteli su citrinos rugstele smile.gif
succes
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.

Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.


" Dziunkos receptas:

,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo! "



I stiklainius sudedu prieskonius tokius, kaip kad rasiau mamos recepte, sudedu agurkus ir issiverdu marinata ir uzpilu tris kartus, treciu kartu uzsuku. nepilu is arbatinio, kaip kad rase dziunka (kiekviena daro savaip). Visda darau tik su actu (su rugstele nedraugauju schmoll.gif ). ir uzpylus laikau gera pusvalandi, kol truputi pravesta, o ne kelias min.


Siemet pabandziau ir tuos su garstyciom, ryt ragausiu, jei patiks, tai treciadieni kai is sodo parsivesiu agurkus, koki 30 litru uzmarinuosiu.


Merginos kiek suvalgo jusu seimyna agurku marinuotu per ziema. as darugei pasakiau, kad mes suryjam apie 130 litru, tai ji sako "nenormalus, turbut agurkais ir mintat". Pomidoru apie 100 litru suvalgom.

georgiana, 92 nedaug, cia per tris kartus tiek uzmarinavau, kai parsivelku is sodo derliaus, tai visai dienai darbo turiu kol sumarinuoju, per viena marinavima apie 30 lirtu uzmarinuoju. Taip atrodo daug, bet kas tas yra 30 litru, 10 trilitriniu stiklainiu, nors pas mane pagrinde dvilitriniai ir litro su puse.

georgiana
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 01, 15:08)
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.

Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.
*


Aciu labai, ciupk baliona uz recepteli 4u.gif
sena pažįstama
QUOTE(georgiana @ 2011 08 01, 15:03)
vakuoju pagal senos pazystamos recepteli su citrinos rugstele smile.gif
*


Oi, kad ten ne mano receptas biggrin.gif As tik pasidalinau patirtimi, jog galima pakeisti proporcijas ingridientu ir gauti puiku rezultata drinks_cheers.gif

O pati isbandziau bent penkis receptus. Vieni labai patiko, kiti buvo siaip sau, treti is viso ismetimui arba, kaip vyras pasake, nuneses i rusi, "sueis prie butelio" biggrin.gif
georgiana
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 01, 16:57)
Oi, kad ten ne mano receptas biggrin.gif As tik pasidalinau patirtimi, jog galima pakeisti proporcijas ingridientu ir gauti puiku rezultata drinks_cheers.gif

O pati isbandziau bent penkis receptus. Vieni labai patiko, kiti buvo siaip sau, treti is viso ismetimui arba, kaip vyras pasake, nuneses i rusi, "sueis prie butelio" biggrin.gif
*


tai jau taip sakes stogas ciuozia nuo agurku is tiesu esme ta, kad emiau ragaut marinata, nors esu is tu gaminanciu kuri niekada neragauja gaminant bet koki maista is tiesu matysiu, beje is praktikos noreciau pasidalint jeigu man atrodydavo kad kazko mazia neragavus ir dadedavau tada koncervuoti produktai 100 proc. keliaudavo i konteineri blush2.gif
Nanita
QUOTE(calykusu @ 2011 08 01, 12:25)
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=20
trečia tema nuo viršaus dabar,, žaidžiame virtuvę su Glacee " 4u.gif
*


Aciu 4u.gif
succes
tai jus man dabar pasakykite, ar tu agurku su garstyciomis toks ir turi buti balzganas marinatas, na neskaidrus?
Alekto
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 08:10)
tai jus man dabar pasakykite, ar tu agurku su garstyciomis toks ir turi buti balzganas marinatas, na neskaidrus?
*



Taip taip,balzganas būna.
succes
QUOTE(Alekto @ 2011 08 02, 06:23)
Taip taip,balzganas būna.
*


aisku, aciu uz atsakyma
Jolete
QUOTE(Alekto @ 2011 08 02, 08:23)
Taip taip,balzganas būna.
*



