Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: BATIKA- mirga marga raštai :)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2
Onora
Sveikutes.
Gal kažkur ir buvo kalbėta, bet temos atskiros neradau.
Norėčiau išmokti šio gana labai idomaus, su netikėtais rezultatais meno.

Gal kas turite patirties ar literatūros apie tai?

user posted image
user posted image
AusraJ
Mane irgi domina įvairios piešimo ant medžiagos technikos. Batikos dar neteko išbandyti, bet turiu nusipirkusi tekstilinių dažų, kuriais reikia piešti ant medžiagos(jie nesilieja kaip tapant ant šilko) tačiau niekaip neprisiruošiu išbandyti. blush2.gif
Onora
Tas pirmas darbas tai dar ir apipiestas.
Cia irgi ant silko.

Daugmaz isivaizduoji kaip ten ka risti, tik gal galit paaiskinti, kaip dazyti, kad daug spalvu butu, kokiu eilikumu merkti i dazus?
Onora
kaip gaila, kad nera tuo uzsiimanciu sad.gif
AusraJ
Pabandysiu pasikasti savo archyvuose biggrin.gif gal ką konkretaus surasiu. Apie liejimą ant šilko tai tikrai turiu informacijos.
rim@
Ot atminties nerasta doh.gif 5 -6 klasėj piešimo būrelyje tuo užsiminėjom, net į televiją važiavom. Visa medžiaga, dažai...buvo mokytojos paruošta ax.gif
Bet internete tikrai mačiau, bandyk paieškoti mirksiukas.gif
AusraJ
Kaip ir sakiau. Tikrai turiu apie batiką nemažai informacijos. Tik ją reikia susisteminti, ir dada pateiksiu jums. Nežinau kaip bus su paveikslėliais nes nelabai turiu galimybių juos įdėti... verysad.gif
Bet radau dvi technikas:
1. Dažymas rišant ir merkiant į dažus.
2. Dirbant su vašku ir tada merkiant į dažus. Asmeniškai mane labaiu sudomino technika su vašku.

Nežinau sakykit kurios norit? Manau galiu ir abi pabandyti sumest. g.gif
saullute
as kazkur dar skaiciau, kad galima su vaskinem kreidelem konturus ispiesti. Reiktu kada isbandyti, bet tas laiko trukumas... unsure.gif
AusraJ
Na štai šioks toks aprašymas kaip dažyti. Yra ir daugiau rišimo būdų, bet sakei, kad įsivaizduoji, kaip tai daryti tai ir nerašiau. Jei daugiau reikės parašysiu.
Beje dažyti reikia pradedant nuo šviesiausios spalvos. Dar yra ir medžaigos atpažinimas aprašytas, bet nerašiau.

Paruošimas. Jei sumanyta dažyti drabužį, kurį jau dėvėjote būtina jį išskalbti, nuardyti visas sagas, užtrauktukus, kabliukus, netgi pamušalą. Drabužius iš plono audinio gerai išskalauti amoniako tirpale (2 šaukštai 10 litrų vandens). Naują audinį pamerkti (medvilnę į labai karštą, o šilką – maždaug +50 laipsnių vandenį), po to išskalbti, kad išsiplautų krakmolas, gerai išskalauti, išdžiovinti ir išlyginti.
Dažų parinkimas: renkantis dažus labai svarbu žinoti kokios sudėties yra audinys. Pagal tai išsirenkame dažus. Svarbu laikytis visų ant dažų pakuotės nurodytų instrukcijų.
Dažant vilnonius, natūralaus šilko ar kaprono audinius, į tirpalą nepamirškite įpilti acto esencijos (1 litras vandens – šaukštas esencijos), o medvilniniams, lininiams ir viskozės audiniams druskos (1 litras vandens – šaukštas druskos). Dažyti plačiame emaliuotame, rūdžių nesugadintame inde. Tirpalas turi visiškai apsemti audinį.
AusraJ
Jei norit siūtis drabužį pirmiausiai reikia nudažyti medžiagą, o tik po to kirpti.
Dažant reikės:
• Dažų priklausomai nuo medžiagos sudėties.
• Plasmasinių drabužių spaustukų.
• Guminių pirštinių.
• Stiprių siūlų.
Rištinė batika: saulės piešinys. Ant audinio nupiešti ir sudaigstyti vidutinio dydžio dygsniais, siūlą sutrauki, vienodai paskirstant susidariuses klostes. Tą vietą stipriai apvynioti siūlu ir merkti į dažus, išskalauti švariame vandenyje (siūlo neatrišti), lengvai nuspausti, nepažeidžiant apvyniojimo. Prieš merkiant į kitą spalvą apvyniokite dar dviejose vietose ir merkite į antrą spalvą. Vėliau sutvirtinkite siūlą ir nuo tos vietos žemyn nelabai stipriai suveržkite audinį, kad dažai patektų į audinio klostes, sudarydami išsisklaidančius spindulius. Dar kartą pamerkit audinį, į dar kitokią spalvą. Kai audinys nusidažys atsargiai nukirpkite siūlus, išskalaukite šiltame vandenyje, išdžiovinkite.

