Man labai būtų įdomu, kaipgi reiktų vaiką įpratinti būti su aukle, kad jis nepatirtų didelio diskomforto. Manajai panai beveik 9 mėn. taigi laiko iki "žygiavimo" į darbą liko nedaug. Aš jau noriu surasti auklę, kad ji kuo dažniau būtų su vaiku , bet visi vieningai mane auklėja, kad per anksti..kiek laiko reiktų skirti vaiko "supažindinimui" su aukle? Aš manau, kad vaiko nereikia taip imti ir numesti auklei, o pačiai eiti bet kur (nors ir į kiemą), būtent tokias rekomendacijas ir girdžiu. Atseit, jei būsi namie kartu, tai vaikas tik jaus stresą, kad aš jo nepaimu, nepanešioju. Bet kaip tokiam prisirišusiam prie manęs vaikui, kuris dienas leidžia tik ant mamos rankų paaiškinti, kad geras gali būti ir kitas žmogus. Ar nereiktų iš pradžių pabūti visoms trims :mamai, dukrai ir auklei, ir tik labai palaipsniui, labai po truputį bandyti palikti jas vienas? Kaip iš tiesų yra geriau: "po truputį" ar "iškart" ir tegu pratinasi...
As kai samdziau, tai bent kelias dienas buvau kartu. Bet mano vaikis neperdaugiausiai baidesi svetimu, tai dideliu problemu nebuvo. Manau reiketu po truputi pratint prie zmogaus, ypac jei vaikas svetimu neprisileidzia. Kas is to kad ji praklyks ant aukles ranku 2 valandas.
Reikia pratinti prie aukles palaipsniui. Juk tai svetimas zmogus ne tik jusu vaikui, bet ir jums. Jusu namai svetimi tam zmogui. Juk auklei taip pat reikia priprasti prie vaikucio, prie namu aplinkos, galu gale prie jusu tvarkos ir rezimo [smiley=umn.gif] [smiley=sumo.gif] [smiley=umnik.gif] [smiley=wink.gif]
Is pradziu pazintinis etapas, kuris trunka pagal visu 3 asmenu poreiki. jei vaikutis komunikabilus, o tai dazniausiai buna mazesniame amziuje, viskas vyks greiciau. 1 etape mama buna salia vaiko. Tai gali buti kelios valandos. Po to ilginame laika. 2 etapas. Kazkuriam laikui vaikas paliekamas vienas su aukle. Gal valandai ar kelioms. Vel ilginamas palikimo laikas, kol nebijoma vaiko palikti tam laikui, kuriam ir priklauso. Zinoma, sis patarimas skiriamas "bijotukui" svetimu zmoniu.. [smiley=20.gif] [smiley=aaa.gif] Jei vaikas drasus ir pabendraujantis, tai prisipratinimo laikotarpis gali trukti tik pora valandziukiu...
Man labai nepatinka tie, kurie drastiškai elgiasi su vaikais! :-[O mažiukui, kuriam 9 mėn., toks palikimas be pratinimo būtų trauma! Juk jam svetimų žmonių baimių laikotarpis. Kuo anksčiau pradėsite pratintis prie auklės, tuuo geriau. Pradžioj jam baisu bus, net kai mama išeina į kitą kambarį :'(
Nežinau, ar turi kokį variantą, bet tikrai neimk kokios nuošnekos bobulkos.Sėkmės!
Tame ir bėda, kad agentūros nori "šokdinti". Aš turiu darbo ir namie, tai kai pasakiau, jog iš pradžių dar dirbsiu namie ir man reikia, kad vaikutis būtų kieno nors prižiūrimas, tai buvo atsakyta taip "vaikas brazdinsis už durų ir bus neįmanoma auklei "dirbti". Kam ta auklė, jei mama namie, vaikas bus irzlus ir eis ten kur ir mama". Geriausia išeiti, palikus vaiką auklei. Paprastai vaikutis paverkia ir susitaiko su ta mintimi, kad mamos nebus. Taip žymiai greičiau pripranta prie auklės. Va kokią metodiką man išdėstė. Iš delies teisybės yra, bet aš vis vien taip negalėsiu..Trinsiuos po langais tada :( O šiaip tai, panelytė nė minutės nebūna su jokiu kitu žmogumi, reikia mamos arba bent jau močiutės rankų. Ir nemanau, kad po 3 mėn. bus kas nors kitaip.
is patirties - is pradziu buvau nusprendusi partinti kokias dvi savaites - aukle ateina bunam visos kartu paskui tarkim iseina i lauka kokiai val viena ir pan.
taciau realiai isejo kad pratinosi tik gal tris ar keturias dienas, nes is tikruju nebuvo problemos ir su aukle pasilikdavo lengvai, ir is tikruju kai manes nematydavo budavo zymiai geriau negu as salia trindavausi o jinai su aukle zaisdavo. taigi manau kad tame yra tiesos, taciau taip pat manau kad kokias 2-3-4 dienas reikia butinai buti kartu visiems ir stebeti vaiko reakcija, jeigu vaikas nekelia problemu pasilikdamas tai reiskia viskas Ok ir tikrai nereikia bijoti, bet jeigu pasilieka su asarom po savaites pratinimo manau reikia ieskot kitos aukles. bet kokiu atveju reikia spresti pagal taip kaip reaguoja maziukas - ir manau taisykliu cia buti negali
Geriau pratinti po truputį. Tada vaikas patirs mažiau diskomforto, nes pripras prie auklės kaip prie šeimos nario. Panašiai vaikai prisiriša prie močiučių, tetų, dėdžių. Kiek laiko skirti supažindimui su aukle, labai priklauso nuo vaiko. Vienam gali užtekti savaitės, kitam gal mėnesio. Galima iš pradžių būti kartu su aukle, paskui palaipsniui palikti vaiką vieną su aukle. Vaikas turi pradėti saugiai jaustis su ja. Apie tai, ar saugiai jaučiasi su aukle, galima nuspręsti iš to, kad vaikas pradeda leistis auklės būti nuraminimas, pvz., auklei, kaip mamai, eina guostis, jog ką tik pargriuvo, o glostomas nustoja verkti (o ne dar labiau verkia, kai prieina).
