Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pietų miegas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
arbuzina
Laba diena 4u.gif
Mano mazyliui 1,6 metuku. Iki siol miegodavom pietu miega balkone vezimuke. Dabar kokia savaite laiko, niekaip nebegaliu jo uzmigdyti doh.gif, tiesiog lipa lauk is vezimo ir viskas doh.gif
gerai, nusprendziau,kad gali buti, jog jis per didelis ,kad miegotu vezime ir bandziau migdyti lovytej...
verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
nei kartu musu lovoj, nei vienas savo lovoj, nei ant ranku, nei ant zemes, nei nesiojamas, nei su pasaka, nei su lopsine doh.gif
niekas nepadeda unsure.gif
Ka daryti g.gif ? negi tokio amziaus zirniukui jau uztenka tik nakties miego? (vakar atsigule 10 vakare, o atsikele 7.20 ) na, nors uzmusk netikiu, kad uztektu doh.gif
Kaip spresti sita problema g.gif ? jis net neguli, soka ir bega doh.gif ar laikyti per prievarta, ar leisti nemiegoti g.gif ? kokie dar budai galetu buti taikomi siuo atveju? Ka manot ?
mylimuke
Maniškei 3.5m, bet pietų miego dar priverčiu miegot, nors paskutiniu metu sunkiai jau. Manau, svarbu, kad būtų visad pastovus dienos ritmas, prieš miegą ramesni užsiėmimai, o ne dūkimas, na bet jūs tikriausiai ir taip jau viską žinot ax.gif Gal čia tiesiog jūsų kantrybės ir ribų išbandymas, ar pavyks priversti mamytę pakeisti taisykles biggrin.gif Nepasiduokit, migdykit kaip kasdien, gal čia tik laikini ožiukai.
suomė
tai jei nepavyksta uzmigdyti, ar vaikas nebuna irzlus? maniske irgi sunkiai gulasi pietu miegelio, bet jei nemiegotu, tai is vis su vaiku nesusikalbeciau (mums 1,1m). buna kartais nesileidzia migdoma, tai kai nuvargsta, pati nuluzta ant ranku arba koki filmuka beziuredama.

O jus gal tikrai nebemigdykit vezime, pasistenkit pries pietu miega i lauka iseiti, gal grynas oras ir nuovargis padarys savo? mirksiukas.gif o jei ir tai nepadeda, tada laukit...gal pilnatis cia taip veikia? g.gif biggrin.gif tikriausiai veliau viskas suitvarkys 4u.gif
Erszebeth
QUOTE(arbuzina @ 2010 08 27, 15:46)

Ka daryti  g.gif ? negi tokio amziaus zirniukui jau uztenka tik nakties miego? (vakar atsigule 10 vakare, o atsikele 7.20 ) na, nors uzmusk netikiu, kad uztektu  doh.gif

*

Mano vyresnioji virš metukų nustojo miegoti dienomis doh.gif Nemiegojo, ir viskas, po to nustojom ir bandyti. Matyt, tiesiog yra vaikų, kuriems užtenka ir nakties miego. Beje, ji nuo pat gimimo iškart išmiegodavo visą naktį, apie 10 valandų. Tai irgi skyrėsi nuo daugumos kūdikių miego įpročių. Gal tas nenoras miegoti dieną ir ilgas miegojimas naktį kažkaip susiję g.gif Dabar jai tuoj bus 14 metų, pagal miegojimo įpročius - tikrų tikriausia pelėda. Nenori eiti miegoti ir nenori keltis, todėl vakare vėlai gulasi, ryte vėlai keliasi. Gal ir jūsų vaikas - užprogramuota pelėda biggrin.gif
zibute0203
Pas mus tapati bėda, jau kokius du mėnesius kariauju. Pradžioj pykau, bariaus, bet dabar bandau gražiuoju tartis, palinguoju ant kelių, dainelę padainuoju, tai jinai nusiramina ir užmiega. Bet aišku ne kasdien. Bet aš vis dar tikiuos jog susitvarkys mūsų miegai biggrin.gif
aciai
Ir mums buvo tas pats. Kai suėjo sūnui 1metai ir 4mėn, dieną miegodavo po 30min maksimum, kartais visai nemiegodavo. Bet niekada nebandžiau guldyt per prievartą. Paskambinau pažystamai (ji vaikų gydytoja), paklausiau, ką daryt, tai pasakė, jog yra tokių vaikų, kuriem užtenka miegot tik naktį! Nebent jei būna irzlūs, verkia ir pan, tada jau reikia pas gydytojus bėgt, nes gali būti kažkokių sveikatos sutrikimų.
Dabar vaikui 1metai 10mėn. jau trečią mėnesį miega dieną po 1,5-2val smile.gif Vakare apie 22val gulasi.
laimucia
QUOTE(arbuzina @ 2010 08 27, 15:46)
Laba diena  4u.gif
Mano mazyliui 1,6 metuku. Iki siol miegodavom pietu miega  balkone vezimuke.  Dabar kokia savaite laiko, niekaip nebegaliu jo uzmigdyti  doh.gif, tiesiog lipa lauk is vezimo ir viskas  doh.gif
gerai, nusprendziau,kad gali buti, jog jis per didelis ,kad miegotu vezime ir bandziau migdyti lovytej...
verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
nei kartu musu lovoj, nei vienas savo lovoj, nei ant ranku, nei ant zemes, nei nesiojamas, nei su pasaka, nei su lopsine  doh.gif
niekas nepadeda  unsure.gif
Ka daryti  g.gif ? negi tokio amziaus zirniukui jau uztenka tik nakties miego? (vakar atsigule 10 vakare, o atsikele 7.20 ) na, nors uzmusk netikiu, kad uztektu  doh.gif
Kaip spresti sita problema  g.gif ? jis net neguli, soka ir bega  doh.gif  ar laikyti per prievarta, ar leisti nemiegoti  g.gif ? kokie dar budai galetu buti taikomi siuo atveju? Ka manot ?
*

