Ruby Tuesday
2010 08 31, 10:45
Atkuriau sita tema, nes neseniai suzinojau, kad esu  ir turiu klausimu Man dar tik 5 savaites, pries pusantru metu turejau persileidima, po kurio sutriko kiausidziu veikla, teko gydytis, zodziu, neatsidziaugiam dabar, kai testas dvi juosteles parode  Vyras manim siaubingai rupinasi, netgi per daug sakyciau. Tai ir noriu paklausti, kokie namu ruosos darbai kenkia nestumo metu? Vyras man dabar uzdraude grindis sluoti ar siurbti, nors as niekada nesu girdejusi, kad tai kenktu  Kadangi as nedirbu, atsibosta laukti, kol jis gris namo ir grindis issluos Dar jis is kazkur istrauke, kad man iki 3 menesio negalima zuvies valgyti. Ar tikrai zuvis gali pakenkti? 2 TEMA
HappyAngel
2010 08 31, 11:18
Senosios temos pirmą žinutę perskaitykite ir rasite atsakymą į savo klausimą apie žuvį.
Ruby Tuesday
2010 08 31, 11:24
Ten tik apie zalia zuvi raso ir galima alergine reakcija, o mano vyrui pazistamas gydytojas pasake, kad zuvies negalima, nes gali persileidima sukelti  Man tai atrodo visiska nesamone
HappyAngel
2010 08 31, 12:37
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 08 31, 12:24) Ten tik apie zalia zuvi raso ir galima alergine reakcija, o mano vyrui pazistamas gydytojas pasake, kad zuvies negalima, nes gali persileidima sukelti  Man tai atrodo visiska nesamone  Pirmą sykį girdžiu, kad gerai termiškai apdorota žuvis galėtų persileidimą sukelti.
Vakar Delfyje skaičiau, kad nėščiosioms draudžiama raudonėlių preparatai, o aš kaip tik vos ne kasdien darausi iš jų po puodelį arbatos. Gal dar yra kokių žolelių, kurių negalima?
Paskaitinėjau ankstesnę temą, tai žiūriu kai kurios sau leidžia medaus kaip malonumo...hmm...šiaip jau iš normalaus raciono, turiu omenyje, kad gi šiaip nevalgom žalios žuvies, žalios mėsos ar žalių kiaušinių, tai medus būtų vienas pačių didžiausių alergenų, ir mamytės, kurios augina jau bent vieną vaikutį, tikrai žino, kad medaus negalima vaikui net iki 3 m. Dėl nagų lakavimo tai kaip...na čia irgi panašus dalykas, kaip, kad reikia mesti rūkyti, vartoti alkoholį, taip labai patartina atsisakyti ir nagų lakavimo tiek dėl pačio lako, tiek dėl valiklio. Aš pati buvau užkietėjus nagų lakuotoja, įv.sp.lako buteliukai, visada nulakuota, o jei koks atsilupo, reikėdavo būtinai perlakuot. Ir ką, dabar jau apie 2 metai kai neatsukau nė vieno lako buteliuko  iš pradžių nėštumas, tada žindymas, vėliau antro vaikučio planavimas  ir viskas labai puiku, tikrai be to išsiverčiu.
Ruby Tuesday
2010 09 01, 16:10
QUOTE(Axxa @ 2010 09 01, 17:55) Vakar Delfyje skaičiau, kad nėščiosioms draudžiama raudonėlių preparatai, o aš kaip tik vos ne kasdien darausi iš jų po puodelį arbatos. Gal dar yra kokių žolelių, kurių negalima? Va sitoje temoje pirmoje zinuteje apie tai raso http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=391440As nagu lakui kategoriskai ne nesakau, ranku nagu jau seniai nebelakuoju, bet koju nagus kas savaite dvi persilakuoju, man labai grazu raudoni koju nagai Beje, vyras man nuolat sako, kad nesciosioms pavojinga tupeti ir lipti laiptais, as netikiu, ypac del laiptu, nes kiek nesciuju gyvena daugiabuciuose be liftu ir turi kasdien laipioti, jom gydytojai gi nesako issikraustyti i pirma auksta
sileste
2010 09 01, 21:32
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 08 31, 12:45) Atkuriau sita tema, nes neseniai suzinojau, kad esu  ir turiu klausimu Man dar tik 5 savaites, pries pusantru metu turejau persileidima, po kurio sutriko kiausidziu veikla, teko gydytis, zodziu, neatsidziaugiam dabar, kai testas dvi juosteles parode  Vyras manim siaubingai rupinasi, netgi per daug sakyciau. Tai ir noriu paklausti, kokie namu ruosos darbai kenkia nestumo metu? Vyras man dabar uzdraude grindis sluoti ar siurbti, nors as niekada nesu girdejusi, kad tai kenktu  Kadangi as nedirbu, atsibosta laukti, kol jis gris namo ir grindis issluos Dar jis is kazkur istrauke, kad man iki 3 menesio negalima zuvies valgyti. Ar tikrai zuvis gali pakenkti? 2 TEMAviska galima daryt tiksu protu, ir sluot ir zuvi valgyt, aisku bulviu maisu nekilnot, nes pats pavojingiausias laikas iki12sav, kai reikia pasisaugot, nesusirgt, kad temperatura nepakiltu, nes tai sukelia persileidima, zodziu mylek ir lepink save, ir tikek kad viskas yra gerai