Vakar buvau rūsyje, tai garstyčios nusistovėję stiklainio dugne, bet kai pajudini jos vėl susidrumsčia.
kisule
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 02, 07:45)
aisku, aciu uz atsakyma
*


mamkaa kaip marinuoji su esencija acto,iskarto pili verdant marinata? Niekada nedariusi,sakau reiks pabandyti ax.gif blush2.gif
Alekto
O sakykit,kur pirkt būna tos asencijos blush2.gif ?Kažkaip niekad dėmesio nekreipiau į ją ax.gif
dziaugsmelis7x7
QUOTE(Jolete @ 2011 08 02, 08:57)
Vakar buvau rūsyje, tai garstyčios nusistovėję stiklainio dugne, bet kai pajudini jos vėl susidrumsčia.
*


taip ir turi buti smile.gif man asmeniskai su garstyciom skanu smile.gif

o agurkai agurku tarkiuose kaimyne sake recepta,bet as pamirsau,nes nelabai domino agurkai greitam naudojimui.Ji sake,jog taip daroma tik greitam naudojimui,nes paskui agurkai sutyzta... g.gif
georgiana
Acto rugstis bent pas mane taip parasyta ant to 9 proc. butelio su juo ir vakuoju g.gif
O beje jei liko marinato ir palikciau vakarau kazin ar nereiketu antra karta siek tiek acto dapilti, nes speju kad nugaruoja g.gif
rugiagele26
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 01, 14:58)
Mergaites, pernai kakzur skaiciau, o siemet nerandu recepto, kur "agurkai tarkuotuos agurkuose". gal turite kuri isisaugojusi recepta?
jau turiu 92 litrus marinuotu agurku.  Bnadziau ir tuos us gars pirksiu tyciu kosele, pora stiklainiu, ryt atidarysiu paragauti, jei patik, tai marinuosiu dar dar dar.
*



O as siemet turbut pirksiu agurkus, nes kazko siltnami nelabai yra, tik pavalgymui...
dziaugsmelis7x7
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 02, 13:20)
O as siemet turbut pirksiu agurkus, nes kazko siltnami nelabai yra, tik pavalgymui...
*


pas mus siltnami irgi nieko gero nebuvo-keli agurkeliai,tai isviso isroviau,nes tik vieta uzeme,o lauke puikiausiai veda agurkus smile.gif
succes
QUOTE(kisule @ 2011 08 02, 07:51)
mamkaa kaip marinuoji su esencija acto,iskarto pili verdant marinata? Niekada nedariusi,sakau reiks pabandyti  ax.gif  blush2.gif
*



Kai uzverda vaduo sudedu druska, cukru ir pilu esencija, tik reikia atsargiai nes labai suputoja.

QUOTE(Alekto @ 2011 08 02, 07:55)
O sakykit,kur pirkt būna tos asencijos blush2.gif ?Kažkaip niekad dėmesio nekreipiau į ją ax.gif
*



Jos buna visur kur prekiauja maisto prekemis. as perku kaune bazeje, kainuoja 2.30
QUOTE(georgiana @ 2011 08 02, 09:40)
Acto rugstis bent pas mane taip parasyta ant to 9 proc. butelio su juo ir vakuoju g.gif
O beje jei liko marinato ir palikciau vakarau kazin ar nereiketu antra karta siek tiek acto dapilti, nes speju kad nugaruoja g.gif
*



tai pas jus cia paprastas actas 9%, o esencija yra 70 %

As jei lieka marinato neispilu (na ziurint kiek jo lieka, su puse litro neiterlioju), supilu i stiklainy ir pastatau i sladytuva, kita karta kai marinuoju supilu i bendra puoda ir viskas. Nieko nedapilu.
Papildyta:
niu va nufotkinau esencija
user posted image
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 02, 11:20)
O as siemet turbut pirksiu agurkus, nes kazko siltnami nelabai yra, tik pavalgymui...
*


As irgi, kaip ir dziaugsmelis7x7, agurkus auginu tik lauke.
zlibe
tai va mamytes pasigirsiu pirma karta gyvenime konservavau agurkus 4u.gif dariau bulgariskus pagal 1recepta.po savaites atsidarem paragauti nu labai skanus, tikras nestukes dziaugsmas smile.gif
Burtininke
Siūlau pabandyti aštrų agurkų marinatą - man jis pats skaniausias smile.gif
1 litrui: po du šaukštus druskos, cukraus ir acto esencijos thumbup.gif prieskoniai pagal kiekvieną šeimininkę : česnakas, krapai, pipirai...
rugiagele26
Kitais metais ir as pasisesiu lauke smile.gif

Pas mane tai einamiausias receptas su garstyciu kosele ir pagal mano anytos recepta pirmame puslapyje saldziarugsciai agurkeliai berods.
amarrile
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 02, 16:16)
Kitais metais ir as pasisesiu lauke smile.gif