biggrin.gif
v.julija
As uzsiimu batika, tiksliau, uzsiiminejau anksciau, kai dar dvieju mazu nenuoramu neturejau...Labai nuostabi technika yra karstoji batika - tapyba vasku, kaip pirmam paveikslelyje auksciau. Bet tam reikia nemazai pagalbiniu priemoniu - el.virykles, spec. dazu, daugybes indeliu ir t.t...Ristine batika irgi smagu, turi daug galimybiu, ypac dazant silka. Jei ka domins, galiu pasidalint patirtim. mirksiukas.gif
Dunia
QUOTE(AusraJ @ 2006 01 16, 23:33)
Mane irgi domina įvairios piešimo ant medžiagos technikos. Batikos dar neteko išbandyti, bet turiu nusipirkusi tekstilinių dažų, kuriais reikia piešti ant medžiagos(jie nesilieja kaip tapant ant šilko) tačiau niekaip neprisiruošiu išbandyti.  blush2.gif
*

Sveikos,
as tai darau darbelius ant silko:salikelius, skareles. tai vadinasi saltasis budas. Jei noresit galesiu ideti nuotraukyciu i elektronini:)
AusraJ
Žinoma būtų labai smagu pamatyti tavo darbelius, man viskas įdomu biggrin.gif . Mano el. paštas ausra.b@dtiltas.lt biggrin.gif
Jumi
Turiu puseseres daryta batikos darbeli,kiek suprantu ten piesta vasku(turbut smile.gif )
Noreciau kada nors ismokti,tik nezinau ar uztektu fantazijos.
Man sia technika daryti darbai-fantastiskai grazus ir labai patinka!!!! Deje labai brangus.
Su mielu noru skaitysiu jusu patirti ir patarimus sioj temoj. Is anksto dekoju!!!
AusraJ
Aš domėjausi tecnika su vašku nieko ten labai brangaus. Medžiaga, vaškas, dažai ir viskas. g.gif
Jumi
QUOTE(AusraJ @ 2006 01 20, 21:01)
Aš domėjausi tecnika su vašku nieko ten labai brangaus. Medžiaga, vaškas, dažai ir viskas. g.gif
*

Na paciai tuo uzsiimant tikiu,kad nebus kosmines kainos,bet kai galerijose ar mugese ziurinejau tai bent jau man uz skara, na kad ir didele ir labai grazia, bet apie 70lt moket schmoll.gif cia aisku ne i tema blush2.gif blush2.gif
Dabar i tema tongue.gif
Rusiskam tinklapiuke apie batika radau va tokius paveiksliukus(seip jie siuvinejimui sukurti kiek zinau,bet....) Kokia batikos rusis cia blush2.gif blush2.gif

