Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Marinuotos paprikos
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Konservavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
mamaLina
Parašykit kokį marinuotos/konservuotos saldžiosios paprikos receptuką.

Ačiū
mama+
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius thumbup.gif
Skanaus!!!!
Gandi
Marinuota paprika su antaniniais obuoliais

Paprikas ir obuolius( didelemis skiltelemis) sudeti i 0.5l stiklainius, vienodom dalim.Pirmiau obuolius, po to paprikas.
Marinatui: 600gvandens, 250gcukraus, 1stikline acto, 5gvazdikeliai, 6pipirai(kvapnieji). Is pradziu i verdanti vandeni sudeti pipirus, gvazdikelius, cukru. pavirti 5 min., supilti acta, siuo marinatu uzpilti darzoves ir pakaitinti vandens voneleje , po to stiklainius uzdaryti .

Uzmarinavusi as stiklainius uzdengiu labai siltai ir palieku taip nakciai, o ant rytojaus viska sudedu i saldytuva, kad gerai atsaltu. Tada puikiausiai issilaiko ziema. Skonis sio recepto stipriai saldziarukstis, tik obuoliai butinai turi buti antaniniai( mat jie kieciausi).

Mille
Papriku - 3 kg;
Marinatui (1-am litrui vandens) - po 1,5 stiklines acto ir cukraus, nepilna stikline aliejaus, 2 v.s. druskos.
Uzvirti marinata is nurodytu produktu, i ji deti stambokai supjaustytas paprikas, pavirti 5-7 min ir sandariai uzdaryti i stiklainius.
a-d-a
MARINUOTA PAPRIKA

3 kg. paprikos (geriausia įvairių spalvų, nes gražiau atrodo stiklainiuke)
1 litras vandens
3 šaukštai druskos
1 stiklinė aliejaus
1,5 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės 9 proc.acto

Paprika išvaloma ir supjaustoma panašiai į 4 dalis, viskas sudedama į puodą ,užvirus paverdama 5 min. ir išpilstoma į iškaitintus stiklainiukus, sandariai uždaroma.

padaroma labai greit, mažai terlionės ir labai skani gaunasi paprika. Skanaus 4u.gif
Ugnužė
Sveikos,
Aš ir nutariau pakonservuoti žiemai paprikų. Peržiūrėjau visus receptus, bet visur labai daug acto, o man jis labai nepatinka scare.gif
Gal žinot receptukų su citrinos rūgštim ar šiaip tik be acto?
yyla
QUOTE(Ugnužė @ 2006 08 19, 15:46)
Sveikos,
Aš ir nutariau pakonservuoti žiemai paprikų. Peržiūrėjau visus receptus, bet visur labai daug acto, o man jis labai nepatinka scare.gif
Gal žinot receptukų su citrinos rūgštim ar šiaip tik be acto?
*


Viena receptuka zinau kai vietoje atsto dedama citrinos rugstis.2kg.paprikos,3 galvutes ciasnako.Marinatas:1,2l vandens,po 12 kvepianciuju ir karciuju pipiru,10 lauro lapeliu,gvazdikeliu,lazdele cinamono,20g druskos,40 gcukraus,10 g citrinos rugsties. I verdanti van. dedi supjaustytas paprikas.Isgriebiami ir perliejami saltu vandeniu ,sudek i stiklainius viena prie kito stipriai prispausdama.Idek ciasnako skilteliu.isvirk marinata ir verdanti pilk i stiklainius.Stiklainius sterilizuok apie 15-25 minutes .A tai kelis stiklainius ziemai pasdarau kai uosviene priveza ir nebesuvalgom,o kitas supjausciusi ir uzsisaldau mirksiukas.gif
Ugnužė
Ačiū vyla good.gif , bandysiu daryt. Tik tas cinamonas man nelabai - ar skanu?
yyla
To cinamono iš tikrujų ne labai ir jaučiasi,bei jei tu jo nemėgsti tai ir nedėk smile.gif tikrai nieko blogo natsitiks rolleyes.gif
*~sniege~*
Mano mama marinuoja paprikas pagal Šleževičoenės receptą (buvo atrodo pernai ar kažkada kažkuriam žurnale, gal "Žmonėse"). Marinatas niekuo neypatingas: aliejus, medus, actas (ar rūgšelė, nežinau), bet paprikų skonis - nerealus, aš jas vienas kaip desertą atsidarius valgau.
KAMANĖ
Tai gal receptuku pasidalinsite su mumis ? ax.gif
*~sniege~*
QUOTE(KAMANĖ @ 2006 10 19, 13:20)
Tai gal receptuku pasidalinsite su mumis ? ax.gif
*