Mes siek tiek gal turim panasumu. Maniskis jau 1,8 men, bet dar visai neseniai keldavosi naktim valgyti, niekaip neismusdavau sio yprocio, eidavo 21 val miegoti, o keldavosi apie 8 ryte, pietukus miegodavo 2-3 val. Pries savaite ponaitis nusprende pagaliau ismiegoti visa nakti iki 9- 9.30 val ryto, taciau atsisake pietu miego. Isgirdes zodi "lova" ar miegutis bega toliau nuo miegamojo, nenuvarysi ne varu miegoti. Pazystamos mamos sako, kad vaikas nori atsisakyti pietu miegucio, bet man tai nesuprantama, kad tokie mazi nenori miego, juk ir darzelyje 4-5 metuku miega doh.gif
bandau ismusti tuos mazo vaiko issigalvojimus biggrin.gif
(Lelija)
Įkišiu trigrašį smile.gif Iš patirties sakau, kad vaikas gal neišsidūksta iki pietų miegelio. Mes su saviške (1,7m) visada pries pietu miega einam bent val i lauka, issilaksto tai nuluzta greit. o va, kai neiseinam, tai irgi vargstam su miegeliu smile.gif
Inguska-vln
Ir as isikisiu maniske irgi streikuoti buvo pradejusi nemiegojo diena ir vakare eidavo tik 23 val. buvo pikta kaip sirse. O tada nukeliavom i darza ir dabar miega su leliom visom ir vargo nemato. Tik namie savaitgaliais nenori eiti miego, bet as jai nenusileidziu tai tada kazkaip uzmiega.
laimucia
QUOTE((Lelija) @ 2010 09 01, 12:49)
Įkišiu trigrašį smile.gif Iš patirties sakau, kad vaikas gal neišsidūksta iki pietų miegelio. Mes su saviške (1,7m) visada pries pietu miega einam bent val i lauka, issilaksto tai nuluzta greit. o va, kai neiseinam, tai irgi vargstam su miegeliu smile.gif
*

Kartais lengva sakyti, issilaksto ir nuluzta... ax.gif
maniskis ir namie pilnai issilaksto ir nuluzdavo anksciau, tik ne dabar, nors ritmas ir nepasikeite 4u.gif
nuo gruodzio eisim i darzeli ir baisu kad ten nereikstu savo pretenziju del miego, ka auklytes darys su ta nenuorama doh.gif
-dika-
Mums dabar 2,1 m. Su pietų miegu visada turėjom problemų - tokiais etapais, vienas pasibaigia, tai prasideda kitas doh.gif . Pirmus tris gyvenimo mėnesius išvis miegodavo tik naktimis (sąlyginis pasakymas - naktis galėdavo prasidėt ir pirmą, ir antrą ar ketvirtą nakties) apie 8 valandas. O dienomis - keliskart po penkias šešias minutes ir viskas. Nepadėdavo net grynas oras - vežime negulėjo ir viskas blink.gif .
Trijų mėnesių kažkas tarsi apsivertė - tik į lauką, vežiman - žiūrėdavo žiūrėdavo ir užmigdavo bigsmile.gif porai valandų; vakarop dar guldydavau - vargais negalais pavykdavo užspaust (kitaip negalėjom - vakare jau labai irzli būdavo) . Po to atsirado keturi pokaitukai lygiai po pusvalandį kas dvi valandas.
Na o kai išmoko atsistot - vargas doh.gif doh.gif doh.gif , kiek kartų paguldai - tiek stovi. Užmigdavo matyt tik tada, kai nuvargdavo pati ir mane nukankindavo.
Neturėdami metų perėjom ant vieno pokaituko, bet į lovytę pridėdavau visko ko tik paprašydavo - žaisdavo, kol užmigdavo. Ir taip toliau... pasaka be galo.
Dabar išvis atsisako - nepadeda nei buvimas lauke. Pareinam rodos visiškai nusikamavusios, bet tik pasakai, kad eisim miegot - tai apie dvi valandas įvairiausių norų, užgaidų pilna, miegas tarsi išgaruoja. Bet kai užmiegam - tris keturias valandas thumbup.gif
Inguska-vln
Nu jo kai tik miegoti tai is karto tai kaku, tai gerti, tai valgyti hihihi.gif
bitė Majaa
QUOTE(Inguska-vln @ 2010 09 01, 18:07)
Nu jo kai tik miegoti tai is karto tai kaku, tai gerti, tai valgyti hihihi.gif
*