user posted image
v.julija
Siuose paveiksliukuose ne visai batika, greiciau tapyba ant silko. Tai kita technika, kur kas paprastesne. O uz batikos skara 70lt dar nedaug, buna kur kas brangiau... unsure.gif Bet zinai, kai prie jos dirbi gera savaite, "uz pigiai" nesinori parduoti. Del technikos brangumo, tai irgi kaip paziuresi...jei turi spec. irengta dirbtuve, tai darbas einasi greitai ir sanaudos nedideles. bet dirbant namie labai nepatogu, bent man - reikia remo silkui, geros ventiliacijos, spec.indelio vaskui, dazu ir t.t. Visu priemoniu batikai yra dailininku prekese, bet jos gana brangios - spec.vaskas - apie 20lt, dazai viena spalva - apie 10lt, dar silkas ar kt. medziaga, spec. irankiai piesimui arba teptukai...Labai smagu ir patogu vasara lauke uzsiimti batika, medziaga greit dziusta, dazai nesmirda... thumbup.gif
Toliai
QUOTE(v.julija @ 2006 01 21, 13:22)
Siuose paveiksliukuose ne visai batika, greiciau tapyba ant silko. Tai kita technika, kur kas paprastesne. O uz batikos skara 70lt dar nedaug, buna kur kas brangiau... unsure.gif Bet zinai, kai prie jos dirbi gera savaite, "uz pigiai" nesinori parduoti. Del technikos brangumo, tai irgi kaip paziuresi...jei turi spec. irengta dirbtuve, tai darbas einasi greitai ir sanaudos nedideles. bet dirbant namie labai nepatogu, bent man - reikia remo silkui, geros ventiliacijos, spec.indelio vaskui, dazu ir t.t. Visu priemoniu batikai yra dailininku prekese, bet jos gana brangios - spec.vaskas - apie 20lt, dazai viena spalva - apie 10lt, dar silkas ar kt. medziaga, spec. irankiai piesimui arba teptukai...Labai smagu ir patogu vasara lauke uzsiimti batika, medziaga greit dziusta, dazai nesmirda... thumbup.gif
*

blink.gif g.gif tai paprasti dazai medziagai netinka? ir teptuku stebuklingu reik unsure.gif ? blm, buciau su paprastu vasku priterliojus doh.gif ogal kas ir gautusi? ax.gif gal placiau apie ta vaska papsakoti galetumete? wub.gif
munera
skyrelyje Piesimas ant silko parasiau apie batikos ir tapybos ant silko kursus, jei kam idomu, paziurekit smile.gif
dygsnis
user posted image

kas zino koks cia medvilnes dazymo budas? ir kaip tai daroma???? notworthy.gif flirt.gif
kukuska007
tai paprasti dazai medziagai netinka? ir teptuku stebuklingu reik ? blm, buciau su paprastu vasku priterliojus ogal kas ir gautusi? gal placiau apie ta vaska papsakoti galetumete?

TikBasosPedos atsakau tamstai wink.gif

Teptukai tinka ir paprasti, ir su vasku paprastu galima pasidryti, tik ji reikia pastuviai kaitinti, nes jis greitai stingsta. O dazyti galima su aniliniais dazais, ju buna pirkti sodininku parduotuvese, arba paieskoti kur buitiniu prekiu parduotuvese. Apvaskuota medziaga kisi i dazus istirpdytus saltam vandeny. tada isdziovini, gali dapiesti su vasku ir kisti i kita spalva. einama nuo sviesiu spalvu prie tamsiu. Labai graziai gaunasi, kai vasko sluoksni sugniauzai, jis suluzineja ir nusidazo tokios juosteles, na gal isivaizduojat smile.gif
CDA
Man labai primena tokį būdą, kai ištemptą ant rėmo medžiagą dažome dažais ir kol jie nenudžiuvo, vietomis pabarstome druskos. Druska sutraukia dažus ir išeina tokie "taškeliai", "srovelės".
dygsnis
QUOTE(CDA @ 2006 03 16, 10:02)
Man labai primena tokį būdą, kai ištemptą ant rėmo medžiagą dažome dažais ir kol jie nenudžiuvo, vietomis pabarstome druskos. Druska sutraukia dažus ir išeina tokie "taškeliai", "srovelės".
*

O kokiais dazais???? as tinka pvz silkui skirti???
CDA
QUOTE(tokom @ 2006 03 16, 10:12)
O kokiais dazais???? as tinka pvz silkui skirti???
*

