Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Košės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
adrija
4u.gif Sveikos.Skaitinėju čia,o jūs visos verdat košes,gaminat tongue.gif O aš tai MILUPOS septingrūdę arba ryžius mišinėliu tik užpilu ir viskas.Tai gal negerai darau?Kaip čia kažin sveikiau? Gal patartumėt.Bandžiau pora kartų virti,bet kad nevalgė blink.gif
Cvetocek
Sveika.Pirktinės košės yra saldesnės ir prie ju vaikai pripranta,todėl kai pabandei pati išvirti savo košę,tai nenuostabu,kad nevalgė.
Aš savo vaikiuką taip pat iki kokiu 9 mėn.maitinau pirktinėm košėm,o po laipsniu pripratinau prie savo išvertu košiu,Pradžioje irgi buvo visko,bet galiausiai priprato ir dabar skaniai valgo biggrin.gif .Sekmės.
matuko mamyte
as irgi pritariu,kad pirktines koses saldesnes.kai tik pradejau primaitinti buvau davusi dovanu deze ivairiausiu Hipp kosyciu.bet vaikinas ju nemego,tad teko jas atiduoti ir virti kosytes paciai.kol buvo maziukas isvirdavau dribsnius ir smulkindavau "blenderiu".dabar verdu dribsnius ir nebesmulkinu.gardinu obuoliais,uogomis,jogurtu,sviestuku.ir vaikinas auga, thumbup.gif kaip ant mieliu
adrija
4u.gif Suprantat,aš matyt neaiškiai užvedžiau temą blush2.gif .jūs galvojat,kad aš perku tas MILUPOS košes geltonuos pakeliuos,kur tikrai prisaldintos ,priskanintos.O aš perku tas melsvuos pakeliuos,kur ant kampučio BIO parašyta.Ten tipo į miltus sumalti grūdai,kur likę visi vitaminai,ląsteliena ir t.t.Jos būna 7 grūdų,avižinės,kvietinės,ryžių.Tai jos nesaldintos ,paprastos kruopos.
Ryški
Sveika 4u.gif

QUOTE(aura4 @ 2006 01 17, 23:46)
4u.gif Sveikos.Skaitinėju čia,o jūs visos verdat košes,gaminat tongue.gif O aš tai MILUPOS septingrūdę  arba ryžius mišinėliu tik užpilu ir viskas.Tai gal negerai darau?Kaip čia kažin sveikiau? Gal patartumėt.Bandžiau pora kartų virti,bet kad nevalgė blink.gif
*

jeigu ten parasyta, kad taip reikia gaminti, tai nieko blogo mirksiukas.gif bet ar pakankamai isbrinksta... g.gif

QUOTE(aura4 @ 2006 01 20, 18:18)
4u.gif Suprantat,aš matyt neaiškiai užvedžiau temą blush2.gif .jūs galvojat,kad aš perku tas MILUPOS košes geltonuos pakeliuos,kur tikrai prisaldintos ,priskanintos.O aš perku tas melsvuos pakeliuos,kur ant kampučio BIO parašyta.Ten tipo į miltus sumalti grūdai,kur likę visi vitaminai,ląsteliena ir t.t.Jos būna 7 grūdų,avižinės,kvietinės,ryžių.Tai jos nesaldintos ,paprastos kruopos.
*

manau, kad butinai turi isvirti, nes manau jos nepkankamai neisbrinksta schmoll.gif o gal ir ne? mes retai tokias valgom... mirksiukas.gif bet visas kurias duodu paverdu bent pora minuciu blush2.gif
sssaule
QUOTE(aura4 @ 2006 01 20, 19:18)
*