Pas mane tai einamiausias receptas su garstyciu kosele ir pagal mano anytos recepta pirmame puslapyje saldziarugsciai agurkeliai berods.
*

Nu bet brangokas palyginti gamybos budas su tom garstyčiom:hm Ar aš tokia skupicierka blush2.gif Dedu tai ant triju šeimynu..... Tie penki šaukštai-tai visas indukas garstyciu g.gif Pabandysiu dar i trilitrini stiklaini supilti pakeli garstyčiu seklu... irgi kažkas turetu gautis...
Jolete
QUOTE(amarrile @ 2011 08 02, 18:03)
Nu bet brangokas palyginti gamybos budas  su tom garstyčiom:hm  Ar aš tokia skupicierka blush2.gif  Dedu tai ant triju šeimynu..... Tie penki šaukštai-tai visas indukas garstyciu g.gif  Pabandysiu dar i trilitrini stiklaini supilti pakeli garstyčiu seklu... irgi kažkas turetu gautis...
*



Daugoka iš tiesų tų garstyčių, bet aš dažniausiai sumažinu tą kiekį rolleyes.gif
rugiagele26
QUOTE(amarrile @ 2011 08 02, 18:03)
Nu bet brangokas palyginti gamybos budas  su tom garstyčiom:hm  Ar aš tokia skupicierka blush2.gif  Dedu tai ant triju šeimynu..... Tie penki šaukštai-tai visas indukas garstyciu g.gif  Pabandysiu dar i trilitrini stiklaini supilti pakeli garstyčiu seklu... irgi kažkas turetu gautis...
*



Su seklom nebus tas pats.. as ant 3 litru vandens dedu induka. Pilnai uztenka. Jos nera brangios..
succes
Vakar paragavau agurkus su garstyciom, tikrai skanu, tik kazin kodel jie pas mane minksti buvo, gal nuo garstyciu? skonis geras, bet tokie kaip trintukai g.gif Gal del to, kad marinavau visai nedidelius, na mazus agurkus, pirsto nykscio dydzio g.gif g.gif g.gif
Siandien varysiu i soda skinti agurku, pomidoru, bandysiu didesnius pamarinuoti su garstyciom.
kaisa
QUOTE(calykusu @ 2011 07 28, 17:12)

7 stiklinės vandens
1 stiklinė cukraus
1stiklinė acto
1 su kaupu šaukštas druskos
pipiras, lauro lapas. irgi tris kartus nupilt.

išbandžiau šitą, skonis super thumbup.gif tik per ilgai įtariu laikiau užpylus, kai kurie susiraukšlėjo, ne kieti g.gif vakar dariau antrą dublį, tai išvaizda kita, tikiuos ir kieti bus smile.gif
Deimantilija
sveikos
o pagal uspaskiho recepta kiek ten tu garstyciu grudeliu reikia det blush2.gif ir ar viska i vandeni ir tuos lapus, ar lapus ir garstycias i stiklaini det? ax.gif
sena pažįstama
QUOTE(mamkaa @ 2011 08 03, 08:31)
Vakar paragavau agurkus su garstyciom, tikrai skanu, tik kazin kodel jie pas mane minksti buvo, gal nuo garstyciu? skonis geras, bet tokie kaip trintukai  g.gif  Gal del to, kad marinavau visai nedidelius, na mazus agurkus, pirsto nykscio dydzio  g.gif  g.gif  g.gif
Siandien varysiu i soda skinti agurku, pomidoru, bandysiu didesnius pamarinuoti su garstyciom.
*


Palaikykit pora valandu vandenyje, tokie kaip trintukas rodo, kad lysvej, agurkams augant, truko vandens. Tad ta vandens trukuma kompensuosite, pamerkusi i vandeni porai valandu. Pamatysit, agurkai bus kieti, nesusirauksleje, traskus drinks_cheers.gif
kaisa
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 08 03, 12:03)
Palaikykit pora valandu vandenyje, tokie kaip trintukas rodo, kad lysvej, agurkams augant, truko vandens. Tad ta vandens trukuma kompensuosite, pamerkusi i vandeni porai valandu. Pamatysit, agurkai bus kieti, nesusirauksleje, traskus drinks_cheers.gif
*