mmergyte
2010 09 01, 21:49
sveikos,cia is vieno puslapelio,farmacininkes parasyta Turiu is paskaitų informacijos nėščiosioms. Paviešinau, nes gal kuriai nors prireiks. Pykinimui, vėmimui, seilėtekiui slopinti: Imbieras Metetkų užpilas Erškėčių vaisių nuoviras Pipirmėčių silpnas užpilas Kepenų, tulžies latakų ligoms gydyti: Šlamučių žiedynų užpilas Pipirmėčių lapų užpilas Kmynų vaisių nuoviras Kalendrų vaisių nuoviras Aktyvinti žarnyno veiklą: Erškėčių lapai Dilgėlių lapai Inkstų, šlapimo takų ligos: Rugiagėlių žiedynai Beržų lapai ir pumpurai (negalima esant inkstų nepakakankamumui) Care-lady papildas Cranberry papildo NEGALIMA Augalai GALIMI nėščioms: Sukatžolė Trikertė žvaginė Medetkos Erškėčiai Valerijonai Beržų lapai Dirvinis asiūklis Gudobelės vaisiai Rugiagėlė Petražolė Spanguolė Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio: Čiobrelio Raudonėlio Ugniažolė Alijošius Amalas Kadagys Kartusis pelynas Senos lapai Rabarbaras Šaltekšnis Šalpusnis Taukė SAUGŪS vaistai(nepraeinantys pro placentą)( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori!Tik labai reikiant): Penicilinai(antibiotikų grupė) Cefalosporinai(antibiotikų grupė) Paracetamolis Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks) Metildopa (antiparkinsoninis vaistas) Polivitaminai Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai) Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui): AKF inhibitoriai(vaistai nuo spaudimo pagrinde) alkoholis Nuo epilepsijos Litis(nuo depresijų, manijų) Visi xanax, relanium, bromazepamas, diazepamas - raminantys benzodiazepinai Estrogai (lyt mot hormonai) Tetraciklinai (antibiotikai) vaistai nuo cukrinio diabeto Chinolonai(antibiotiku grupė) vaistai nuo vėžio Laktacijai didinti: Anyžių vaisiai+kmynai+pankoliai+dilgėlė= (visus lygiom dalim paimti reikia) 1 arbatinį šaukštelį 1 puodeliui užpilti karštu vandeniu ir gerti 1-2 kartus per dieną. Laktacijai mažinti: Graikinio riešutmedžio lapai (20 dalių)+apynių spurgai (20 dalių)+šalavijo lapai (40 dalių) Gerti po 1 arb šaukstelį užpylus verdančiu vandeniu 1 puodelį per dieną. Papildyta:ir dar tai radau senuose uzrasuose savo  jei kartojuosi soriukas Nėščiosios ir krūtimi maitinančios moterys turėtų dar atsargiau vartoti vaistažoles. Vaistingosios žolės, kurios nekenkia suaugusiems, gali būti žalingos vaikams. Nėštumo metu kenksminga vartoti alavijo (alijošiaus), debesylo, kadagio, pelyno arbatas. Šios vaistažolės gali paskatinti persileidimą bei sukelti nėštumo komplikacijų. Aviečių uogose ir stiebeliuose yra salicilo rūgšties, todėl tinka nuo peršalimo: slogos, bronchito, kosulio, gripo. Skatina prakaitavimą, mažina temperatūrą, padeda esant avitaminozei. Žadina apetitą, gerina virškinimą, malšina skrandžio gleivinės uždegimą. ! Turi purinų, kurie gali pakenkti sergantiems inkstų uždegimu, podagra. Raudonėlis - gera priemonė esant persišaldymo ligoms, atsikosėjimui palengvinti, ūmiam ir lėtiniam bronchitui, plaučių uždegimui, gripui, anginai, skrandžio ir virškinamojo trakto ligoms gydyti. Juo gydoma nemiga ir depresija, isterija, ginekologinės ligos. ! Turintiems aukštą kraujospūdį raudonėlių preparatų vartoti negalima. Nevartoti nėštumo metu, nes gali įvykti persileidimas. Valerijono veikliosios medžiagos ramina centrinę nervų sistemą, atpalaiduoja lygiųjų raumenų spazmus, reguliuoja širdies darbą, plečia kraujagysles, gerina kraujo apykaitą, padeda kankinant nemigai. Gydo migreną, slopina dusulį, viduriavimą, pilvo pūtimą. ! Negalima ilgai ir daug vartoti, nes slopina virškinimo organų veiklą, sukelia galvos skausmą, pykinimą, dirglią būseną, sutrikdo širdies veiklą. Nepatartina vartoti sumažėjus raumenų tonusui, esant mažam kraujo spaudimui, susilpnėjus skydliaukės veiklai. Ženšenis, šaknys. Tonizuoja, didina darbingumą, kelia kraujo spaudimą, gerina kraujotaką, stiprina imunitetą. ! Vartoti tik šaltuoju metų laiku. Ilgai arba didelėmis dozėmis vartojant ženšenį, gali atsirasti nemiga, smarkus širdies plakimas, galvos, širdies skausmai, sumažėti lytinė potencija. Čiobrelių biologiškai aktyvios medžiagos pasižymi dezinfekuojančiomis ir raminamosiomis savybėmis, sliopina uždegimus. Jų nuoviras vartojamas