Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip baudžiate vaikus? Nelupant...
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Getter
Tiesiog idomu suzinoti kokia populiariausia bausme teveliu tarpe, ir beabejo kokia veiksmingiausia...
As pati taikau "time out" pasodinu ant kedes ar i kampa 5 -10min...deja nelabai veiksminga...stengiuosi "berzines koses" neduot, bet kartais neapsieinam ir be jos...
rasykit gal pasisemsiu patirties smile.gif
Getter
Ziuriu auksinius vaikus auginat? g.gif
Paskaitot...ir neatrasot verysad.gif
Netingekit ir parasykit...labai laukiu ax.gif
gretutė
QUOTE(Getter @ 2006 01 16, 02:11)
Ziuriu auksinius vaikus auginat? g.gif
Paskaitot...ir neatrasot  verysad.gif
Netingekit ir parasykit...labai laukiu  ax.gif
*

Auginu 5 m dukrytę, tai baudžiam įvairiai- neleidžiam į kiemą, neduodam deserto,kalbam apie tai ką padarė, su beržine koše tai sunkiau- man skaudžiau duot nei dukrytei gaut:)
indruzele
QUOTE(Getter @ 2006 01 15, 16:39)
Tiesiog idomu suzinoti kokia populiariausia bausme teveliu tarpe, ir beabejo kokia veiksmingiausia...
As pati taikau "time out" pasodinu ant kedes ar i kampa 5 -10min...deja nelabai veiksminga...stengiuosi "berzines koses" neduot, bet kartais neapsieinam ir be jos...
rasykit gal pasisemsiu patirties  smile.gif
*

Kai Laura buvo mazesne, taip tarp pirmo ir antro gimtadienio, jei ka draudziamo veikdavo, skaiciuodavau iki3. Jei nenustodavo, budavo nuvedama i manieza ir paliekama kokiom5 minutem, net isteriskas saukimas nepadedavo, as prabudavau ta laika kitam kambary, ausis uzsikimsus. O paskaui susitaikydavom, ir budavo kuri laika gerai. Mazdaug nuo 2,5 metu jau labai retai pasitako, kad ji dar kazka draudziamo darytu, kai skaiciuoju iki 3. Jei vis delto ne, tai as vis dar be jokiu nuolaidu ja vedu i lova pabuti viena.
Uztai paskui koks saldus susitaikymas buna!!! console.gif
Diegavirtė
Nesu mušusi, tampiusi už ausų, stačiusi į kampą... Visada susitariame, kai tariamės, o ne išverstomis gerklėmis rėkiame. O galbūt manoji yra paklusni - kol kas kažkokių bausmių neteko taikyti. Nesitvarko žaislų - pakanka pasakyti, jog vakare neskaitysiu "Hario Poterio". Ir viskas kaipmat sutvarkoma. Bando ožiuotis, primenu, kad nevešime pas močiutę, viskas iš karto pasikeičia... Žodžiu, galima susitarti be jokių bausmių. Tad jokios baudimo sistemos mūsų namuose nėra.
Šiaurė