Aš irgi šitas perku ir jos mielai jas valgo, nors kartais dar nuperku ir tų saldžių, nors mano panos jau didokos toms košelėms 1m.3mėn. O virtų košių, nei grikių, nei ryžių nevalgo, išskyrus avižinius dribsnius. Aš manau, kad šitos košės geresnės, nes jose yra dar ir vitaminų, tik tiek kad brangokos. Man kaip dviems, tai tas pokelis išeina per 5 kartus.
Prikolnaja
Neperku jokiu kosiu vaikisku mazdaug nuo 9-10menesio,mes labai megstam dribsniu kosytes thumbup.gif
Indriuske
as ir kosiu neperku nuo kokiu 9-10 men. schmoll.gif dabar gaminu pati essen.gif
adrija
biggrin.gif Na,dabar ir aš jau pradėjau po truputį virti.Tik grikių nevalgo tongue.gif
Vilusa
Greitų košių mažoji kategoriškai nevalgo, verdu dribsnius.
Grikių irgi nenorėjo valgyti, tai aš ją pripratinau - verdu grikius perpus su avižomis - šveičia kaip didelė thumbup.gif
Gulia
iki 7-6 menesiu valge HIPP koses,paskui valge tik mesa doh.gif ir darzoves
Kose 1-2 kartus per savaite.
Dabar be jokiu problemu grikius,ryzius.Vienintele kose tai Puikio kose perku 5 ar 4grudu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
juliana
Manoji mazytė nevalgo visiškai jokių košių. Aš kiek pirkau visokiausių kiek bandžiau virti pati jinai ne iš tolo nenori valgyti jokių košių. Gal galit patarti ką daryti?
QUOTE(gulia2004 @ 2006 02 06, 03:11)
iki 7-6 menesiu valge HIPP koses,paskui valge tik mesa doh.gif ir darzoves
Kose 1-2 kartus per savaite.
Dabar be jokiu problemu grikius,ryzius.Vienintele kose tai Puikio kose perku 5  ar 4grudu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

Gulia
Palauk mirksiukas.gif gal veliau prades valgyti essen.gif
Merlote
Mes irgi valgom Milupos tokias koses. Su pieneliu sumaisau ir kerta vaikutis, dar kartais koki jogurta imaisau. Ryžių košė tokia puri gaunasi thumbup.gif . Kai rytais pati išsiverdu avižinę košę tai ir sūnui duodu, tai ir tokią valgo. KArtais nuperku Hipp saldžią košę ir truputį jos įmaišau į Milupos, kad geriau valgytų, o jeigu ne apetitas, dantukai dygsta, duodu ir cielą Hipp. Nors tikrai nesinori ja piktnaudžiauti, joje tikrai labai daug cukraus. sad.gif((
Tik man įdomu, kodel jų nereikia virti, gal jos jau būna kiek termiškai apdorotos? Šiaip tai neužvirtose košėse daugiau vitaminu išlieka. g.gif
1-oji mama
O kaip kosytes verdate, gal galite pasdalinti.Kaip skaniai ir svarbiausia sveikai. As tai vis su pienu viriau(manu, kukuruzu, aviziniu dribsniu ir pan. Bet galvoju, gal nereiketu visada su tuo pienu. Bet be jo nemoku skanios isvirti. ax.gif
simsi
Užpilamų košių nebeduodu jau nuo 8-9 mėn, verdu įvairiausias dribsnių košes su pienu. (grikių, avižų, ryžių dribsnių) Vienas košes truputi pasūdau, kitas pasaldinu. Kartais įdedu trintų uogų ar bananą.
Visai nebloga košė gaunasi verdant avižų dribsnius su manų kruopom per pus. Tik pirma avižų dribsnius reikia susmulkinti. thumbup.gif
gmama
QUOTE(1-oji mama @ 2006 02 10, 17:58)
O kaip kosytes verdate, gal galite pasdalinti.Kaip skaniai ir svarbiausia sveikai. As tai vis su pienu viriau(manu, kukuruzu, aviziniu dribsniu ir pan. Bet galvoju, gal nereiketu visada su tuo pienu. Bet be jo nemoku skanios isvirti.  ax.gif
*