Nu bet ir as taip darydavau biggrin.gif
krkade
Prisijungiu prie nemiegaliu su savo 1.6m. klecku.Sunus visad mazai miegodavo.40 min.jo "porcija".Ir stai viena diena, pradejo miegoti (o stebukle!) po2-3-3.5 val. Nespejau pasidziaugti, kaip jis pradejo visai nemiegoti pietu miego schmoll.gif . Zinoma pradejo "anksciau" naktinio miegelio eit 21-22 val., o keliasi 7val. doh.gif Nuo pat ryto namuose duzgia, laksto, lipa, katina gainioja... Jau ir akys matau pavargsta, bandau migdyt- kur tau! Isterikos. Maniau paliksiu ramybeje, pavargs, uzmigs.Bet ne schmoll.gif . Kaip tas kiskis enerdzeizeris, uzsikrauna ir vel pilnas energijos.Anksciau per jo pietu miega atsipusdavau, o dabar darausi pikta ir netenku kantrybes.Net isejus i lauka neuzmiega ... Kaip manot, ar gerai neverst tokiam mazam eiti miegoti? O gal cia tik koks laikinas etapas? g.gif
laimucia
QUOTE(krkade @ 2010 09 03, 17:16)
Prisijungiu prie nemiegaliu su savo 1.6m. klecku.Sunus visad mazai miegodavo.40 min.jo "porcija".Ir stai viena diena, pradejo miegoti (o stebukle!) po2-3-3.5 val. Nespejau pasidziaugti, kaip jis pradejo visai nemiegoti pietu miego  schmoll.gif . Zinoma pradejo "anksciau" naktinio miegelio eit 21-22 val., o keliasi 7val. doh.gif Nuo pat ryto namuose duzgia, laksto, lipa, katina gainioja... Jau ir akys matau pavargsta, bandau migdyt- kur tau! Isterikos. Maniau paliksiu ramybeje, pavargs, uzmigs.Bet ne  schmoll.gif . Kaip tas kiskis enerdzeizeris, uzsikrauna ir vel pilnas energijos.Anksciau per jo pietu miega atsipusdavau, o dabar darausi pikta ir netenku kantrybes.Net isejus i lauka neuzmiega ... Kaip manot, ar gerai neverst tokiam mazam eiti miegoti? O gal cia tik koks laikinas etapas?  g.gif
*

Nezinau ar laikinas tas etapas, bet tikrai nemalonus blink.gif Manasis po "bemieges" savaites siaip ne taip vel pradejo miegoti, nors dar tik antra diena, bet ir vel pradedu jausti, ka reiskia atsipusti valandele kita kai uzmiega 4u.gif
Gal tai truks savaite, gal ilgiau, o gal ir vel pasikeis tas grafikas, faktas vienas, kad tu vaiku niekas nesupaisys doh.gif

Gal jiems kokia vidurio amziaus krize, kaip ir 40-meciams vyrams ? lotuliukas.gif
krkade
Krize tuoj man bus biggrin.gif .Del jo pietu nemiegojimo, darbus nukeliu jam uzmigus nakciai, tai tenka naktineti wacko.gif . Visa laime, kad nakti ismiega visa.O gerosios dieneles, GRIZKIT!!! cry.gif nes kitaip swoon.gif
happy5
QUOTE(Erszebeth @ 2010 08 28, 21:45)
Mano vyresnioji virš metukų nustojo miegoti dienomis  doh.gif Nemiegojo, ir viskas, po to nustojom ir bandyti. Matyt, tiesiog yra vaikų, kuriems užtenka ir nakties miego. Beje, ji nuo pat gimimo iškart išmiegodavo visą naktį, apie 10 valandų. Tai irgi skyrėsi nuo daugumos kūdikių miego įpročių. Gal tas nenoras miegoti dieną ir ilgas miegojimas naktį kažkaip susiję  g.gif Dabar jai tuoj bus 14 metų, pagal miegojimo įpročius - tikrų tikriausia pelėda. Nenori eiti miegoti ir nenori keltis, todėl vakare vėlai gulasi, ryte vėlai keliasi. Gal ir jūsų vaikas - užprogramuota pelėda  biggrin.gif
*