atsikosėjimui palengvinti, skausmui malšinti sergant bronchitu, laringitu, kitomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis, atpalaiduoja spazmus. ! Negalima vartoti sergant kepenų ir inkstų ligomis. Mėtų ir melisų arbata pasižymi raminančiu, skausmą mažinančiu, kraujagysles plečiančiu poveikiu. Gerina apetitą, virškinimą, atpalaiduoja skrandžio ir žarnyno spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą, slopina pykinimą ir vėmimą. ! Nėščiosioms gali sukelti persileidimą. Ilgą laiką geriant mėtų arbatą, gali atsirasti galvos skausmai ir nosies užgulimas, primenantis slogą. Jonažolė valo plaučius, kepenis ir šlapimo pūslę. Slopina viduriavimą, gydo naktinį šlapinimąsi, ramina nervus, stomatitą, kepenų tulžies pūslės akmenligę, inkstų uždegimą, slopina sutinimus, uždegimus. Tinka įvairioms žaizdoms gydyti. ! Nereikėtų vartoti, jeigu užkietėję viduriai, aukštas kraujo spaudimas, dirbantiems radiologinėse laboratorijose bei ultravioletinių spindulių aplinkoje. Nepatartina vartoti jonažolės preparatų būnant ilgą laiką saulėje. Ramunėlė varo prakaitą, šildo, ramina vidurių skausmą, tinka nuo reumatinių skausmų, skrandžio ir žarnyno uždegimams gydyti. Taip pat sergant kepenų bei tulžies latakų ligomis. Tinka nuo odos ligų, dedervinių, sunkiai gyjančioms votims gydyti. Dedami kompresai pūliuojant akims. Ramunėlių žiedų maišeliai padeda esant dantų skausmui ir rožei. ! Gali sukelti alergiją, atsargiau turėtų vartoti sergantys šienlige. Dažnai geriant ramunėlių arbatos moterims gali sutrikti menstruacijų ciklas, pavojinga nėščiosioms. Taipogi nesciosioms nepatariama gerti jokiu energetiniu gerimu, nevirinto ozkos pieno (nepamenu, kodel), rutu arbatos, zaliosios arbatos, kuria jau daugelis minejo (ne tik del daug kofeino joje, bet ir del to, kad ji trukdo organizmui įsisavinti folinę rūgštį, kurios itin reikia besivystančiam vaisiui, todel vaikelis gali gimti su rimtais igimtais defektais). Visa kita - galima su saiku
HappyAngel
2010 09 02, 22:00
Nagų lakas ir acetonas kenkia tuomet, kai būna naudojami uždarose, mažose, blogai vėdinamose patalpose, nes nėščioji (o kartu su ja ir kūdikėlis) prisiuosto garų, sklindančių nuo lako/acetono. Lakuokitės nagus ten, kur gera ventiliacija ir viskas bus ok
Zachara
2010 09 06, 11:51
QUOTE(mmergyte @ 2010 09 01, 22:49) sveikos,cia is vieno puslapelio,farmacininkes parasyta Ačiū už išsamią informaciją
Tai jei žalios arbatos negalima, mėtų, melisos, raudonėlių negalima, tai kokią arbatą geriate? Juodą? Kmynų? O žolelių kokių normalaus skonio? O mėtos ir pipirmėtės čia tas pats?
Ruby Tuesday
2010 09 08, 20:44
QUOTE(Axxa @ 2010 09 08, 00:56) Tai jei žalios arbatos negalima, mėtų, melisos, raudonėlių negalima, tai kokią arbatą geriate? Juodą? Kmynų? O žolelių kokių normalaus skonio? O mėtos ir pipirmėtės čia tas pats? As geriu tik imbierine arbata, ji man nuo pykinimo padeda ir siaip visai skani. Juoda nera gerai, kaip ir kava, bet nuo antrojo trimestro sakiau, kad nevarzysiu taip saves ir isgersiu 1 puodeli silpnos kavos ar juodos arbatos per diena. Metos ir pipirmetes nera tas pats, bet as tai kazkuriu dziovintu lapu turiu, nezinau tiksliai ar meta, ar pipirmete, tai ir tu atsisakiau.
HappyAngel
2010 09 08, 22:19
Na, nereikia perlenkti lazdos  Ir pirmame trimestre galima gerti juodos arbatos puodelį ar du per dieną. Kaip ir kavos, beje. Juk negeriat kibirais
Ruby Tuesday
2010 09 08, 23:35
QUOTE(HappyAngel @ 2010 09 09, 01:19) Na, nereikia perlenkti lazdos  Ir pirmame trimestre galima gerti juodos arbatos puodelį ar du per dieną. Kaip ir kavos, beje. Juk negeriat kibirais  Mane visi tiek gasdino del tos kavos, kad jau paciai ramiau, jei negeriu
nereikia per daug isijausti i visokius "galima negalima", geriau atsipalaiduokit vietoj gilinimosi i visokias zoleles, megaukites gyvenimu ir  ...kaip happy angel teisingai pasake, gi ne kibirais geriat tas arbatas...as geriau visas arbatas, kuriu tik norejosi, aloe vera gerima, kava kiekviena ryta, valgiau sushius, astru thai maista ir viskas manau, butu tik blogiau, jei kasdien kenteciau nuo galvos skausmo ir zemo spaudimo negavus iprastos kofeino dozes ar pan. zinoma, sneku apie normalu maista ir gerimas, ne apie zalingus iprocius...