Я объявляю- Что дружба между нами кончина, просто не разговариваю schmoll.gif - самое страшное наказание для детей ax.gif Когда я кричу- меня просто не принимают всерьез unsure.gif Могу иногда дать подзатыльника, по заднице- ну это когда - все - предел моего терпения кончен doh.gif
Motina
Su ožiais draugaut eina į atskirą kambarį, ir būna, kol raguotieji išeina.
Neturim tokio dalyko kaip kažkokia bausmė, tiesiog kai nedaro, kas liepiama, pajunta natūralias pasekmes - po namus besimėtantys žaislai keliauja šiukšlių dėžėn, nes jie nereikalingi, kai atsikalbinėja praustis/rengti/valytis dantis - trumpėja vakarinės pasakos laikas, o būna, kad ir visai laiko tam nelieka. Su mušeikom nedraugaujam, negražiai kalbantys vaikai į svečius neina, nes tokių nieks nelaukia.
O šiaip kai pagalvoji geri tie mano vaikai, jokių rimtų "iškadų" dar nėr pridarę g.gif Jei ką netyčiom sulaužo/sudaužo/išpila, tai nebausi gi...Pagrindinės problemos - klausos sutrikimai (niekaip negirdi ką tėvai sako lotuliukas.gif ), ir tarpusavy pešasi.
Liolialio
Mes irgi populiariausia cia priemone taikom - isvedam i kita kambari pabuti vienam, jei susikalbeti nepavyksta. Paskui vyksta atsiprasymo ceremonija (nes dazniausia problemos del mazo brolio apkumsciavimo pasitaiko), bet paskutiniu metu aikinas dar bedarydamas ka nors blogo jau garsiai rekia ATSIPRASAU doh.gif
Paja
Mes nebaudžiam niekaip, nes vyresnioji labai gera mergaitė, nors kai ateina koks ožiukas, tiesiog pasakau, kad aš jos taip pat negirdėsiu, kai ko prašys ar sakys. smile.gif O mažoji... doh.gif Ignoruoja visus ir viską, bet nekreipiam dėmesio ir praeina. Greitai. biggrin.gif
Getter
Siaure...
Geras variantas thumbup.gif
isbandziau...ir zinai ka...siandien jis man sako...as dabar su tavim nekalbesiu ir nedraugausiu blink.gif ...nes neleidau jam kazko...pasimeciau...
jis taip viska kopijuoja...pakliuvau i savo spastus...jam nebaisu kad as su juo nedraugausiu, jis su manim irgi gali nedraugaut... g.gif kas toliau g.gif
Šiaurė
QUOTE(Getter @ 2006 01 18, 22:12)
Siaure...
Geras variantas  thumbup.gif
isbandziau...ir zinai ka...siandien jis man sako...as dabar su tavim nekalbesiu ir nedraugausiu  blink.gif  ...nes neleidau jam kazko...pasimeciau...
jis taip viska kopijuoja...pakliuvau i savo spastus...jam nebaisu kad as su juo nedraugausiu, jis su manim irgi gali nedraugaut...  g.gif kas toliau g.gif
*

Вариант один- выдержать паузу biggrin.gif Когда он подойдет к тебе первый объяви ему переговоры- и идите к консенсусу, ну а если ты была не права - придется тебе извиниться. lotuliukas.gif - я это серьезно

Lucy
Mūsų bausmės - malonumo mažinimas. Tiesiog neleidžiame tai, ko vaikas nori. Pvz. šiandien nupiešė ant sienos, tai negaus žaisti su kompjuteriu tris dienas ( o to žaidimų laiko jis labai laukia, mėgstamiausias dienos tarpsnis).
O jei ko užsispiria ir prasideda verkimai ir rėkimai, reikalavimai per ožius, tai pasakom, kad dabar tikrai negaus. Verkimas pasibaigia per sekundę, bet jau vis vien nebegauna to, dėl ko užsispyrė.
Motina
Mes paišėm šypsenėles ir ožiukus. Labai padėjo bigsmile.gif
O šiaip, pastebėjau, kad su vaikais griežtai reik. Bent jau su manaisiais. Autoritetas namuose turi būti aiškus - TĖVAI. Ir kuo mažiau derybų. Jei jau prasideda diskusijos, abejonės, ar reikia/kodėl reikia, atsakymas vienas - reikia, nes taip liepia TĖVAI.
Bet mušti vaikų negalima schmoll.gif Kaip mano mažius sako "niekada negalima".
Kutuliukas