Kiek domejausi, neuztenka 1.5 metu vaikui tik naktinio miego. Maniske, kuriai 1m.7 men., naktimis miega 11valandu, bet diena ruosiames moraliskai, sneku apie miega, migdome lelytes, pati paniuniuoja lopsine, ir pasirenka kur eis miegoti, pas tevus i lova, i savo lova ar i manieza.
Kaip pedagogei man atrodo laaabai svarbu stebeti vaika ir tik pamacius kazka naujo isnaudti ta proga, nes ji praeina ir po to nebepataikysi. Nera standartu, yra kurybiskas mamos priejimas prie vaiko.
Mano dukra nuo poros menesiu nemiegojo vezimely, o va dabar budama tokio amziaus kaifuoja jei pasitaiko proga ja diena pamigdyti (bet tik lauke) vezime. Visus 19 menesiu migdydavomes kartu, iki metu zindydama uzmigdavo, po to panesiojama, dar veliau, tiesiog salia atsiguldavau, ir staiga kai turejom sveciu, kuriuos apgyvendinau dukrytes kambary, o ja pasiemiau pas save, sumasciau isskleist manieza, kuris iki pat dabar nebuvo mums pasiteisines, pamiegodavo jam nebent puse nakties. O cia staiga pamate ir su dziaugsmu parode, kad eis miegot i manieza. Man buvo sokas, nes gi prigult salia negalejau. Ir va, pataikyta proga, jau dvi savaites eina miegot tik i manieza (pietu miego kartais pas mus i lova pasipraso), o as tuo tarpu skaitau knyga kol ji migdosi smile.gif Tad man nuostabiausia, kad vaikas pats pasirinko, bet as suteikiau tam proga isskleisdama manieza ir pasinaudodama ta proga.
Linkiu visoms stiprybes, kantrybos, kurybingumo ir isminties mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(krkade @ 2010 09 03, 17:16)
Prisijungiu prie nemiegaliu su savo 1.6m. klecku.Sunus visad mazai miegodavo.40 min.jo "porcija".Ir stai viena diena, pradejo miegoti (o stebukle!) po2-3-3.5 val. Nespejau pasidziaugti, kaip jis pradejo visai nemiegoti pietu miego  schmoll.gif . Zinoma pradejo "anksciau" naktinio miegelio eit 21-22 val., o keliasi 7val. doh.gif Nuo pat ryto namuose duzgia, laksto, lipa, katina gainioja... Jau ir akys matau pavargsta, bandau migdyt- kur tau! Isterikos. Maniau paliksiu ramybeje, pavargs, uzmigs.Bet ne  schmoll.gif . Kaip tas kiskis enerdzeizeris, uzsikrauna ir vel pilnas energijos.Anksciau per jo pietu miega atsipusdavau, o dabar darausi pikta ir netenku kantrybes.Net isejus i lauka neuzmiega ... Kaip manot, ar gerai neverst tokiam mazam eiti miegoti? O gal cia tik koks laikinas etapas?  g.gif
*

Yra etapas, kai vaikai bijo uzsimerkti, nes jiems baugi ta tamsa, tad bandyk ieskoti budu, kaip prikalbinti vaika, migdykite meskiukus, masinytes, dainuokit lopsines, maniskei buvo tokios isterijos savaite grizus is gamtos, kur miegojome palapinej. MAn stogas vaziavo, bet padejo mums tai, kad kaip ir anksciau pries miega emiau duoti gertuve atsigerti silto vandens ar pieno, kefyro, ko nors zodziu. Taip pat aplinkos pakeitimas padejo, nes pas mociute porai dienu isveziau, kuri turi igimta talenta kazkaip ir uzmigdyti ir miega pas ja mano mergina daug daugiau, nors ir taip palyginus nemazai miega. Po to jokiu problemu nebeliko, mazutei tiesiog praejo, gerti ir vel pries miega nebeduodu, nebent pati pasipraso smile.gif tad tikrai nepasiduok, reikia laiko
Erszebeth
QUOTE(happy5 @ 2010 09 04, 13:34)
Kiek domejausi, neuztenka 1.5 metu vaikui tik naktinio miego.
*

