Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2011 08 11, 17:23)
jau ir pamaciau,dekui 4u.gif

lengvas ir greitas ir skanus agurkiukai

marinatas:
3ltr stiklainiu:
4valgomi saukstai cukraus
3valgomi saukstai druskos
7valgomi saukstai acto
imesti agurkus i karsta vandieni ir kaitint 5-7min,poto isimti ir ideti i stiklaini,viska sumesti i stiklaini ir uzpilti verdanciu vandeniu ir uzsukti.prieskokiai pagal save cia drauges receptelis,daro jau 7 metus ir nekeicia jo,as praeitais metais ragavau tai labai patiko ir mano vaikui labai patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 11, 12:08)
nesiparink ciut reikia mazint garstyciu ir acto kieki, bet turi labai, labai ragaut mano skonio receptoriams tiko kone perpus acto ir garstyciu viduriukas, laikykis blin kazkokie durni tie agurkai neklauso musu lotuliukas.gif nepasiduoda skaniai pagaminami drinks_cheers.gif
pienia as tipiska dzukele smile.gif


Ragaukit marinata neragavus verdant... vistiek pats skonis atsiskleidzia atvesus marinatui... man su garstyciomis labai labai skanus. Ir vyras be galo megsta juos thumbup.gif siandien dar uzmarinavau.
Atsakyti
Puikiai viskas gavosi,gaila per velai si receptuka pamaciau(kaitinti stiklainius)..nieks netruko o ir nieko netiesiau ant dugno.
Atsakyti
Issirinkau si receptuka bet gavosi taip.kad pakeiciau siek tiek savo nuoziura ne savo noru blush2.gif pati konservavimo buda(susimakalavau)kazin kaip manot ar nebus problemeliu,kada kazin galeciau paragauti kad spresti ar matysiu pasekmes pati g.gif
Saldziarugsciai agurkeliai (gali buti su pomidorais)

3 l vandens,
5 šaukštai druskos,
2 stiklinės cukraus,
0,5 l acto,
2 šaukštai prieskonių (gali būti pirktiniai), pipirai, lauro lapai.

Dedam daržoves į stiklainiukus, pilam marinatą, uždedam dangtelį, bet neužsukam, o tik pridengiam. Dedam stiklainiukus į puodą su vandeniu, ir kaitinam kokias 15 min. nuo užvirimo, kol agurkai pakeis spalvą. Užsukam dangtelius, apverčiam ir užklojam šilta antklode.
Be agurkų ir pomidorų,galima dėti įvairias daržoves: ir paprikas, ir cukinijas, ir šparagines pupeles ir visokias kitokias.

Is tikruju nelabai supratau apie kokius dangtelius kalbama(nes as panaudojau ne vienkartinius)ir vietoje kaip rasoma "pilam marinata",uzkaiciau marinata ir uzpiliau jau i sudetus agurkus-pomidorus-cukinija bet jau nebekaitinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jigsaw @ 2011 08 11, 19:00)

Beja,info kaunietems ryt ir sestadieni vilijampoles turguje dalins uz dyka agurkus...

Atsakyti
Pasidalinsiu ir as savo receptuku. Nuplautus agurkus sudedu i stiklainius ir uzpilu verdanciu vandeniu. Tada palaukiu kol atvesta , nupilu i puoda vandeni ir vel uzverdu, sudedu cukru, druska ir acta. Ju kiekis skaiciuojasi ne pagal vandens kieki, o kiek trilitriniu stiklainiu agurku yra. Tai vienam trilitriniui agurku reikia 9 saukstu acto, 6 saukstu cukraus, 3 saukstu druskos. Verdanciu marinatu uzpilu stiklainius, uzdarau ir dar palaikau uzklotus kol atves. Man tai labai skanus ir jau nevienerius metus taip darau thumbup.gif Dazniausiai as dedu i litrinius stiklainius tai 3 litrinius skaiciuoju kaip trilitrini
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miskininkele: 12 rugpjūčio 2011 - 07:20
QUOTE(miskininkele @ 2011 08 12, 08:19)
Pasidalinsiu ir as savo receptuku. Nuplautus agurkus sudedu i stiklainius ir uzpilu verdanciu vandeniu. Tada palaukiu kol atvesta , nupilu i puoda vandeni ir vel uzverdu, sudedu cukru, druska ir acta. Ju kiekis skaiciuojasi ne pagal vandens kieki, o kiek trilitriniu stiklainiu agurku yra. Tai vienam trilitriniui agurku reikia 9 saukstu acto, 6 saukstu cukraus, 3 saukstu druskos. Verdanciu marinatu uzpilu stiklainius, uzdarau ir dar palaikau uzklotus kol atves. Man tai labai skanus ir jau nevienerius metus taip darau  thumbup.gif Dazniausiai as dedu i litrinius stiklainius tai 3 litrinius skaiciuoju kaip trilitrini

nelabai supratau g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 12, 09:15)
nelabai supratau g.gif

bandziau aiskiai parasyt, parasyk ko nesupratai, pabandysiu paaiskiti
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2011 08 12, 10:15)
nelabai supratau g.gif

Viskas aiskiai parasyta: i trilitri sudeda agurkus ir uzpila marinatu. Bet marinata neverda, o tiesiog saukstais i trilitri supila cukru/druska/acta ir uzpila verdanciu vandeniu, tokiu budu paciame trilitre gaunasi marinatas.
Esam matave, kiek gaunasi trilitre vandens, ismatavom, kad 1,5 litro. Vadinasi, tas kiekis skirtas 1,5 litro marinatui isvirti 4u.gif
Atsakyti
O ka darote su tais stiklainiais, kurie pabala? Ismesti, suvalgyti iskart, o gal visgi laikys iki ziemos (tik butu jau tokie ''ale rauginti'') g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusiukas @ 2011 08 12, 19:15)
O ka darote su tais stiklainiais, kurie pabala? Ismesti, suvalgyti iskart, o gal visgi laikys iki ziemos (tik butu jau tokie ''ale rauginti'') g.gif

Metu lauk,skonis jau ne tas kad valgyt,nes raugintas yra raugintas,o ne prarūgęs
Atsakyti
Siemet dariau agurkus ivyniojus i vynuogiu lapus, kiekviena agurkeli atskirai,siaip jau marinata dariau saldziarugsti, is akies ,tai kai uzpilinejau jau 3karta tai paragavus marinato labai geras vynuogiu lapu prieskonis ir kvepia skaniai.
gal norite kas isbandyti ax.gif ax.gif
Vynuogiu lapus nuplikinau ,ir kiekviena agurkeli atskirai ivyniojau ,visa kita kaip ir visi agurkai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 13 rugpjūčio 2011 - 18:57