i 
Dalis žinučių perkelta į temą "Ar reik lupti vaiką?" (Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas)
ČIA
SUPER HERA
geriausias auklėjimo būdas prasideda tada kai vaikai su tėveliais susitaria kas galima-o kas ne.bausmės turi būti gerai apgalvotos ir butinai vykdomos.negalima drausti teliko žiūrėti 2 dienas ,o vakare draudima atšaukti.aš vertinu visas žmogiškas savybes ,siekiu ,kad vaikai vienas kita gerbtų ,saugotų ,neatsikalbinėtų,nemeluotų.geriausia ,kai vaikai turi tvarkaraštį ir yra skatinami įvairiausiom priemonėm elgtis gerai.vaikai turi daug norų ,bet neviskas lengvai pasiekiama, reikia tai ,ko nori užsidirbti,tarkime ,nori knygos.geri darbai vertinami pliusais ,knygutė kainuos20 pliusu ,gerų žodžių ar darbelių .o už bloga darbeli pliusiukas ištrinamas.per diena vaikas gali net10 pliusiuku igyti-pasisveikino su kaimyne ,suplovė indus ,sutvarkė žaislus ,pamaitino šuniuka irt.t vaikas nuolat skatinamas ,pagiriamas .o kas yra blogas drbas ,poelgis -kiekvienos šeimos individualus reikalas.nereguoju į nupeizotus tapetus ,sudaužytus žaislus.man svarbiausia ,kad būtų teisingas ,nesispjaudytu ,neatsikalbinėtu ir t.t už tai ir baudžiu neskaitau pasakos ,kai nesitvarko ,sakau ,kad jo mylimiausias zuikutis išeis ,jam bardakas nepatinka ,tai vaikas tvarkosi .visiems artimiesiems nuolat vaikus pagiriu ,o jei neklauso- pranešu ,kad pas vaika buvo atejes tinginiukas arba ožiukas.vaikas susigėsta ,nenori ,kad močiutė arba dėdė klaustu-kokio dydžio tas tinginys...vaikai turi suprasti ,kad reikia gerbti vyresniuosius ,jei 5 metų pyplys atsikalbinės-ko tikėtis ,kai jam bus 15?mano nuomone ,vaikui draudžiama griežtai kaprizintis parduotuvėje ir svečiuose ,vaikai negali tėvams atsakyti-ne tavo reikalas, atstok nuo manes ir t.t už tai tikrai bausti reikia,o kad nereikėtu ,privalome rūpestingai kalbėtis ,kad vaikai suprastų ,kas blogo ,okas gero. Tai dar į šią temelę gryšiu ryt.papasakosiu ,kokiais pavyzdžiais itikinamiau susitarti su vaiku ,kad netektu bausti iki
SUPER HERA
lengviausiai auklėti 1 ,o kuo daugiau-tuo sunkiau ,visi skirtingi kiekvienam savas ožys,seniau sakydavau-neleisiu vaikams kuistis spintose ,oi kas dabar darosi-du išauklėjau ,trečias nepasiduoda ,nebejuokai ,kai tarp patalynės cukrine randu ,o vystyklas tarp stiklainiu pūpso.na ,nesusikalbu-juodai bardakus daro
Getter
as irgi paselus buvau...mamos visokias medziagas sukarpydavau, siudavau barbem drabuzius smile.gif , siulus "sumegsdavau"...ir t.t. o zinai kodel neprasydavau? Nes kai paprasydavau tai niekad neleisdavo....o po to kai rasdavo mama...mama klausdavo kodel neklausei??? smile.gif
Daiv@
Mums tai padeda, kai uždrauti žaisti su kompu arba pagąsdinu, kad atiduosiu čigonams ( nežinau ar taip gerai, bet padeda ). Anksčiau gąsdindavau, kad gaus diržo, bet dabar taip nedarau. Ir visiškai netaikau fizinės bausmės. schmoll.gif
zuza
JEi neklauso, uždarom vieną pabūti kambary, kol ožiukai išeis, neleidžiam žiūrėti filmukų, vakarais neskaitom pasakų, tiesiog ignoruojam, o tėvelis dar taiko "fizines" bausmes : už tam tikrus prasižengimus 10 atsipaudimų, 10 atsilenkimų ir pan. Labai veiksminga thumbup.gif
2*mamyte
O as kai maniskis neklauso irgi statau i kampa ir liepiu paciam isvaryti oziukus, ir vis prieinu paklausiu, ar jau isvare, jei sako - ne, tai liepiu stoveti ir toliau juos isvarineti. Anksciau uzdarydavau kitame kambaryje ir liepdavau pabuti vienam su savo oziukais, bet dabar to nenaudoju, nes pastebejau, kad jam tai visai patinka - ten jis turi ka veikti, o oziukai taip greit neiseina, o mano mazoji irgi nori eiti zaisti, tai vieno vyresnelio kaip ir nebeuzdarysi...
Jei piktybiskai nesitvarko zaislu, ar piktybiskai skriaudzia sese, savo vyresneliui neleidziu ziureti filmuku kartais vienai, o kartais dviem dienoms.
Retai, bet tenka paimti ir dirziuka, jei labai neklauso, pavyzdziui, kai suguldau, o jie nuogi pradeda lakstyti (o as taip bijau kad neapsirgtu!)- ateinu ir pakabinu dirziuka ant rankenos ir sakau, kad kita karta jei isgirsiu lakstant, duosiu dirzo, nes jam labai patinka kandzioti vaikus, kurie neklauso...Padeda... Nors tas budas man irgi nepatinka, anksciau sakydavau, kad niekada savo vaiku nemusiu, bet kai simta kartu pakartoji, prasai, tariesi, kai liezuvis pavargsta nuo pasaku sekimo ir lopsiniu dainavimo, o jie nereaguoja, tenka galvoti kaip juos pagazdinti...
Beje apie ta buda, kai vaikui nusikaltus su juo imciau nekalbeti, tai man sis variantas netiktu, nes taip tik pati labiau kenteciau, nes visai nebesusitvarkyciau su vaikais - vaikas ir toliau savo darytu, o man vis tiek reiketu ji kalbinti, nes juk reiktu ji aprengti, reikia kad eitu valgyti, o be kalbejimo, tai butu toks chaosas!!!
Getter
Kai man pasiule nekalbet su vaiku kai neklause pabandziau, o sunus atsake kad irgi su manim mekalbes blink.gif bet nenuleidau ranku ir toliau laikiausi savo, dabar galiu pasakyti kad padeda...kai pasakau 3sykius kad nustotu o jis daro savo (dazniausiai zyzia ar verkslena) pasakau kad dabar su juo nebekalbesiu ir jo negirdesiu tol kol nenustos smile.gif
Tas laikas kai nusiramina sutrumpejo iki 2-3 min...suvokia kad savo nepasieks tokiu elgesiu ir nustoja thumbup.gif
agata
mūsų mažyliai tarsi mūsų pačių veidrodėliai, jie tikrai suras progą paauklėti tėvelius jiems skirtomis pastabomis. neragavęs ir mano mažylis 'berzinės košės'. nors dėlto gaunu daug pastabų iš aplinkinių. ar prisimeni savo vaikystę? jei teko ragauti tos neskanios košė kiek laiko trukdavo šis tėvelių auklėjimas? mane tai tol kol skaudėdavo. as manau kad tai neišeitis. didžiausia bausmė kai mamytė supyksta nekalba, ir negirdi. arba turėti kantrybės pasisodinus gal dešimt kartų pakartoti, kad mažylis tikrai suprastu ko iš jo nori mama.
Agatas1
Maniškiai lyg ir per maži didelėms bausmėms, bet pagal amžių ir ožiukai auga.
Draugė labai nusistebėjo, kad pasakiau, jog ateis "momelis", jei dukra neklausys. Labai veikia kol kas. Prisimenu, kad ir mane mama gąsdindavo.Mąstau, kad toks pasakymas mažiau žalingas nei diržas?
Laiza
Klausimas!
O kaip apriboti filmukų žiūrėjimą vienam iš dviejų vaikų? Nes situacija tokia, kad arba abu žiūri, arba abu nežiūri. Pastarasis atvejas, žinoma, sveikesnis, bet išeina, kad baudžiami abu. blink.gif
Liulia*
QUOTE(Agatas1 @ 2006 02 20, 10:50)
Maniškiai lyg ir per maži didelėms bausmėms, bet pagal amžių ir ožiukai auga.
Draugė labai nusistebėjo, kad pasakiau, jog ateis "momelis", jei dukra neklausys. Labai veikia kol kas. Prisimenu, kad ir mane mama gąsdindavo.Mąstau, kad toks pasakymas mažiau žalingas nei diržas?
*