Na bet maniškei užteko, ir gyva, sveika liko, dabar jau beveik 14 metų pana, mokėsi ir tebesimoko gerai. Tai net nežinau, kaip pamatuoti tą miego neužtekimą. O mažoji, kuriai 1 m. 8 mėn., tfu tfu tfu, miega pietums po 3 valandas, vadinasi, jai reikia.
evelinaite
Turiu tris dukrytes. Visos kaip viena nuo pusantru metuku pradejo nemiegoti pietu miego doh.gif Kankinausi, vargau stengdamasi uzmigdyti, bet nelabai kas pasikeite. Nusprendziau, nesukt galvos ir pamigdyti tiesiog anksciau vakare. Ismiegodavo visa nakti, o ryte 8-9 keldavosi, Zodziu, tikiu, kad yra miegaliukai ir tie, kuriems uztenka tik naktinio miegelio smile.gif
sega01
Mes iki sioliai einam pietu miegucio dazniausiai i lauka ir ismiega apie dvi valandikes 4u.gif
pukepuke
Ivairiai buna pas mus smile.gif Durniausia kai nesutampa vaiku miego grafikas (va tada tikrai sunku, nes net po bemieges neakties, kai nemiegojo vienas, o kitas sau parpe, ateina diena, kuomet pirmasis miega sau diena, o tas kuris nakti ismegojo, aisku, nemiega cool.gif
O kai vienas vaikas...nu visvien jis kazkada pamiega, priguli kartu su juo ir pamiegi jei jau truksta to miegelio bigsmile.gif
solnisko...
Mano sunelis uzmega tik su mamite apsikabines ir kad butinai mama paskaititu pasaka, net jei iseigine pas teti neduoda ji uzmigditi verkia ir kviecia mama ,buna kad ir nemiega visai smile.gif
Gerbera123
Ir maniškis jau porą savaičių nemiega smile.gif 1 m 9 mėn. Nu nemiega ir viskas! pirmom dienom dar trynė akis, pažiovaudavo, bet užmigti neužmigdavo. O dabar viskas, žvalus linksmas laksto visą dieną. Užtat naktį miega daugiau, nuo 19-20 iki ~7 val. Man pačiai tai baisiai nepatogus šitas grafikas, bet bandau prisitaikyti... doh.gif ko tik mes dėl tų vaikų nepadarom biggrin.gif
laimucia
QUOTE(Gerbera123 @ 2010 09 13, 20:10)
Ir maniškis jau porą savaičių nemiega smile.gif 1 m 9 mėn. Nu nemiega ir viskas! pirmom dienom dar trynė akis, pažiovaudavo, bet užmigti neužmigdavo. O dabar viskas, žvalus linksmas laksto visą dieną. Užtat naktį miega daugiau, nuo 19-20 iki ~7 val. Man pačiai tai baisiai nepatogus šitas grafikas, bet bandau prisitaikyti...  doh.gif ko tik mes dėl tų vaikų nepadarom  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif mums tas pats. tik keliames 9-10 val
freza80
Skaitau visų Jūsų pasisakymus ir pavydžiu, kad Jūsų kleckiukai nemiega ar sunkiai užmiega sulaukę metukų ir daugiau... ax.gif

Maniškė dienomis beveik nemiega nuo trečios savaitės doh.gif Per dieną šiaip ne taip sugraibom valandą - dvi miegelio doh.gif (ir ne ištisai, o nulūžtam po 20 min). O visas kitas laikas praleidžiamas mamai ant rankų blush2.gif o mama stengiasi vaiką kaip nors užimti, kad nugaros nesurakintų (sveriam apie septynis kg) ax.gif Džiaugiuosi, kad naktimis miega palygint ramiai, pavyko įvesti režimą - maudynės, pavalgymas ir miegelis mirksiukas.gif Bet dienomis - niekaip doh.gif

Pridėkim, kad dar neguli vaikas vežimėlyje ir aš drąsiai galiu sakyti - duokit man Jūsų bėdas drinks_cheers.gif
laimucia
QUOTE(freza80 @ 2010 09 13, 23:32)
Skaitau visų Jūsų pasisakymus ir pavydžiu, kad Jūsų kleckiukai nemiega ar sunkiai užmiega sulaukę metukų ir daugiau... ax.gif 

Maniškė dienomis beveik nemiega nuo trečios savaitės doh.gif Per dieną šiaip ne taip sugraibom valandą - dvi miegelio  doh.gif (ir ne ištisai, o nulūžtam po 20 min). O visas kitas laikas praleidžiamas mamai ant rankų blush2.gif o mama stengiasi vaiką kaip nors užimti, kad nugaros nesurakintų (sveriam apie septynis kg) ax.gif Džiaugiuosi, kad naktimis miega palygint ramiai, pavyko įvesti režimą - maudynės, pavalgymas ir miegelis mirksiukas.gif Bet dienomis - niekaip  doh.gif

Pridėkim, kad dar neguli vaikas vežimėlyje ir aš drąsiai galiu sakyti - duokit man Jūsų bėdas drinks_cheers.gif
*

Manau per anksti panikuojat 4u.gif Tokio amziaus vaikutis dar neturi savo nuomones, augant dar simtus kartu pasikeis miego - budravimo rezimas. Nuvarginkit vaika ryte, klausykit muzikos, daug snekekit, palikit viena gulineti, o jus aplinkui sukit ratus ir bandykit rituala ivesti dieniniam mieguciui, mazdaug 5 val nuo prabudimo ryte pasikeiskit sauskelnes, isgerkit pienuko arba silto vandenuko ir niuniuodama ikelkit i lovyte, kuri laika paglostykite galvyte (maniskiui patiko kai vienu pirstu glostydavau tarpa tarp antakiu ir slinkdavau nosytes link i apacia..bet taip vos vos. Jis lydosi iki siol, nes tie svelnus pojuciai uzsifiksuoja ilgam) 4u.gif .
Mano patarimas: kuo maziau nesiokit ant ranku! Tik tiek kiek reikia. Jau kai kitos mamos prisipratina pastoviai kacialint, tai vaikui labai sunku atprasti paaugus. Kai bus 12 kg nebegalesit ilgiau pasupuot pries miega (man taip rankas pakirsdavo, kad issokdavo raumenys ant ranku, nors tokiu neturejau biggrin.gif ). Tai va, kantrybes, kantrybes.. drinks_cheers.gif