sveiki smile.gif
pienas ner blogai, bet aisku atsibosta. as verdu vandenyje (avizu, grikiu, kukuruzu) idedu sviestelio ir namines uogienes. Vyrutis mano neatsisako ir tokios. galite pabandyti, skanaus
adrija
QUOTE(Merlote @ 2006 02 10, 00:01)
Mes irgi valgom Milupos tokias koses. Su pieneliu sumaisau ir kerta vaikutis, dar kartais koki jogurta imaisau. Ryžių košė tokia puri gaunasi  thumbup.gif . Kai rytais pati išsiverdu avižinę košę tai ir sūnui duodu, tai ir tokią valgo. KArtais nuperku Hipp saldžią košę ir truputį jos įmaišau į Milupos, kad geriau valgytų, o jeigu ne apetitas, dantukai dygsta, duodu ir cielą Hipp. Nors tikrai nesinori ja piktnaudžiauti, joje tikrai labai daug cukraus. sad.gif((
Tik man įdomu, kodel jų nereikia virti, gal jos jau būna kiek termiškai apdorotos? Šiaip tai neužvirtose košėse daugiau vitaminu išlieka.  g.gif
*

Taigi ,šis klausimas ir man buvo aktualus.Užtat šią temą ir užvedžiau mirksiukas.gif .
Papildyta:
O cukraus tai aš dedu į košes kartais.Ir į arbatas.Ir kartais net nemažai.Tikriausiai negerai darau verysad.gif .Kaži kas gali atsitikti?
Ieva P.
Aš irgi dedu cukraus šiek tiek. Cukrus skatina dantukų gedimą, kai kas sako, kad gali sukelti diabetą, bet jau yra įrodyta mokslininkų, kad tai netiesa. Diabetas yra paveldima liga.
1-oji mama
Mes niekada į arbatą nedėjome cukraus ir dukryte geria puikiai, mėgsta ir tiesiog vandenuką. Cukraus gauna su kitais produktais- vaisiais, jei didesnis , kaip manoji, tai ir sausainį sukremta , ir saldainį kartais neisvengiamai paragauja. Kam saldinti, jei vaikas ir taip geria.
Tai seniau vaikus girdydavo gliukozėmis ir panašiai. O ištikro saldumynai varo iš organizmo kalcį(po to vartojame papildomai tablėts), genda dantukai ir cukraligės vis dėlto rizika yra. Manau ko jau ko, bet cukraus vaikams ir taip netrūksta- visos pirktinės sultys, sūreliai, varškytės...
Tad gaminant jo reikėtų dėti minimaliai. Nes ilgainiui vaikas norės tik saldžių gėrimų, o paprastu ar kokiu mineraliniu vandeniu bjaurėsis.
blink.gif
Karolinos Mama
o man tai taip buvo: galvojau išvirsiu košės grūdų ir cukraus nedėsiu biggrin.gif , aha tik paragavo ir į šoną nusisuko tongue.gif . Tada įdėjau braškių uogienės, rezultatas - suvalgė lotuliukas.gif
Va tau ir nedaryk saldžiai lotuliukas.gif
1-oji mama
Košes saldinu su fruktoze. Taip sveikiau thumbup.gif
Lady-G*
Žinot, mano mažiui jau metukai ir mėnuo, bet vis dar duodu tas užpilamas košytes... vakare ji valgo 20-21val. tai tai tingisi ka virti dar, o ir jis nenori laukti, kol atvės, jei jau mato valgi reik dabar smile.gif rėkia net smile.gif tai tas užpilamas dar vis ir valgo smile.gif ir dar kaip smile.gif lotuliukas.gif tai net nežinau kaip jų atsisakyti doh.gif nes pabanžiau išvirti kad ir pasaldinus savo košytę, tai neee blink.gif spjovė į šoną ir dariau tą užpilamą, kad nesinervuoti... doh.gif
catherina
QUOTE(Raimonda20 @ 2006 09 25, 22:56)
Žinot, mano mažiui jau metukai ir mėnuo, bet vis dar duodu tas užpilamas košytes... vakare ji valgo 20-21val. tai tai tingisi ka virti dar, o ir jis nenori laukti, kol atvės, jei jau mato valgi reik dabar smile.gif rėkia net smile.gif tai tas užpilamas dar vis ir valgo smile.gif ir dar kaip smile.gif lotuliukas.gif  tai net nežinau kaip jų atsisakyti  doh.gif  nes pabanžiau išvirti kad ir pasaldinus savo košytę, tai neee  blink.gif  spjovė į šoną ir dariau tą užpilamą, kad nesinervuoti... doh.gif
*