D.E.V.A
2010 09 10, 13:30
Citrusiniu vaisiu kuo maziau,nes poto alergijas tokias issaukia  sesuo valge mandarinus kilogramais  dukra labai alergiska,odele negrazi buvo,gal nevisoms,bet tikrai nera gerai valgyt daug Papildyta:QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 09, 00:35) Mane visi tiek gasdino del tos kavos, kad jau paciai ramiau, jei negeriu  O del kavos tai sneka,kad tipo vaikai hiperaktyvus buna,ne velnio nesigavo sitaip  su pirma atsisakius buvau,o jau mergica buvo padek dieve  su antru bernuzeliu geriau rytais....megavausi....ramus kaip belgas gime (aisku kol dantukai savo nepadare)
HappyAngel
2010 09 10, 13:38
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 09, 00:35) Mane visi tiek gasdino del tos kavos, kad jau paciai ramiau, jei negeriu  Nelabai suprantu, ko čia gąsdinti, jei net patys gydytojai pritaria 1-2 puodeliams per dieną. Man rodosi, kad dauguma nėštukių per daug sureikšmina savo būseną ir pačios iš nėštumo vos ne ligą daro. Žinoma, nereikia vartoti tų produktų, kurie tikrai gali būti kenksmingi (todėl sushi su žalia žuvimi nėštumo metu tikrai nevalgyčiau), tačiau jei jau net juodą arbatą ar puodelį nestiprios kavos įtrauksime į uždraustųjų produktų sąrašą, tai kas čia bus? Patarčiau labiau mėgautis nėštumu, o ne galvoti kas galima ir negalima  Atsargumas gerai, bet kas per daug, tas irgi nesveika.
Ruby Tuesday
2010 09 10, 16:35
As persileidima turejusi, tai mano vyras triznioja del visko dabar, iskaitant kava. Man net grindis uzdrausta sluoti  Aisku, smagu, kai vyras aplink plusa grindis valydamas, o as sau Supermamoj sedziu
HappyAngel
2010 09 10, 17:35
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 10, 17:35) As persileidima turejusi, tai mano vyras triznioja del visko dabar, iskaitant kava. Man net grindis uzdrausta sluoti  Aisku, smagu, kai vyras aplink plusa grindis valydamas, o as sau Supermamoj sedziu  Iki dukrytės turėjau vieną nesivystantį nėštumą ir vieną ankstyvą persileidimą. Kai pastojau su dukryte, žinoma, kad saugojau save labiau, nei nėštukės, kurios pastojo ir nešiojo sėkmingai. Ir vyras labai saugojo ir lepino. Tačiau vis tiek stengiausi neperlenkti lazdos. Jūs pasakykite man: kuo pavojingas yra puodelis kavos ar juodos arbatos?  Aš nesikabinėju (jei kam taip pasirodytų) ir neagituoju gerti tą kavą  , tačiau man nuoširdžiai smalsu, kokiais argumentais grindžia draudimą gerti kavą Jūsų vyras
Ruby Tuesday
2010 09 10, 19:25
QUOTE(HappyAngel @ 2010 09 10, 20:35) Jūs pasakykite man: kuo pavojingas yra puodelis kavos ar juodos arbatos?  Aš nesikabinėju (jei kam taip pasirodytų) ir neagituoju gerti tą kavą  , tačiau man nuoširdžiai smalsu, kokiais argumentais grindžia draudimą gerti kavą Jūsų vyras  Tuo, kad kofeinas gali sukelti persileidima. Mano vyras dirba farmacijos srityje, bendrauja su daugybe gydytoju ir tie gydytojai kaip susitare tvirtina mano vyrui, kad kava ir arbata - blogis didziausias. Ir siaip dar visokiausiu nesamoniu prikalba, tai mano vyro svajone dabar - kad guleciau lovoje, pagalvemis apkamsyta  Tai as jau geriau del ko nors nusileisiu negu kad klausysiuosi nuolatinio zyzimo. Vis tiek pats pripazista, kad nuo 12 savaites rizika sumazeja, tada ir atidarysiu kavos sezona
HappyAngel
2010 09 10, 19:52
O tie visi gydytojai nepatikslino Jūsų vyrui, koks būtent kofeino kiekis persileidimą sukelti gali?  Oi, negaliu  Na, bet Jums ir Jūsų vyrui geriau žinoti kas ir kaip
Ruby Tuesday
2010 09 10, 21:07
QUOTE(HappyAngel @ 2010 09 10, 22:52) O tie visi gydytojai nepatikslino Jūsų vyrui, koks būtent kofeino kiekis persileidimą sukelti gali?  Oi, negaliu  Na, bet Jums ir Jūsų vyrui geriau žinoti kas ir kaip  Lietuvoje, matyt, zmones kitaip i kava ir arbata ziuri. Cia, kur gyvenu, jiem ir mazas puodelis blogis atrodo
HappyAngel
2010 09 10, 21:31
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 10, 22:07) Lietuvoje, matyt, zmones kitaip i kava ir arbata ziuri. Cia, kur gyvenu, jiem ir mazas puodelis blogis atrodo  Aš į Lietuvą grįžau būdama 15 savaičių nėščia, tad pirmieji du nėštumai (nesėkmingi) ir visas pirmasis trimestras sėkmingojo prabėgo užsienyje  Toj šaly, kur gyvenau, nėštumo pradžioje pasikviečia nėštumą prižiūrinti akušerė pas save ir skiria visą a la pamokėlę, skirtą maitinimuisi nėštumo metu. Na, ir kavą (1-2 puodelius per dieną) tikrai leido gerti  O va 2 dienų maisto sakė geriau atsisakyti
-Alice-
2010 09 13, 13:32
