Sveikos atvykusios, logopedės ir specialiosios pedagogės !!!(ar rūpestingos, pagalbos ieškančios mamytės)
Ruduo gražiausias metų laikas. Juk medžiai pakeičia spalvas. Raudona, žalia ir geltona Ir vakarais jau atslenka tamsa. Ruduo daug grybų miškuose, Meškutis guolį žiemai ruošia, Daug vaisių ilsis aruode, Saulutė tyliai juos paguodžia. Ruduo palieka paukščiai jau namus. Nėra šiltosios vasarėlės. Apkaustys šaltis mums langus Pražys ledinės gėlės. Benas RADZIŠAUSKAS (Šiaulių Lieporių pradinės mokyklos 3c klasė) Netrukus sulauksime naujų mokslo metų. Kantrybės jums visoms ir meilės savo darbui
AČIŪ už namučius, labai labai labai..... QUOTE(light blue @ 2010 08 27, 08:25) Beje...MEETO tema...užkliuvo mat jis man  RUOŠKITĖS NORINČIOS į Kauną....  Tikrai darysiu kažkokį šiemet renginį  Tai pasiplanuokite su vaikais ar vienos atvykti  Jetus...kiba darbui varikliukas įsijungė  Nebetarkuok mūsų už tą meetą Kaunan norėčiau labiau be vaikų, nes situacija keičiasi taip sparčiai, kad nebežinau nieko.............
Sveikos, berods pataikiau į logopedžių skyrelį? Na..išties esu naujokė šioje srityje ir įlindau čia, tiesą pasakius, todėl, kad reikia pagalbos. Nuo Rigsėjo pradėsiu dirbt logopede ir neturiu žalio supratimo, kaip rašomos programos. Jaučiuosi klaikiai...  Gal kokių patarimų kas galėtų? Labai reikia...
QUOTE(Ęšle @ 2010 08 27, 11:05) Nuo Rigsėjo pradėsiu dirbt logopede ir neturiu žalio supratimo, kaip rašomos programos. Jaučiuosi klaikiai...  Gal kokių patarimų kas galėtų? Labai reikia...  o kur dirbsi? darželyje ar mokykloje? Merginos, ką tik gavau DIENYNUS ir pastebėjau, kad jie truputį pasikeitę. nebeliko skilties INDIVIDUALUS DARBAS SU UGDYTINIAIS, o prie lankomumo yra nurodyta INDIVIDUALUS, GRUPINIS AR POGRUPINIS DARBAS SU UGDYTINIAIS. sakykit, kur žymėsit tuos visus vaikų vertinimus??? suprantu, kad, jei pastoviai dirbsi su kokiu vaiku individualiai, tai labai gerai, nereiks perrašinėti pavardės, skirsi sau puslapį ir ramu, bet kaip su tais epizodiniais apsilankymais?
Susitikime nedalyvavau- duonos raugo negavau  Pinciuke, iš kur jo gauti ar kaip pasigaminti??? Help
Ruzava, ačiū už naujus namučius  . Mil@na ,  nepergyvenk. mes taip pat. Tik duonos ragavom. Bet susitikimas buvo tik pažintinis, ne dalykinis. Todėl ir raugo nebuvo  . Rikotos sūrio, beje, taip pat.
vaivos juosta
2010 08 27, 13:58
QUOTE(Vėta @ 2010 08 26, 23:27)  Rikotos sūris, kurio receptą radau čia SM. Ar jau išbandėt? Čia tas, kur kefyrą šaldiklin reik įdėt, o paskui per duršlioką išlaisdyt?
Taip, tas pats. Pabandžiau ir patiko. Ir ne tik man. Jau pusė giminės gamina  .
