Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 08:52)
Yra šitoj temutėj ir yra prie mišrainių-pažiūrėk.Vakare gal įmesiu su pomidorais ir agurkais-skani...



Aš irgi labai laukiu šio receptuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 09:44)
Labas merginos,
o ka darote su peraugusiais agurkais - gal zinote kokiu agurku misrainiu receptu?  ax.gif

at tai šiemet pirmi metai supjausčiau griežinėliais tokius agurkus ir sumarinavau, tai žiūrėsim kas ten gero išeis biggrin.gif
Atsakyti
Nu,mergikės,tą receptuką nusirašiau iš SM pernai.Bet praktikoj išbandytas-skanu good.gif
Pjaustytų agurkų/pomidorų mišrainė
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
pusė paprikos
petruškų
2 skilt česnako
2v.š. druskos
100 ml acto
1 nepilna stiklinė cukraus

daržoves supjaustyti,palaikyti(aš laikau pernakt).Ryte krėst puodan ir nuo užvirimo pavirt 7-8 min,karštas krėst į stiklainukus ir uždengt kuriam laikui šiltai.
Išeiga maždaug 4,5-5 ltr.

Nu dar įdėsiu ir savo tetos receptą-kas ragavo,sakė- labai skanu :

Agurkai ir pomidorai-nepjaustyti

Į 1 ltr stiklainius dedami nedidukai agurkėliai,maži kietoki pomidoriukai ir pusžiedžiais pjaustyti svogūnai.Taip pat po lauro lapą,kvepiančių ir juodų pipirų ir būtinai šviežių pjaustytų krapų geras žiupsnis.
Užpilama tokiu marinatu :
2,5 ltr vandens
250ml acto
1 stikl.cukraus
3 v.š. druskos
Kaitinama nuo užvirimo apie 15-20min.
Skanaus 4u.gif...pamiršau pridėti,kad su viena "doze" marinato produkto išeiga maždaug 7ltr.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lututė: 18 rugpjūčio 2010 - 13:31
QUOTE(lututė @ 2010 08 18, 13:30)
Nu,mergikės,tą receptuką nusirašiau iš SM pernai.Bet praktikoj išbandytas-skanu  good.gif
Pjaustytų agurkų/pomidorų mišrainė
2kg agurkų
2kg pomidorų
1kg svogūnų
pusė paprikos
petruškų
2 skilt česnako
2v.š. druskos
100 ml acto
1 nepilna stiklinė cukraus

daržoves supjaustyti,palaikyti(aš laikau pernakt).Ryte krėst puodan ir nuo užvirimo pavirt 7-8 min,karštas krėst į stiklainukus ir uždengt kuriam laikui šiltai.
Išeiga maždaug 4,5-5 ltr.

Nu dar įdėsiu ir savo tetos receptą-kas ragavo,sakė- labai skanu :

Agurkai ir pomidorai-nepjaustyti

Į 1 ltr stiklainius dedami nedidukai agurkėliai,maži kietoki pomidoriukai ir pusžiedžiais pjaustyti svogūnai.Taip pat po lauro lapą,kvepiančių ir juodų pipirų ir būtinai šviežių pjaustytų krapų geras žiupsnis.
Užpilama tokiu marinatu :
2,5 ltr vandens
250ml acto
1 stikl.cukraus
3 v.š. druskos
Kaitinama nuo užvirimo apie 15-20min.
Skanaus  4u.gif...pamiršau pridėti,kad su viena "doze" marinato produkto išeiga maždaug 7ltr.



Ačiū, butinai išbandysiu, nes mėgstu kiekvienais metais ką nors naujo padaryti, gi tas pats per tą pati nusibosta lotuliukas.gif
Atsakyti
aš pomidorus ir agurkus su želatina darau-visi labai mėgstam thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adriu: 18 rugpjūčio 2010 - 14:58
AČIŪ - AČIŪ - AČIŪ
4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žaislas: 18 rugpjūčio 2010 - 15:07
QUOTE(adriu @ 2010 08 18, 14:58)
aš pomidorus ir agurkus su želatina darau-visi labai mėgstam thumbup.gif



parašykite receptuką ax.gif - bandysime mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(žaislas @ 2010 08 18, 16:24)
parašykite receptuką  ax.gif - bandysime  mirksiukas.gif

1 l vandens
1,5 šaukšo druskos
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas70 proc acto-[aš visada dedu 70 proc ir visur]
2,5 šaukšto želatinos
kvep pipirų,krapų,lauro lapelių
želatiną užpilam vandeniu,pomidorus supjaustom riekelėm,tada dedam riekelėm svogūnų ir agurku riekelėm,išverdam marinatą,paaušinam kiek-sudedam išbrinkytą želatiną išmaišom -užpilam ant daržovių ir kaitinam iki 80 laipsnių,praaušus sudedam į šaldytuvą ,kad sustingtų...kai orai pravės iš šaldytuvo išnešiu rusyn.darau jau 12 metų.mamos receptas...galėsiu foto įmest.labai skanu tikrai thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adriu: 18 rugpjūčio 2010 - 16:34
merginos, dvieju trilitriu stiklainiu dangteliai iskilo, jauciu isaus, ka daryt ar uzvirt ir uzpilt nauju marinatu, galvoju kad per daug susus , o gal ta pati marinata pavirint, ismest gaila, o seip valgyt ant greito jau pilnas kibiras stovi
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 08 18, 21:39)
merginos, dvieju  trilitriu stiklainiu dangteliai iskilo, jauciu isaus, ka daryt ar uzvirt ir uzpilt nauju marinatu, galvoju kad per daug susus , o gal ta pati marinata pavirint, ismest gaila, o seip valgyt ant greito jau pilnas kibiras stovi

Atsuk,pasidaryk naują marinatą ir arba pasterizuok,perdėjus kitan stiklainin agurkus,arba konservuok nupylinėjimo būdu.Marinato gailėt nereik-nes jis jau pradėjęs rūgt,skonis pakitęs.
Atsakyti
Merginos,ar tinka raugintiem agurkam deti druska su juodu?Nepakenks?(kitokios neturiu dabar) g.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 08 19, 13:10)
Merginos,ar tinka raugintiem agurkam deti druska su juodu?Nepakenks?(kitokios  neturiu dabar) g.gif

netinka Jokiais budais as vienais metais sugadinau visus agurkus smile.gif
Atsakyti