Sveika.Pirktinės košės yra saldesnės ir prie ju vaikai pripranta,todėl kai pabandei pati išvirti savo košę,tai nenuostabu,kad nevalgė.
Aš savo vaikiuką taip pat iki kokiu 9 mėn.maitinau pirktinėm košėm,o po laipsniu pripratinau prie savo išvertu košiu,Pradžioje irgi buvo visko,bet galiausiai priprato ir dabar skaniai valgo
as irgi pritariu,kad pirktines koses saldesnes.kai tik pradejau primaitinti buvau davusi dovanu deze ivairiausiu Hipp kosyciu.bet vaikinas ju nemego,tad teko jas atiduoti ir virti kosytes paciai.kol buvo maziukas isvirdavau dribsnius ir smulkindavau "blenderiu".dabar verdu dribsnius ir nebesmulkinu.gardinu obuoliais,uogomis,jogurtu,sviestuku.ir vaikinas auga,
Sveika
QUOTE(aura4 @ 2006 01 17, 23:46) jeigu ten parasyta, kad taip reikia gaminti, tai nieko blogo QUOTE(aura4 @ 2006 01 20, 18:18) manau, kad butinai turi isvirti, nes manau jos nepkankamai neisbrinksta QUOTE(aura4 @ 2006 01 20, 19:18) Aš irgi šitas perku ir jos mielai jas valgo, nors kartais dar nuperku ir tų saldžių, nors mano panos jau didokos toms košelėms 1m.3mėn. O virtų košių, nei grikių, nei ryžių nevalgo, išskyrus avižinius dribsnius. Aš manau, kad šitos košės geresnės, nes jose yra dar ir vitaminų, tik tiek kad brangokos. Man kaip dviems, tai tas pokelis išeina per 5 kartus.
Neperku jokiu kosiu vaikisku mazdaug nuo 9-10menesio,mes labai megstam dribsniu kosytes
as ir kosiu neperku nuo kokiu 9-10 men.
Greitų košių mažoji kategoriškai nevalgo, verdu dribsnius.
Grikių irgi nenorėjo valgyti, tai aš ją pripratinau - verdu grikius perpus su avižomis - šveičia kaip didelė
iki 7-6 menesiu valge HIPP koses,paskui valge tik mesa
Kose 1-2 kartus per savaite. Dabar be jokiu problemu grikius,ryzius.Vienintele kose tai Puikio kose perku 5 ar 4grudu
Manoji mazytė nevalgo visiškai jokių košių. Aš kiek pirkau visokiausių kiek bandžiau virti pati jinai ne iš tolo nenori valgyti jokių košių. Gal galit patarti ką daryti?
QUOTE(gulia2004 @ 2006 02 06, 03:11) iki 7-6 menesiu valge HIPP koses,paskui valge tik mesa Kose 1-2 kartus per savaite. Dabar be jokiu problemu grikius,ryzius.Vienintele kose tai Puikio kose perku 5 ar 4grudu
Palauk
Mes irgi valgom Milupos tokias koses. Su pieneliu sumaisau ir kerta vaikutis, dar kartais koki jogurta imaisau. Ryžių košė tokia puri gaunasi
Tik man įdomu, kodel jų nereikia virti, gal jos jau būna kiek termiškai apdorotos? Šiaip tai neužvirtose košėse daugiau vitaminu išlieka.
O kaip kosytes verdate, gal galite pasdalinti.Kaip skaniai ir svarbiausia sveikai. As tai vis su pienu viriau(manu, kukuruzu, aviziniu dribsniu ir pan. Bet galvoju, gal nereiketu visada su tuo pienu. Bet be jo nemoku skanios isvirti.
Užpilamų košių nebeduodu jau nuo 8-9 mėn, verdu įvairiausias dribsnių košes su pienu. (grikių, avižų, ryžių dribsnių) Vienas košes truputi pasūdau, kitas pasaldinu. Kartais įdedu trintų uogų ar bananą.