QUOTE(ruzava @ 2010 08 27, 11:28) sakykit, kur žymėsit tuos visus vaikų vertinimus?? Ruzava, cia dar visos atostogų trupinius renka, apie sūrius bendrauja; palauk truputį QUOTE(Vėta @ 2010 08 27, 14:59) Taip, tas pats. Pabandžiau ir patiko. Ir ne tik man. Jau pusė giminės gamina  . Gal nuorodą galima? Ęšle, o kam tau rašyti programas? Galima jau sudarytomis programomis naudotis
QUOTE(vardė @ 2010 08 27, 16:09) Ruzava, cia dar visos atostogų trupinius renka, apie sūrius bendrauja; palauk truputį su mano smegenėlėm daug nepirksi, pamiršiu paskui
*ermita*
2010 08 27, 17:12
sveikinuosi po atostogų ir naujuose namučiuose dėl kalbos kortelių-naują užvedu jei pasikeičia sutrikimas,tada ir 6 formą iš naujo pildau. o čia keletas dekoracijų iš mano kabineto,kurios "gimė" per savaitę darbo:  
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 27, 18:12) o čia keletas dekoracijų iš mano kabineto,kurios "gimė" per savaitę darbo: nieko nerodo
Rodo, rodo. Šauniai padirbėjai, kolege  .
QUOTE(Vėta @ 2010 08 27, 19:27) Rodo, rodo. Šauniai padirbėjai, kolege  . nu va
QUOTE(ruzava @ 2010 08 27, 19:22) nieko nerodo  ir man nerodo
Įkeliu į mūsų paštą, kas nemato , pasidairykit ten  .
QUOTE(Vėta @ 2010 08 27, 20:14) Įkeliu į mūsų paštą, kas nemato , pasidairykit ten  . Ačiū ačiū, bet kas gali pasakyti, kodėl taip yra  vieni mato, kiti-ne; čia pagal ką šitaip????
pinciuke
2010 08 27, 20:00
QUOTE(Mil@na @ 2010 08 27, 12:55) Susitikime nedalyvavau- duonos raugo negavau  Pinciuke, iš kur jo gauti ar kaip pasigaminti??? Help  kadangi buvai prašiusi tik tu viena, pasidomėjau, ar atvažiuosi... pasirodo - ne  kadangi nebuvai - tai net ir nevežiau... TEATRĖ sakė jau kepusi, maniau jai nereikia  pasigaminti tai net nežinau kaip. sūrio dar negaminau - tiesiog vis pamirštu nusipirkti to vienintelio reikiamo ingridiento.  bet būtinai nusipirksiu
*ermita*
2010 08 27, 20:01
hm  tiesą sakant ir aš dabar nematau  duonutė apie kurią kalbat kiek supratau yra sveikuolių.ir aš ją kepu  kaži,ar dabar matosi?
pinciuke
2010 08 27, 20:14
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 27, 21:01) duonutė apie kurią kalbat kiek supratau yra sveikuolių.ir aš ją kepu  kaži,ar dabar matosi? matosi dabar - tokia pat ir manoji o dėl paveikslėlių nerodymo - pastebėjau, kad jei redaguoji tekstą, tenka iš naujo įkelti paveikslėlių nuorodas, kitaip nerodo. nežinau, ar esu teisi
duonutę matau
*ermita*
2010 08 27, 20:24
QUOTE(pinciuke @ 2010 08 27, 20:14) o dėl paveikslėlių nerodymo - pastebėjau, kad jei redaguoji tekstą, tenka iš naujo įkelti paveikslėlių nuorodas, kitaip nerodo. tekstą rinkau iš karto.bet įkėlusi nuotraukas iš albumo,ten jas iš karto tryniau.gal čia šuo pakastas?
pinciuke
2010 08 27, 20:35
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 27, 21:24) tekstą rinkau iš karto.bet įkėlusi nuotraukas iš albumo,ten jas iš karto tryniau.gal čia šuo pakastas? aišku - jei fotkių nėra pirminiame šaltinyje - jų ir nerodys......
Ermita, tai gal tu gali pasakyti kaip tą pirminį raugą pagaminti???
Nežinau kodėl jums nerodo. Atsijungiau, prisijungiau - nuotraukos vietoje. Aš jas puikiai matau  . Kažin kame reikalas  ?