Sužinosiu - parašysiu.
atenamarija
Paprikoms marinuoti ruošiu panašų marinadą,bet kartu su pjaustytomis paprikomis pridedu cukinijų ,pjaustytų lazdelėmis,žiedinių kopūstų gabalėlių.labai skanu,gražiai atrodo. tongue.gif
silsta
Aš irgi vakar marinavau paprikas su kalafijorais, o kitas receptas - paprikos su česnakais. Jau senai tuos receptukus naudoju ir labai patenkinta bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Agniska
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 10 19, 13:14)
Mano mama marinuoja paprikas pagal Šleževičoenės receptą (buvo atrodo pernai ar kažkada kažkuriam žurnale, gal "Žmonėse"). Marinatas niekuo neypatingas: aliejus, medus, actas (ar rūgšelė, nežinau), bet paprikų skonis - nerealus, aš jas vienas kaip desertą atsidarius valgau.
*


Mano mama,taip pat marinuoja su medumi,skonis neapsakomas wub.gif
kriskol
doh.gif Kaip keista visos rašo kokiais receptais naudojasi, bet niekas neparašo pačio recepto,Gal dalintis gaila? pioneers.gif
mano receptas:
4kg paprikos, supjaustot, kaip jums patogu bus valgyti
1st. aliejaus
1st.acto
1st.cukraus
4šaukštai druskos
1l.pomidorų sulčių.
viską sudėjus į puodą troškinam 15min.


Skanaus merginos. drinks_cheers.gif
Agniska
QUOTE(hilin @ 2007 08 01, 21:54)
doh.gif Kaip keista visos rašo kokiais receptais naudojasi, bet niekas neparašo pačio recepto,Gal dalintis gaila? pioneers.gif
*


Tikrai negaila,bet,kad as jo neturiu,paklausiu pas mamka,ir parasysiu mirksiukas.gif
kriskol
blush2.gif Malonu išgirsti Agniska, kad negaila, lauksiu recepto, gal dar paprikos nepasibaigs augusios verysad.gif
Sarmite
QUOTE(mama+ @ 2006 01 17, 23:48)
Konservuota paprika su česnakais
2 kg saldžiosios paprikos (geriau - įvairių spalvų), stiklinė aliejaus, stiklinė acto (9 proc.), pusė stiklinės vandens, degtukų dėžutė rupios druskos, 10 šaukštų cukraus, 300 g česnakų, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų, 3-4 juodi pipirai, 3-4 kvepiantys pipirai, lauro lapai.
Į emaliuotą puodą supilti vandenį, aliejų, actą, įdėti lauro lapus, pipirus, cukrų ir druską. Viską virti 2 min. Po to įmesti išvalytą ir supjaustytą plačiomis juostelėmis papriką - vėl virti 3 min.
Prieš tai puslitriniuose, litriniuose ar kitos talpos stiklainiuose jau turi būti įdėta česnakų skiltelių, susmulkintų petražolių šaknų ar salierų lapų. Tuomet dėti išgriebtą iš karšto marinato ir plačiomis juostelėmis supjaustytą papriką, užpilti marinatu. Stipriai pagrūstus stiklainius su šiuo karštu mišiniu įstatyti į jau verdantį platų puodą. Kaitinti 15 min., užsukti dangtelius thumbup.gif
Skanaus!!!!
*



tikrai skanus sis receptukas thumbup.gif as pernai taip marinavau, tokios saldziarugstes paprikos... smile.gif
Agniska
QUOTE(hilin @ 2007 08 02, 18:23)
blush2.gif Malonu išgirsti Agniska, kad negaila, lauksiu recepto, gal dar paprikos nepasibaigs augusios  verysad.gif
*


Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif
Sarmite
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif
*




o gal zinai kiek kg reikia papriku sitiems 4 l? g.gif
georgiana
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif
*


klausimelis o kiek laiko reikia kaitinti stiklainiukus? Ir kokiais dangteliais uzsukti, kad geriau laikytusi g.gif labai lauksiu atsakymo
Agniska
Bandysiu atsakyt,nors pari nedariau jų,mama visada daro,šiaip mama niekada nekaitina,o dangteliai užsukami,aš taip pat nekaitinsiu,o kaitint tikriausiai reikia,kaip ir bet kuriuos kitus stiklainius. mirksiukas.gif
Sarmite
Gal dar kuri turit receptuku su medumi? 4u.gif
Agniska
Na užmarinavau paprikas,pagal savo receptuką su medum,jei kam kilo klausimų,o manau,kad kilo lotuliukas.gif klauskite ir bus atsakyta mirksiukas.gif
Gioia
Sveiki!As taip pat noreciau pasidalint savo marinuotom paprikom.Tik va nezianu kokie kiekiai turetu but, mat viska is akies dedu.Bet mazadug pabandysiu aprasyt.
2kg raudonu papriku(kam patinka gali ir kitos spalvos)Jas apkepinu ir dedu i katila,tada nuskutu madzdaug 400gr.morku ir jas sutarkuoju gan smulkiai(vyrui nepatinka morkos doh.gif ),ir supjaustau 1-2svogunu galvas.Tada morkas su svogunais taip pat apkepinu ir dedu i ta pati katila su parikom.
Po to i katila dedu dar ir supjaustytu pomidoru,bet pries tai juos nulupu nuo skuros(kazkur apie 1kg.).Iberiu druskos,pipiru ipilu citrinos naturaliu sulciu(mat acto cia pas mus nelabai yra,o jei yra tai as nezianu blush2.gif ).Uzkaiciu katila,ir palieku ant silpnos ugneles,viskas sukrenta,ir leidziu pavirt 20min.Ir i slovikelius dedu.Nu mano vyrui tai labai patinka,jau spejo suvalgyt pirma porcija stiklainiu skirta ziemai tik sako truksta jam stiprumo,kadangi receptas siap is galvos tai nezianu ko cia idejus,kad butu stipriau.Be to as dar tik tokia virtuves seimininke,kad man mokintis ir mokintis. ax.gif
vixiuke
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif
*