pas mus labai panasi situacija smile.gif pabandziau isvirti savo kose,tai truputi paragavo ir pradejo pykti doh.gif as duodu Milupos 7 grudu,tik nesupranatu,kodel jos nesveikos g.gif ?su uzrasu Bio ir vistik vaikiukams gamina,juk tokiam maistui yra griezta kontrole.tuo tarpu parduotuvej paprastos kruopos man pasitikejimo nekelia,nebent ekologiskos prekes,bet ir tai dar neaisku,kaip ten su jom yra verysad.gif
Kenguryte
Jei košės nenorite virti vien ant pieno, tai galima virti santykiu per pusę su vandeniu. Aišku, reikia idėti truputį sviestuko, druskytės ar cukriuko.

Užpilamą košę duodu tik tada, kai kur nors skubu, o šiaip, stengiuosi savo visą laiką daryti maistą.
Rene
Mano dukryte visai nemegsta tirpstanciu kosiu, tai as jau nuo 7 men. verdu pati is ivairiu dribsniu ir kuo puikiausiai valgo. bigsmile.gif
zuasta
QUOTE(Rene @ 2007 03 15, 19:10)
Mano dukryte visai nemegsta tirpstanciu kosiu, tai as jau nuo 7 men. verdu pati is ivairiu dribsniu ir kuo puikiausiai valgo.  bigsmile.gif
*

O as ryte daznai nespeju isvirti schmoll.gif .Tik prabundam,ant puodelio ir i virtuve....... doh.gif
liutem
Manoji rytais irgi valgo tas uzpilamas koses.Megsta.rytais net nelabai ir speju ka paruost.atsikeliam ir i virtuve lotuliukas.gif
laukinukė
QUOTE(liutem @ 2007 10 02, 14:20)
Manoji rytais irgi valgo tas uzpilamas koses.Megsta.rytais net nelabai ir speju ka paruost.atsikeliam ir i virtuve  lotuliukas.gif
*

Betgi išvirti dribsnių košę užtrunka 5 minutes g.gif
inga-uk
visada tik vyriau pati, jokiu uzpailamu kosiu net neragavo mazoji mirksiukas.gif
Cordiality
As irgi pati verdu koses. stengiuos pirkti kuo "prastesnes"- ta prasme, maziausiai apdorotas... man kazkaip jos daugiausia visko gero turincios atrodo.. rolleyes.gif
verdu uzdengus ir paskui dar palaikui karstai, kad suminkstetu... siek tiek svietuko, siek tie kdruskytes ir niam niam. valgo maniske avizu, grikiu ir keliu grudu misiniu koses. nevisada laba inoriai , bet valgo... ax.gif
Ikulia
Dazniausiai verdu koses, nes ir pati megstu labai. Bet buna taip, kad reikia kuo greiciau ka nors duoti pavalgyt, o paruosto maisto ner, tai tada uzpilamos sulaukia savo eiles ax.gif
pavasarinė
Aš dribsnių košes verdu trumpai, ant silpnos ugnies, o po to uždengiu ir palieku brinkti.
Arsua32
QUOTE(Kenguryte @ 2007 03 15, 10:34)
Jei košės nenorite virti vien ant pieno, tai galima virti santykiu per pusę su vandeniu. Aišku, reikia idėti truputį sviestuko, druskytės ar cukriuko.