Manau, kad gąsdinti visokiais čigonais ir baubais yra blogiau už blogą, vaikai viską priima tiesiogiai, jeigu mama sako,kad jei tu manęs neklausysi aš tave atiduosiu į vaikų namus, tai vaikas tai girdi ir supranta kaip faktą, NEJAUGI JŪS IŠTIESŲ NORIT, KAD VAIKAS TAIP GALVOTŲ?...Mūsų didžiausias rūpestis diena iš dienos, kad atžalėlė būtų saugi, tai vaikas turi jausti, o ką jam reikia galvoti, kai iš MAMOS girdi apie tai, kaip bus atiduotas čigonams, paliktas parduotuvėj ir pan.Mamytes, nesakykit savo vaikučiams šito niekada, brrrr, tai taip baisu... unsure.gif Vienintelis absurdas neatitinkantis tikrovės gali būti tik senis šaltis išlendantis pro židinio ertmę doh.gif (senis turėtų gerokai "pasidietint", kad pratilptų... ), o visa kita vaiko galveliai kenkiantys kliedesiai blink.gif
Prisiminimas iš asmeninės patirties: kai aš neklausydavau mamos, man močiutė pasakodavo pasaką, kad gyveno kartą maža mergaitė, ji labai neklausė savo mamytės ir toji vieną dieną pavirto paukšteliu (ir tada dar privesdavo prie lango ir parodydavo praskrendantį niekuo dėtą balandį ir sakydavo, kad štai čia toji nelaimėlė motina...) Patikėkit - paveikdavo, man buvo beproto baisu, mintyse dažnai matydavau savo gimdytoją besitransformuojančią į balandį... unsure.gif
Getter