QUOTE(Axxa @ 2010 09 01, 15:48) Paskaitinėjau ankstesnę temą, tai žiūriu kai kurios sau leidžia medaus kaip malonumo...hmm...šiaip jau iš normalaus raciono, turiu omenyje, kad gi šiaip nevalgom žalios žuvies, žalios mėsos ar žalių kiaušinių, tai medus būtų vienas pačių didžiausių alergenų, ir mamytės, kurios augina jau bent vieną vaikutį, tikrai žino, kad medaus negalima vaikui net iki 3 m. Dėl nagų lakavimo tai kaip...na čia irgi panašus dalykas, kaip, kad reikia mesti rūkyti, vartoti alkoholį, taip labai patartina atsisakyti ir nagų lakavimo tiek dėl pačio lako, tiek dėl valiklio. Aš pati buvau užkietėjus nagų lakuotoja, įv.sp.lako buteliukai, visada nulakuota, o jei koks atsilupo, reikėdavo būtinai perlakuot. Ir ką, dabar jau apie 2 metai kai neatsukau nė vieno lako buteliuko  iš pradžių nėštumas, tada žindymas, vėliau antro vaikučio planavimas  ir viskas labai puiku, tikrai be to išsiverčiu. medų vartojau, nes buvau nėščia visą žiemą ir turėjau reikalų su peršalimo ligomis. Ir nieko nei kūdikiui nei man nuo to medaus nebuvo  Nagus lakavaus tiek būdama nėščia tiek dabar, maitindama kūdikį. Ir nieko neatsitiko
mmergyte
2010 09 13, 13:44
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 09 13, 14:32) medų vartojau, nes buvau nėščia visą žiemą ir turėjau reikalų su peršalimo ligomis. Ir nieko nei kūdikiui nei man nuo to medaus nebuvo  Nagus lakavaus tiek būdama nėščia tiek dabar, maitindama kūdikį. Ir nieko neatsitiko  dar anksti sakyti,kai maziukui tik tiek laiko
Ruby Tuesday
2010 09 13, 15:20
Manau, kad medaus su saiku tikrai nepakenks. Kaip ir apelsinu ir kitu dalyku, sukelianciu alergijas. As nagus irgi lakuoju kartais, bet nuvalyti tai duodu vyrui, nes mano valiklis baisiai dvokia, sako, kad butent tas kvapas ir negerai
mmergyte
2010 09 13, 15:51
saikingai zinoma,kad nepakenks..bet medus labai stiprus alergenas kaip bebutu..o del tu nagu laku ir kitu chemiju,nu nepykit,negi nestumas nepuosia jusu taip?negalima tiek del pacio brangiausio pakenteti?
Ruby Tuesday
2010 09 13, 17:52
Man nesinori perlenkti lazdos. Va plauku cheminiais dazais nedazyciau (bet su chna nusidaziau), taip pat vengiu buti prie vyro, kai jis masina remontuoja, nes kartais labai dvokiancius tepalus ir pan. naudoja. Bet karta i savaite dvi persilakuoti koju nagus nematau problemos, nesinori staiga apsileisti
-Alice-
2010 09 15, 13:31
QUOTE(mmergyte @ 2010 09 13, 13:44) dar anksti sakyti,kai maziukui tik tiek laiko  Gimė sveikas kaip ridikas, įgimtų ligų neturim jei būtų kas nėštumo metu pakenkę vaisiui, tai jau būtų pasimatę
maskanyte
2010 09 16, 07:15
QUOTE(Beštuliukas @ 2010 09 13, 14:32) medų vartojau, nes buvau nėščia visą žiemą ir turėjau reikalų su peršalimo ligomis. Ir nieko nei kūdikiui nei man nuo to medaus nebuvo  Nagus lakavaus tiek būdama nėščia tiek dabar, maitindama kūdikį. Ir nieko neatsitiko  Teisingai  ir as taip galvoju!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kas gali nutikti  ? Juk darant viska proto ribose viskas buna gerai. Nesuprantu tokiu kurios nustoja savimi rupintis  Gal but pasikarosiu,bet kai drauge paklause ar gali dazyti plaukus ir t.t. Tai gydytoja jai atsake, kad gali nesimaudyti ir t.t.  Tai buvo juoko.
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 13, 16:20) Manau, kad medaus su saiku tikrai nepakenks. Kaip ir apelsinu ir kitu dalyku, sukelianciu alergijas. As nagus irgi lakuoju kartais, bet nuvalyti tai duodu vyrui, nes mano valiklis baisiai dvokia, sako, kad butent tas kvapas ir negerai  bet tai vistiek kvapa valiklio uzuodziat?
Ruby Tuesday
2010 09 16, 18:26
QUOTE(rozine_svajone @ 2010 09 16, 19:40) bet tai vistiek kvapa valiklio uzuodziat?  Stengiuosi nusisukti, kad neprikvepuociau juo. Be to, kambariai gerai vedinami, greitai to kvapo nelieka
Ksesanko
2010 09 17, 11:41
QUOTE(mmergyte @ 2010 09 01, 22:49) sveikos,cia is vieno puslapelio,farmacininkes parasyta Turiu is paskaitų informacijos nėščiosioms. Paviešinau, nes gal kuriai nors prireiks. Pykinimui, vėmimui, seilėtekiui slopinti: Imbieras Metetkų užpilas Erškėčių vaisių nuoviras Pipirmėčių silpnas užpilas Kepenų, tulžies latakų ligoms gydyti: Šlamučių žiedynų užpilas Pipirmėčių lapų užpilas Kmynų vaisių nuoviras Kalendrų vaisių nuoviras Aktyvinti žarnyno veiklą: Erškėčių lapai Dilgėlių lapai Inkstų, šlapimo takų ligos: Rugiagėlių žiedynai Beržų lapai ir pumpurai (negalima esant inkstų nepakakankamumui) Care-lady papildas Cranberry papildo NEGALIMA Augalai GALIMI nėščioms: Sukatžolė Trikertė žvaginė Medetkos Erškėčiai Valerijonai Beržų lapai Dirvinis asiūklis Gudobelės