ačiū už patarimą, ir man pravers, net nebūčiau pagalvojus... 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Deimantilija @ 2011 08 03, 11:46)
sveikos
o pagal uspaskiho recepta kiek ten tu garstyciu grudeliu reikia det  blush2.gif  ir ar viska i vandeni ir tuos lapus, ar lapus ir garstycias i stiklaini det?  ax.gif
*


aš tai pilu pirktinio mišinio šiek tiek į stiklainį tiesiai ir viskas...
amarrile
QUOTE(Deimantilija @ 2011 08 03, 11:46)
sveikos
o pagal uspaskiho recepta kiek ten tu garstyciu grudeliu reikia det  blush2.gif  ir ar viska i vandeni ir tuos lapus, ar lapus ir garstycias i stiklaini det?  ax.gif
*


Lapai visada i stiklaini dedami. Aisku,visur yra isimciu, Su smulkiais prieskoniais, Darom,kaip patogiau. Jei man nepatinka,kad česnakai ar kiti prieskoniai neliktu puodo dugne užpilinejant dedu i stiklaini prieš antra karta užpilant,nes pilu du kartus. Jei bijociau susimaišyt kur,pamiršt, sumesčiau iškart ir t t tongue.gif
ausra.ryte
agurkai agurkuose
10 kg. peraugusiu agurku sutarkuoti burokine tarka, ideti 700g druskos. prideti krienu lapu, cesnako skilteliu. ta mase emaliuotame puode sluoksniuoti su nesmulkintais agurkais. paslegti ir laikyti vesiai - rusyje.
rasoma, kad agurkai labai skanus buna, o mase galima sunaudoti sriuboms. thumbup.gif
Deimantilija
pernai tokiu uosviene dejo kelis trilitrainius, ben visus gavo ismest verysad.gif
Unico
Man ir jie nepasiteisino, beveik visus išmečiau doh.gif
AusrinesMama
QUOTE(jurginėlis @ 2011 08 01, 13:31)
gal apie tas marmes galima plačiau ax.gif
*



Apie tas marmes labai gerai atsakė sena pažįstama (geriau nei aš nesugebėčiau) mirksiukas.gif
Taigi dedam-pjaustom viską ką vadintume antrarūšėmis daržovėmis (peraugę, kreivos, šleivos), tada pridedam truputį meilės, daugiau nei truputį fantazijos ir pirmyn...
jju

Merginos kiek suvalgo jusu seimyna agurku marinuotu per ziema. as darugei pasakiau, kad mes suryjam apie 130 litru, tai ji sako "nenormalus, turbut agurkais ir mintat". Pomidoru apie 100 litru suvalgom.

[/quote]

Turbut jusu seimyna nemaza biggrin.gif
Jolantukas@
mano marinuoti agurkai vienas stiklainis,vyras sake putoti pradejo,marinavau 3 litrams 3 saukstai drusk,6 saukst cukraus ir 150 ml acto,priesk kons,kas ne taip nes su siuo marinatu agurkus maziukus dar su vysn pomidoriukais marinavau,dabar pergyvenu
georgiana
QUOTE(mamicka @ 2011 08 03, 22:06)
mano marinuoti agurkai vienas stiklainis,vyras sake putoti pradejo,marinavau 3 litrams 3 saukstai drusk,6 saukst cukraus ir 150 ml acto,priesk kons,kas ne taip nes su siuo marinatu agurkus maziukus dar su vysn pomidoriukais marinavau,dabar pergyvenu
*


o kaitinot ar uzpilinejot g.gif
amarrile
QUOTE(mamicka @ 2011 08 03, 22:06)
mano marinuoti agurkai vienas stiklainis,vyras sake putoti pradejo,marinavau 3 litrams 3 saukstai drusk,6 saukst cukraus ir 150 ml acto,priesk kons,kas ne taip nes su siuo marinatu agurkus maziukus dar su vysn pomidoriukais marinavau,dabar pergyvenu
*


Jei tai trim litram marinato,kas atitiktu druskos kieki,tai per mažai acto. Aš pilu du šimtus ml,tai minimumas,nes valgau tik nerugščius...
dzigitas
arba nemoku ieskot,arba praleidau blush2.gif bet gal galetumete imesti receptuku 1l stiklainiui ax.gif bet kad nereketu pasterizuot,o tesiog uzsukti ir psio rolleyes.gif aciukas 4u.gif
georgiana
QUOTE(dzigitas @ 2011 08 04, 13:17)
arba nemoku ieskot,arba praleidau blush2.gif bet gal galetumete imesti receptuku 1l stiklainiui ax.gif bet kad nereketu pasterizuot,o tesiog uzsukti ir psio rolleyes.gif aciukas 4u.gif
*


labuka va permetu mmamkos parasyma:
vakavau dviem budais, taip kaip mama 100 metu daro ir pagal Dziunkos recepta.