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif čia dėl vargšų paukščių...
O šiaip tai su tavim sutinku...nereikia gasdint vaikų...tai traumuoja psichiką...vaikai net sarkazmo iki 5-6m "nepagauna"...viską priima tiesiogiai...
Kutuliukas
Na ne visai apie bausmes...sako vaikui kažkokios elgesio normos formuojasi ne kai jis bijo bausmės, o kai suvokia savo elgesio pasekmes (berods rašiau g.gif ). Na neturiu tokių iliuzijų kad kelių metų vaikas tai kuo puikiausiai supras, bet bent kažkiek padėti galima....Pvz. jei neklauso mamos vaikas visų pirma turi pvz. ne būti statomas į kampą (kaip mamos įtūžio išraiška), bet visų pirma pamatyti (ar mama tai turi pasakyti), kad mamai dėl to labai lūdna...o paskui galima ir į kampą biggrin.gif ... pati kažkada lankiausi psichiškai neįgalių vaikučių namuose... vienas vaikas tikra to žodžio prasme nurovė plaukų kuokštus, o aš aišku didvyriškai atkentėjau...po kurio laiko per psichologijos paskaitas prisiminiau ir papasakojau šitą situaciją dėstytojui ne vienerius metus dirbusiam su itin sunkiais ligoniais...Dėstytojas tik paklausė ar aš parodžiau, kad man skauda... unsure.gif Gali būti, kad vaikas nė nesuvokė kokius pojūčius kitam sukelia...
Tai čia kažkas panašaus ir su mažiais...jei negali apeliuoti į protą, turi apeliuoti į vaiko jausmus, pojūčius, nes kad ir koks būtų protelis dažniausiai būna aišku kas yra skausmas, liūdesys ir t.t.
Getter
O kaip parodyti kad pyksti...nerėkiant arba nepakeliant balso ?
Kutuliukas
Parodyt ne kad pyksti, o kad tau liūdna ir skaudu dėl to, kad vaikas tavęs neklauso. Kad pyksti ir taip supras laugh.gif
a123456
mamytes papasakosiu tokia savo ir mano dukrytes situacija kuri mane labai griauzia.gal duosit gera patarima.buvo taip.Gabre paeme mano seses auksa, obijodama atiduoti ismete doh.gif .blogiausia,kad as gyvenu ir dirbu siuo metu UK o dukra su mama.mano pirma reakcija ja ziauriai apsaukiau del ko gailiuosi paskui pasikalbejom rimtai,kad mamyte dabar tures daug dirbti kad atiduoti skola ir negales pirkti dovaneliu kurias dukryte taip myli verysad.gif .mano sese 4 dienas ja state i kampa ta daryti mes su mociute uzdraudeme.delto susipykau su sese,ir dar buvo surinkti mylimi zaislai ir isnesti i ga raza ,o pasake kad ismete. mums su mociute gabres siaubingai gaila cray.gif .galvoju jau dabar issiusti pinigus ir liepti grazinti zaislus.tas jau tesias apie 3 savaites.kaip manot ar reikia vaika bausti taip ilgai.mano sese sako kat bausciau3,4 metus,neatiduociau zaislu,nepirkciau graziu rubu,lauktuviu.del lauktuviu tai taip su gabre mes jau susitareme ir ji sutina kad negeli nieko prasyt net per gimtadieni nepaklause ar ka nupirkau.ji pilnai supranta kad prisidirbo.bet ka daryt su zaislais garaze?jos dabartiniai uzsiemimai tai piesti rasyti televizorius,bet juk vaikui reikia ir zaidimu,o ne tik nesibaigiancios bausmes.Busiu visoms dekinga uz patarimus
Kutuliukas
Ka čia pasakysi....jei nori tą vaiką taip įbaugint kad paskui drebėtų kiekvienam žingsny kad ko nepadarytų ir išmoktų nekęst suaugusių - pirmyn. Pasidomėkit už kokius nusikaltimus žmonės kalėjime tris - keturis metus sėdi doh.gif sakyčiau įsijautė moteriškė su bausme...jos gal ir reikėjo, bet mano galva stipriai persistengta. Išvis kodėl JI baudžia (tik todėl, kad jos daiktas?) Tu jai savo vaiko auklėjimą patikėjai? Ponas Dievas ir tas atleidžia, o čia moteriškė ėmėsi teisingumo vykdytojos vaidmens (jei yra taip kaip parašei)...tik vat taip vaiką ne gerai elgtis išmokys, o pergąsdins ir tiek. Vaikui ne tik bausmę, bet ir atleidimą reikia patirt. Kad suaugęs nežiūrint jo prasižengimų jį myli.
migliux
QUOTE(akse @ 2006 03 19, 20:18)
mamytes papasakosiu tokia savo ir mano dukrytes situacija kuri mane labai griauzia.gal duosit gera patarima.buvo taip.
*