vaisiai Rugiagėlė Petražolė Spanguolė Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio: Čiobrelio Raudonėlio Ugniažolė Alijošius Amalas Kadagys Kartusis pelynas Senos lapai Rabarbaras Šaltekšnis Šalpusnis Taukė SAUGŪS vaistai(nepraeinantys pro placentą)( bet tai nereiškia, kad juos galima gerti kiek nori!Tik labai reikiant): Penicilinai(antibiotikų grupė) Cefalosporinai(antibiotikų grupė) Paracetamolis Narkotiniai analgetikai(morfinas, tramadolis ir t.t - manau jų tikrai neprireiks) Metildopa (antiparkinsoninis vaistas) Polivitaminai Maža ir vidutinė dozė gliukokortikoidų (nuo astmos pusrškalai) Teratogeniški vaistai( praeina pro placentą, kenkia kūdikiui): AKF inhibitoriai(vaistai nuo spaudimo pagrinde) alkoholis Nuo epilepsijos Litis(nuo depresijų, manijų) Visi xanax, relanium, bromazepamas, diazepamas - raminantys benzodiazepinai Estrogai (lyt mot hormonai) Tetraciklinai (antibiotikai) vaistai nuo cukrinio diabeto Chinolonai(antibiotiku grupė) vaistai nuo vėžio Laktacijai didinti: Anyžių vaisiai+kmynai+pankoliai+dilgėlė= (visus lygiom dalim paimti reikia) 1 arbatinį šaukštelį 1 puodeliui užpilti karštu vandeniu ir gerti 1-2 kartus per dieną. Laktacijai mažinti: Graikinio riešutmedžio lapai (20 dalių)+apynių spurgai (20 dalių)+šalavijo lapai (40 dalių) Gerti po 1 arb šaukstelį užpylus verdančiu vandeniu 1 puodelį per dieną. Papildyta:ir dar tai radau senuose uzrasuose savo  jei kartojuosi soriukas Nėščiosios ir krūtimi maitinančios moterys turėtų dar atsargiau vartoti vaistažoles. Vaistingosios žolės, kurios nekenkia suaugusiems, gali būti žalingos vaikams. Nėštumo metu kenksminga vartoti alavijo (alijošiaus), debesylo, kadagio, pelyno arbatas. Šios vaistažolės gali paskatinti persileidimą bei sukelti nėštumo komplikacijų. Aviečių uogose ir stiebeliuose yra salicilo rūgšties, todėl tinka nuo peršalimo: slogos, bronchito, kosulio, gripo. Skatina prakaitavimą, mažina temperatūrą, padeda esant avitaminozei. Žadina apetitą, gerina virškinimą, malšina skrandžio gleivinės uždegimą. ! Turi purinų, kurie gali pakenkti sergantiems inkstų uždegimu, podagra. Raudonėlis - gera priemonė esant persišaldymo ligoms, atsikosėjimui palengvinti, ūmiam ir lėtiniam bronchitui, plaučių uždegimui, gripui, anginai, skrandžio ir virškinamojo trakto ligoms gydyti. Juo gydoma nemiga ir depresija, isterija, ginekologinės ligos. ! Turintiems aukštą kraujospūdį raudonėlių preparatų vartoti negalima. Nevartoti nėštumo metu, nes gali įvykti persileidimas. Valerijono veikliosios medžiagos ramina centrinę nervų sistemą, atpalaiduoja lygiųjų raumenų spazmus, reguliuoja širdies darbą, plečia kraujagysles, gerina kraujo apykaitą, padeda kankinant nemigai. Gydo migreną, slopina dusulį, viduriavimą, pilvo pūtimą. ! Negalima ilgai ir daug vartoti, nes slopina virškinimo organų veiklą, sukelia galvos skausmą, pykinimą, dirglią būseną, sutrikdo širdies veiklą. Nepatartina vartoti sumažėjus raumenų tonusui, esant mažam kraujo spaudimui, susilpnėjus skydliaukės veiklai. Ženšenis, šaknys. Tonizuoja, didina darbingumą, kelia kraujo spaudimą, gerina kraujotaką, stiprina imunitetą. ! Vartoti tik šaltuoju metų laiku. Ilgai arba didelėmis dozėmis vartojant ženšenį, gali atsirasti nemiga, smarkus širdies plakimas, galvos, širdies skausmai, sumažėti lytinė potencija. Čiobrelių biologiškai aktyvios medžiagos pasižymi dezinfekuojančiomis ir raminamosiomis savybėmis, sliopina uždegimus. Jų nuoviras vartojamas atsikosėjimui palengvinti, skausmui malšinti sergant bronchitu, laringitu, kitomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis, atpalaiduoja spazmus. ! Negalima vartoti sergant kepenų ir inkstų ligomis. Mėtų ir melisų arbata pasižymi raminančiu, skausmą mažinančiu, kraujagysles plečiančiu poveikiu. Gerina apetitą, virškinimą, atpalaiduoja skrandžio ir žarnyno spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą, slopina pykinimą ir vėmimą. ! Nėščiosioms gali sukelti persileidimą. Ilgą laiką geriant mėtų arbatą, gali atsirasti galvos skausmai ir nosies užgulimas, primenantis slogą. Jonažolė valo plaučius, kepenis ir šlapimo pūslę. Slopina viduriavimą, gydo naktinį šlapinimąsi, ramina nervus, stomatitą, kepenų tulžies pūslės akmenligę, inkstų uždegimą, slopina sutinimus, uždegimus. Tinka įvairioms žaizdoms gydyti. ! Nereikėtų vartoti, jeigu užkietėję viduriai, aukštas kraujo spaudimas, dirbantiems radiologinėse laboratorijose bei ultravioletinių spindulių aplinkoje. Nepatartina vartoti jonažolės preparatų