Visai nebloga košė gaunasi verdant avižų dribsnius su manų kruopom per pus. Tik pirma avižų dribsnius reikia susmulkinti. QUOTE(1-oji mama @ 2006 02 10, 17:58) O kaip kosytes verdate, gal galite pasdalinti.Kaip skaniai ir svarbiausia sveikai. As tai vis su pienu viriau(manu, kukuruzu, aviziniu dribsniu ir pan. Bet galvoju, gal nereiketu visada su tuo pienu. Bet be jo nemoku skanios isvirti. sveiki pienas ner blogai, bet aisku atsibosta. as verdu vandenyje (avizu, grikiu, kukuruzu) idedu sviestelio ir namines uogienes. Vyrutis mano neatsisako ir tokios. galite pabandyti, skanaus QUOTE(Merlote @ 2006 02 10, 00:01) Mes irgi valgom Milupos tokias koses. Su pieneliu sumaisau ir kerta vaikutis, dar kartais koki jogurta imaisau. Ryžių košė tokia puri gaunasi Tik man įdomu, kodel jų nereikia virti, gal jos jau būna kiek termiškai apdorotos? Šiaip tai neužvirtose košėse daugiau vitaminu išlieka. Taigi ,šis klausimas ir man buvo aktualus.Užtat šią temą ir užvedžiau Papildyta: O cukraus tai aš dedu į košes kartais.Ir į arbatas.Ir kartais net nemažai.Tikriausiai negerai darau
Aš irgi dedu cukraus šiek tiek. Cukrus skatina dantukų gedimą, kai kas sako, kad gali sukelti diabetą, bet jau yra įrodyta mokslininkų, kad tai netiesa. Diabetas yra paveldima liga.
Mes niekada į arbatą nedėjome cukraus ir dukryte geria puikiai, mėgsta ir tiesiog vandenuką. Cukraus gauna su kitais produktais- vaisiais, jei didesnis , kaip manoji, tai ir sausainį sukremta , ir saldainį kartais neisvengiamai paragauja. Kam saldinti, jei vaikas ir taip geria.
Tai seniau vaikus girdydavo gliukozėmis ir panašiai. O ištikro saldumynai varo iš organizmo kalcį(po to vartojame papildomai tablėts), genda dantukai ir cukraligės vis dėlto rizika yra. Manau ko jau ko, bet cukraus vaikams ir taip netrūksta- visos pirktinės sultys, sūreliai, varškytės... Tad gaminant jo reikėtų dėti minimaliai. Nes ilgainiui vaikas norės tik saldžių gėrimų, o paprastu ar kokiu mineraliniu vandeniu bjaurėsis.
o man tai taip buvo: galvojau išvirsiu košės grūdų ir cukraus nedėsiu
Va tau ir nedaryk saldžiai
Košes saldinu su fruktoze. Taip sveikiau
Žinot, mano mažiui jau metukai ir mėnuo, bet vis dar duodu tas užpilamas košytes... vakare ji valgo 20-21val. tai tai tingisi ka virti dar, o ir jis nenori laukti, kol atvės, jei jau mato valgi reik dabar
QUOTE(Raimonda20 @ 2006 09 25, 22:56) Žinot, mano mažiui jau metukai ir mėnuo, bet vis dar duodu tas užpilamas košytes... vakare ji valgo 20-21val. tai tai tingisi ka virti dar, o ir jis nenori laukti, kol atvės, jei jau mato valgi reik dabar pas mus labai panasi situacija
Jei košės nenorite virti vien ant pieno, tai galima virti santykiu per pusę su vandeniu. Aišku, reikia idėti truputį sviestuko, druskytės ar cukriuko.
Užpilamą košę duodu tik tada, kai kur nors skubu, o šiaip, stengiuosi savo visą laiką daryti maistą.
Mano dukryte visai nemegsta tirpstanciu kosiu, tai as jau nuo 7 men. verdu pati is ivairiu dribsniu ir kuo puikiausiai valgo.
Manoji rytais irgi valgo tas uzpilamas koses.Megsta.rytais net nelabai ir speju ka paruost.atsikeliam ir i virtuve
visada tik vyriau pati, jokiu uzpailamu kosiu net neragavo mazoji
As irgi pati verdu koses. stengiuos pirkti kuo "prastesnes"- ta prasme, maziausiai apdorotas... man kazkaip jos daugiausia visko gero turincios atrodo..
verdu uzdengus ir paskui dar palaikui karstai, kad suminkstetu... siek tiek svietuko, siek tie kdruskytes ir niam niam. valgo maniske avizu, grikiu ir keliu grudu misiniu koses. nevisada laba inoriai , bet valgo...