kiek reikai paprikų šiam kiekui marinato? o ar gerai supratau, į stiklainius tiesiog įdedi medu ir jo tirpdyt ar maišyt su kuonors nereikia?
Agniska
QUOTE(vixiuke @ 2007 09 07, 14:55)
kiek reikai paprikų šiam kiekui marinato? o ar gerai supratau, į stiklainius tiesiog įdedi medu ir jo tirpdyt ar maišyt su kuonors nereikia?
*


Nereikia tirpdyt,įdedi šaukščiuką medaus skiltele česnako,ir dedi paprikas pavirtas 3min,taigi man iš kažkur 3 su trupučiu kilo išėjo 3 stiklainiukai 0,5 ir 5st 0,7 mirksiukas.gif
vixiuke
QUOTE(Agniska @ 2007 09 07, 14:22)
Nereikia tirpdyt,įdedi šaukščiuką medaus skiltele česnako,ir dedi paprikas pavirtas 3min,taigi man iš kažkur 3 su trupučiu kilo išėjo 3 stiklainiukai 0,5 ir 5st  0,7 mirksiukas.gif
*


nori pasakyt, kad į puslitriuką telpa 1 kg paprikų?
Agniska
QUOTE(vixiuke @ 2007 09 08, 17:43)
nori pasakyt, kad į puslitriuką telpa 1 kg paprikų?
*


Sakau kaip aš dariau,ir kiek man išėjo,o kiek į puslitriuką tepla nematavau,nes kaip apverda,tai suminkštėja ir daug telpa bigsmile.gif
laizanika
QUOTE(vixiuke @ 2007 09 08, 16:43)
nori pasakyt, kad į puslitriuką telpa 1 kg paprikų?
*



Reikia iki galo paskaityti doh.gif Gi raso kad 3 - 0,5 stiklainiai ir 5 - 0,7 stiklainiai mirksiukas.gif
Bandysiu Agnisko receptu marinuoti paprikas, tik dar zadu ideti cukinijos. Manau turetu gautis neblogai ax.gif
Agniska
QUOTE(laizanika @ 2007 09 09, 22:21)
Reikia iki galo paskaityti  doh.gif  Gi raso kad 3 - 0,5 stiklainiai ir 5 - 0,7 stiklainiai  mirksiukas.gif
Bandysiu Agnisko receptu marinuoti paprikas, tik dar zadu ideti cukinijos. Manau turetu gautis neblogai  ax.gif
*


drinks_cheers.gif
Su cukinija turėtų taip pat skonis geras būt,nes medus su aliejum savo duoda thumbup.gif Lauksiu kada Jūs paragausite,įdomi koks skonis mirksiukas.gif Gero gaminimo smile.gif
vixiuke
QUOTE(laizanika @ 2007 09 09, 21:21)
Reikia iki galo paskaityti  doh.gif  Gi raso kad 3 - 0,5 stiklainiai ir 5 - 0,7 stiklainiai  mirksiukas.gif
Bandysiu Agnisko receptu marinuoti paprikas, tik dar zadu ideti cukinijos. Manau turetu gautis neblogai  ax.gif
*


perskaičiau tai iki galo, bet kad ne taip supratau ax.gif
Agniska
QUOTE(vixiuke @ 2007 09 10, 13:16)
perskaičiau tai iki galo, bet kad ne taip supratau  ax.gif
*