būnant ilgą laiką saulėje. Ramunėlė varo prakaitą, šildo, ramina vidurių skausmą, tinka nuo reumatinių skausmų, skrandžio ir žarnyno uždegimams gydyti. Taip pat sergant kepenų bei tulžies latakų ligomis. Tinka nuo odos ligų, dedervinių, sunkiai gyjančioms votims gydyti. Dedami kompresai pūliuojant akims. Ramunėlių žiedų maišeliai padeda esant dantų skausmui ir rožei. ! Gali sukelti alergiją, atsargiau turėtų vartoti sergantys šienlige. Dažnai geriant ramunėlių arbatos moterims gali sutrikti menstruacijų ciklas, pavojinga nėščiosioms. Taipogi nesciosioms nepatariama gerti jokiu energetiniu gerimu, nevirinto ozkos pieno (nepamenu, kodel), rutu arbatos, zaliosios arbatos, kuria jau daugelis minejo (ne tik del daug kofeino joje, bet ir del to, kad ji trukdo organizmui įsisavinti folinę rūgštį, kurios itin reikia besivystančiam vaisiui, todel vaikelis gali gimti su rimtais igimtais defektais). Visa kita - galima su saiku Pipirmeciu negalima nei nescioms, nei maitinancioms, nes meta gali sukelti persileidima ir mazina laktacija. Dar zinau, kad negalima nei metu, nei levandu eteriniu alieju, nes irgi gali sukelti persileidima Papildyta:Dar noreciau nescioms palinketi sveikatos, ramybes ir dziaukites savo pilvukais ir ju gyventojais, nes greitai tas laikas prabega  galiu pasakyti, kad viska saikingai vartojau. Vienu momentu (pirmaju trimestra) negalejau be Coca Colos gyventi. Geriau tikrai dauk. kazkur du buteliukus per savaite  Valgiau ir is Mc Donaldo ir pelesini suri vartojau ir sushi kelis kartus gaminau (nors dauguma raso, kad negalima siu produkti). zalia arbata retkarciais geriau, kavos puodeli kartais leisdavau sau isgerti. Apie nagu lakavima, plauku dazyma jau nekalnbu. Visa nestuma lankiausi pas kosmetologa, daziau plaukus (naturaliais dazais kirpykloje) kas 2 menesius. Nagai buvo pastoviai lakuoti. Nuo 11 sav. pradejau lankyti nesciuju aerobika (nors sakoma, kad galima nuo 20sav.). Siaip su vyru maitinames sveikai, bet kartais save lepiname kinu ar lietuviu virtuves patiekalais. Dar rekomenduoju pavalgyti persimonus ir granatus. Rudens viduri turetu uzvezti. stengiuosi visada valgyti vaisius ir darzoves pagal sezonus. persimonuose daug Kalio ir Magnio, o Granatuose gelezies. Per visa nestuma neturejau problemu su hemoglobinu  taigi dziaukites nestumu, o neprigalvokite kuo negalima. Negalima rukyti, vartoti alkogoli ir intensyviai sportuoti, bei vartoti nuodingas medziagas  Dazyti plaukus ir nagus su brangiais naturaliais dazais galima, nes nei pro nagus, nei pro plaukus medziagos nepatenka i krauja. Tik galima ikvepti garu, bet siuolaikiniuose lakuose ir dazuose nera jau tiek daug nuodingu garu
EEEEdditele
2010 09 18, 15:09
O kava gerti galima?kazkur skaiciau,kad puodelis ar du per diena lyg ir nekenkia...as labai ja megstu...
Ruby Tuesday
2010 09 18, 15:29
QUOTE(EEEEdditele @ 2010 09 18, 18:09) O kava gerti galima?kazkur skaiciau,kad puodelis ar du per diena lyg ir nekenkia...as labai ja megstu... Jeigu nestumas nerizikingas ir nera padidejusio spaudimo, tai vienas du puodeliai i diena tikrai nepakenks
-Alice-
2010 09 19, 15:58
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 09 18, 15:29) Jeigu nestumas nerizikingas ir nera padidejusio spaudimo, tai vienas du puodeliai i diena tikrai nepakenks  aš kavą gerdavau rytais, tik silpnesnę nei būdavau įpratusi
spannge
2010 09 20, 19:14
mums tik 4 savaites,... bet ir metu ir melisu arbatele geriu.... kai paskaiciau, net baisu pasidare  negi rimtai taip viskas ir kenkia?
Ruby Tuesday
2010 09 20, 20:01
QUOTE(spannge @ 2010 09 20, 22:14) mums tik 4 savaites,... bet ir metu ir melisu arbatele geriu.... kai paskaiciau, net baisu pasidare  negi rimtai taip viskas ir kenkia? Kai vartojama su saiku, neturetu. Bet tu arbateliu gal vertetu atsisakyti, kai toks mazas nestumas.
perskaičiau ir aš šitą temelę ir susimąsčiau... kasdien išgeriu po tris puodelius žalios arbatos (nes net neįsivaizdavau, kad jos negalima). vienas būna ryte... o po pusryčių įkaldavau folio tabletytę... o kai kažkuri pasakė, kad žalioji arbata trukdo pasisavinti folį, tai net šiurpukas per nugarą nuėjo  tai ką, mano lelius kaip ir negavo mano siunčiamo folio??? nesu paranoikė, bet dabar susimąsčiau... laiko neatsuksi, bet dabar tai bus man galvos skausmas
spannge
2010 09 21, 20:44
hmmm, na nebegeriu ju...
o kazi, skraidymai kenkia? nusimato kelios komandiruotes, tai giliai mastau ar skraidymas lektuvu gerai.... vis tik slegiu skirtumas ir pan... gal kas zinot?