Dazniausiai verdu koses, nes ir pati megstu labai. Bet buna taip, kad reikia kuo greiciau ka nors duoti pavalgyt, o paruosto maisto ner, tai tada uzpilamos sulaukia savo eiles
Aš dribsnių košes verdu trumpai, ant silpnos ugnies, o po to uždengiu ir palieku brinkti.
QUOTE(Kenguryte @ 2007 03 15, 10:34) Jei košės nenorite virti vien ant pieno, tai galima virti santykiu per pusę su vandeniu. Aišku, reikia idėti truputį sviestuko, druskytės ar cukriuko. Užpilamą košę duodu tik tada, kai kur nors skubu, o šiaip, stengiuosi savo visą laiką daryti maistą. Mes valgome tik tokias virtas koses, o uzpilamu jau seniai nevalgome QUOTE(Arsua32 @ 2007 12 12, 11:04) Man tenka tik savaitgaliais mergaitei gaminti valgyti, tai koses verdu pienas-vanduo per puse, sviestas, druskyte-cukrus. As pati nemegstu jokiu dribsniu, tai ir saviskei neverdu. Dazniausiai valgo manu, ryziu, grikiu. Iki metu laiko duodavau uzpilamas. Irgi labai puikiai valge.
maniske labai trumpai valge uzpilamas koses
maniskis valgo ir uzpilamas ir mano isvirtas koses, is pradziu duodavau hipp tyreliu, tai sunkiai nuo ju prie kosiu perejom, bet vargais ne galais pavyko
as net nebandziau uzpilamu kosiu-tik verdu kiekviena ryta
maniskis ir Milupos,ir mano virtas valgo,tik stengiuos pirktinemis nepiktnaudziau,kad paskui mano virtu gali nevalgyt,o siaip dazniausiai stengiuos viska gamint pati,o tyreles labai isgelbeja kai era laiko suktis prie puodu ar tiesiog lauke jei ilgeliau pabunam ir isalksta
mes duodavom ir uzpilamu, ir mano virtu. Mergyte valge visas. Kai jau valgymo rezimas veziose valgom tik mano virta maista.
labukas noriu paklaust ar galima metu ir vyresniui vaikuciui duoti kvieciu kosyte na tokia uzpilama nezinau ar LT yra tokia lb seniai nebuvau jau, Weetabix vadinas ar kazkas tokio, mano drauge savo dukrytei duodavo ir ji labai noriai valgydavo bet anyta ja prigasdino kad cia dietinis maistas skirtas zarnynui valyti ir mazam vaikui tokios duoti negalima ar tiesa? paklausciau savo daktares bet cia airijoj tai sakys kad viskas galima tai ir augina airiai vaikus kaip parshiukus greito maisto "restoranuose"
mes visada valgeme tik verdamas kosytes
kosytes verdu pati
Aš taip pat verdu košes, skaniausios mums grikių ir suorų.
virdavau tik pati,uplitiniu net neragave....
Verdu tik aviziniu dribsniu,kitokiu mano virtu nevalgo, kitos vaikiskos is parduotuves..
Šiaip tikrai nesu nusistačius prieš pirktines košes. Iki 1,1m pratiškai tik jas ir tevalgė, pirkau Milupa pagrinde. Dabar tokią košę perkam tik važiuodami kažkur, kai nebus sąlygų išsivirti... O iš verdamų tai mėgstamiausia miežinė košė, o nelabai mėgsta ryžių.
Ir verdam ir pirktiniu karts nuo karto paragaunam.Is verdamu megsta labai ryziu,grikiu koses
As savo dukrele taip pat iki kokiu metuku maitinau pirktinem kosem,o po laipsniu pripratinau prie savo isvertu kosiu. Jei nevalgo ar valgo nenoriai - galima pagardinti gabaleliu sviesto, dziovintais vaisiais ar pan.
|