Reikia kelis kartus perskaityt tuomet mirksiukas.gif
sagritute
O gal kas marinavot aitriąsias paprikas? Mano vyras baisiai mėgsta, prašo, kad padaryčiau. ax.gif
Sarmite
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif
*



na liuks liuks tavo receptukas, ryt antra partija gaminsiu, buvo draugai savaitgali tai jau buvau issigandusi , kad neliks mano konservuotu papriku smile.gif nes tikrai laaaaaaaabai skanios, aciu uz receptuka ploja.gif
Agniska
Džiaugiuosi,kad pavyko,ir kad patiko tuo pačiu clap.gif clap_1.gif
Man ir žiemai tikriausiai bus mažai,dar reiks pasidaryt mirksiukas.gif
Shalimar
Padariau ir as pagal recepta su medumi, dar idejau salieru kotu, man jie labai skanu papriku marinate ax.gif
Sarmite
manau kad salierai tikrai tiks, nes i labai daugeli receptu (konservuojant paprikas) dedamas salieras smile.gif
xxxsaulyte
Aš irgi noriu pasidalinti savo receptu "Lečio".
Super greitas, super lengvas ir nepaprastai skanus thumbup.gif

3 kg paprikos
0,5 l kečupo
3 v.š. druskos
3 v.š. cukraus
1 st. asto
1 st. aliejaus

***
Supjaustau papriką gabaliukais, viską supilu, išmaišau, ir palieku ant ugnies. 10 min gryno virimo ir išpilstau į stiklainius. Viskas.
Skanaus. 4u.gif

P.S. aš darau iš karto iš dviejų normų - tai perku 8 kg paprikos, vos ne 2 kg išsimeta. mirksiukas.gif
Barita
Marinuotos paprikos :
3 kg. saldziu raudonuju papriku supjaustyti ketvirciais,isimti seklas.Paruosti marinata is 1 l. vandens,1.5 st. cukraus,1.5 st. 9% acto,1 st. aliejaus,2 s. druskos.I verdanti marinata sudeti paprikas ir pavirti 5 min.Isgriebtas jas sudeti i iskaitintus stiklainius,uzpilti karstu marinatu ir uzsukti dangtelius. mirksiukas.gif
stg
Pasidariau ir as paprika su medum,labai skanu,aciu uz liuksova receptuka 4u.gif
Agniska
Nu va,visoms patiko,o pradžioj taip kariškai nusteikę buvot lotuliukas.gif
Nerytė
oj, kiek receptu, reiks issirinti koki ir butinai pabandyti thumbup.gif
TG*
QUOTE(Agniska @ 2007 08 05, 21:57)
Nu pagaliau ir as su savo recepteliu atkeliauju ax.gif
Kagi pradedu smile.gif
Paprika supjaustyti i 4 dalis ir isimti seklas,paskui sudeti paprikas i verdanti vandeni ir pavirti 3min.Deti i iskaitintus stiklainius,kur jau turi buti ideta cia ant 0.5l stiklainio:1 saukstelis medaus ir mazesne sklitele cesnako.
Po to supilti marinata:
1l vandens
1 stikline aliejaus
1 stikline acto
1 stikline cukraus
1 saukstas druskos
Sito kiekio marinato uztenka 4l pipiru uzpilti.Beje labai skanu thumbup.gif
*



Nu taip nerealiai skamba wub.gif būtinai reiks daryt savaitgalį jeigu kur neišmausim rolleyes.gif
rutulux



O gal kas žino receptą be aliejaus g.gif. Nelabai jis mano šeimynai.
Profit
QUOTE(rutulux @ 2008 07 29, 10:32)
O gal kas žino receptą be aliejaus  g.gif. Nelabai jis mano šeimynai.
*


Mano seimyna irgi su aliejumi nieko konservuoto nevalgo. Viska darau su marinatu.
Paprikas taip pat. Supjaustau taip kaip noriu (isimu seklas), sudedu i stiklainiuka (dazniausiai 0.5 l) ir uzpilu svelniu marinatu. Kartais dar svogunu pjaustytu pridedu. Ir viskas. biggrin.gif
Aurė
Hm paskaiciau cia neblogu receptuku, reiks pabandyt aujoves. Mano mama su aliejum nemegsta tai su marinatu daro, dar svoguno ir cesnaku skilteliu prideda, kartais morkyciu griezineliu. smile.gif
Reiks pabandyt su medumi wink.gif taip skaniai atrode, o dar isgyre. essen.gif
Agniska
QUOTE(convict @ 2008 07 24, 01:18)
Nu taip nerealiai skamba wub.gif  būtinai reiks daryt savaitgalį jeigu kur neišmausim rolleyes.gif
*


Pasakysi,kaip pavyko biggrin.gif Aš tai laukiu paprikų sezono,ir rusį vėl pritvindysiu jomis biggrin.gif
mamacka23
sveikutes 4u.gif labai susigundziau tuo receptuku su medum thumbup.gif tik va iskilo klausimas,ar ant tokio kiekio pakanka vieno sauksto druskos g.gif ?kazkaip keistai ir cukraus stikline ir acto tik va druskos atrodo mazoka.jus tikresnes seimininkes tai man zaliai varnai patarkit blush2.gif 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.