Aš dažiau medvilnę su paprastais anilininiais dažais skirtais medvilnei- išėjo pakenčiamai. O teko matyti kaip profesionalės tokiu būdu dažo šilką su specialiais dažais ir naudoja druską. blink.gif Vat ten tai vaizdelis, tik kiek žinau nereikia su druska persistengti.
dygsnis
g.gif jauciu eisiu i dailininku parduotuve, klausineti dazu, nes noriu, kad medziaga graziai pasidengtu bigsmile.gif
Margueritte
http://batik-mb.narod.ru/mg.htm nuostabus batikos darbai vienos rusu dailininkes.
munera
Tikrai nuostabus darbeliai thumbup.gif kol kas net neisivaizduoju, kaip tokius gaima padaryt
dygsnis
Gal kas kur skaite, o gal tiesiog zino apie naturalius gamtos dazus audiniams??? rolleyes.gif
MELDA
QUOTE(v.julija @ 2006 01 21, 13:22)
*

Ką patartum nusipirkti naujokui pabandymui, ar sudomins šita technika( jei gali, konkrečiai) ax.gif Suviliojai su vasara ir lauku smile.gif
Runciuke
Sveikos
Gal žinote kokių nuorodų ar turite patarimų apie batikos vašku techniką ??? Mane labai domina šita "indiškų skarų" technika, kai dengiamas kažkoks raštas ar piešinys vašku, kišama į dažus, po to vėl vašku...kiekvieną kartą kišama į vis tamsesnius dažus...ir dar tie vaško sluoksniai suskilinėja "susiglamžo" .......vienu žodžiu aš labai noriu pabandyti, bet iki galo neįsivaizduoju visos darbo eigos.
nuvandaa
as taj irgi buvau meginus su anilinias taj visaj geraj gaunasi ir dar su paprastu vasku dariau taj irgi visaj nieko isejo
upytele
QUOTE(Runciuke @ 2006 07 01, 10:13)
Sveikos
Gal žinote kokių nuorodų ar turite patarimų apie batikos vašku techniką ??? Mane labai domina šita "indiškų skarų" technika, kai dengiamas kažkoks raštas ar piešinys vašku, kišama į dažus, po to vėl vašku...kiekvieną kartą kišama į vis tamsesnius dažus...ir dar tie vaško sluoksniai suskilinėja "susiglamžo" .......vienu žodžiu aš labai noriu pabandyti, bet iki galo neįsivaizduoju visos darbo eigos.
*

Kazkiek cia gali pasiskaityti:
http://batikdesign.narod.ru/index.html
Toliai
QUOTE(Runciuke @ 2006 07 01, 09:13)
Sveikos
*

P.S. praejusiam puslapeli, paskaityk, ten kuo puikiausiai man isaiskino mirksiukas.gif
*MAGIC*
QUOTE(tokom @ 2006 05 31, 19:03)
Gal kas kur skaite, o gal tiesiog zino apie naturalius gamtos dazus audiniams???  rolleyes.gif
*

http://www.filzkram.de/00000096f00d79a01/index.html

Apie dažymą natūraliais dažais vokiečių kalba
MELDA
GAL KOKIU DARBELIU GALITE PASIGIRTI?
MELDA
mirksiukas.gif
BARDAU
QUOTE(Margueritte @ 2006 03 16, 14:29)
http://batik-mb.narod.ru/mg.htm nuostabus batikos darbai vienos rusu dailininkes.
*

Labai grazus darbeliai. Daug rektu darbo, kad kazka panasaus isgauti ir geros amunicijos bigsmile.gif . Pati bandziau batikuoti,- ispiesti ir nudazyti,- niekis g.gif , bet kol isimi ta vaska doh.gif , kad nebebutu kietas audinys....to man idealiai taip ir nepavyko verysad.gif . Jei paveikslui,- batika nepakartojamai grazu, bet jei deveti rubeli, - as renkuosi geriau tapyba ant silko. O dazu rasite Kaune, Vilniui Meno mūzoj. Sekmes
g00te
pabandziau ir as pabatikuot
tiksliau sakant, nusipirkau padevalkese linine suknia uz 8 Lt, reikejo ja perdazyt, paskaiciau, paskaiciau ir va rezultatas
user posted image
MELDA
gražu, thumbup.gif manau, kad tikrai puikiai pasitarnaus, tik aš privengiu dėti vieną linijį, kaip pas tave apačioj, nes visad man nusikreivina.
g00te
QUOTE(MELDA @ 2007 04 22, 14:00)
gražu, thumbup.gif  manau, kad tikrai puikiai pasitarnaus, tik aš privengiu dėti vieną linijį, kaip pas tave apačioj, nes visad man nusikreivina.
*