Skaičiau "Auklės" agentūros vadovės interviu, kur ji pasakė: palikit, nereikia būti kartu ir pan. Mane tai šokiravo. Na taip, dalis teisybės yra, gal tų jautruolių auklių irgi yra, bet tai kaip, jei mama namie, tai jai auklės pagalbos niekada nereiks? Čia aš labiau agentūros savo poreikių paisymą matau.
Man mano lėliukas pats svarbiausias, o ne auklė, kuri negali prisitaikyti sudėtingesnėmis darbo sąlygomis.
Jiegu vadove taip sneka - reiskia viskas aisku del jos darbuotoju, iseikit , leiskit auklei dirbt, nematykite kaip vaikas verkia ir ka daro aukle ir t.t >:(
Mes irgi samdem aukle per agentura, tik kita - "Mama ir aukle", tai jokiu reikalavimu nebuvo, kad butinai iseit ir palikt vaika viena su aukle. Cia jau kaip susitari su pacia aukle ir kaip pageidauji. As pati buvau kelias dienas, paskui palikdavau kelioms valandoms, nors mano vaikas is karto nebijojo ir verksmu nebuvo.
Nemanau kad nors viena agentura stengtusi labiau patenkinti aukliu nei uzsakovu interesus (kas pinigus moka
kaip jau rasiau anksciau is mano parktikos tai taip ir buvo pirmas dienas jeigu as budavau namie ir neskirdavau demesio tai kaprizai ir tt. o su aukle mielai budavo viena...;
Iš tiesų gal kiek per žiauriai nuskambėjo - tiesiog tas šaltas požiūris mane erzina. Nors normalu - vadovė vyresnė, jei vaikų turi, pagal Spoką augino. Be to, jai tikrai sunku išbalansuoti, nes moka - taigi ir klientai - ir auklės, ir tėvai :
Normalios ten pas juos auklės, bent jau buvo ir normalių ;D
Suradau aukle, kuri vaikus priziuri pas save namie. Kaip tada pratint vaik abut su aukle, atvest oi rpalikt valandziukei, ar irgi sedet su aukle jos namuose ???
Iseitu nei sis nei tas, nes nedidelis butukas, as niekur i kitus kambarius eit negaleciau, o sedet tam paciam kambary ??? Vaikas svetimu nebijo visiskai, visiems sypsosi ir ein aant ranku (taip sakant kolukio vaikis). Dabar dukrai 9 men, su aukle bent 3 val noriu palikt nuo rugpjucio, ar iskart palikt bent valandai ar irgi reiktu pasedet salia?
Pradžioj, kol apsipras su nauja aplinka, aš rekomenduočiau Jums pabūti su vaiku- bent kokį 20 min. kai auklė pradės bendrauti su vaiku ir matysite kad vaikas jau gerai jaučiasi, tada pabandykite kuriam laikui palikti, atsisveikinkite su juo, kad vaikas matytų, jog išeinate- žiūrėkite, kaip reaguos. Jei sunerims, tai dar pabūkit
Noreciau suzinot, kaip elgtis tokioj situacijoj ir kas kaltas: vaiko jautrumas ar aukle. 9 men dukra pratinau prie aukles sav laiko. Buvom kartu lyg ir viskas gerai. Vaikas nezyze, rami zaide su aukle. Galejau buti ir tam paciam kambary, ir iseiti i kt., buvo gerai. Taciau tik isejau i darba lyg vaika butu kas pakeites. Vos tik pamato, kad rengiuosi iseiti iskart pradeda verkti, nori, kad paimciau ant ranku. Cia dar suprantama. Taciau man sugrizus is darbo vaikas pasitinka mane verkdamas ir dar kokia val lyg ir neranda sau vietos- zirzia, malasi ant ranku, aisku ant zemes irgi nepadesi. Nusiramina tik gavusi kruti. Su aukle ji buna tik kokias 3val ( viena pries pietu miegeli ir po to 2 atsikelusi). dabar ir nezinau ar cia nesutampa vaiko ir aukles bioritmai ir ,man reiketu dairytis kitos, ar cia mano dukryte dar prie jos nepriprato. (aukle priziuri jau 2 sav).
Man atrodo, tokios reakcijos ir galima buvo tikėtis. Po ilgesnio išsiskyrimo su jumis sustiprėja išsiskyrimo nerimas, ir dukrai reikia laiko, kad ji nurimtų- jai reikia fizinio kontakto, reikia krūties- įprastų su jumis susijusių, nuraminančių dalykų. Tai ir toliau jai tai duokite. Natūralu, kad nenori ir verkia, kai jūs išeinate- jai saugiau, kai esate kartu. Tam, kad vaikas pasitikėtų nauju žmogumi, reikia jam laiko (nors vistiek jūs liksite jam saugumo šaltiniu nr.1). Be to, ir suaugę žmonės skiriasi pagal sugebėjimą užmegzti ryšį su vaiku. Man atrodo, kad yra normalu, jei vaikas pripras prie auklės per kelias savaites.
|