evelyna
2010 09 22, 16:53
As kavamane, be kavos - ne dienos. Bet laukdamasi dukreles, visiskai jos atsisakiau. Pirmais menesiais mane labai pykino ir tos pacios kavos net kvapo negaledavau pakesti, o praejus pykinimui, kazkaip nesiryzdavau gerti kavos, nors kartais ir labai noredavosi  Gerdavau sultis, vandeni, retkarciais arbata su pienu (angliska  ). Juk nera sunku tuos kelis menesius pakenteti. Kai kurie medikai rekomenduoja kavos visai atsisakyti. Tokios nuomonės šalininkai įsitikinę, kad nuolat geriant kavą ir jos išgeriant daug, ankstyvoje nėštumo stadijoje galima vaikelio netekti, paankstinti gimdymą, vaikutis gali gimti mažo svorio, gali sulėtėti jo vystymasis mamos pilvuke, nes kofeinas suvalgo vaikeliui reikalingą geležį ir kalcį.
Cia visas straipsnis: http://www.tindirindi.lt/nestumas/mes-lauk...-tai-suderinama
Ruby Tuesday
2010 09 22, 17:16
QUOTE(evelyna @ 2010 09 22, 19:53) Bet cia jau labai antikavinis straipsnis  Beje, esu klaususi gines del kavos poveikio vaisingumui, sake, kad jokio poveikio neturi. Va ir suprask dabar  O siaip zadu kavos gerima atnaujinti nuo 12 savaites, norisi bent ryte puodeli isgerti O kad tu kavamane, tai jau is avataro matosi
Sveikos nelabai suprantu, ar galima čiobrelius vartoti nėščiosioms, ar ne?  šiuo metu sergu sloga, taisosi kosulys. reikia kažkaip gelbėtis, kad liga nenuslinktų žemyn ir, kad neišbujotų bet rimtų vaistų vartoti negalima, o visos arbatos nuo kosulio yra su čiobreliais ką daryti? QUOTE(mmergyte @ 2010 09 01, 22:49) Augalai, NEGALIMI nesčioms dėl abortinio bei toksinio poveikio: Čiobrelio Raudonėlio Ugniažolė Alijošius Amalas Kadagys Kartusis pelynas Senos lapai Rabarbaras Šaltekšnis Šalpusnis Taukė ................... ir dar tai radau senuose uzrasuose savo  jei kartojuosi soriukas Čiobrelių biologiškai aktyvios medžiagos pasižymi dezinfekuojančiomis ir raminamosiomis savybėmis, sliopina uždegimus. Jų nuoviras vartojamas atsikosėjimui palengvinti, skausmui malšinti sergant bronchitu, laringitu, kitomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis, atpalaiduoja spazmus. ! Negalima vartoti sergant kepenų ir inkstų ligomis. Papildyta:vienur rašoma, kad čiobreliai gali sukelti gimdos spazmus, kitur - kad spazmus malšina
mmergyte
2010 09 23, 10:49
QUOTE(regata @ 2010 09 23, 11:41) Sveikos nelabai suprantu, ar galima čiobrelius vartoti nėščiosioms, ar ne?  šiuo metu sergu sloga, taisosi kosulys. reikia kažkaip gelbėtis, kad liga nenuslinktų žemyn ir, kad neišbujotų bet rimtų vaistų vartoti negalima, o visos arbatos nuo kosulio yra su čiobreliais ką daryti? Papildyta:vienur rašoma, kad čiobreliai gali sukelti gimdos spazmus, kitur - kad spazmus malšina  as tik permeciau info,o kas kur parasyta nezinau
o gal kuri nors tiksliai žino, kaip ten yra iš tikrųju?
mmergyte
2010 09 23, 11:18
QUOTE(regata @ 2010 09 23, 11:51) o gal kuri nors tiksliai žino, kaip ten yra iš tikrųju?  as esu girdejusi tik vaistinej,kaip patare vienai nestukei..sako gali isgerti del gerkles nedaug,bet gerti kaip gerimo jokiu budu
kineziste
2010 09 24, 18:44
Labas,as jau nescia apie menesi laiko.Pasiskaiciau cia forume,kad kitos bijo net grindis plaut,o ka daryt toms,kurios eina i darba ir dirba sunku fizini darba - pvz.sunkiu ligoniu reabilitacija.aisku stengsiuos saugot save,bet manau,kad tampymosi neisvengsiu,o pas mus tokia sistema - nestumas tavo problema
Ruby Tuesday
2010 09 24, 20:11
QUOTE(kineziste @ 2010 09 24, 21:44) Labas,as jau nescia apie menesi laiko.Pasiskaiciau cia forume,kad kitos bijo net grindis plaut,o ka daryt toms,kurios eina i darba ir dirba sunku fizini darba - pvz.sunkiu ligoniu reabilitacija.aisku stengsiuos saugot save,bet manau,kad tampymosi neisvengsiu,o pas mus tokia sistema - nestumas tavo problema  As grindu neplaunu (ir, beje, net gydytoja liepe to nedaryti!) nes mano nestumas rizikingesnis. Jeigu rizikos nera, galima daug daugiau darbu daryti. O ka butent darbe darote, kad vadinate ji fiziskai sunkiu?
Musicka
2010 09 28, 13:03
sveikos busimos mamytes, perskaiciau info, kad nesciai negalima metu arbatos ? labai keista? siaip as pastoviai ir iki pastojimo geriau metu (isaugintu sode) arbata. Siuo metu pablogejo miegas, esu 4,5 savaites nescia, kaip manot, ar tikrai metu arbata gali pakenkti nestumui ? aciu
|
|