aciu
zinok, nenusikreivino, ten fotkej viosa ta suknia susikreivinusi
ale gerai, kad ispejai, kita kart darydama atidziai vyniosiu

dabar noreciau nudazyt kokiom 3 spalvom, ale faina butu kokia geltona, oranzine ir zalia, pvz puse suknios oranzine su geltonom gelem, kita puse zalia su geltonom.
tik kokiu eilishkumu ka ir kaip?
pirma geltona, skalauji, tada uzrisi kitose vietose, tada dali suknios kist i oranzine (ar raudona? nes geltona+raudona+oranzine), skalauji, vel risi ir tada tik geltonai nudazyta dali suknios kist i melynus (melyna+geltona+zalia) ar zalius dazus (zalia+geltona+salotine) kad gautusi zalia spalva
zodziu nzn
MELDA
ax.gif Vasara, gal su dažais kas ką naujo prižaidėt? ax.gif
slyva
Gal kas galit pasakyti, kur Vilniuje ieskoti dailininku parduotuviu? g.gif Noriu labai skareles baltos silkines, su kuria galima eksperimentuoti biggrin.gif Beje, gal zinot kiek ji kainuoja?
domcius
QUOTE(slyva @ 2007 08 26, 18:24)
Gal kas galit pasakyti, kur Vilniuje ieskoti dailininku parduotuviu? g.gif Noriu labai skareles baltos silkines, su kuria galima eksperimentuoti biggrin.gif Beje, gal zinot kiek ji kainuoja?
*

paieskok cia: http://vilnosfabrikas.googlepages.com/
4u.gif
Aneliute
labai reikalingas greitas patarimas: reikia išpiešti nykštukus ant medvilninių vaikiškų marškinėlių. Neutriu nė supratimo, kur galėčiau įsigyti tų, kaip suprantu, tekstilinių dažų, kokie jie turėtų būti ir ar labai reikia didelio patyrimo , ar kaip sakant, didelis noras bei atsidavimas, šiek tiek pasitreniravimo ir rezultatas geras.

gal dar kas žinote, ar iš jūsų pačių, kad apsiimtumėte tai pagelbėti. Atsiskaitytyme. kiekis viso 19 vnt.

labai būsiu dėkinga už visus patarimus!
irmulia

! 
Forume draudžiama:
Šiukšlinti (naudoti "SPAM'ą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ).
• rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos, laikomos besaikiu šiukšlinimu).
• rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos taip pat laikomos šiukšlėmis.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Prašome nekelti didelės apimties nuotraukų, nes jos užima daug vietos, kitu atveju jos bus trinamos.

Taip pat necituoti žinučių su nuotraukomis, nes besikartojančios nuotraukos užima daug vietos.
~Migla...Miglelė~
Štai turiu šiek tiek info apie batiką 4u.gif
čia įvairūs filmukai mokomieji
rodo kaip daryti drakona http://www.youtube.com/watch?v=a_kcMmQDziM...feature=related
čia labai geras mokomasi filmukas http://www.youtube.com/watch?v=hpsya4kjeEc...feature=related taip pat čia ir komentuoja ką kaip.
dar vienas http://www.youtube.com/watch?v=TIfWQN3F8Bs...feature=related
ir dar http://www.youtube.com/watch?v=kq4xCmsQPrU...feature=related
smile.gif
Šilko Namai
Kosmosas biggrin.gif
Priemones galėtų rinktis labiau šiuolaikines...
lauryte007
O gal kas galetu parasyti kaip tiksliai daryti batikos darba, na ten kur su vasku, nes man reikia destytojai padaryti kurybini darba, o internete niekaip nerandu apie tai informacijos. o gal zinote literaturos kur galeciau paskaityti kaip tai daryti? 4u.gif
rulle
QUOTE(lauryte007 @ 2008 02 26, 22:28)
O gal kas galetu parasyti kaip tiksliai daryti batikos darba, na ten kur su vasku, nes man reikia destytojai padaryti kurybini darba, o internete niekaip nerandu apie tai informacijos. o gal zinote literaturos kur galeciau paskaityti kaip tai  daryti? 4u.gif
*

Paskaityk cia
lauryte007
bet visa si literatura rusu kalba schmoll.gif o as nesuprantu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.