Maniskis iki 1,5 metu ir daugiau naktim keldavosi iki 5 kartu, bet diena miegojo, o dabar atvirksciai, diena nemiega, o nakti pilnai. Tai cia jums ir pliusas ir minusas mirksiukas.gif Niekada nebuna tobulo varianto lotuliukas.gif
-Lilė-
Mano nei viena (6 ir 2,5) nemiega dienos miego.
Vakarus užtad turim laisvus, 8-8.30 jau parpia abi smile.gif ir iki 7-8 ryto.
pelite
sveiki 4u.gif ,

mano suneliui 2 ir 4 men,visa nakti miega nuo 20.30 iki 6-7 ir diena nuo 12 iki 15-16val,niekada nemigdem,paduodam pienuo buteliuka ir vsio. ir nuo dveju savaiciu miegodavo visa nakti,aisku kai serga tai jau kitas reikalas mirksiukas.gif
kosiute
Musu pupai 1m.ir 3men.Mes užmiegame kartu apsikabinusios arba jei jau pati labai būna nuvargusi,tai gulasi ant kilimo,gulasi ant lovos,karta net i lova atsirėmusi užmigo,kol aš indus ploviau biggrin.gif
O šiaip pasiimame,tūtia ir peino ar arbatos buteliuką,atsigulame kartu ir užmiega.Bet jei yra svečių namie ar šiaip kas vaikšto,tai be šansu tada man ją užmigdyti,nes jai tuoj reikia eiti,atsiranda reikalu visokiu nors jau ir kojos nebesivaldo.tada i pagalba ateina tetis,kadangi tetis nesicackina ir ji tai puikiai zino,tai be jokiu kalbe tasigula salia ir miega,taigi jei pas mus yra sveciu MB eina jos mygdyti ir grista uz 5min.,o man tai pavyksta padaryti tik po kokio pusvalandzio.
Labai idomiai,su teciu ar su mociute be jokiu kalbu uzmiega,o su manim ne,zirzia,tai to tai reikia,o kai mes vienos namuose uzmiega greit ir su manim...tai va labai jau norejau ir pasipasakoti cool.gif
*Amberr*
Oi mes irgi vargstame su pietu miegeliu doh.gif o jeigu neiseinam dar pries tai i parka palakstyti tai isvis mazai sansu buna ,kad uzmigs... schmoll.gif Pastaruoju metu tai nuolat ji lovyteje pries pietu miega parodo savo 2 valandu "programa" karsta.gif po kurios dar buna neaisku uzmigs ji ar nea... blush2.gif bet jeigu jau uzmiega gali pramiegoti taip kokias 5-6 val. rolleyes.gif bet aisku tiek neleidziu schmoll.gif 4u.gif
eglelapas
Mano mergytei 20 men. ir suejus siam amziui, ji nustojo reguliariai miegoti pietu miegelio. Nakti ismiega po 8-9 val., o per pietus kartais neuzmiega net po dvi-tris dienas is eiles, o kartais tik po kelias minuteles nusnaudzia. O svarbiausia, kad ji kai nepamiega ta diena, visai zvali ir linksma iki vakaro isbuna g.gif , mastau, kad per anksti ji dieninio poilsio atsisake, o uzmigdyti be sansu, net nesigula, ko tik neisbandem doh.gif
Gintare@
Mano berniukas nemiega jau nuo 1.5metuku. Niekada jo nemigdydavau,paguldydavau i lovyte ir užmigdavo.. Po truputeli miegeliai retejo kol pietu miego visiskai nebeliko smile.gif Nesistengiu per prievarta nei migdyti nei guldyti, vaikuciui miego uztenka, gulasi 22.00-23.00 vakare, keliames 9.30- 10.00val. Pati buvau ne miegale, tad nera ko is vaiko noret ax.gif
suomė
QUOTE(*Amberr* @ 2010 10 15, 00:26)
Oi  mes irgi vargstame su pietu miegeliu doh.gif o jeigu neiseinam dar  pries tai i parka palakstyti tai isvis mazai sansu buna ,kad uzmigs... schmoll.gif Pastaruoju metu tai nuolat ji lovyteje pries pietu miega  parodo savo 2 valandu "programa" karsta.gif po kurios dar buna neaisku  uzmigs ji ar nea... blush2.gif  bet jeigu jau uzmiega gali pramiegoti taip kokias 5-6 val. rolleyes.gif bet aisku tiek neleidziu  schmoll.gif  4u.gif
*