Gaila man to vaiko verysad.gif
Aš negaliu pakęst, kai kas nors auklėja mano vaikus. Turėjau problemų su savo brolio žmona. Ji ryškiai persistengdavo. Atrodė, kad ji mano vaikų nekenčia doh.gif Nes sakydavo, pvz., mašinoje "Jei triukšmausit, išmesiu jus į upę" Aš negalėjau to klausyti ir vieną dieną jai pasakiau, kad to aš netoleruosiu. Ji kiek žinau dėl to pergyveno, bet nelabai suprato situaciją. Dabar ji toli, mes beveik nesimatom, tai problemų nėra
Getter
QUOTE(akse @ 2006 03 19, 20:18)
mamytes papasakosiu tokia savo ir mano dukrytes situacija kuri mane labai griauzia.gal duosit gera patarima.
*

Susitaikyk su sese...pašnekėk gražiai...paaiškink, kad ant vaiko pykti 3-4m ne tik kad negalima, bet ir neprotinga...Pasakyk, kad gražiai pasišnekėtų su tavo dukryte, o tu dukrai paskyk kad atsiprašytų tetos...Toliau...žaislai gali grįžti už kiekvieną padarytą gerą darbą...t.y. jei dukrytė gerai ir gražiai elgsis po truputi grįš ir žaislai...taip teta "po truputi" parodys atleidimą, o dukra suvoks elgesio pasekmes...

Mano sesė irgi savo sūnų gasdina manim: "Va teta ateis...pasakys...padarys"...nu man jau irgi atsibodo...Aš auklėju griežtokai tiek sūnų tiek sūnėną kai jį prižiūriu...pas mane isterijų namie jis nekelia...vos tik pasirodo tėvai...prasideda...o sesuo... "Teta...taip teta anaip"...

a123456
Gabriele ejo asiprasyti tetos,bet kai atsiprase gavo toki antausi kad is lupos net kraujas pradejo begti verysad.gif .O su manimi ji irgi nekalba nes atsisakiau bausti savo vaika taip kaip ji noretu doh.gif .aciu mamytes kad netyli.
Rainė

Nesuprantu ką sesė nori parodyti atimdama žaislus. Kam taip pykti ant vaiko juk ji yra tik vaikas. Kas tas auksas, juk aukso pilnos parduotuvės, o vaikų - tikrai nenusipirksi. Pasikalbėk su sese nereikia pikti ant vaiko.
migliux
QUOTE(akse @ 2006 03 19, 23:36)
Gbriele ejo asiprasyti tetos,bet kai atsiprase gavo toki antausi kad is lupos net kraujas pradejo begti verysad.gif .O su manimi ji irgi nekalba nes atsisakiau bausti savo vaika taip kaip ji noretu doh.gif .aciu mamytes kad netyli.
*

Problemos didelės su tavo sesės psichika blink.gif Kaip galima mušti vaiką, dar svetimą ir dar tuomet, kai jis atsiprašyt nori doh.gif
Getter

