Kraustomes čia ir toliau dalinames patarimais kaip pigiai ir skaniai prasimaitinti
Senoji tema :
http://www.supermama...?...=10705&st=0
Siuo metu nebrangu ivairus darzoviu troskiniai.Pvz.bulves,morkos,cukinijos,sparagines pupeles.Jei i troskinamas darzoves idesit keleta apkepintu mesos gabaliuku,bus itin skanu
QUOTE(mickute7 @ 2010 08 13, 13:53)
Visada galva apvirinu, dar pakepinu
O as kopusta ne apverdu,o ispjovus kietaja dali,visa galva dedu i mikrobange kokioms 20 minuciu ant maksimalaus kaitinimo.Daug lengviau
QUOTE(šarūnė @ 2010 08 13, 21:28)
O as kopusta ne apverdu,o ispjovus kietaja dali,visa galva dedu i mikrobange kokioms 20 minuciu ant maksimalaus kaitinimo.Daug lengviau
Aha, girdejau, bet va pati niekad nebandziau dar
nebrangiai gavosi ir toks troskinys su cili pipiuriukais, is produktu kurie atliko gaminant balandelius,farsa sukepiau, idejau pakeli ryziu, pridejau cesnaku, svogunu, pipiriuku, ir konservuotu pupeliu, pamidoru padeze, vaizdas nelabai , o skonis, labai labai geras
as labai megstu 5 grudu kose su farso-keptu svogunu padazu ,arba spirguciais
Nežinau gal jau buvo,bet visai neseniai "Žmonės" žurnale buvo Giedrės Balutytės ryžių ir grikių kotletai.Gana nebrangu ir visai skanu su padažiuku.Grikių šiek tiek sausoki gavosi,gal dėčiau mažiau miltų.
Taigi:
Grikainiai
8 dideliems kotletams:
200 g grikių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
4 dideli šaukštai miltų
vegetos, druskos, pipirų, mėsos prieskonių, krapų
aliejaus kepti
1. Grikius išvirti (verdant į vandenį galima įmesti kubelį sultinio) ir atvėsinti. Įmušti kiaušinius.
2. Svogūną supjaustyti ir pakepinti. Atvėsinus sukrėsti į grikius ir išmaišyti.
3. Į masę sudėti miltus, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
4. Sudrėkintomis rankomis formuoti kotletus ir dėti į įkaitintus riebalus. Tik nereikia skubėti kotletukų vartyti, nes gali subyrėti. Versti, kai bus gerai apskrudę.
Ryžiečiai
8 dideliems kotletams:
200 g ryžių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
krapų, druskos, pipirų, kario
aliejaus kepti
1. Ryžius gerai išvirti ir atvėsinti. Įmušti kiaušinius.
2. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Atvėsusį sudėti į ryžius.
3. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir su prieskoniais įmaišyti į ryžių masę.
4. Kaip ir grikių kotletus, šiuos formuoti drėgnomis rankomis, kepti įkaitintuose riebaluose ir atsargiai vartyti.
Ir prie grikių, ir prie ryžių kotletų tinka grybų padažas.
Taigi:
Grikainiai
8 dideliems kotletams:
200 g grikių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
4 dideli šaukštai miltų
vegetos, druskos, pipirų, mėsos prieskonių, krapų
aliejaus kepti
1. Grikius išvirti (verdant į vandenį galima įmesti kubelį sultinio) ir atvėsinti. Įmušti kiaušinius.
2. Svogūną supjaustyti ir pakepinti. Atvėsinus sukrėsti į grikius ir išmaišyti.
3. Į masę sudėti miltus, pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
4. Sudrėkintomis rankomis formuoti kotletus ir dėti į įkaitintus riebalus. Tik nereikia skubėti kotletukų vartyti, nes gali subyrėti. Versti, kai bus gerai apskrudę.
Ryžiečiai
8 dideliems kotletams:
200 g ryžių
2 kiaušiniai
1 svogūnas
100 g fermentinio sūrio
krapų, druskos, pipirų, kario
aliejaus kepti
1. Ryžius gerai išvirti ir atvėsinti. Įmušti kiaušinius.
2. Svogūną susmulkinti ir pakepinti. Atvėsusį sudėti į ryžius.
3. Sūrį smulkiai sutarkuoti ir su prieskoniais įmaišyti į ryžių masę.
4. Kaip ir grikių kotletus, šiuos formuoti drėgnomis rankomis, kepti įkaitintuose riebaluose ir atsargiai vartyti.
Ir prie grikių, ir prie ryžių kotletų tinka grybų padažas.
QUOTE(mickute7 @ 2010 08 13, 13:55)
Kraustomes čia ir toliau dalinames patarimais kaip pigiai ir skaniai prasimaitinti
O gal galima suzinoti siu salotu recepta?labai skaniai atrodo
QUOTE(Incredible Me @ 2010 08 18, 16:45)
O gal galima suzinoti siu salotu recepta?labai skaniai atrodo
Čia grūdėtoji varškė, pomidoriukai ir alyvuogės juodosios... Laaabai skanu galima vos vos česnako... mmm...
QUOTE(šarūnė @ 2010 08 13, 21:28)
O as kopusta ne apverdu,o ispjovus kietaja dali,visa galva dedu i mikrobange kokioms 20 minuciu ant maksimalaus kaitinimo.Daug lengviau
Tai jau čia prie taupių receptų niekaip nepriskiriama - per 20 min mikrobangė kiek elektros suėda
QUOTE(pašnekutė @ 2010 08 19, 11:46)
Tai jau čia prie taupių receptų niekaip nepriskiriama - per 20 min mikrobangė kiek elektros suėda
čia turbūt nuo mikrobangės galingumo priklauso. Po 20 min. jau juodas tas kopūstas būtų pas mane. Dedu į maišiuką, užrišu ir 3-5 min.
QUOTE(pašnekutė @ 2010 08 19, 10:46)
Tai jau čia prie taupių receptų niekaip nepriskiriama - per 20 min mikrobangė kiek elektros suėda
Bet tai taupo mano laika Kiek reikia prie to kopusto puode stovet ir kiek duju ar elektros bei laiko jis tada sueda?
O mikrobange ilgai man buvo reikalinga tik maistui pasisildyt,dabar as joj "apverdu" kopusta,iskaitinu stiklainius pvz.uogienems ar skrudinu batona,riesutus...Kitas klausimas ar tai labai sveika,nu bet tema ne apie tai