tai gal per anksti guldot pietu, kad vaikas 2 valandas neuzmiega? blink.gif manikse ilgiausiai pusvalandi vartosi, kalba, sugalvoja "Pa" duoti. jei vaikas nenori miego tai ir nemiegos smile.gif pabandykit pati uzmigti kai nenorit biggrin.gif
Siurbelyte
Supu ant ranku ir niuniuoju lopsine smile.gif Jei pries miegeli buna issiblaskiusi, paseku trumpa pasakele mirksiukas.gif
Murčikas
Uzmiegame sunkiai, bandau guldyti apie 14 val, buna 14.30 arba 15, arba net ir 15.30 uzmiega, miega kazkur apie 1.5 val. i po to jau vakare duodasi iki 23 val. tai vakaru romantisku su vyru neturime, nes kartu visada zuika buna.
editana
Mano panelei 1m ir 1men, buna dienu kai per diena pamiega 15min doh.gif o buna kai miega 1,5val - cia jau stebuklas tongue.gif naktim miega nuo 20 iki 8-9 ryto, keliasi viena karta misinio smile.gif . manau vaikai pasirenka kada ir kiek jiem to miego reikia, maniske tai labiau nakti miega nuo gimimo nei diena tongue.gif
migdau ant ranku-pati viena neuzmiega, nezinau kiek as dar taip vargsiu unsure.gif
lydekaite
Mums padeda prieš pietų miegą geras padūkimas lauke. Kai gerai prisivaikšto pati be vežimo, tai lengvai užsimigdo. O jei į lauką neišeinam, tada sudėtingiau. Tenka ir ant rankų pasūpuot, ir šalia atsigult paguldžius į savo lovą.
Žodžiu, mažoji nemėgėja miegoti... ax.gif
Didčkei mergaičiukei labai padėdavo lovytės lingės, pasupdavau ir užmigdavo.
@mamyčiukas@
maniske pati uzmiega,kartais buna,kad zaisdama uzmiega biggrin.gif bet dazniausiai pati lovoje uzmiega,o kartais praso,kad savo ranka uzdeciau ant jos soniuko biggrin.gif
SESIA
mums 2,6m-pietu miego mes nemiegam,
ausryte.b
maniškė dažniausiai dar miega 2 kartus per dieną smile.gif buna, kad po 1.5-2.5val smile.gif
mazuliuke:)
Dazniausiai uzmiega pietu miegelio su buteliuku, miega pora valandu, bet jei kokie sveciai ar dar koks uzsiemimas, tai be sansu, net nebandyk migdyt, bet tada vakare eina pora valandu anksciau miegot ir taip atsiima savo pietu miegeli. As kazkaip labai per prievarta neverciu miegot.
kristeen
Maniskis miega kas 2-3val.bet jei bus sveciu ar siaip erziliukas namie jokiu sansu uzmigti doh.gif
*Susana*
Užmiega pati,,atsigėrus pienuko,bet jau miega tik 1kartą dienoje,apie 2val,kartais ilgiau,kartais trumpiau smile.gif maniškei 1,5metukų 4u.gif
*Amberr*
QUOTE(suomė @ 2010 10 31, 04:18)
tai gal per anksti guldot pietu, kad vaikas 2 valandas neuzmiega?  blink.gif manikse ilgiausiai pusvalandi vartosi, kalba, sugalvoja "Pa" duoti. jei vaikas nenori miego tai ir nemiegos  smile.gif  pabandykit pati uzmigti kai nenorit  biggrin.gif
*

Nemanau,kad per anksti schmoll.gif nes vedu pietu miego po kokiu 5valandu nuo atsibudimo rolleyes.gif Kai jau einam pietu pogulio matosi akivaizdziai,kad ji nori miego,lovytej griuvineja,akytes trynasi,svirduliuoja,bet nesupranta,kad reikia miegoti,sokineja,zaidzia su zaislais,kol savaime isvargus lovyteje neuzmiega unsure.gif tokia jau ji yra strakalas-makalas mirksiukas.gif
Rūtkė
maniškis irgi strakalas makalas, tai kai matau kad jau nori miegelio, nešu į lovytę, idedu atsigerti konors kad ir vandens, soskyte duodu, ijungiu baby tv, be garso ir lopšines užjungiu, taip ir užmiega mždg per pusvalandį smile.gif o miega kartais du kart dienoi kartais vieną kart, bet jai vieną tai kokias tris ar dar daugiau val, o jai du tai mždg po pusantros 4u.gif bet taip užmigdinėt pradėjo dar visai neseniai, ankščiau tegdavo vežime supuoti.. ax.gif
Luttuke
Sunku pas mus su pietu miegeliu, ypac, kai esme ne dviese. Jeigu as ir vaikas arba vaikas su teciu - viskas plius minus normaliai. PAsivolioja salia ir uzmiega, jei esam abu - uzmigdyt neimanoma. Tada i vezia ir i lauka. Luzta per kelias minutes,.. O tada arba vazinejames kol miega arba pavezioju kazkike o tada i balkona, idedu racija i vezima ir tegul sau miega, o as siaip kazka veikiu.
Sunkiausia dalis - aprengti pavargusi. Parekauja jis man...
*Amberr*
QUOTE(Luttuke @ 2010 11 13, 04:49)
tada i vezia ir i lauka. Luzta per kelias minutes,.. O tada arba vazinejames kol miega arba pavezioju kazkike o tada i balkona, idedu racija i vezima ir tegul sau miega, o as siaip kazka veikiu.
*