Nu jooo blink.gif į vaikų teisių apsaugą ją....O jei rimtai tai žiauru...Veškis vaiką pas save...sunku bus bet užtat ramu...juk trauma vaikui liks...po tokių antausių...Surask galimybęs ir atsivežk vaiką...būk pati už ją atsakinga...kaip mama...
migliux
Sutinku pilnai. Vaikus turi auginti tėvai
Leksa
Nesuprantu ką sesė nori parodyti atimdama žaislus. Kam taip pykti ant vaiko juk ji yra tik vaikas. Kas tas auksas, juk aukso pilnos parduotuvės, o vaikų - tikrai nenusipirksi. Pasikalbėk su sese nereikia pikti ant vaiko.
*

O as noriu uzstoti Raines seseri. Kas kad aukso pilnos parduotuves pilnos, juk tai JOS auksas dingo! Gal jis brangus ne materialine verte, bet kitokia? Dabar mergaite netekus sau brangiu zaislu supranta, ka reiskia netekti kazko svarbaus. Jei netekciau savo aukso, nenusiminciau labai, bet jei dingu vienas sidabrinis ziedelis cry.gif ir tikrai greitai negaleciau su tuo susitaikyt ir greitai atleist. Tai juk MANO BRANGUS ZIEDAS. MANO ir niekas neturi teises jo liest, o juo labiau ismest.
Aisku, tos sesers vietos, tai taip ziauriai nesielgciau, bet zaislus grazinciau tik pamazu, uz gerus darbus. Jei ji nebutu tokia ziauri, tai manau, jog butu teisinga, kad butent sesuo skirtu mergaitei bausme (neziuret televizoriaus savaite ar pan.), juk tai jos auksas dingo. Bet dabar g.gif
O del pasakymo "kaip galima pykti ant vaiko juk ji yra tik vaikas" galeciau atsakyti taip: tokio amziaus vaikas jau supranta savo veiksmus. Ir jei nebus dabar auklejimas, tai, kaip kazkas pasakes yra siame forume "is mazo parselio isaugs didelis parsas". Jei negalima ant jo pykt, nes jis tik vaikas, tai lai gadina visa, kas pasitaiko po ranka, lauzo, meto, dauzo (zmones ir daiktus), juk cia tik vaikas devil.gif
Getter
QUOTE(Leksa @ 2006 03 20, 17:31)
*

O del pasakymo "kaip galima pykti ant vaiko juk ji yra tik vaikas" galeciau atsakyti taip: tokio amziaus vaikas jau supranta savo veiksmus. Ir jei nebus dabar auklejimas, tai, kaip kazkas pasakes yra siame forume "is mazo parselio isaugs didelis parsas". Jei negalima ant jo pykt, nes jis tik vaikas, tai lai gadina visa, kas pasitaiko po ranka, lauzo, meto, dauzo (zmones ir daiktus), juk cia tik vaikas  devil.gif
*