*ermita*
2010 08 28, 08:42
QUOTE(Mil@na @ 2010 08 27, 20:37) Ermita, tai gal tu gali pasakyti kaip tą pirminį raugą pagaminti??? aš jo negaminau,draugė davė  oi, labas rytas
QUOTE(vardė @ 2010 08 27, 17:09) Ruzava, cia dar visos atostogų trupinius renka, apie sūrius bendrauja; palauk truputį  Gal nuorodą galima? Ęšle, o kam tau rašyti programas? Galima jau sudarytomis programomis naudotis  Va gi, kad buvusioji viską pasiima (čia taip lietuviškai)... neturiu progos net pasižiūrėt.
vaivos juosta
2010 08 28, 13:18
QUOTE(Vėta @ 2010 08 27, 21:41) Nežinau kodėl jums nerodo. Atsijungiau, prisijungiau - nuotraukos vietoje. Aš jas puikiai matau  . Kažin kame reikalas  ? pacituok tada ermitos žinutę, gal citavime mes matysim nuotraukas. QUOTE(Ęšle @ 2010 08 28, 11:54) Va gi, kad buvusioji viską pasiima (čia taip lietuviškai)... neturiu progos net pasižiūrėt. yra sukurtos ir išleistos knygų pavidalu programos. šias turim omeny.
*ermita*
2010 08 28, 15:47
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 08 28, 13:18) pacituok tada ermitos žinutę, gal citavime mes matysim nuotraukas. įkelsiu dar kartą  
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 28, 16:47) Nugi tikrai gražu ir naudinga
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 28, 16:47) Matau, matau  iš tiesų gražu ir naudinga
ramunciukas
2010 08 28, 22:36
Sveikos  pagaliau jau ir aš grįžau šįvakar iš ligoninės ir po mini reabilitacijos. Žiūriu jūs čia dirbate jau gana sparčiai. Šaunuolės Gaila, kad kompiuterį ne visada turėsiu, tai rečiau ir užsuksiu čia  manasis darbą susirado kitame mieste, tai gyvensma per savaitę atskirai dabar Labai nenoriu į darbą, dar kažko ir po visko neatsigavus, gal reiks nedarbingumo lapelį pasiimt, jei matysiu, kad darbe sekasi sunkiai.
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 08 28, 15:18) pacituok tada ermitos žinutę, gal citavime mes matysim nuotraukas. yra sukurtos ir išleistos knygų pavidalu programos. šias turim omeny. Gal kokią konkrečiai rekomenduotumėt? Kur jas rast?
pinciuke
2010 08 29, 08:53
QUOTE(Ęšle @ 2010 08 29, 09:20) Gal kokią konkrečiai rekomenduotumėt? Kur jas rast? jei mokiniams- Eugenija Jakimavičienė I-IV klasių mokinių rašymo sutrikimų šalinimas ISBN 9955-418-24-9 2000m leidykla: Lucilijusdarželinukams: R. Ivoškuvienė, Z. Mamonienė, O. Pečiulienė, K. Stošiuvienė Ikimokyklinio amžiaus vaikų neišplėtotos kalbos ugdymas ISBN 9955-418-90-7 2002m leidykla: Lucilijusdar cia antra ir trečia knygos.... čiair dar naujesniu išplanavimų yra bet visa tai lyg mokeisi......ar bent jau buvai supažindinta nežinau, kokia tavo pirmtakė..... bet kai aš pradėjau dirbti pavaduojančia logopede vaikų globos namuose - ėjau į kontaktą su anksčiau dirbusia. ji man labai padėjo - tiek informacija apie vaikus, apie darbą, dokumentavimą bei kitus dalykus. tiesa, visas priemones ir literatūrą ji laikė namuose, nes nežinojo kas ateis ją vaduoti. bet man skolino, ko būtiniausiai reikėjo.