Mamos receptas:
1 litras vandens
1saukstas druskos
1 saukstas cukraus
2 arbatiniai sauksteliai acto esencijos
Krienu lapu, cesnako, krapu, penkiu pipiru misinio, lauro lapu.
I stiklainio dugna dedu visus prieskonius, talpiai sudedu agurkus. Issiverdu martinata ir uzpilu agurkus, palaukiu koki gera pusvalandi, tada nupilu marinata ir uzverdu, vel uzpilu. ir taip tris kartus. tercia karta uzpylus marinatu uzsuku. Laikosi puikiai. taip darau ir pomidorus.


" Dziunkos receptas:

,,mano firminis.....trilitriniam stiklainiui....t.y. apie1.5 litro vandens
60gr.druskos
100gr. cukraus
3arbat.saukstel. citrinos rugsties arba 170gr. acto
krapai, cesnakai, serbent. vysniu lapai,dedu krienu saknies (jei turiu),jei ne tai lapu, pipiru ir kvapiu ir karciu zirniukais, garstyciu seklu, (dar jei kam patinka pagal skoni dedu gvazdikeliu...i stiklaini kokius 3-4 vnt) man visai nieko.
pirma karta uzpilu is arbatinio verdanciu ,po to is stiklainio i puoda ir dar 2 katus su marinatu, tarp tu visu triju uzpylimu agurkus palaikau po kokias tris minutes.
gero konservavimo! "



I stiklainius sudedu prieskonius tokius, kaip kad rasiau mamos recepte, sudedu agurkus ir issiverdu marinata ir uzpilu tris kartus, treciu kartu uzsuku. nepilu is arbatinio, kaip kad rase dziunka (kiekviena daro savaip). Visda darau tik su actu (su rugstele nedraugauju schmoll.gif ). ir uzpylus laikau gera pusvalandi, kol truputi pravesta, o ne kelias min.


Siemet pabandziau ir tuos su garstyciom, ryt ragausiu, jei patiks, tai treciadieni kai is sodo parsivesiu agurkus, koki 30 litru uzmarinuosiu.


Merginos kiek suvalgo jusu seimyna agurku marinuotu per ziema. as darugei pasakiau, kad mes suryjam apie 130 litru, tai ji sako "nenormalus, turbut agurkais ir mintat". Pomidoru apie 100 litru suvalgom.

georgiana, 92 nedaug, cia per tris kartus tiek uzmarinavau, kai parsivelku is sodo derliaus, tai visai dienai darbo turiu kol sumarinuoju, per viena marinavima apie 30 lirtu uzmarinuoju. Taip atrodo daug, bet kas tas yra 30 litru, 10 trilitriniu stiklainiu, nors pas mane pagrinde dvilitriniai ir litro su puse.

jele25
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

dariau pries men pagal si receptuka ir dar pirma kart gyvenime ax.gif nu bet kaip skanu thumbup.gif pirmus vakavau pagal si recepta ir tikrai skanu,kadangi pirmus metus tik vakuoju,tai pagal visus cia pasiulytus receptelius darau po truputi,kurie labai patiks,tos kitais metais darysiu thumbup.gif aciu labai uz si recepruka clap.gif clap_1.gif notworthy.gif
jele25
merginos galiu pasiulyt labai greita ir paprasta agurku marinavima smile.gif
marinatas:
3ltr stiklainiu:
4valgomi saukstai cukraus
3valgomi saukstai druskos
7valgomi saukstai acto
imesti agurkus i karsta vandieni ir kaitint 5-7min,poto isimti ir ideti i stiklaini,viska sumesti i stiklaini ir uzpilti verdanciu vandeniu ir uzsukti.prieskokiai pagal save smile.gif cia drauges receptelis,daro jau 7 metus ir nekeicia jo,as praeitais metais ragavau tai labai patiko ir mano vaikui labai patiko smile.gif dariau siais metais,paziuresiu uz kokio men kaip gavosi 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.