Niekas nesako kad vaikui viskas galima ar kad pykti nereikia...Smurtaut nereikia ir neprotingai elgtis...manau ta mergaitė jau pasimokė savo pamoką...
O auksas neturėtų pasidaryti svarbesnis už žmogų...o ypač vaiką...
Nissalija
Nu zinot prisiskaiciau tikro SIAUBO! Net plaukai piestu stojasi. ohmy.gif
Gyvenime neleisciau savo vaiko taip baust. Ar cia sveikas protas : 4 dienas kampe stovejo, visi zaisllai ismesti, jokio atleidimo priemimo, dar per lupytes gavo, jauciu dar smerkema bus mergaite, ne karto, ir kas kart prikaisiojama tuo aukso pradengimu. Cia jau tikrai vaikui bus psihika pazeista. Taip jau tikrai negalima.
Ziauriai gaila mergaites, juk ir taip skaudu kad mamytes ner salia, ner kam pasiguost, o cia dar baudziama nerealiai.
Pritariu kad mamytei reik pagalvoti apie vaiko atsivezima pas save. Nu ir kas kad sunku bus, bet juk cia tavo vaikas, ir dar mergaite, juk jai taip reikia mamos!!!
lindamm
Mes tai jau ir bausmių neišmąstom. Mušt - tai kaip sakėte, mums daugiau gaila, nei jam skauda, pasakai, kad negaus kompiuteriu žaist, tai jis pareiškia, kad nedraugauju ir išeina į kitą kambarį. O be to lanko darželį, tai iš ten tokių žodelių parsineša, kad ausys linksta. Ir ... dar pašonėj yra močiutė, kuri visada užtaria. Tai kartais reikia bart abu. smile.gif
a123456
visoms mamytems labai didelis aciu kad neliekat abejingos.atsiliepiat su savo rupesciu ir supratimu smile.gif del dukros issivezimo labai rimtai mastau.gal greitu laiku viskas susitvarkys g.gif .jus visos man tikrai padejot.
sigita
tiesiog manau, kad tavo sesei reikejo savo auksus labiau saugoti. juk jei jie guletu vaikui neprieinamoj vietoj, tokiu problemu ir nebutu. mergyte kalta, zinoma, bet ir tavo sesers neapykantos nepateisinu schmoll.gif butent, neapykantos, nes jei ji myletu tavo dukryte, tikrai tai ziauriai nesielgtu su ja. sekmes tau, ir greiciau pasiimk mergyte.
TIKESIU
as savo vaiko taip nebausciau schmoll.gif o juo labiau nepakesciau jei ta darytu kiti zmones,nesvarbu artimi ar ne,yra mano vaikas ir tik as galiu spresti kaip ji bausti ir aisku tetis,manau geriau tavo mergytei butu su tavim,o beto tikrai garantuoju kad ji dar ilgai nepamirs tokio tavo sesers elgesio
Alexandra.R.
Akse, o kiek metu tavo sesei? Kazkaip itariu, kad daugiau penkiolikos nebus...
Liulia*
unsure.gif Gaila mergytės nuoširdžiai
a123456
QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 03 23, 16:24)
Akse, o kiek metu tavo sesei? Kazkaip itariu, kad daugiau penkiolikos nebus...
*

Alexandra napatikesi bat mano sesei 42, 18-kos metu dukra turi ir plius psichoterapija baigus doh.gif doh.gif
TIKESIU
nu nepyk bet niekaip negaleciau pasakyti,kad tai suaugusi ir dar baigusi psichologija doh.gif schmoll.gif g.gif
Leksa
QUOTE(sigita @ 2006 03 22, 20:30)
tiesiog manau, kad tavo sesei reikejo savo auksus labiau saugoti. juk jei jie guletu vaikui neprieinamoj vietoj, tokiu problemu ir nebutu. mergyte kalta, zinoma, bet ir tavo sesers neapykantos nepateisinu  schmoll.gif  butent, neapykantos, nes jei ji myletu tavo dukryte, tikrai tai ziauriai nesielgtu su ja. sekmes tau, ir greiciau pasiimk mergyte.
*

O kodel zmones savuose namuose turi kazka slapstyt?! Dar suprasciau, jei vaikui metai ar du - tai baisu, kad ras, kur ant stalo ir prarijus uzsprings. O savo namuose slept, kad nerastu, nepaimtu ir neismestu?! Cia man tai visai nesuprantama schmoll.gif Na, pas mane auksas sekcijoj, grazioj stiklinej dezutej, tai ka, as ji dabar turiu i siena imuryt ar seifa nusipirkt, kad mano sunenas nepaimtu?! Esu isitikinusi, kad neprivalau savo namuose slept ir juo labiau - nuo savu. Pritariu, kad ir vaistus reikia slept nuo vaiku, bet turi but amzius, nuo kurio vaikai jau yra auklejami dalyku - kas galima, o kas ne.
Kazkada turejau panasia istorija (tik ne tokia ziauria). Man buvo gal 15 metu, kai atvaziavo giminaiciai su vaiku (10 metu). Vaikas isvaziuodamas perslave mano spinteles ir surades pavoge gan nemazus pinigus. Kieno kalte siuo atveju:
a) mano, kad deramai nepaslepiau (o kazin, kur slept, kad tikrai niekas nerastu);
cool.gif tevu, kad netinkamai isauklejo ar neisauklejo;
c) vaiko, nes jau didelis, kad pats suprastu.
Teisinga varianta kiekvienas zmogus nusistato pats.
Papildyta:
O moteriske tai jau tikrai metuose, kad elgtis, kaip pacankei g.gif tikrai nepagalvociau, kad tiek metu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.