klopedija
2010 08 29, 09:20
QUOTE(Ęšle @ 2010 08 28, 11:46) Taip, apie veiklos programą. Kuo remiantis jos rašomos (metodine literatūra kokia nors) ? Reikia ir darželiui, ir mokyklai  Jei būsi kantri ir palauksi kelias dieneles, veiklos programos griaučius darželiui galėsiu persiųsti į el.p. (parašyk man a.ž.). O programos darželiui, tinka tos, kurias jau minėjo Pinciuke. Taip pat tinka Noriu aiškiai kalbėti, I-II dalys. Nežinau tvarkos mokyklose, bet darželyje kuruojantis vadovas turi turėti visų pedagogų veiklos programas ir galėtų duoti nors vieną akį užmesti. O čia kažkokią nematytą aptikau... http://www.patogupirkti.lt/book/book.asp?ISBN=9789955163152
QUOTE(klopedija @ 2010 08 29, 10:20) Visai neblogai būtų pavartyti  aprašymas gražus
QUOTE(pinciuke @ 2010 08 29, 10:53) jei mokiniams- Eugenija Jakimavičienė I-IV klasių mokinių rašymo sutrikimų šalinimas ISBN 9955-418-24-9 2000m leidykla: Lucilijusdarželinukams: R. Ivoškuvienė, Z. Mamonienė, O. Pečiulienė, K. Stošiuvienė Ikimokyklinio amžiaus vaikų neišplėtotos kalbos ugdymas ISBN 9955-418-90-7 2002m leidykla: LucilijusNa išties tai aš dar mokausi tik, todėl ir nenumanau kas ir kaip. Nelabai suprantu, kaip parašyti į tas a ž. dar cia antra ir trečia knygos.... čiair dar naujesniu išplanavimų yra bet visa tai lyg mokeisi......ar bent jau buvai supažindinta nežinau, kokia tavo pirmtakė..... bet kai aš pradėjau dirbti pavaduojančia logopede vaikų globos namuose - ėjau į kontaktą su anksčiau dirbusia. ji man labai padėjo - tiek informacija apie vaikus, apie darbą, dokumentavimą bei kitus dalykus. tiesa, visas priemones ir literatūrą ji laikė namuose, nes nežinojo kas ateis ją vaduoti. bet man skolino, ko būtiniausiai reikėjo.
Santi10
2010 08 29, 14:39
QUOTE(*ermita* @ 2010 08 28, 16:47) Labai šaunios, spalvingos priemonės...Gražu...Šaunuolė
pinciuke
2010 08 29, 14:43
paskelbtas : Į pedagogų kompiuterinio raštingumo (edukacinės dalies) nuotolinio mokymo kursą užsiregistravusių asmenų sąrašas radau VĖTA, TEATRĘ, savo rajono koleges, grupiokes. Dar knygų
Santi10
2010 08 29, 15:15
Sveikutės  Nors dar ne rugsėjis, bet kadangi jau dauguma iš mūsų grįžome į darbus, gal galima paklausti darbinio klausimėlio? Dirbu spec.pedagoge mokykloje vienu etatu. Žada įsteigti antrą etatą. Noriu paklausti? Gal katra turite kitą spec.pedagogę-kolegę savo darbe? Jei turite, gal galit papasakoti, kaip dirbate? Kaip esate pasidalinę mokinius, kaip "suvaikote"ad/mod programas, kaip pildote dokumentus(pvz-SUK pažymą)? Na, vienu žodžiu-kaip abi dirbate? Lauksiu atsakymų
pinciuke
2010 08 29, 15:21
QUOTE(Ęšle @ 2010 08 29, 14:45) nieko neatsakei....... tik pacitavai mano parašymus Papildyta:QUOTE(Santi10 @ 2010 08 29, 15:39) Labai šaunios, spalvingos priemonės...Gražu...Šaunuolė  citatose nereikėtų palikti didelės apimties paveikslėlių, nes jie užima daug puslapio vietos. čia draugiškos pastabėlės naujokėms  sveikos prisijungusios o iš kur esate? koks jūsų darbas (mokykla, darželis, logo, spec....ar seniai dirbate)? kas atvedė pas mus? Papildyta:QUOTE(Santi10 @ 2010 08 29, 16:15) Sveikutės  Nors dar ne rugsėjis, bet kadangi jau dauguma iš mūsų grįžome į darbus, gal galima paklausti darbinio klausimėlio? Dirbu spec.pedagoge mokykloje vienu etatu. Žada įsteigti antrą etatą. Noriu paklausti? Gal katra turite kitą spec.pedagogę-kolegę savo darbe? Jei turite, gal galit papasakoti, kaip dirbate? Kaip esate pasidalinę mokinius, kaip "suvaikote"ad/mod programas, kaip pildote dokumentus(pvz-SUK pažymą)? Na, vienu žodžiu-kaip abi dirbate? Lauksiu atsakymų  aš dirbu viena. o teko kalbėtis su porininkę turinčia kolege - jos dalinasi vaikus pagal klases 1,3,5... nors čia grynai susitarimo reikalas - galima pildyti popieriukus pamečiui, galima tik savo vaikus (pažymas, protokolus ir kt.) svarbu, kad nebūtų važiuojama ant vieno kupros....