Cia tai jau manau,kad niekas neuzgincys,kad vaikams yra geriausia miegoti gryname ore thumbup.gif
escada*
QUOTE(suomė @ 2010 08 27, 21:36)
tai jei nepavyksta uzmigdyti, ar vaikas nebuna irzlus? maniske irgi sunkiai gulasi pietu miegelio, bet jei nemiegotu, tai is vis su vaiku nesusikalbeciau (mums 1,1m). buna kartais nesileidzia migdoma, tai kai nuvargsta, pati nuluzta ant ranku arba koki filmuka beziuredama.

O jus gal tikrai nebemigdykit vezime, pasistenkit pries pietu miega i lauka iseiti, gal grynas oras ir nuovargis padarys savo?  mirksiukas.gif o jei ir tai nepadeda, tada laukit...gal pilnatis cia taip veikia? g.gif  biggrin.gif  tikriausiai veliau viskas suitvarkys  4u.gif
*

na mano kleckkiukas nuo gimimo labai puikiai pats uzmigdavo iki kokiu 6 menesiu,paguldydavau i lovyte ir jis ten kaldryte arba merliuka tampydavo ir viskas.paskui atejo pavasaris pradejau migdyt lauke vezimuke,tai supdavaukaip ismoko jau poats stotisprasidejo problemoes,keldavosi is vezimo.tai pradejau sekti dirzus tai jis pandydavo keltis dirzai jam neleisdavoir vel atgal tasiguldavo ir uzsupdavau as ji,ir taip visa vasara vezime.paskui bandziau balkone manieze migdyt,nelabai kas gaudavospries tai turedavau vezime uzsupti,ir tada perkeldavau.na ka taip ir prasidejo,kad kitaip neuzmiogdavo tik supamas vezime,o nakties miegeliui be jokiu problemu paguldydaavu,jis ten pasivartydavo be jokiu rekimu,net man nebunant salia jis uzmigdavo.o dabar mes atsikraustem i uzsieni,kiti namai,pirmom dienom mazylis neramus buvo,bet apsiprato,o vakare nebegaliu palikti vieno kad uzmigtuturiu but kambaryje,jei iseinu rekia cypiao jei ir bunu taip duodasi jis pries ta miega kad baisu turiu sedet as kokia valanda kamabyje,kol jis issiduos toje lovytje,issikalbes,ir tik tada uzmiega.neimanoma ramiai paguldyti ir kad uzmigtunuo vezimelio jau atpratinau,per pietus ikeliu i lovyte,ir taip pat turiu but kambaryje kol jis issiduodaas jau nervu nebeturiu,mum dabar 1metai ir menuo. ar tai normalu kad vaikas sitaip duodasi pries miega,sukiojasi,visokiom pozomtai stojas tai krenta vajeeeee...taip noretusi salia paisguldti paglostyti ir kad uzmigtu,,jei salai pasiguldau tai isvis jauciu neuzmigtu,lipa ant galvos..padekit mamaos kaip vaika ramiai uzsimigdyt,ar jis cia man tox aktyvus tampa pries pat miega doh.gif
Papildyta:
QUOTE(*Amberr* @ 2010 11 13, 02:03)
Nemanau,kad per anksti  schmoll.gif  nes vedu pietu miego po kokiu 5valandu nuo atsibudimo rolleyes.gif Kai jau einam pietu pogulio matosi akivaizdziai,kad ji nori miego,lovytej griuvineja,akytes trynasi,svirduliuoja,bet nesupranta,kad reikia miegoti,sokineja,zaidzia su  zaislais,kol savaime isvargus lovyteje neuzmiega  unsure.gif tokia jau ji yra strakalas-makalas mirksiukas.gif
*

va va mano sunelis tox pats doh.gif lotuliukas.gif ir juokas ima,ir nervai verysad.gif
pukepuke
Pietu miegucio eina labai tvarkingai, paguldai ir uzmiega kai laikas jau, vat nakties sudetingiau jau buna... cool.gif
jauna mamytė
Maniškis tai pietų miego taip pat buvo nusprendęs atsisakyti, tai mes prieš pietus eidavom į lauką be vežimuko, o grįždami iš ten dar ir aukštą savom kojytėm laiptais užlipam, tada jau ir miegelio užsinori, o naktį tai gali išmiegoti ir 12 valandų nepabudęs, vienu žodžiu vaikas mėgstantis pamiegot thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.