Užpilamą košę duodu tik tada, kai kur nors skubu, o šiaip, stengiuosi savo visą laiką daryti maistą.
*

Mes valgome tik tokias virtas koses, o uzpilamu jau seniai nevalgome 4u.gif
Sigita23
QUOTE(Arsua32 @ 2007 12 12, 11:04)
Mes valgome tik tokias virtas koses, o uzpilamu jau seniai nevalgome 4u.gif
*

Man tenka tik savaitgaliais mergaitei gaminti valgyti, tai koses verdu pienas-vanduo per puse, sviestas, druskyte-cukrus. As pati nemegstu jokiu dribsniu, tai ir saviskei neverdu. Dazniausiai valgo manu, ryziu, grikiu.
Iki metu laiko duodavau uzpilamas. Irgi labai puikiai valge.
kristinka
maniske labai trumpai valge uzpilamas koses schmoll.gif ir i gala mazai labai valgyt pradejo.tai pradejau virti pati thumbup.gif labai megsta.sunus ir ypac grykiu thumbup.gif
Debesiukee
maniskis valgo ir uzpilamas ir mano isvirtas koses, is pradziu duodavau hipp tyreliu, tai sunkiai nuo ju prie kosiu perejom, bet vargais ne galais pavyko biggrin.gif
rentre
as net nebandziau uzpilamu kosiu-tik verdu kiekviena ryta smile.gif
marmelade
maniskis ir Milupos,ir mano virtas valgo,tik stengiuos pirktinemis nepiktnaudziau,kad paskui mano virtu gali nevalgyt,o siaip dazniausiai stengiuos viska gamint pati,o tyreles labai isgelbeja kai era laiko suktis prie puodu ar tiesiog lauke jei ilgeliau pabunam ir isalksta 4u.gif
luli
QUOTE(adrija @ 2006 01 18, 01:46)
4u.gif Sveikos.Skaitinėju čia,o jūs visos verdat košes,gaminat tongue.gif O aš tai MILUPOS septingrūdę  arba ryžius mišinėliu tik užpilu ir viskas.Tai gal negerai darau?Kaip čia kažin sveikiau? Gal patartumėt.Bandžiau pora kartų virti,bet kad nevalgė blink.gif
*

Pripazystu,tik verdamas koses 4u.gif
dirde
mes duodavom ir uzpilamu, ir mano virtu. Mergyte valge visas. Kai jau valgymo rezimas veziose valgom tik mano virta maista.
*INSOMNIA*
labukas noriu paklaust ar galima metu ir vyresniui vaikuciui duoti kvieciu kosyte na tokia uzpilama nezinau ar LT yra tokia lb seniai nebuvau jau, Weetabix vadinas ar kazkas tokio, mano drauge savo dukrytei duodavo ir ji labai noriai valgydavo bet anyta ja prigasdino kad cia dietinis maistas skirtas zarnynui valyti ir mazam vaikui tokios duoti negalima ar tiesa? paklausciau savo daktares bet cia airijoj tai sakys kad viskas galima tai ir augina airiai vaikus kaip parshiukus greito maisto "restoranuose" smile.gif blush2.gif
*furnikuca*
mes visada valgeme tik verdamas kosytes 4u.gif o uzpilamu kiek pirkau niekada nevalge smile.gif
dagli
kosytes verdu pati thumbup.gif
**Gin**
Aš taip pat verdu košes, skaniausios mums grikių ir suorų. thumbup.gif
nakvisa
virdavau tik pati,uplitiniu net neragave.... smile.gif visas valgydavo puikiai,nebuvo problemu... smile.gif
Elėja
Verdu tik aviziniu dribsniu,kitokiu mano virtu nevalgo, kitos vaikiskos is parduotuves..
Ende
Šiaip tikrai nesu nusistačius prieš pirktines košes. Iki 1,1m pratiškai tik jas ir tevalgė, pirkau Milupa pagrinde. Dabar tokią košę perkam tik važiuodami kažkur, kai nebus sąlygų išsivirti... O iš verdamų tai mėgstamiausia miežinė košė, o nelabai mėgsta ryžių.
Wild Pearl
Ir verdam ir pirktiniu karts nuo karto paragaunam.Is verdamu megsta labai ryziu,grikiu koses smile.gif
Charme
As savo dukrele taip pat iki kokiu metuku maitinau pirktinem kosem,o po laipsniu pripratinau prie savo isvertu kosiu. Jei nevalgo ar valgo nenoriai - galima pagardinti gabaleliu sviesto, dziovintais vaisiais ar pan. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.