*ermita*
2010 08 29, 15:42
QUOTE(pinciuke @ 2010 08 29, 15:21) nors čia grynai susitarimo reikalas - galima pildyti popieriukus pamečiui, galima tik savo vaikus (pažymas, protokolus ir kt.) svarbu, kad nebūtų važiuojama ant vieno kupros.... žinoma,susitarimo reikalas.mūsų mokykloje dirba dvi anglų k. mokytojos.jos pasidalino klases.o spec.pedagogai galėtų daugiau darbų dalintis:viena protokolus rašo,kita ruošia dokumentus PPT ar kas nors panašaus.spręsti jums pačioms ačiū visoms už pagyrimus
Pinciukei: mokslus baigsiu po 2 metų tik. Dabar bandysiu pavaduot buvusią logopedę. Radau jūsų puslapį ir labai apsidžiaugiau, tad visaip kaip bandau ir atsakyt ir parašyt, bet truputį grybauju čia dar, soriukas
Ęšle, a.ž.- tai asmeninė žinutė, kurią gaus tik tas vienas narys, kuriam tu rašai  na, sakykim, tau a.ž. siūlė parašyti Klopedija. paspaudi ant jos vardo ir įeini į taip vadinamą profilio informaciją. ir ten randi žodžius "asmeninė žinutė". ten paspaudusi, galėsi parašyti žinutę, kurią perskaitys tik Klopedija o kai nori pacituoti kurios nors mūsų žinutę, paspaudi "cituoti", o paskui "atsakyti". kai jau įeini į atsakymo lapą, matai tą žinutę, kurią tu nori pakomentuoti, bet atkreipk dėmesį, kad ta citata prasideda ir baigiasi žodžiais [/quote]. tas žodelis žymi citatos pradžią ir pabaigą, tai tu gali savo žodžius rašyti už to žodžio, tada tavo žodžius visi jau aiškiai matys
klopedija
2010 08 29, 17:56
QUOTE(ruzava @ 2010 08 29, 18:52) Ęšle, a.ž.- tai asmeninė žinutė, kurią gaus tik tas vienas narys, kuriam tu rašai  na, sakykim, tau a.ž. siūlė parašyti Klopedija. paspaudi ant jos vardo ir įeini į taip vadinamą profilio informaciją. ir ten randi žodžius "asmeninė žinutė". ten paspaudusi, galėsi parašyti žinutę, kurią perskaitys tik Klopedija Šitą Ęšle jau moka.
QUOTE(klopedija @ 2010 08 29, 18:56) Šitą Ęšle jau moka.  šaunu juk visos pradėjom nuo nulio
klopedija
2010 08 29, 18:06
Taigi! Bijojau cituot žinutę, kol išmokau... Papildyta:Ryt ir man jau darban... Nenooooriu!...
Labai, labai didelis AČIŪ, mergaitės, už palaikymą ir pagalbą  be galo džiaugiuosiu, kad radau bendraminčių, et...nieko...ir aš kada nors taip mokėsiu, kaip ir jūs  AČIŪ tau, KLOPEDIJA
klopedija
2010 08 29, 18:31
QUOTE(Ęšle @ 2010 08 29, 19:26) AČIŪ tau, KLOPEDIJA  Tai kad dar nėr už ką... O su mumis - viską išmoksi.
QUOTE(pinciuke @ 2010 08 29, 15:43) radau VĖTA, TEATRĘ, savo rajono koleges, grupiokes. O save radai?
|
|